neděle 6. ledna 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Mátožný přístup k Internetu

Pondělí 6. ledna
Nastal velký den v historii naší textárny. Prý dostaneme přístup k Internetu! Tedy ne už jen sám vedoucí Duto Hlav, i ostatní textárníci mají mít tu možnost. Mylně jsme se domnívali, že nám dají přístupová práva rovnou do našich počítačů, připojených na intranet. Ne tak. Připojen má být toliko osiřelý Juniorův počítač. Aby nám ho nevzali, když je nejsilnějším strojem oddělení.


Úterý 7. ledna
Počítač po Juniorovi má být připojen na Internet "napevno", aby nám ho nemohl nikdo vzít. Proto dorazil poslední údržbář Českých Textáren Mátoha. Pravil:
"Máte žebřík? Máte vrtačku? Máte šroubovák?"
Jak "napevno" bude Juniorova sirotka připojovat? Badavá se Mátohy optala:
"Vy nemáte nářadí?"
"Ale jó," odvětil, "jenže zamčené ve skladu, abych si ho nezkurvil."

Středa 8. ledna
Chtivi Internetu jsme připravili nářadí pro našeho údržbáře Mátohu.
"A kde máte kabel," zeptal se zvědavě.
Kabel? Vždyť už na něm máme  intranet. Jenže vedoucí Duto Hlav si přeje, aby byl opuštěný Juniorův počítač připojen k počítači v jeho kanclu, kde už Internet má. Vysvětlil nám:
"Tak to bude přehlednější."

Čtvrtek 9. ledna
Údržbář Mátoha tahá kabel z kanclu vedoucího Duto Hlava k bývalému Juniorovu počítači. A provrtává stěnu. Raději jsme šli do kantýny na pracovní přestávku co nejdříve. Když jsme se vrátili, Mátoha nikde a ze stěny tekla voda: Někdo vyvrtal díru do vodovodní trubky. Někdo pak na to hodil vaťák, který založil prknem, pod nějž položil cihlu, aby proud vody zastavil. Nezastavil.
Vodu zastavil až Ambrož uzavřením kohoutku ve stoupačce hned vedle vyvrtané díry.

Pátek 10. ledna
Instalaci Internetu do Juniorova počítače dokončila dnes servisní firma ing. Mazance z Bludné Nory. No, Internetu. Ve skutečnosti je k nám vyveden kabel, po kterém běží signál – otevření dveří do kanclu vedoucího D. Hlava! V době, kdy bude na poradách a dovolených prý můžeme pracovně surfovat na jeho počítači. Duto celý rozzářený předal zapečetěnou obálku s klíčem od svých dveří Irmě Badavé. Ta bude zapisovat jeho půjčování do Knihy návštěv Internetu - souběžně s kontrolní signalizací na Juniorově počítači.
...............................................
Sobota 11. ledna
Z listárny Moby Dicka

Kecy!
Kdyby chtěl váš vedoucí kontrolovat, jak dlouho jste na Internetu, tak si nemusí zamykat počítač a zjišťovat, kdy mu lezete do kanclu. Přesný přehled vašich aktivit na webu mu přece dá správce firemní sítě!
Zaslal čtenář J.S.

To víte vy, to vím já. Ale neví to Duto Hlav. Tak mu to neříkejte!
>:))Moby Dick
*******************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
Hlav, Duto, ing.: řve na své podřízené, skáče do stropu, nadřízenými jebán a prcán za chyby podřízených
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick