pondělí 16. prosince 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Tři šílené nápady manadementu ČeTex

Pondělí 8. prosince 2003

Ředitel Kokot obdržel od neznámého dobrodince mail s přílohou, která obsahovala obrázek obálky jisté knížky o naší firmě. (A jéje.) Dnešní managorská porada se zabývala problémem, jak se vypořádat s anonymním zlomyslníkem, který České Textárny vymaloval poněkud nepřesně: nemáme heliport na střeše. (A jejeje.) Řešení se našlo ještě před půlnocí:

Ten heliport si - v rámci rozpuštění nadbytečně ušetřených investičních nákladů - ještě letos zřídíme!



Úterý 9. prosince 2003

Přistávací plocha na střeše byla přihlášena v rámci hnutí BSP (Best Studio Program) jako zlepšovací návrh pro obnovu výtahu. Tři roky poté, co hned v první vlně liberalizace vyhodili výtaháře, je totiž naše zdviž již značně "crazy", jak hodnotí její stav zahraniční návštěvy. (Dokonce si ji chtějí zakoupit a odvézt za oceán!) Aspoň bude  bratr bezpečáka Mazance, jehož bludnonorská firma se o výtah dálkově stará, mít kde přistávat svým vrtulníkem.

Středa 10. prosince 2003

Do Českých Textáren dorazila zas jedna zahraniční návštěva: sám bývalý americký ministr informačních zdrojů! Byl zcela okouzlen, jak je po optimalizaci naše budova v Centru prázdná a hned pro ní našel nové uplatnění. Doslova ocituji tiskovou zprávu Lindy Živé:

"Tady bych udělal nádherný aquapark pro zaměstnance, jak současné, tak bývalé," řekl  tento charismatický muž.

Myslím, že má velkou šanci zvítězit v soutěži o Zlatý Kext!

Čtvrtek 11. prosince 2003

Tak to vypadá, že cizí ministr spíše zvítězí v soutěži BSP, protože se jeho nesmyslný nápad má realizovat již začátkem příštího roku. Nový aquapark má skutečně sloužit i bývalým zaměstnancům. Jenže v kantýně se roztrušovalo, že prý velitel naší Jednotky rychlé reakce, plukovník Havran Vetřelý, chce vodní hrátky využít (ve spolupráci s oddělením Zúčtování se zaměstnanci) pro topení zaměstnanců bývalých, aby zvýšil loajalitu zaměstnanců dočasně současných...

Pátek 12. prosince 2003

Ráno jsem si přečetl v Hospodských novinách už třetí šílený nápad, který náš manadement tento týden vytvořil a který chce dovést k realizaci, stejně jako heliport na střeše místo výtahu a aquapark v Centru místo textáren:

Mluvčí Zlato Vrh na tiskové konferenci prohlásil, že český stát by měl konečně vynaložit nějaké dotace pro rozvoj textárenství. A protože jde o náš stát, náš český stát, měly by dotace směřovat do čistě českého textárenství, tedy přímo do Českých textáren.

Které hned příští rok prodáme zahraničnímu zájemci.

*******************************************
Listárna Moby Dicka

Byl jsem se podívat v knihkupectví. Zeptal jsem se slečny podavačky, jestli mají knížku "Moby Dick: Deníček". Napsala do počítače "Mobidick" a nic nenašla. Řekl jsem, že musí napsat Moby s tvrdým y. Pak už ho našla.
Šel jsem pak do jiného knihkupectví, zeptal jsem se jiné slečny podavačky, jestli mají knížku "Moby Dick: Deníček". Napsala do počítače "Mobidick" a nic nenašla. Řekl jsem jí, že to musí napsat s tvrdým y. Napsala Mobydyk a taky nic nenašla...
Přesto je knížka k dostání. Titul "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné stále ještě objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
***

MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick