sobota 13. září 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Kdo instaloval Grosse

Odhalení hlavnho superexpertem premiéra vlády. Proč jsou Standovy billboardy tak levné. Proč se privatizuje, když se nezprivatizuje. A proč dělá Běsný Kokot debila.

(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Jakákoli podobnost je čistě náhodná. Všechno je úplně vymyšlené, kromě dopisů od čtenářů.)



Pondělí 6. září 2004

Vedoucí Ing. Duto Hlav přišel dnes z prcporady managorů se zvlášť důležitým výrazem ve tváři: Bylo rozhodnuto, že náš mistr superexpert Hola Mátoha je se svou specializací specialisty bez specializace tím správným odborníkem pro psaní textů novému předsedovi vlády. Ano – to je ten pravej! Ještě předtím, než obdržel pevné kožené vodítko kolem krku a nastoupil jako nový kádr textárny, dělal údržbáře – a zkurvil na co sáhnul.

Úterý 7. září 2004

Už je to tady. Mátoha napsal nejlépe placený text v dějinách Českých Textáren: Co písmeno, to milión. Za mezeru půl. Za velká písmena padesátiprocentní příplatek. Nasekal jich tam dost, ale ne kvůli příplatku – myslí to UPŘÍMNĚ.

Středa 8. září 2004

Odborníci na marketing se shodli, že reklama na úsměv pana předsedy vlády stála přesně těch dvacet melounů. Ale zadavatel prý nakonec zaplatil jen osm. Inu –  dvanáct jsme si billingovali jako sponzorink. Nebo sponzorovali jako billing?

Čtvrtek 9. září 2004

Už je znám i důvod sponzorinku premiéra – vláda nás hodlá napočtvrté zprivatizovat a celý manadement doufá, že se to opět nepovede. Ano ano, já si myslel, že naši managoři, od ředitele Běsného Kokota přes šéfa restrikce Archanděla Gabriela až po velitele Jednotky rychlé reakce Havrana Vetřelého jsou do Českých Textáren nasazeni proto, že jsou milci Standy. Je to právě naopak! To naši managoři instalovali Grosse do čela státu – slibují si, že nás nakonec zprivatizovat nenechá. Nebo nedokáže.

Pátek 10. září 2004

Můj milý deníčku – tak proč se stále privatizujeme, když se furt nemůžeme zprivatizovat? A proč při dalším a dalším zlepšování imidže a koeficientů a ukazatelů za tu dobu naše cena klesla na čtvrtinu původně očekávané částky? Na obě otázky mi odpověděla až večer má chytrá a hodná žena:

"K privatizaci jsou vždy potřeba poradci, komise, subkomise, odborníci a jejich poradci, komise a subkomise. I když se nezprivatizuje, jejich práce se zaplatit musí. A že je drahá!"
..................................................................................

Z listárny Moby Dicka

Ahoj, Moby,

mohu Ti poskytnout zaručenou zprávu z naší kantýny:

Náš Běsný Kokot není tak neschopný, jak se tváří. Jeho neschopnost je pouze dokonalou maskou. Pokud se mu podaří patřičně snížit hodnotu ČTex, aby šel do privatizace za co nejmenší cenu, má slíbenu osobní odměnu 200 milionů korun. Za to se už vyplatí dělat debila!

Zdraví VC - a nevymýšlej si tolik - naši managoři od Tebe určitě opisujou.

Moby, kolem krku
se nedává vodítko, ale obojek.
Jinak ten text za těch dvacet melounů stál! Kolik tvůrčích sil v národě probudil! Jeden plakát nezůstal bez poskvrny!
Rowdy

mam ho kolem krku
mam ho kolem krku -
pokud myslite ze obojek, tak ten ne to se mylite.
Byl to USB Flash disk na tkanicce, avsak panove a damy pritomni na skoleni, se domysleli necoho zcela jineho.
hejkal

Hospodské noviny mají zpoždění
HN 16. 9. 2004
Sabina Slonková, Jan Macháček
Od března příštího roku začne vedení Českého Telecomu, jehož majoritní část se stát chystá prodat, dostávat čtvrtletní prémie. Jejich výše podle zjištění HN v součtu přesáhne dvě stě miliónů korun.
********************************************************************

MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick