úterý 17. dubna 2012

Vzpoura Karolíny Peake

Před dvěma týdny jsem zde v článku Věci podivné probíral děsivě neuchopitelnou politiku koaliční strany jménem Věci veřejné. Mezitím se udály další věci, některé z nich ještě podivnější, některé praštěné, jiné absurdní, avšak některé logické.

V pátek soudce Jan Šott odsoudil Víta Bártu podmíněně za uplácení. Absurdní je, že to nebylo zásluhou obžaloby, jejíž korunovanou svědkyni Kristýnu Kočí soudce označil za nevěrohodnou, avšak díky obhajobě, která přiznala, že Bárta rozdával "svým" poslancům půjčky. "Půjčky nebrat!" řekl by poslancům VV Ladislav Smoljak ve filmu Jáchyme, hoď ho do stroje. Předpokládám, že ten film viděli. Avšak brali. Soudce proto jednal podle mě logicky.


Rozsudek ještě není pravomocný, ale jeho odůvodnění je přesným rozborem fungování jedné politické strany. Tentokrát to odnesli Véčkaři, protože se chovali až příliš absurdně. Náhled veřejnosti do vnitřních věcí Věcí veřejných je pro stranu politicky smrtící. Teoreticky by se měla nyní snažit se očistit. A nejdříve její majitel a zakladatel Vít Bárta. Ten udělal logický krok – opustil místo šéfa klubu strany. V neděli prohlásil, že "zřejmě" odejde i ze strany. Poslancem chce zůstat. A očistit se chce opět bártovsky absurdně: Hodlá se stát hejtmanem v Plzeňském kraji, tedy po vítězných krajských volbách. Bude kandidovat za sebe, za jinou partaj, nebo si založí novou stranu? V neděli to vypadalo, že to nebude za VV, dnes si nejsme jisti. Bárta tak nevyslyšel dobře míněnou radu místopředsedkyně VV Karolíny Peake, aby si odpočinul a nabral síly na odvolací proces a případný návrat do politiky. V každém případě to nebude "vysoká politika", ze které Vít Bárta slíbil odejít v případě odsouzení. Úroveň politiky, na které se tento pán bude dále nacházet, je tedy nejspíše nízká. Logicky z toho vyplývá, že poslanci a hejtmani vykonávají nízkou politiku. Inu, je tomu tak!

A hned se nám ukazuje výsledek jeho nízké politiky: Místo něj by se měla stát předsedkyní poslaneckého klubu Kateřina Klasnová. Jeho manželka. Jak velice podivné, až absurdní. Poslanci VV si nyní nebudou chodit pro rady do bytu Víta Bárty, ale do bytu jeho manželky. Kateřina jim bude dávat moudra a Vít vařit kafe.

Absurdity ve VV pokračují. Stranický orgán, který si říká "grémium", v pátek vyzval svého ministra dopravy Pavla Dobeše, aby do středy 18.4. "rezignoval" (tedy podal demisi), jinak ho vyloučí z partaje. Před dvěma týdny přitom premiér Nečas pravil, že demise ministrů VV bude znamenat rozpad koalice a předčasné volby. Před týdnem Véčkaři přistoupili na to, že žádné demise nebudou a koalice pokračuje. Tak to už není jenom absurdní, ale dokonale pitomé. K tomu Nečas ze zahraniční cesty v Albánii podotkl, že ho Véčkaři opět opomněli o takové drobnosti informovat a připomenul jim, že jakékoli podávání demisí zakázal – pokud má dále trvat koalice!

Odvolávání neposlušných ministrů je o to podivnější, že partaj už tři týdny marně hledá ministra školství, mládeže a tělovýchovy. Před těmi dvěma týdny jsem zde napsal: "Dámy a pánové z VV, na co si to hrajete? Nemáte ani lidi, abyste ve vládě zalepili díry po svých ministrech!"

Člověk by řekl, že pokud by Věci veřejné byly politickou stranou, pověřili by vůdcovstvím klubu poslanců nebo partaje někoho natolik sympatického, jako je Karolína Peake. Mladá dáma, která mě už před časem zaujala tím, jak vždy dokázala hovořit s veřejností. Zatímco jiní politici při záškubech uvnitř VV před novináři prchali, ona jim ochotně a věcně odpovídala. Stručně, ale výstižně a s přehledem. A dokázala na hloupou otázku, která byla hloupě opakovaná, odpovídat opakovaně a tak, aby hlupáka neurazila. Nu, říkal jsem si, poslední schopný politik VV.  S Karolínou Peake má strana ještě možnost něčeho, čemu se říká "obroda".

Jenže v úterý s dalším vyzýváním k rezignaci/demisi ministra, a vyhrožováním vyloučení už zřejmě přetekl džbán a poháru se ulomilo ucho. Karolína Peake oznámila krátce po 17.00 svůj odchod ze strany. A to kvůli "opakované destrukci" a "nesrozumitelným krokům". Se situací ve straně je nespokojena.

Zdá se, že "Bártovské křídlo" pokračuje ve svých věcech podivných, a není síly to změnit zevnitř. Proto Peake ani nekandidovala na předsedkyni strany.

Místopředsedkyně Klasnová (Bártová) viní Peake, že chce "násilně přepsat politickou mapu České republiky". Co se týče bývalého přátelského vztahu ke Karolíně, pak to, co provedla, je "dno mezilidských vztahů v politice". (Připomeňme, že dno jsme snad sledovali minulý pátek při soudu s Vítem Bártou, Jaroslavem Škárkou – a jejich "politickými", tedy "nízce politickými" – metodami.) Prezident Václav Klaus věští, že odchod Karolíny Peake vyvolá další otřesy. Nikdo si nevšímá toho, že výzvou k "rezignaci" ministra porušila VV týden starou dohodu, a to potom, co dostala poslední vážné varování! Premiér Nečas by klidně mohl rozpustit koalici a podat demisi vlády.

Premiér se o dění dověděl na letišti po návratu z Makedonie. S Karolínou Peake nebyl domluvený, ale "měl nějaké tuchy".

Místopředsedkyně Dagmar Navrátilová následuje večer krok Karolíny Peake. Než jsem článek dopsal, je jmenovitě známých poslaneckých uprchlíků z VV už pět. Do nového, dosud nepojmenovaného politického subjektu přecházejí i neposlanečtí ministři VV. Když bude vzbouřených poslanců osm, může vzniknout vláda na základě chatrné stojedničky, když jich bude deset, bude to stabilní stotrojka. Tentokrát to nebudou "přeběhlíci", ale rovnou "přeběhlická strana". Která převezme koaliční smlouvu – pokud s tím budou partneři ze současné koalice souhlasit.

Ministři zůstanou, a chybějícího ministra školství už nebude vybírat VV. Je potřeba, aby rekonstruovaná koalice požádala ve Sněmovně o důvěru. Opozice přesto bude mluvit o "vládě přeběhlíků".

Ale – kdo přeběhl? Úplatní, podvádějící, navzájem se nahrávající, lhoucí, nenasytní poslanci, kteří se ani po proběhlém soudu nestydí, anebo ministři, kteří zůstali na svém místě, a současní povstalci?

Ano, příští dva roky nás čeká nás vláda povstalecká!

Psáno 17. dubna, dopsáno 21.00

27 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Svatopluk
Obávám se, že takové vyjádření sympatií k odštěpencům lze nazvat "Přidat se k Pyrrhovým vítězům". Na nejbližší dva roky si zachovali příjmy a pomohli zničit něco, co se nelíbilo. Nejsem si však jistý, že to, co nyní vzniká za účelem zachování vládní většiny, se bude líbit nám všem. Ačkoli se mi protiví lidé, co se mohou živit fízlováním a dojením rozpočtu (ABL), nemyslím (z toho, co jsem slyšel), že nová platforma je TA STRANA BOJE PROTI KORUPCI.

Schumacher řekl(a)...

Šamane, není to izolovaný jev, ale projev obecných poměrů, toho, že nynější zdejší kultura není schopna vygenerovat nic lepšího. Z toho pohledu je marginální diskuse toho co lze očekávat od Peake, která rozhodně není jako Margaret Thacher (i kdyby byla, bylo by to ve zdejší kultuře stejně k ničemu) či od někoho jiného. Vláda a nám na očích vystavení herci loutkového divadla jako nositelé formální politické moci jsou slabí. Proč je to tak, je komplexní záležitost. Politiku nelze oddělit od ekonomiky. Tou je limitována i suverenita navenek v situaci vysokého zadlužení, nesoběstačnosti v základních strategických zdrojích a jednostranné geopolitické orientace. Jsme natolik hospodářsky slabí a závislí na zemích jejichž vlády generují "evropskou politiku" "nadústavně" diktující naše vnitřní poměry do té míry, že určují čím svítit, co jísta mnoho dalšího, že jakýkoli pokus o vymanění se z tohoto bude potrestán odnětím "dotační drogy" a dalšími sankcemi a to s důsledky, které většina už tak reptajících obyvatel není ochotna snést. Naopak je vlastní vládou nucena trpět šílené experimenty. Protože jak jinak, vy nás čekaly tradiční a známé "nedozírné následky". A hrozí se toho co ji čeká, protože lépe už bylo a světlé zítřky nebudou, protože mimo jiné byly dílem prožrány (něčím bylo nutno uplácet voliče) dílem vyměněny za "misku čočky" v naivním nadšení, že tamti odtamtud, kteří nám přinesli "demokracii" chtěli a chtějí jen naše dobro. Kromě toho a to je na obsáhlou diskusi, jsou vnitřní příčiny táhnoucí se od "národního obrození". Když už jsme revoltovali, tak nějak polovičatě, horkokrevně a krátkodeše, utopili jsme se ve vnitřních rozporech. I při dobré vůli by "Vídni" bylo obtížné vyhovět, když nebylo jisté co vlastně ti Češi chtějí. Nyní to sice můžeme dovodit, ale požadavek aby nám bylo vládnuto když už ne osvíceně, tak rozumně, levně, abychom s tím pokud možno neměli žádnou práci, tak abychom se všichni měli dobře, jako politický program je to nereálné. Realita je taková, že vládne ten kdo je schopen vládnout a tak jak je schopen vládnout. Jestliže nejdeme po povrchu, ale zabýváme se příčinami, ne špičkou ledovce, kterou nám mediokracie strká pod nos, VV a Karolína Peake jsou marginálií.

Schumacher řekl(a)...

A předhozenou kostí abychom se o ni servali, nezabývali tím proč to tak je a tak dál potvrzovali vítězství ideologie nad zdravým rozumem. Zítra tohle bude zapomenuto a bude nám předhozena další kost. Pokud jde o nás tady, kromě toho že se tu můžeme vykecat, nemáme sílu změnit lokální natož evropskou politiku, které prakticky můžeme stavět na úroveň přírodních jevů a podobně jim čelit. Nemůžeme ovlivnit jaké počasí bude zítra, ale můžeme se na ně připravit. Nejsem takový skeptik, že nevidím žádnou možnost zásadně ovlivnit veřejné záležitosti. Možnost sice je, ale je malá, ve většinovém proudu budeme vždy v menšině. A ještě se hádáme mezi sebou. Z toho mála co mohu tam kde jsem jdu dělat to málo co mohu. Alespoň kousek něčeho co považuju za správné.

EK podotek řekl(a)...

vážený obuvníku........Nejsem takový skeptik, že nevidím žádnou možnost zásadně ovlivnit veřejné záležitosti. Možnost sice je, ale je malá, ve většinovém proudu budeme vždy v menšině. A ještě se hádáme mezi sebou. Z toho mála co mohu tam kde jsem jdu dělat to málo co mohu. Alespoň kousek něčeho co považuju za správné.....A proto, odkonzervuji promažu a očistím "zařízení" , naplním zásobníky a napáskuji co jen půjde, posílím otužilost a to F i P,zatím to nemohu ovlivnit, tak se připravím, jen aby někomu nerupl NERV, to bude mazec..... pak jsem se probudil, a....ruka v nočníku, no to je sranec.

čest v šest!

Petr Kohout řekl(a)...

Nečas a Kalousek nejprve vytlačili Johna z vlády, poté celé měsíce odmítali koaliční jednání (aby s ním nemuseli jednat) a poté se dvakrát pokusili rozvrátit Věci veřejné - poprvé šlo o spiknutí Tluchoř-Kočí a podruhé dokonce Nečas polovinu přeběhlíků PODPLATIL nibisterskými funkcemi. Což je mimochodem větší částka, než 370.000 Kč, a navíc ze státního.

Schumacher řekl(a)...

Tluchoř? Rubášův zeť a cosi kol nemocničních privatizací? Také zajímavá figura. Ano, podplácet se musí umět. Penězi v obálce, to je zločin, dobře honorovanou a i jinak zajímavou politickou funkcí či podobnou trafikou, to je politika. leč na té bezpečné straně zákona. A kdo holt nemůže nabídnout tu trafiku, musí riskovat s obálkou. Tak to na Bártu spadlo dřív než se stačil bezpečně etablovat jako trafikový přidělovač. I když, nemyslím si, že je takový darebák jakého z něj dělá mediokracie. Četl jsem jeho proklínaný elaborát, nevytržený ze souvislostí není až tak hanebný.

STK řekl(a)...

Když se spolucestující ve vlaku baví o fintách, jak vyhrát partii hry, kterou jsem nikdy nehrál a hrát nebudu, jdu raději na chodbičku koukat z okna nebo si hodím kabát přes obličej a spím.
===
Pohled na naši domácí politiku, která panáčkuje tak jak Německo a Francie píská (říkají tomu eufemisticky Evropská Unie) a jak si z nás dělají srandu úředníci z Brusele, o kterých nic nevíme, natož abychom je kdy volili, jak jsou "eurohujeři" ochotní obhajovat a "vysvětlovat" každou pitomost, která sem z Brusele dorazí a kterou NAŠI ouředníčkové začnou ihned prosazovat, aby se EU zavděčili a měli tak naději na dobře placené angažmá v Bruseli je opravdu tristní.
Pohled na naši domácí politiku, na falešné (ale o to nenávistnější) argumenty levice a neargumenty pravice (lůze netřeba nic vysvětlovat, ta má přece držet hubu a krok!) mi připomíná pohled do suchého záchodu, když se zapomene pravidelně prosypat chlorovým vápnem. Jeden červ na druhém, stále se množí a nakonec už nemají co žrát - už tam není ani to ho*no. Tak se jenom tak bezcílně hemží.

Ne o tom nebudu ani diskutovat, ani se tím v duchu nějak zabývat. Těším se, co zase vymyslí naši "odbortáři" v sobotu, jestli vláda odstoupí. Proti komu budou pod vedením ČSSD (a KSČM) vlastně protestovat. Asi proti vlastnímu lidu, který si na populistické levicové vládě svého času vynutil "prožrání" jakýchkoliv rezervních prostředků a možná i proti těm, kteří si zajistili nátlakovými akcemi a vyhrůžkami další existenci: OPENCARD, dotace divadel bez ohledu na jejich výsledky, vyzbrojování armády nepoužitelnými zbraněmi a pohybovadly, Českým Drahám, nefektivní policii...
.... a vůbec. Nebudu na to raději myslet, musel bych se pozvracet. Lži, podvody, kmotři, spindoktoři, kampaně v TV...
Ten pohled do suchého záchodu plného červů je přece jenom o hodně lepší - člověk tam má nad situací v skutečný nadhled.

P.S.: Informace, koho Vám stylem připomíná Vl.astimil Kodlak?
A co by tomu řekl Jan Tleskač? Nebo Harpyje?

STK řekl(a)...

... a stačí 2-3 lopatky chlorového vápna a hemžení ustane. Nastane mrtvolné nehybno a ticho. Už nic nemlaská.
Kdo první použije chlorové vápno v Kotlince? Počkáme na nějakého "našeho" Breivika?
Nebo co?

informace řekl(a)...

Poslední vtip o korupci v Itálii:
Korupce vzrostla natolik, že ministr spravedlnosti úřednické vlády Montiho navrhl zvýšení trestů.
Na to tajemníci tří stran, co vládu podporují, namítli: "Když se zvýší tresty, musí se zvýšit i úplatky, aby to stálo za to."

STK,
nevím, co říct. Nemám skleněnou kouli.

stk řekl(a)...

Breivik je těžké téma, musím toho dneska nechat. Neskutečné souvislosti, dávné příčiny a dlouhodobé předpokládané následky - nejen pro Norsko.

Ten vtip o korupci v (Itálii, Kotlince, Rusku, Germánii nebo kdekoliv) není žádným vtipem, to je prostý popis skutečnosti. Předpokládaný zisk z riskantní operace musí být úměrný ztrátě. To přece zná každý hráč.

Harpyje bojuje svým obvyklým stylem na Psu s euroskeoptiky. Je jich tam dost. Kdo vyhrává nevím - a je to jedno. Tyhle diskuze ovšem připomínají deskovou hru zvanou "mlýnek". Nedá se prohrát. Tudíž ani vyhrát. Jenom vzdát. Nebo hrát do "zuhelnatění".

informace řekl(a)...

STK,
jste muž odvážný, milující riziko. Jinak byste se do tématu Breivika nepouštěl. Zprávy se mění každý den, komentáře protichůdné. Počkejte, jak se to dál vyvine.
Zatím napište o něčem schůdnějším.

stk řekl(a)...

Já nechci, Informace, převyprávět zprávy o tématu, jak se to často dělá. Chtěl bych ty střípky trošku poskládat aspoň do náznaku tvaru. Myslím, že se tomu říká "přidaná hodnota". Ale není to nic lichotivého o lidech. Zase mě tu někteří "zfackují" za "hobity a lumíky". Ono to ale tak vychází - pokud nechci lhát sobě i druhým. A těch morálních facek jsem dostal spoustu. Snáším je docela dobře - vím bezpečně, že král je nahý.

informace řekl(a)...

Jak to můžete vědět, STK,
že je král nahý, když chodíte po světě s očima pevně sevřenýma? To máte nějaké zvláštní mentální vidění (nechci říci zrak).
Někdy je dobře oči otevřít, aby člověk nenarazil a nepochroumal se.

drak řekl(a)...

Myslím, že Schumacher a STK vystihli podstatu a není příliš co dodat, tak snad ani nebudu, bylo by mi z toho zbytečně smutno. Kdysi za bolševika jsme mohli doufat, že až padne bolševik na držku, což při tom jeho nehospodaření bylo jen otázkou času, že nám v NATO a v Evropě bude líp. No je vidět, že nebude a že pohasíná i naděje, že by vůbec kdy mohlo. Toho, co nefunguje vůbec, nebo funguje protismyslně je už tolik, že to už nezastavíme ani nepřibrzdíme, na nějaké zastavení či zvrácení už není ani pomyšlení.

S tím Breivikem je to pravděpodobně tak, že je to s největší pravděpodobností cvok. Nebezpečného cvoka by asi bylo správné zavřít na doživotí do nějaké léčebny, odkud nejde zdrhnout a zahodit klíč a způsobit tak, že se na to co nejdříve zapomene. Jenomže díky poraněným citům obětí byla vytvořena společenská objednávka na jeho odsouzení a bohužel se našli ignoranti ochotní vyjít tomu vstříc, nahánějí voliče. Docela chápu lidi, kteří odmítají tu frašku sledovat. Konec je otevřený, závisí to na soudci, buď dá na jeden posudek, že je cvok (nejsem cvokař, ale myslím že Breivik cvok je), nebo dá na ten druhý. Možná, to tak dopadne, hovoří pro to to, že Breivik je natolik cvok, že raději bude v base, nežli by byl ve cvokárně, pozůstalým se to také bude líbit, média si na tom natřískají, politici také tak, takže nakonec možná budou svým způsobem spokojení všichni, včetně Breivika. Ono ale bůh ví, co s člověkem dělají psychofarmaka, takže možná je lepší být v base, než ve cvokárně, kde z člověka mohou psychofarmaky vyrobit netečný a lhostejný kus živé hmoty. Norská basa bude určitě srovnatelná s našimi skromnějšími hotely, pravděpodobně bude i lepší.

Jinak ale nelze přehlédnout, že to, nač Breivik poukazuje je velký problém, který se neřeší buď vůbec, nebo když už ano, tak spíš kontraproduktivně, tedy v neprospěch domácích obyvatel Evropy. Na tom se ale bohužel nic nemění, když ano, tak určitě ne k lepšímu.

A.S. Pergill řekl(a)...

To s těmi rozpornými posudky na Breivika mi připomenulo stáže na psychiatrii. Asistent nám líčil, jak je strašně obtížné diagnostikovat některé psychiatrické choroby, když všechny příznakly, co pacienti mají se mohou vyskytovat i u zcela zdravých lidí. Připomenul také, že za Hitlera byl vydán rozkaz všechny duševně nemocné zlikvidovat, a ten nebyl proveden ani v takto totalitním státě jednoduše proto, že ty psychicky nemocné rozpoznat nelze.
I padla otázka:
"A pane asistente, jak se vlastně vy lišíte od svých pacientů?"
Odpovědí bylo plácnutí přes kapsu doprovázené zacinkáním: "Já mám tady klíče."

Speciálně to Drak:
V Norsku nemají ani trest smrti, ani doživotní vězení. S velmi vysokou pravděpodobností za 20 let, což je maximum, co může díky humanrightistům dostat, bude venku, byť třeba v nějakém režimu policejního nebo kurátorského dozoru.
Ale to je kaše, kterou navařili právě ti, jejichž mládež Breivik střílel. Prostě bumerang se vším všudy.

STK řekl(a)...

Musím pracovat, píšu z Ústavu tak jen krátce, Informace.
Dívat se okýnkem do automatické pračky na prádlo, jak se pořád točí kolem dokola s tím, že se možná neco stane je kontraproduktivní. Jinak se pochopitelně dívám - ale to, co vidím mě netěší a proto píšu své pmflety. Tož tak.
Objevím se zase po slunka západu.

informace řekl(a)...

Souhlasím s Pergillem, že Breivik je výplodem humanrighitistické politiky.
Kolik lidí sdílí Breivikovy názory, ale nedovádí je až k jeho závěrům?
Nálady široké veřejnosti nejsou zrovna v souladu s teoriemi různých multikulturalistů.
Tahle zpráva je do jisté míry komická a zároveň varovná. Místní fara sebrala mezi věřícími peníze na koupi a opravu nějakého starého selského stavení se zahradou, s úmyslem, že tam zřídí kulturní a oddychové středisko. Když to nejkrásnějc zrenovovali a dali tam i nábytek, do střediska se nastěhovali cikáni. Co teď? Může církev vyhnat potřebné a chudé? ale co s dalšími výdaji za elektřinu, vodu a pod.? Kdo je bude platit? Věřící, naštvaní už okupací střediska, to odmítli. A tak slyšte, jaké vynazl pan páter řešení. Fara sepsala s cikány a obcí konkordát, v němž se cikáni zavazují, že budou dům, který jim církev ponechá k obývání zdarma, udržovat v pořádku. Obec se zas zavazuje, že bude platit za výdaje na vodu, elektřinu plyn.
Po tomhle případu se nebudou cikáni žinýrovat vlézt kamkoliv, v jistotě, že je nikdo nejen nevyžene, ale dá jim na to glejt. Já, kdybych byla mezi těmi, co přispěli, bych se s ostatními obrátila k soudu. Stejně by to asi nikam nevedlo, ale možná by tam nějaký právní háček byl.
Letos raději farář se svým průvodem ani nechodil na velikonoce žehnat bytům a žebrat při tom o peníze.
Asi si představil, jakého by se mu dostalo u věřících přijetí.

Schumacher řekl(a)...

A já s potěšením souhlasím se všemi. Ne, že bych měl radost z toho k čemu nezávisle na sobě a dokonce jako přes kopírák docházíme. Teď jde o to jak ztohoven... Chtělo by to trochu optimismu jako autorův závěr ve Válce s Mloky.
Rád bych aby vyšlo počasí a vyrazil s foťákem na rozkvetlý Petřín. Sice nejspíš ne s novým kanónem ale opravená fuji se zdá na tohle schopná a malý soudeček při širokém na krajinu moc nevadí.

informace řekl(a)...

STK,
víte, že Breivik u soudu prohlásil, že chtěl vyhodit do vzduchu vládu uříznout hlavu premiérovi a nafilmovanou scénu dát na internet? Píší to dnešní tiskové agentury.
Nebude Vás to strašit v noci?

STK řekl(a)...

Ano Informace,
ale nehodlám proto nějak zásadněji korigovat svůj názor na celý případ. Já přece netvrdím, že Breivik není šílenec. Jde mi ale o případ, ne o výroky člověka, kterému se splnil sen, za který vědomě dal, kromě těch 77-mi mrtvých, i život svůj. Svět ho ale poslouchá!
===
Mimo jiné: viděla jste někdy toho předsedu Norské socialistické mládeže, který měl být hlavním a prvním cílem A.B.Breivika na ostrově Utoya v TV? Povím vám, v ten okamžik jsem si uvědomil, že s Breivikem bezpodmínečně souhlasím*.
Soudruh předseda s tím pečlivě načesaným a nalakovaným melírovaným "kohoutem" na hlavě vypadá podobně, jako ten náš český Lukáš Kohout, který před časem jezdil s ministry za státní peníze po světě a loni organizoval proticikánské demonstrace v Šluknově a okolí. Prostě samolibý, neskutečně drzý fracek, který se ujme vedení čehokoliv, jen když bude chvíli vypadat jako "šéf". Stejná gestikulace, stejné, kontrolované grimasy.
Prostě týpek, kterým říkám ještě dřív, než stačí otevřít hubu: "Děkuji, nechci! A běžte pryč!"

*/ samozřejmě nadsázka. Ale opravdu tyhle týpky bytostně nesnáším. Uvažoval jsem, jestli to není věkem, ale vzpomněl jsem si, že jsem je nesnášel i zamlada. To ovšem byli většinou mladí členové strany.
(Podobný týpek, dánský student, dostal nedávno od izraelského vojáka samopalem do zubů. Nemělo se to stát, ale lidsky toho důstojníka naprosto chápu. Výcvik, nevýcvik, každé sebeovládání má své meze.)

Pochopitelně opět přeháním. Takovou úlevu si nemůže skoro nikdo dopřát - s ohledem na své bližní. Škoda.

informace řekl(a)...

Šmarjá, podívejte se STK,
co říká o Breivikovi David Duke na tomhle videu. Že je představitelem sionistického supernacizmu!
http://www.youtube.com/watch?v=CpgmCWblfvo
Jestli nevíte, kdo to je, mrkněte se na českou Wikipedii. V Praze ho v 2009 zatkli a vyrazili ven.

STK řekl(a)...

Prokristapána, kam jste to zabloudila, Informace!
To je přece peleš lotrovská, antisionisti jedni na Trubce! Ideologie pomocí videa se teď do lidí lije!
Ale vážně. O tom tam taky píšu: Případu Breivik bude zneužívat kdekdo a "vysvětlovat Breivika" bude nejméně do doby ukončení soudu velmi módní, zvláště pak pro kavárenské intelektuály, jenže ta vysvětlení se budou lišit, dokonce (jak vidno zříti) dokonce diametrálně.
Zítra ráno jdu zase pracovat do Ústavu, takže:
Dobrou noc všem.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Také toužím po něčem takovém, ale nějak se mi ne a ne sejít vhodný volný čas s vhodným hezkým počasím a světlem dohromady :-) Prostě to chce trpělivost. Nedávno jsem si pořídil LightRoom a PhotoShop od Adobeho a učím se s tím dělat. Má to v sobě mimochodem na opravy soudku haldy údajů o haldě objektivů, takže máte-li nějaký z těch, co jsou v databázi, tak to snímku "srovná" perspektivu jedna radost. Aspoň vím, že přidané hodnoty je v tom softwaru poměrně hodně a začínám se smiřovat s tím, že sice to bylo drahé, ale když se mi s tím nakonec povede dobře dělat, bude to aspoň užitečná investice.

Toužím po optimistickém závěru, ale žádný se mi nerýsuje.

informaci:

Cikáni většinou zásadně, nikdy a za nic neplatí, leda v hospodě za chlast a kuřivo a i tam to zkoušejí obejít. Za bydlení oni neplatí úplně nejzásadněji ze všeho, je přece naší povinností jim ho zajistit, to ještě nevíte?

STK:

Ano, tyhlety radioaktivní naduté, smrduté, protivné, arogantní a nafoukané mlaďounké "svazáčky" bych nejraději ze všeho vlastnoručně roztrhal na kousíčky, tak aby si to užili a dlouho je to bolelo, než by dodýchali, ale jak říkáte, nejde to, bohužel.

Pergillovi:

Myslím, že jsem v kysně zaslechl cosi o tom, že Norové mohou Breivikovi opakovaně prodlužovat tu basu vždy o maximálně 5 let. Prý je to podle jejich legislativy možné u zvláště nebezpečných zločinců v jiných, vyjímečných případech, což tenhle asi je. Že někdo vyvraždí za jedno odpoledne několik desítek lidí je dost vyjímečný případ.

Schumacher řekl(a)...

Draku jenže já jsem stále ještě kompaktovitej a zatím netahám v ruksaku spoustu skla. Když už to muší bejt, srovnám to v Zoneru. Rád bych porovnal identický snímek pořízený v dobrých světelných podmínkách z kompaktu a ze zrcadla. Zítra to vypadá na průzkum bojem, rád bych rozkvětlý Petřín s kýčovitou modrou oblohou proloženou bílými mráčky jako loni. Vyzkoušet rozšířený dynamický rozsah. Lákají mě i tropičtí motýli v Tróji. Čekají mě výdaje, Canon po kterém koukám by sice nenabořil plány, ale nemyslím, že ho teď až tak nutně potřebuju. Jeho cena leze dolů a bude s ním víc zkušeností. Krom toho v srpnu by měla být verze s výměnnými objektivy, to je pro mě lákavé po zkušenostech s prachem na snímači. Když už se tam něco dostane, rád bych měl možnost to snadno vyčistit.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Zítra možná budete mít kliku, výhled počasí vypadá líp, nežli na neděli. Zítra na focení čas mít nebudu, nechal jsem se zlákat na zítřek na Chodov, je tam setkání organisované serverem fotoaparat.cz a v malých sálech jsem našel pár přednášek, které mi zdá se za to harcování stojí. Pak asi zajedu za maminkou a propršenou neděli věnují dílem papírování a dílem nějaké fysické práci pod střechou. Nicméně kdybyste o to stál, mohli bychom zkusit vyfotografovat to samé 700kou a kompaktem a můžeme pak zkusit srovnat výsledek. V květnu už snad bude to počasí stabilnější a slunečnější. Myslím, že počkat si na tělo s výměnnými objektivy se Vám určitě vyplatí, bude li to mít dobrou ostřící automatiku, tak ta zrcadlovka ve většině běžných situací zase až tak nenahraditelná není.

Anonymní řekl(a)...

To drak: Tak konečně přestaň žvanit a postřílej ty arogantní a nafoukané mlaďounké "svazáčky". Budeš v televizi, budeš moct zdravit národ zdviženou pravicí. To bude něco!

Schumacher řekl(a)...

Draku, fotovycházka je dobrý nápad. Šaman by si jistě dal říct. V květnu by to mohlo vyjít, porovnáme. Zítra uvidím jdestli Petřín nebo Troja, spíš Troja, vezmeme to přes Stromovku. Co se týče bezzrcadla, vidím to spíš na podzim. Měl bych se ukáznit, víc přemýšlet a vzít víc na vážno. Moc kropím, je z toho spousta téměř identických fotek, vybrat vybrat tu nejlepší a zbytek smazat je tuze fotoneurotické, podobě jako testovat audio.