tag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post180929781653987329..comments2023-10-03T18:27:36.673+02:00Comments on Šamanovo doupě: Jaro otvírá farmářské trhyŠamanhttp://www.blogger.com/profile/13512447950542461219noreply@blogger.comBlogger40125tag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-2245027921151340582012-03-21T23:07:38.629+01:002012-03-21T23:07:38.629+01:00Mne nenapadlo ani zhroucení toho prvního. A tohle ...Mne nenapadlo ani zhroucení toho prvního. A tohle nemohlo ještě před 20 lety nikoho napadnout, EHS bylo přece něco zcela a zásadně jiného.Jakub S.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-82097824537062735732012-03-21T21:49:18.049+01:002012-03-21T21:49:18.049+01:00Toto umožňování velkovýroby a prodeje srágorek, ma...Toto umožňování velkovýroby a prodeje srágorek, maskovanách názvem za kvalitní produkty to je cosi, co mám těm bruselským prodejným padouchům nejvíce za zlé. Jediné, čím se liší od těch našich je to, že na rozdíl od těch našich nejsou tak trapně průhlední a levní, jinak se od nich ale ničím neliší, jen jsou víc pokrytečtí a umí v tom za ta léta už bezvadně chodit. Že se nám bolševik dřív či později zhroutí, to jsem věděl a od roku 1982 o tom ani nepochyboval. Že ho ale víc než plně nahradí bruselští padouši, tak to jsem tenkrát netušil.drakhttp://photo.uloziste.com/?user=draknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-53281466501793974392012-03-21T14:03:48.380+01:002012-03-21T14:03:48.380+01:00To jsou normy EU, Jakube.
http://www.ilgiornale.it...To jsou normy EU, Jakube.<br />http://www.ilgiornale.it/interni/la_ue_no_cioccolato_puro_italiano_si_invece_formaggio_senza_latte_delest/cronaca-alimentazione-europa-cioccolato-formaggio-vino/06-12-2011/articolo-id=560872-page=0-comments=1informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-24501745948194554362012-03-21T13:49:47.223+01:002012-03-21T13:49:47.223+01:00S tou čistou čokoládou to je pravda?! Ale kdo to m...S tou čistou čokoládou to je pravda?! Ale kdo to může, smí zakázat? To přece nesmí být napadnutelné, udat Čistá čokoláda - jinak připustíme vládu kartelů, koncernů, odborů, různých sdružení atd. No už ji máme, že...? Zakazuje se prostá konkrétní pravda? Kdo?Jakub SJnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-59883382039067835112012-03-21T13:42:38.058+01:002012-03-21T13:42:38.058+01:00Draku,
pokud jde o sýr, EU vydala přesné hygienick...Draku,<br />pokud jde o sýr, EU vydala přesné hygienické normy, jak má vypadat výrobna sýrů. Od materiálu stavby, podlahy, vyrobních linek (ocel inox), jejich sklonu, až pomístností k uzrávání sýra.<br /> Ale jaksi zampoměla, že se sýr dělá z mléka. Četla jsem v novvinách, že stačí kazein s přídavkem sušeného mléka. Hlavně že ho vyrobí podle hygienických předpisů.<br />Tady se tradičně sýr dělá z čerstvého mléka, právě nadojeného. Na Sardinii ho vyrábí asi 70 druhů, ale do obchodů se dostanou asi tak tři, maximálně. Ve specializovaném obchodě na Sardinii jich najdete asi tak patnáct. Nepřijdou do krámu, protože neodpovídají hygienickým normám EU.<br />Zrovna tak v Itálii se vyrábí čistá čokoláda, bez příměsi, ale to nesmí na etiketě být. Aby to nepoškozovalo jiné výrobce, kteří do kakaa míchají rostlinné tuky.<br /> Zrovna tak se teď mohou prodávat pod etiketou víno i kvašené borůvky, maliny a pod., i když s hrozny to víno nemá co dělat. A do moštu je povoleno přidávat cukr, aby mělo vyšší gradaci. Což u italských vín není zapotřebí, vyzrálé hrozny jsou dostatečně cukernaté. Jenomže ten rozdíl (a na chuti to poznáte) nesmí být na etiketě uveden.informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-71506597338047761252012-03-21T12:23:50.771+01:002012-03-21T12:23:50.771+01:00Ano, nějak se nemohu zbavit pocitu, že vše normáln...Ano, nějak se nemohu zbavit pocitu, že vše normální a lidské, bylo už poměrně dávno soudruhy z Bruselu předurčeno k likvidaci. Ten pocit je příliš silný a čím dál tím silnější. Soucítím s Poláky v tom jejich kašlání na ně, ale nevím, jestli to bude co platné.drakhttp://photo.uloziste.com/?user=draknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-38080777347597613302012-03-21T11:59:04.098+01:002012-03-21T11:59:04.098+01:00Jakube,
psala jsem o rozdílech mezi vejci, pokud j...Jakube,<br />psala jsem o rozdílech mezi vejci, pokud jde o výživnou hodnotu a různé látky prospěšné pro lidské zdraví, v odpovědi Pergillovi z 15. BŘEZNA 2012 9:06<br />Dávala jsem odkaz http://www.dottorperuginibilli.it/index.php/alimentazione/284-le-uovainformacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-49444897791686185802012-03-21T11:24:25.323+01:002012-03-21T11:24:25.323+01:00No u vás slepice aji chovatelé asi už dýl vyhovují...No u vás slepice aji chovatelé asi už dýl vyhovují rozka- é předpisům Bruselu, no.<br />V Polsku vejce mají, protože, jako dycky, kašlou na předpisy a směrnice a vůbec na zákony všeho a každý si tam dělá jako dycky svoje. Někdy je to z našeho hlediska hnus, jindy třeba chvály- a obdivuhodné...<br />Není to vůbec jednoznačné. Jistě, mají právo prožít svůj krátký život líp a důstojněji. A jde i o n a š i důstojnost, abychom se nemuseli stydět, že. Jenže pak si přečtete zprávu o srovnání vajec z různých typů chovu - a jste zmatena. Vidíte do toho víc?Jakub S.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-91867161335339803502012-03-21T10:32:28.685+01:002012-03-21T10:32:28.685+01:00Proč pořád blbnete s vejci? V Bulharsku, jak píší ...Proč pořád blbnete s vejci? V Bulharsku, jak píší noviny, je úplná panika, vejce nejsou k dostání. A tak Bulharsko požádalo o mimořádnou pomoc Polsko.<br />Jakto že v Polsku vejce mají a v Bulharsku ne?<br />Tady zdražily všechny potraviny kvůli zdražení benzinu, ale vajec je dostatek a mají stejnou cenu jako dřív.informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-41127111508470899862012-03-21T09:48:39.857+01:002012-03-21T09:48:39.857+01:00Inu, jsem prostě genitální... taková jsem já, mat...Inu, jsem prostě genitální... taková jsem já, matinko| Leč mám setrvalé laskavé pochopení pro prostý nezkažený vroucí upřímný poctivý lid náš.Jakub S.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-45128945000207484272012-03-21T09:36:13.523+01:002012-03-21T09:36:13.523+01:00Ta prdlačka platí, ještě je dobrá z prdu kulička, ...Ta prdlačka platí, ještě je dobrá z prdu kulička, vyleštit, pozlatit a prodat na "farmařském" trhu drakům. Nemohu se udržet smíchem.<br /><br />Cena je stanovena poptávkou: vejce za5 a lidi se o ně perou? No , jsou levná!<br /><br />Čest v šest!EKnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-39190893297298807492012-03-21T09:26:22.258+01:002012-03-21T09:26:22.258+01:00http://en.wikipedia.org/wiki/File:Casu_Marzu_chees...http://en.wikipedia.org/wiki/File:Casu_Marzu_cheese.jpg<br />Jakube,<br />ten sýr je už bez červů, když ho sežrali, přeměnili se v malé mušky. Tam jíte jen ten jejich trus se zbytky sýra.informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-67339938226121461432012-03-21T09:22:58.559+01:002012-03-21T09:22:58.559+01:00To je geniální, Jakube! Uložoila jsem! :-)))
ZDE ...To je geniální, Jakube! Uložoila jsem! :-)))<br /><br />ZDE http://www.europe-israel.org/ může každý podepsat petici žádající demisi té krávy ASHTON.Harpyjenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-88940270791250011942012-03-21T09:19:24.523+01:002012-03-21T09:19:24.523+01:00Takže nejtradičnější rodinnou malovýrobu zabíjejí ...Takže nejtradičnější rodinnou malovýrobu zabíjejí všude... M u s í být výrobní linky?<br />Sýr s červy?! Dio ce ne scampi e liberi... Bože chráň. Snáď bez tých oných, no aj tak -Jakub S.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-58608297194850752072012-03-21T08:40:04.749+01:002012-03-21T08:40:04.749+01:00Děláte dobře, Draku!
Kupujte sardinský ovčí sýr a ...Děláte dobře, Draku!<br />Kupujte sardinský ovčí sýr a ne holandský chewing gum, co vydávají za sýr.<br />Pastevci se teď sdružují do kooperativ, aby si mohli koupit výrobní linky, jak předepisují normy EU, aby mohli sýr prodávat do obchodů. Tradiční výroba, kdy pastevec dělal sýr sám, není povolena. Takže se spousta specialit do obchodů vůbec nedostane.<br />Totéž je v Alpách. Některé kozí sýry dostanete jen u výrobce.informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-64479982365406249582012-03-21T08:25:42.668+01:002012-03-21T08:25:42.668+01:00BUĎTE SOLIDÁRNÍ!
Video o zásahu policie proti sard...<b>BUĎTE SOLIDÁRNÍ!</b><br />Video o zásahu policie proti sardinským pastevcům v Civitavecchia (zprávy TV)<br />http://www.youtube.com/watch?v=uqciqX9S5SA&feature=related<br /><br />Pohostinství sardinských pastevců v Dorgali: prasátko na rožni, klobása, jehněčí stehýnko, vařené ovčí maso, pikantní špek, ovčí sýr, casu marzu (sýr s červy), salát a nakonec sardinské pečivo. To všechno zavlaženo typickým Cannonau di Dorgali.<br />http://www.youtube.com/watch?v=4V5-9M8R8aM&feature=relatedinformacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-58140807286361370192012-03-21T08:11:26.132+01:002012-03-21T08:11:26.132+01:00EK:
Pakliže Vás a další lidi osud obral o čich a ...EK:<br /><br />Pakliže Vás a další lidi osud obral o čich a o chuť, tak vězte, že do moderní doby to je dobrá výbava, ale mě do toho laskavě netahejte. Na druhé straně je mi vás líto, protože o hodně přicházíte. <b>O tom co já, nebo jiní poznáme, víte tak tak akorát tu PRDLAČKU a vlastně ani tu ne.</b><br /><br />informaci:<br /><br />Já je rád čas od času podpořím koupí něčeho kvalitního voňavého a chutného. Na druhé straně na antimonopolní orgány a další padouchy musí tlačit oni sami. S tím jim pomohu těžko.<br /><br />Co se zdražení vajec týče, tak vyjma navýšení o vyšší DPH nevidím žádného důvodu k jakémukoliv dalšímu zdražování. Domnívám se proto, že by se ty vypasené úřednické zadnice na antimonopolním úřadě, co tak dojemně skuhrají, že jsou nedoceněné a nezaplacené, měly zvednout a konečně už začít něco dělat. Nebo by je měli vyházet na dlažbu, za to jejich absolutní nicnedělání, by dávky v nezaměstnanosti aspoň vyšly podstatně levněji.drakhttp://photo.uloziste.com/?user=draknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-36774461221778644842012-03-21T07:34:30.851+01:002012-03-21T07:34:30.851+01:00Ano, vážení,
kupujte sardinský ovčí sýr (pecorino ...Ano, vážení,<br />kupujte sardinský ovčí sýr (pecorino sardo) a sardinská vína. A to ze solidarity se sardinskými pastevci, jejichž plnohodnotné ovčí mléko vykupují římští velkovýrobci za směšné ceny. Na metrák obilí musí pastevec prodat 70 litrů mléka. <br />Buďte solidární, pomozte jim! Nebuďte jako policie, která je zbila, když se vylodili v Civitavecchia, aby protestovali před ministerstvem zemědělství a zabránila jim pokračovat v cestě do Říma.<br />http://www.isoladeicassintegrati.com/2010/12/29/pastori-picchiati-dai-poliziotti-perche-sardi/<br /><b>BUĎTE SOLIDÁRNÍ!</b>informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-39036580200810425412012-03-21T06:46:12.239+01:002012-03-21T06:46:12.239+01:00Žerte sýry ala Sardegna, pijte Italská vína a pro ...Žerte sýry ala Sardegna, pijte Italská vína a pro dávky chďte na Českou socku, to je plnohodnotný život předčasných důchodců, Vlastenců, to je život, jdem, do ulic a svrhňeme vládu!!<br /><br />POZNÁTE PRDLAČKU.........Vejce od slepice, která ,,běhá na slunci,, snadno rozeznám od vejce, které snesla ta chudinka z chovu, kde snad od narození neviděla oblohu. Vejce od vesnické slepice prostě má jinou vůni, barvu i chuť, to se s tím průmyslově vyráběným vůbec nedá srovnat. Stejně jako uzeniny od řezníka co ctí řemeslo, nebo ty ze supermarketu. Ano je to o něco dráž, ale myslím, že to za to stojí.<br /><br />Kvalita a cena jsou na opačných koncích páky, i když její ramena nejsou v žádném případě stejně dlouhá.<br /><br />čest v šest!EKnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-62232387460741693602012-03-21T02:27:22.713+01:002012-03-21T02:27:22.713+01:00Žrádlo. Luxusní žrádlo. TUNY luxusního žrádla.
To ...Žrádlo. Luxusní žrádlo. TUNY luxusního žrádla.<br />To je tedy téma.<br /><br />Neřekl bych slovo, kdyby se článek zabýval zoufalou situací našeho lidu - ke všeobecné drahotě se přidružilo DĚSIVÉ zdražení vajec, a vší náš lid je na pokraji hladu.<br />Ale jakýsi jásot nad trhovci, překupníky, spekulanty, kulaky, nad NAPROSTO ZBYTEČNĚ dovezenými produkty z nějakých Tramtárií ...<br />Jděte se vykadit, všichni nenažranci. Vážně. Maloměšťáci jacísi. To si říkáte vlastenci ?!? Víte, co by s vámi udělali husiti, obětaví obránci vlasti a národa ? Totéž, co udělali s Němci, feudály, papeženci, intelektuály a Židy - jednoduše krátký proces.<br /><br />Ano, toto hněvně křikl Jan Žižka na rozežraného buržuje Matěje Broučka : „Marně skuhráš o bídný život svůj, jehož bohem jediným byl zajisté břich a svatyní plný sud!“<br />A husiti maloměšťáka upálili v sudu.<br /><br />Nu, my takoví nebudeme. Po opětovném vítězství našeho národa nad Evropou, multikulti, kapitalismem a demokracií pošleme rozežrance na léčbu do Jáchymova. Po pár letech na uranu (v šachtě se sbíječkou, vrtačkou, lopatou) vám břich splaskne, naopak svaly v železo ztuhnou.<br />Na kolenou budete děkovat lidu a jeho Straně za skvělou fyzickou kondici, vy měchuřiny rozmařilé; na kolenou.<br /><br />Čest a Nazdar !Větší vlastenecnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-82079732675096057802012-03-20T23:56:27.049+01:002012-03-20T23:56:27.049+01:00Jakubovi S.:
jakube, Vás to jaro pěkně vzalo :-) ...Jakubovi S.:<br /><br />jakube, Vás to jaro pěkně vzalo :-) Já si ho díky přehršli přibylé práce bohužel nestíhám pořádně uvědomit a prožít. Časem se to doufejme usadí. <br /><br />Jaro se v Evropě bohužel projevuje příchodem letního času. Na letní čas se opětovně netěším, konečně se mi lépe vstávalo, kvůli světlu, teď abych vstával o něco později, nejsem přeci robot, já se řídím spíš sluníčkem nežli nějakými debilním hodinami.drakhttp://photo.uloziste.com/?user=draknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-16395624971146326862012-03-20T23:49:53.144+01:002012-03-20T23:49:53.144+01:00informaci a Jakubovi S.:
Ono je zapotřebí mít při...informaci a Jakubovi S.:<br /><br />Ono je zapotřebí mít při tom všem na paměti, že je to ostrov, tím pádem se tam spousta věcí musí dovážet, což produkci čehokoliv prodražuje a když se vyváží, je v tom zase doprava a manipulace se zbožím. Takže se to zase prodražuje. Cenou se tedy určitě konkurovat nedá. Nemá to ani myslím cenu, věci, které dokáží konkurovat cenou obvykle za moc nestojí. Musí tedy zaujmout něčím jiným, především chutí a kvalitou. Určitě je dobré jít na to přes turistiku. Není špatné, zkusit si otevřít blízko sebe restauraci a obchod někde v zahraničí. Já jsem v tomto ohledu příznivcem každého, kdo se snaží dostat na trh něco kvalitního a opravdu jedlého. Ty sladkosti vypadají úžasně.drakhttp://photo.uloziste.com/?user=draknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-68107412038850599312012-03-20T23:48:14.949+01:002012-03-20T23:48:14.949+01:00Nuže, přjtelko, přjtel náš společný Ignáz Mácha za...Nuže, přjtelko, přjtel náš společný Ignáz Mácha zaslal mi od mladého Moerickeho ze Šwábska s wýzwau ku přewedenj tuto báseň geho čerstwau, wěru kauzelnau. Byw gj mocně gat, zasýlám prozatjmně přewod pauze prosaický; naděgi se wšak, že wbrzku se ku zweršowánj dostanu. Nuže:<br />Blankytné opět Wesny pásky / Se třepotagj w owzdušj / A sladké, ah tak známé wůně / Do dáli táhnau tolik slibně / Fialky w snách giž, / Brzy gich čas přigde / A slyš!, harfy tón tichý / Z dáli! / Ah, Wesno, ty´s to - ! / Giž tě cjtit´ wšade!Jakub S.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-58492806754604437512012-03-20T23:19:44.870+01:002012-03-20T23:19:44.870+01:00Mi dispiace: Z ostrova nuraghů nedostanu tady nikd...Mi dispiace: Z ostrova nuraghů nedostanu tady nikde nic. Pověřím pátráním služebně mladší členy rodiny v obou zemských hlavních městech!Jakub S.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-39891838501468716412012-03-20T22:18:25.301+01:002012-03-20T22:18:25.301+01:00Draku,
propagujte taky sardinské pečivo. Podívejte...Draku,<br />propagujte taky sardinské pečivo. Podívejte se, kolik toho produkují. Alespoň za ochutnání to stojí.<br />http://www.mondosardegna.net/cucina/dolci.htm<br />Prohlédněte si tu stránku, je toho tam o Sardinii, produktech a kuchyni víc.<br />Je mi jich líto, těžko pronikají i na italský trh, do ciziny ještě hůř.informacenoreply@blogger.com