sobota 14. dubna 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Machinace hastrošů

Pondělí 15. dubna
V Libových novinách vyšla překvapující informace: Velký zájem o doprivatizaci Českých Textáren má naše vlastní dceřinka MeTla! No, dceřinka – ve firmě Mekty&Tlachy držíme 51 % akcií. A MeTla zase vlastní 5 procent akcií našich. To stačilo k tomu, aby na středu svolala valnou hromadu společnosti, kde chce snížit základní hodnotu firmy na setinu. A pak nás nejspíš koupí. Co jen s námi bude?


Úterý 16. dubna
Jak nám může naše dceřiná firma MeTla dělat potíže? Protože není naší dceřinou firmou, ale společností, kde jsme jen spoluvlastníky a další akcie s blokační minoritou vlastní firma MeTla Manadement. Tu  vede nějaký Drahoš (dříve Č. Tlachárny). Ve vedení sedí i Makoš (bývalý ředitel Č. Textáren, nyní ředitel Č. Mektáren), za ministerstvo Krakoš (bývalý vedoucí naší textárny) a za Č. Textárny Kvakoš (dříve náměstek v Č. Mektárnách).

Středa 17. dubna
Na dnešní valné hromadě Českých Textáren se nedospělo k žádnému výsledku: Kokot se marně snažil působit na MeTlu, kde máme 51 %. V MeTle Manadement, která má v MeTle blokační minoritu, sedí náš Kvakoš. Ale ten zase nepřehlasoval Drahoše, Krakoše a Makoše. A ti zase nepřehlasovali našich 51 procent...

Čtvrtek 18. dubna
Včera se MeTle na mimořádné valné hromadě nepodařilo snížit základní jmění Českých Textáren na pouhou setinu, jak chtěla. Jenom naše akcie spadly během jediného dne o dvanáct procent. Ještě pár dnů podobné snahy a MeTla dosáhne svého.

Pátek 19. dubna
Titulek na titulní straně Hospodských novin hlásá: "MeTla bude dále tlačit na vedení Českých Textáren".
Ambrož k tomu poznamenal: "Jenom aby něco nevytlačili!"
Junior prohlásil: "Ale ono je jedno, jestli nám bude šéfovat Kvakoš, Krakoš, Makoš, Drahoš nebo nějaký jiný hastroš!"
Nějak nám chlapec zbujněl.
...............................................

Sobota 20. dubna
Z listárny Moby Dicka

Velice zajímavé. Avšak si myslím, že není problém svolat valnou hromadu MeTly a vyměnit rozhodovací orgány tak, aby se chovaly podle přání matinky a ne proti jejím zájmům. Většinou stačí jen pohrozit.
Honza U. 

Milý Honzíku,
problém je v tom, že MeTla vlastně není tak úplná dceřinka. To se jen tak obecně tvrdilo v podnikových Zprávách, že jde o dceřinku. Viz úterý. Vzpurníci jsou usazeni v MeTla Manadement, která má 49 procent MeTly a blokační minoritu.
Samozřejmě, že na manadementy naše vedení tlačí - ale jen mírně. Nechce si je rozhněvat. Jak prozradila Badavá, naši šéfové už sondují svoje budoucí možnosti v oboru, neboť předpokládají, že je budoucí, zatím neznámý vlastník z Českých Textáren vymete.
Běsný Kokot hází kotvu do tlachárenské BlaBla Manadement a Tluč Huba prý dostal lano z mektárenské TlaMy.
>>:)) Moby Dick

2012: Padlí managoři šli nakonec do ČTÚ (Českého textárenského ústavu).
*************************************
ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., – velká zavedená česká firma, těžící z dřívějšího postavení na trhu, kde měla prakticky monopol na produkci různých užitečných textů. Současně v ní probíhá přestavba, zeštíhlování, hledání nové filozofie, liberalizace a doprivatizace.
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, který si vede zápisky.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

1 komentář:

drak řekl(a)...

Občas si kladu otázku, zda ke známým listopadovým událostem nedošlo mimo jiné proto, že soudruhy vedoucí, ředitele a další bolševické papaláše přestalo bavit chodit do práce za pouhý plat a že zatoužili po opravdovém vlastnění. No a podobně jako znárodňovali kradením, tak zrovna tak i privatizovali, jedna velká vlna poúnorových zlodějin byla po několika desítkách let přelita vlnou dalších, tentokrát polistopadových. Aktéry byli soudruzi, nyní pak většinou jejich potomci.