pátek 27. dubna 2012

MOBY DICK: Jaká kvalita!

Žádný Slovák v městě, rumová pomoc, presumptivní exboss Bossi, zákonné machinace a skauti ve Sněmovně
******************************************************
Neděle 22. dubna 2012
Vládnoucí koalice a její parlamentní spojenec se včera nedohodli na úsporném balíčku. Premiér soudí, že řešením situace budou předčasné volby.

"Doufal jsem, že najdeme společné řešení, ale tento balíček je nepřijatelný pro naši stranu a zemi. Nemůžeme vyhovět požadavkům Bruselu. Brali bychom peníze z peněženek důchodců."
(Geert Wilders, předseda Strany svobody.)
Nizozemský premiér Mark Rutte již o vývoji informoval královnu Beatrix.

Včera prošel od Domu odborů na Žižkově až na Václavák (samozřejmě přes magistrálu) několikatisícový průvod rozhořčených odborářů, svezených do Prahy mimořádnými vlaky a autobusy. Přišli i nějací Pražáci. Průvod se bral západním pruhem magistrály, vybraní bojůvkáři však zatarasili balíky slámy i Legerku. Policie, místo aby oba druhy balíků odklidila, odklonila dopravu do ulice Rumunská. Na demošku, pořádanou krom socialistických odborů i různými občanskými zaregistrovanými i nezaregistrovanými spolky, přišlo podle nejuřvanějšího šéfodboráře Jaroslava Zavadila 120.000 lidí, dle policie 80-90 tisíc, dle Mobyho asi 50.000. Nicméně i tak je to asi největší shromáždění nespokojenců po listopadu 1989.

Poznámka, pronášená různými nezachycenými pravicovými politiky, že sto tisíc občanů je jenom procento obyvatel, je až bolševicky demagogická. Ani bolševici nebyli tak hloupí, aby podobně velké demošky zlehčovali tak trapnou argumentací. Co takhle přijít s ideodiverzními rozhlasovými stanicemi z Východu?

Sešla se Ká trojka. Premiér Petr Nečas po schůzce prohlásil, že koaliční smlouva skončí v pátek. Veverky do té doby ještě podpoří batoh úsporných opatření, na němž se koala před týdnem  – po odvrácení předcházející vládní krize – dohodla.

"Jaké je to hezké, žádný cikán v městě." (Jedno z hesel, nesených na dvoutisícové demonstraci v Břeclavi.)
"Je potřeba ukázat, že nepřizpůsobiví gauneři nemohou dělat, co chtějí pod ochranou mocných. Proto jsme tady. Je potřeba vrátit lidem pocit bezpečí, a to i za pomoci armády." (Tomáš Vandas, předseda DSSS.)
"Bezpečnostní situace nejen v Břeclavi, ale v celé republice má kořeny v úsporách. Šetří se na všech třech složkách integrovaného záchranného systému, které se starají o zdraví a život občanů." (Oldřich Ryšavý, starosta Břeclavi (ČSSD).) Podle starosty bylo při shromáždění cítit z lidu pocit ohrožení a strachu.
Iniciativa "Nenávist není řešení" si zablokovala prostory, přes něž se účastníci pochodu nedostali do oblasti, kterou obývají Romové.
"Navzdory rozhořčení, které ve městě panuje, nepodlehli obyvatelé Břeclavi propagandě extremistů, nenechali se s nimi spojovat a pochod byl bez násilí." (Michal Hašek, Jihomoravský hejtman (ČSSD).) Za napadení patnáctiletého chlapce je vina vláda: "Za poslední dva roky přišla Břeclav o 20 policistů. V celém Jihomoravském kraji kvůli škrtům ubylo 500 policistů. Klesání tohoto počtu se vždy projeví nárůstem trestných činů. Vláda tak škrty ohrožuje bezpečnost občanů, kteří ztrácejí důvěru ve spravedlnost a demokratický stát."
Místní Romové tvrdí, že chlapce napadli Romové ze Slovenska. Ach, ti nacionalisti!

Žena Moby Dicka: "Pochod byl bez násilí. Když je nechali policajti nést ty transparenty, co tam byly."
Mrtvá Kočka: "Zajímavá by byla reakce na heslo »Jaké je to hezké, žádný Slovák v městě«."

Poslanci za Národní ligu pro demokracii, kterou vede Su Ťij nesloží přísahu v barmském parlamentu. Nechtějí totiž "hájit" juntášskou ústavu, hodlají ji pouze "respektovat".

První kolo francouzských prezidentských voleb skončilo předpokládaným vítězstvím socialistického kandidáta. O něco vyhrál Francois Hollande, Nicolas Sarkozy je druhý – jako první prezident ve funkci. Velký úspěch zaznamenala Marine Le Pen s 18 % hlasů. Ve druhém kole se čeká drtivé vítězství Hollandeho.

Rada bezpečnosti OSN schválila vyslat do Sýrie na tři měsíce "až 300" pozorovatelů – k těm třem až devíti, kteří tam už jsou. Dokument, který "odsouhlasily" i Rusko a Čína konstatuje, že zastavení bojů mezi Asadem II. a ozbrojenými přeběhlíky je "zjevně nedostačující". (Bombardování obytných čtvrtí, zabíjení a odvlékání civilistů pokračuje.)

Ruským parlamentem prošel v prvním čtení zákon o Severní mořské cestě, který znárodňuji (rusizuje) mezinárodní vody Arktidy. Tání severních ledovců tak může přinést zamrzání vztahů mezi Ruskem a Čínou, potažmo i Indií. Do Evropy je to tudy z Asie dvakrát kratší cesta než přes Suez.

Válečné flotily Ruska a Číny zahájily společné manévry ve Žlutém moři poblíž oblasti, na které si kvůli zásobám ropy a plynu na dně dělá nároky deset zemí. (Rusko zatím ne.)

Pondělí 23. dubna 2012
Premiér Nečas už netrvá, aby Karolína Peake sestavila poslanecký klub povstaleckých Veverek. Stačí mu "institucionalizace platformy" a avizovaných "deset podpisů". Hlavně, aby Sněmovnou nepobíhaly "volné elektrony".
"Samozřejmě, že by spolupráce s poslaneckým klubem byla lepší, protože klub má vnitřní pravidla, lépe se s ním domlouvá, je to uchopitelnější, pro tu spolupráci lepší, ale nevidím to jako tu kruciální podmínku. Jestliže tam bude dost hlasů pro to, aby mohla vláda fungovat, tak i bez toho klubu se to zvládnout dá." (Miroslava Němcová, první místopředsedkyně ODS.)
"Podstatné je, jaká kvalita, jací poslanci se za tou většinou nacházejí." (Pavel Drobil, místopředseda ODS)

Veverky řekly, že ten, kdo zradil vládní program, je Nečas. Jednání o ukončení koaliční smlouvy proběhne už v úterý. Žádný batoh nebude podpořen, protože jeho schválení je vázáno na další budoucí zákony, které ještě nejsou na středečním jednání Sněmovny.

ODS i TOP 09 považují koaliční smlouvu již za "vypovězenou".

Policisté zavazbili poštovní úřednici, která bez povšimnutí zpronevěřila známky za 31 milionů Kč, načež je "neoprávněně prodávala". Nás zajímají i ti trafikanti, kteří ony známky "neoprávněně zakoupili" za pouhé tři miliony…

Železniční odboráři hrozí stávkou. Na železnici by měli přijít konkurenční dopravci, kteří od Českých drah převezmou jen ty zaměstnance, kteří projdou výběrovým řízením.

"Musíme provést úplnou očistu strany, našimi skutečnými diamanty jsou prostí členové, kteří straně věnují bezplatně svůj čas a energii." (Roberto Maroni, činovník italské exvládní Ligy severu k aféře, kdy pokladník partaje Francezsko Belsito nakoupil za stranických 400.000 € diamanty, které ale čestně vrátil.)
Aféra propukla po tom, co se do tisku dostaly záznamy z mobilního telefonu Belsita, který si pro sichr nahrával předávání peněz pro Renza Bossiho, dvacetiletého synáčka předsedy strany Umberta Bossiho.
"Renzo mě používal jako bankomat." (Belsito.) Stanické peníze šly jednak na zakoupení luxusního SUV BMW X5, a na pokuty za nepovolenou rychlost…
Paninka Umberta B. zase za 10 let koupila 11 bytů. Ale presumtivní exboss Bossi je v tom prý – po mrtvici, kterou prodělal r. 2004 – nevinně:
"Obklopily ho osoby, které mu zakrývaly některé nepříjemné slutečnosti." (Maronni nechce před komunálními volbami v severních regionech Itálie přijít o další voliče.)

Jihoafrický soud, před kterým se mělo projednávat obvinění Radovana Krejčíře a jeho dvou goril z ozbrojené loupeže, odročil přelíčení na 11. května, aby měla obhajoba dostatek času k prostudování procesních spisů. A taky proto, že se pod obžalovanými prolomila lavice…

Úterý 24. dubna 2012
Německý energetický expert Friedbert Pflüger v rozhovoru pro Hospodské noviny míní, že by středo- a východoevropské země měly v Bruseli "více prosazovat své energetické zájmy": Těžbu uhlí a rozvoj biopaliv. "Apriori" bychom neměli zamítat těžbu plynu z břidlic. Spoléhat se na nukleární energii je špatná cesta. Bezuhlíkové ekonomiky dosáhneme rozvojem technologií ukládání oxidu uhličitého.

Pflüger tak představil "studii [o energetickém sektoru v nových zemích EU", kterou vypracovala společnost Ernst&Young podle zadání "neziskové organizace Central Europe Energy Partners" (CEEP), a kterou uvedl na konferenci "Energetický sektor ve střední Evropě – výzvy, příležitosti a úskalí" exmístopředseda Evropské komise (EK) Günter Verheugen. "Neziskovka" CEEP je sdružení] středovýchodoevropských uhlobaronů.

Mrtvá Kočka: "Velká slova v hranatých uvozovkách možno přeskočit."

Uhelné safari do dolů ČSA a Vršany na Mostecku je až do konce června vyprodané. Technologie těžby hnědého uhlí je předváděna zájemcům za plného provozu.

Žena Moby Dicka: "Aby to bylo dokonalé, tak by měli účastníci exkurzí ještě fasovat krumpáče a kopat a kopat a kopat!"

"Kongresové centrum Praha" (Pakul) vloni podle výroční zprávy "hospodařilo" se ztrátou 97 milionů korun. Na dubnovou splátku dluhů ve výši 3,15 mil. € mu půjčí ministerstvo financí. MF zaplatí splátku i v příštím roce. Vloni Pakulu půjčila na splátky Praha 77 mil. Kč, předloni 100 mil. Kč. Dluh i s úroky se pohybuje kolem 2 mld. Kč, Praha je nějak musí splatit do roku 2014. Třeba prodejem pozemků a baráků. Je však třeba dát pozor, aby nedošlo k privatizaci nemovitostí a znárodnění dluhu.

"Jsem skaut, tak nesmím lhát. Navrhneme to. V tuto chvíli nevím, zda vláda má, nebo nemá důvěru Sněmovny." (Petr Gazdík, předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů pro hyeny z  iDNES.cz před jednáním Sněmovny.) "To": přerušení dubnové řádné schůze Sněmovny až do 2. května, aby poslanci nejednali za situace, kdy se neví, jestli má vláda podporu či nemá.
"My nejsme líní. Chceme pracovat. Takže to nepodpoříme, jsou tady zákony v běhu."(Jeroným Tejc, předseda poslanců ČSSD.)

Výsledek: Schůze sněmovny přerušena po několika minutách hlasy 100 poslanců vládní dvojkoalice a platformy volných elektronů.

5 mil. € páčí zakázka EK na "marketingovou podporu" rumu, toho pravého evropského třtinového rumu z (francouzských území v) Karibiku. Evropa a Amerika by měla jeho popíjením "pomoci v boji proti chudobě" – reklamních agentur. Čeští europoslanci protestují.
"Škodlivé užívání alkoholu je třetím nejvýznamnějším rizikovým faktorem předčasné smrti a invalidity. Odhaduje se, že ročně v souvislosti s alkoholem umírá 2,5 miliónu osob včetně 320.000 osob ve věku mezi 15. až 29. rokem". (Z dřívějšího vyjádření Karla Nešpora, předního českého odborníka na závislosti.) Podle různých studií alkohol celosvětově zapříčiní až 4 % všech úmrtí.

Žena Moby Dicka: "Není mi jasné, jak reklama na rum zapadá do koncepce "Strategie v boji proti škodlivému užívání alkoholu", kterou vyhlásila EU v roce 2006."

Mrtvá Kočka: "Pití karibského rumu v malých dávkách není škodlivé v jakémkoli množství."

Další česká pomoc Karibiku ohrožena: Už od příštího roku tam nebudou k vyprání posílat svoje "dobročinné odvody" hazardní společnosti. Co už bylo odvedeno, zůstane k dispozici soukromému blahu milionářů.

Mrtvá Kočka: "Dobročinné odvody? Zločinné podvody!"

Polské úřady zabavily ve velkoobchodě v Lublinu více než 100 tun přestárlých mražených ryb. Vyšetřování ukazuje, že dělníci na seniorské ryby upozorňovali své nadřízené. Nikdo ale nezasáhl a ryby se prodávaly dál. Někdy jim byla prodloužena expirace až o rok…

Mrtvá Kočka: "Ó, jaká kvalita!"

"Chceme ukázat našim sousedům, že Afghánistán je pozitivní síla a může být ještě něčím víc, pro mír a stabilitu regionu, a oni by ji měli považovat za právě takovou." (Džavád Ludín, náměstek afghánského ministra zahraničí chlácholí Čínu, Pákistán a Írán poté, co se USA zavázaly chránit Afghánistán ještě 10 let po odchodu svých vojáků.)

Žena Moby Dicka: "Tohle nemůže kritizovat ani Romney."
Mrtvá Kočka: "A ani Putin!"

Středa 25. dubna 2012
Česká vláda zasedá v dělné atmosféře. Stále chybí ministr školství.

Mrtvá Kočka: "Dejte si inzerát."

"Jsem rád, že hospodaření v Odrách je v pořádku, bez dluhů. Ve světě tomu tak není, vaše město ukazuje, že se to dá dělat i jinak, že chápete, že nikdo si nemůže vyskakovat nad své poměry." (Václav Klaus, český prezident, při zahájení třídenní návštěvy Moravskoslezského kraje. Za 22 let svého politického angažmá je to už jeho čtvrtá návštěva města Odry.)

"Jsme ochotni se bavit, ale jenom o dvou tématech - o tom, aby vláda skončila s reformami a aby odešla." (Jaroslav Zavadil, nejvyřvanější šéfodborář z ČMKOS zdůvodňuje bojkot tripartity.) Do té doby, dokud vláda neodstpoupí, nebudou odbory jednat s vládou. A chystají nějaké hodně vypečené akce: "Měly by bolet a mělo by to být tak, aby si vláda začala opravdu uvědomovat, že naštvanost lidí je veliká a že není možné pokračovat v tomto stylu vládnutí."

Mrtvá Kočka: "Hospodské sedánky u jednoho stolu s ministrem financí zřejmě nejsou vyjednáváním, ale soudružskou schlastávačkou."

K 1. červenci 2012 končí pan plukovník Vladislav Husák, expřítel jistého exčíšníka, ve funkci náměstka policejního prezidenta. Policejní prezident Petr Lessy ho k témuž datu instaluje do funkce ředitele Útvaru pro ochranu ústavních činitelů Ochranné služby. Lessy tak rozhodl kvůli Husákovým "velitelským schopnostem". Je zřejmě míněna úspěšná obrana Kongresového centra při zasedání MMF v Praze v roce 2000.

Mrtvá Kočka: "A CzechTek 2005."

Lessy: "Zároveň nemám v současné době důvod pochybovat o jeho bezúhonnosti zpochybňované v minulých týdnech".

A létech: R. 2003 se V. Husák pokusil zatajit nehodu svého řidiče před tehdejším policejním prezidentem Jiřím Kolářem. V červenci 2006 byl novináři z MfD přistižen při jízdě rychlostí 190 km/h na rychlostní silnici. 23. března 2007 byl nucen rezignovat na místo policejního prezidenta v souvislosti s šetřením své role v kauze biolíh a únikem utajované informace o ruském agentovi Inspekcí ministra vnitra…

ČR poslala do JAR novou žádost o vydání gangstera Radovana Krejčíře. Některé kauzy se od r. 2007, kdy byla první žádost poslána "posunuly", v jiných byl pan podnikatel osvobozen. Jako v případu Corado Holding, kdy Krejčíř vyvedl machinacemi s akciemi z firmy 272 mil. Kč. Český soud uznal r. 2010 že tyto machinace byly zákonné.

"Nabucco je v průšvihu. Nejsem odborník, neznám detaily, ale vím, že i maďarská společnost MOL celý projekt opouští." (Viktor Orbán, maďarský premiér, v řeči, kterou vedl s novináři v Bruselu.) Ani "německá" RWE se nechce pouštět do nejistého projektu s kavkazským plynem za nejméně 8 mld. € (200 miliard Kč). Bayerngas by do toho šla.

EK pohání Maďarsko k Soudnímu dvoru EU kvůli vypečené reformě justice a zákonu o Úřadu na ochranu dat. Nezávislost maďarské centrální banky byla však prohlášena za dostatečnou, a tak může Maďarsko obdržet "preventivní půjčku" ve výši až 20 mld. €.

Žena Moby Dicka: "A jaké jsou preventivní úroky?"
Mrtvá Kočka: "Stavba maďarské části plynovodu Nabucco."

Přechodná národní rada zakázala v Libyi "náboženské politické strany". Politické strany nenáboženské nesmějí být financovány ze zahraničí a nesmějí mít "úzké vazby na kmeny".

Čtvrtek 26. dubna 2012
"Kontrola probíhá. Jsou pochybnosti o tom, jestli poslanečtí asistenti nevykonávají závislou práci - lidově švarcsystém. Inspekce ke kontrole přikročila, protože se o zaměstnávání asistentů vícekrát psalo v médiích a mluvilo na odborných seminářích." (Nejmenovaný úředník inspekce práce z Opavy k přepadové kontrole ve Sněmovně.)

Žena Moby Dicka: "Žeby poslanci ještě nestihli od ledna přepsat smlouvy podle návodu z Hospodských novin?"

"Zatím to ale nevypadá, že se žádné nedostatky nenajdou." (Onen úředník, který neche být jmenován z obavy o svou bezpečnost.)

Mrtvá Kočka: "Přeložím: Nějaký švarcík se najde."

Česko-polská potravinová válka pokračuje: Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla salmonelu v 472 prodaných balení sucharů z Náchodských pekáren. Dostaly se tam z polské vaječné moučky, která pochází z "nelegální výroby" polské společnosti Viga Dojutrow1A. Výrobek byl stažen z prodejní sítě.
"Výrobu potravin ve zmíněné provozovně zakázaly samy polské dozorové orgány kvůli závažným porušením potravinové legislativy. Výrobce přesto v produkci pokračoval za nezákonných podmínek a nelze proto vyloučit kontaminaci suroviny látkami škodlivými pro lidské zdraví." (Pavel Kopřiva, mluvčí inspekce.)
Informaci získala SZPI od mezinárodního systému rychlého varování. Polská média přitom přinesla zprávu o nelegální výrobě v uvedeném provozu a závadnosti výrobků již 9. března. "Polské dozorové orgány tedy vložily očekávané informace do systému rychlého varování s téměř dvouměsíčním zpožděním."

Žena Moby Dicka: Rychlé« varování?"
Mrtvá Kočka: "A co kdyby se někdo na SZPI naučil polsky a začal číst polské noviny??? Už by se to vyplatilo!

Pátek 27. dubna 2012
Čeká nás horký víkend, teploty mají šplhat až k tropické třicítce. Předpověď aktivity klíšťat: stupeň 8. ("Velké riziko přisátí klíštěte." Je třeba použít repelent a nelehat si do trávy. Po návštěvě lesa je nutná pečlivá obhlídka těla a případné odstranění klíšťáka: Nekroutit, viklat! Nerozmáčknout!)

Zítra bude uzavřen Most Legií. Nikoli kvůli odborářům, ale filmařům. Zastaven bude provoz tramvají a aut. O parnících a šlapadlech na Vltavě zpráva nehovoří.

Horká Poslanecká sněmovna se stala místem přímého přenosu předvolebních prohlášení. Poslanci po odpřednesení příspěvku odbíhají, aby honem podepsali nové smlouvy svým švarcným asistentům a švarným asistentkám. V pozdním odpoledni se stále ještě mluví. Jak dopadlo hlasování jiní jinde.

Mrtvá Kočka: "Chceš se vsadit?"

Včerejší zasedání Senátu navštívilo jen 48 z 81 senátorů. Návrh ústavního zákona o zrušení doživotní imunity zákonodárců neprošel o dva hlasy. Kde se těch zbylých 33 senátorů flákalo?

Sobota 28. dubna 2012
Žena Moby Dicka: "Přepisovali švarcsmlouvy se svými asistenty."
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

14 komentářů:

informace řekl(a)...

Vážený Velrybo,
pokud jde o skandály se Severni ligou, chybí Vám poslední události. Vyšlo najevo, že Liga dosazovala do velkého koncernu Finmeccanica, kde má stát 30 procentní účast na kapitálu, své manažery a brala odtud úplatky ve výši několika desítek milionů euro. Kolik, to nebylo ještě definitivně zjištěno.
Vyklubala se z ní prachobyčejná strana lobbistů a parasitů na státním majetku.
Teď se diskutuje o tom, jak zmorálnit politické strany anebo jestli by nebylo lepší je vůbec vyhnat.
Do debaty zasáhl i prezident republiky, který nazval občanské hnutí, které žádá vyloučení stran ze života státu, demagogy. Strany se mají ozdravit a ne rozpustit.

Schumacher řekl(a)...

Salmonela je v lecčem,ale někde je jím moc a někdo je na ni citlivý protože má rozhašenou imunitu. Někteří odmítají cokoli s majonézou, prý je to nebezpečné. není. Pravá správně udělaná majonéza obsahuje citronovou šťávu. Salmonela nesnáší kyselé prostředí a hyne. V Egyptě mě cosi takového den potrápilo na lodi, ale měl jsem na to místní léky. prý sajrajt, ale zabral a krom toho jsem to přežral. Abych se nenacpal když ostatní baští to by mně musel být extra zle. Manželka vzpomíná, jako je to postihlo při plavbě po Nilu. Všichni srali jak alíci. Jen ona si konečně normálně pořádně došla....

K politice - nevolejme po diktatuře, tak zle na tom nejsme. Abychom nehřešili. EU je sice v lecčem nasírací, v Bruseli jsou blbci ale i rozumní lidé. Ono to má zpětnou vazbu i v tej Říši. Jestliže sami necítíme potřebu nebo nutnost a sami toho nejsme schopni, nevolejme po někom aby nás zpráskal do jedné řady. Slovy Karla Čapka : "Vůdce : Vy pakáži, teprve Já z vás udělal národ." Abychom byli národem politickým, musíme být nejprve národem kulturním. Jinak to nejde. Zatím stačí, že jsme víc než jen trpěni a buďme za to rádi. A jak manželka říká, že je mír. Sice můžete namítnout, že to, že není válka neznamená, že je mír, ale nynějšek má do války hodně daleko. Tak abychom nehřešili. A jak dodává, je to sice k nasrání, ale pořád lepší než v Protektorátu. Prudící EU má sakra daleko do Třetí Říše. Nynější Čtvrtá jak tohleto nazývám, je ráj oproti peklu. Občas používám hodně vysokou balistickou křivku až z toho Harpyje nadskakuje, ale zas tak pesimisticky to nevidím. Zpětná vazba funguje, i poddaní v centrálních mocnostech Říše si ohlídají, kdo je zastupuje a aby nedělal extra vylomeniny. Co je dobré pro Němce, Francouze, Italy...je dobré i pro nás. Jen si musíme hlídat aby toho nezneužívali na náš úkor. Možnosti jsou, nástroje taky. Jde o to umět je využívat stejně dobře jako je využívají druzí a spojovat se s těmi, kteří mají podobný zájem. Záleží na tom abychom donutili naše politiky naučit se říkat Ne směrem ven. Ne směrem k nám. Co se týče naší hospodářské a tedy politické síly, záleží na nás jako máme priority a na tom jak využíváme svých schopností. Co by nám na naše stesky řekli ti
z krypty sv. Cyria a Metoděje, a tisíce a miliony ostatních. Co by dali za možnost žít ve světě v jakém nyní žijeme my, kdyby jim byla dána možnost si vybrat. Už nejen možnost se dosytosti najíst, třebaže remcáme nad kvalitou kaloricky vydatné krmě po které nám naskakují špekle, ale i jen to, že většina má možnost a také jí ke své škodě využívá, trávit hodiny před televizní obrazovkou a civěním na nekonečné seriály, je historicky nebývalý luxus. Probírám se dějinami Evropy a neměnil bych. I když zlatá léta šedesátá...Z lecčeho bychom si něco vybrali. Samozřejmě, že ve vyšších vrstvách lidu. A s lecjakými dnešními vymoženostmi, přinejmenším zdravotní péčí (sousedka měla v srdci nějakou zúženinu, dali jí tam stent a druhý den byla v pořádku doma, dřív pokud by to bylo možné by to znamenalo riskantní operaci nebo rovnou krchov). Jenže je to tak, že buď všechno se vším jak je nebo nic. Krom toho si vybírat nemůžeme. Tak buďme rádi, že je to takové jaké je. Ale kdyby byla možnost, rád bych měl možnost naladit rádio ze starších časů.

Přeji příjemný, nikým a ničím nerušený víkend.

Schumacher řekl(a)...

Jak vyndat klíště : Rozštípnout sirku jako rozporku, seříznou do placata jako pinzetu, na druhém konci nechat hlavičku, rozevřít na rozměr klíštěcího zadečku, navlhčit vteřiňákem, nasunout, klíště se přilepí do rozporky, nehrozí rozmáčknutí a vymáčknutí obsahu, zlehka vytočit. Odložit na nehořlavou podložku,nejlépe na zem, zapálit a nechat shořet.

Harpyje řekl(a)...

Kdo by se páral se sirkama! Prachsprostá krokodýlka, kterou má každý majitel psa mít ve své výbavě, udělá stejnou službu.
Ovšem kremace za živa je nezbytná, protože i po rozšlápnutí, se klíště zvetí. Stejnou službu udělá ale spláchnutí do záchodu.
Kéž by bylo možné zneškodnit určité jedince, vystupující jako politici, stejným způsobem. Například jmenovaný Rath.

A.S. Pergill řekl(a)...

Další:
http://www.novinky.cz/krimi/266140-patnactiletou-chteli-okrast-tri-mladici-nakonec-ji-dali-pesti-do-bricha.html
Takže se nedivme, že stále víc lidí podporuje Vandase a spol.
MMCH Vandasův program obsahuje mnoho přinejmenším zajímavého: Jednak není vůbec rasistický (problém definuje popisem chování, nikoli etnickou příslušností - takže do něj spadnou i "bílí cikáni") a jednak nabízí, zcela zřejmě funkční, systém řešení (např. odpovědnost rodičů za kriminalitu dětí). O to víc budou pochopitelně ječet ti, co při "řešení" prošustrovali miliardy bez jakéhokoli výsledku. Podporuje i diferenciaci školství, tedy to, co chtějí multi-kulti v česku zlikvidovat, resp. zachovat jen pro "elity", posílající děti do soukromých škol.

Schumacher řekl(a)...

Pergille, to je typická demoverze. Ale vždyť je to přece tak rozumné, že by s tím mohl souhlasit téměř každý... Právě.
Jako bychom to z historie neznali.
S Vandasem se to má tak, jako kdyby předseda řeznického cechu propagoval vegetariánství. Takováými slovy"se kterými přece všichni souhlasí" to začíná a tím, že skončíme v jednom lágru to končí.

Schumacher řekl(a)...

Harpyje, to je lidové řešení. Já používám komplikované vědecké postupy. čím komplikovanější, tím vědečtější. Například promocí elektrických šoků vhodné intenzity způsobit, že klíště by se vušroubovalo samo. Nebo ozážit laserem o vhodné vlnové délce absorbované povrchem klíštěte. To se začne zahřívat a vyšroubuje se samo. Případně použít mikrorobota nebo pro odpůrce techniky, vyšlechtěného klíštěcího predatora.
A vážně - vymýšlel jsem jak uchopit klíště bez nebezpečí jeho rozmáčknutí nebo vymáčknutí jeho obsahu do rány. Dobře tvarovaný dutý "krokodýlek" může být užitečný při potřebě uchopit hodně nacucané klíště za hlavičku.

A.S. Pergill řekl(a)...

Schumachere,
jsem si toho vědom, nicméně mě s..., že s jednoduchým a funkčním řešením nepřijdou tzv. "demokratické" strany. Romská komunita (velkorodina) je prostě kriminogenní a parazitický sociální útvar, který se do moderní společnosti zasadit nedá. Bez ohledu na to, jestli osoby v ní žijící jsou geneticky Romové, Češi, Židé, nebo třeba Hotentoti či Paroubkovi Marťané. V podstatě který Rom se dostane z jejího vlivu, ten je v pohodě a zpravidla ani není vnímán majoritou jako něco odlišného. Což je samo o sobě důkazem, že problém není rasový nebo "rasistický", jak hlásají někteří "profesionální Romové" a mnozí další ne-Češi jim halasně přizvukují.

Jakub S. řekl(a)...

Nedal se zasadit do žádné evropské společnosti, v níž kdy byl.
A upozorňuju, že až do začátku 20. věku se slova c i k á n (ano, s malým) užívalo obecně pro člena potulných rodinných společenství anebo dokonce i potulného člověka, nepatřícího do žádného. Čili označení vymezené sociologicky.
Jinak ovšem užívám moravského cigán, neb oni to sami tak chtějí a nikdo zde proti těm přeživším nic nemá, nemá důvod, a opačně.

STK řekl(a)...

Došlo mi mailem:

POZOR - POZOR!!!
Přerušujeme vysílání mimořádnou zprávou:
Psychopatický vrah napustil smrtícím jedem bankovky, které následně
daroval několika dětským domovům.

Do této chvíle zemřelo dvacet poslanců, dva starostové a jeden ministr.
Žádné dítě nebylo ohroženo...


Ani jsem se nezasmál...

Schumacher řekl(a)...

Pergille, nepřehlédnutelný je genetický základ kódující vlohy podle přirozeného výběru. Člověk je živočich jako každý jiný, podléhá týmž zákonitostem včetně přírodního výběru. Zmíněná populace byla nějak vyselektována. Projevy geneticky podmíněných vloh jsou je velmi dobře rozlišitelné v případě jedinců i v ranném věku adoptovaných do jiného prostředí. To platí všeobecně. V případě, že by se měla živit prací a měl získat vlohy nutné k samostatnému přežití, sama by se velmi rychle vyselektovala a její počet by se zredukoval přirozenou cestou na ty, kteří toho jsou schopni. Bez násilného zásahu "sociálního inženýrství" zvenčí. V krátké době by došlo k výrazné vnitřní diferenciaci a k potlačení parazitující části i jejimu hubení. Společenský vývoj by v podstatě kopíroval historický společenský vývoj lidské společnosti, v řetně toho, že nkteří parazitující jedinci by se stali vládci skupin bojující o moc. Vývoj by probíhal v souladu s obecnou mírou entropie tak jako vše v našem světě. Příčina proč to tak není, nespočívá v nedostatečné svobodě, ale naopak v nedostatku všeobecné svobody a naopak nuceného potlačování svobody jedněch ve prospěch "práv" druhých. Protože svobodu nelze ani udělit, ani rozšířit, lze ji jen omezit. Zkusme myšlenkový experiment- to by mohlo být ispirací pro Šamana. Jestliže pokládáme za nepřípustné rozhodovat o nějaké například etnické menšině například tak, že ji vystěhujeme nebo vyhubíme, protože uznáváme její právo na život a vlastní kulturu a právo aby ona rozhodovala sama o sobě, není spravedlivé aby toho samého práva, svobody rozhodovat o sobě požívala většina? Představme si, že v souladu s tím by většina nevystěhovala ani nevyhubila menšinu, ale sama by se od menšiny vystěhovala aby žila jinde. Že by se sama zvedla, vzala si vše potřebné pro nový začátek někde jinde a odešla. Za předpokladu, že by bylo kam. Pokusme si představit další vývoj. V jiné variantě by odešla nějak definovaná nespokojená menšina z té většiny. Třeba stoupenci nějakého politického směru, náboženství a podobně. Nepochybuju o tom, že by se našli leckteří, ze známých kruhů, kteří by v tom spatřovali zásadní, zločinný útok na něčí "práva". Těch, kteří by zůstali. Protože praktický následek by byl stejný. Určitě by si vymysleli nějakou konstrukci.

Schumacher řekl(a)...

Zkusme takový myšlenkový experiment použít i na jiné kultury, náboženství a hnutí. Třeba na mé oblíbené téma - nemám naprosto žádnou výhradu naprříklad proti nacistům (když už mám vytáhnout nejtěžší kalibr a vvynechám-li lidožravce). Bylo-li by to možné, s potěšením bych jim umožnil jeich ideologii uskutečňovat beze zbytku. S jednou jedinou podmínkou. Byli by na to sami. V extrémním případě - další téma pro Šamana, by dokonce byli nuceni žít důsledně v souladu s vlastní hlásanou ideologií. Dokážu si i představit takto skupinově rozčleněnou lidskou společnost. V podstatě by šlo o politický apartheid. Každá skupina by žila ve vlastním "časoprostoru" a její členové by byli nuceni dodržovat veškerá pravidla ideologie ke které se přihlásili. Vždy po nějaké době by byla dána možnost nového výběru (to je k diskusi). Nebo v reálném světě, každý by měl právo přihlásit se k náboženství či hnutí a měl by nejen právo ale i povinnost plnit veškeré příkazy a zákazy. Jen ve veřejně sdíleném prostoru by bylo zakázáno zasahovat do svobody nepříslušníků včetně jakýchkoli žádostí směřujících aby nepříslušníci byť nepřímo napomáhali porušování povinností. Hříchem by například bylo nejen "nepožiješ omamného nápoje" ale i nepožádáš jiného aby Ti ho podal či jakkoli zpřístupnil. Protože není snad stejným hříchem a zločinem navádět jiné aby činili co sám mám zakázáno? Důsledné uplatňování tohohle pravidla by vedlo k velmi zajímavým situacím.

Už to mám, to přikázání by mohlo znít : "Nepožádáš bližního svého aby činil to, co Tobě samému tvá víra zakazuje. Protože co pro tebe dobré jest, je dobré i pro ostatní. A co pro Tebe zlé je, je zlé i pro ně." Protože Já jsem Tvůj Bůh....a mcaca jako obvykle...
To jsem se zase zakecal.

A.S. Pergill řekl(a)...

Schumachere,
je to lákavé, ale nefungovalo by to. Řada náboženství má explicitně dáno jako povinnost věřících utlačovat / fyzicky likvidovat příslušníky jiných konfesí. Minimálně by to nefungovalo u judaistů, muslimů a části křesťanů.

Harpyje řekl(a)...

Israel má ve světě velmi málo přátel, a proto je velmi vděčný za každý projev sympatie. Je tak trochu dojemné, když například v israelských médiích vzpomínají s vděčností 60. výročí navázání diplomatických styků s Japonskem. Ty vztahy jsou ale skutečně příkladné.
Společné zasedání vlád není nic nového. V roce 2009 a 2010 zasedaly společně vláda israelská a německá.
Tedy vlády zemí, v nichž v jedné, podle slov přímo hlavou myslícího Aspergilla, vládne apartheid a náboženští fanatici, a v druhé, německá nacistická prasata, která se mezi sebou dorozumívají zvířeckými germánskými skřeky, vhodnými akorát k pořvávání na vězně ve frontě před plynovou komorou. Jaká aliance!
Jestli se http://de.wikipedia.org/wiki/Radikalenerlass, příteli Mordechai, "semito", vztahoval i na cvoky, nevím. Každopádně musí v ČR vládnout velmi velkorysé pojetí svobody slova, když po jeho "politicky nekorektních" názorech nejdou "vládní síly".