pátek 22. října 2010

MOBY DICK: Velmi, velmi neústupná nabídka

Tepelné koule, drahý Hugo, blob na hraně, bedlivá péče stran a státu - a právo na právo
**************************************************************

Neděle 17. října 2010, Světový den úrazů

Po komunálních volbách ODS jak po výprasku. V Praze vyhrála TOP 09. Její volební lídr Zdeněk Tůma si notuje s lídrem občanských demokratů Bohuslavem Svobodou. Tak mu důvěřuje, že by neváhal "krást s ním koně". Akorátže - ve vedení města musejí být "nové tváře". Tak to se mu se zvolenými zastupiteli ódéesky podaří jen těžko.

I volební lídry ČSSD mladý Dientsbier volá po změně ksichtů, a tak místo "přirozené pravicové koalice" ODS-TOP možná vznikne jiná "přirozená koalice" - totiž bez kmotrů z ODS. Tedy se šibaly z ČSSD...
Každé straně by prospělo, kdyby se občas dostala do opozice, říká o ODS - Jiří Dienstbier.
Proč tedy nevznikne koalice s vládními Véčkaři? S kýmže?? Tato pražská komunální strana naprosto propadla, totiž, podle svého dočasného předsedy Radka Johna "posílila o 2000 procent"...
Radek však přiznal: "Je třeba si říct, že jsme dostali velkou facku." Avšak: "Vztáhnout to jen na předsedu a vyměnit ho, to by byl ten nejhorší krok."
Zelení hodlají napadnout způsob pražských voleb u Nejvyššího správního soudu. Účelovým rozparcelováním Prahy na 7 obvodů byly totiž poškozeny malé strany. ODS změnu prosadila, když ještě byla velkou stranou. Zelení žalovali už před volbami, protože však soudci se ve žádné škole neučili matematiku, řekli, že počkají, až na výsledky. (Jako by čekali na výsledky, až někdo skočí bez padáku z desátého patra.) Nu a výsledky se dostavily s matematickou přesností: K získání mandátu nestačilo někde ani 7 %.

V sortimentu elektrotechnického obchodu ing. Siegfrieda Rotthäusera (Essen, EU) se objevily nové elektrické spotřebiče: Vypadají jako žárovky stovky, svítí jako žárovky stovky, ale nejsou to žárovky stovky. Jde o "akční umění", které se pod označením "tepelné koule" prodává jakožto "zařízení pro vytápění". Hřejou totiž taky jako stovky. Produkují 95 % výkonu v tepelném spektru, takže nejde o světelný zdroj, ale infrazářič...
Tepelné koule si nechává pan inženýr vyrábět v Číně (kde jinde) a prodává je v přepočtu jednu za asi 42,- Kč. Vždycky se po nich jen zapráší. Svítí totiž - jako normální žárovky stovky!

Farma československo-čínského přátelství kupuje od českého státu výstavní halu na Expo 2010 v Šanghaji za 38 milionů korun.

Mrtvá Kočka: "Měli by to nechat vyplatit v žárovkách!"

"Vláda musí respektovat, že více než 15 let nebylo ve Francii tolik demonstrací." (Bernard Thibault, předseda francouzské odborové ústředny (CGT). Policejní zásahy prý nevyřeší konflikt kvůli důchodové reformě. Alespoňže vyřešily nezákonnou blokádu skladů pohonných hmot!

"Při zpětném pohledu se mnoho věcí, považovaných dřív za úžasné, jeví v horším světle - a naopak." (Condoleeze Rice, bývalá státní tajemnice USA o válce v Iráku.)

Venezuelský prezident Hugo Chávez slavnostně poklepal na základní kámen památníku revolucionáře Simona Bolívara v Moskvě. Načež získal od současného prezidenta Medveděva ujištění o co nejbližší dodávce 35 tanků T-72, která zvýší jejich počet na 98. Celkem si Chávez od Ruska kupuje zbraně za 5 miliard $. Další 4 miliardy - tentokráte € - zaplatí za dva bloky jaderné elektrárny plus "výzkumný reaktor". (Kde se nejspíš budou zkoumat dosud neprozkoumané možnosti bolívarského atomu...) Stavět by se mohlo začít za deset let - místo Temelína.
"Drahý Hugo, chtěl bych ti poděkovat za kolosální pomoc našemu lidu." (Alexandr Lukašenko, běloruský diktátor svému venezuelskému kolegovi na včerejší tiskovce děkuje za dodávky ropy.) Hugo odvětil: "Můžeme vám dodávat klidně 200 let."
Venezuelskou ropu, těženou Rusy, která se prodá v Bělorusku a pak se za to koupí v Rusku zbraně do Venezuely. Fýrerovi jihoamerického lidu...

Mrtvá Kočka: "Gazprom ve Venezuele odepisuje 300 mil. $ za neúspěšné průzkumné práce na místních neperspektivních nalezištích."

Papež Benedikt XVI. přijal polského prezidenta Bronislava Komorowského a jeho manželku. Pohovořili o spolupráci (katolické) církve a (polského) státu "na obecném blahu ve shodě s příslušnými kompetencemi". Obě strany hodlají spolupracovat v oblastech "výchova a prosazování základních sociálních hodnot". Probrala se také "nutnosti hájit lidský život".

Mrtvá Kočka: "Kompetence k výchově polské mládeže zůstane církvi, antikoncepce bude stíhána jako vražda."

Nakonec dvě zprávy ze sportu. Nejdříve z domova: Raiffeisenbank se trhla z party čtyř peněžních domů a hodlá ze společnosti Sazka vyrazit dlužné stamiliony samostatným prodejem vymahatelské firmě. Sazka letos za pololetí měla zisk 625 mil. Kč, ale má dluh 9 mld. Kč za vysočanskou Arénu. Ta je úspěšná, neboť se dokáže sama uživit (tak dobrý výsledek se neočekával!?) - ale kdo zaplatí dluhy? A z čeho? No - sportovci. Z toho, že nedostanou peníze... Ale třeba šikovný ředitel Sazky Aleš Hušák možná přesvědčí věřitele, aby mu ještě počkali...

A teď sport světový: Amos Adamu (Nigérie) a prezident Federace oceánské zóny Reynald Temarii, takto členové výkonného výboru FIFA, hodlají podpořit rozvoj fotbalu ve svých zemích. Amos plánuje vystavět stadiony s umělým povrchem za 570.000 €, Reynald se zase chystá založit v novozélandském Aucklandu sportovní akademii za 1,6 mil. €. Peníze měly připlout za hlasy, které oba funkcionáři slíbili dát kandidatuře USA na mistrovství světa v roce 2018. Američani nakonec couvli, a s bafuňáři jednali novináři, zakuklení jako američtí podnikatelé. Tedy - neeticky jednali, protože jim už na začátku žádné prachy nechtěli dát!

Pondělí 18. října 2010

Titulek sloupku Petr Honzejka v HN: Paroubek s lidskou tváří. (Míněn Bohuslav Sobotka)

Dělnická strana SS (tentokrát "sociální spravedlnosti") nezískala nikde ani jednoho zastupitele. Bezdomovce jim v předvolebním boji sebrali socialisté, Cikány zase Véčkaři...

Přes víkend přišla do berlínského Historického muzea rekordní návštěva 15 tisíc lidí. Dorazili na první poválečnou výstavu o Vůdci, která se zde rozléhá na jednom kilometru čtverečním. Dovnitř se pouštějí postupně, aby nepoškodili exponáty: sochy, busty, obrazy v konfrontaci s největším zločinem, kterého se podle organizátorů dopustil: Miliony lidských obětí (hlavně Němců), zpustošenou zemi (Německo) a morálně zdevastovaný národ (německý). A to všechno svedl jenom jeden Ein Führer! Pro některé návštěvníky velké zklamání: Nesmí se fotit! Exponáty jsou za neprůstřelným sklem - před časem jeden neodpovědný občan uřízl Vůdceho soše hlavu...

"Multikulturalismus naprosto selhal." (Nikoli rasistický Thil Sarrazin, ale Anděla Merkel, německá kancléřka.) Kdo chce v Německu žít, musí se naučit německou řeč a přijmout německé zákony! Avšak, to nevím co na následující Andělin výrok poví komentátoři:

"Islám je součást Německa."

Ke kanadskému dolaru se již přibližuje i dolar australský. Tedy i k tomu dolaru, jak se mu to říkalo - jo, aha, k americkému!

Ve vysoké peci u Chomutova hoří od rána skládka. Tedy - v obci Vysoká Pec. "Došlo ke vzplanutí odpadu z automobilové výroby, konkrétně zbytků z čalounění."( Pavel Borůvka, obchodní ředitel skládkařské společnosti Marius Pedersen.) Tedy, myslel jsem, že na komunální skládku nepatří výrobní odpady. (?)
"Měřící vůz v 16:00 nezaznamenal žádné škodliviny v ovzduší vyšší, než je norma." (Jiří Čapek, operační důstojník hasičů.) A ráno byli obyvatelé varováni, aby nevětrali.
Takže ekologická likvidace skládek může pokračovat stejným způsobem, jak se již v Česku zaběhlo...

Andranin Soghojan, "vor v zakoně", byl pražským městským soudem (nepravomocně) osvobozen z obvinění, že si objednal vraždu jiného arménského podnikatele v Praze. Sice už byl jeden člověk omylem zabit najatým vrahem, druhý málem vykrvácel - ale to se ti hoši spletli, ty chudáky zabít nechtěli. A vraždili podle vlastní úvahy. Sogohjan by si něco takového neobjednal - s neúspěšně vražděným kolegou byli velcí přátelé. Soud nakonec nejspíš uznal námitku obhajoby, podle které Andranin nemůže být "vor v zakoně", protože je - ženatý!
Avšak vorův kámoš Čech Magomed Alijev dostal tři a půl roku za vydírání. A Sogohjanův "údajný" pobočník Arsen Arakeljan vyfásl celkem 18 měsíců - za nedovolené ozbrojování a padělání řidičského průkazu. Oba borci se na místě odvolali. Kontrolní otázka: Pro koho skladuje mafiánský šofér ilegální zbraně? Je to zjevně jeho koníček. (Je to jako potrestat žháře za držení krabičky zápalek...)
Soud všechny (krom Magomeda) propustil z vazby (pravomocně). Toto rozhodnutí vyvolalo potlesk v řadách příbuzných a přátel, kteří zaplnili projednávací místnost.

Premiér Petr Nečas a premiérka Iveta Radičová se sešli na pracovní návštěvě. ČeskoSlovensko by si mohlo vyměňovat zkušenosti. Slováci nám poradí se zaváděním eura a sociálních reforem, my jim s integrovaným záchranným systémem. Některé složky armády by mohly být financovány společně.

Sněmovna ušetří desetinu svých nákladů, platy poslancům klesnou o 16 %. Na Slovensku. Tak co bude s tím "přebíráním zkušeností"?

Stávka na belgické železnici vyhnala tamní řidiče na dálnice, kde stáli v zácpách. Zácpy jsou i před francouzskými pumpami. Francie kvůli omezení paliva omezuje lety do země na polovinu. Premiér Fillon drze tvrdí: "Právo na stávku se nerovná právu blokovat přístup k čerpacím stanicím a rafineriím." (Avšak stávkuje i jedenáct rafinerií ze dvanácti – a v té poslední je jen minimální provoz.) Zatím všichni francouzští prezidenti a premiéři vždy před spravedlivým hněvem pracujícího lidu couvli. (Vzpomínka na revoluční gilotinu?) Ti současní UŽ NEMAJÍ KAM.

"Zdravé tuky posilují dětský imunitní systém, a zkracují tak průběh zánětlivých onemocnění." (Pavel Suchánek z Laboratoře pro výzkum aterosklerózy IKEM.)
"Nedostatek esenciálních mastných kyselin, které jsou obsaženy ve "zdravých tucích", v těhotenství ohrožuje rozvoj centrální tělesné soustavy plodu. " (Dětský lékař Bohuslav Procházka.)
Je zdravé jíst mořské ryby, ořechy, rostlinné oleje, ořechy, sezam a ořechy. Nedostatek "zdravých" tuků je pro dítě horší než nedostatek některých vitaminů a minerálů.

Jezte ořechy! Moby Dick, ořechožrout.

Ze sportu:

Praha se chystá na charitativní akci na Žofíně, při které se bude předvádět živý ochočený boxer Mike Tyson. Ten dorazí už dnes.

Úterý 19. října 2010

Charitativní Tyson do Prahy nedorazil. Důvod: Promotérská firma Brokerspol Čechošvýcara Reye Karpfa neposlala prachy. Rey je neposlal, protože nedostal. Nedostal, protože svoje požadavky nenažraně přepískl: Vstupenka na galavečer byla za 15 tis. Kč, soukromý trénink 50 tis., případná firemní akce měla vyjít na 6 mil. (právě v této době, kdy podniky šetří na sponkách, připínáčcích a novoročenkách). Palác Žofín, hotel Le Palais a ochranka Ladislava Kutila sčítají statisícové škody.
Toto nebyla charita pro promotéry, Reyji! A pro koho? No přece pro Majka – zoufale shání peníze, aby zapravil svoje dluhy...
A proč se tomu tedy říká „charita“?

Mrtvá Kočka: “Z té se neplatí daně.“

Končící náměstek primátora Pé.Bé. Rudolf Blažek začíná s novými nadějemi na nové pozici – noví zastupitelé ODS v Praze si ho zvolili jako předsedu klubu...
“Pokud chtějí vládnout s lidmi z končícího vedení, půjdeme do opozice. Tůma řekl, že chce prověřit smlouvy uzavřené za poslední rok a to prošetření není možné s lidmi, kteří ty smlouvy uzavírali.“ (Neznámý topman pro HN)
Otázka: A proč si ho tedy ódéesáci zvolili do čela, když i Bohuš Svoboda hovořil o potřebě „nových tváří“?
A) Protože nemají nové tváře.
B) Protože je jim to jedno.
C) Protože chtějí, aby šla Topka do opozice, a Bohuš se stal primátorem. S prvním náměstkem Rudolfem Blažkem...

Ze zdarmých novin:
“Je možné, že při jednání“ (o koalici) „vyplynou neshody“. (Boris Šťastný, předseda pražské ODS.) Proč? "TOP 09 má velmi obecný program, ODS velmi konkrétní."
“Personální otázky budou největší kámen úrazu, nikoli program. Nechceme se špinit s lidmi, kvůli kterým nás voliči volili (místo ODS).“ (František Laudát, lídr pražské TOP 09)
“Určitě žádné personální limity TOP 09 dávat nebudeme.“ (Boris Šťastný.)
“Řeknu, na čem se neshodneme. Třeba na MHD zdarma, blob je také na hraně.“ (František Laudát.)

S kýmže to Topka koaluje? Se socdemáky?? A kde chtějí ti růžoví – Boris a Rudolf – vzít patřičné miliardy na blob, když ministerstvo kultury už prachy investovalo do přestavby Klementina na další stanici metra???

Mrtvá Kočka: „Oni ten projekt asi neviděli. Jak chcete na hranu stavět - blob?“

K soudu se dostala kauza prodeje/daru pozemku, na kterém stojí pražský Hilton. Úřednice z ministerstva financí ho prodala/darovala za 20 milionů majitelům hotelu, ačkoli dle znalců měl hodnotu 563 milionů. Znalci však nezohlednili, že pozemek je zatížený směnkou, splatnou za 23 let, která je kryta – splátkou (dnes už neexistujícího, vlastně rozkradeného) ruského dluhu. Smlouvu dojednalo „tehdejší vedení ministerstva“, obžalovaná Jiřina B. byla jen „u toho“. Anglicky se domluví u večeře, ale bankovně-ekonomickou hatmatilku neovládá. Smlouvu jenom - podepsala.
Další mise Jiřiny ji v roce 2006 zavedla do vedení Pozemkového fondu, který měla „vyčistit“ po profláklých skandálech s čachrováním lukrativních pozemků různým kámošům a jiným obchodním partnerům. Byla Jiřka sama korupčnicí (úplatky neprokázány) – anebo PF vrací úder?

Mexičani zabavili na severozápadě země 10.000 balíčků marjánky o celkové hmotnosti 105 tun. Načež je velice neekologicky spálili.

Francouzský premiér Fillon se raduje, protože „protesty ztrácejí dech“, ale zároveň se bojí, protože „protesty se radikalizují.“ Zejména po nástupu středoškolských studentů.
Francouzští řidiči komentují nedostatek benzinu: „Vždyť je stávka, ne?“
Ve většině oborů zastavila práci menšina zaměstnanců...

V českých a moravských a slezských městech již vznikají povolební koalice občanských asociálních demokratů.

Bezpečnostní rada státu zasedá, aby rozhodla o odkladu dostavby Jaderné elektrárny Temelín. ČEZ teď na to stejně nemá prachy - musí si je schovávat na důležitější věci: výkup solárních farem od konkurence, aby sluneční vejvar platil ponejvíce sám sobě. No a pak taky přece se musí z jeho dividend dotovat cena drahé zelené elektřiny! A jak s tou důchodovou reformou? Prosímvás, ta bude až za dva roky.
Akcie ČEZ setrvale klesají už pátý den za sebou (a stahují celou burzu). Ale on si je už někdo za levno koupí... Bedlivá péče stran a státu o systematické tunelování ČEZ nese očekávané výsledky.

Christian Wulff, prezident všech Němců i čtyř milionů (převážně muslimských) Turků, přibyl do Turecka na státní návštěvu.
“Ve školách ve Stuttgartu je 56 % dětí z rodin, kde jeden nebo oba rodiče jsou přistěhovalci. Všichni spolu samozřejmě mluví německy.“ (Niombo Lomba, afroněmka, konzultantka a radní za místní zelené.)
Bavorský premiér Horst Seehofer (CSU) má plán o sedmi bodech, kterým chce zastavit škodlivé přistěhovalectví.
“Ročně Německo kvůli úbytku obyvatel potřebuje půl milionu přistěhovalců.“ (Rainer Brüderle, liberál, ministr hospodářství.) Čína je chtivá německého kvalitního zboží, vývoz roste – ale nejsou lidi! Teda Němci... 70 % firem podniků postrádá „zkušené a vzdělané pracovníky“. Chybí jich celkem 400.000. Proč do Němec nejezdí ve větším množství třeba Češi? Pracují pro Němce – v Čechách. Za peníze o něco vyšší než průměr v Česku a při nákladech podstatně nižších než v Německu. A proč se tam neuchytili třeba naši softwéráři?

Mrtvá Kočka: “Nechtějí odvádět americký pracovní výkon sedmdesát hodin týdně za turecké platy. A odvykli už pozici nevolníka.“

“Jsem připraven prostudovat nabídku NATO, aby se Rusko podílelo na projektu protiraketové obrany.“ (Dmitrij Medveděv, ruský prezident, po schůzce s Andělou Merkel a Nicolasem Sarkozym v severofrancouzském Deauville.)

“Je to výsledek nenávistné kampaně, vedené proti naší straně.“
(Jaroslaw Kaczyński, předseda opoziční polské strany „Právo a spravedlnost“ po útoku magora, který v lodžském sekretariátu partaje zastřelil jednoho asistenta a pobodal druhého. K šéfovi ho nepustili.)

“Šlo o nahodilý čin.“
(Ředitel bezpečnosti Pentagonu o střelbě na budovu amerického ministerstva obrany.) Neznámý střelec vystřelil sedmkrát, zasáhl dvě okna, nikoho nezranil. Nebude prý nutno přijmout nová bezpečnostní opatření.

Mrtvá Kočka: „Dokud netrefí do živého.“

Slovanská epopej se stala kulturní památkou.

Středa 20. října 2010, Světový den osteoporózy
Debilní vláda navrhla zvýšení poplatků za umístění fotovoltaických elektráren na zemědělské půdě. Aby získala (krom extra daní) 12 miliard na dotace, které musejí občané i podniky platit za fotovoltaickou elektřinu.
Perpetuum mobile vynalezeno!!!!!

Chytrá vláda by výstavbu solárek na zemědělské půdě ZAKÁZALA!!! Tam nemají co dělat, ničí totiž neobnovitelný (těžko obnovitelný) základní přírodní zdroj, jímž je úrodná půda!
Asi budeme v důchodu žrát jen rejži z potravinové pomoci z Číny...

Pracovitá vláda zařídila, že růst elektřiny pro příští rok „nestoupne více než o 5,5 %.“
Krom výšeuvedeného debilního návrhu má tato moudrá řešení:
a) 4,8 mld. zaplatí „výrobci elektřiny“ (hlavně ČEZ) ve formě „darovací daně“ z emisních povolenek – které dostanou po roce 2012. (Jsem zvědav na tu konstrukci ministerstva financí – platit daň dnes, když „dar“ dostanu – možná – až za rok – a možná ho ani nebudu chtít (?))
b) 5,9 mld. zaplatí solárka jako“odvod“ na podporu výroby solární elektřiny. Zde je započítán i debilní poplatek za zločinný zábor zemědělské půdy a její postupnou přeměnu v poušť...
c) 1 mld. bude odvedeno na dotacích solárním elektrárnám ze zvýšeného odběru DPH......

“Deformovali jsme deformaci, abychom co nejméně zdeformovali českou ekonomiku“. (Miroslav Kalousek, ministr financí dnes i v době, kdy neměl nic proti OZE.)
“Stát nám sebere zisky, které mnozí z nás navíc ještě ani nemáme.“ (Petr Pudil, spolumajitel Czech Coal.)
Nejvíc na dotace na dotace doplatí ČEZ.

Ministerstvo financí se vrhlo na úřad vlády, aby zjistilo, jak se plýtvalo financemi na předsednictví ČR v EU za šéfování Sašy Vondry. (Nikoli, „jestli se neplýtvalo“, neb celý ten cirkus byl svým způsobem „plýtváním“, protože se u něj dají najít jen ztráty, a žádné zisky...)
Média tuto akci nazývají „Kalousek vrací úder“ a dávají ji do přímé souvislosti s kontrolou, kterou Saša rozbíhá na svém ministerstvu obrany. Který se zápasníků padne dříve?

Mrtvá Kočka: “Vidím to jako mrtvý match.“

Kalouskovu kontrolu chce co nejdříve zkontrolovat premiér Nečas...

“Obžalovaní ztratili právo na spravedlivý proces, což je v rozporu s ústavou.“ (Petr Kausta, advokát ex offo přiznaných žhářů z Vítkova) Kausta tak napadá to, že v soudní síni jsou televizní kamery, zprostředkující přímý přenos.
Kausta je přitom nepochybně z kamer nadšen, protože ve volbách se stal zastupitelem Ostravy za nezávislé Hnutí Ostravak (podporováno Lukášem Semerádem, který to vloni zkoušel se sponzoringem Věcí Veřejných.)

Tři hoši půjdou do basy na 22 let, jeden na 20.

“Výše trestu se mi zdá nečekaně vysoká. Jenom se zamýšlím nad tím, jestli taková výše trestu, kterou porovnávám s některými žádostmi o milost, opravdu bude tou nejsprávnější cestou, jak zabránit opakování podobných jevů.“ (Prezident Václav Klaus se hlasitě diví, proč vyfásli tak moc.)
Tak dvacet let ti hoši už nic nezapálí – leda slamník na cele. Jestli jim pan prezident v roce 2013 před svým odchodem do důchodu opravdu nedá tu milost, jak naznačuje.

Starostka a senátorka Liana Janáčková rozesílá před druhým kolem senátorských voleb letáčky, jejichž součástí jsou i sirky.

Oprava: Nejsou to „sirky“, jak psaly noviny, ale „zápalky“.
Upřesnění: Žháři z Vítkova nezapalovali své Molotovovy zápalkami, ale zapalovačem.

Mrtvá Kočka: “Volební manažer Liany je blb.“
Žena Moby Dicka: “Není. Liana na Ostravsku jasně vyhraje.“

“Považuji závěry našeho polského kolegy nejen za ne příliš seriózní, ale za nesmyslné.“ (Radim Tolasz z ČHMÚ o věštbě klimatologa Kowalewskeho o nadcházející tisícileté zimě.)

Nebral bych to na lehkou váhu, Radime. Žena Moby Dicka se totiž podvědomě už asi měsíc zásobuje teplým šatstvem, šálami a rukavicemi! Což dosud za naše dlouhé soužití nečinila!!!

Havrani přiletěli o deset dní dříve než obvykle. Firma P.R.Havener nabízí vytápěné sedadlové polštáře na míru – do kostelních lavic.

Europoslanci se nechali zblbnout růžovými balónky, jimiž byly ozdobeny jejich lavice, a rozhodli, že by evropské ženy měly dostávat po dobu mateřské plnou výši platu. Evropští muži by navíc měli dostat plně hrazenou čtrnáctidenní otcovskou.

Na závěr dne opět Ze sportu, tentokrát dvě zprávy z českého fotbalu:

Fotbaloví kapříci opět vytaženi na světlo zadních stránek novin. Bylo zahájeno trestní stíhání proti brankáři Sigmy Olomouc Petrovi Drobiszovi a exprezidentovi Bohemians Praha Karlovi Kaprovi za korupci ve fotbale: Exbrankář nabídl v květnu 2009 úplatek, exprezident protistrany ho chtěl odhalit, a tak prachy vzal. A ponechal si je... Ke korupci nedošlo, Bohemians Praha byli tak slabí, že prohráli i tak. ČMFS potrestal Bohemians Praha odebráním bodů (které neměli, na posledním místě stejně zůstali) – a protože nezaplatili ani pokutu, přeřazením i z II. až do III. ligy. Sigma až dosud neschytala. Až teď, když je druhá v lize...

Vlastnická struktura fotbalového klubu Slavie je velice nejasná. Ale je jasné, že někdo dluží za její nový miliardový stadion v Edenu ještě 200 mil. Kč. Stavební firma Hochtief to zkouší se žalobou na E Side Property Lt., provozovatele onoho stadionu. Další pohledávky se snaží vyřešit „smírně“. Radnice Prahy 10 by chtěla do Edenu vložit 300 mil., a pak by se z něj stal „městský stadion“.

Hm, tak když už Praha nemá Státní stadion, tak bude alespoň ten Městský. Neví se však, zda tato „idea“ přežije volby – ještě není slátána místní koalice.

Čtvrtek 21. října 2010, Den původních odrůd jablek

Na pět minut byl uzavřen Lochkovský tunel na nové části pražského Polookruhu kvůli transportu nadměrného nákladu. Zkolabovala doprava nejen zde, ale i na Jižní spojce. Kolony stály až na plzeňskou dálnici.

Stovky hektarů v okolí už desítky let připravovaného pokračování okruhu na severozápadním koutě Prahy náhle skoupili spekulanti. Nejvíce jistý Jan Čonka, o němž jde zvěst, že by mohl být bílým. Tedy koněm.
Já vím, město se nemůže chovat jako „spekulant“. Ale když ví, kde bude stavět, proč si nenakoupí pozemky před vyhlášením nového regulačního plánu? To přece není žádná spekulace!
Mrtvá Kočka:„Ne, to je sázka na jistotu. Že Praha vždycky prodělá.“

Stolici říše bude řídit nový primátor. V roce 2005 povýšil z gubernátorského postu Ťjumenské oblasti na šéfa Úřadu prezidenta V.V.Putina. A teď si ho premiér Putin vybral za nového starostu Moskvy. Tedy - Sergeje Sobjanina ještě musí schválit Moskevská duma, ale ta moc dumat nebude, jiný kandidát navržen nebyl. Jo, drobnost - navrhnout oficiálně ho musí prezident Medveděv. Musí?

Mrtvá Kočka: "Musí."

“Nikdo v této zemi nestojí nad zákonem.“
(Soudce Bean, „zemí“ míněno království GB a NI. Tento soudce neuznal princovu „diplomatickou imunitu“, jako někdo, Pavle Němče.)

Princ Abdalazíz bin Násir Saud přiznal vraždu svého sluhy Bandára Abdulláha Abdalazíze (ze kterého ho mj. usvědčují záběry z průmyslové kamery ve výtahu hotelu), ale nepřiznal, že sluha byl jeho milencem. Vyfásl doživotí. O vydání do Saudské Arábie nežádal. Že zabil sluhu, to by se doma přešlo. Že chlastal a fetoval – za to by ho možná zbičovali. Ale, že měl homosexuálního milence – za to by ho nejspíš popravili...
(Kuriozita: Stolice Saúdské Arábie, Rijád, je přitom podle spisovatele Johna Bradleyho označována za „gay metropoli“ Blízkého východu: “Každý cizinec se setká s tím, že je mu učiněna nabídka – kdykoli, ve dne či v noci, zcela otevřeně, a obyčejně i velmi, velmi neústupně.“)

Upřesnění: Soudce David Bean neodsoudil prince za harassment na svém sluhovi, ale skutečně za vraždu.

Bylo zadrženo 23 lidí, z toho 20 ženštin, a to za šíření dětské pornografie. Policisté zasahovali najednou na 12 místech – Švédska.

Stanislav Czudek, jediný kandidát VV, který postoupil do druhého kola voleb, je chudák už od února nemocen. Jak tedy předvolebně kampaňuje?
1. Vede jen telefonickou kampaň.
2. V termínu předepsaných vycházek se prochází po vesnicích.
3. O svých vycházkách se prochází po lese a tu a tam hovoří s náhodně potkanými osobami. Některým přitom i telefonuje z mobilu.
4. Rovněž vystoupení v ČT proběhlo v době lékařem určených procházek.

Několik upřesnění:
1. Lékař určil procházky ne na 100, ne na 50, ale jen na 24 hodin denně.
2. Czudek byl do února primářem v novojičínské nemocnici. Poté, co své místo neobhájil, náhle ochořel.
3. Neschopenku napsal panu exprimářovi pochopitelně jiný doktor. Kdo by neznal pana primáře!
4. Stanislav Czudek nečerpá ani mateřskou ani otcovskou ani rodičovskou ani evropskou dovolenou. Využívá jen sociální solidarity nás, zdravých.
5. A není ani Cikán, ani Rom.

Mrtvá Kočka: "A nebude asi ani senátorem.“

Expremiér a expředseda ČSSD JUDr. Stanislav Gross podal trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli padělání směnky. Směnka zní na sumu 20,5 milionu korun, kterou po Standovi chtějí dvě dámy („údajné věřitelky“), jež pohnaly pana doktora před soud za nesplacení půjčky.
„Všechny smlouvy a směnky, které by měly dokázat podobné tvrzení, jsou falešné.“ (JUDr. z Plzně SG)

Neměl by o tom rozhodnout nezávislý soud, pane exministře vnitra?
(Poznámka: Ani Gross není Rom, dokonce není ani muslim.)

Pátek 22. října 2010

U skotského ostrova Skye najela v rámci testů na skalisko jaderná ponorka HMS Astute. Nedošlo ke zranění ani k úniku radiace.
Velryba se diví: zpravodajové tu věc natáčejí a fotí - a přitom ta podvodní loďka je prý neviditelná...

Francouzský Senát schválil zvýšení věku pro odchod do důchodu z 60 na 62 let (s výjimkou dětných žen). Policie v noci ukončila blokádu rafinerie v Grandpuits nedaleko Paříže. Při zásahu došlo k potyčkám mezi stávkujícími a policisty a několik osob bylo zraněno. Moc ne, protože policajti chytře nastoupili, když revoluční bdělost dělnické třídy nechala u bran jenom patnáct nespavců.
"Zaměstnancům je bráněno vykonávat jejich právo na stávku, to vyvolá patřičné reakce v celé sféře průmyslu."
(Charles Foulard, přednosta odborů z centrály CGT )

Mrtvá Kočka: "Policie bránila právo na právo."

"Demokraty nečeká nic jiného než hurikán čtvrté kategorie."
(Peter Hart, americký politolog k poslednímu průzkumu veřejné mínky)
Hurikán se zove Tea Party a temně hučí: "Chceme méně vlády, nižší daně a více ústavy."

Skončilo plenární zasedání KSČ. Už je známo, kdo se za tři roky má stát příštím předsedou strany a prezidentem země. Je to 57letý viceprezident Si Ťin-pching, který byl plénem čínských komunistů najmenován do hrdé funkce Místopředseda ústřední vojenské komise. Jeho manželkou je generálmajorka Pcheng Li-jüan, zpěvačka písní, zejména revolučních. Si je v Číně známá osobnost a má dobrou pověst jako člověk, který se vyhnul korupčním skandálům. Dále slyne pověstí "liberála" či přesněji "umírněného politika". Snad jen jediné mu chybí, aby se stal čínským Gorbačovem: "Absence charizmatu." A pak taky to, že jako prezident nehodlá připustit rozpad státu.

"Zodpovídám se lidu, ne biskupům."
(Polský premiér Donald Tusk k agresivním výpadům katolické církve k připravovanému zákonu o oplodnění mimo tělo matky a její financování ze zdravotního pojištění.)
Milion polských manželství nemůže mít děti - pomůže jen metoda oplodnění in vitro. V parlamentu se projednává návrh, aby se tato metoda platila ze zdravotního pojištění. Ne každý si může dovolit utratit asi 55 - 80 tisíc - a na soukromých klinikách se platí i více. Katolická církev je tvrdě proti. Který poslanec bude hlasovat pro zákon, toho vyloučí z církve. Pro bezdětné rodiny mají biskupové jediný návrh: Dítě si adoptujte!
Polský prezident Bronislav Komorowský prohlásil, že jako správný křesťan podporuje výzvu biskupů.

"Zodpovídám se papežovi, ne lidem."
To pan prezident neřekl!

Mrtvá Kočka: "Řekl."

Hladoví medvědi útočí v Japonsku. Přes letní sezonu napadli 40 lidí, z toho 4 zabili.

Ugandský bulvár útočí na homosexuály. Otiskl seznam „TOP gayů a lesbiček“ a přidal výzvu k jejich oběšení. Několik osob již bylo napadeno. Ostatní se bojí o "zachování svého života". Papež se nevyjádřil.

“Lidé do toho vložili peníze, ručí bankám svými domy a najednou zjistí, že jejich provoz budou muset dotovat.“
(Jan Hlaváč, mluvčí České fotovoltaické průmyslové asociace k nové sluneční dani.) Daň je uvalena na elektrárny s výkonem přes 30 kw, což se nedotkne domácností. Ale odhadem 1.500 malých firem zjistilo, že se jim návratnost investic zvýšila ze 7 na 14 let...
"Hranici daní pro solární energii jsme nastavili tak, aby byla zachována rentabilita, se kterou se počítalo při schvalování zákona."
(Petr Nečas, premiér ČR pro HN.) Původně se počítalo s návratností 15 let! PN, pr. ČR: "V této zemi nikdy nebudou obnovitelné zdroje reálnou alternativou na trhu energií. Je to výmysl, je to euromóda, je to něco, co jsme nuceni přijmout, přežít a zaplatit..."

Mrtvá Kočka: "Je to něco, s čím v dané době souhlasili čeští ministři životního prostředí i průmyslu!"

"Spotřebitelé by mohli požadovat u distribučních společností vrácení poplatků (za zelenou elektřinu). Přenos těchto nákladů na zákazníky nemá oporu v zákoně."
(Aleš Rádl, místopředseda hospodářského výboru sněmovny, ODS)
"Poplatek za podporu zelené elektřiny je nadsazený."
(Jaroslav Míl, předseda Svazu průmyslu, ve svém dřívějším prohlášení.)
"Zatím nebudu říkat silná prohlášení, ale důvod zanalyzovat si práci Energetického regulačního úřadu tady je."
(Petr Nečas, premiér ČR pro HN.)
"Nikdy jsem nebyl o správnosti čísel ERÚ přesvědčen, musím ale respektovat nezávislost tohoto úřadu, politický tlak na něj je nepřípustný."
(Miroslav Kalousek, ministr financí)

Halali již zaznívá, ředitel ERÚ Josef Fořt začína kličkovat: "Pokud je právně napadnutelný náš postup, musely by být právně napadnutelny zákony."

"Sadistická fáze evropských dějin byla vystřídána masochismem, který je spojen s civilizačním flagelantsvím, jež lze v dějinách najít jen zřídka."
(Stanislav Komárek, biolog a filozof, bloger na aktuálně.cz.

“Jsem šokován a zděšen.“
(Al Jean, výkonný producent seriálu Simpsonovi, k vyjádření oficiální vatikánské tiskoviny Osservatore Romano, že Simpsonovi jsou katolíci. Ve skutečnosti navštěvují presbyteriánský kostel ve Springfieldu.) “Dali jsme dooost jasně najevo, že Homer není katolík. Jednoduše si neumím představit, že by v pátek vydržel nejíst maso. Maximálně hodinu!"

Avšak Řím ocenil, že Bart „opakovaně klade otázky kolem Boha“, Simpsonovi se před jídlem modlí a „svým způsobem“ věří v onen svět.

Sobota 23. října 2010

Žena Moby Dicka: „Chudák Flanders!“
Mrtvá Kočka: “Ten je protivný i Vatikánu.“

************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

14 komentářů:

STK. řekl(a)...

Ing. Arch. Liana Janáčková prohrála o cca 8%.
Jestli to bylo jen kvůli sirkám, blb je volič, protože Liana dávala lámací sirky jako dárek svým voličům při všech předchozích volbách, dávno předtím, než vůbec nějaká Vítkovská kauza vznikla. Její kamarád má totiž na "lámací sirky" malou manufakturu.
Kdo není blb je ten člověk (a sešlost Romea), která dala sirky do souvislosti s Vítkovskou kauzou. Je to sice hodně krkolomné spojení, ale povedlo se.

Inu, Herr Göbbels má tu, v severovýchodním cípu Kotlinky stále své pozorné žáky...

STK řekl(a)...

Liana Janáčková se rozzuřila!

Schumacher antisemita řekl(a)...

Očekávám jestli se tepelné koupe rozšíří a jak na ně EU politruci budou regovat. Jaké nařízení vypotí. Například, že elektrická topná tělesa nesmějí vyzařovat více než dvě procenta světla ve viditelém spektru. Výrobci budou kontrovat máčením topivek do smytelné černé barvy. Jak bude kontrovat EU ? Zákazem elektrických topných těles se závitem E27. Výrobci začnou vyrábět topivky s jiným konektorem a s adaptérem E27. EU bude raegovat.... Při pídění po lustru, který by dobře svítil a nevypadal jako opičárna, což je snaha téměř sysifovská, pozoruji nabídku závěsných svítidel na lineární halogenky, co trubice to 200W. Lineární nepodléhají omezením EU. Co vymyslet adaptér pro E27 ?

STK řekl(a)...

2 Schuhmacher:
Moje řešení osvětlení domácnosti je následujicí: už pár let úsporky, ve stolních lampičkách halogenky a poslední dobou vysokodvítivé LED. Jedna 3W LED stačí na osvětlení psacího stolu a barvu má lepší, než jakákoliv "úsporka". Navíc, protože je to honěno přes měnič - stabilizátor proudu na kmitočtu cca 80 kHz NIC NEBLIKÁ v rytmu 50 Hz. Ledky do klasického lustru, opravdu dobré a za přijatelnou cenu jsem zatím nenašel.
(Takže jsem to udělal tak, jak doporučují všechny příručky sebeobrany: nevzpěčovat se útoku nepřítele, ale útok podpořit pohybem ve stejném směru - a nepřítel je v koncích...)
No a podžhavenou žárovku mám už jen v tzv. Soluxu, který používám na prohřátí bolavých kloubů. A v troubě. Pečící. Uvnitř. Tam je na jakoukoliv elektroniku moc horko, ale žárovce, jak už je patrno z jejího jména, to nikterak nevadí. ;-)

A.S.Pergill řekl(a)...

K těm slunečním elektrárnám:
Kdyby byla vláda co k čemu, tak buzeruje a buzeruje.
1. Porovnání toku elektřiny na přívodu a odvodu
2. Náhlé inspekce zaměřené na alternátory poháněné naftou, nebo něčím podobným
3. Povinné vybavení všech FV elektráren "sluncoměry", z jejichž záznamu, individuálního pro každou elektrárnu, by se dalo vypočíst, zda dodávala jen to, co mohla v daný okamžik reálně vyrobit.
Přinejmenším by to odstřelilo vykuky, chtějící získat víc, než na co mají z (blbého) zákona nárok.

A.S.Pergill řekl(a)...

K té výši trestu pro Vítkovské žháře:
Prosím laskavě porovnat s tím, co vyfázla Brožová-Polednová za spoluúčast na vícenásobné, dlouhodobě připravovavé a dokonané vraždy, jíž se účastnila jako člen sofistikovaně organizované zločinecké skupiny. Netřeba porovnávat z mnoha dalšími kauzami, kdy Rom dostal za brutální dokonanou vraždu polovičku a méně; lepší je to porovnání s "bílou" vražedkyní.

STK řekl(a)...

A.S.Pergillovi (z 24/10, 15:43 a 16:31):

Jistže by to šlo. Ale nevyjde to, protože:
* každé technické zařízení lze obelstít (odečty by musely být rádiové, kódované a z několika čidel)
* každého kontrolora lze zkorumpovat (kontroloři by museli mít tak velké cílové odměny za odhalení podvodu, že by se "solárním baronům" nevyplatilo je mít na výplatní listině.

Poznámka k 16:31 ke kauze "Vítkov": Nevím, netuším, kolik by měl takový čin obnášet let vězení. Výsledek jejich akce je pro to děvčátko příšerný. Vím pouze, že by trest měl být úměrný, srovnatelný s jinými tresty za obdobné činy. Ta eventuální neúměrnost trestu by mohla mezi ultrapravičáky nahnat více než čtyři další mladé lidi. I když - ti čtyři jsou cokoliv jiného, jen ne pravičáci.

A ještě jeden, logický závěr: pokud jednu část
společnosti diskriminujeme pozitivně, ty ostatní diskriminujeme negativně. Není třeba dokladovat zda a jak. Logika to říká naprosto jednoznačně.
Ale lidem asi nelze vysvětlovat věci logicky a jednoduše. Valná většina lidí potřebuje berličku příběhu, story, slova. Samotný logický fakt odmítnou*. Viz předchozí, nakonec již nesmyslná diskuze v kruhu.

/* viz mé dva první příspěvky na Šamanův týdenní přehled. Argument "sirky = Vítkov" fungoval i u vysokoškolsky vzdělaných umělců. Bylo mi z nich smutno. (Göbbels by se radoval, kdyby se toho dožil.) Příznačné je, že tuto paralelu (asi) použil jako první server Romea.cz.
Pro dovršení podhazů a absurdit kolem této kauzy by bylo zajímavé, kdyby Romeu někdo veřejně obvinil z používání göbbelsovských metod propagandy.

Pedro řekl(a)...

Paní Liana Janáčková bohužel nedomyslela, že to co bylo při dřívějších volbách roztomilou pozorností, se v dnešní době vášní točících se kolem vítkovské aféry dá velmi účinně propagandisticky zneužít (podtrhuji že nejsem ani příznivec, ani odpůrce této paní). Ponaučení pro příště, nejenom pro ni ...

STK řekl(a)...

Tak, Pedro.
Liana je "držka nevymáchaná", která nazývá věci pravými jmény (přiznám se, že jsem ji právě proto volil) a má tedy spoustu nepřátel.
Vlastně atak na ni před 4-lety, kdy někdo sestříhal její slova pronesená na nějaké schůzce s občany, kteří si stěžovali na nemožnost soužití s rómskou menšinou, do naprosto antirómského prohlášení mě přivedla k tomu, že jsem začal na jeden web psát a pokoušel jsem se ji obhájit* - ačkoliv ji neznám, nikdy jsem se s ní nesetkal a do její jurisdikce nepatřím.

*/ Ta zvukařská práce na sestřihu byla mizerná. Dalo se to udělat mnohem lépe - i já to umím mnohem lépe. Takže moje víra v takové důkazy je značně vlažná. Vím, kolik se toho dá zfalšovat. Je to často snadnější, než nafalšovat nějakou fotomontáž.

STK: Božínku... řekl(a)...

Jo a oprava: Ten týdenní přehled je Moby Dickův na Šamanově blogu. To pro přesnost.
Liana Janáčková by bývala byla jen "mojí senátorkou", nic víc.

A.S.Pergill řekl(a)...

to STK:
Obelstít techniku lze, ale když se pokusíte "obelstít" elektroměr, tak se na to relativně brzy přijde a tresty jsou drsné. Ten svit slunce by bylo možné měřit na víc lokalitách okolo, ne v samotné elektrárně apod.
Kontrolory by bylo možno zaplatit, motivovat cílovými prémiemi, náhodně vybírat lokality razií atd.
Minimálně by to majitelům fotovoltaiky silně znepříjemnilo život.

jiný Honza řekl(a)...

Šamane, je mi nesmírně líto, že i trady zazněla ta debilita se sirkami. STK má naprostou pravdu. Lianu jsem nevolil neb bydlím v jiném senátním obvodě. Kdysi byla mou starostkou a nikdy bych neuvažoval o volbě někoho jiného. Obzvlášť ne člověka, který propásl možnost pomoct své čtvrti (pardon, městské části) z útlumu.
Fakt díky novinářům, zvlášť těm na realitě nezávislým.

STK řekl(a)...

2 A.S.Pergill:
Jistěže se na každý podvod časem přijde. Problém je v tom, že ČEZ na "cinknutý elektroměr přichází už po pár měsících. Proč?

* Protože nesedí součty jednotlivých hodin s "páteřním" elektroměrem.
* Protože statistika jednoho odběrního místa náhle ukazuje nezvyklý a náhlýpokles spotřeby, často na nulu.

Spotřebu totiž kontinuálně hlídá počítač, který účtuje odebranou elektřinu, vyhodnotí změny, nahlásí obsluze a pak už ČEZ jenom pošle své nechvalně známé komando, aby zajistilo technické řešení podvodu.

Tak je to skoro s každým podvodem. To, co způsobuje provalení takových podvodů je buď nenažranost nebo závist sousedů. Tedy ryze lidský faktor.

Ostatně Al Capone dojel na nepřiznané daně - pokud se nepletu...

A.S.Pergill řekl(a)...

Al Capone dojel hlavně na syfilis. Chytli ho na těch daních, ale je docela možné, že už byl natolik cerebrálně sjetý, že si to nepohlídal. Ve vězení poměrně rychle sešel a zdementněl.