pátek 3. dubna 2015

MOBY DICK: Dokonalá samohana

Milé potěšení, promeškaná defenestrace, letecké lanýže, rámcový pumprdentlich, apríl v Haagu a chudák Jana N/N



Sobota 28. března 2015

V egyptském Šarm al-Šejchu se schází 26. summýš Ligy arabských států. Pan prezident Putin mu poslal za Rusko "zdravici", ve které mj. osuzuje zločiny extremistických a teroristických uskupení, "která obsazují celá města a provincie, způsobují strádání stovkám tisíc civilistů a ničí vzácné kulturní dědictví lidstva". 
Přičemž car Putin právě včera odsoudil ozbrojenou akci Saudů, kteří na extremistické a teroristické uskupení v Jemenu poslali svá letadla.

"My podporujeme snahu arabských národů o úspěšnou budoucnost a prosazujeme řešení všech problémů, které před nimi stojí, mírovou cestou a bez vnějších intervencí" (Vladimir Vladimirovič podle Hlasu Ruska.)
"Što éto takóje »mírová cesta«?"(Žena Moby Dicka)
"Ruské dodávky zbraní a jaderných elektráren do Íránu." (Mrtvá Kočka)

Sunnitští Arabové z Ligy se bojí Íránu, nevěří ani USA, ani Ruské federaci. A aby nutná intervence nebyla "vnější intervencí", chystají se utvořit "panarabské vojenské síly".

Z ruského kosmodromu v Kazachstánu byla vypuštěna kosmická loď Sojuz TMA-16M s posádkou Gennadij Padalka (RF), Michail Kornijenko (RF) a Scott Kelly (USA). Američané se po privatizaci své kosmonautiky nemohou do vesmíru zatím dostat jinak. Obřadu se zúčastnili i ředitelé Roskosmosu a NASA.

"Roskosmos, společně s NASA hodlá pracovat na programu výstavby budoucí orbitální stanice. Budeme stanovovat její vzhled. Bude se jednat o otevřený projekt, do kterého se budou moci zapojit nejenom nynější účastníci. Tento projekt bude otevřen i pro ostatní země, které budou mít zájem připojit se." (Igor Komarov, ředitel Roskosmosu)
"Nakonec ISS přestane fungovat jednoduše proto, že nastoupí přirozené opotřebení konstrukce. Proto, společně s Ruskem a s dalšími zeměmi, jednáme o tom, jakým směrem se pohybovat dále. Musíme přijmout to, co děláme na ISS. Je to velmi důležité, ale technologie se vyvíjejí tak rychle, že někdy nastane nutnost postavit nové orbitální konstrukce. A tady, společně s Roskosmosem, chápeme, že část segmentu tohoto trhu je třeba přenechat komerčním společnostem." (Charles Bolden)

"Ti debilové z NASA se nepoučili." (Moby Dick)
"Charles Bolden, Barackova zrůda." (Mrtvá Kočka)
"Nakonec ISS přestane fungovat jednoduše proto, že ji politici shodí z oblohy." (Žena Moby Dicka)
"No, US prezident Obava je na to dost hloupej." (Moby Dick)
"Přímo vesmírně hloupej." (Mrtvá Kočka)

Neděle 29. března 2015

Americké kolony dorazily na polsko-české hranice. Očekávány tisícovými davy – i přes mizerné počasí a hodinová zpoždění. Američtí vojáci, polekáni mediální spolu-propagandou, byli (jak jeden z nich pravil) "mile potěšeni".

Tisíce lidí naše spojence vítaly, desítky protestovaly.
"Důležité desítky." (Žena Moby Dicka)
"Aby měla carská televize co točit." (Mrtvá Kočka)

A vysílat. Státní televize Rossija 1 (kterou sleduje 90 % prostých Rusů) vysílala hlavně ty protesty. Takže ji mohl na sociálních sítích citovat i ruský vicepremiér Dmitroj Rogozin.
"Jenom citoval média." (Žena Moby Dicka)
"Kterým to předtím nadiktoval." (Mrtvá Kočka)
"Neříká se tomu »samohana«?" (Moby Dick)

I nedostatek bouřlivých protestů se dá propagandisticky využít:
"Jak jsem viděl prosté vojáky, došlo mi, že je nelze obviňovat. Oni sem přijeli na rozkaz nadřízených." (Tomáš Kott, KSČM, jediný jmenovaný v pořadu televize Rossia 1)
"To je ten obdivovatel reálné normalizace, kolaboranta Gustáva Husáka, masového vraha Klementa Gottwalda a našich čackých pohraničníků?" (Moby Dick)
"Ano. Komunista." (Žena Moby Dicka)
"Tomáš Kokott." (Mrtvá Kočka)

Ruská televize nebyla přítomna v Náchodě kde jistý Adam B. Bartoš
(předseda Národní demokracie,
antisemita,
hlasatel hesla "Čechy Čechům",
přitroublý hlasatel spikleneckých teorií,
jenž si za tuto činnost vysloužil bronzový Bludný balvan za rok 2011)
protestoval proti americké "okupaci", přičemž byl málem inzultován okolostojícími. Po různých urážlivých výkřicích a gestech pak vběhl před kolonu, odkud byl během několika vteřin odstraněn českou policií. Po zadržení a podání vysvětlení byl po několika hodinách propuštěn do divoké současnosti.

"Tak to už protestovali dva! (Moby Dick)
"Kott a Bartoš?" (Žena Moby Dicka)
"Ne. Kokott a komunisti." (Mrtvá Kočka)

Pondělí 30. března 2015

Americké kolony se sjíždějí v Praze. Všude, kde projíždějí jsou bouřlivě pozdravovány. Nadšené obecenstvo s americkými a českými vlajkami obsadilo dálniční mosty, řady lidí stojí i na okrajích dálnic a silnic pro motorová vozidla.
Barikády se neobjevily. Tedy – jen ty normální, provozní, které otrlé české řidiče nepřekvapí. Na dálnici D1 způsobila technická závada jednoho vozidla v koloně zdržení (než se naložilo na podvalník) nejen kolony, ale veškerého provozu. Nic, na co by nebyli čeští robinsoni na Dé Jedničce zvyklí. Na Pražském okruhu se pak srazily čtyři kamiony, takže kolony volily objížďky Prahou. Tato událost pak byla ruskými agenty interpretována takto:
"Ještě při vjezdu do Prahy zkazili vojáci náladu řidičům z okolí Prahy, kteří museli stát v mnohakilometrových frontách, aby měli Američané volnou cestu." (Rossia 1)
"Dokonalá samohana." (Moby Dick)

"Nikdy bych se nedopustila pletichy." (Adriana Krnáčová, primátorka Prahy, ANO)
O pletiše hovoří opozice, které Adriana omylem(!?) zaslala mail, ze kterého vyplývá, že novou právní kancelář, která má zastupovat HMP ve sporu o výši nájemného s majitelem Škodova paláce navrhl Adrianě majitel Škodova paláce.
"Klaun! Ona je klaun!"Moby Dick)
Praha hodlá prosadit snížení nájmu paláce, kde sídlí magistrát. Dle smlouvy má za 20 let zaplatit celkem 4,5 miliardy kaček. Tedy 225 milionů za rok.

Klauna Adrianu cupuje jak opozice, tak média. Možná na ni někdo podá trestní oznámení, bude ji vyšetřovat policie, půjde před soud. Někde ve svém paláci se zatím do hrsti směje jistý Sebastian G. P.. Ten koupil památkově chráněný Škodův palác v Jungmannově ulici v roce 2006 hned poté, co se dověděl, že primátor Bém hodlá sestěhovat úředníky magistrátu do jediné budovy. (Asi mu to někdo řekl.) Palác koupil od firmy ČEZ, která v něm předtím dlouhodobě sídlila, než se rozhodla emigrovat na Brumlovku. Koupil ho za 850 milionů, protože ho nechtěl koupit magistrát! Tomu ho ČEZ totiž původně nabídl, a to za rovnou miliardu. Kdo umí počítat, tak si spočítá, že za těch 9 let už Praha (my, Pražané) za pronájem zaplatila (zaplatili jsme) přes dvě miliardy!!!

Sebastian Georg COPA Pawlowski se může smát, protože palác (i se závazky) přešel už přes několik firem s nedohledatelnými konečnými vlastníky. Ovšem exprimátor Pavel Blanka Opencard Bém, sběratel luxusních hodinek, ten se určitě chechtá jak na lesy.

"Jak na velehory." (Mrtvá Kočka)
"Pavka by se měl vrátit na magistrát. (Moby Dick)
"Jako primátor???" (Žena Moby Dicka)
"Kvůli defenestraci." (Mrtvá Kočka)

Úterý 31. března 2015

Končí březen a termín dojednání světa s Íránem ohledně jeho jaderného programu. Do půlnoci by mělo být ve švýcarské Lausanne podepsáno.
"Nastala doba, kdy musíme ukázat, že máme víru v úspěch." (Nejmenovaný čínský delegát pro agenturu Muška na Zdi)

Den odpočinku strávili američtí vojáci v ruzyňských kasárnách, kde pro zájemce uspořádali Den otevřených dveří. 15 kusů vojska jelo oslavovat do Plzně, kterou zítra kolony jen objedou. Spousta Amíků v civilu pak večer navštívila české památky.
"Po vzoru slavného detektiva Nicka Cartera z filmu Adéla ještě nevečeřela." (Moby Dick)
"Uff, uff, bílý muž vaří dobrý mok!" (Náčelník Apačů v první kapitole druhého dílu trilogie Vinnetou)

Silnice od Harrachova (800) přes Kořenov (770 m n. m.) do Tanvaldu uzavřena kvůli (ne?)čekanému návalu březnové zimy. Ve stoupání od Desné (500) ke Kořenovu stojí (jako obvykle v tomto počasí) kolona kamionů.
"Dobře si to Američané naplánovali!" (Žena Moby Dicka)
"Špatně si to Rusáci naplánovali." (Moby Dick)
"I to dokáže ruská propaganda využít." (Mrtvá Kočka)

"Mokrý sníh a silný vítr významně zkrátil setkání politiků s vojáky. Premiér Sobotka byl přesto spokojen. Zmínil Ukrajinu a o Rusku nic neřekl. Jako by právě Rusko nebylo adresátem demonstrace síly, kterou konvoj představuje. Jak mnohokrát říkali před výjezdem konvoje z Pobaltí." (Co bylo v komentáři stanice Rossija 1)
"Navzdory mizernému počasí přišlo na akci až 20.000 lidí." (Co nebylo v komentáři stanice Rossija 1)

Středa 1. dubna 2015, Škaredá

Ruská vláda sestavila seznam 199 státních podniků, které ruský stát nenechá "v žádném případě padnout".
"Číslo 1 má Rossija 1." (Mrtvá Kočka)

Zato tatarská televize na Rusy okupovaném Krymu byla vypnuta.
"Dopouštěla se záměrných chyb, jako poukazování na smyšlený národnostní útlak Tatarů." (Rossia 1 dle MnZ)

85 % Krymanů je se současnou politickou situací spokojeno. Zjistily to nezávislé západní agentury pro výzkum veřejného mínění. A poskytly tak skvělý argument pro ruskou propagandu, kterou slýcháme i z úst stádního prezidenta Mlhoše Zemana.
"Z tlamy." (Mrtvá Kočka)
"A co teprve, kdyby ty agentury dělaly výzkum v Sudetech na podzim 1938!" (Moby Dick)

ČT vysílá záběry z vyhladověné Ukrajiny. Jedna z oslovených ubožaček si trpce postěžovala:
"Chybí mi lanýže a artyčoky. Musím kvůli nim létat do Evropy."

Americké kolony opustily ČR a ukončily "Dragounskou jízdu" na své německé základně.
"Děkujeme, hoši a děvčata." (Moby Dick)
"Děkovat budu, až pojedou opačným směrem." (Mrtvá Kočka)

Dohoda s Íránem v termínu nepodepsána.
Íránská delegace se rozhodla projevovat optimismus.
Západní delegace nebudou zastírat, že existují problémy.
Z Lausanne odjeli ministři zahraničí Ruska, Číny a Francie.
Jednání pokračují.
Jednání skončila o další půlnoci neúspěchem.
"A?" (Moby Dick)
Jednání budou pokračovat.

Neexistující palestinský stát byl přijat pod jurisdikci Mezinárodního trestního soudu v Haagu (ICC). Stalo se tak na slavnostním shromáždění, kterého se zúčastnil "ministr zahraničí Palestiny" Rijád Málikí, ale kterého kterého se nesměla účastnit veřejnost, ani média. MnZ však přesto přítomna byla.
"Nyní poženeme vrahy z Gazy před soud za jejich válečné zločiny!" (Málikí)
"Konečně bude Hamás odsouzen za raketové útoky na zbytek Izraele?" (Moby Dick)
"Ne, počkej, oni chtějí žalovat izraelskou armádu za útoky na teroristické základny!" (Žena Moby Dicka)
"Teroristé budou žalovat, že se Izraelci nenechávají trpně zabíjet???" (Moby Dick)
"Apríl!" (Mrtvá Kočka)

No, apríl to není. Aprílem to bude, až z válečných zločinů obžaluje Izrael třeba předsedu palestinské samosprávy Mahmúda Abbáse.
"Izrael je racionální. A téhle šaškárny se nezúčastní." (Žena Moby Dicka)
"Efektivnější je válečné zločince rovnou střílet." (Mrtvá Kočka)

Čtvrtek 2. dubna 2015, Zelený

Sněží, jako by ani apríl nebyl. Moby hořekuje, že si v plánovaném termínu přezul gumy na letní.

Jednání v Lausanne skončilo večer dramatickým úspěchem! Írán pozastaví vývoj jaderných zbraní na 15 let, sníží počet (registrovaných) centrifug, a za to si bude smět ponechat podzemní jaderné zařízení Fordo. Podle pseudoministryně zahraničí EU Federiky Mogherini tam ale nebude žádný materiál, který by mohl posloužit k výrobě jaderné bomby.
"Komplex tak bude zaměřen čistě na výzkum." (Federica Mogherini)
"Proto taky je v nepřístupném podzemním krytu, že jo." (Moby Dick)
"Nikdo nám sem nebude strkat svůj evropský rypák". (Mohammad Džavád Zaríf, íránský ministr zahraničí pro MnZ)
"Ta smlouva je pumprdentlich." (Tatínek Oty Pavla pro MnZ)

"Dosáhli jsme historického porozumění s Íránem, které, pokud se zcela naplní, Íránu zabrání získat jadernou zbraň. Pokud toto rámcové ujednání povede ke konečné dohodě, stane se naše země, naši spojenci a svět bezpečnějším. Je to dobrá dohoda." (Hrdý projev Baraka Obavy, US prezidenta)

"Počkej – jakáže »rámcová dohoda«?" (Moby Dick)
"Rámcová, rámcová, protože »technické detaily« budou dohodnuty až v definitivní dohodě, která bude sjednána do konce června 2015." (Žena Moby Dicka)
"A tak od kvartálu ke kvartálu nadějí žijeme, a tak od kvartálu ke kvartálu nadějí hnijeme." (V+W pro MnZ)

"Nepřipustím, aby Írán získal jadernou zbraň. Diplomatické řešení považuji za nejlepší. Pokud Kongres dohodu zavrhne, naše diplomatické úsilí vyjde vniveč a budeme muset čelit kritice." (Barak Obava.)
"Tak tohle je tedy super samohana." (Mrtvá Kočka)

Ekonomové očekávají 4% pokles ruského hospodářství. Ruská vláda očekává v příštím roce růst ve výši 2 %.
"Dokonalá samohana." (Mrtvá Kočka)
"Snad sebechvála, ne?" (Žena Moby Dicka)

Růstu hospodářství RF má dopomoci nová Hedvábná stezka do Čínské lidové republiky.
"Stezka dopravní, ropná a plynová." (Moby Dick)
"A politická." (Mrtvá Kočka)

Machometáni ze somálského hnutí aš-Šabáb opět vraždili v Keni. Vnikli na univerzitu v Garisse, kde zabili 143 lidí, většinou studentů. Padli i dva policisté, voják a dva strážci. Zastřeleni byli čtyři útočníci. Raněných je 79, z toho čtyři ve vážném stavu. V kampusu se může potulovat ještě více než šest útočníků, pokud se neskryli mezi téměř šest set evakuovaných studentů. Agentury uvádějí, že se jedná o "radikály", "teroristy" neb "extrémisty". Avšak šlo o pravověrné následovníky proroka Mohameda, protože když se jejich zajatci správně mohamedánsky pomodlili, tak je propustili. Zavražděni tak byli opět především místní křesťané.

"Měli by somálským machometánům diplomaticky domluvit. Aby se to vyřešilo mírovou cestou a bez vnějších intervencí" (Žena Moby Dicka)
"Oba ti volové." (Moby Dick)
"Barak a Vladimir Vladimirovič." (Mrtvá Kočka)

Rada bezpečnosti OSN obdržela zprávu odborné komise, podle níž se letos (do 31. března) v machometánských válkách angažuje asi 25 tisíc cizinců ze 100 zemí.
Jistou útěchou je, že někdy ve vzájemných válkách. Průšvih se očekává, až se začnou tito ostřílení zabijáci vracet do svých, tedy zejména evropských, zemí.
"Zavřít při vstupu do EU." (Mrtvá kočka spisovatele Karla Michala)
"Barak by na to mohl Evropě půjčit Guantanamo." (Mrtvá Kočka)

Pátek 3. dubna 2015, Velký

"Konfiskace ruského majetku Ukrajinou by mohla vést ke skutečné válce" (Titulek na státním ruském webu Sputnik, což je nový název propagandistického "Hlasu Ruska". Některé zprávy týdne převzaty i z tohoto zdroje.)

Vyšlo najevo, že Jana Nečasová (exNagyová),
exsekretářka svého současného manžela
expremiéra Petra Nečase,
jest stíhána též za krácení daní. Nezaplatila totiž darovací daně – z úplatků!!! Podle deníku Právo, tak učinila nejméně v 29 případech. Celková hodnota hodinek, šperků, luxusních kabelek či oblečení má páčit 9,7 milionu korun, k čemuž se vztahuje (nezaplacená) daň ve výši 705.925 korun.

"Tak přecejen ji na něco dostanou, chudinku." (Žena Moby Dicka)
"Jako Al Capona." (Mrtvá Kočka)

"Prosazuji, že stát musí více podpořit tradiční rodiny, což je maminka a tatínek a motivovat je, aby měli co nejvíce dětí, jelikož vymíráme a nutně přitom děti potřebujeme, jelikož bez dostatku dětí nebude mít kdo přispívat do průběžného důchodového systému." (Tokio Omamura,
expředseda hnutí Úsvit přímé demagogie,
rozvedený otec jediného synka,
který žije na hromádce s mladší partnerkou)

"Ach jo, zase slovní samohana." (Mrtvá Kočka)
"Što éto takóje »samohana«?"(Žena Moby Dicka)
"Masturbace." (Mrtvá Kočka)
**********************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick