středa 11. března 2015

Velmi praktický dárek od Zaměstnance roku


Můžeš učinit svého kolegu šťastným ! Zúčastni se hlasování o nejlepšího pracovníka firmy ! Co z toho budeš mít ? Příjemný pocit, že jsi udělal pro svého kolegu něco dobrého ! A velmi praktický dárek od EU. !
................................

(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Všechno je to úplně vymyšleno - kromě jásavého textu povzbudivého mejlu.)
Pondělí 7. března 2005

Zima trvá, sníh stále padá, ale silný vítr ho mete z mých chodníků na komunální silnici. Brigádnice Kruto Hlavová se minulý týden nastydla a je doma, vedoucí ing. Duto Hlav poletuje po jakýchsi předprivatizačních, privatizačních, doprivatizačních a připrivatizačních komisích - zdálo by se, že mám klid na práci.

Ouha, nemám. Neustále mi chodí nějaké mejly s příkazy, pokyny, rozhodnutími a novými řády, se kterými se musím prokazatelně seznamovat; navíc chodí i motivační mejly, vysvětlovací mejly, upřesňovací mejly, poučovací mejly..., takže nemám čas na nic jiného než na mejly. Zlatej sníh!

Úterý 8. března 2005

Přišel mi povzbudivý mejl. Zase se bude volit Zaměstnanec roku.

"Ještě není nic ztraceno ! Ještě máš čas do konce týdne ! Ještě můžeš učinit svého kolegu šťastným ! Jak ? Zúčastni se hlasování o nejlepšího pracovníka a manažera firmy ! Co z toho bude mít ? Třeba příjemný pocit, že si jeho práce někdo všiml, že si na něho jen někdo vzpomněl !

Co z toho budeš mít ty ? Třeba příjemný pocit, že jsi udělal pro svého kolegu něco dobrého ! No, a možná se na tebe usměje štěstí a při tradičním losování z těch, co svůj hlas zaslali, budeš mezi těmi 20 šťastlivci a získáš velmi, ale velmi praktický dárek !
Takže stačí odeslat mail se jménem svého oblíbence na adresu Lidských a nelidských zdrojů !" 

Podepsána byla - "veselá předsedkyně hodnotící komise Mladá Doga".

Středa 9. března 2005

Posledně, co si pamatuju, se museli najít aspoň tři lidi, aby mohli svůj návrh zaslat. No - letos nás tu tolik není. Totiž - tu tolik není.

Čtvrtek 10. března 2005

Tak přece jen změna k lepšímu - tentokrát stačí jediný hlas k nominaci. Jenom abych se nespletl. Nejlepší zaměstnanec Českých Textáren? No ten může být pouze jeden. Ten úplně nejlepší nás přece vede - ředitel Běsný Kokot.

Už se těším na velmi, ale velmi praktický dárek !

Pátek 11. března 2005

Do textárny se dostavila Kokotova asistentka Koza Bystrá s jakýmsi těžkým balíkem. Nejdřívě slavnostně zamečela, a pak pravila:

"Vážený kolego, právě váš hlas rozhodl o vítězství nejlepšího z nejlepších. Protože to byl hlas jediný, získáváte i všech dvacet praktických dárků." Načež odklusala.

Nedočkavě jsem se na balík vrhl. Co v něm bylo?

20 výtisků Smlouvy o Ústavě pro Evropu.

-----------------------------------------------------------
Komentář 2005:

Šťastný to muž,
abych parafrázoval Božku Němcovou,šťastný to muž,který je zřejmě jediný,kdo tu zatrachtilou ústavu bude mít.Tedy kromě politiků a novinářů.Ale z nás obyčejných smrtelníků bude asi jediný.
uriahheep

Poznámka Mobyho 2015: Ano, bylo to těžké se k ní dostat. V dobře ukryté Informační kanceláři EU v Jungmannce ji neměli. Totiž její plné znění. Vůbec ji nedostali. Nakonec jsem ukořistil jeden z celkem 2000 papírových výtisků v Informačním centru Evropské unie při ministerstvu zahraničí ČR v Rytířské 31. Podobnou anabází prošel kolega Šaman, který ji popsal v článku Bohužel až moc zvědaví Češi.

-----------------------------------
MOBY DICK: nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík!
>>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: