pátek 30. ledna 2015

MOBY DICK: Zakázaná a jiná uvolňování

Tisk eur, rublů, drachem a bolívarů, příliš levná paliva, úspěšný agent Putin a nové židovské zločiny

Sobota 24. ledna 2014

"Dnes začal útok na Mariupol. Bude to nejlepší uctění památky všech našich padlých." (Alexandr Zacharčenko, prezident Doněcké lidové republiky a premiér Svazu lidových republik Novorusko pro zpravodajskou agenturu RIA Novosti).
 Zacharčenko se tak chlubí palbou raket systému Grad, vedenou na východní předměstí azovskomořského přístavu Mariupol, která způsobila smrt nejméně 30 civilistům. Mariupol se dosud nacházel "mimo aktivní bojovou zónu".
"Avšak v trase "pozemního mostu", které velení ruských vojsk hodlá vybudovat z území RF k anektovanému Krymu." (Mrtvá Kočka)
"Jak – »anektovanému«. Vždyť Krym byl vždy ruský!" (Placení i neplacení agenti ruských tajných služeb a zblblí hospodští intelektuálové.)
"Jak – »okupace«. Čechy a Morava byly vždy německé a Čech tu ostatně nemá co pohledávat." (Pan Adolf Hitler, vůdce Německé říše)

"Nikdo se na město zaútočit nechystá. Do dnešního dne jsme žádné bojové akce u Mariupolu nevedli. Ale potom, co se Kyjev rozhodl svalit na nás vinu za svou chybnou palbu na obytnou čtvrť, jsem dal rozkaz udeřit na pozice ukrajinských vojsk východně od Mariupolu". (Alexandr Zacharčenko, prezident Doněcké lidové republiky a premiér Svazu lidových republik Novorusko pro zpravodajskou agenturu RIA Novosti)

Česká objektivní média nevědí, kdo za odpálením té salvy stál.
"Česká objektivistická média." (Žena Moby Dicka)
Ta česká média, jež jsou financována a řízena ruskými zpravodajskými službami, to vědí: Jde o provokaci "oficiálního Kyjeva", který chce této tragédie využít k vyhlášení stanného práva na východě země.

(Naštěstí naše menažerie není ani objektivní, ani objektivistická. Ba ani placená! A už vůbec ne řízená.)

Neděle 25. ledna 2014

"Jde o provokaci "oficiálního Kyjeva", který chce této tragédie využít k vyhlášení stanného práva na východě země." (Vladimir Vladimirovič (VV) Putin, Velký Vůdce (VV) ruského lidu, rozprostřeného po vší planetě a přilehlém vesmírném prostoru)
"Vláda se rozhodla zavést v Doněcké a Luhanské oblasti mimořádný stav a stav vysoké pohotovosti v ostatních oblastech." (Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk) Vida ho, zvrhlíka! Co tím chce dosáhnout?
"Udržení celistvosti země?" (Žena Moby Dicka)

"Doněcká a Luhanská lidová republika bojují s příslušníky ukrajinských silových složek, aby sjednotily své síly a vyrovnaly čáru dotyku stran." (Alexandr Zacharčenko, vrchní velitel ozbrojených sil DLL, presumtivní vrchní velitel Nového Ruska, Sojúzu naródnych respúblik)
"Što éto takóje »vyrovnat čáru dotyku«?" (Žena Moby Dicka)
"Zcelit území Nového Ruska." (Moby Dick)
"Aby se pak mohlo přimknout ke Starému Rusku." (Mrtvá Kočka)

Co brání Rusákům, aby zorganizovali Azovskou lidovou republiku a Moldavskou lidovou republiku či nějaké další Sojúzy?
"Sankce ze strany EU?" (Moby Dick)
"Ne, klesající ceny ropy a plynu,. Příjem z jejich prodeje do zahraničí zatím činil 52 % ruského státního rozpočtu." (Žena Moby Dicka)

Co brání Rusákům, aby zorganizovali Polskou lidovou republiku?
"NATO?" (Moby Dick)
"Ne, Poláci." (Mrtvá Kočka)
"Což neznamená, že by zhrzený imperátor nemohl použít některou ze svých balistických raket s jadernými hlavicemi." (Žena Moby Dicka)

Ve skladech všech jaderných velmocí je asi 17.000 jaderných hlavic. USA má k okamžitému použití připraveno 500 balistických raket, RF 1.800.
"Nebude jiné použití než »okamžité«." (Mrtvá Kočka)

Pondělí 26. ledna 2014

Řecko a komunisté všech zemí oslavují pod rudými prapory se srpem a kladivem drtivé vítězství "krajně levicové" (antikapitalistické a antievropské, neomarxistické a ekosocialistické, populistické a terorkomunistické) partaje Syriza (ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ). Zase ale nemají absolut většinu, takže koalují s "krajně pravicovými" (populistickými a nacionalistickými) Nezávislými Řeky (ANEL).
"Co je spojuje?" (Moby Dick)
"Nechuť splácet dluhy." (Žena Moby Dicka)

Přednostu Syrizy jmenoval prezident Karolos Papulias novým premiérem. Alexis Tsipras při této příležitosti odmítl přísahat na bibli, což mu nejspíše ultraortodoxní řečtí katolíci neodpustí.
"I odpustí, když nebudou muset platit odpustky EU." (Žena Moby Dicka)

RF se po vzoru USA a EU také rozhodlo pro "kvantitativní uvolňování". Zatímco soukromá americká společnost Fed vloni v říjnu ukončila třetí kolo prodeje dluhopisů v hodnotě více než 100 tisíc miliard Kč a ECB hodlá během tří let vytisknout eura za téměř 30 tisíc miliard Kč, pak se centrální ruská banka na začátek pouští jen do tisku papírků za 0,85 tisíc miliard Kč, aby zachránila ruské komerční banky. Ale Rusku to prej – podle západních analytiků – hospodářsky stejně nepomůže.  
"A co by jim pomohlo?" (Moby Dick)
"Tisk papírků za 130 bilionů kaček." (Mrtvá Kočka)

To nejoblíbenější ministr českých financí Andrej Babiš pro potřeby našeho ekonomicky prosperujícího státu a placení jeho dluhů vinou líných koaličních poslanců přišel (dočasně) o 674 miliard Kč.
"Hele, Rusko tiskne skoro tolik, a to má patnáctkrát víc obyvatel." (Moby Dick)
"Takže jsme v mnohem větším…" (Mrtvá Kočka)
"Kočko!" (Žena Moby Dicka)
"…uvolnění?…" (Moby Dick)
"Fekálním uvolnění." (Mrtvá Kočka)

Úterý 27. ledna 2014, Mezinárodní den památky obětí holokaustu

Před 70 lety osvobodila Rudá armáda komplex nacistických vyhlazovacích koncentráků, známý jako Auschwitz-Birkenau. Na různých místech probíhaly různé mezinárodní i národní připomínkové akce.
"Vina za vraždy v Osvětimi je součástí německé identity." (Joachim Gauck, spolkový prezident, na "vzpomínkové hodině" v budově říšského sněmu v Berlíně)
"Nevim co ty prožidovští ideologové budou dělat až jim ty pamětníci vymřou? Budou omýlat fotky články a filmy na to téma. Jednou se to musí ohrát." (Hrdý Čech, 83.208.13.*)
"Naučte se česky, pomýlený hrdoni." (Žena Moby Dicka)

"Závazky se mají dodržovat." (Nepostřehnutelný politik EU opatrně zkouší řeckou reakci.)
"Očekávat splácení dluhů je nereálné." (Alexis Tsipras, řecký premiér)
"Nikdo je do ničeho nenutí, ale platí určitá pravidla. My jim svou pomoc nevnucujeme." (Jens Weidmann, přednosta německé centrální banky a tiskař řecko-německých eur)
"Nedám jim už ani floka." (Jens Weidmann pro agenturu Muška na Zdi)
"Mohli bychom zaplatit možná polovinu." (Alexis Tsipras se dle MnZ snaží bruslit mezi předvolebními sliby a chmurnou realitou.)

Britský deník Sunday Times vypustil zprávu, že Národní bezpečnostní agentura USA dodala už v r. 2006 důkazy, že Alexandr Litviněnko byl ve svém londýnském exilu zabit ruskými tajnými službami. Litviněnko prohlašoval před svou smrtí, že pumové atentáty v Moskvě, na jejichž základě (mj.  – i Basajev se činil) pak RF zaútočila na prakticky již nezávislé Čečensko, provedla ruská FSB. A to na příkaz svého ředitele.
FSB řídil od 25. července1998 VV Putin.
9. září 1999 zabil výbuch na moskevském sídlišti Pečatniki 92 lidí a způsobil 200 zranění.
13. září 1999 si výbuch v devítipatrovém paneláku na jihu Moskvy vyžádal kolem 120 mrtvých.
Ruské federální síly vstoupily (po předcházejících náletech) do Čečenska 1. října 1999.
16. srpna 1999 se VVP stal premiérem.
31. prosince 1999 se po abdikaci ožraly Jelcina stal VVP úřadujícím prezidentem.
V únoru 2000 ruské jednotky dobyly Groznyj.
V prezidentských volbách 26. března 2000 zvítězil VVVVP a stal se tak řádným prezidentem RF.
"Neřád." (Moby Dick)
"To už se vylatí zplanýrovat pár paneláků v Moskvě!" (Žena Moby Dicka)
"Nebo v Mariupolu." (Mrtvá Kočka)

Údaje nemohly být použity u britského soudu v roce 2006, protože si vláda Jejího Veličenstva nehodlala kazit přátelství se svým velkým západním bratrem USA.
"Ani se svým východním bratrem RF." (Mrtvá Kočka)
"Co se změnilo?" (Moby Dick)
"Britové konečně po okupaci Krymu pochopili, što éto takóje ruskóje »továrišestvo«." (Žena Moby Dicka)

Středa 28. ledna 2014

Venezuela hlásí hospodářský pokles za rok 2014 o 2,8 %. Zato jinde hlásí krásný vzrůst. Například roční inflace překročila 64 %. Mohou za to (podle bolí-prezidenta Mikuláše Madury) političtí oponenti, kteří pouličním násilím přivedli zemi do destabilizace. Světový imperialismus také vede proti Venezuele "ekonomickou válku".
Podle opozice za místní ekonomickou krizi může hlavně 15 let korupčního socialismu. Za bolí-prezidenta Cháveze bylo zničeno venezuelské hospodářství. Kvůli tomu trpí 30 milionů Venezuelanů, kteří se potýkají s bezprecedentním nedostatkem základních potřeb, včetně hajzlpapíru.
"Dobrodinec Chávez přece zavedl dotace dovozového benzinu i dalších věcí, ne?" (Moby Dick)
"Jenže ono není jaksi co dotovat…" (Mrtvá Kočka)

BTW: Vývoz znárodněné ropy se na příjmech do státního rozpočtu Venezuely podílí 98 %.

"A co vyváží Evropa?" (Moby Dick)
"Dotace." (Žena Moby Dicka)

Na libanonsko-izraelské hranici se zase střílelo. Libanonský Hizballáh se přihlásil k odpovědnosti za útok protitankovými raketami, kterými byl zasažen vojenský džíp na izraelské straně hranice. Teroristé zabili dva vojáky a asi pět zranili. IDF palbu do Libanonu opětovala, jak už je jejím zvykem. Během přestřelky zemřel také jeden španělský voják jednotek UNIFIL.

Čtvrtek 29. ledna 2015

Prahou dunivě prošlo 700 rozhořčených hornických odborářů až před úřad vlády. Demonstranti požadují prolomení všech limitů. Jejich zaměstnavatelé jim laskavě vyměnili směny, aby mohli přijít všichni odboráři, zejména zaměstnanci společnosti Severní energetická, které patří důl ČSA.
"Pro naše majitele jsou limity likvidační!" (Nezachycený rozhořčený šéfodborář.)
"Netušila jsem, že Severní energetická vlastní i odbory?!" (Žena Moby Dicka)

Podle MnZ Severní energetická svým odborářům přispěla na autobusy, jídlo a pití na cestu. Ten, kdo měl ranní směnu, má  účast na demonstraci započítanou do pracovní doby.

K tomu několik poznámek:
1. Z ČR se do zahraničí v roce 2011 vyvezlo (jako každý rok) přes 1,1 milionu tun uhlí přímo, další pak v elektřině (i s miliardovými dotacemi, placenými českými spotřebiteli) .
2. Uhlí je jakožto surovina majetek státu, ale těžební společnosti za jeho drancování platí směšné částky.
3. A horníci se už propouštějí, zatím v OKD. Důvod? Uhlí dramaticky zlevnilo! Je to důsledek dovozů z USA, které přecházejí na břidličné plyny...

BTW: SEVerní ENergetická se dříve jmenovala Litvínovská uhelná, a r. 2008 se vyčlenila z jisté jiné mostecké uhelné společnosti, konkrétně Mostecké uhelné.

"Jo, to byli tenkrát tihle uhlobaroni?" (Moby Dick)
"Tihle." (Žena Moby Dicka)
Pátek 30. ledna 2015

Španělská vláda zvažuje žalobu na Izrael za smrt španělského příslušníka mise UNIFIL, jenž zemřel během středeční přestřelky na libanonsko-izraelské hranici.
Deníčku můj milý, nemají snad jednotky UNIFIL dbát na to, aby z Libanonu do Izraele nelétaly rakety Hizballáhu? A evidentně ty jednotky OSN byly přímo na místě, když dostaly zásah při odvetné palbě. Proč tam ti vojáčci vlastně šaškují???
"Úkolem Prozatímních jednotek OSN v Libanonu, kde jsou od roku 1978, je pomoci libanonské vládě obnovit její efektivní správu nad jihem země." (OSN)
"Úkolem těchto dočasných jednotek je zajistit trvalou ochranu naší Alláhulibé činnosti." (Hizballáh)

Tohle je sice skoro měsíc starý, ale dobrý:
"Vepřové? Nevím, jak to křesťané mohou jíst." (Mohamed Abbas, Ředitel Muslimské unie v ČR, pro iDnes.cz)
"Příborem, blbe!" (Fejs Búk)
**********************************

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick