úterý 10. července 2018

Na pořadu dne

(Sejmuto z ČT24)

Prý jsme měli nějakou malou ministryni nějakou malou chvíli. Jo, tahle Malá, Taťána! Jedna z lídryň* hnutí ANO, která se v lednu proslavila výrokem:

"O vině a trestu (Andreje Babiše) rozhoduje soud. To rozhodně. Jen se ale pojďme bavit o tom, zda je opravdu nutné, aby ten soud rozhodoval teď. Co brání tomu, aby se řešení té kauzy posunulo o čtyři roky, nebo prostě do doby, než budou nové volby? Co se stane?"

Co se stane: Zase budou někteří soudruzi stát nad lidem, mimo lid – a proti lidu. (Podotýká soudruh Gottwald)



No, a kdyby byl pan lídr a věřitel ANO pan Andrej B. Babiš zvolen v dalších volbách do Sněmovny (což reálně hrozí), tak by se to zase posunulo, a pak zase posunulo, až do přirozené smrti všech svědků, vyšetřovatelů, státních zástupců, soudců a nepohodlného novinářského póvlu.

Skon samotného el Comandante Babiše je samozřejmě nesmysl – je totiž nesmrtelný. (Podotýká Moby Dick)
Stejně jako jeho druzi od Marxe, přes Kima I. až po Recepta Budelípa Erdoğana. (Podotýká Žena Moby Dicka)
Přesněji: Babiš má už teď nesmrtelnou ostudu. (Podotýká Mrtvá Kočka)

Ta ostuda je tak kolosální a stále košatí, že se už přelévá i přes koš obvyklé nestoudnosti politiků. Mladá Taťána se díky svému lednovému nesmrtelnému výroku (zřejmě) stala před dvěma týdny ministryní spravedlnosti. I díky tomu svému výroku se (zřejmě) stala obětí internetových vyhledávačů v rukách i-radiožurnalistů, které zjistily, že vystudovala sice právo na soukromé Panevropské vysoké škole v Bratislavě (promovala v roce 2011), ale má tu smůlu, že její tituly české úřady neuznávají. (Dokud neabsolvuje ověřovací zkoušku na české vysoké škole, což zatím asi neučinila.)

No, měla jít studovat práva do Plzně. (Podotýká Mrtvá Kočka)

Zákonům asi paní Malá rozumí, když je studovala – i když na to nemá český štempl. Horší je, že dnešní programy zjistily, že v její sloveské diplomce jsou doslovné citace jiných autorů.

Taky celá jedna stránka – i s chybami. Ale je to jenom pět procent textu. (Podotýká žena Moby Dicka)
"V diplomových pracích jsou citace z odborné literatury žádoucí a já jich nevyužila víc, než bývá běžné. To, že byla má práce ohodnocena za A a zároveň jsem ji za A obhájila, svědčí o tom, že ji výborně znám. Mohu vás ubezpečit, že svou diplomovou práci jsem psala sama." (Podezřelá Taťána M. pro Radiožurnál)
A později: "Udělala jsem chybu jen v tom, že jsem opomněla uvést zdroj." (T. M.)
A ještě později: "Vedoucí mé diplomové práce mne na to neupozornil, ani zkušební komisi to nevadilo." (Volně dle T.M.)
A taky: "Za to může paní učitelka, že mě nechytila při opisování." (To už je velice volně dle T.M, ale ve stejném smyslu.)

Tak to už je na úrovni výmluvy žáčka ze 3. B. (Podotýká Žena Moby Dicka)

Paní ministryně sice není českou "JUDr.", avšak je aspoň "Ing.". Titul získala v roce 2005 na brněnské Mendelově univerzitě. Tady radiožurnalisté vyšťourali, že autorkou své diplomky je jenom z jedné třetiny:

"Konkrétně z 25 stran teorie je originální text jen na osmi až devíti stranách. Ve zbytku, tedy na šestnácti až sedmnácti stranách, jsou doslova převzaty odstavce, celé kapitoly textů, pouze je to občas přeskládáno. V případě, kdy jsou takto přepsány takto rozsáhlé pasáže, jedná se o plagiátorství." (Expert na odhalování plagiátů Jan Mach z Vysoké školy ekonomické.)

"Je to řízená kampaň." (Andrej B. Babiš)
Které se účastní i čtyři členové legislativní rady vlády (které ministryně předsedá) a asi dalších 1000 právníků v ČR... (Podotýká Moby Dick)

Paní ministryně se hájila, že prej před těmi třinácti lety platily jiné podmínky pro uznání diplomky.
Ale opisování v nich nebylo, paninko. (Podotýká Žena Moby Dicka)
Jenom ještě nebyly tak dokonalé vyhledávací programy. (Podotýká Moby Dick)

Mluvicí vovčačka Mendelovy univerzity Jiřina Studenková říká, že škola považuje ony "překryvy" (pouze na 11 stranách!!!) za uzavřené, protože ta práce Malé (Hodnocení mikroklimatických podmínek v chovu králíků, jak už všichni víme) přináší "nové poznatky, včetně vlastního výzkumu". Tudíž – nejde o plagiát.

No jasně, když ukradneš jen 11 králíků a ne třeba 16, tak už to není krádež! (Moby Dick se tuze diví pojetí práva na Mendelově králíkárně.)

Poslanec Pavel Růžička z hnutí ANO se vovčaččina prohlášení chopil a jeho nestoudnost se přehoupla přes obecně respektovaný stupeň chucpe. když irozhlasákům napsal: "Není to na její rezignaci, ale na zastřelení vedoucího diplomové práce a oponenta."
"Z pohledu minulého období nebylo v silách školitele, aby procházel všechny podobné práce," hájí své kolegy vovčačka Studenková.

"Pokud nějaký student nebo dva studenti řeší, kolik průměrný český králík vyloučí trusu za den, tak asi je to stejný." (Odborná expertíza majitele Agrofertu ve svěřenecké správě)
"A už se o tom nebudeme babiš!"

Ministryně Malá ještě v pondělí odpoledne odstoupit nechtěla: "Není to na pořadu dne." Načež odešla k soukromému rozhovoru s panem šéfem do jeho agrofertí kanceláře na Chodově.

On jí to pan premiér vysvětlí/vytmaví. (Podotýká Žena Moby Dicka/ Moby Dick)

Asi jí to vymaloval. Protože hodinku poté již oznámila rezignaci. Dobrovolně a sama. Babiš, který stál vedle ní pravil, že ji přemlouval, ať zůstane. No ale když je to takhle, potáhne ministerstvo spravedlnosti sám.

Ministr spravedlnosti, který bude sledovat, jak kvůli dotačnímu podvodu probíhá případný soud s ním samým.

"To jsme na tom hůře než banánové republiky." (Exministr spravedlnosti za ODS, nyní předseda Topky Jiří Pospíšil)
"Neurážejte!" (Banánové republiky.)

Ozval se tak silný řev nevole a Vole, že pan premiér udělal další ze svých úhybných manévrů a hned druhý den ráno oznámil, že poslal Mlhošovi na Hrad jméno nového ministra, které vešlo ve známost až po poledni, a to indiskrecí koaličního spojence Filipa: Bude jím prověřený právník Jan Kněžínek, dosavadní místopředseda legislativní rady vlády.

K odstoupení exministryně Malé prohlásil přednosta KSČ(M) "Vojtěch" "Falmer" Filip: "Je to porážka právního státu a vítězství mediokracie."
Kdybychom byli právní stát, tak bychom žádnou komunistickou stranu neměli a ty by sis jako právníky své advokátní kanceláře nemohl zaměstnávat své dva bývalé řídící důstojníky StB, troubo. (Podotek Moby Dicka)

Proč Babiš vůbec instaloval tu ženskou do funkce, když věděl, jaký rozruch to vyvolá? A bude ji pak muset odinstalovat? Samostatně jsem přišel (a nejen já) s vysvětlením, že je to právě proto, aby ji mohl těsně před vyjadřováním důvěry vládě odvolat a sám se postavit na její místo. (Třeba na ní ty diplomky práskl žurnalistům sám!?) Jiní politologové poukazovali na to, že Ing. Malá byla záměrně nastražená mečící koza, na kterou se vrhl mediální tygr – který tak nechal další ministry za ANO na pokoji.

Anebo Babiš není tak geniální stratég. Ono řídit stranu, vládu a ještě firmu v jednom, to jednoho vyčerpá. (Podotýká Žena Moby Dicka)

Anebo je to tak, jak A.B. Babiš řekl novinářům: "Abych nemusel poslouchat ty vaše kecy."

*"Lídryně" je stejně debilní slovo jako "hostka". Nazvat tak někoho je pro mne sladkou pomstou. A tahle "lídryně" je ještě ke všemu "lůzryně"...
§

Jo a taky se v úterý odpoledne podepsal "toleranční patent" (Dohoda politického hnutí ANO 2011 (dále jen ANO) a KSČM o podpoře vzniku a toleranci existence menšinové vlády hnutí ANO a ČSSD po volbách 2017)

A pak taky podepsala ČSSD koaliční smlouvu s ANO. Vlastně jen jejich předsedové. protože nejdříve ji podepsali všichni poslancové obou stran. (Znění není důležité, stejně se nebude dodržovat.)
§

Ale! Nový (a nikoli dočasný, jak bylo před pár hodinami avizováno) svěřenecký ministr spravedlnosti Jan Kněžínek měl být prý jmenován společně s novými soudci, ale v 16:00 se na Hrad nedostavil. Prezident Mlhoš Zeman prohlásil, že ho jmenuje o půl hodiny později. Nakonec byla z půlhoďky hoďka.

Nejspíš se se svým tlustým autem zpozdil v dopravní špičce. (Podotýká Žena Moby Dicka)
To není špička, to je trvalý kolaps. (Podotýká Moby Dick)
Apocalypsis chronica (Řekla by Jana Rečková)

(Sejmuto z googlích map v půl čtvrté odpo)
Ten bordel, který zpovykaným Pražákům připravili společně Dopravní podnik, Technická správa komunikací a Spolek pro výstavbu silničního okruhu kolem Prahy, z. s., kdy jsou současně rozkopány souběžné komunikace ve směru sever-jih i východ-západ (celkem prý 30 – včetně frézování povrchu silnice v tunelech před Blankou, kteréžto jsou průběžně uzavírány), kdy je "D0" ucpaná od D1 až k výjezdu na Plzeň kvůli kreténsky neřízené dopravě na této "inteligentní dálnici" v dělné spolupráci s vytrháváním kolejí ve vnitřním městě a uzavíráním východů z metra je tak šílenej, že si zaslouží někdy příště samostatný článek.

Nemyslím, že by to tak spěchalo. Protože:

"Lze očekávat, že podobné problémy budou pokračovat i v příštích dnech." (Mluvicí vovčačka TSK)
"Měsících." (Mrtvá Kočka)

(Sejmuto z googlích map v úterý v půl čtvrté odpo)

Poznámka: Tak ANO, Pražáci jsou zpovykaní. Co se však stalo s obyvateli měst, že jsou zpovykaní například i Brňáci, Liberečáci, Táboři a Náchoďáci? Nakonec i vesničany štvou trvale rozmlácené silnice...

No a třeba si toho konečně všimne i Česká televize, která pondělnímu pražskému infarktu věnovala v hlavních zprávách až po první půlhodině drahocených 20 vteřin s použitím amatérských záběrů z mobilu...

Voni si toho všimnou, až se to dotkne jich samých. (Podotek Ženy Moby Dicka)

Ale! Třeba ve středu uvízne v zatarasené Praze dost poslanců na to, aby nemohla vláda obdržet důvěru. A ani majáčky jim nepomohou. Možná pak si mohli všimnout…

Psáno dne 10. července 2018 za spolupráce menažerie Moby Dicka