tag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post209071858644311399..comments2023-10-03T18:27:36.673+02:00Comments on Šamanovo doupě: Je létoŠamanhttp://www.blogger.com/profile/13512447950542461219noreply@blogger.comBlogger65125tag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-15415050702261032112010-06-28T00:13:39.513+02:002010-06-28T00:13:39.513+02:00STK,
spaghetti se tu dělají na tolik způsobů, že j...STK,<br />spaghetti se tu dělají na tolik způsobů, že je těžké něco vybrat. Tak specielně pro Vás (podle Vašich možností sehnat přísady) dva regionální recepty, ze Sardinie a z Toskánska.<br /><br />Sardinie, Spaghetti con le noci<br />Rozlouct v hmoždíři 20 dkg ořechů a přidat k osmaženému jemně utřenému česneku a drobně nasekané petželi. Přidat skleničku mléka a míchat na mírném ohni dokud omáčka nezhoustne. Osolit a přidat trochu muškátového oříšku. Na smažení se používá samozřejmě olivový olej. Na špagety se pak může nastrouhat trochu parmazánu, podle chuti, anebo ne.<br /><br />Toskána, Pasta alla contadina<br />Očistit a nakrájet na kousky 25 dkg hub (hříbků podle možnosti). V oleji mírně osmáhnout (v italštině se řekne imbiondire) jemně nasekanou cibuli a petržel, přidat houby a po chvíli 30 dkg oloupaných, propasírovaných zralých rajských. Nechat podusit na mírném ohni asi půl hodiny. Místo parmazánu se používá strouhaný ovčí sýr (pecorino toscano).<br /><br />Klasický recept je aglio, olio, peperoncino.<br />Osmáhnout v oleji dva-tři stroužky česneku (které pak vyhodíte) s usekanou petrželkou, a feferonkem a to pak nalejete na špagety. Můžete anebo nemusíte doplnit parmazánem případně pecorinem.<br /><br />Jiné recepty až zase někdy jindy. Zkuste ten s kopřivami.informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-67986717815285613282010-06-27T23:32:11.033+02:002010-06-27T23:32:11.033+02:00Pro Informaci:
Když už jste zabruslili do kulinář...Pro Informaci:<br /><br />Když už jste zabruslili do kulinářského umění: Znáte taky nějaké specialní omáčky na špagety? <br /><br />Špagety mám totiž moc rád (a je to na mě, k sakru, vidět) a vymýšlím k nim z hlavy všelijaké omáčky. Moje oblíbená je z plísňového sýra, trošky smetany, jemně rozmixovat a "něco" přidat. Šunka na nudličky (nejlépe uzená) nebo nastrouhaný uherák, lze dodat i pálivou papriku nařezanou na jemné nudličky. Vše je hotovo než se zavaří voda a uvaří se "al dente" ty italské "kulaté nudle". A navrch pak trochu strouhaného parmazánu, aby to zůstalo aspoň trochu italské...<br /><br />(Jenom je někdy dost těžké ten parmazán sehnat.)STKnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-42769851855886345422010-06-27T20:28:05.906+02:002010-06-27T20:28:05.906+02:00Dodatek: tu horkou hovězí polévku přilévejte k rýž...Dodatek: tu horkou hovězí polévku přilévejte k rýži postupně jak se bude vařit, aby jí nakonec nebylo moc nebo zase málo. Rizoto má mít hustou konzistenci, nemá plavat v tekutině.informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-48945305251799385882010-06-27T20:17:17.061+02:002010-06-27T20:17:17.061+02:00Draku,
Našla jsem spostu receptů na použití kopřiv...Draku,<br />Našla jsem spostu receptů na použití kopřiv. Dole Vám dávám link a tady Vám přeložím tři.<br /><br />Smažené kuličky z kopřiv.<br />Smíchat dohromady 20dkg spařených kopřiv (nechat je asi tak 10 min. ve vařící vodě a pak slít), 17 kdg bramborové moučky, 10 dkg strouhaného parmazánu, 2 vejce, 1 sáček práškového droždí, sůl, pepř, trochu mléka. Musí vyjít polotuhá míchanina, kterou pak rozdělíte a zpracujete na malé kuličky. Ty se pak smaží v horkém oleji a podávají buď s majonézou, curry, rajskou omáčkou nebo roztaveným sýrem (fondue). Můžete přidat i trochu salátu.<br /><br />Rizoto s kopřivami<br />Otrhejte (s gumovými rukavicemi) listy z kopřiv, asi 60 dkg, a nakrájejte na kousky. Do kastrolu, kde jste osmažil v oleji asi 5 dkg špeku a na drobno nakrájeného stroužku česneku, přidejte 2 oloupaná na kousky rozkrájená zralá rajská (nebo sos z konzervy) a po chvíli i kopřivy. Nechte všechno ještě chvíli na ohni, pak přilejte 15 dl horké hovězí polévky a 15 dkg rýže. Pak míchejte, dokud rýže nezměkne. Můžete podávat s parmazánem.<br />Ta první část receptu (až do hovězí polívky) může být i jako návod na rajskou omáčku na špagety.<br /><br />Omeleta s kopřivami<br />Rozšlehejte 4 vejce, půl sklenice mléka, přidejte sůl, hrst nakrájených kopřivových listů, pár listů bazalky, dobře promíchejte, nalejte na vymazanou nebo teflonovou pánev nebo pekáč a pečte v troubě asi 30 min.<br /><br />Spařené kopřivové listy můžete používat jako špenát.<br /><br />http://www.cucinare.meglio.it/risultati.htm?cx=partner-pub-7939740052794500%3Anmlitkilfxe&cof=FORID%3A11&ie=ISO-8859-1&q=ortiche&sa=Cerca&siteurl=www.cucinare.meglio.it%2Fricette-a-base-di.htm%3Fq%3Dortiche#909<br /><br />Napište mi, jestli jste něco z toho uvařil a jestli Vám to chutnalo.informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-21246223987590291522010-06-27T18:39:22.329+02:002010-06-27T18:39:22.329+02:00Informaci:
Kopřiv jsem zaznamenal opravdovou hojn...Informaci:<br /><br />Kopřiv jsem zaznamenal opravdovou hojnost, ale to v našich zeměpisných šířkách není nic zvláštního. Ty letošní jsou ale takové hodně zelené a hodně šťavnaté, prostě je vidět, že se jim dobře daří a nic jim nechybí.<br /><br />Moje babička uměla provádět s kopřivami báječné věci, ale bohužel nám odešla dřív, nežli se to od ní kdokoliv z rodiny stihl pořádně naučit.draknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-17690620811651213842010-06-26T22:07:07.620+02:002010-06-26T22:07:07.620+02:00No nevím, jestli žáčci dávají ruce za záda. My jsm...No nevím, jestli žáčci dávají ruce za záda. My jsme to ještě dělali. Ale ona se tím rovnala páteř. <br />Naše chudák dcerka trpěla asi v 6. třídě tím, že musela sedět v židličkách pro prváky. A ostatní děti taky. Až na první rodičovské schůzce někdy v říjnu jsme si toho všimli. Na můj dotaz, jestli nemají pro větší děti větší židle odvětila soudružka třídní, že pan školník ještě neměl čas je vyměnit (minulý školní rok tam byly menší děti.) Navrhl jsem, že jako rodiče uděláme brigádu - jen ať nám otevře p. školník sklad židlí!<br />Soudružka učitelka se na naši rodinu ještě více nasrala - a odnesla to dcerka Terka. Krom toho, že teda od té doby jí bolí záda a má skoliózu......Šamanhttps://www.blogger.com/profile/13512447950542461219noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-50504038582451116352010-06-26T18:53:55.880+02:002010-06-26T18:53:55.880+02:00Asi jsem měla nbapsat "kříží". Sorry, to...Asi jsem měla nbapsat "kříží". Sorry, to byl další z mých novotvarů.Harpyjenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-47497267529387693902010-06-26T18:52:07.339+02:002010-06-26T18:52:07.339+02:00Ano, a jak skřižují dnes malí žáčci ruce za zádami...Ano, a jak skřižují dnes malí žáčci ruce za zádami? Nevím, Šamane, jaký jste ročník, ale já si na tento rituál, který se na naší škole v mém dětství ještě pěstoval, vzpomínám.Harpyjenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-83919592213850138022010-06-26T18:41:06.243+02:002010-06-26T18:41:06.243+02:00Coraggio, Šamane, budeme Vás bránit. Já toho sice ...Coraggio, Šamane, budeme Vás bránit. Já toho sice moc nevydám, ale do holeně nebo tak nějak můžu vždycky nějakého agresora kopnout.<br />Non si disperi!informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-33572398736033639302010-06-26T17:41:22.418+02:002010-06-26T17:41:22.418+02:00Někdo možná dostane natlučeno. Asi já. Časem. Ale ...Někdo možná dostane natlučeno. Asi já. Časem. Ale nebude to rákoskou a nebude to přes ruce.<br /><br />Škamna byla dobrá. Sedělo se v nich pohodlně, protože měla trnože. Byla sice dřevěná, ale opěrky měla, jak to říci - ergonomické! A protože byla napevno, nedaly se odstrkovat židličky, což z hlediska učitelstva bylo příhodné. Ve stolní desce byla ďoura pro kalamář, takže ten se nezvrhával a nevylíval. Nechápu, jak mohou být školní stoly bez ďour - kam teda dávají děti kalamáře? Vždyť se jim musí zvrhnout. Ledaže by měly nezkotitelné buňáty...<br />Pravda je, že husím brkem jsme již nepsali, ale kovovými pery - což se mi později odilo na yvsoké škole při rýsování. než jsem objevil redispera.<br />I do plnicích per byl potřeba inkoust. Až teprve někdy v šestý třídě nastoupily propisovačky...<br /><br />Ale teda co nechápu je, když fejetonista píše o "škamnách" a na fotce je vidět, že ubohá dítka mají ve školách jen židličky a stolky!!!Šamanhttps://www.blogger.com/profile/13512447950542461219noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-54543409524201605882010-06-26T11:04:40.388+02:002010-06-26T11:04:40.388+02:00To nás, Šamane, chcete tlouct přes ruce rákoskou? ...To nás, Šamane, chcete tlouct přes ruce rákoskou? <br />Budeme Vás žalovat pro šikanu.informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-73808453692899008392010-06-26T00:55:45.390+02:002010-06-26T00:55:45.390+02:00Konečně jsem našel: škamna i škamno = masivní širo...Konečně jsem našel: škamna i škamno = masivní široká dřevěná školní lavice pro 2 - 3 žáky z dílů spojených trnoži s čepy, upevněnými klíny (lavice s opěradlem s šikmou psací zeleně natřenou deskou, opatřenou vpředu odkládacím žlábkem s vloženými kalamáři; pod deskou odkládací polička. Přední škamna byla nižší (pro menší žáčky) a zadní vyšší. Škamna se užívala od 19. do pol. 20. století. Novější škamna obyčejně tvořila pevně propojenou řadu vždy se dvěma sklopnými sedátky a nastavitelnou psací deskou (šikmo/rovně).Šamanhttps://www.blogger.com/profile/13512447950542461219noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-79456104640951600482010-06-25T23:35:20.417+02:002010-06-25T23:35:20.417+02:00Informaci: Blog se stává natolik známým, že ho nav...Informaci: Blog se stává natolik známým, že ho navštěvují i literáti ze záhrobí?<br /><br />Bodejď by ne, nevíte snad, KDE se ta naše hospůdka nalézá? Duchové to mají kousek!Moby Dickhttps://www.blogger.com/profile/11392965337721357641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-60053979294738356452010-06-25T21:01:10.557+02:002010-06-25T21:01:10.557+02:00Mám za to, že duch našeho spisovatele by měl být t...Mám za to, že duch našeho spisovatele by měl být tak laskavý a ukázat, jestli je překlad jeho povídky do češtiny na webu. Aby se pobavili touto ukázkou absurdního humorizmu i ostatní, nejen já. <br />Děkuji.informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-21864746044154861722010-06-25T18:57:19.806+02:002010-06-25T18:57:19.806+02:00Další zázrak na Šamanově blogu. Dnes,25. června 20...Další zázrak na Šamanově blogu. Dnes,25. června 2010 v 13:16 hod. zde napostoval svou krátkou povídku duch italského novináře, spisovatele a humoristy Achille Campanile o nehodách malé chobotnice v neapolském zálivu.<br />Nechci opravovat milého zesnulého, ale polpo (chobotnice) se nezabíjí tím, že se s ním tluče o kámen, ale tak, že se zakousne nebo zařízne za hlavou. Tluče se s ním, aby mu změklo maso a dřív se uvařil. <br />Každopádně blog se stává natolik známým, že ho navštěvují i literáti ze záhrobí. Nejdřív Havlíček, teď Campanile, nepočítaje pak různé literární postavy, jako Oberst Friedrich Kraus von Zillergut, které si tu taky chtějí říci své.<br />Člověk aby se už začal bát, aby se nějak nepřeřekl.<br />Co kdyby mě pak chodili strašit v noci?informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-32783330231346785652010-06-25T14:17:41.555+02:002010-06-25T14:17:41.555+02:00Pro Informaci:
Hříčka mi nevadí, byť mi její vtip...Pro Informaci:<br /><br />Hříčka mi nevadí, byť mi její vtipnost nějak unikla a přísahám, že rozdíl mezi oběma výrazy jest mi opravdu znám již mnoho desetiletí. Použil jsem obecného výrazu a nehodlám ho ani zpřesňovat, ani vysvětlovat. Jenom mě obyčejné "slovíčkaření" NEBAVÍ, už jenom proto, že při natáčení textů se často hledá k něčemu vhodné synonymum, aby "dobře šlo do huby" (a občas to dá i práci). <br />Nepovídám* si tu s lidmi proto, abych předváděl svou intelektuální zdatnost nebo ochablost. Z toho jsem už dost dávno vyrostl. Navíc tenhle web má podtitul "Hospůdka u hřbitova" a pokud se z ní stane jakýsi akademický klub, najdu si holt jinou putyku.<br /><br />Nyní se loučím se se zdejším osazenstvem, neb jdu vydělávat na "chléb svůj vezdejší".<br /><br />* - pochopitelně píši, mluvit je verbální, nikoliv grafický projev.STKnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-26330403824259490032010-06-25T13:42:33.346+02:002010-06-25T13:42:33.346+02:00- A New York c'è una via in cui ogni tre minut...- A New York c'è una via in cui ogni tre minuti viene investita una persona! <br />- Poverino non ha neanche il tempo di rialzarsi!sempre Achille Campanilenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-26599210670939604462010-06-25T13:16:45.697+02:002010-06-25T13:16:45.697+02:00...Presso l’entrata, un pescatore sbatacchiava sul......Presso l’entrata, un pescatore sbatacchiava sul parapetto di pietra, con straordinaria violenza, un polpo testé pescato e ancora vivo. Si sa che con questo sistema vengono uccisi i polpi.<br /><br />"Che barbara usanza !", esclamò Suares, che, con i compagni, entrava in quel momento.<br />"Le parrebbe anche più barbara", disse un assiduo dello stabilimento, "se sapesse che quel polpo è sempre lo stesso, che viene ogni giorno pescato vivo e sbatacchiato per un certo tempo sotto gli occhi dei villeggianti".<br /><br />"Come sarebbe a dire ?", chiese il nostro amico.<br />"Ella sa", spiegò l’altro, "che nessuno si fida di mangiare il pesce in uno stabilimento dove non si veda almeno un polpo ucciso sotto gli occhi dei clienti. Qui, poiché non si può ogni giorno pescare un polpo diverso, la direzione ha pensato di usar sempre lo stesso polpo, che dopo essere stato sbatacchiato per un certo tempo e prima che esali l’ultimo respiro, viene di nuovo gettato nel mare, in un recinto chiuso, dove è facile pescano a ogni occorrenza".<br /><br />Era vero. Il povero animale, come se non bastassero gli sbatacchiamenti quotidiani della mattina, doveva spesso sottoporsi a penosi extra nel corso della giornata. Appena si presentava qualcuno e chiedeva di mangiare pesce fresco, pescato sotto i suoi occhi, il polpo veniva tratto fuori e tosto sbatacchiato per alcuni minuti sul muricciuolo. Poi, dopo essere stato sostituito con polpi venuti da Milano, era di nuovo gettato in acqua per servire in altra occasione. Ormai, il poverino sentiva dalle voci quando era giunto il momento d’esser tirato fuori e sbatacchiato.<br /><br />I primi tempi, appena udiva gridare :<br />"Ehi, c’è da mangiare pesce fresco ?", mormorava:<br />"Ci siamo!". E si faceva piccino piccino, rimpiattandosi sui bassifondi. Ma tutto era vano. Ben presto veniva scovato, tratto alla luce e violentemente sbatacchiato sul municciuolo, con soddisfazione della clientela. Poi, l’infelice mollusco, per abbreviare quei momenti terribili, appena sentiva chiedere pesce fresco veniva a galla spontaneamente e si metteva vicino al parapetto, con maravigliosa abnegazione.<br /><br />Ormai il disgraziato animale era diventato durissimo e non desiderava che di farla finita con la sua misera esistenza. Vero è che non gli mancava nulla. Anzi, per conservarlo in vita, la direzione non gli lesinava i buoni bocconi e le comodità d’ogni sorta. Ma quella storia d’essere sbatacchiato in così barbaro modo faceva passar tutto il resto in seconda linea. Ogni mattina egli diceva : "Speriamo che sia per oggi". Ma quando, dopo essere stato duramente provato, si sentiva gettar di nuovo in mare, invece che in padella, rabbrividiva pensando: "Ancora domani saremo daccapo". Qualche volta, dopo essere stato sbatacchiato, faceva il distratto e s’avviava zitto zitto verso la cucina. <br />Ma il pescatore l’afferrava in tempo per restituirlo agli abissi marini. ...Campanile Achillenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-78578570684352526772010-06-25T12:42:53.959+02:002010-06-25T12:42:53.959+02:00Včera na jedné sicilské pláži našli mrtvou chobotn...Včera na jedné sicilské pláži našli mrtvou chobotnici z Atlantiku, dlouhou metr deset centimetrů a vážící 22 kilogramů. Na místo se okamžitě dostavila policie, aby chobotnici sebrala a odevzdala příslušným orgánům. <br />Jak to, že se ještě ozývá tady? Zřejmě přežilo nějaké její chapadlo.informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-33706486402088652292010-06-25T11:26:35.088+02:002010-06-25T11:26:35.088+02:00A ani, kdo ji postoval. Definoval se sám.A ani, kdo ji postoval. Definoval se sám.informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-33196440980410807322010-06-25T11:22:48.595+02:002010-06-25T11:22:48.595+02:00Teď to nechci hledat,abych citovala přesně, ale pa...Teď to nechci hledat,abych citovala přesně, ale pamatuju se, že oberst Friedrich Kraus von Zillergut je Švejkem definován jako úplný blb.<br />A ani nechci vědět, co to narážka měla znamenat.informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-46201095804628150702010-06-25T11:08:06.213+02:002010-06-25T11:08:06.213+02:00"Kniha je, pánové, více různě nařezaných čtvr..."Kniha je, pánové, více různě nařezaných čtvrtek papíru, různého formátu, který jest potištěn a sestaven dohromady, svázán a sklížen. Ano. Víte, pánové, co je to klih? Klih jest lepidlo."Oberst Friedrich Kraus von Zillergutnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-35725013660133133672010-06-25T08:46:11.576+02:002010-06-25T08:46:11.576+02:00Drakovi,
nejen trávy je nadbytek ale hlavně kopřiv...Drakovi,<br />nejen trávy je nadbytek ale hlavně kopřiv. Dá se z nich dělat omáčka na špagety, s rajským protlakem.informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-72283965127683209312010-06-25T08:43:59.984+02:002010-06-25T08:43:59.984+02:00STK,
Vám vadí hříčka se slovem interpret -překlad...STK, <br />Vám vadí hříčka se slovem interpret -překladatel nebo tlumočník. Překladatel je ten, co převádí písemně projev z jednoho jazyka do druhého, tlumočník zase ústně. V podstatě jde jen o dvě formy interpretace lišící se materiálním provedením. Pro Vás to jsou synonyma, pro jiného zase slova s odlišnou semantikou. <br />Zde jsme stále na úrovni hry se slovním materiálem. Jednou z možností tohoto slovního žongléřství je na příklad použití slovního materiálu, ustálených výrazů, frází, terminologie typických pro určitou historickou etapu, pro určitý režim, v jiném dobovém kontextu. Zde dochází ke kolizi starého, odžitého, s novým, které ten starý výrazový arsenál odvrhlo, jako emblematický projev starého myšlení a hlavně praxe. U někoho tato kolize může vyvolat smích, jinému zas natolik připomíná jinou dobu, že ho vyvede z rovnováhy. Setkání se starou slovní zásobou a frazeologií v novém kontextu ho mate. Jazyk se mění s dobou, hlavně pokud jde o slovní zásobu a frazeologii. Ale po čase si čtenář uvědomí, že za tou hříčkou se slovy se skrývá ironie dvou-smyslu a začne se smát. Vedoucí orientační stopou je pro něj právě jazyk, ty ustálené výrazy a hesla jsou pro něj jakýmsi signálem k pochopení komické a humoristické podstaty vyjádření autora.<br />Jiná věc je, když se ze sféry dvou-smyslu na jazykové úrovni, přejde k ne-smyslu absurdního myšlení, ve snaze poukázat na pochybnost nebo přehnanost některých jevů nebo postojů, rozšířených ve společnosti. Zde neexistují signály, které napomáhají k pochopení, zde má čtenář před sebou jen semantiku logiky zdánlivě ucelené, ale do jistého stupně nesmyslné ve svých protikladech. Jinými slovy řečeno, zde forma projevu nepomáhá, zde se čtenář přímo dostává do styku s významem, obsahem. Bez orientačních opěrných bodů má čtenář před sebou mínění, který se mu jeví jako nepřípustné, nemyslitelné, protože je v rozporu s jeho chápáním skutečnosti a s jeho zájmy nebo se zájmu komunity. Jde ještě o satiru, která mimochodem vždy usměrňuje chápání diváka a jeho smích nebo je to přechod do t.zv. literárního absurda? <br /><br />Literatura absurda, jak poukazují kritici, je hlavně vyjádřením nějakého téměř autistického vztahu autor - reálnost, zobrazením jeho vize světa jako neuspořádaného, nesmyslného, logicky nepochopitelného. Nejedná se už o "křivé zrcadlo" satiry. <br />Na druhé straně mezi žánry a jejich výrazovými prostředky neexistují hranice. Je na autorovi, zda chce být pochopen nebo psát hermetické jinotaje a dávat tak průchod své bezútěšnosti nad morálkou tohoto světa. Čtenář jen interpretuje podle svých zkušeností.informacenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1906580742419998654.post-9498530246475491172010-06-25T02:30:28.960+02:002010-06-25T02:30:28.960+02:00Informaci a STK:
Co se letních témat týče, tak je...Informaci a STK:<br /><br />Co se letních témat týče, tak jediné, čeho jsem zaznamenal nadbytek, je tráva, protože vody bylo poměrně dosti a teplo ta potvora až tak moc nepotřebuje. Z trávy by ale mohlo být dobré krmivo pro přežvýkavce, takže po letošní sezóně to zatím vypadá, že bude dost hovězího, skopového a mléčných produktů, třeba sýra. S tím zbytkem uvidíme, jak se to nakonec vyvine. O víkendu zaskočím do tržnice a třeba tam budou nějaká opravdová polní rajčata, co mají nějakou vůni a chuť. A jestli ano, tak si jich koupím aspoň půl tašky.draknoreply@blogger.com