pátek 4. září 2015

MOBY DICK: Děláme to veřejně

Jan Hus Kalenda, Jana Domina Nečasová, Prognostik Krtek Mlhoš a jiné nápadné mlčení



Pondělí 31. srpna 2015

Uprchlíci hrozí. Budou nás před nimi chránit Daniel Kalenda, liberecký radní za KDU-ČSL a rovněž stádní prezident Mlhoš Zeman. Oba borci vzkazují akademickým slabochům, aby si sami vzali domů každý alespoň jednoho uprchlíka.

Kalenda kvůli svému vyjádření k udušení 71 lidí v zaparkovaném náklaďáku na rakouské dálnici, nad nimiž "neroní slzy", a kteří jsou jen "lůza, špína a živel, co sem nepatří", čelí hrozbě vyloučení z KDU-ČSL. Přestože sám a zcela dobrovolně zmrazil svoje radnění i členství v partaji. Navíc svůj příspěvek z fejsu smazal a omluvil se – protože ho prý psal když byl ožralý.

"To si moc nepomohl." (Žena Moby Dicka)
*

Mlhoš na dnešní tiskovce promluvil nejen k uprchlické krizi. Vyjádřil se i
b) k Fondu ohrožených dětí, jemuž bude přispívat ze svého prezidentského fondu,
c) ke své cestě do Číny, kde se pochválil, že bude stát na tribuně na již zcela nekrvavém Náměstí nebeského klidu vedle francouzského ministra zahraničí Laurenta Fabiuse, "pravděpodobně" i s nejmenovanou polskou předsedkyní Sejmu a se svými "starými přáteli" britským expremiérem Tony Blairem a Gerhardem Schröderem, jenž jako agent s ruským plynem působil už ve své funkci německého kancléře (přičemž Mlhoš opomněl zmínit, že USA a většinu evropských zemí zastoupí na přehlídce pouze velvyslanci)
d) a připomenul srpnová výročí v "množném čísle".

"Přičemž opomněl zmínit Slovenské národní povstání i smrt  Marilyn Monroe." (Mrtvá Kočka)

Další informace: "Mně nedávno lékaři diagnostikovali čtyřicetiprocentní ztrátu sluchu." (Mlhoš Zeman, prezident, stádní)
"Takže můžete slyšet jen to, co chcete." (Muška na Zdi)
"Ne, ne. To co neslyším, to mi pak napoví Vovčáček." (Mlhoš Zeman, prezident, stádní, podle agentury MnZ)
*

Egypt poté, co dobudoval druhou větev Suezského průlivu, přistoupil ke stavbě nového vodního díla: Jedná se o celkem 18 rybích farem egyptských ozbrojených sil, jež budou napájeny vodami Středozemního moře. Tyto farmy vytvoří na Sinajském poloostrově souvislý vodní příkop 14 km dlouhý a 20 metrů hluboký.
"To vypadá na chov opravdu velkých ryb." (Žena Moby Dicka)
Aby mohla egyptská armáda v onom příkopu nerušeně hospodařit, je umístěn v nárazníkové zóně na egyptské straně hranic s pásmem Gazy, kam stejně nikdo nesmí.

Podle agentury MnZ již začali  gazanští pašeráci horečně osazovat své podzemní tunely do Egypta výkonnými pumpami.
"Své podmořské tunely." (Mrtvá Kočka)

Úterý 1. září 2015

Začal nový školní rok. Domů se už vrátily i děti z letních výcvikových táborů hnutí Hamas v Gaze.
*

"Názory pana Kalendy nejsou slučitelné se stanovami strany." (Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL) Celostátní výbor partaje dnes Daniela Kalendu přecejen i přes jeho upřímné pokání vyloučil.
"Cítím se jako mistr Jan Hus. Poněkud nešťastně jsem vyjádřil názor většiny občanů republiky. Smrt těch lidí jsem nijak neschvaloval. Pouze jsem nevyjádřil nad neštěstím lítost." (Daniel Kalenda v esemesce)
"Kalenda se ještě může odvolat. Co když se ho nějaký stranický orgán zastane?" (Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL, jehož obavy zaznamenala agentura MnZ)
"Půjčíš sirky." (Mrtvá kočka spisovatele Karla Michala)
*

Uprchlíci hrozí. V Budapešti je maďarští policajti nepustí na nádraží. V Dánsku už běženci nebudou ode dneška dostávat podporu 11.000 korun měsíčně, ale jen 6.000 korun měsíčně. Dánských korun.
"To nepřepočítávej." (Mrtvá Kočka)
Výplata této dávky je vázána na výuku dánštiny. Jež  musí být ukončena složením jazykové zkoušky.
*

Izraelská média oznamují, že syrskou leteckou základnu poblíž Damašku vyčlenil místní diktátor Asad (toho jména Druhý) pro potřeby ruského kontingentu. Rusové sem vojenskou techniku navážejí už delší dobu, nyní však dorazili i jejich vojáci: poradci, instruktoři, logistici, technici, divize protivzdušné obrany, provozní personál a ti nejdůležitější – piloti. Ti přiletěli se stíhačkami MiG-29, Jak-130 a s údernými vrtulníky Mi-35. Jejich celkový počet má v příštích týdnech dosáhnout až několika tisíc. Z této základny mají prý ozbrojené síly Ruské federace podnikat nálety na Islámský stát.

"Spíš než útočit na IS budou bránit Damašek ze severozápadu před islámisty z an-Nusrá." (Moby Dick)
"Spíš než bránit Damašek budou bránit arabosocialistický režim Bašára Asada." (Žena Moby Dicka)
"Spíš než obranu režimu Bašára Asada zabezpečí kontrolu Gazpromu nad syrskými rourami z Kataru a Saúdské Arábie do Evropy." (Mrtvá Kočka)

Rusové tyto pověsti popřeli.
*

Adriana Krnáčová se už na svého náměstka Matěje Stropnického nezlobí. Zlobí se na něj však zastupitelé z konkurenčně zkoalované ČSSD. Jsou prý, dle socdemáckého náměstka Petra Dolínka, "připraveni zdvihnout ruce" pro Matějovo odvolání.

"Vždy připraveni!" (Moby Dick)
 "Podrazit koaliční partnery." (Mrtvá Kočka)

"Pokud někdo hlasování navrhne. (Petr Dolínek)
"Někdo jinej, žejo." (Moby Dick)

Nikdo takový se však nenašel.

Středa 2. září 2015

Uprchlíci hrozí. V Budapešti se už přelévají do čtvrtí poblíž nádraží, proto je tam nakonec maďarští policajti pustili. Na nádraží.
Ale zároveň byly zrušeny všechny mezinárodní spoje na Slovensko a do Rakouska.
*

Americké úřady uvalily sankce proti několika ruským společnostem, podezíraným, že jejich činnost je "v rozporu s právem USA", konkrétně kvůli možné podpoře šíření jaderných zbraní do Íránu, Severní Koreje a Sýrie. Nové embargo se týká prodeje zbraní do Ruska, materiální podpory a další spolupráce se zbrojařskými  společnostmi jako jsou např. Rosoboronexport či Aircraft Corporation MiG plus jejich dceřiné společnosti. Na seznamu se objevily i známé firmy z Íránu, Číny, Severní Koreje, Spojených arabských emirátů, Sýrie, Súdánu a Turecka. Dřívější dohody o prodeji zboží a službách se tímto ruší, včetně udělování licencí. Opatření platí dva roky, pokud tato lhůta nebude změněna rozhodnutím US státního tajemníka/ ministra zahraničí.

"Spojené státy by neměly setrvávat v iluzi, že jejich politika nezůstane bez negativních následků, i když ruská reakce nemusí být nutně zrcadlová." (Z vyjádření Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace.)
"Što éto takóje »nezrcadlová reakce«?" (Žena Moby Dicka)
"Třeba konec přepravy amerických občanů na oběžnou dráhu." (Mrtvá Kočka)
*

"Rusko vysílá do Sýrie letecké expediční síly, aby podpořily režim prezidenta Bašára Asada v boji proti Islámskému státu (IS) a dalším rebelům." (Západní diplomaté, nejmenovaní, podle izraelské televize Aruc ševa) Důkazem prý je, že o tom USA "nápadně mlčí".
*

Přece se našla možnost, jak zatíti tipec zlobivého Stropnického: Pražská rada mu na návrh Petra Dolínka (ČSSD) odebrala další kompetence. Byl vymetnut z Institutu plánování a rozvoje, kterýžto orgán jest zodpověden za plánování výstavby ve městě. Připravuje metropolitní plán, takže když Matěj už byl dříve zbaven odpovědnosti za přípravu plánů a rozvoje, tak jde o věc celkem logickou. Trojkoalici (SZ, STAN a KDU-ČSL) se to však hrubě nelíbí; do svých náměstků a jejich pravomocí si nechce nechat kecat.

"Je to jen technikálie, nic politického, jak to dělají média." (Petr Dolínek pro MnZ)
"Što éto takóje »technikálie«?" (Žena Moby Dicka)
"Že ten barák, co ti postavěj v parku před oknama, nebude mít pět pater, ale padesát." (Mrtvá Kočka)

Čtvrtek 3. září 2015

Před týdnem jsem tu kritizoval rozhodnutí soudkyně v kauze zneužití vojenského zpravodajství. V diskusi pod článkem k tomu čtenář J. Krásenský napsal:
"Soudkyně nemohla jinak, v případě tvrzení proti tvrzení, tedy tvrzení státního žalobce proti tvrzení sprostých podezřelých, nejen Nečase a Jany Nagy, ale i zneužitých důstojníků a příslušníků bezpečnostních složek, jde o zásadu "in dubio pro reo", tedy že "Pokud je v konkrétní věci tak jako verze obžaloby stejně možná a pravděpodobná verze obviněných a dalšími důkazy již není možné reálné objasnit, která z v úvahu připadajících verzí je věrohodnější, nelze obviněné s ohledem na zásadu in dubio pro reo uznat vinnými." (http://www.epravo.cz/top/soudni-rozhodnuti/zasada-in-dubio-pro-reo-15326.html)"

Což zní moudře. Ovšem v tom případě nezneužila vojenskou tajnou službu Nejvyšší sekretářka, ale její šéf Nečas. Opakuji:
"Základním úkolem Vojenského zpravodajství, který vyplývá ze zákona č. 153/1994 Sb., o zpravodajských službách České republiky, ve znění pozdějších předpisů, je získávat, shromažďovat a vyhodnocovat informace, které jsou klíčové pro zajištění obrany České republiky. Úkoly Vojenskému zpravodajství ukládá vláda České republiky a s jejím vědomím prezident České republiky." (Ze stránek Vojenského zpravodajství.

Takže nyní by měl být ze zneužití VZ obviněn pan expremiér Petr Nečas.
"Proč šel Nečas do takovýho rizika vůbec?" (Moby Dick)
"Protože jeho Jana je domina." (Žena Moby Dicka)
*

Uprchlíci si lehají na maďarské koleje a nehodlají z nich uprchnout.
*

15.  srpna 1945, nedlouho po atomovém bombardování Hirošimy a Nagasaki (provedli Američani), týden po zahájení operace "Srpnová bouře" (provedli Sověti) oznámil japonský císař Hirohito kapitulaci Japonska. Ta byla oficiálně podepsána 2. září 1945. Ten den považují historici za konec Druhé světové války. Proto právě dnes oslavuje Čínská lidová republika 70. výročí "vítězství čínské lidové války proti japonské agresi a světové války proti fašismu".
Byl pozvaný i japonský agresivní premiér, ale nepřijel. Nepřijelo více státníků. Přijeli zástupci dvaceti zemí. Náš Mlhoš byl nejvyšší a největší pohlavár z celé Evropské unie i NATO.

70 let nic, a teď najednou oslava? První oslava lidově čínského vítězství po Druhé světové! Proč? Aby se mohlo předvést několik veteránů ze spojeneckých zemí, než umřou? (Průměrný věk těch hrdinů je dnes kolem 90 let.) No, taky napochodovala vojska současných spojenců Číny:  Ruska, Běloruska, Kuby, Srbska či Egypta.
"Jenom Venezuela a Severní Korea chyběly." (Mrtvá Kočka)

Hlavně se však na mohutné manifestaci vojenské síly (12.000 vojáků, 500 tanků a 200 letadel) mohly světu předvést nové supermoderní zbraně, "jaké svět dosud neviděl". 80 % z nich bylo vskutku představeno poprvé. Proč teď?
"Představení se japonskému agresorovi." (Moby Dick)
"A všem dalším agresorům, kteří těží ropu na čínských písčinách, vzdálených i tisíce kilometrů od Číny." (Žena Moby Dicka)
"Aby si to včas rozmysleli." (Mrtvá Kočka)

A – Venezuela nechyběla! Alespoň v osobě svého bolíprezidenta Mikuláše Madury. Vyžmuntral zde na Číňanech půjčku $5 mld. na zvýšení chcípající těžby znárodněné ropy.
"Čímž ji znárodnil znovu – tentokrát pro čínský národ." (Žena Moby Dicka)

Mikuláš se poté setkal s Vladimirem Vladimirovičem.
"Aby si dohodli, jaké ruské zbraně nakoupí Venezuela za čínské peníze." (Mrtvá Kočka)

Nechyběla ani Česká republika, a to v osobě svého stádního prezidenta Mlhoše Zemana. Ten se v carském předpokoji jen krátce pozdravil s kolegou Mikulášem, načež ho vystřídal na Putinově koberečku. Hovory na nejvyšší úrovni se nevedly ohledně Ukrajiny žádné, ačkoliv Mlhoš dříve naznačil, že by se mohly vést.
"Tady už máme, myslím, přátelé, jasno." (VVP dle MnZ)

Hlavní a jediný bod úkolování Prognostika Kágébákem byl tento: Pokračovat v propagaci války proti  Islámskému státu a v brzké budoucnosti vysvětlit pracujícímu lidu ČFR zatím nepřiznané ruské angažmá v Sýrii.
Načež Mlhoš (dle oficiálního záznamu) požádal Vladimira Vladimiroviče, aby se připojil k vojenské iniciativě proti kampani teroristů z Islámského státu a podílel se "na vytvořením mezinárodních sil".
"Existující problémy je třeba řešit spojeným úsilím, aniž bychom se od sebe vzájemně odvraceli a rozcházeli se. Plně sdílíme toto vaše stanovisko." (Putin Zemanovi)

Hovořilo se rusky.
"Jak jinak." (Mrtvá Kočka)

Prognostik se ocitl  na rudém koberečku i před generálním tajemníkem KSČ soudruhem Si Ťin-pchingem, aby převzal další instrukce ohledně rozvíjení spolupráce s čínským pracujícím lidem. Zatím se nemluvilo čínsky.
"Číňané používají pro Mlhoše jiný kód než FSB: Krtek." (Muška na Zdi)

Více o čínských a ruských agentech v ČR a jejich podpoře ze strany prezidenta a vlády viz článek o loňské zprávě BIS za rok 2013.
"Podle amerických zdrojů je pouze v Česku 400 špiónů z ruských tajných služeb." (Citace z uvedeného článku)
"401." (MnZ)

Psáno večer: BISka předala vládě další zprávu, tentokrát o hospodářské špionáži ze strany RF a ČLR a o kolaboraci politiků s těmito tajnými službami (beze jmen).

Inu, ono je to tak: BISka každý rok vydá zprávu, a vláda každý rok s tím nic neudělá. Žádného špiona jsme od roku 1990 nezatkli! Vada je možná v tom, že BIS tuto pravomoc nemá. Jediné co může, je sbírat informace a předávat je vládě. Konat má policie, kterou však u nás (většinou) řídí ministr vnitra.  A to je politik…
*

"Chceme si to ověřit, je to poměrně významná zpráva. Já jsem o tom mluvil ráno s některými našimi speciálními útvary. Ty to ověřují. Je dost pravděpodobné, že tomu tak je." (Martin Stropnický, ministr obrany, se v přímém přenosu na ČT24 po jednání sněmovního branného výboru vyjadřuje k možnému nasazení ruských ozbrojených sil v Sýrii)
"Ale my v Sýrii Gripeny nenasadíme." (Žena Moby Dicka)
"Ty musí chránit Island a pobaltské státy opřed provokacemi letadel ruských vzdušných sil." (Mrtvá Kočka)

Mezitím zlá syrská opozice an-Nusrá zveřejnila fotografie ruských letadel, která krouží nad syrskou severní (neislamostátní) provincií Idlib. Stažené zadky mají i zástupci hodné syrské opozice.

Pátek 4. září 2015

Uprchlíci hrozí. Až se přelejou z nádraží do Budapešti, tak jim nejspíš budou muset nechat Maďaři volný průtok. Jako nechali dederóni před 26 lety svým občanům.

Evropa se pak změnila. Asi se změní i teď.

Psáno odpoledne: Ilegální imigranti opustili nádraží, opustili Budapešť a vydali se do Vídně. Pěšky po dálnici…
*

"Mluvit o tom, že jsme připraveni to udělat už dnes, je zatím předčasné. Stejně poskytujeme Sýrii dost vážnou podporu* jak technikou, tak i přípravou vojenských příslušníků, a také zbraněmi". (Vladimir Vladimirovič v článku propagandistického státního ruského média Sputnik, jehož titulek zní "Putin: je zatím brzy mluvit o připravenosti RF na vojenské akce proti ISIL"

*"Dost vážná podpora Sýrii" = dlouhodobá vojenská, politická a diplomatická podpora totalitně socialistického režimu masového vraha Bašára Asada, jehož válka proti vlastnímu národu vedla k současnému rozpadu Sýrie a ke 4 milionům uprchlíků.

Cár Vladimir přibyl do Vladivostoku na Východní ekonomické fórum. Novinářům zde sdělil sladké tajemství: "Rusko a Spojené státy mají zájem na vytvoření mezinárodní protiteroristické koalice." Už si o tom potelefonovali s US prezidentam Barackem Obavou.
"Tak Barčo, už tam jsme." (Putin dle MnZ)
"A kde zase jako?" (Obava dle MnZ)
"No přece v Sýrii." (Putin dle MnZ)
"Uf, uf, to mi odlehlo." (Obava dle MnZ)
"Nějak moc ti to kecá." (Putin dle MnZ)
Obava: Mlčí.

Jediný problém je , jak rozbombardovat všechny Asadovy nepřátele, včetně jeho vlastního obyvatelstva, aby to Američani sežrali jako boj proti IS.

"U nás to zemitému lidu vysvětlí Prognostik. " (Žena Moby Dicka)
"A Američanům Obava." (Moby Dick)
"V USA Rusové agenta nepotřebují." (Mrtvá Kočka)

"Podnikáme konkrétní kroky, a děláme to veřejně." (Závěrečný vtip pana prezidenta Putina, jenž popírá současnou ruskou vojenskou přítomnost v Sýrii – ostatně, jako obvykle.) Ze Sýrie mezitím přicházejí zprávy nejen o ruských letadlech, ale i o ruských lodích či obrněných transportérech.

"Što éto takóje »veřejně«?" (Žena Moby Dicka)
"Na těch strojích jsou nezakrytě ruské barvy." (Mrtvá Kočka)

A, ano, příměří na Ukrajině se už týden dodržuje…
*************************

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick