sobota 6. července 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Nová průhledná makrostruktura

Pondělí 7. července

Vrcholový manadement firmy se uzavřel na zasedání ve školicím a rekre. středisku v Bludné Noře. Cizelují tam prý naši novou makrostrukturu. V mailu nás o tom informoval mluvčí Z.Vrh:
"Nastává celý proces nastávajících změn, jejichž cílem je vytvoření skutečně efektivního, rychlého a především flexibilního řízení a fungování Českých Textáren."
Nastává? A co se to dělo poslední tři roky?



Úterý 8. července

Dnes přišel mail od managorky Divize komunikace L.Živé:
"Nová makrostruktura je pouze rámec, schéma, prostředek. Rozhodující jsou procesy řízení. Budeme bedlivě dbát, aby byla přesně a přísně definována přímá odpovědnost každého jedince za dodávání výsledků."
Zase procesy? Já myslel, že jsme si je odbyli v 50. letech.

Středa 9. července  

Z Bludné Nory mailuje managor Tluč Huba:
"Cílem započatých změn v makrostruktuře firmy je zeštíhlení organizace ve smyslu snížení počtu řídících úrovní v celé firmě z třístupňového na dvě řídící úrovně. Trend snižování úrovní řízení bude pokračovat a našim cílem je dosáhnout maximálně čtyř řídících úrovní v rámci celé firmy - plus nejvyšší úroveň útvaru ředitele."
Po snížení zaměstnanců na záporný stav bude následovat i snížení řídících úrovní ze tří - na pět!

Čtvrtek 10. července

K bludným hlasům se přidal i managor Dur Durak:
"V nové makrostruktuře si zaměstnanci budou muset zvyknout na nové principy nového modelu řízení. Hlavní novinkou je, že pro některé úkoly budete mít tři až čtyři různé nadřízené. A pro každý úkol jiné."
A já si myslel, že si Ambrož dělá legraci, když tvrdil, že na jednoho zaměstnance připadá deset managorů!

 Pátek 11. července

Další mail z Bludné Nory zaslal sám ředitel Běsný Kokot:
"Cílem změn je průhlednost celé organizace, aby bylo jasné, kdo je za jakou změnu zodpověden. Implementace změn souvisejících se změnou modelu je zodpovědností každého odpovědného jednotlivce na všech úrovních firmy. Každý pracovník je zodpověden za procesy, kterými řídí výstupy, za něž je zodpověden."
Ambrož k tomu pravil: "Je to průhledné - Solnohrad je hlavní město Solnohrad!"

***
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna  lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: