pátek 24. března 2017

MOBY DICK: Konec strategické trpělivosti


Vlídní rodilí Evropané, organizovaný ANOfert, známé důvody, neslitovný nádor a jiné mentální stavy

Sobota 18. března 2017

Francouzský policajt byl postřelen řidičem při běžné dopravní kontrole na předměstí Paříže. Řidič se poté přemístil do baru, kde se hodlal občerstvit alkoholem. Tam vystřelil několik ran do stropu. Poté odjel na letiště Orly, kde se pokusil vojandě na hlídce sebrat zbraň. Ostatní členové hlídky ho zastřelili.
"Motiv útoku devětatřicetiletého rodilého Francouze na vojenskou hlídku není znám." (Francouzská policie)
"Nekřičel při tom něco?" (Moby Dick)
"Křičel. »Přišel jsem zemřít pro Alláha.« Proč?" (Francouzská policie)
"Tak to se mu povedlo." (Mrtvá Kočka)

Rodilý Francouz se jmenoval Ziyed Ben Belgacem a měl v kufru auta nádobu s beznínem a korán. Avšak nebyl žádný islamista, jak tvrdí jeho tatínek:
"Tohle je ukázka, kam se člověk dostane pod vlivem alkoholu a marihuany."

Cápek byl loupežníkem a drogovým dealerem, čili běžným rodilým Francouzem. "Radikalizoval se" až ve vězení, kam ho rasistická francouzská justice uvrhla.
"Motivem jeho teroristického útoku byla nenávist." (Žena Moby Dicka)

Neděle 19. března 2017

"Jsme tolerantní, ale nejsme hlupáci." (Ministr zahraničí SRN Sigmar Gabriel pro deník Passauer Neue Presse.) Sigmar dal do Turecka vědět, že "šokující slova" Recepta Erdůjana o nacismu kancléřky Merkel již "překročila meze".
"Anděla se nakrkla, že jí tykal." (Muška na Zdi)
*

"Šojgů krch, hamjóó´ó hurrra, chleéba nul." (Zdrogovaná severokorejská hlasatelka oznamuje další úspěchy lidového raketismu) Severokorejci otestovali nový raketový motor pro své nové družice a nové balistické rakety, které by mohly zasáhnout, no, třeba Havaj (USA). KLDR už tento měsíc vypálila čtyři rakety, které skončily v moři, tři z nich v ekonomické zóně Japonska.
"Řeknu to velmi jasně. Politika strategické trpělivosti skončila." (Nový US ministr zahraničí Tillersonaurus Rex při návštěvě Soulu)

Pondělí 20. března 2017
První jarní den. Konečně.

Žádost o dotaci pro farmu Čapí hnízdo ministra financí, majitele ANOfertu miliardáře Andreje Bureše Babiše byla podvodem od samotného začátku. (Neovlivni.cz)
"Tak musítě říct, že to píšou bývalí zhrdzení redaktoři Mafry, kteří dovedli noviny do bankrotu. Aby všichni věděli, o co jde." (Bureš)

"Zhrdzených" novinářů bylo přes 50. Těch, kteří prchli před novým kapitalistickým bolševismem a estébáctvím.
"Proč před »novým«?" (Mrtvá Kočka)

"Proč byly v žádosti o dotaci uvedeny nepravdivé údaje?" (Katarína Vítková, redaktorka slovenské veřejnoprávní televize)
"Já jsem je nepodával." (Bureš)

Nepodával. Jenom ručil za úvěr – jako předseda představenstva společnosti Agrofert Holding.  Policie musí do konce března rozhodnout, zda šlo trestný čin. Menažerie upozorňuje, že dotační podvod spadá pod nejhorší zločin, jaký lze na našem kontinentu spáchat. Kterýže?
"Poškození zájmů Evropské unie." (Žena Moby Dicka)

Pro pobavení zveřejňujeme celý předmětný paragraf trestního zákoníku:

"§ 260Poškození finančních zájmů Evropské unie

(1) Kdo vyhotoví, použije nebo předloží nepravdivé, nesprávné nebo neúplné doklady nebo v takových dokladech uvede nepravdivé nebo hrubě zkreslující údaje vztahující se k příjmům nebo výdajům souhrnného rozpočtu Evropské unie nebo rozpočtů spravovaných Evropskou unií nebo jejím jménem anebo takové doklady nebo údaje zatají, a tím umožní nesprávné použití nebo zadržování finančních prostředků z některého takového rozpočtu nebo zmenšení zdrojů některého takového rozpočtu, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.
(2) Stejně bude potrestán, kdo neoprávněně zkrátí nebo použije finanční prostředky, které tvoří příjmy nebo výdaje souhrnného rozpočtu Evropské unie nebo rozpočtů spravovaných Evropskou unií nebo jejím jménem.
(3) Odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 větší škodu.
(4) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 jako člen organizované skupiny,
b) spáchá-li takový čin jako osoba, která má zvlášť uloženou povinnost hájit zájmy Evropské unie, nebo
c) způsobí-li takovým činem značnou škodu.
(5) Odnětím svobody na pět až deset let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 škodu velkého rozsahu."

Sami uvažte, které uvedené body byly naplněny.

Úterý 21. března 2017

Evropská komise zjistila pochybení při udělení evropských dotací za roky 2014 a 2015 ve výši 1,5 miliardy korun ve prospěch holdingu Agrofert (ANO).  Člen představenstva Agrofertu a zároveň místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek totiž zároveň působil coby člen dozorčí rady Státního zemědělského intervenčního fondu.

"Já to hodnotím, jako že je to absolutní nesmysl, protože dozorčí rada Státního zemědělského intervenčního fondu vůbec nemá vliv na přidělování dotací. Dotace z Evropské unie, které jdou do České republiky, úřadují úředníci, nikoliv dozorčí rada." (Jaroslav Faltýnek pro ČT)
"Já to hodnotím jako organizovanou kampaň proti mně." (Bureš)
"A já to hodnotím jako organizovanou loupež veřejných prostředků." (Mrtvá Kočka)

Nejde o trapných 22 milionů Kč, které hodlá EK z Česka vyrazit jakožto "korekci". Jde o 1,5 miliardy, které Agrofert slíznul z evropských dotací. Z těch dotací, na něž normální zemědělci nedolíznou.

Člen organizované skupiny Faltýnek nevidí "střet zájmů".

"Ve chvíli, kdy (Faltýnek) zastupoval firmu, která žádá o dotaci, a zároveň je členem orgánu, který je nadřízený těm, které o dotaci rozhodují, tak to je střet zájmů podle Evropské komise. Česká republika to ignoruje, to víme." (Petr Holub, komentátor ECHO 24)
"To že to čeští úředníci ignorují znamená, že i oni jsou členy organizované zločinecké skupiny." (Auditorská Žena Moby Dicka)
*

Česká pošta obdrží ze státního rozpočtu jako úhradu ztráty z poskytování základních služeb za roky 2013 a 2014 celkem 800 milionů Kč, a to v letech 2018 až 2020.
Dotaz menažerie Moby Dicka: "A kolik dostanou jako úhradu svých ztrát nucení zákazníci České pošty za čekání na poštách kvůli tomu, že státní monopol nedoručuje doporučené zásilky a balíky???"

Ono se totiž od roku 1998 na chování České pošty vůči zákazníkům mnoho nezměnilo.
*

Cizinecká policie udělala zátah na vyhlášených ubytovnách. Zadržela přitom bulharské dělníky, kteří u sebe neměli svoje dokumenty, jen jejich kopie. A to je zločin. Ještě v noci se na policii dostavil jejich boss, který ony pasy zadržoval u sebe.
"A to není zločin?" (Moby Dick)

Bulhaři budou vyhoštěni. Boss svým otrokům tak nebude muset vyplatit mzdu.
"A bude mít na úplatky pro cizineckou policii." (Žena Moby Dicka)
"A takhle to u nás chodí od roku 1990." (Mrtvá Kočka)

Středa 22. března 2017

Dolnosaský zemský ministr vnitra Boris Pistorius nařídil deportaci dvou rodilých Němců. Ačkoliv vůbec nic neprovedli. Ačkoliv německá prokuratura rozhodla, že není vůbec žádný důvod oba chlapce (22 a 27) stíhat. Hoši se sice veřejně hlásili k salafismu, teroristické větvi islámu, měli doma "střelnou zbraň", na stěnách rozvěšené vlajky IS a mluvili o tom, že je třeba pozabíjet co nejvíce nevěřících psů, avšak – dle prokuratury – "na žádném konkrétním činu se nedohodli". Máma Merkelová a sebevraždedně hloupá spolková justice má protentokrát smůlu. Pistorius využil existujícího zákona, který umožňuje jednotlivým spolkovým zemím nařídit okamžitou deportaci cizince, jestliže představuje hrozbu pro bezpečnost celého Německa.
A jacíže to byli "cizinci", když byli "našinci"? Hoši mají smůlu, že ač "rodilí Němci", mají alžírské a nigerijské pasy…

"Chudáci. Vždyť ani neumějí arabsky nebo hausa." (Útlocitní Němci)
"Domluví tam se německy. Stejně jako já." (Boris)

Připomeňme na tomto místě, že chválení a schvalování  teroristických vražd, a dokonce i vyzývání k nim, je v Evropě i po roce 2001 považováno za "svobodu slova". A – podle německých policistů – na tom nic nejspíš ani nemění držení střelné zbraně (legálně?) a vyvěšování vlajek zločinného nepřátelského státu…
 *

"Pokud Evropa bude takto+ pokračovat, žádný Evropan nikde ve světě nebude moci bezpečně jít po ulicích. My, Turecko, vyzýváme Evropu, aby dodržovala lidská práva a demokracii." (Turecký skorosultán Recept Erdůjan na akci pro místní novináře v Ankaře)
+Vysvětlení slůvka "takto": Když evropské vlády nedovolí na svém území osmanskou agitaci pro sudetské Turky.
*

Brusel si připomíná rok od série bombových útoků islámistů a uctívá jejich oběti. Připomínáme Belgii, že k teroru došlo i vinou jejích vlastních ouřadů.

"Všichni víme, že bruselské mešity jsou v rukou salafistů. Jsou to líhně teroristů. Potřebujeme to změnit, musíme mít nové mešity, které dodržují demokratická pravidla a jsou kontrolované vládou." (Bruselský starosta Yvan Mayeur)
"Říkáme to Evropanům už 15 let." (Menažerie)
"Nějak to nevadilo, když imámové řvali jen proti židům." (Mrtvá Kočka)

Není třeba mít jen "nové mešity". Je třeba potrestat teroristické imámy a zamezit jejich štvaní a rozmýchávání nenávisti.


Ve 14:50 došlo k politováníhodné dopravní nehodě. Došlo při ní ke zranění asi dvaceti lidí, jedna žena zemřela. Řidič poté vystoupil z vozu. Náhodně u přísně střeženého prostoru u Parlamentu. Shodou okolností s sebou měl dvaceticentimetrový nůž, s nímž nerad pobodal neozbrojeného policistu, který svým zraněním na místě podlehl. Okupační orgány zahájily na údajného útočníka palbu, unesly ho do nemocnice, kde se pak postaraly, aby nepřežil. (Vzorový text europejských tiskových agentur podle agentury Muška na Zdi.)

"No počkej, ale tohle se nestalo v Jeruzalémě, ale v Londýně na Westminsterském mostě!" (Moby Dick)

Aha, tak to je jiná. Takhle se britské bezpečnostní složky shodly na tom, že šlo o "teroristický čin". Nicméně byla pronesena pitomně korektní slova o "údajném pachateli", jehož k terorismu dohnaly "neznámé důvody".
"Nekřičel při tom něco?" (Moby Dick)
"Křičel. »Alláhu Akbar.« Proč?" (Britská policie)
"Tak to jsou známé důvody." (Žena Moby Dicka)
"Jaké?" (Moby Dick)
"Nenávist." (Žena Moby Dicka)

"Ale že měl Erdůjan správnou předtuchu!" (Mrtvá Kočka)
*

Světoví státníci vyjadřují solidaritu s Izraelem. Oprava: S Velkou Británií.
"A proč ne s Izraelem?" (Moby Dick)
"Protože po každém takovém musulmanském útoku v Izraeli vyjadřují solidaritu…" (Žena Moby Dicka)
...s ubohými Palestinci." (Mrtvá Kočka)

Čtvrtek 23. března 2017

Počet obětí včerejšího útoku v Londýně se zvýšil na tři (teroristu v to nepočítaje). Odpoledne na čtyři. Dva lidé jsou v kritickém stavu. Už je známo jméno vraha: Khalid Masood. A byl to "rodilý Angličan" z Kentu. Již dříve ho tajné služby vyšetřovaly kvůli "násilnému radikalismu" a "napojení na islamisty", avšak "nebyl považován za hrozbu". Sice přechovával zbraně a vážně ubližoval na zdraví a poprvé byl odsouzen v roce 1983 za "poškozování cizí věci" a nakonec (r. 2003) za "držení nože" – avšak nikdy nebyl odsouzen za "čin vztahující se k terorismu"… A nebyl rodilým muslimem, původně se jmenoval Adrian Elms. Za novou vírou se jel podívat do Saúdské Arábie. Na Blízkém východě strávil celkem čtyři roky. Po návratu domů založil náboženskou školu, kde také učil. Sám sebe označoval za "vlídného a naslouchajího člověka". Prvního ďaura pobodal už v roce 2003. (Nejspíš přitom "držel" ten nůž…)

"Poturčenec horší Turka." (Moby Dick)

Jiný rodilý Angličan – a rodilý muslim – starosta Londýna Sadiq Khan (z pákistánské rodiny) se na adresu útočníků vyjádřil: "Neuspějete, nerozdělíte nás, nezastavíte nás." (Jako starostu ho určitě nevolili jen muslimové.)
Sadiqovi se už nejméně rok nadává kvůli jeho dřívějšímu sadistickému prohlášení: "Terorismus je součástí života ve velkoměstech." 
"A není?" (Mrtvá Kočka)

Britská policie provedla v noci sérii razií v Birminghamu, při níž zatkla sedm lidí, později osmého.
"Nejspíš rodilých Britů." (Mrtvá Kočka)

"Útočník, který včera udeřil před britským parlamentem v Londýně, byl vojákem Islámského státu. Uskutečnil operaci po výzvě k útokům na občany koaličních zemí." (Tisková agentura Islámského státu AMAK)

"Jestli by vojáci IS na území EU neměli být zadrženi a šoupnuti do zajateckých táborů?" (Žena Moby Dicka)
"Na Guantanámu." (Mrtvá Kočka)

Problém je v tom, že tento vrah už nebyl na seznamu sledovaných presumptivních teroristů, kde jich má MI5 tři tisíce kousků. Problém je, že každý magor, který zaútočí se jménem Alláha na rtech či v srdci, je zpětně ze strany IS označen za jejího vojáka…

"Včera došlo k chorobnému a zvrácenému teroristickému útoku." (Tereza Májová, britská premiérka před sídlem předsedů britské vlády na Downing Street)
"Útok to byl nenávistný." (Žena Moby Dicka)
"Ale logický." (Mrtvá Kočka)
"Esli ste si eště nevšimli." (Moby Dick po třetím pivu)
*

Opilý řidič (40) se snažil ujet policajtům v belgických Antverpách. Není to tak, že se snažil ve vysoké rychlosti vjet autem na luxusní nákupní třídu. Lidé před jeho autem uskakovali zbytečně. Jen náhodou měl v autě taky nože, pušku a kanystry s benzinem. Incident se obešel bez obětí a raněných, takže se vlastně nic nestalo.
"Jenom se jeden Francouz opil." (Moby Dick)
"Francouz jménem Mohamed R." (Mrtvá Kočka)

Agentura Reuters hovoří o "Tunisanovi s trvalým pobytem ve Francii". Francouzským tajným službám byl "neznámý". Měl "jen" několik záznamů v trestním rejstříku.
"A proč ho tedy Francouzi nevyhostili???" (Žena Moby Dicka)

Pátek 24. března 2017

Izraelská policie zatkla osmnáctiletého mladíka, jež jest podezřel z rozesílání anonymních výhrůžek židovským organizacím ve Spojených státech, Austrálii a na Novém Zélandu. Jde o mladého žida původem z USA (má izraelský i americký pas). Chudák asi nezvládl přestěhování do Izraele. Jeho obhájkyně Galit Bashová uvádí, že hoch – má nádor na mozku.

"Možná by se u všech "podezřelých z terorismu" mělo prozkoumat, jestli také nemají nějaký nádor na mozku." (Moby Dick)
"Mají. Neslitovný a nemilosrdný nádor." (Mrtvá Kočka)
*

Na závěr něco veselého:
Americká vláda schválila výstavbu páteřního ropovodu Keystone XL, který bude propojovat kanadskou a americkou síť ropovodů. Tak jak slíbil prezident Trump ve své volební kampani. Společnost TransCanada projekt předložila už v roce 2008 s tím, že by zvýšil energetickou bezpečnost USA a vytvořil desetitisíce pracovních míst. Tehdejší prezident USA vyjádřil své obamy ze znečišťování životního prostředí a projekt odsouval až do listopadu 2014, kdy ho nový Kongres schválil. Afrozelený prezident však návrh vetoval se zbabělým odkazem na ministerstvo zahraničí:

"Ministerstvo zahraničí rozhodlo, že ropovod Keystone XL by nesloužil národním zájmům Spojených států. Já s tímto rozhodnutím souhlasím." (US prezident Barak Husejn Obava 6.11.2015)
"Nesloužil by národním zájmům Ruska, Saúdské Arábie a Íránu." (Muška na Zdi)
"Schválení projektu by podkopalo vedoucí roli USA v boji proti změně klimatu." (Zelený Khmér Obava)
"A kšefty famfrníkových a solárních baronů na dotovanou energii." (Žena Moby Dicka)
"Vedoucí roli proti změně klimatu jsme drželi my. Když jsme zavedli návrat lidu do bukolického agrokomunismu." (Rudí Khmérové)

Z neznámých důvodů klesla cena ropy na světovém trhu.
***

Moby Dick a jeho menažerie se omlouvají, že pro nedostatek času a prostoru nepokrývají všechny zprávy týdne. Ale snaží se hlavně nacházet souvislosti věcí pod popvrchem.
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na i schránku moby.dick@seznam.cz .
Všem dík!
>>:)) Moby Dick