pátek 9. ledna 2015

MOBY DICK: Sranda must go on

Urážka neandertálců, agent Zeman, antimuslimské prezervativy, silné zdání podpory a humor těžkého kalibru v Charlie Hebdo



Sobota 3. ledna 2014

"Na závěr bych vám chtěl říci, že nikdy nebudu ustupovat řvoucímu davu. Naposledy se řevem dorozumívali neandrtálci, ale to je poměrně dávno." (Stádní prezident Mlhoš Zeman na závěr svého televizního vánočního poselství.)
"Neradi bychom se míchali do politiky, ovšem očividná lež z neznalosti a nactiutrhačné řečí o vymřelém lidském druhu, kterých se dopustil ve svém projevu jeden nejmenovaný český prezident, si zaslouží komentář… Neandrtálci se nedorozumívali řevem, jak se domnívá pan prezident. Dle morfologických i genetických charakteristik používali řeč stejně jako náš druh, tedy Homo sapiens… Zrnko pravdy snad může být v tom, že na onom shromáždění nějací neandrtálci skutečně byli – v genomu dnešních Evropanů lze najít nejméně čtyři procenta DNA neandrtálců, platí to však nejen pro demonstrující, ale také pro pana prezidenta samotného." (Z vyjádření na fejsu Hrdličkova muzea člověka.)

Mlhoš pozval po natáčení celý štáb ČT na přípitek a cigaretku.
"Po natáčení? Nebo před ním?" (Žena Moby Dicka)

Neděle 4. ledna 2014

Poté, co byl pro své vulgarity v přímém přenosu vymeten z Českého rozhlasu, poskytuje pan stádní prezident své Hovory z Lán rádiu Frekvence 1. Pardon – nikoli "Hovory z Lán", ale "Prezidentský Press klub, vysílaný živě ze zámku v Lánech". Vybrali jsme jednu otázku a odpověď na ni:

"Martin Bursík uvedl pro Parlamentní listy, že jste dvojitým agentem. Že pracujete pro Rusko i Čínu, pane prezidente. Není to od takového člověka třeba na pováženou, míníte to řešit třeba nějak právně, takovou věc?
"Ale tak podívejte se, Martin Bursík je chudák malý, neúspěšný člověk, on jednou založí stranu s krásným názvem Les a měsíc po jejím založení kandiduje za TOP 09 na senátora a ještě přitom neuspěje, takže já ho beru jako psychicky poněkud vyšinutého člověka. Nicméně ano, nedávno jsem, protože jsem pro rozvoj vztahů s Čínou, přijímal na Hradě vedoucího čínské delegace a říkal jsem mu, tak já jsem, neuváděl jsem autora, agentem čínské tajné služby, no, tak byste mně mohli dát nějakou funkci, třeba generála. No, a on říká, dáme vám maršála, pane prezidente. Takže vzkazuji Martinu Bursíkovi, že jsem maršálem čínské tajné služby, ale nevím, jestli tahle funkce zahrnuje ať už nějaké kompetence nebo dokonce nějaký honorář."

"A jakou šarži máte v KGB, Mlhošu?" (Mrtvá Kočka)

Rozhovor byl slušný ve všech významech toho slova. Další bude za tři měsíce. P. prezident k tomu slíbil: "Já si mezitím prostuduju slovník vulgarismů, abych naše setkání nějakým způsobem obohatil, ale nezapomeňte, že podle platného kodexu v případě prvního použití jste pouze napomenut, a teprve v případě druhého použití jste pokutován."

Až na závěr se stádní prezident dopustil neslušnosti: "A ujišťuji vás, že pokud jde o skupinu Pussy Riot, nevidím důvod znovu překládat její název do češtiny, a doporučuji pouze vašim posluchačům, aby si na internetu prohlédli jejich sexuální performanci z přírodovědeckého muzea."

Ale, poslouchaj Zeman: Tady přece nejde o nějaké sprosťárny konkrétního pošahaného dívčího tria! Tady jde o perzekuci totalitního státu vůči svobodě slova! Hlavně STÁT se nesmí chovat jako kurva! Ano, i svoboda slova má jistá omezení, nesmí se zneužívat k rozšiřování lži, nenávisti a navádění k vraždám.
Ale sranda, sranda musí bejt!

Pondělí 5. ledna 2014

V Drážďanech se sešlo na 20.000 "vlasteneckých Evropanů proti islamizaci Západu" z hnutí Pegida. Setkání Pegidy proběhla i v jiných německých městech, ale jinde, než v saském centru hnutí, neměla takovou podporu. Větší množství lidu tam sehnali jejich protivníci.
Angela Merkelová varuje před "nacionalisty a rasisty v čele hnutí", česká média píší rovnou o "neonacistech".
"Proti hnutí stojí jedině levicoví extremisté." (Nejmenovaný účastník berlínské demonstrace Pegidy pro agenturu ČTK)
"Proti hnutí stojí hlavně němečtí Turci." (Jmenovaná Mrtvá Kočka pro Agenturu MnZ)

V Berlíně proběhly hned tři antiantiislamizační shromáždění pod heslem "Za otevřenou společnost", kam dorazilo celkem pět tisíc lidí.

Lidé by měli chovat psy a prasata a "venčit" je (a také bezdomovce) poblíž mešit a dalších "míst, kde se pohybují muslimové". Alespoň tak zní text Jiřího Kobzy (hnutí Přímé demagogie, PD), který na svůj fejs vyvěsil vůdce PD a poslanec Tokio Omamura. Má jít o na "ochranu před islámem".
"Takový antimuslimský prezervativ." (Mrtvá Kočka)

Také by se neměly kupovat kebaby ani nic jiného v obchodech provozovaných muslimy.
"S dovolením, ať si trhne nohou. Stánkový kebab mě sice moc neosloví, ale zeleninu, basmatku, cizrnu či tahini s vděčností vezmu od jakéhokoli muslima. S jedinou výjimkou. Nic si nekoupím u obchodníka jakéhokoli vyznání a národnosti, který se zapojil do BDS, mezinárodní antisemitské akce bojkotu izraelských výrobků. Vůbec mě nezamrzí, když takový dostane ochutnat vlastní medicínky. 
Nu, teď zásluhou poslance Okamury čekáme vlnu zvýšeného zájmu o muslimské obchůdky. Toto píšu, že taky se zajímám – a doporučuji komukoliv. Nejjednodušší je krámek nenápadně projít a zkusit něco made in Israel najít sám. Povede se častěji, než by méně zkušený zákazník čekal. Pravý obchodník se stará víc o svůj kšeft než o mezinárodněpolitické programy moderních antisemitů."
(Z komentáře na fejsové skupině Made in Israel v ČR/SR)

Sněmovna proplatila 44.000 Kč za letenky a diety vůdci KSČ(M) Vojtěchu "Falmerovi" Filipovi za jeho listopadový zájezd do předvánoční Moskvy. Za ten zájezd, ke kterému Sněmovna odhlasovala prohlášení, že na něm FF Sněmovnu "nereprezentuje".

"Těžko neschválit, když Falmer Sněmovně místopředseduje." (Žena Moby Dicka)
"A když mu tu cestu hovado Hamáček, co Sněmovně předseduje, pokoutně schválilo." (Mrtvá Kočka)

Úterý 6. ledna 2014

Expředseda Zemanovců a Zemanův kancléř Vratislav Mynář koupil vilu. V Praze. Za 5,5 milionu Kč. V hotovosti. Zmiňme, že jen pozemek má odhadní cenu 5 milionu Kč a v roce 2005 stála celá nemovitost 8,25 milionu korun.
Prodejcem je jistý Vít Široký (známý jako advokát a obhájce jistého zlobbivého ožralého prasete). Ten se v rozhovoru pro Radiožurnál brání, že barák prodal o 10 % dráže, než koupil, a v současnosti nemá pro něj využití. A že každý odhadce odhadne něco jiného. A měli byste to vidět uvnitř! Aby se tam dalo bydlet, je potřeba rekonstrukce za 20 milionů. Zatím se všichni ptali, kde Mynář schrastil pět melounů hotově. Dosud se nikdo neptal, kde vezme těch 20 melounů!
"Třeba mu půjčí šéf." (Mrtvá Kočka)
"Nepotřebuje, vždyť má od státu miliardy za škodu, kterou utrpěl, když si nemohl koupit akcie Nové huti. A miliony, které vytřískal od černých pasažérů v pražské MHD. A je schopný investor – koupil třeba činžák za 12 milionů, který mu odhadce obratem odhadl na 28 milionů..." (Žena Moby Dicka)
"Potřebují uložit »honoráře«, než rubl definitivně chcípne." (Moby Dick)

Pan Vratislav stále ještě nemá bezpečnostní prověrku. Možná proto, že o ni včas nepožádal, anebo proto, že včas nedodal materiály.

Středa 7. ledna 2014

Německá kancléřka Anděla Merkel přibyla do Londýna popovídat si s britským premiérem Davidem Cameronem. Andělka by chtěla, aby z EU vystoupilo Řecko, ale Británie aby v něm zůstala. David lavíruje mezi domácím populismem a ekonomickými zájmy země. Nelíbí se mu migrace z EU, její federalizace, ale zase nehce ztratit největšího zákazníka britského zboží. Dříve slíbené referendum o setrvání GB v EU by se mělo uspíšit na rok 2017, aby proběhlo včas, ještě než se v zemi příliš rozmůže euroskepse.
Čeká se, že se Cameron bude snažit vyjádřit alespoň "malou podporu" pro setrvání v EU.
"Anebo silné zdání podpory." (Jan Jůn, publicista, žijící v Londýně, pro ČT24)

Francie v poslední době odvrátila několik teroristických útoků. Dnes se jí to nepodařilo. Dva silně ozbrojení a dobře vycvičení araboevropané vnikli do satirického týdeníku Charlie Hebdo, kde zabili ochranku šéfredaktora a poté vyvraždili redakci. Při útěku stříleli i na ulici jako diví, a automobily zranili další lidi. Je hlášeno 12 mrtvých (8 novinářů, 2 policisté a dva připletnuvší se občané) a 20 raněných, z toho 4 velmi těžce. Důvodem útoku bylo, že Karlík si dělal srandu z muslimů.

No tak levicový Karlík si dělal srandu ze všech. Z muslimů a Mohameda, z židů a judeonacismu, z katolíků a Svaté trojice. I z jednotlivců, třeba z Gérarda Depardieua, který nechtěl platit ve Francii levicí přijaté milionářské daně, a raději získal z rukou VV Putina ruský pas. Ochlasta Depardieu se ocitl na titulní obálce, kde je zobrazen jako velmi nechutná "chemická zbraň" ve válce proti Ukrajině. A co Karlík provedl hlavě francouzské katolické církve, kardinálovi Andrému XXIII? André má prý tři otce, a na karikatuře je zpodobněno jeho početí velmi drasticky. No, podívejte se sami (pro mladistvé nevhodno). A je to humor těžkého kalibru. Ale sranda musí bejt, karikatura je jen zrcadlem pokřivené skutečnosti!

Tento obrázek jsem vybral, abych ukázal, že "urážka náboženství" není v evropském kontextu nic neobvyklého. A že ruské samoděržaví stejný důvod použilo proti Pussy Riot pouze jako zástupný. Ostatně podobně již českoslovenští komunisté zavřeli skupinu The Plastic People of the Universe nebo DG 307. Verš Pavla Zajíčka "Běžím s hovnem proti plátnu, do plátna to hovno zatnu" byl součástí pomlouvačné estébácké kampaně, jejíž důsledky pociťujeme dodneška.

Inu, už za cara popravili boha Peruna za to, že sral na carskou čokoládu – podle Karla Havlíčka Borovského, toho satirického sprosťáka. (BTW pro Mlhoše: Prezidenti nejsou satirici ani humoristé, alespoň by neměli být.) Ve včerejším socialistickém táboru míru a dnešním putinovském Rusku se za to zavírá. A dnešní musulmani vyhrožují smrtí a popravují. Nikoli křesťané, nikoli židé.

No, muslimové… Zdá se, že vůdce teroristické buňky, který prošel výcvikem al-Káidy v Jemenu, nemá s praktikujícím muslimem mnoho společného.
No, Arabové – svým alžírským rodičům se narodili už ve Francii.
No, bojovníci za islamizaci Evropy – svými zločiny podpořili protiimigrantské tažení, přímo "tsunami krajní pravice a Janu z Arku v lepším vydání. Tahle posílá na hranici ostatní, totiž cizince." Jak na jedné ze svých titulních stránek kritizoval právě Charlie Hebdo, volové!
No, zabijáci nevěřících ďaurů. Zastřelený policajt, co jel kolem na kole, se jmenoval Ahmed Merabet. Francouz – a muslim.
"Je suis Ahmed. Charlie zesměšňoval mou víru a kulturu a já jsem zemřel, když jsem bránil jeho právo to dělat." (Tvít, který zaslal Dyab Abou Jahjah)

Více jiní jinde. Menažerie však považuje za nutné prohlásit:
"Nous somes tous Charlie!"

Čtvrtek 8. ledna 2015

Na jižním předměstí Paříže Montrouge byli při vyšetřování dopravní nehody vážně zraněni dvacetiletá příslušnice městské policie a zaměstnanec správy komunikací. Afroevropský řidič měl s sebou totiž sapik a shodou okolností si na cestu do města vzal na sebe i neprůstřelnou vestu. Dívka, střelená do zad, zemřela po převozu do nemocnice.
"Na tohle musí být dopraváci v Jeruzalémě připraveni denně." (Mrtvá Kočka)

Z titulků světových novin, jež do naší redakce zaslal pro jazykovou výuku příznivec Jakub z dobrého města Zlína:

"Unsere Freiheit könt ihr nicht ermorden"
"NEIN zum Angriff auf unsere Werte!"
"Je suis CHARLIE! NOT AFRAID"
"La liberté assassinée"
"Le coran, c'est de la merde!"

V mnoha městech na celém světě probíhají pietní akce na památku povražděných novinářů. I v Praze proběhlo v 18:30 smuteční shromáždění u francouzské ambasády na Velkopřevorském náměstí.
"To je kousek od Lennonovy zdi, že?" (Žena Moby Dicka)
Další setkání proběhne tamtéž v sobotu 10. ledna v 16:00

Pátek 9. ledna 2015

Ve východní čtvrti Paříže byla přepadeno košer lahůdkářství, před šabatem plné lidí. Ozbrojenec, pravděpodobně vrah z včerejšího pseudodopravního incidentu, zde zastřelil dva lidi, jednoho zranil a zajal 6 rukojmích.

Dva vrazi ze středy jsou obklíčeni v budově tiskárny, kde zadržují jednoho rukojmího.
"Dalším cílem útočníků bude zřejmě továrna na tužky." (Žena Moby Dicka)

**********************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick