středa 24. prosince 2014

Za kolik prodat České Textárny


Nemovitosti jsme prodali už všechny – a teď v nich platíme nájem. Auta jsme prodali taky a teď je splácíme leasingové společnosti. Stejné je to s našimi kopírkami a počítači. Jedinou hodnotu má  areál sportů na Jižním městě. Ale ten jsme zase dali do zástavy za půjčku, když jsme dokupovali akcie dceřinky TLAMY. Nejcennější je naše hrdá značka.

(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Všechno je to vymyšleno. Jen hospodaření některých firem ne.)




Pondělí 20. prosince 2004

Duto je zaneprázdněn vířením vody na ředitelském patře, Kruto se toulá po vánočních obchodech, což maskuje jako drobné nákupy pro firmu. Mohu v klidu pracovat. A těšit se na večerní večírek s bývalými kolegy.

Úterý 21. prosince 2004

Včerejší setkání se vydařilo. Na besídku dorazil ze zámoří i bývalý vedoucí textárny Antoš Krakoš. Poté, co se vrátil do Českých Textáren jako ředitel dceřinky TLAMY, kde dosáhl pozoruhodných úspěchů, byl letos na jaře osobně vykopnut ředitelem Běsným Kokotem. TLAMY totiž pod Krakošovým vedením vydělávaly víc, než celý zbytek Č. Textáren. Pak chvíli hostoval v Českých Písárnách. Teď vede World Texts, společně s viceprezidentkou Irmou Badavou - naší bývalou sekretářkou našich bývalých náměstků.

Středa 22. prosince 2004

Ambrož s Mrtvou Kočkou očekávají Živé Koťátko. Mrtvá Kočka se mu hodlá intenzivně věnovat. Plat ředitele Českých písáren, kam Ambrož postoupil po Krakošově odchodu za moře, jim prý bude stačit.

Čtvrtek 23. prosince 2004

Junior a Viki očekávají minijuniora a maximální růst své společnosti Junior´s. Zeptal jsem se jich, jestli nekoupí České Textárny. Prý ano, pokud budou za korunu. Ptal jsem se, proč ta cena. Junior mi to vysvětlil:

"Nemovitosti jste prodali už všechny, včetně škol a rekre střediska v Bludné Noře - a teď v nich platíte nájem. Auta jste prodali taky a teď je splácíte leasingové společnosti. Stejné je to s vašimi kopírkami a počítači. Jedinou hodnotu má váš areál sportů na Jižním Městě, kde byl potichu rozšířen počet jamek na golfovém hřišti až na 24. Ale ten jste zase dali do zástavy za půjčku, když jste dokupovali akcie TLAMY."

Pátek 24. prosince 2004, Štědrý den

Ráno žena smažila kapra a já strojil stromek. Při tom jsem jí vykládal o Juniorově rozboru majetkové situace Českých Textáren. Má chytrá a hodná žena se zasmála:

"Junior chce dát za Textárny korunu? To ať mu je prodají. Já bych to korunu naopak chtěla od Textáren! Z celé vaší firmy totiž zůstal pouze hrdý název České Textárny. A ten je zákazníky tak nenáviděný, že se bude muset změnit. A to bude stát pěkných pár set milionů..."
------------------------------------------
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! Pěkné Vánoce přeje
>>:)) Moby Dick