pátek 16. ledna 2015

MOBY DICK: Hanobení islámu

Krajní levičáci, radikální muslimové, morální lektoři, političtí katolíci, kulturní Halík a jiní debilové

(Článek obsahuje texty a zobrazení, jež mohou někomu připadat urážlivá, ačkoliv jsou urážlivá toliko záměrně.)





Sobota 10. ledna 2014
(Fota z demošky agentura MnZ)

Asi pět set lidí se sešlo ve čtyři hodiny odpoledne na Velkopřerovském náměstí před francouzským velvyslanectvím, aby uctili památku karikaturistů, zavražděných vojáky Islámského státu v Paříži.
"Z druhé strany se na to ze své zdi díval John Lennon." (Žena Moby Dicka)
"Kterého zavraždil jiný debil." (Mrtvá Kočka)


"Začali jsme s operací ve Francii, za niž přijímáme odpovědnost. Zítra bude následovat Británie, Amerika a další." (Abú Saad al-Ansárí, radikální muslimský duchovní při včerejším kázání v iráckém Mosulu) .
"Jsme ve válce s machometány?" (Moby Dick)
"Ne." (Žena Moby Dicka)
"Alespoň ne z naší strany." (Mrtvá Kočka)

Televize Nova ve svém zpravodajství informuje o pařížském obchodu, kde byli zavražděni čtyři lidé, zásadně jako o "hypermarketu". Že šlo o obchod s košer lahůdkami pro dnešek vynechává.

Neděle 11. ledna 2014

Televize Nova si už všimla, že onen obchod byl židovský.
"Asi už mají zprávy nejen od agentury Reuters." (Mrtvá Kočka)

"Ve vaší redakci to bude bouchat." (Muž, nepředstavivší se v telefonu, vyhrožuje redakci belgického francouzsky psaného deníku Le Soir výbuchem bomby.) Anonym si stěžoval na to, "jak média informují o atentátu na týdeník Charlie Hebdo". Podle něj tak "přiživují krajní pravici", což jako krajní levičák nemůže tolerovat.
"A není Karlík náhodou levicový?" (Moby Dick)
"Ale nikoli krajně." (Žena Moby Dicka)
"On je krajně nezávislý." (Mrtvá Kočka)

(foto Francois Mori, ČTK/AP)
Informace, která rozlítila anonymní hovado byla prostě pravdivá informace, že tři političtí muslimové zavraždili 17 lidí. Na počest obětí politického islámu proběhl v Paříži smuteční pochod, jehož se účastnilo milion až dva miliony lidí. Tolik, kolik ještě nikdy. Tolik, že ani nemohli pochodovat. Plejáda světových státníků v čele demošky ušla alespoň dvě stě metrů. A aby to bylo vyvážené, tak krom Benjamina Netanjahua se účastnil i Mahmúd Abbás.
"To je ten úplně vpravo, co se tak tlemí." (Mrtvá Kočka)


Česko reprezentovali premiér Bohuslav Sobotka a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Francouzská média kritizují, že se z USA nedostavila nějaká těžší váha než velvyslankyně. Alespoň ministr spravedlnosti Eric Holder, který byl v Paříži na jednání ministrů vnitra EU. Když už nepřiletěl Barack.
"US prezident Obava se nejspíš obámal, že by tam bylo už moc muslimů." (Mrtvá Kočka)

"Část dokumentů shořela, nikdo nebyl zraněn." (Informace na webu Hamburger Morgenpost o žhářském útoku.) Noviny se provinily proti machometánismu tím, že přetiskly karikatury z Charlie Hebdo. Policie poblíž budovy zajistila "dva podezřelé a divně se chovající mladíky islamistického vzhledu".
"Jak informovala agentura RIA Novosti." (Moby Dick)
"Jež zdůrazňuje, jak Rusko bojuje proti islámismu." (Žena Moby Dicka)
"A ukrajinským banderovcům a dalším fašistům." (Mrtvá Kočka)

Pondělí 12. ledna 2014

V Drážďanech se v pravidelný demonstrační pondělek hnutí Pegida sešlo na 25.000 lidí. Mnozí z nich měli na klopě připnutou černou stužku jako znak solidarity s oběťmi pařížského masakru. Jinde v Německu se uskutečnily i protidemonstrace, na kterých se vyzývalo k "toleranci". Toleranci k vlastním občanům neprojevila kancléřka Anděla Merkel, jež Pegidu, která se staví proti islamizaci Evropy, obvinila z "hanobení islámu".
"To teď bude v Německu nový trestný čin. Místo hanobení rasy…" (Žena Moby Dicka)
"Někdo hanobí, někdo vraždí." (Mrtvá Kočka)

Německá policie propustila dvojku, podezřelou ze žhářského útoku na redakci Hamburger Morgenpost. Oba jakoukoli spojitost s útokem odmítli a žádné důkazy proti nim se nenašly.

Úterý 13. ledna 2014

Francie státně pochovala tři své zavražděné policajty. Jeden z nich byl muslim.
Izrael státně pochoval čtyři své zavražděné židy. Jeden z nich byl syn tuniského vrchního rabína, další dva měli také tuniské občanství.
"Tunisko truchlí" (Hlavní titulek nedělního vydání tuniských novin Le Temps)
Tunisko je islámská země. 98 % Tunisanů jsou sunnitští muslimové, zbytek křesťané, židé a další. V zemi krom mešit stojí i kostely a synagogy.
"Zjevně to nejsou političtí muslimové. (Žena Moby Dicka)
"Proto se k nim Evropa nelísá." (Mrtvá Kočka)

Izrael uzavřel v Nazaretu kanceláře tří náboženských a kulturních neziskovek "Ruad Al-Aqsa", "Al-fadjer pro umění a literaturu" a "Muslimky za Al-Aqsu". Tyto organizace byly postaveny mimo zákon. Protože (mj.) získávaly finance pro "Severní křídlo Islámského hnutí". Platily také rumrajchy v okolí Chrámové hory s úmyslem zhoršit bezpečnostní situaci v Jeruzalémě, kde hodlaly vyvolat masové nepokoje mezi obyvatelstvem nejmenované víry.

Středa 14. ledna 2014

Ruský samovládce Vladimir Vladimirovič Putin nepřijede do Polska na 70. výročí osvobození německého vyhlazovacího tábora Auschwitz. Ten přitom osvobodila Rudá armáda.
"Dneska ruská armáda osvobozuje jiná území od banderovců. (Žena Moby Dicka)
"Cesta do Polska není v plánu" (Dimitry Peskov, carský mluvčí)
"No, on ho tam nikdo nepozval. (Mrtvá Kočka)

VVP možná přijede do Česka. Kam ho pozval stádní prezident Mlhoš Zeman.
"Navrhuju, aby ta vajíčka byla natvrdo. (Mrtvá Kočka)

"Je suis Charlie!" (Nápis, který drží v ruce plačící prorok Mohamed na aktuální titulní stránce časopisu Charlie Hebdo, které je "vydáním přeživších")
Nad Mohamedem se vznáší nápis "Vše odpuštěno". Odpouští redakce Karlíka islámu.
"Ale islám neodpouští." (Mrtvá Kočka)

O vydání je enormní zájem, hlavně ve frankofonních zemích. Místo 60.000 má vyjít 5 milionů výtisků. Zato předposraná americká média zvažují, zda vůbec přetisknou kontroverzní(?) titulku. Nakonec se toho odvážil Washington Post. New York Times pouze ve svém on-line vydání nabídl link…
Britský The Guardian novou karikaturu zveřejnil, avšak varuje: "Článek obsahuje přetisk titulní strany, jež může některým připadat urážlivá".
"Cokoli může komukoli »připadat urážlivé«, vy volové!" (Mrtvá Kočka)
"Mne uráží, když chce někdo zabít mě! Mě!!! (Mrtvá kočka spisovatele Karla Michala)

"Civilizace nebudou schopny zahájit smysluplný dialog, nezačneme-li respektovat své vzájemné hodnoty." (Mohammad Džavád Zaríf, íránský ministr zahraničí, země, která chce vyzmizíkovat Izrael z mapy. Nejdřív Izrael.)
"Tak proč vy nerespektujete naše hodnoty? (Moby Dick)
"Írán odsuzuje terorismus páchaný všude na světě, ale zároveň také urážlivé gesto týdeníku. Kresba uráží cítění muslimů a může roztočit kolo násilí." (Marzía Afcham, mluvčá pana ministra)
"To kolo se už dávno točí, a roztočili ho političtí muslimové a jiní teroristé. (Žena Moby Dicka)
"Jen počkejte, až budeme mít jaderné rakety!" (Marzía Afcham podle agentury Muška na Zdi)

"Publikování podobných kreseb dává za pravdu přesvědčení atentátníků o antagonismu islámu a Západu. Takové věci pouze povzbuzují nenávist, extremismus a napětí." (Svaz muslimských učenců v Kataru)
"Takže vraždění v redakci Charlie Hebdo bylo zřejmě oprávněné. (Žena Moby Dicka)
"A co ti postřílení židi?" (Moby Dick)
"Ti si to zaslouží, protože pouze povzbuzují nenávist, extremismus a napětí už svou existencí." (Mulláhové podle MnZ.)
"Ostatně vy Evropané a Američané taky." (Mlluvčí Islámského státu podle MnZ.)

"Tento čin je neoprávněnou provokací proti citům jednoho a půl muslimů." (Egyptský ústav pro výklad islámského práva)
"Odečtěte si ty muslimy, co jste ve jménu Alláha zabili." (Mrtvá Kočka)

On-line kritici současné karikatury proroka Mohameda tvrdí, že jsou na ní vidět – pokud se otočí vzhůru nohama – mužské genitálie.
"Já se neudržím! Takže Mohamed vypadá jako…" (Moby Dick)
"Udrž se, nebo tě nedají na Neviditelného psa!" (Žena Moby Dicka)
"Tak já to řeknu za něj: Kreslený obrázek je kreslený obrázek. Není to fotografie. Kdo může říct, jak Mohamed vypadá? Já ho nikdy neviděl." (Laurent Léger, Charlie Hebdo)
"Takže může vypadat i jako moby dick." (Moby Dick)

Není vlastně i samotný Neviditelný pes urážkou Proroka?
"Není – protože je neviditelný." (Žena Moby Dicka)

Tento způsob humoru skutečně uráží to, co druzí lidé pokládají za podstatné pro svoji vlastní kulturu. Křesťanství si dovede dělat legraci z posvátných věcí. "Ale muslimové to tak necítí a já si myslím, že musíme mít trošku porozumění pro cítění druhých. Nejsem pro to, aby byl časopis (Charlie Hebdo) zakazován, ale jsem proti tomu, aby byl vydáván jako symbol naší kultury. Vidím v něm spíše takový exemplář úpadku naší kultury." (Monsignore Tomáš Halík, prezident České křesťanské akademie)
"Ten úpadek vaší katolické kultury se jmenuje kultura, voni Halíku!" (Moby Dick)
"Jo, takovou úpadkovou literaturu, jakou produkuje Charlie Hebdo, by s chutí spálil i soudruh Adolf Hitler." (Mrtvá Kočka)
"Může tak vypadat i politický katolík Halík." (Žena Moby Dicka)
"Jako co?" (Moby Dick)
"Jako čurák." (Mrtvá Kočka)

Na shromáždění v jihofilipínském městě Marawi se sešlo na demošce proti novému číslu Karlíka asi 1.500 lidí. Dorazili studenti, místní politici i zahalené ženy. Zvedali se pěstě a pálily makety časopisu.
"To, co se stalo ve Francii, vraždění v redakci Charlie Hebdo, je morální lekce světu. Musí respektovat všechna náboženství, zejména islám." (Organizátor akce, nejmenovaný).
 "Tohle je lekce o morálce islámu!" (Mrtvá Kočka)

Čtvrtek 15. ledna 2015

"Je hluboký omyl zabíjet ve jménu Boha. Ale nemělo by se provokovat, neměla by se urážet víra druhých, neměli by se dělat žerty z víry druhých." (Franta Jednička, papež, na palubě letadla, jímž letí na Filipíny)
Filipíny vyhlásily na papežovu počest třídenní státní svátek. Franta pak urazil jejich vládní orgány, když prohlásil, že by neměly krást a podléhat korupci.
"Ale třeba to měl být jen žert." (Mrtvá Kočka)

Menažerie se táže: A co cítění nevěřících? Které mohou urážet zpodobnění téměř nahého muže, drasticky krvácejícího na popravčím kříži, Frantíku? Které může urážet totalitní diktatura papežského státu?

Podle islámského učení je hřích, kdy muži nosí ženské ozdoby. Proto turecký náboženský úřad vyzval muže, aby nenosili náušnice.
"Zatím jim to nemůžou zakázat." (Žena Moby Dicka)
"Ale chtěli by, moc by chtěli." (Mrtvá Kočka)

Pátek 16. ledna 2015, Den památky Jana Palacha

Belgická policie při razii proti teroristům zabila dva lidi a 13 jich zatkla. V jejich doupatech našla kalašnikovy i policejní uniformy. Teroristé chtěli napadnout policejní stanice. Policie odmítla souvislost s pařížskými masakry a také se nijak nevyjádřila k příslušnosti těch hajzlů.
"Nicméně v Bruselu byly preventivně uzavřeny židovské školy." (Žena Moby Dicka)
"Možná na ně chtěli zaútočit nějací političtí katolíci?" (Mrtvá Kočka)

"Do Evropy se může ze Sýrie vrátit tři až pěti tisíc občanů EU, kteří tam dnes bojují za Islámský stát. Realita je taková, že bezpečnostní úřady dnes nemají potřebnou schopnost plně chránit společnost před tímto druhem hrozeb." (Rob Wainwright, ředitel Europolu)
"A co kdybyste jim odebrali evropské občanství?" (Moby Dick)
"Nelze, neexistuje." (Mrtvá Kočka)
"Tak co kdybyste pro začátek zrušili neexistující Europol a nechali to na Interpolu?" (Žena Moby Dicka)

Před 46 lety se před Národním muzeem zapálil Jan Palach v protestu proti lžím okupantského plátku "Zprávy při sovětských vojskách v Československu" a štvaní našich kolaborantských komunistických médií. Tehdy nešlo vykřiknout proti nim jinak! Nyní se ve Všetatech připravuje v rodném domku Jana Palacha jeho památník. Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) při té příležitosti pravil:

"Nikdy nikomu nesmíme dovolit, aby nám vzal naše ideje." (Daniel Herman)
"Nebo zakazoval náušnice." (Moby Dick)
"Nebo rtěnku." (Žena Moby Dicka)
"Amen." (Mrtvá Kočka)
**********************************

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick