pondělí 10. února 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Kruto-vládce Českých Textáren

Pondělí 9. února 2004

Vedoucí textárny Ing. Duto Hlav se objevil až odpoledne, obtěžkán drobným nákupem: Toaletními papíry, hadrem, kbelíkem, saponáty a záchodovou štětkou. Snad si nemyslí, že budeme po sobě uklízet vnitřek záchodové mísy sami?

Úterý 10. února 2004

Včera se uklízečka přes den neobjevila, asi uklízela až po našem odchodu. Nejspíš ji konečně Duto Hlav domluvil (jako obvykle se zdržel přes čáru), protože mísa na toaletě byla vyblejskaná, dokonce byl utřený i prach na regálech!

Středa 11. února 2004

Z textárny přes noc zmizely stoly, u kterých dříve pracovali optimalizovaní Drn a Badavá. Dokonce i jejich skříně. Včetně přebytečných klávesnic a modemů, které jsme si v nich syslili do zálohy.

Duto Hlav se nechal slyšet: "Jedině když vytvoříme vhodné podmínky pro práci našich kolegů a kolegyň, kteří u nás pracují na bázi smluvních vztahů jakožto obnovitelé trvale udržitelného ekologického životního prostředí, jenom potom můžeme od nich udržování tohoto prostředí vyžadovat."

Jakože uklízečka už od teďka bude uklízet?

Čtvrtek 12. února 2004

Nechtěl jsem nejdříve věřit, ale je tomu skutečně tak: Podlaha v textárně je vyleštěna, jsou vymeteny chuchvalce prachu pod zbylými stoly a utřen letitý nános na zbylých skříních. Mísa se skví čistotou, již odtud nepocítíme reálný závan života, pouze decentní vůni Realu. Uklízečka se vskutku činí!

Pátek 13. února 2004

Záhadu zlepšeného úklidu nám objasnila Viki Vykulená, avšak pouze pod slibem přísné mlčenlivosti. Nikomu to nepovím, jen si zapisuji do tebe, můj tajný deníčku:

Viki včera přistihla svého bývalého šéfa Duto Hlava, jak uklízí textárnu místo uklízečky! Ale hlavní tajemství tkví v tom, že paní uklízečka se jmenuje Kruto Hlavová a je již několik měsíců – manželkou pana vedoucího!

Optimalizace společnosti, která následovala bezprostředně po třech vlnách liberalizace, měla jako skutečnou vizi uvolnit podlahovou plochu, aby se na ní lépe prováděla úklidová mise.

Kruto – to jest skutečný vládce Českých Textáren!
*********************************************

MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick