středa 16. března 2016

MOBY DICK 2006: Prkno na komíně Českých Textáren

Je to právě deset let, kdy virtuální Moby Dick odešel od virtuálních Českých Textáren. Skutečný autor prchl z podobné firmy o něco dříve. Jména bytostí a jejich funkcí si trochu poupravil – ale jinak popsal pouze fádní realitu! (Včetně doslovných citací z korporátních médií:)

Houfování managorů (před odletem?) trvá. Ke korporátnímu ptactu se připojili i naši mluvkové. Včetně vedoucího Útvaru vedoucího Kanceláře tiskového mluvčího Tiskového odboru.


Pondělí 13. března 2006

Vypadá to, že noví majitelé vylepšili náš umělohmotný komín. Na jeho vršek nechali přidělat skákací prkno. Čáp marabu, Havran Vetřelý a Archanděl Gabriel sedí na komíně a tisknou se k sobě. To je dobře, aspoň tam bude víc místa.

Úterý 14. března 2006

Pomocná mluvčí Krasopráva Cintálová měla v posledním čísle Zpráv moc pěkný článek.

"Naše společnost se rozhodla nastolit vstřícnou a pružnou komunikaci s veřejností, což osobně považuji za neodmyslitelnou součást jakýchkoliv aktivit naší společnosti a za důležitý faktor budování její dobré pověsti. Proto klademe důraz především na schopnost koncepčního myšlení a taktické reakce, kreativnost a profesionalitu našeho týmu, v neposlední řade pak samozřejmě na flexibilní přístup a umění podívat se na problémy z nadhledu."

Už si toho nadhledu užívá. Dnes byla transferována na vršek komína do ptakochřipkové karantény.

Středa 15. března 2006

Vedoucí Útvaru vedoucího Kanceláře tiskového mluvčího Tiskového odboru Jambor má už svá slavná léta v Československé televizi dávno za sebou, ale přece jen se zmohl na promluvu do závodního rozhlasu.*

"Tak jako ostatní i já si vyhodnocuji a přijímám závěry z usnesení 15. sjezdu, é, nového vlastníka Českých Textáren. A ty, po přečtení programu zdokonalování řízení firmy na pětiletku 2006 - 2010 jsou v naprostém souladu s tím, co bychom měli udělat pro lidi v této zemi. Spojme proto společně své síly a napřeme je vpřed."

Načež vyběhl na komín.

Čtvrtek 16. března 2006

Internetový server ŽivMě pořádal chatovou besedu s posledním mluvčím Českých Textáren Zlato Vrhem. Na otázku "Představte si, že jste jen a pouze obyčejným uživatelem internetu "sedícím" na telefonní lince. Nakolik byste ohodnotil pravděpodobnost, že se u Vás vyvine hluboká nenávist ke spolecnosti ČTex a chuťvyvraždit značnou část jejího vrcholného vedení?"

Zlato vrhnul jednu ze svých nejlepších odpovědí ve své funkci:

"Jako velmi nízkou. Jsem natolik normální, aby u měe problémy s jakoukoliv firmou nevyvolávaly nenávist nebo dokonce chut vraždit. Pravidelně ovšem sám zkouším nejrůznější služby a způsoby kontaktu s ČESKÝMI TEXTÁRNAMI. Vím proto, že pravděpodobnost nespokojenosti s nějakou naší činností je ještě stále vyšší, než bych si přál. Na druhou stranu je to však den ode dne lepší."

Nízká pravděpodobnost vyvraždění a připuštění vyšší pravděpodobnosti nespokojenosti s našimi službami způsobily Z.Vrhovi rodinné problémy. Ráno byl na ŽivMě - a večer už na komíně.
 
Pátek 17. března 2006

Po dvou letech se k přímému řízení tiskové konference snížila samotná vedoucí managoryně Divize komunikace společnosti Linda Živá. (Nikdo jinej jí už nezbyl.) Houfování managorů na komíně totiž neušlo očím médií. Na otázku redaktora Libových novin, jestli nový vlastník ČTex plánuje pro dlouholeté managory převzaté firmy "procházku po prkně" (s následným skokem do hlubin) odvětila Živá rezolutně:

"Ve skutečnosti nejde o prkno, ale o výložník kladky, která bude využita pro dovoz potravin ze závodní kantýny mistra Mlhy. Je možno tudy i dopravovat osoby se sníženou, tedy  s jinou kvalitou pohybu na vršek komína."

Aby  L.Živá dokázala, že mluví pravdu, nechala se tou kladkou vytáhnout nahoru.

A už ji tam nechali.

* L.Živá bývala nejdříve prostou mluvčí firmy. Pak vznikl tiskový odbor, jehož se stala vedoucí managorkou. Ten odbor si pořídil tiskového mluvčího. Tiskový mluvčí si pořídil kancelář. Kancelář měla vedoucího. Vedoucí si pořídil svůj útvar.. Celé se to vešlo do jediné divize, jež v době svého rozkvětu čítala několik desítek zaměstnanců… Parkinson jen krčí rameny. >>:))
********************************************************

Komentáře 2006:

Už nepiš,je to nuda,nuda,šeď,šeď.
Autor: Už nepiš Datum: 19.03.2006 16:50

Naopak, pište, je to dobrý, dobrý, zajímavý, zajímavý
Autor: Taraszátaras Datum: 19.03.2006 17:37
a proti začátkům má skoro každý odstavec pointu. Samozřejmě skákací prkno na komíně není úplný hepyend. Například ale mě, s vytáčeným připojením o rychlost pár kB za sec. za tisícovku měsíčně (a bylo ještě nedávno hůř) připadá jako docela přiměřené zakončení kariéry. Po odskoku z prkna však budou důležité padáky.

Co se stalo v Českých Textárnách v roce 2006
minulý týden: Managoři Českých Textáren přes palubu
předminulý týden: Propuštěn z Českých  Textáren

*******************************************************
Perly Moby Dicka můžete s desetiletým odstupem shlédnout i v Hospůdce u hřbitova pod štítkem Moby Dick. (Tedy společně s čerstvými zápisky.) Zde se nachází i vůbec první Mobbyho zápisky z apríle 2000.

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách – verze z dubna 2003

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .

Předem dík!
>>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: