pátek 24. února 2017

MOBY DICK: Nanejvýš nepřesné a přehnané

Premiérovo tutlání, strategické aliance, ruské tlapy a roztrhaná obrana USA

Sobota 18. února 2017

"Za vysoké ceny mobilních služeb může Český telekomunikační úřad, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a radní Malý." (Nedávné vyjádření ministra  průmyslu a obchodu Jana Mládka (ČSSD))

Mládek ve středu odeslal na vládu novelu zákona o elektronických komunikacích. Operátoři by podle něj již nemohli ve snaze o udržení zákazníka použít dumpingové tarify, které nejsou uvedeny v ceníku. Což zní na první poslech rozumně. Jak může existovat tarif, když není v ceníku?
"Zákaz individuálních cen volání pro spotřebitele, který obsahuje návrh novely telekomunikačního zákona, by mohl vést k zakonzervování mobilních tarifů v odvětví." (Mluvicí vovčáček ČTÚ Martin Drtina pro ČTK)

Nelíbí se to ani vedení ÚOHS. Nikomu.
"Není to pozitivní krok. Zajímalo by mě, co k tomu ministerstvo vedlo. Jediná konkurence, která na mobilním trhu trochu funguje, je vyhrožování tím, že odejdu za lepší nabídkou." (Právník dTestu Miloš Borovička pro iHNed.cz)
"Doplnit si chybějící kriterium Airtours rovnou zákonem je nebývalá drzost. MPO znamená Ministerstvo Pro Operátory?" (Tvít ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO)).
"Ano." (Mrtvá Kočka)

Nelíbí se to ani premiérovi Slávkovi Sobotkovi (ČSSD). Menažerii se však hlavně nelíbí již nějakou dobu platný vyfikundaný paragraf, podle něhož mohou operátoři měnit smlouvy se zákazníkem – aniž by to zákazníkovi vůbec milostivě oznámili!!!
*

V Mnichově probíhá bezpečnostní summýš. Nový viceprezident USA Mike Pence na něm pronesl dychtivě očekávaný projev, v němž se mj. objevilo:

"Slib prezidenta Trumpa zní: Budeme stát po boku Evropy, dnes a každý den." (Bouřlivý aplaus)
"Řeknu to jasně: Prezident Spojených států očekává, že naši spojenci budou držet slovo a že svůj závazek naplní. A pro většinu to znamená, že přišel čas dělat víc." (Potlesk jen ze strany Polska a pobaltských států) Míněn závazek členských zemí NATO z roku 2014 dosíci 2 % HDP na obranu do deseti let.
"Mír přichází jen skrze sílu. Mohu vás ujistit, že pod vedením prezidenta Trumpa budou Spojené státy silné, silnější než kdy dříve." Je to nutné, protože:
"Svět je nyní nebezpečnější než kdykoliv od pádu komunismu."

"A snad bude silnější i NATO." (Mrtvá Kočka)

Z dalších Pencových tezí:
Spojené státy povedou Rusko k zodpovědnosti i nyní, když s ním hledají společnou řeč.
USA nikdy nedovolí, aby Írán získal jadernou zbraň.
Nebezpečné jsou i Severní Korea a islámský terorismus.
*

Francouzský ministr zahraničí Jean-Marc Ayrault je na pravidelné přátelské a obchodní návštěvě (přes embargo) ruské stolice. Na tiskové konfereci s ruským ministrem zahraničí Sergejem Viktorovičem Larvovem zavtipkoval:
"Sergeji, jako vtip: Jsem velmi znepokojen příštími volbami v Rusku v roce 2018, protože nevím, kdo vyhraje. Trochu se toho bojím." (Ayrault)
"Měli byste se bát. Protože v poslední době jsme vystaveni tvrdým útokům." (Larvov oplácí vtipem na ruský způsob)
*

Carprezident Ruska Vladimir Vladimirovič Putin podepsal dekret, který uznává platnost dokumentů občanů Ukrajiny žijících na územích osvobozených sudetskými Rusy i pro ostatní federální území Ruska.
"Obyvatelé podněsterských lidových republik tak mohou do Ruska bez pasů a víz." (Moby Dick)
"Je to další důkaz jak ruské okupace, tak ruského porušení mezinárodních práv." (Petro Porošenko, prezident zbytkové Ukrajiny)
"Je to další test Kačera Donalda Trumpa před připravovanými americko-ruskými hovory." (Žena Moby Dicka)
"Jestli si všimne." (Mrtvá Kočka)

Bělorusko tento ruský patent neuznává.
*

"Lodě seskupení v čele s letadlovou lodí třídy Nimitz "Carl Vinson" zahájily za doprovodu torpédoborců běžné operace v Jihočínském moři." (Mluvicí vovčáček US NAVY)
"Što éto takóje »běžné operace«?" (Žena Moby Dicka)
"Producírování se v mezinárodních vodách nad roponosnými písčinami, kde Číňané už vojensky obsadili některé ostrovy." (Moby Dick)
"To moře je naše. Vždyť se jmenuje »Jiho-čínské«, ne?" (Čínské zamini podle agentury Muška na zdi)
*

"Média, která šíří falešné zprávy (The New York Times, NBC, ABC, CBS a CNN) – to nejsou moji nepřátelé, jsou to nepřátelé amerického lidu!" (Tvít Kačera Donalda, US prezidenta Trumpa)
To jsme rádi, že Donald nejmenoval agenturu MnZ, zápisníček Moby Dicka ani Neviditelného psa! Slibujeme, že se budeme i nadále snažit. Ale Kačere, netěš se!

Neděle 19. února 2017

"Myslím si, že byste to měli brát vážně." (Přednosta kanceláře Bílého domu Reince Priebus v interview pro televizi CBS News ohledně včerejšího Trumpova tvítu)
Priebus upozornil na dva konkrétní články v listech The New York Times a The Wall Street Journal.
"Byly lživé a tendenční?" (Agentura MnZ)
"Byly nanejvýš nepřesné a přehnané." Reince Priebus)
"Byly tendenční a lživé." (Mrtvá Kočka)
*

Mnichovská bezpečnostní konference pokračuje. Britský ministr obrany Michael Fallon vyjádřil nechuť k zasahování Ruska do záležitostí Lybie:
"Nechceme, aby tam medvěd strkal své tlapy."
*

Sociologové WIN-Gallup International provedli rozsáhlý průzkum v 66 zemích světa, ze kterého vyplývá, že v případě nepřátelského útoku by chtěli mít za vojenské spojence:
Rusové Čínu a Čína Rusko,
valná většina zemí USA,
Bulharsko, Řecko, Slovinska a Turecko vidí jako nejlepšího spojence Rusko (přičemž Bulhaři a Řekové by uvítali ruskou pomoc proti Turecku).

Zdrojový článek, uveřejněný k průzkumu v ruském státním propagandistickém Sputniku, nese štěpný titulek:
"Obyvatelé čtyř zemí NATO by chtěli být pod ochranou Ruska, ukázal průzkum"

"Pod ochranu" brali cizí země už protektoři Hitler i Stalin, soudruzi!

"Kdo chce vojenskou pomoc od Ruska, musí si uvědomit, že se mu dává vplen." (Komplet menažerie)
*

"Írán usiluje o vytvoření strategické aliance s Ruskem v tomto regionu. Mezi námi neexistují žádné rozpory ohledně klíčových otázek regionu včetně syrské krize." (Předseda íránského parlamentu Alí Larídžání pro libanonskou televizi Al Mayadeen)

Na jihozápadě je ruské impérium kryté lidovou Čínou, na jihu íránskými ajatolláhy. Zbývá jim prostor směrem na západ, ve kterém může uplatnit (a už uplatňuje) své "ochranitelské" snahy.
Menažerie soudí, že by na území ČR měly být umístěny prvky americké protiraketové obrany. Ruské rakety z Kaliningradu na nás ostatně už míří.
*

Vicepremiér Dmitrij Rogozin se kasal ve vysílání státní televize Rossija, že vyvíjené balistické rakety budou schopny překonat jakoukoliv americkou protiraketovou obranu. Ani současná, ani perspektivní protiraketová obrana USA nepředstavuje pro Rusko "vážnou hrozbu":
"Roztrhneme tuto obranu." (Dmitrij Rogozin)
*

V Ekvádoru se konají prezidentské volby. Průzkumy naznačují, že by měl zvítězit Lenin Moreno z  vládní socdem strany, nazvané hrdě Aliance PAIS (Hrdá a suverénní vlast). Křestní jméno politika naznačuje, že jeho rodiče byli…
"…učitelé." (Mrtvá Kočka)

Pondělí 20. února 2017

"V daném případě nedisponujeme žádnými informacemi a samozřejmě kategoricky popíráme možnost oficiální účasti na jakýchkoli pokusech o organizaci protiprávních akcí." (Putinův mluvicí vovčáček Dmitrij Peskov vyvrací informace britského listu The Telegraph o tom, že by se na přípravě loňského atentátu na (dnes bývalého) premiéra Černé Hory Mila Đukanoviće a plánu státního převratu podílely ruské tajné služby)

Během prosincových voleb bylo v Černé Hoře zadrženo 20 srbských občanů pro podezření z příprav teroristického útoku a puče. Skupina plánovala obsadit parlament, vyhlásit "vítězství jedné z politických stran" a také "neutralizovat" premiéra Černé Hory. Spiknutí bylo zmařeno jen několik hodin před uskutečněním.
"Nejsou žádné pochybnosti ohledně toho, že kromě místních občanů byli na financování a organizaci pokusu o státní převrat napojeni také důstojníci ruské rozvědky." (Černohorský ministr obrany Predrag Bosković pro The Telegraph) Mělo se jednat o zamezení vstupu Černé Hory do NATO.

No, Rusové už měli pracky v amerických volbách, uvidíme, jak se budou snažit ve Francii.
"A v Česku." (Moby Dick)

Jsme zvědavi i na možnou podporu pacholka Mládka v případném vnitrostranickém puči na nadcházejícím sněmu ČSSD…
*

Premiér Bohuslav Sobotka oznámil, že navrhne prezidentu Miloši Zemanovi, aby ke konci února 2017 odvolal z funkce ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka (ČSSD). Důvodem je Slávkova dlouhodobá nespokojenost s chodem Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.
"Že mu to nevadilo dřív?" (Moby Dick)
"Tutlal to v sobě." (Mrtvá Kočka)
"Nebylo před volbami v ČSSD a v ČR." (Žena Moby Dicka)

"Jednalo se zejména o přístup k mobilním operátorům a některé výroky zaznívající z ministerstva, které urážely veřejnost." (Slávek Sobotka) Co nám uniklo?
"Chcete služby jako v Polsku – odjeďte do Polska." ("Drzá" odpověď náměstka MPO Lubomíra Bokštefla v online rozhovoru na Aktuálně.cz na dotaz, proč nemáme mobilní připojení levné jako v Polsku, 14.2. 2017)
*

"Vysocí zástupci rozvědky mě ujistili, že tato obvinění jsou nejen hrozně zveličená, ale prostě nepravdivá. Dali jasně na srozuměnou, že jde o naprostý nesmysl." (Přednosta kanceláře Bílého domu Reince Priebus v interview pro televizi Fox News ohledně nařčení ze strany NYT, že volební štáb Kačera Donalda měl kontakty s ruskými tajnými službami, což měly osvědčovat právě americké tajné služby)
"Americká levičácká média, která šíří falešné zprávy – to nejsou jen nepřátelé amerického lidu, ale i nepřátelé demokracie a svobody na celém světě!" (Kompletní menažerie Moby Dicka)
*

K.D. Trump jmenoval do uvolněné funkce poradce pro národní bezpečnost generála Herberta Raymonda McMastera. Ten je znám svými koncepcemi v obraně proti "hybridní válce". Rusům a euroamerickým levičákům se to nelíbí.
"No bodejť!" (Mrtvá Kočka)
*

Ve druhém lednovém týdnu byla v Norsku zjištěna v ovzduší přítomnost radioaktivního izotopu  jódu 131. Později se jeho stopy objevily i ve Finsku, Polsku, Česku, Německu, Francii a Španělsku. Stopy pocházely odněkud "z východu".
"Že to nenašli Rusové?" (Moby Dick)
"To máš jako s tím dopingem. Ten taky nenašli." (Žena Moby Dicka)

Stopy byly "nepatrné". Někde východněji však musely být "patrné". Jód 131 je produktem štěpení těžkých jader. Může svědčit o incidentu - buď na jaderném reaktoru, v laboratoři či o nehodě při manipulaci s jadernou municí.
*

"Síly NATO ve východní Evropě mohou být použity k věrolomnému napadení Ruska", varuje věrolomný Sputnik a cituje předsedu výboru Státní dumy pro obranu Vladimir Šamanova:
"Na Západě tomu říkají zadržování Ruska, my si ale myslíme, že dané síly a prostředky mohou být použity v útočných akcích proti naší zemi. I s Hitlerem jsme svého času podepsali pakt o neútočení (my = Stalin?), avšak 22. června věrolomně napadl naši zem, to si také dobře pamatujeme." (Vladimir Šamanov při setkání s "vojenskými diplomaty" dává skvělý příměr.) Američané hodlají do zemí NATO, hraničící s (pravděpodobně, dle Šamanova, stalinským) Ruskem přisunout asi tisíc vojáků celkem. Proto Rusko "za účelem podpoření bojových možností pozemních vojsk" postavilo na hranicích s Polskem a Pobaltím nové čtyři motostřelecké a jednu tankovou divizi.

Úterý 21. února 2017

"Já jsem potřeboval ze strany MPO podporu, protože já se snažím ty věci změnit, snažím se dosáhnout toho, aby se trh rozhýbal, aby se ceny mobilních dat snížily. A já jsem se této podpory ze strany MPO nedočkal. Naopak jsem se dočkal velmi rozporuplné komunikace ze strany ministerstva… Ten výrok pana náměstka o tom, že lidé by se měli stěhovat do Polska, pokud chtějí nižší tarify, to je něco tak neuvěřitelně arogantního, že jsem se s tím za tři roky fungování ve funkci předsedy vlády nesetkal. Ministerstvo nemůže vysílat takto rozporuplné signály a nemůže postupovat v rozporu s politikou, kterou prosazuje předseda vlády." (Slávek Sobotka v pořadu Blesk.cz Ptám se, pane premiére, k důvodům, jež ho vedly k odvolání pacholka Mládka)

"Premiér se rozhodl podle svých PR poradců. Možná patřím do staré školy ekonomů, kteří se rozhodují podle dat. Odvoláním jsem zklamán." (Tvít pacholka Mládka)

Jen jestli to Mlhoš povolí, pane premiére, má v pacholkovi velkou oporu ve svém rusofilství.

Novinářka Jana Petrova na Sputniku vyrobila rozhovor s europoslancem Jiřím Maštálkou (dříve KSČ, nyní KSČM), jenž se zlobí:
"Takhle jednat s ministrem české vlády je prostě nepřípustné."

Jana Petrova vyzdvihuje, že Mládek jakožto spolupředseda mezivládní komise pro spolupráci mezi Českou republikou a Ruskem "udělal hodně pro to, aby nebyly kontakty přerušeny ani v těžké době sankcí."

"Těžká doba sankcí", ty krááávo nebeská, nastala, protože Rusko okupovalo Krym!
"Už aby byli i tady." (Jana Petrova a Jiří Maštálka podle Mušky na Zdi)
*

Třicet až padesát lidí "neznámého původu" způsobilo kolem půlnoci randál ve stockholmské čtvrti Rinkeby, kde žije mnoho připrchlíků. Chuligáni zapálili asi osm aut a pustili se i do drancování. Policie byla nucena při sebeobraně vypálit výstražnou ránu do vzduchu. Nepokoje trvaly do rána. Dva lidé byli raněni, z toho jeden majitel vyrabovaného obchodu.

Shodou okolností se tak stalo pouhý den poté, co US prezident Kačer Donald Trump tvítoval: "Podívejte se, co se děje v Německu, podívejte se, co se stalo včera v noci ve Švédsku. Švédsko! Kdo by tomu věřil". A ono se "včera večer" nestalo ve Švédsku nic.
Má slova o tom, co se děje ve Švédsku, byla odkazem na příběh o imigrantech a Švédsku, který vysílal televizní kanál Fox News." (Tvít US Kačera D. Trumpa vysvětluje úlet.
Podle Švédů jediné, co se může stát je, že někdo "přepadne talíř s karbanátky a sní je".

"Soudruzi Švédové asi neznají zločiny muslimského antisemitismu ve své vlastní zemi." (Žena Moby Dicka)
"No tak zdá se, že Trump je dobrý analytik." (Moby Dick)
"Ne, poslal do Švédska své agenty!" (Jiří Maštálka podle agentury MnZ)
*

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu se na podivné pseudostudentské konferenci v Moskvě humorně vyjádřil k nedělnímu sloganu "kolegy" Michaela Fallona ohledně Libye: "Pokud vím, mají (Britové) v erbu lva. Existuje takové staré rčení: všichni lvi jsou kočky, ale ne všechny kočky jsou lvi. Ať si každý své záležitosti řeší sám. A my si nemyslíme, že v jejich ZOO vyrostlo zvíře, které by mohlo rozkazovat medvědovi."
"Medvědi nevědí, že tůristi nemaj zbraně, až se to dovědí, počíhají si v houští na ně." (Ivan Mládek)
*

Kandidátka na francouzského prezidenta Marine Le Pen se na konec své návštěvy Libanonu měla sejít s místním Velkým muftím. V jeho rezidenci jí úředníci nabídli závoj na hlavu, který si však odmítla vzít. Podle agentur tím odmítla schůzku, na niž však normálně přišla.

"Vyřiďte Velkému muftímu můj respekt, ale zahalovat se nebudu." (Marine Le Pen)
"Le Pen byla předem informována o požadavcích protokolu na takovou schůzku." (Mluvicí vovčáček Velkého muftího)
"Provokace kandidátky krajní pravice." (Zblblý euroamerický tisk)

Jo, to když byly před dvěma týdny švédské ministryně v Íránu, tak ty si na hlavu šátky poslušně vzaly.
"Pokoření se zástupkyň krajní levice." (Moby Dick)
"No počkej, jinak by Švédky překročily íránské zákony!" (Žena Moby Dicka)
"Ale proč vůbec jednat s takovou protiženskou despocií?" (Moby Dick)
"Myslíš s Vatikánem?" (Mrtvá Kočka)

"Vatikán nemá ropu." (Švédský premiér Stefan Löfven (socdem) obhajuje kšefty za tři miliardy švédských korun, kteréžto byly při tom učiněny)
"To bude solených a pražených pistáciových oříšků!" (Syrská Želva, toužebně)
"A švédských zbraní!" (Sajjid Alí Chameneí, toužebně)

Středa 22. února 2017

Britský premiér Tony Blair svého času domluvil s americkým prezidentem Obavou propuštění jistého britského občana na svobodu. Ronald Fidler (přijavší shodou okolností islám v roce 1994) trpěl nevinně v nelidské mučírně US armády Guantánamo, kamž byl dopraven po zajetí. Chytili ho se zbraní v ruce někde v Afghánistánu či Iráku na straně teroristů, kteří stříleli po Amících, avšak z hlediska vyššího principu právního byl pouze "podezřelý". Načež byl propuštěn a odškodněn milionem liber. Dnes se při sebevražedném útoku odpálil v Iráku jakožto Jamal al-Harith.

"To nelze nijak slušně komentovat." (Žena Moby Dicka)
"Ani neslušně." (Mrtvá Kočka)
*

Dvacetiletý izraelský záklaďák Elor Azaria vyfasoval 18 měsíců vězení za zabití. Mohl dostat až dvacet, prokouš by se spokojil se třemi až pěti lety. Zabití Elor dokonal tím, že střelil na zemi ležícího zraněného teroristu do hlavy. Bylo to po útocích nožem, jichž se dopustili dva palestinští Arabové proti vojenské hlídce, ten druhý byl již v té době zastřelen. Ze svého hlediska se Elor dopustil sebeobrany, neb se obával, že pacholek má na sobě pás s výbušninou.

"A jaký trest by hrozil nezákonně zastřelenému teroristovi, kdyby o něm rozhodoval »stát Palestina«? (Mrtvá Kočka)

Čtvrtek 23. února 2017

"Pan prezident akceptoval mé návrhy, tak, jak jsem je předložil." (Premiér Slávek Sobotka pro agenturu MnZ)

Mlhoš přijal návrh na odvolání ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka a akceptoval to, že MPO povede Slávek, než si najde někoho schopného pro ten úřad. A navrhne ho až po sjezdu ČSSD, který se koná 10. a 11. března. Kdo to bude?
"Někdo, kdo mě hlasitě podpoří na sjezdu." (Slávek S. podle MnZ)
*

Padlý severokorejský vůdce Kim Čong-un dostal krásné dárky k nedožitým 75 narozeninám. Jak jsme psali minule: Nedávný test balistické rakety, vraždu synovce a rozkvetlé lány kvetoucí kimčongílie. Nyní přidala další dárek i bratrská lidová Čína: Přestala odebírat severokorejské uhlí.
*

"Ruské ministerstvo obrany rozmístilo na Kamčatce první baterii nejnovějších nadzvukových pobřežních raketových systémů Bastion na obranu raketonosných strategických ponorek před potenciálním nepřítelem." (Zpráva TASSu)
Vpodstatě je to odpověď na minulotýdenní protesty Japonska na pojmenování čtyř Kurilských ostrovů po sovětských generálech a hrdinech práce.
*

Rusko slaví "Den obránce vlasti". Datum bylo už v r. 1995 vybráno proto, že tohoto dne se v roce 1918 podařilo zvítězit jednotkám Rudé gardy u Pskova a Narvy nad vojsky císařského Německa. Slaví se tak "narozeniny Rudé armády".
"A nejen Pskov 1918 a Berlín 1945, ale i Budapešť 1956 a Praha 1968." (Mrtvá Kočka)

Pátek 17. února 2017

Bylo by skvělé, kdyby neexistovaly žádné jaderné zbraně. Ale pokud tu jsou, budeme my na špičce." (US Kačer prezident Donald)
"Raději ne na špičcše rakety."" (Mrtvá Kočka)
*

Ředitel nejmenované soukromé kliniky propaguje ve zdarmých novinách vitamin C jako lék na dnešní hektickou dobu. Dobré jsou injekce, doplňované pravidelným požíváním liposomálních prášků.
"Vitamin C, farmářský, ekologický a raw!" (Moby Dick)
"Ne farmářský, farmaceutický." (Mrtvá Kočka)

Megadávky přítulného vitaminu C doporučuje ve své knize například i dvojnásobný držitel Nobelových cen profesor Linus Pauling.
"Nobelovky má za lékařství?" (Moby Dick)
"Ne. Za chemii, ve které aplikoval kvantovou mechaniku, a za mír, když bojoval proti testům jaderných zbraní. Proč?" (Žena Moby Dicka)

Krom Paulinga (†93) propagoval megadávky vitaminu C i jiný nositel Nobelovy ceny – tentokrát za astrofyziku – Hannes Alfvén (†87).
"No, něco by na tom mohlo být." (Moby Dick)

Vitamin C jistě neuškodí. Avšak – přiměřeně, přiměřeně, přiměřeně. Předávkovat se nemůžete. (Pokud nebude Céčko interagovat s některými léky.) Avšak pokud vysadíte pravidelný zvýšený příjem vitaminu C, můžete se dopracovat k paradoxní hypovitaminóze…
"Takže jak jednou začnu přehánět s vitaminem C, tak už nemohu přestat?" (Moby Dick)
"Správně!" (Ředitel nejmenované soukromé kliniky pro MnZ)
*

Do Prahy se vrací výstava Body The Exhibition. K vidění bude více než 20 celotělových exponátů.
"Što éto takóje »celotělové exponáty«?" (Žena Moby Dicka)
"Mrtvoly." (Mrtvá Kočka)
*

A na závěr něco veselého:
Levičáčtí aktivisté rozjeli akci "Obama17". Na jejich webové stránce mohou všichni pokrokoví lidé světa podepsat petici, která by – až získá alespoň milion podpisů – přesvědčila Baráka Husseina Obavu, aby kandidoval na francouzského prezidenta:

"V době, kdy se mnozí ve Francii chystají hlasovat za ultrapravicového kandidáta, můžeme ještě my všichni dát této planetě lekci z demokracie tím, že si za prezidenta zvolíme cizince."

Snahu aktivistů poněkud kalí skutečnost, že prezidentem Francie musí být Francouz.
"A Obama Francouz není." (ABC News)
"Američan taky ne." (Žena Moby Dicka)
"A nevadilo to." (Mrtvá Kočka
***

Moby Dick a jeho menažerie se omlouvají, že pro nedostatek času a prostoru nepokrývají všechny zprávy týdne. Ale snaží se hlavně nacházet souvislosti věcí pod popvrchem.
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na i schránku moby.dick@seznam.cz .
Všem dík!
>>:)) Moby Dick