pátek 10. února 2017

MOBY DICK: Nic není vyloučeno


Policejní rozpaky, prezidentův župan, náhlá prověrka, schizoidní islám a roskas Vůdce

Sobota 4. února 2017


Včera postřelila dvoučlenná vojenská hlídka neznámého muže. Byl zraněn v břišní oblasti a jeho stav je vážný. Vojáci po něm začali střílet poté, co se na ně vrhl s mačetou a jednoho z nich pouze lehce zranil. Protože se to stalo u pařížského Louvru a nikoli v Izraeli, začíná zpráva správně: "Neznámý muž s mačetou zaútočil na dvoučlennou vojenskou hlídku…"

Policie je ohledně motivu činu "na rozpacích".
"Nekřičel při tom náhodou něco?" (Moby Dick)
"Křičel. Alláhu akbar!" (Mrtvá Kočka)
"Nerozviřujte nálady." (Neomarxističtí staroantisemité)
*

Írán před týdnem provedl test nové balistické rakety.
"Test nového US prezidenta." (Mrtvá Kočka)
"Zahráváte si s ohněm." (Tvít US prezidenta Kačera Donalda Trumpa)
"Zvažujete i vojenské možnosti?" (Návodná novinářská otázka)
"Nic není vyloučeno." (K.D. Trump, US vrchní velitel)

Včera USA uvalily sankce na 13 Íránců a 12 společností.
"Nové sankce se neslučují s americkým závazkem a rezolucí 2231 Rady bezpečnosti OSN, která potvrzuje jadernou dohodu uzavřenou mezi Íránem a šesti velmocemi."  (Vyjádření íránské diplomacie)

"Što éto takóje »americký závazek« a »dohoda s šesti velmocemi«?" (Žena Moby Dicka)
"Nesmíte mít rakety s doletem do Kalifornie a Brusele. Můžete mít rakety s doletem do Izraele." (Mrtvá Kočka)
*

"Zakazuje se odepírat vstup na území USA osobám s trvalým pobytem nebo osobám s platným vízem, a to bez časového omezení." (Victoria Roberts, tentokrát federální soudkyně z Detroitu pozastavuje executive order No. 13769, tentokrát pro celé území USA)
"Protiváhy se opět ukázaly." (Žena Moby Dicka)

Generální prokurátoři z 15 amerických států označili Donaldův EO za "nezákonný", případně "protiústavní".
"Jejich osobní názor." (Kačer Donald T. podle MnZ)
*

Německý magazín Der Spiegel prsknul na titulní stránku obrázek Donalda Trumpa, kterak drží v jedné ruce uříznutou hlavu sochy Svobody a v druhé ruce zkrvavený nůž. Autorem kresby jest Edel Rodriguez, kubánský imigrant žijící v USA, který tak vyjádřil svůj pocit z "demokracie bez hlavy". Ale ona je to citace teroristických fotoček z vražd zajatců. Z mnohých rozhořčených (vida, vida!) reakcí vyjímáme jednu:

"To vypovídá více o redakci Der Spiegel než o Trumpovi." (Alexander Lambsdorff, viceprezident Evropského parlamentu)

"V Charlie Hebdo by se to vsáklo." (Moby Dick)
"My to máme furt." (Charlie Hebdo)
"A Der Spiegel už měl něco podobného o Alláhovi?" (Mrtvá Kočka)
*

Další zpáva z kultury: Stádní prezident Mlhoš Zeman v rozhovoru pro ČT uvedl, že své rozhodnutí o případné další kandidatuře neoznámí 10. března, jak byl pravil dříve, avšak již 9. března, a to na večírku pro své příznivce. K rozhodnutí mu mělo dopomoci nedávné vyjádření jeho sedmi nejvěrnějších.
"Doporučil vám někdo, abyste znovu nekandidoval.?" (ČT zvažovala zřejmě i tuto nepravděpodobnou variantu)
"Musím poctivě přiznat, že ne." (Mlhoš, oblíbenec zemitého lidu)
"On to už fakticky oznámil." (Žena Moby Dicka)

Neděle 5. února 2017

"Spiegel nechtěl nikoho provokovat. My chceme ukázat, že se jedná o demokracii, o svobodu tisku, o svobodu spravedlivého soudu, a že to vše je ve velkém ohrožení. Takže my ochraňujeme demokracii." (Claus Brinkbaumer, šéfredaktor Spiegel vysvětluje pro Reuters včerejší ostudnou obálku.)
"Jako Němci a Evropané ochraňujete demokracii v USA? Nebojte se, Američani si své svobody uhájí sami." (Žena Moby Dicka)
"Kolegové z Der Spiegel ztratili všechny morální orientační body." (Clemens Wergin, Die Welt)

Brinkbauer byl prý překvapen "bouřlivou reakcí" nejen evropských politiků, ale i německých novinářů.
"Moc čteš americký noviny, Clausi." (Mrtvá Kočka)
 *

"Pokud nám Rusko pomůže v boji s teroristickou frontou Islámský stát, což je klíčovou bitvou, a také s islámským terorismem na celém světě, bude to dobré. Jestli se shodneme? Nemám tušení." (Kačer Donald pro televizi Fox News)

Menažerie je mínění, že je vhodné dohodnout se s partnerem na věcech společného zájmu, avšak vocaď pocaď. Pocaď bylo už Obavovo ustupování v Sýrii a na Ukrajině, pro Donalda je to Pobaltí. A stále ještě Krym a Ukrajina. Tak bacha:
"Postoj v otázce navázání normálního dialogu mezi našimi zeměmi, který zveřejnil, vzbuzuje určité naděje na pozitivní změny v dvoustranných vztazích." (Ministr ruského zahraničí a příhraničních regionů Sergej Larvov)
*

V několika amerických městech probíhají další občanské protesty vůči EO 13769. Menažerii na nich upoutala nejvíce americká vlajka se zeleným pruhem nahoře.
*

Ve státě Missouri zmlátili ve školním autobuse středoškoláci svého spolužáka kvůli kšiltovce s kačeřím sloganem "Make America Great Again".
Negativní diskriminace." (Mrtvá Kočka)
*

The New York Times uveřejnil článek o životě Kačera Donalda Trumpa v Bílém domě. Podle listu "Trump sedí každý večer v obýváku v županu a sleduje televizi". Jeho spolupracovníci si prý postěžovali, že pan US prezident stráví u telky "příliš mnoho času".
Negativní diskriminace." (Mrtvá Kočka)

Pondělí 6. února 2017

"Tento článek je kvintesencí falešných zpráv. Je tak přeplněný všelijakými nepřesnostmi a lžemi, že se NYT musejí prezidentovi omluvit." (Mluvicí vovčáček Bílého domu Sean Spicer k včerejšímu článku.)
"Začneme tím, že si nemyslím, že prezident má župan. Určitě ho nenosí." (Mluvicí vovčáček Bílého domu Sean Spicer k včerejšímu článku.)
"Nosí!" (Agentura Muška na Zdi)
*

Rekonstrukce Státní opery se opozdí o další dlouhé měsíce. Protest k antimonopolnímu úřadu totiž podaly firmy, které se v konkurzu dostaly na druhé, třetí, čtvrté a páté místo. (Šestí a sedmí zatím mlčí.)Křik se ozývá kvůli tomu, že vítězná firma Hochtief CZ (která opravovala např. národní pomník na Vítkově nebo barokně dezolátní Kuks) "je specialistou na dopravní stavby".

Nejvíce řve firma s názvem "Metrostav OPERA 2016"

Úterý 7. února 2017

"Zahájili jsme dodávky komplexů S-300 do Íránu, dieselelektrických ponorek do Vietnamu, realizuje se smlouva na dodávku Su-35 do Číny" (Sergej Čemezov, generální ředitel zbrojního holdingu Rostech, se chlubí na zasedání frakce Jednotného Ruska ve Státní dumě)
Podle mínění řady expertů a ruského Sputniku se může stát letoun Su-35 vážným protivníkem stíhaček F-15, Eurofighter a Rafale. Podle některých svých charakteristik tato stíhačka předstihne vojenská letadla NATO páté generace. (Podle zprávy ruského státně propagandistického  webu Sputnik)
*

Kačer Donald Trump si telepohovořil s tureckým prezidentem Receptem Erdůjanem. Dohodli se, že budou společně postupovat proti IS v syrských městech Al-Báb a Rakka. Přímo v Sýrii také hodlají zřídit bezpečnostní zónu. Informace strategického charakteru tentokráte mimořádně neunikla z Bílého domu, ale ze sultánova paláce.
*

"Vážíme si Trumpa! Učinil velké dílo, aby nám ukázal skutečnou tvář Ameriky." (Ironický tvít skutečné hlavy Íránu ajatolláha Chameneího)
"Twitter je další tváří Satana!" (Nejmenovaný přispěvatel pod nickem "Jsem Veliký!" pro MnZ)
"Kdo to říká, ten to je, tomu se to šikuje." (Nejmenovaný přispěvatel pod nickem "Jsem Jediný!" pro MnZ)

Středa 8. února 2017

Mluvicí vovčáček Bílého domu Sean Spicer informoval novináře o včerejším telerozhovoru svého pána se španělským premiérem Marianem Rajoyem. Přičemž onoho politika podvakráte označil za  "prezidenta".
"Ještěže neřekl, že Trump je král." (Moby Dick)

"Sean mě zklamal." (Kačer Donald podle CNN) Jen jestli toho Spicer nemá moc – krom bělodomního mluvení je i "ředitelem komunikace", a to byly dříve džoby pro dva celé chlapy. Do obou funkcí ho vybral Reince Priebus, ředitel prezidentské kanceláře.
"Priebus mě rozladil." (Kačer Donald podle zdrojů blízkých Lidským a nelidským zdrojům Bílého domu)

Bílý dům poté odmítl posílat své zástupce do pořadů CNN.
"Chodíme tam, kde má podle nás smysl prosazovat náš akční program. CNN takovým místem není." (Bezejmenný úředník Bílého domu)

NO MOMENT! Nezávislá média nemají být místem k prosazování něčího akčního programu!!!
"CNN přece není Hlas Ruska!" (Moby Dick)
"Je." (Mrtvá Kočka)
*

US prezident K. D. Trump poslal čínskému kolegovi Si Ťin-pchingovi dopis, v němž jemu a čínskému lidu popřál hezký Lampionový festival, prosperitu v roce Kohouta a vyjádřil přání na rozvoj konstruktivních vztahů s Čínou, které přinesou bohaté výsledky. (Podle čínského portálu v českém jazyce http://czech.cri.cn/)
*

"Do Lotyšska se začala přemísťovat obrněná vozidla prvního praporu 68. pluku třetí brigády 4. pěší divize USA." (Tisková služba lotyšského ministerstva obrany)
V Lotyšsku je už týden 25 vojáků této brigády. Teď se za nimi přesouvá i jejich technika – 15 tanků M1 Abrams a 6 bojových vozidel pěchoty Bradley.
V Lotyšsku je čerstvě také 225 amerických vojáků. Avšak ti tu nejsou "navíc" – jde o pravidelnou rotaci jednotek NATO v rámci operace Atlantic Resolve.
V celém Pobaltí má NATO rozmístěno v rotaci několik symbolických praporů. Na ruské straně je to řádově více. Proto do Lotyšska nyní směřuje tato symbolická podpora. "Válečná hra" NATO, která proběhla v říjnu loňského roku totiž ukázala, že Ozbrojené síly Ruské federace by – i díky využití území východoproského Kaliningradu – obsadily komplet Pobaltí za 60 hodin.

"A nějaký trouba to vynesl ven." (Žena Moby Dicka)
"Nějaký politik. A ani mu to nedošlo." (Mrtvá Kočka)
"Takže Rusáci už nemusí provádět válečné hry." (Moby Dick)
"Ale válku." (Mrtvá Kočka)
"Zabrat Kaliningrad." (Mrtvá kočka spisovatele Karla Michala)

Čtvrtek 9. února 2017

V Pobaltí, dvěstě kilometrů od Sankt-Petěrburgu, jsou umístěna americká vojska a stíhačky NATO nacvičují lety ve výšce 150 metrů nad Estonskem. A takové lety znamenají přípravu k překonávání vysoce technologické protivzdušné obrany protivníka. Proto byla na základě rozhodnutí Nejvyššího hlavního velitele Vladimíra Putina 7. února zahájena náhlá prověrka ruského vojenského letectva. Účastní se jí asi 45 tisíc členů armády a 1,7 tisíc kusů zbraní a techniky, včetně 150 létajících strojů a 200 protiletadlových raketových komplexů. ("Názor", který dnes zveřejnil ruský státně propagandistický web Sputnik)

"Čtyřicet pět tisíc je přiměřená odpověď na dvacet pět kusů, ne?" (Vrchní Hlavní Nejvyšší podle MnZ)

"Tímto cvičením jsme velmi znepokojeni, protože do blízkosti našich hranic bude přesunuto velké množství útočných sil, které se budou demonstrativně připravovat na válku se Západem." (Litevská prezidentka Dalia Grybauskaitė na summitu pobaltských států v lotyšské Rize)
*

"Zdroje oznámily, že Trumpova administrativa připravila výnos prezidenta o zrušení sankcí vůči Rusku." (Dva týdny starý tvít Fabrice Pothiera, experta Atlantic Council)
"Informaci o zrušení omezovacích opatření vůči Rusku potvrdila také pracovnice amerického časopisu Politico Susan Glasserová." (Alternativní média včetně ruského státně propagandistickéhio Sputiku, Seznamu.cz a CNN)
"Zpráva ještě není potvrzena." (Dodatek Fabrice Pothiera, který již alternativní média necitovala)

"Pokud jde o sankce, máme co do činění se dvěma balíky. Jeden z nich se vztahuje ke Krymu. Myslím si, že naše stálá zástupkyně Nikki Haley se k tomu v OSN naprosto jasně vyjádřila v OSN – dokud Rusko neodejde z Krymu, zrušení sankcí na programu nebude." (Mluvicí vovčáček Bílého domu Sean Spicer)
"Americký prezident hodlá zrušit sankce vůči Rusku." (Alternativní média si stále melou svou)
*

Český muslim, který se 5. února po zadržení tureckými policajty na istanbulském letišti vytahoval, že se chce přidat k Islámskému státu, by prý nezabíjel, prohlašují psychiatričtí znalci. To také tvrdil dneska u plzeňského soudu. Má "schizoidní poruchu", avšak duševní chorobou netrpí.
"Tou by trpěli jiní." (Mrtvá Kočka)

Lidi určené k popravě by vybíral sám, ale proto, aby popravy neprováděl "tak brutálně".
"Što éto takóje »brutálně«?" (Žena Moby Dicka)
"Podívej se na ty stránky se záběry brutálně prováděných poprav, na které klikal Jan Silovský." (Moby Dick)
"Aby viděl, co nechce dělat." (Mrtvá Kočka)

Mínění menažerie: Konverze k islámu v dospělém věku mimo muslimské země je schizoidní porucha.
"Ale evropské země jsou muslimské!" (Jsem Veliký)

Pátek 10. února 2017

Protiteroristická jednotka SDAT zajistila v jihofrancouzském městě Montpellier čtyři lidi, kteří připravovali teroristický útok v Paříži. Šlo o tři pány (21, 27, 34) a šestnáctiletou holku. Při razii byly zabaveny výbušniny. Konkrétně šlo o triaceton triperoxidu (TATP), stejnou výbušninu, jaká byla použita při útocích v Paříži a v Bruselu. Zadržení plánovali spáchat sebevražedný atentát někde v Paříži na místě oblíbeném turisty.
"Policie tápe v motivech plánovaného činu.." (Moby Dick)
"Ještě nic nekřičeli." (Žena Moby Dicka)
"A tak to snad ani není terorismus." (Mrtvá Kočka)
*

"Akce, které podniká NATO v regionech přilehlých k ruským hranicím, mají nesporně provokativní a destabilizující ráz." (Ministr zahraničních věcí RF Sergej Larvov v interview pro list Izvestija)
"Když on je problém právě v tom, že ty regiony přiléhají k ruským hranicím." (Žena Moby Dicka)
"Zatím zvenčí." Sergej Larvov podle MnZ)

"Abych konečně odstranil toto ohrožování míru a vytvořil předpoklady pro nutný nový řád v tomto životním prostoru, rozhodl jsem se poslat počínaje dneškem do Čech a na Moravu německé vojsko. Odzbrojí teroristické tlupy i české branné oddíly, které je kryjí, vezmou v ochranu život všech ohrožených a zajistí tím základ nového podstatného řešení, které bude odpovídat smyslu tisícileté historie i praktickým nezbytnostem německého a českého národa." ( Nejvyššího Velitel a Vůdce Adolf Hitler v provolání k německému lidu dne 15. 3. 1939. Toto provolání nesmělo být zveřejněno v českém tisku.)
*

Zatímco toto se děje, kongresman Ted Lieu (Dem.) informuje věhlasný plátek Huffington Post, že připravil zákon, podle kterého má v Bílém domě pracovat psychiatr na plný úvazek. Ted uvádí, že tvítovat na téma "smrt a zkáza", "lživé zprávy", "nepoctivá média", případně "zlo" není normální.

Ano, nepoctivá média, která rozšiřují lživé zprávy a páchají tak zlo, to opravdu není normální.
*

A na závěr něco veselého:

Německý automotoklub spočítal, že zavedení dálničních poplatků nic státu nevynese. Plnou cenu zaplatí (pakli to projde Bruselí) pouze zahraniční uživatel německých dálnic. Místňáci budou po zavedení daňové pumpy platit míň.

Nejvíc se zaplatí za auta na naftu.
Míň za auta na benzin
Auta na plyn budou jezdit zadarmo.

"A auta na dřevoplyn ještě dostanou připlacíno." (Mrtvá Kočka)
***

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na i schránku moby.dick@seznam.cz .
Všem dík!
>>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: