pátek 15. listopadu 2013

MOBY DICK: Nashledanou

Dnes jen velmi krátce. A ne na Psu, jen tady.
******************************************


Středa 13. listopadu 2013

Autorovi večer 13.11.2013 umřela žena. Po urputném a odhodlaném boji s rakovinou prsu. Kruhová obrana poslední kóty proběhla v průběhu pěti týdnů v nemocnici. Vztyčili jsme na té kótě alespoň na chvíli vítězný prapor – poslední den, přesněji 32 hodin, jsme ji měli doma. A drželi ji za ruku, když vydechla naposledy.

Autor byl nejprve přesvědčen, že umřela žena Moby Dicka, čímž definitivně končí tento deníček. Ale je to jinak: Autor není Moby Dick. A autorova žena není žena Moby Dicka. Žena Moby Dicka je literární hrdina, něco jako Švejk nebo spíš žena inspektora Columba. A jako taková je nesmrtelná.

Teď má autor jinou naléhavou práci, proto načas opouští Moby Dicka i jeho ženu. Plánuje je však znovu vrátit na tyto stránky i na stránky Neviditelného psa, kde nepřetržitě bytují od pondělí 3. apríle roku 2000. Omluvte tuto přetržitost. Deníček by se měl zase rozběhnout v trochu změněném formátu od Nového roku. S celou menažerií. Tedy včetně Mrtvé Kočky a věčně živé ženy Moby Dicka. Tak tedy nashledanou!

Za pochopení dík.

Moby Dick

PS: Pro tuto příležitost je obnovena, pokud o ni bude zájem, možnost komentování.

Žádné komentáře: