neděle 24. února 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Pevné vodítko Holy Mátohy


Pondělí  24. února
Pan vedoucí Ing. Duto Hlav nám dal vynikající šanci, jak probudit naši iniciativu: Všichni zaměstnanci musí mluvit jedním hlasem. Managoři to už umějí. Též my, zaměstnanci na nejnižším stupni řízení, se musíme probudit a vzít to za svůj úkol. Obracím se této výzvě čelem a přijímám ji! Uhm.



Úterý 25. února
Pan managor Dur Durak otvírá další běh Virtuální Univerzity Morálky a Lidství (VUML). Zaujal mne obor "Specialista". Líbí se mi, neboť v učebním plánu se zdůrazňuje:
"Tento člověk nemusí mít nějak definovaný obor specializace. Od specialisty bez specializace se nepožaduje a nesmí být požadována špičková kvalifikace. Za něj pracují příslušní odborníci, kteří jsou skutečně specializováni."  Uhm.

Středa 26. února
Na VUMLu jsem za dva dny zvládl vystudovat obor "Specialista bez specializace". Šlo to rychle – navázal jsem na své třicet let staré studium na minulém VUMLu. Pan managor Dur Durak vidí v mém oboru jedinou nevýhodu, a to tu, že "takový specialista bez náplně specializace nemá pevné vodítko, v čem se zdokonalovat". Ale pak mi osobně od bezpečnostního managora Mazance přinesl pěkné kožené vodítko od jeho Mladé Dogy. Uhm.

Čtvrtek 27. února
Za největší výhodu a vymoženost mé nové role specialisty bez specializace považuji, že si mohu svoji specializaci definovat sám. Sbohem šroubováku, sbohem štípačky, sbohem usmolená brašno na nářadí! Sbohem promarněných třináct let! Vítej pevné kožené vodítko kolem krku! Obnovené kádry vcházejído textány. UHM!

Pátek 28. února
Můj zlatý  ztracený deníčku! Již jsem se obával, že tě budu muset oplakat. A ty tu ležíš na podlaze, na záchodě, v chumlu papírových ručníků. (Snad to jsou jen papírové ručníky.) Ale jaké nové zápisy to v sobě obsahuješ? UHM? Ty jistě napsal náš nový textárník, bývalý Údržbář  Hola Mátoha. Von se mi sem zapisoval, prevít.  Příště si musím dát větší pozor, abych tě zase neztratil!

*******************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
Hlav, Duto, ing.: řve na své podřízené, skáče do stropu, nadřízenými jebán a prcán za chyby podřízených
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick