pátek 20. února 2015

MOBY DICK: Kdo je za dveřmi

Divoká kampaň, požehnání Alláha, čelení následkům, dobytí Říma a Debalceva, nevinný Hicks a bohorovný neřád




Sobota 14. února 2015

"Lidé se snažili dostat ke dveřím, dostat se z místnosti, skrýt se za stoly a židlemi. Někteří vyběhli na ulici". (Svědek z jedné kodaňské kavárny, do jejíchž oken vypálil neznámý útočník několik desítek střel.)
V kavárně probíhala debata o svobodě slova, kterou pořádal švédský kreslíř Lars Vilks, který si v minulosti dělal svými karikaturami prču z proroka Mohameda. Diskusní příspěvek ráže 7,62 měl na svědomí jednoho mrtvého muže a tři zraněné policisty.

Později tentýž vrah zaútočil na židovské kulturní centrum vedle kodaňské synagogy, kde se konala oslava bat micva, na níž bylo přítomno asi 80 lidí, dospělých i dětí. Životy přítomných zachránil svým zásahem zkušený člen ochranky Dan Uzan (38), jenž společně s dánskou policií hlídal vstup do centra. Dan a dva policajti byli postřeleni, Dan později svým zraněním podlehl.
Dánské úřady považují oba útoky za teroristické.

"Ku podivu, ku podivu." (Žena Moby Dicka)

V úterý 10. 2. zastřelil v Chapel Hillu (Severní Karolína) 46letý Craig Stephen Hicks trojici svých mladých sousedů. Jakožto vášnivý obránce práva na držení zbraní držel v rukou nějakou střelnou zbraň, pomocí níž takto "vyřešil" sousedský spor ohledně parkování.
Až včera odsoudil tento útok prezident Barak Obava. A to poté, co jeho nečinnost plus nečinnost US ministra zahraničí Kerryho a viceprezidenta Bidena kritizoval darebácký prezident Turecka Recep Tayyip Erdogan. Oběťmi sousedského sváru se totiž stali 23letý Deah Shady Barakat, jeho 21letá manželka Yusor Abu Salha a její 19letá sestra Razan. Studenti původem ze Sýrie. Muslimové.
"Hicks nenáviděl islám." (Příbuzní zavražděných)
"Hicks byl magor, kterému vadilo parkování cizích aut před vratama." (Mrtvá Kočka)
Jmenovaný případ byl dle menažerie surovou vraždou, nikoli antiislámským terorismem.
"Ne, ne, ne! Jde o divokou kampaň, které jsou teď muslimové na Západě vystaveni." (Abdelilah Benkirane, marocký premiér)
"Šlo o teroristický čin motivovaný narůstající islamofobií na Západě. Odsuzujeme i mlčení amerických a západních médií!" (Muftí Šaukí Allám, nejvyšší islámská autorita v Egyptě)
"Na což v patřičnou dobu patřičně odpovíme." (Nejmenovaný muftí, podle agentury Muška na Zdi)

Well, jestliže v USA dnes žije asi jen 2 miliony a 350 tisíc muslimů (odhad z r. 2007) a jestliže relativní počet vražd v Americe je 4,2/100.000 lidí (údaj z r. 2012), pak je v této zemi statisticky ročně zabita asi stovka muslimů.

"A světová média o tom mlčí!" (Machometánští řvouni.)
"Hele, a že se ti Syřani nevrátili do Sýrie? (Mrtvá Kočka)

Neděle 15. února 2015

Zásahová jednotka dánské policie zastřelila včerejšího vykonavatele prorokovy teroristické vůle. Dánské úřady zatím nevydaly žádné informace o jeho totožnosti, připouštějí ale, že se pokoušel napodobit lednový masakr v Paříži. Agentura MnZ zjistila, že se jednalo o politického muslima.
Podle dánské policie se jednalo o atentátníka, který není příslušníkem žádné teroristické skupiny.
"Pokud za teroristickou skupinu nepovažujeme politické muslimy." (Mrtvá Kočka)

"Židé jsou znovu vražděni jen proto, že jsou Židé. Tato vlna útoků bude pokračovat, stejně jako vražedné antisemitské útoky. Židé si zaslouží bezpečí v každé zemi, ale my říkáme našim židovským bratrům a sestrám, že jejich domovem je Izrael." (Izraelský premiér Benjamin Netanjahu)

"Bibi láká evropské Židy k vystěhování do Izraele." (Moby Dick)
"Bibi láká izraelské voliče měsíc před předčasnými volbami, aby ho volili." (Žena Moby Dicka)
"Reagoval tak na informace, že jednou z obětí kodaňských atentátů je mladý Žid." (Agentura ČTK)
"Reagoval tak na informace, že cílem útoku bylo židovské kulturní centrum, kde probíhala sešlost k významným dvanáctým narozeninám židovské dívenky, volové." (Agentura MnZ)

Bojovníci Islámského státu v Libyi zveřejnili tvít, na němž uřízli hlavy jednadvaceti egyptským křesťanům. Šlo o Kopty, kteří šli do Libye za prací.
"Křesťané jsou znovu vražděni jen proto, že jsou křesťané. Tato vlna útoků bude pokračovat, stejně jako vražedné protikřesťanské útoky." (Moby Dick)

Domovem koptských i pravoslavných křesťanů je přitom – Blízký Východ. Političtí muslimové je vraždí, protože to prý jsou "křižáci". Křesťané v těchto zemích však žili mnohem dříve, než si vůbec někdo usmyslel vymyslet islám. Zajímavé je, že dlouhodobé pobíjení blízkovýchodních křesťanů probíhá za nezájmu západních zemí, včetně státu Vatikán.
"Zřejmě proto, že to nejsou katolíci…" (Žena Moby Dicka)
"Nu, trocha toho křižáctví by se hodila." (Moby Dick)
"Dříve, než začnou být v Evropě krom Židů zabíjeni i křesťané." (Mrtvá Kočka)

Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí vyhlásil v zemi sedmidenní smutek. A svolal krizové zasedání Rady národní obrany.

Italské záchranné týmy zachránily lodě s dvěma tisíci migranty jižně od ostrova Lampedusa. Mezi nimi bylo nanejvýše 20 teroristů z IS a 50 z jiných teroristických organizací. Jenom na jednom člunu byli ozbrojení muži, kteří  ohrožovali pobřežní stráž, avšak byli odzbrojeni, a rovněž zachráněni.

"Situace na syrsko-izraelské hranici na Golanech není v tuto dobu pro režim prezidenta Asada bezpečnostní prioritou. Proto ponechal celý prostor (nárazníkové zóny mei Sýrií a Izraelem) v podstatě volný pro působení Hizballáhu na severu, který je spojencem režimu, a skupiny An Núsra na jihu, která bojuje proti vládním vojskům. Situaci dále komplikuje množství dalších menších skupin, které uzavírají účelová a krátkodobá spojenectví v bojích proti jedné nebo druhé straně, případně proti sobě navzájem. Všechny tyto skupiny jsou však nepřátelsky orientované proti Izraeli a silám OSN, které v lepším případě považují za zdroj financí případně vlivu prostřednictvím únosů a vydírání." (Petr Pavel, armádní generál, náčelník Generálního štábu AČR, jenž se nachází na pracovní cestě v Izraeli, po jednání s představiteli izraelských bezpečnostních složek poté, co navštívil i Golanské výšiny.)
Jednotky UNDOF jsou z původních asi 20 stanovišť jimi (ne)hlídané zóny staženy na velitelství mise, které se nachází na izraelské straně.

"A proč ne na syrské straně?" (Moby Dick)
"Provokatére!" (Mrtvá Kočka)
Poznámka MnZ: Generál Petr P. se po Golanských výšinách z nějakého důvodu procházel v civilu, a přítomní vojáci mu nesměli salutovat.

Pondělí 16. února 2015

Na frontové linii syrské občanské války v jižní části země padlo na straně teroristického prezidenta Asada II. (podporovaného zbraněmi od samoděržavého přítele Putina) více než dvanáct příslušníků Íránských revolučních gard, mezi nimi i dva vysocí důstojníci. Další íránský důstojník spolu s osmi íránskými vojáky padli do zajetí povstalců.
Uvádí to saudskoarabský deník "Alwatan", jenž také informuje o incidentu, který se udál v sobotu: Skupina islamistických teroristů Džajjš al-islam zaútočila na kolonu aut íránských bojovníků a teroristů z libanonského Hizballáhu, přičemž zabila více než 40 proasadovských internacionálních dobrovolníků. Na jihu ostatně probíhá silná ofenzíva protiasadovských internacionálních sunitských islamistických sil.

"Kdo z nich podporuje Islámský stát?" (Žena Moby Dicka)
"Všichni." (Mrtvá Kočka)

Egyptské letectvo provedlo dvě vlny bombardování na území v Libyi. Letecké údery se zaměřily na výcvikové prostory a zbrojní sklady Islámského státu ve východolibyjské Darně.
"Letecké údery proti libyjským islamistům jsou teprve začátek." (Abdal Fattáh Sísí, egyptský prezident) Sísí vyzval OSN, aby zmocnila koalici v čele s USA, jenž už proti Islámskému státu bojuje v Sýrii a Iráku, také k boji v Libyi.
"Když USA mohly zničit během týdne režim Sadáma Husajna, proč to neudělají s touto malou skupinou?" (Izraelský arabský/palestinský křesťan, nejmenovaný)

"Potvrzujeme, že Al-Káida a IS jsou v Tripolisu." (Abdalláh Sání, předseda mezinárodně uznané libyjské vlády seděním v Tobrúku) Sání rovněž vyzývá Západ, aby zahájil nálety a pomohl porazit IS.
"Nálety jsou vážným narušením libyjské svrchovanosti." (Umar Humajdán, mluvčí mezinárodně neuznané libyjské vlády seděním v hlavním městě země Tripolisu.)

"Islámský stát je za dveřmi. Není čas ztrácet čas. NATO by mělo zasáhnout pro budoucnost západního světa." (Angelin Alfan, italský ministr vnitra.)
"Taková intervence však nic nevyřeší." (Jan Kužvart, arabista)
"Diskutujeme o tom měsíce, ale nyní se potřeba intervence stala naléhavou." (Roberta Pinotti, italská ministryně obrany hodlá v Libyi nasadit 5.000 vojáků.)
"S trochou nadsázky se dá říci, že celá libyjská populace je ozbrojená. Ale co už není s nadsázkou je, že jeden z Kaddáfího skladů měl stejně munice jako celá britská armáda." (Jan Kužvart, arabista)
"S požehnáním Alláha dobydeme Řím." (ISlamista v khaki, nejmenovaný a nepředstavený se, na jednom z propagačních videí.)
"A s požehnáním arabistů." (Žena Moby Dicka)
"A s požehnáním impotentní EU." (Mrtvá Kočka)

Korespondenti na ukrajinské frontě si libují, že není slyšet dunění střel. Zdá se, že minská dohoda o příměří vešla v platnost. Ale těžké zbraně se nejspíše nestahují.
"Nemůžeme je stahovat, jsme-li terčem palby." (Nejmenovaný velitel hybridní sudetoruské armády.)

Úterý 17. února 2015

"Nemůžeme přestat bojovat z morálních důvodů." (Nejmenovaný velitel hybridní sudetoruské armády.)
"Što éto takóje »morální důvody«? (Žena Moby Dicka)
"Nejdříve musíme dobýt Debalcevo."  (Nejmenovaný velitel hybridní sudetoruské armády pro MnZ.)
"Kyjev by se neměl bránit." (Vladimir Vladimirovič Putin, car vší Rusi a všech – i inostranných – Rusů)

Dánská rozvědka uvedla, že neměla konkrétní indicie, že se zastřelený terorista v Kodani k něčemu chystal. Tajné služby však agentuře MnZ přiznaly, že je vězeňské úřady před dotyčným varovaly. Byla i zveřejněna totožnost "podezřelého": Byl jím Omar El-Hussein, který se narodil v Dánsku palestinským rodičům. Prý se "netajil" tím, že nemá rád Židy. Občas se choval agresivně, za což nejspíš mohly i drogy.
"Určité súry Koránu." (Mrtvá Kočka)

Středa 18. února 2015

"Křesťanství má původ na Blízkém východě, ale nyní zde pro nás není místo – prcháme už léta. Ježíš nás učí nastavovat druhou tvář… ale, když se vás někdo snaží bezdůvodně zabít, musíte se bránit." (Jeden z účastníků demonstrace arabských křesťanů proti libyjskému masakru, která prošla centrem Jeruzaléma.)

"Plánovaný odchod ukrajinských vojáků začal dnes ráno a čtyři pětiny z nich už z města ustoupily. Vojáci opustili město s veškerou výzbrojí. Ukázali tak světu, že žádný debalcevský kotel, o kterém hovoří povstalci, neexistoval." (Petr Porošenko, prezident Ukrajiny)
Podle nezávislých zdrojů stál krvavý "ústup do předem připravených pozic" ukrajinskou armádu asi tři tisíce padlých a několik set zajatců. Ukázalo se, že rozkaz vrchního velitele Porošenka setrvat v neudržitelných pozicích ve Stalingradu, é, Debalcevu, byl…
…tupě politický." (Žena Moby Dicka)
"Vrchní, prchni!" (Moby Dick)
Podle Porošenka došlo u Debalceva jen k "rotaci sil".
"Rotačními kulomety." (Mrtvá Kočka)

Není jasné, jak hybridi naloží se zajatými vojáky.
"Kdo bojoval i po příměří, musí čelit následkům." (Nejmenovaný velitel hybridní sudetoruské armády.)
"Što éto takóje »následky«? (Žena Moby Dicka)
"Řezání hlav." (Mrtvá Kočka)
"Nikoli, spravedlivý soud." (Nejmenovaný velitel hybridní sudetoruské armády.)
"Ruský válečný." (Mrtvá Kočka)

Podle MnZ je nejmenovaným velícím hybridem generálporučík Lencov, zástupce velitele ruských pozemních sil na území Nového Ruska..

Čtvrtek 19. února 2015

Řím málem dobyt! Pět set teroristů zaútočilo proti italské policii světlicemi a lahvemi. Poničili i nedávno zrekonstruovanou proslulou Fontanu della Barcaccia.
"Ve jménu Alláha?" (Žena Moby Dicka)
"Ne, ve jménu Feyenoord Rotterdam." (Moby Dick)
28 nizozemských chuligánů bylo zadrženo. 19 z nich bylo obratem odsouzeno k půlročnímu vězení natvrdo či pokutě ve výši 45 tisíc eur.

Petr Porošenko žádá ke kontrole dodržování příměří příchod mezinárodních sil pod praporem OSN.
"Třeba těch ze Sýrie a Libanonu?" (Žena Moby Dicka)
"Kde jsou taky k hovnu?" (Mrtvá Kočka)

Mezinárodní analytici soudí, že nyní, po dobytí Debalceva, dojde na ukrajinsko-hybridní frontě k uklidnění. Blíží se totiž…
"Úspěch mezinárodních mírových iniciativ? (Žena Moby Dicka)
"Ne, jarní obleva." (Mrtvá Kočka)

V roce 2001 zajali Američané v afghánském výcvikovém táboru teroristické sítě Al-Kejda jistého Australana. Převezli ho na Guantánamo, kde ho drželi  více než pět let. V roce 2007 se před vojenským soudem přiznal k "materiální podpoře terorismu". Poté ho USA vydaly do Austrálie, aby si tam odkroutil ještě devítiměsíční trest. Jenže dnes US odvolací soud rozsudek vojenského soudu zrušil. Australan totiž nebyl obviněn z válečného zločinu, a tedy neměl stanout před vojenskou komisí. Podle europejských médií ho tím "zprostil všech obvinění".
"Na toto rozhodnutí jsem čekal léta. Je to úleva, že to mám za sebou. Z politických důvodů jsem byl pět a půl roku vystaven fyzickému a psychickému týrání, což mě bude provázet po zbytek života." (Dotyčný Australan David Hicks na tiskové konferenci v Sydney naznačil, že by přivítal finanční odškodnění za léčení, aby se vzpamatoval z mučení.)
"Vždyť ho chytili ve výcvikovém táboře teroristů! To fakt nejde nějak zákonně potrestat?" (Moby Dick)
"Výcvikové tábory teroristů vystřílet. Zajatce nebrat." (
Mrtvá kočka spisovatele Karla Michala)
"Hele, a není tenhle Hicks příbuznej toho vraždícího magora ze Severní Karolíny???" (Moby Dick)
"Evidentně ano." (Mrtvá Kočka)

Do pracovny starosty Caracasu Antonia Ledezmy vtrhli neznámí zakuklenci. Nejdříve vyrazili dveře, pak vystřelili do vzduchu, načež pana starostu zmlátili a odvlekli neznámo kam. Později vyšlo najevo, že to byli agenti státní tajné služby Sebin. Opozičního předáka policie zatím z ničeho neobvinila. Za ni to udělal sám bolí-prezident Mikuláš Maduro:
"Bude se zodpovídat před soudem ze všech spáchaných zločinů proti míru, bezpečnosti a ústavě."
Podle Madurových se Ledezma podílel na protistátním spiknutí vedeném Spojenými státy. Krom toho vedl ekonomickou válku proti vládě.
"A může za to, že v reálně-socialistické Venezuele není hajzlpapír." (Mrtvá Kočka)
Za mřížemi tráví už rok bez soudu i vůdce venezuelské opozice Leopold López, starosta jedné z částí Caracasu. Podle Madura podněcoval násilí, a je obviněn ze "žhářství a terorismu."
"A hajzlpapír ve Venezuele furt není." (Mrtvá Kočka)
"Zato reálný socialismus ano. (Žena Moby Dicka)
   
Pátek 20. února 2015

Hybridní povstalci prý konečně stahují těžké zbraně z okolí dobytého Debalceva.
"K Mariupolu." (Mrtvá Kočka)

V Česku se zatím probírají debilní hemzy od hradního vovčáčka, kterými obhajuje dementní žvásty stádního prezidenta Mlhoše Zemana o Ferdinandovi Peroutkovi. Předmětný článek "Dynamický život", kterým dle Mlhoše Peroutka pana Hitlera oslavoval, byl dle Peroutky důvodem, proč ho náckové celou válku drželi v koncentráku. Stejný článek a stejnou odsuzující argumentaci, kdy byly záměrně vytrhávávaly Peroutkovy citace z kontextu, použili proti Peroutkovi po válce i komunisté.
"Takže hradní vovčáček a stádní Mlhoš drží basu jak s nácky, tak s komouši!" (Mrtvá Kočka)

Popel Ferdinanda Peroutky patrně rotuje na vyšehradském hřbitově i s Řádem TGM.
"Kdežto neřád zůstává bohorovný."

**********************************

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick