neděle 28. října 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Špinavá kokurence

Pondělí 28. října, státní svátek
Na rodinné sváteční procházce jsme potkali Juniora. Na to, že odešel od Českých Textáren bez odstupného, vypadal celkem spokojeně. Dal se na samostatné podnikání. Založil si firmu "Junior´s". Nechápal jsem název. Vysvětlil mi to.
"Když si sednu k počítači, tak se rozhlédnu kolem dokola a zvolám: Tady je Juniorovo!"



Úterý 29. října
Spokojenost našeho bývalého kolegy J. objasněna: Na nedávném Fóru 2000 pocházela dobrá polovina přednesených textů z dílny firmy "Junior´s". Takže ztráty odstupného skutečně litovat nemusel. Proč přednášející nekontaktovali České Textárny?
Psáno odpoledne: Pracovní řečí Fóra 2000 byla angličtina.

Středa 30. října
Blíží se Zasedání Světových Textáren. České Textárny horečně plní exkluzivní vládní zakázku. No, České Textárny – po tom, co od nás utekl Junior, jsme na psaní textů z celé firmy zůstali už jen já a Ambrož! A to prý ještě pro některé koaliční hodnostáře pracuje neznámá konkurence – Star Text.

Čtvrtek 31. října
Na Ambrože přišla podzimní únava, ani přechod na SEČ mu nepomohl. Celý den proklimbá.
Psáno odpoledne: Ambrože si vyzvedla jeho slečna Kočka Mrtvá. Podle Irmy Badavé tráví Ambrož celé noci v jejím bytě! (Tak nejde o podzimní, ale spíš jarní únavu:) Proto se mu ve dne tak těžko píše. A já ho ještě ráno litoval...

Pátek 1. listopadu
Ambrož si nezaslouží slitování. Už vím, co celé noci se svou Kočkou provádí, nemrava. Dělá jí texty! Podíval jsem se totiž do rejstříku na konkurenční Star Text. Komu patří? Mrtvé Kočce!!!
*******************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

63 komentářů:

Jakub S. řekl(a)...

Co je to za podivnost, že 28. je v pondělí?! Napsáno loni, že - ? Jak prosté, milý Watsone...
Má krásná neviditelná, ale niterná oslava výročí neexistujícího, leč krásného státu: v sobotu odpoledne byl na Vltavě zcela jedinečný pořad. Kompletní vyčištěný záznam Mé vlasti v provedení České filharmonie v Národním divadle (!) v červnu 1 9 3 9 . Ano.
A byl to převzácný záznam n o r s k é h o rozhlasu, jenž to tehdy souběžně natáčel rovněž. A nedávno to tam objevili. S Talichem. A já jsem to viděl před sebou, jako bych tam býval byl. A mrazilo mě jako ty v hledišti, když jsem očekával a pak slyšel citaci Ktož jsú Boží bojovníci... a pak znovu, ve Vyšehradu, a hřímalo to - a pak vše skončilo. A bylo ticho - a pak obrovský potlesk, a trval... a pak zpovzdálí: Kde domov můj - a ve vteřině se přidali všichni. A já jsem v i d ě l , jak tam všichni vstali a stáli a zpívali - tři měsíce po okupaci, v naprosté beznaději, opuštěni všemi, co čekat od budoucnosti. Tichý vroucí chorál. A pak to utichalo a skončilo v tichém a odumírajícím Země česká, domov můj. Bože. Měl jsem zavřené oči a byl jsem v Národním divadle roku 1939. - S kým můžu tohle sdílet? S nikým.

StK řekl(a)...

Najdou se i takoví, Jakube.
...jiný zvukový záznam, který jsem dělal: Je ještě tuhá totalita, nikdo nepochybuje, že to tak bude navěky a u Ostravy se zavírá jeden vytěžený důl. Těžba se už nevyplácí, uhlí je hluboko a je to samá hlušina.
Slavnostní shromáždění, tupé projevy papalášů. Reportér uvádí posluchače do situace. Kolem havíři, kteří tady fárali třicet let, den co den. Mají zaprášené plíce, jsou příšerně unavení. Havířská dechovka hraje na závěr slavnosti Československou státní hymnu. A ti chlapi s podmalovanýma očima stojí jak zařezaní a mnohým se z očí koulejí slzy. Havířská dechovka hraje hymnu strašně falešně, mnohý z muzikantů si najednou uvědomuje, že tady už nebude fárat nikdo. Nikoho tu nezavalí, nikomu lokomotiva neutrhne ruku. Jejich život je pryč, zůstala jim silikóza a rozedma plic. A Spartak nebo embéčko před porubským panelákem. Dům je v socialistické péči nájemníku říká plechová cedulka na domovních dveřích. Nad nápisem je rudá hvězdička.
...dostane výměr důchodu a bude moct chodit do hospody i přes den. Nebo na ryby ke stavům, které vznikly, když se poddolovaná země propadla. Každý den až do své smrti - která už je slyšet v každém jeho zakašlání. Děcka jsou už dávno z domu, žena čumí od rána na televizi, přitom uvaří oběd a zase čumí, dokud televizor nezačne pískat a neobjeví se monoskop. Ráno se všechno opakuje.
Hymna dohrála a je slyšet jenom tlumený hovor. "..a Jozef už taky... ...když na předku robili výdřevu tak tam Franta..." V pozadí decentně startují šestsettrojky. Ředitelství a ZV ROH a PV KSČ se přesouvají do Ostravy na slavnostní raut. Někdo dostal záchvat kašle... Fade-out, záznam končí.
====
Taková primitivní reportáž ze zavírání dolu. A kolik do těch tří set sekund, které byly povolené vešlo emocí. Smutku. Beznaděje. Když to tam umíš číst. Když umíš poslouchat.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Včera se konaly volby do regionálního představenstva Sicilie.
Výsledky voleb:
http://imalbum.aufeminin.com/album/D20080725/401078_21UU86QPO6WPGWQD8GSJW5OYH42D6N_009_H143850_L.jpg
Lilky po sicilsku

Zase tu chybí nějaký předešlý příspěvek. Nezdá se vám?

Žena v domácnosti řekl(a)...

Já se taky divím, proč to mažou.
Náboženská propaganda je tu zakázaná? Hned běžím schovat růženec, aby mi ho nezabavili.
To tady levičáci nedělaj.

jabo řekl(a)...

Vážení,
Dovoluji si nastolit nové téma – používání jednotek SI ve sci-fi a fantasy literatuře. Snad bude pan hospodský slitovný a téma ponechá.
K tomuto mne vyprovokoval svým doslovem slovutný A. S. Pergill, který se velmi opřel do autorů, používajících ve svých dílech tyto SI jednotky s logickým argumentem, že ani Conan, ani Borgové SI určitě neznali.
S tímto názorem sice souhlasím, ale přesto si nejsem zcela jist, zda je jeho odsudek oprávněný. Mně osobně připadá, že se spíše jedná o pomoc čtenářům (zvláště mladším), kterým starší jednotky používané ve fantasy (lokty, sáhy, apod.) nic moc neříkají. MMCH – kdo z vás by věděl, kolik metrů je 1 furlong? Druhá věc je, a tu uvádí i sám A. S. Pergill, že tyto jednotky byly místně i časově proměnné.
Pokud tedy autor chce říci, že něco měřilo 10 m, použije SI jednotku, jinak to může být od 30 do 40 stop. Totéž platí u mílí (anglická, námořní, …).
Jinou možností je použít svoje, případně staré jednotky a použít na konci poznámkový aparát (viz např. DUNA), kde definici jednotek uvede.
Velmi by mne zajímaly vaše názory.
PS: váženému A. S. Pergillovi děkuji za příjemné chvíle při čtení jeho tvorby.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

Dodatky s mapami, popisem písma a jazyka, měr a vah, mincí, velikostí obuvi a podobných standardů, zvyků, náboženství a politiky fiktivního světa bývá na celé knize to nejzajímavější. Nějaký ten příběh před tím slouží vlastně jen jako taková upoutávka. :-)

jabo řekl(a)...

Dalším úhlem pohledu je, že autor (teď především fantasy) není autor, protože by si vlastně vymýšlel, ale překladatel/vypravěč, který nám překládá záznamy ze starých kronik a při té příležitosti převádí nejen starý a zapomenutý jazyk, ale zároveň i jednotky, které se mezitím mohly změnit.
Nějak mi to při psaní úvodního textu vypadlo...

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

Pokud přepočtený údaj použije vypravěč, který nevypráví v první osobě a popisuje děj "z boží perspektivy", tak to většinou příliš ničemu nevadí, ale v přímé řeči je to něco zcela jiného, ta by měla co nejvěrněji zachovat původní styl.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

... Vědomí neodvratnosti smrti + nevíra ve věčný život = beznaděj. Beznaděj, jíž možno snadno obrátit ve zvlčilost.
Bez Boha jste jako zvěř, ateisti a agnostici.

Vědomí neodvratnosti vlastní smrti + jistota, že život bude pokračovat dál = naděje + odpovědnost.

jabo řekl(a)...

to ZŽ 17:47:
ale v takovém případě, kdy je kniha psaná vypravěčem (tedy nikoliv v "ich" formě) a jsou použity SI jednotky by použití starých jednotek v přímé řeči působilo IMHO poněkud divně.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Moc hezky jste to napsal , pane Henlein, v tom svém příspěvku z 10:56 o nesmrtelnosti, když citujete Sartra a Junga. Dovolím si připomenout V83 citát: "Idea mravního zákona a idea Božství patří k nevykořenitelnému vlastnictví lidské duše. (C. G. Jung)."
Ono lidstvo věřilo v Boha a v nesmrtelnost duše ve všech dobách a ve všech náboženstvích. Podívejte se tady v Evropě už na anticko řeckou filozofii, pak křesťanskou ve středověku, za renesance, o nesmrtenosti duše píše přesvědčeně Rousseau, a nakonec Kant.
Existuje duše jako individuální veličina, která se jako taková zachová i po odloučení od těla, anebo splyne s vesmírnou duší, s Bohem? I tady jsou dva myšlenkové směry už v řecké filozofii.
A. Camus zas říká, že největším nepřítelem člověka je smrt a že tedy nechceme posmrtný život, ale chceme přemoci smrt.
Smrti se bojí i ateisti a agnostici. A tak vymýšlejí jak zachovat člověka před smrtí, prodloužit mu život alespoň na 150 let, ne-li udělat ho nesmrtelným. A také, to je zas jiná tendence, jak udělat nesmrtelnou lidskou duši pomocí počítačů převedením lidského vědomí do počítačové podoby. "Toto přesvědčení (někdy označované silná umělá inteligence) vychází z názoru, že neexistuje žádný speciální důvod, proč by mysl měla být navždy vázána na jeden konkrétní „biologický“ hardware." píšou na stránkách české transhumanistické společnosti. Prostě si z Vaší mysli udělají kopii jako nějaký backup a pak Vás budou moci na počítačích znova přehrávat.
Nevím, jestli tohle může ukonejšit vrozený strach ze smrti. Ale vyvstává tu hned na počátku velký problém. Koho udělat fyzicky nesmrtelným nebo komu nahrát duši na CD Rom? Pro všechny to nejde, nestačily by peníze a pak by tu na zemi nebylo ani místo.
Nebude z té ateistické nesmrtelnosti zase nějaká nová revoluce?
Uvedu tu nakonec Váš citát z Jacoba Boehma:
“God has set light and darkness before everyone; thou mayest embrace which thou wilt, thou dost not thereby move God in his being. His Spirit goes forth from him and meets all those that seek him. Their seeking is his seeking, in which he desireth humanity; for humanity is his image, which he has created according to his whole being, and wherein he will see and know himself.

Yea, he dwells in man, why then are we men so long a-seeking? Let us but seek to know ourselves, and when we find ourselves we find all; we need run nowhere to seek God, for we can thereby do him no service; if we do but seek and love one another, then we love God; what we do to one another, that we do to God; whosoever seeketh and findeth his brother and sister hath sought and found God. ...”

Žena v domácnosti řekl(a)...

Jo, to jsem tedy včera napsala, ale když jsem viděla, jak Vás asi tak po dvou hodinách zas smazali, tak jsem si řekla, že to tak nemůžu nechat. Že je to hloupá, opravdu hloupá a bezcílná šikana.
Duše a mysl jsou skutečně dva rozdílné pojmy, to máte pravdu a jak náboženství tak určité směry filozofie mezi nimi nestaví znaménko rovnosti. Ale pro materialisty jsou totéž a tak se snaží něco zachovat v diskotéce. Pak si budou ty poslední myšlenkové stavy přehrávat jako desky Beatles. Nevěřím, že by se jim podařilo zachovat nebo vygenerovat mysl, která bude nezávisle na počítači fungovat autonomně dál. Jak jí dodají nový input? Kdo jim zaručí, že nebude fungovat stále stejným způsobem a přehrávat stále totéž?
Materialisti se staví na místo Boha. A kolik energie na to vydávají, docela zbytečně. Mysterium víry nenahradí představou malé destičky nebo jiné formy záznamu.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Takže, než jsem to stačila napsat. zas smazali tři Vaše příspěvky. Chtěla jsem sice zaskočit za švagrovou v cukrárně, ale ona počká.
Píšete také: "Nic živého nemůže být věčné, bez smrti a nového rození by zdegeneroval každý živočišný druh. " Také myslím, že kdyby se podařilo prodloužit do nekonečna lidský život, že by se všechno nesmírně zkomplikovalo. Jak pro ty nové generace, tak hlavně pro ty živoucí mrtvoly, napojené na přístroje, co by měly udržovat v chodu jejich fyziologické funkce. K čemu takový vegetační stav je? Bylo by to nějakým privilegiem pro ona individua, kterým ani nedovolí umřít na jejich přání, protože by to bylo "neetické" a pak hlavně by to poškodilo triumf vědy. Již takhle nedokáží poskytnouy lékařskou asistenci všem občanům. Pak se budou vydávat peníze na tyto pochybné experimenty?
Věda není všemocná, neměla by se uměle stavět na místo, které jí nenáleží.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Tuhleten příspěvek jsem si už okopírovala, pane Henlajn, tedy v první formě. Vždycky z toho, co píšete, něco cituju, aby to nevypadalo, že tu mluvím sama se sebou.
Začíná to být docela zábavné. Já tu diskutuju s neviditelným přispěvatelem o víře v Boha a nesmrtelnosti, na druhé stránce zas ostatní neviditelnému nadávají.
A administrátor maže a maže. Začíná se to slibně rozvíjet v docela slušnou lrgraci. Dokud tedy nezačne mazat i mne.
Doufejme, že si uvědomí, že to nemá smysl. Je to přece rozumná osoba.

Žena v domácnosti řekl(a)...

A kdo, myslíte, že Vás bude mlátit? Tady jsou lidé mírumilovní, poslušní. Tak jen prohlašují solidaritu s rozhodnutím správce.
A když máte obavy, že se do Vás pustí ručně, což ve virtuálnu zůstává pořád virtuálním "naložením rukou", tak - dovolte tu otázku - jste je provokoval?
Člověk může říci spoustu věcí a pořád při tom zachovávat perfektně hladkou formu.

Žena v domácnosti řekl(a)...

To má ale chudák správce běhání. Pořád aby zametal. Už mu tu zas něco utrousili. Pozor, abyste nevymetl i diskutující.
A vidíte, jaký tu máte dneska nával návštěvníků? Div se dveře netrhnou.
Začínám mít podezření, že to zametání bude nějaký reklamní trik.

StK řekl(a)...

Hospodyňce z Italska: ...se dveře netrhnou...
Co by tu dělali další hosté, když Vy se tu s Vlastimilem dokážete tak krásně zabavit sami. Asi vás nechtějí rušit v tom vašem téte á téte. Vlastimil musí být naprosto spokojený - plně mu nahrazujete momentálně nepřítomnou Harpyji. [;>)

Šaman řekl(a)...

Troll se teď chová jako slušňák. Filozofuje o Bohu a Smrti, cituje kapacity, ukazuje, jak je nevinnej. Myslí si, že zase povolím, jak už dvakrát. Jenže už třikrát se ukázalo, že troll trollem zůstane. Po ukolébání zas tne. Již se nedopustím toho omylu, abych ho tu nechával rozesírat jiné komentátory.

Třikrát, a DOST! Říká se tomu "ban", to jen připomínka pro ty, kteří hořekují nad zdejším zánikem demokracie. Já jsem demokrat, ale nenechám ze sebe dělat milosrdného vola!

drak řekl(a)...

Šamanovi:


Obávám se, že trollství je stejně patologické a neodstranitelné, jako třeba domácí násilí. Domácí násilí probíhá ve vlnách, násilník má euforickou vlnu a tak zmlátí partnerku či partnera, co se do ní či do něj vejde, většinou partnerku, ale jsou i případy, kdy jsou role prohozené. Pak, když sousedé zavolají policii, tak přijde vlna depresí, lítosti, pláče a planých slibů, kdy dotyčný násilník, z lítosti nad sebou samým, slibuje zlepšení a lásku a něžnost na věčné časy. Slibuje hezky a horoucně, tak ten blbec uvěří, podlehne a kývne. Pak přijde další vlna euforie a cyklus se opakuje. Tohle je už tak notoricky známé, že uvěřit slibům z depresní vlny může jen hodně naivní jedinec, který se s takovýmhle patologickým zjevem ještě nikdy nesetkal, nicméně člověk, který něco takového zažil na vlastní kůži, nebo viděl ve svém okolí, případně to zná z odborné literatury, nebo aspoň z médií, by se na to nachytat neměl. Poprvé je to smůla, naivita, zbytečná důvěřivost, podruhé to je spíš trestuhodná pitomost.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Pánové mají připomínky nebo poznámky?
Vhoďte je, prosím, do schránky pro poštu.
Děkuji.

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Můžete to sdílet s někým sdílet, ale těch, se kterými to bylo lze sdílet, už mnozí nejsou mezi námi a mezi těmi, co tu jsou s námi nyní, je takového sdílení schopno poměrně málo lidí. No ale nějací tu pořád ještě jsou.

Rokem 1939 skončila a odešla do nenávratna jedna z nejhezčích epoch, které kdy tenhle stát a jeho obyvatelé zažili a která se jen tak brzy opakovat nebude. Naše okolí a bohužel i mnozí z nás vyvíjeli a dosud vyvíjí mnoho úsilí, aby se ta epocha už neopakovala. Jsou poměrně dost úspěšní.

Jak tak sleduji momentální cvrkot kolem, tak odhaduji, že se vývoj ubere buď maďarskou cestou a to je možná ještě ta lepší varianta, nebo tou řeckou, což by asi znamenalo absolutní rozklad jakékoliv české státnosti a to na poměrně dlouhé období. I tahle varianta je ve hře a bude se o ní v blízké budoucnosti rozhodovat.

drak řekl(a)...

informaci přešlé do Ženy v domácnosti:

Zkuste se prosím uklidnit a následně nám česky a srozumitelně vysvětlit, proč pokládáte za žádoucí, aby sem, do prostoru provozovaného na náklady fy Google, a který je ve správě Šamanově, měl přístup zrovna náš troll s četnými přezdívkami.

To co jsem zaznamenal dosud, je dílem příval nesrozumitelných emocí až vášní a dílem pokus nahradit a překonat našeho trolla počtem příspěvků, bez ohledu na jejich obsah a hodnotu. Tak nějak mi uniká, čeho tím chcete docílit.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Nevím, jak souvisí obsah zdejších textů s náklady firmy Google. Na druhé straně docela dobře rozumím tomu, co označujete za "příval nesrozumitelných emocí až vášní."

Žena v domácnosti řekl(a)...

Upozornění pro laskavé čtenáře.
Mé zásahy do zdejší diskuze se omezovaly na odpovědi na příspěvky jiných diskutérů na téma víry v Boha, v nesmrtelnost duše a na otázky bioetiky. Zvlášť téma bioetiky, totiž nakolik má věda právo zasahovat do života člověka jako jedince a jako druhu, je velice aktuální, a to již po několik desítletí, po pokusech klonace a umělého oplodňování ve zkumavce. Téma genetického inženýrství za účelem "vylepšení" lidského druhu, zodpovědnost vědy při studiu člověka a přírody je předmětem vášnivé diskuze mezi vědci, filozofií vědy a katolickou církví.
Připomněla bych tu knihu Gregory Stocka: Redesigning Humans: Our Inevitable Genetic Future o dopadu geenetického inženýrství na biologický osud lidského druhu, která byla přeložena do mnoha jazyků a také posouzena z různých hledisek. Na druhé straně bych chtěla připomenout jako jeden ze zásadových zásahů církve do těchto otázek encykliku papeže Jan Pavla II Evangelium vitae z r. 1995. Na ttyto otázky se snažili odpovědět jak vědci, tak filozofové na celé řadě kogresů jako na př. "Je lékařská věda přítelem člověka?" z r. 2006 až po Třetí mezinárodní kongres bioetiky, který se konal 14 a 15 září tohoto roku.
Kdokoliv se mohl k naší výměně názorů na tomto blogu připojit, měl-li zájem. Chápu, že zásahy cenzury, která zlikvidovala jednu část příspěvků, byla účast na debatě znesnadněna, ale to nikoho neopravňuje hovořit zlehčujícím tonem o jejich obsahu a hodnotě.
Skutečně nechápu, jak může někoho má účast na podobné diskuzi pohoršovat. Zároveň bych chtěla připomenout, že nehodlám přijímat pasivně jakákoliv omezování mých práv na vyjádření mých názorů.
Tím pro dnešek končím.

StK řekl(a)...

Četl jsem před časem písemná sdělení schizofreniků. Občas si na ně při listování tímhle blogem vzpomenu. Nastává snad "čas tajných zpráv"?

Až tady bude téměř každé slovo v diskuzi začínat velkým písmenem, vymažu tuhle adresu ze seznamu "často navštěvovaných stránek". Indukovaná schizofrenie mě ani tak moc nezajímá.

StK řekl(a)...

To RRR:
Odpovím místo Draka - Nesouvisí. Jen chtěl asi upozornit, že zdejší prostor je prostor veřejný. A pokud někdo masturbuje v koupelně, je to jeho věc. Na náměstí nikoliv.
Omlouvám se za drsné přirovnání, ale to, co čtu, je rovněž drsný útok. Pokud někdo míchá Boha a zesměšňování bližních do jednoho odstavce, je prostě troll. To, co se tu odehrává je bohužel často jen slovní průjem. A jakékoliv další argumenty jsou na nic.
Běžný člověk si bude v ústavu pro duševně choré připadat, že ne ti ostatní, ale on sám je nemocný. Takže nikoliv, RRR, tuhle hru s manipulátorem nehraji. A on to ví a dost ho to irituje. Kecy o právu typu ...že nehodlám přijímat pasivně jakákoliv omezování mých práv na vyjádření mých názorů... mají znamenat co? Hodlá snad Šamana žalovat? [;>)
Začíná to tu být sbírka opravdu hodně zvláštních povah.

Ernest řekl(a)...

Na iDnes je hotové vzbouření. Řada bloggerů odtamtud k dnešnímu dni odchází. Jestli jsem tomu dobře rozuměl tak kvůli tomu, že po nich redakce požaduje, aby si založili svůj profil na facebooku.

drak řekl(a)...

jabovi a ZŽ:

Sci-fi mám rád, je-li dobrý příběh s dobrými postavami, nesmírně rád se do něj pohroužím a když k tomu někdo dodá i propracované mapy a soustavy měrných jednotek, tak jsem o to raději, protože jakožto hravý jedinec si rád pocvičím třeba rychlé převody z hlavy. Přepočty do metrů z hlediska osoby vypravěče zase zkouším převést na ty jednotky v knize, tak, aby se hlava zbytečně neflákala a zapojila se do děje i prostředí.

Někdy se bohužel přihodí, že soustava jednotek a mapka jsou zajímavější než příběh, ale i tak jsem autorovi vděčný, už jen za to, že třeba nešel dělat doktora. Je pořád lepší napsat blbý příběh a zklamat čtenáře, než někomu vyříznout zdravou ledvinu místo nemocné, jak se onehdá přihodilo v jakési nemocnici.

drak řekl(a)...

Ernestovi:

Víte, už když se před nějakým delším časem začal tady u nás doslova roztrhávat pytel s takovou tou "povinnou" přítomností kdejaké osoby, podniku či instituce, ať už privátní nebo veřejné na kdejakém portále či službě, jako je třeba zrovna onen zmiňovaný FaceBook, tak už tenkrát jsem to považoval za projev poměrně hloupé kombinace blbého vkusu a cargo kultu. Čekal jsem, co se z toho vyvine v čase a poměrně dlouho to bylo celkem neutrální. Asi to bylo opravdu jen otázkou času, než nějaký "radioaktivní" blb někde něco přežene, zblbne a spíská a vida, je to tu. Nevím asi jsem dost asociální a tudíž mi sociální sítě příliš nelákají, zrovna FaceBook je mi dodnes zcela ukradený a nijak mi neláká, spíš naopak, dost mi odpuzuje, kdyby se tiše zhroutil a přestal existovat, ani bych si toho nevšiml. Jediná "sociální" síť, o jejímž využití jsem chvilku vážně uvažoval, byla LinkedIn. Když jsem ale na vlastní oči uzřel, jaké profesionální a jiné nuly se tam honosně a hlavně velmi odlišně od reality presentují, poděsil jsem se té špatné společnosti a raději na to zase rychle zapomněl.

Myslím, že zrovna iDNES nelze považovat ani za vzor profesionality, ani ctností, a nápad s povinnou účastí bloggerů na FaceBooku považuji za blbý, nevkusný a zcestný zároveň. Jak mě v dvoustranném vztahu může někdo nutit k uzavření vztahu se stranou třetí? Kde to jsme? V Africe? Mé sympatie jsou samozřejmě na straně vzbouřených bloggerů.

StK řekl(a)...

Drakovi a Ernestovi:
Člověk, pokud se chce někam zapojit by asi měl přijmout "pravidla moštárny", ale ty by se, opět pokud možno, neměly měnit. Byl jsem štamgastem (i autorem) na D-F, tam jsem musel dát jen svůj mail a dostal jsem na něj přístupové heslo. Kdybych začal trollovat, dostal bych od admina ban na den, týden, nebo navždy. Občas jsem něco podoknul i na Neviditelném, kde jsem přestal cokoliv podotýkat (i číst diskuze), když jsem měl dát administraci k dispozici svou plnou identitu a přešel jsem k šamanovi do Hospůdky. Na Defense jsem ostupně přestal chodit - nestíhal jsem, ale odešel jsem v míru a občas se tam vracím. Člověk se chtíc - nechtíc musí stát členem několika komunit (servery, obchodující se zvukovými efekty, fotoservery prodejní i hobby atd.)
Důležité je, aby jeden nebyl k žádnému členství tlačen násilím a konal jen dobrovolně.
Zkusím asi tak za týden napsat na D-F, že v Hospůdce se zase dá normálně existovat a možná se někteří zajímaví lidé, kteří po nástupu Vlastence a Harpyje odešli z Hospůdky na D-F opět sem vrátí. Aspoň občas.

drak řekl(a)...

informaci -> Ženě v domácnosti:

Víte, nenamítám nic proti vznešeným tématům a to i přes to, že jsou až příliš často zneužívána k potlačování svobod a vnucování vůle menšiny většině. Děje se to tak často poslední dobou, že už mi až začíná vadit, když to někdo začne vytahovat. Začínám to chápat jako palebnou morální přípravu k protlačení dalšího podrazu, nebo svinstva. Jakékoliv náboženství pokládám za věc z historického hlediska již překonanou a z hlediska přítomnosti je to cosi, co mělo sice historicky vliv na tvorbu současného žebříčku hodnot a priorit, ale co je už z hlediska přítomnosti a vývoje do budoucna, je spíš přežitkem a brzdou a někdy to dokonce hodně škodí. Bylo a dosud je to až příliš zneužíváno k obohacování se, případně i jako nástroj ovlivňování a dosahování cílů, zdaleka ne vždy ušlechtilých.

Když se před nějakou dobou Šaman rozhodl, že našemu trollovi s mnoha přezdívkami neodepře přístup sem, tak jsem s ním sice nesouhlasil, ale jeho rozhodnutí jsem respektoval a ctil. Přijal jsem "pravidla moštárny" a přeskakoval haldy pro mě odporného a nečitelného textu. Rozhodně mi ale ani ve snu nenapadlo, tropit kolem toho mého nesouhlasu humbuk podobný tomu Vašemu z posledních dnů. Připadlo by mi to nedůstojné a nemístné.

Na druhou stranu, kdyby mi vlastník či správce nějakého kyberprostoru dal tolikrát, jasně a zřetelně najevo, že mě tam nechce, jinými slovy vyrazil mi odtamtud dveřmi, tak bych se tam oknem zpátky a dobrovolně rozhodně necpal. Ne tak náš troll, vyrazí ho dveřmi, dere se oknem, vyrazí ho oknem, tak se cpe komínem, vyrazí ho komínem, zkusí to vodovodním potrubím a když ho vykopnou i tím, tak ještě proleze odpadem. To o tom trollovi s mnoha přezdívkami také cosi vypovídá, přinejmenším to, že mu chybí úcta i respekt a to nejenom k jiným, ale především k sobě samému. Neví ani co je hrdost. Nemyslím, že by někdo takový byl schopen obohatit o cokoliv a že by jeho názor mohl být jakkoliv zajímavý či přínosný.

Vrátí-li se nám informace, jak jí známe z dřívějška, uvítám to, kontakt se zaťatou hádavou Ženou v domácnosti pravděpodobně vyhledávat nebudu.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Když si nemyslíte, že by někdo takový byl schopen Vás obohatit o cokoliv a že by jeho názor mohl být jakkoliv zajímavý či přínosný, je to v pořádku. Obohacujte dále firmu Google svými texty. Bojute proti tmářství. Na druhou stranu, houby, které neznáte a nesbíráte, nemusí být nutně rozkopávány jako prašivky.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Takže, jak vidím, tady rozhodují o tom kdo sem může nebo nemůže psát, dva lidi. Starý nerudný pán a mladší stejně nerudný, který si říká drak. Když sem zavítá někdo jiný a začne mluvit o něčem, co ty dva pány nezajímá, ukážou mu dveře. Rádi se baví o fotografování a o tom, co měli k obědu. Jinak nějaké náboženství, víra, důstojnost člověka, cena lidkého života, obrana před jeho zneužitím při experimentech nezodpovědnými vědci, to jsou pro ně nějaké léčky nebo jedovaté houby, které by mohly otrávit jejich svědomí.
Nic nemá rušit jejich klidné zažívání. Jednoduše mu ukážou dveře. Nebojte se, já sem znovu oknem nebo dokonce komínem nepolezu. Vaše besedování mi nestojí za to, abych si při tom třeba zlomila nohu anebo si zamazala šaty od sazí.
Až tu zůstaneete sami dva, tak si polebedíte, jaký je tu klid. Nikdo se vám nebude do vašeho pohodlí plést. Jen mě napadá, musíte na to mít blog, nestačila by e-mail?
Pan Henlajn zbytečně bere vinu na sebe, že jako ty příspěvky Ženy v domácnosti psal on. Psala jsem je já, a jestli vám nevyhovují, řekněte klidně správci, ať je smaže. Tak bude celá diskuze bezproblémová, taková domácká.
Navrhla bych vám další téma pro vaši intimní besedu ve dvou: nacpává se dýmka svrchu anebo zdolu? Jestli to totiž nebude překračovat seznam povolených témat k diskuzi.
Jen na konec. Já jsem tu nikoho neurážela, ani nedělala nevhodné poznámky a narážky na adresu jiných přispěvatelů, jako oni dva pánové. Byla jsem slušná, s nikým jsem nevyvolávala hádky. To jako, aby si oni dva pánové uvědomili, že nejsou žádní svatí nebo nějací perfektní gentlemani.
Pěknou zábavu ve dvou při pívečku nebo kafíčku

Žena v domácnosti řekl(a)...

A to je i pro pana správce, který si to už, jak vidímm, přečetl, protože mezitím zas smazal dva příspěvky pana Henlajna.

Šaman řekl(a)...

Aby bylo jasno, o čem se bavíme. Nikoli o potlačování názorů, ale o potlačování trollingu. K tomu sem dám dvě hesla z Wiki. Přečtěte si to, a pak se sami zamyslete, kterého z níže popsaného jste se dopustili sami. Já jsem usoudil, že VV (a jeho klony) sem zavedl ultimátní trolling, sám jsem se nechal potrollovat, a je pro mě záhadou, proč po tomto stavu někteří zdejší účastníci nadále baží.

TROLL

Troll je v internetovém slangu účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který zasílá provokativní, hanlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům, jejichž hlavním smyslem je vyprovokovat ostatní uživatele k vytoužené emotivní odezvě[1] nebo jinak narušit normální věcnou diskusi.[2] Činnost trolla bývá v internetovém diskurzu nazývána trollingem či trollováním. Trollové neškodí, jenom jsou otravní. Trollovy úmysly jsou vedeny čistě pro zábavu trolla. Pokud pobaví i někoho jiného nebo se snaží škodit tak se nejedná o trolla ale o flamera či diskuzního kašpara.

„Trolls trolling trolls“

Provokace trolla se ve většině případů setká s trollováním od dalšího účastníka. Inspirací k takovému kroku je většinou touha po dosažení tzv. ultimátního trollingu, tedy stavu, kde již není poznat, kdo koho trolluje a více méně je diskuze všem jen pro smích, pak je to z pohledu iniciátora tzv. win. Tedy vítězství.
Lovec trollů

Na provokaci trolla obvykle reaguje některý účastník diskuse, který se domnívá, že „toto není možné nechat bez odezvy“. V anglickém prostředí pro tuto úlohu v debatě existuje specifické označení trollhunter – lovec trollů. V horším případě má jeho příspěvek sám podobu trolla a konflikt se může dále rozrůstat. Trollhunter však není taky troll, jelikož jeho cílem není trollovat ostatní účastníky, ale pouze zesměšnit či zneužít iniciátora infikované diskuze.
Ignorace trollů

Jiným přístupem je „toto je nejlepší ignorovat“ – pokud bude podle tohoto názoru komunita trolla ignorovat, přestane jej jeho činnost bavit. V angličtině pro vyjádření tohoto postoje existuje několik ustálených rčení a zkratek, například:

DNFTT. – Do not feed the trolls. – v češtině nekrmte trolly, smyslem je nedělejte to, co troll chce (tj. reakce které troll očekával).
YHBT. YHL. HAND. – You have been trolled. You have lost. Have a nice day. – Doslova Byl jste potrollen. Prohrál jste. Pěkný den. Používá se jako odpověď na příspěvek lovce trollů, který se nechal vyprovokovat k reakci.
-------------

Šaman řekl(a)...

Druhé heslo:

FLAME WAR

Flame war (česky doslova plamenná válka, též svatá válka, příliš ohnivá diskuse apod.) je označení internetové diskuse, která překročila hranice pro účastníky přínosné výměny názorů a stala se hádkou. Pojem pochází z anglickojazyčného internetového prostředí, ale v češtině se používá v trochu širším významu zahrnujícím i svaté války, které mohou být v podstatě konstruktivní, ale vyhrocené do emotivní podoby.

Usenet, internet

Flamewary byly typickým fenoménem Usenetu (Net News) a e-mailových konferencí v první polovině 90. let 20. století, ale prostor pro flamewar poskytuje kterékoli médium umožňující debatu. V současnosti se flamewary v českém internetovém prostředí často odehrávají v diskusních fórech pod články webových magazínů. Je předmětem četných spekulací, zda se na vzniku flamewarů podílejí rozdíly internetových diskusí oproti diskusím ve fyzickém světě, například nepřítomnost neverbální komunikace, používání nicků, možnost založit si několik identit jen pro účely diskuse.

Průvodním znakem flamewaru je obvykle řádový nárůst počtu příspěvků, což zvláště u e-mailových konferencí obvykle obtěžuje účastníky, kteří se hádky neúčastní. I proto mohou být flamewary v internetových komunitách vnímané dosti negativně.

„Ryzí“ flamewar se vyznačuje zvláštním účelem zasílaných příspěvků – cílem je protivníka nikoli přesvědčit, ale porazit, případně naštvat. Pravý „flame“ bývá úmyslně nepřátelský a urážlivý k oponentovi a flamewar roste dalšími reakcemi, které opět mají podobu flamování. Průvodním rysem takové flamewar bývá zhoršení sociálních vztahů v komunitě.
Témata a obsah

Častým tématem flamewarů jsou dlouhodobé spory, nebo kontroverzní otázky související s osobním přesvědčením, např. spory horlivých zastánců operačních systémů Microsoft Windows, Linux, či Mac OS nebo zapřísáhlých odpůrců prohlížeče Internet explorer.

Námětem flamewaru ovšem může být v podstatě cokoli – pro příspěvky, které v dané komunitě téměř jistě musí vyvolat prudkou reakci, se někdy užívá označení flamebait. Obvyklým případem je příspěvek antagonistický k zaměření komunity.
Svaté války

Svatá válka, jak tento pojem používají hackeři, je intenzivní, často zarputilý a vleklý spor, založený na rozdílech „víry“, hájený se zápalem obdobným ideologickým nebo náboženským konfliktům. Ve věku technologií se tato víra často týká předností té či oné technologie, přičemž rozum poněkud nebo značně ustupuje citům.

Slavné svaté války probíhaly např. mezi příznivci Amigy a PC nebo mezi uživateli Unixu a ITS (jehož příznivci vydali UNIX-HATERS Handbook). Další konflikty jsou „editorové války“ (editor wars) mezi těmi programátory Unixu, kteří k editaci kódu používají vim a těmi, kteří používají emacs.
Účastníci flamewaru

Pro charakterictické způsoby v chování v online fórech se vžila zvláštní označení.
Grammar nazi

Grammar nazi (též grammar natzi, grammar nazzi, spelling nazi) je v anglickojazyčném prostředí typ internetového trolla, který je nemístně zaměřen na spisovnost projevu. Grammar zde označuje gramatiku a nazi odkazuje k nacismu.

Grammar nazi například využívá náhodné překlepy k agresivnímu zpochybňování kulturnosti a celkové intelektuální kapacity ostatních diskutujících.
Flamer

Častý účastník flamewarů, jehož příspěvky flamewar často začínají, bývá označován jako flamer. Na rozdíl od trolla, který především vyhledává konflikt, flameři úporně hájí své názory v tzv. svatých válkách, někdy i přes generace.

Šaman řekl(a)...

Pro informaci: Já a Tess nerozhodujeme o tom, kdo sem může psát, ale rozhodli jsme se dát jednomu trollovi ban. Toto rozhodnutí a jeho exekuce je na nás, nikoli na žádném účastníkovi diskuse, ať už je s tímto spokojen anebo nespokojen.

Pokud bych byl hnidopich, pak z hlediska právního jsem já zodpovědný, co se objeví pod mým článkem, a ano, mnozí kolegové to řeší tak, že diskusi úplně zakážou, jiní směšnou registrací, a znám jednoho, který si vybírá ke zveřejnění pouze děkovné dopisy.

Snažit se potlačit trolla není útokem na demokracii. Trollové a jiní totalizátoři jsou zkázou demokracie.

Užívejte si ji alespoň zde, dokud tu je.

NAZDAR!

Žena v domácnosti řekl(a)...

Nemusíte tu lepit půl Wikipedie, pane správce, abyste mi ukázal, co je to troll a že pana Henleina vyhazujete proto, že je právě takový rušitel pořádku tady ba blogu.
Já píšu o něčem jiném. Mažou se tu i příspěvky, které nejsou výslovně "trolling", jen proto, že je napsala ta určitá osoba.
Jiní jsou zas napadáni proto, že na tyto příspěvky reagovali a diskutovali.
To je také respekt pro demokratické právo svobody vyjádření?

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

K tomu podobenství o houbách: když vám někdo soustavně hází do košíku prašivky, je lépe je netolerantně vyházet než je uklohnit a otrávit sebe i hosty.
Nikdo tomu expertovi nebrání, aby je konzumoval a servíroval ve své hospodě. Možná, že už to zkusil, ale zjistil, že po takové stravě má v lokále mrtvo, tak teď obchází konkurenčí podniky, aby otrávil i jejich hosty.

Žena v domácnosti řekl(a)...

To nepíšete na základě vlastní zkušenosti, že?

drak řekl(a)...


Ženě v domácnosti a RRR:

Abychom si rozuměli a bylo jasno:

Protože trollíte až to pěkné není, například se mi snažíte podsunout cosi, co jsem si nikdy ani nemyslel, natož pak, abych to vyslovil či napsal, nebo tak jednal, zařazuji si Vás mez trollíky, kterým nadále nebudu skákat na špek. Dojde-li někdy ke změně k lepšímu, dejte mi vědět. Budete-li stát o přiměřeně slušnou a neutrální výměnu názorů na to či ono, téma včetně "vznešených témat", prosím jsem k dispozici. Troliit a vést flame wars ale opravdu nebudu, odmítám to z principu, neb na to je škoda času a energie

Co se fy Google týče, tak ona vlastní servery spolu s kyberprostorem na nich a ona platí lidi za jejich provoz a údržbu a stejně tak i účty za energie a přenosy dat. Proto také to, jak naloží s texty, patří k "pravidlům moštárny", která buď vezmeme na vědomí a budeme ctít, nebo sem nemusíme texty poskytovat. Kdyby kdokoliv z vás zkusil nějaký server vlastnit a provozovat, také by pravděpodobně zavedl nějakou verzi "pravidel moštárny".

Šamanovi:

Tímto Ti děkuji za možnost být součástí široko daleko nejdemokratičtěji vedeného kyberprostoru pro neregistrované komentátory, takových už totiž moc není, neb trollové byli v rozbíjení komunit dosti úspěšní, bohužel je destrukce mnohem snadnější. Řekl bych, že povinná registrace paradoxně v mnoha případech posunula o dost níž. Paradoxní a nečekané to bylo pro spíš pro jejich provozovatele a správce kyberprostorů, já to jako jednu z možných variant vývoje čekal, ale to je teď fuk.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Nebudu z toho týden spát!

Šaman řekl(a)...

Pro informaci bylo potřena sem tu definici z wiki dát, aby věděli i ti, kdo ji nečetli, pouze si význam slova domýšleli.

K "Mažou se tu i příspěvky, které nejsou výslovně "trolling", jen proto, že je napsala ta určitá osoba."

Nejsem si vědom. Mažou se příspěvky jednoho trolla, což je konkrétní osoba.

K "Jiní jsou zas napadáni proto, že na tyto příspěvky reagovali a diskutovali."

Ano, to se tu děje, protože alespoň trošku je trollem každý z nás. Ale to je přece to vzývané "demokratické právo svobody vyjádření", ne??? Které má ovšem své mantinely. A tady, nikoli na veřejnoprávním médiu, ale na mém osobním blogu, tvoří ty mantinely moje rozhodnutí. A ty mantinely posunuji hluboko za své vlastní přesvědčení. Ale už na za svou sebeúctu.

Proto neberu reklamy, proto nejsem na blozích různých novin, vlastně i proto nerad píšu do tištěných médií, abych mě svou svobodu. A tu svobodu rozhodovat se podle svého si nenechám vzít.

BTW: Všichni hovoří o "demokratických právech", hlavně o svých dem. právech, ale nikdo nehovoří o "demokratických povinnostech".

Šaman řekl(a)...

Jo, aha, to k té "určité osobě" jsem špatně pochopil. Je vyhozený troll. To je pro úsporu mého času. Nebudu číst a pouštět určité příspěvky, že nejsou "trolling", a dumat, které jsou "trolling." To by byla cenzura. Tohle je ban.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Tak tu máme pěknou "válku po flámu"! Co jste jim dal, proboha, k pití?
Neměl byste, pane správce vyhodit i trolla draka, co tu pomlouvá a lže a píše "irelevantní příspěvky k citlivým tématům" ? Viz přirovnání bioetiky k houbám.

StK řekl(a)...

Drakovi i Šamanovi a spol.:
Přečetl jsem si poctivě diskuzi za několik posledních dnů a zdá se, že tu není několik trollů, ale maximálně dva. Nemohou soudit podle technických informací v hlavičce podle připojení, jsem jen běžný uživatel, soudím však podle stejných (velice podobných) reakcí několika troll-nicků.
Druhá věc je, že za možnost zatrollit diskuzi jsou trollové ochotni strpět i všemožné "ústrky" - nemají svou hrdost. Člověk s běžným, průměrným sebevědomím by, byv několikrát "vymazán" nejspíš usoudil, "že ho tady nechtějí", urazil by se a přestal s komunitou komunikovat. Tohle skutečný, pravý troll neudělá, protože by to byl jeho debakl. Raději zkusí na svou podporu založit jiné identity se stejným způsobem trollení. Nebo na chvíli zmlkne aby se za pár dní objevil s jinou identitou. A je ještě jeden trollí symptom: Troll si velmi pečlivě chrání svou skutečnou identitu. Kdykoliv se blíží možnost jejího odhalení, spustí obrovský kravál, aby změnil téma. Běžný uživatel ze svého "totálního odhalení" velkou radost nemá, ale obvykle se nemaskuje natolik, aby si musel vymýšlet zcela novou "story" o sobě samém a pečlivě ji dodržovat a tudíž s možností náhodného odhalení musí počítat.

Pak je to ovšem zatrolené, jak říkala moje babička, která ale umřela dřív, než slůvko troll začalo znamenat víc, než jen zlomyslného severského trpaslíka.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

To jako jestli mám zkušenost s tím, že do mého lokálu nikdo nechodí? Ale ano, a proč by taky veřejnost měla být zvědavá zrovna na moje názory? A právě proto mi vadí, když je vandalizována hospoda někoho, kdo by měl jinak šanci na obstojnou návštěvnost a možnost vytvořit zde podle svého vkusu ostrůvek positivní deviace v tomto bláznivém světě. Jistě sem často někdo přijde po linku z NP, nemluvě o čtenářích třeba Blackoutu a jiných opusů, kteří by si chtěli pokecat s autorem, a co zde místo toho najdou? Výkrmnu trolů. Pokud je zde hospodskému spíláno do censorů, pak považuji za správné mu naopak vyjádřit plnou podporu, aby snad neměl pocit, že je proti krmičům jako kůl v plotě. Nejenže má na takový (nebo i důraznější) postup plné právo jakožto hostitel, ale je to také postup zcela obvyklý v civilisované společnosti.

drak řekl(a)...

StK:

Naše babičky, měly tak maximálně šanci narazit na bandu zatrolenou a ta se dala "usměrnit" k lepšímu pár pohlavky a bylo zpravidla úspěšně vyřízeno. Tenkrát se ještě věci daly řešit rozumně a efektivně zároveň, aniž by spustila nesnesitelný humbuk banda otravných křiklounů. To už bohužel v dnešní době nejde, takže časem se z bandy zatrolené stane banda ještě horší a kupříkladu učitelce, která nehodlá rozdávat známky zadarmo, vrazí takový rozjívený zmetek kudlu do zad, protože baba si po něm dovoluje chtít, aby se učil, představte si tu drzost a bezpráví ze strany té učitelky vůči tomu chudáčkovi žáčkovi!

My v dnešní době můžeme narazit nejdříve na bandu zatrolenou, která ale dík reálné nemožnosti jí úspěšně zpacifikovat v pravý čas, dokud to ještě jde úspěšně zvládnout pár pohlavky, se zpravidla stane aspoň z části bandou zatrollenou a s tou už se samozřejmě vypořádává hůř. Jenomže my to už tady teď měli a máme zatrollené.

Eliminaci trollů na úrovni vyhazovu tedy nechme vůli a ruce Šamana a Tess. My ostatní bychom se jim měli snažit ulehčit práci tím, že bandě zatrollené nebudeme odpovídat, protože bychom tím trolly "krmili", což by je jen povzbudilo k dalšímu trollení a rozpoutávání flame wars, což by ale byl stav věcí vyloženě nežádoucí a žalostný.

Žena v domácnosti řekl(a)...

No, vidíte, pane Henlajn,
už se v tom taky vezu. Dva věrní strážci už na mne ukázali prstem, že jsem troll. Jeden řík, že mne bude bojkotovat, druhý zas, že jsem nějaký klon trolla.
Tak teď čekám, kdy na mne uvalí ban. Totiž že mě začnou mazat, ať napíšu, co chci. Kdyby to četli a mazali až po tom, co posoudili obsah, tak by to byla cenzura. Když mě smažou beze čtení, tak je to v pořádku.
Pane bože, do čeho mě ta Informace zavlíkla. Mizerná ženská, ať prý se podívám do staré vlasti.
Jestli mě budou mazat, přestanu psát. Stejně mě to tady nebaví.
Vy se bavíte nad jejich demokracií, já z toho dostávám strach.

Kopretina řekl(a)...

Víte on je rozdíl vyjádření legitimního názoru a napadání. Henlein Švehla žádné názory nepsal, jen hrubě urážel Čechy a jiné diskutující, nejvíce mě, tak sem něco olepím, co jsem si schovala...
Nejlepší Švehlovy skvosty...
Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...
Jsem v jádru hodný člověk, zvířátka mám rád (nejraději s rýží).
Proto v předstihu připravím něco výživného, než sem z Neviditelného Psa doběhne ta slepička kropenatá, kdákavá. Ať má něco do volátka:
Liju celý kýbl špíny na Izrael. Pozor, TEĎ!

Tak nám něco hezkého zakdákej, slepičko.
Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...
Speciálně pro slepičku kropenatou, drobného peří i mozečku:

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...
Diskutérko Lukešová, připojuji se k žádosti paní Netzer.
žádosti paní Netzer z 25.září 21:16.

A dodávám: Před splněním žádosti si laskavě vyčisti zobáček. Nechtěl bych dostat nějakou infekci.

Sudetoněmecký henleinovec

Kdo nejde s námi, jde proti nám!
No konečně to z té zuřivé slepičky vypadlo.
Paní Netzer "vylila hektolitr špíny" na přesvatý a neomylný Izrael, neboť si dovolila oponovat děsivým blábolům šílené slepice.

Ano, je to válka na život a na smrt. Mezi fanatiky a normálními lidmi.
A slepička Lukešová je stejná nadšená fanatička jako muslimští sebevražední atentátníci.
Jen s tím rozdílem, že, jak sama před časem hezky napsala, nemusí své nepřátele zabíjet vlastnoručně.

Za „jiné konstelace hvězd“ by fanatička hájila třeba přesvatou Církev proti heretikům a čarodějnicím, nebo Vůdce národa proti všem pomlouvačům, či něco podobně „neomylného a věčného“. A opravdu by nemusela vlastnoručně přikládat polínko na hranici s kacíři, nebo cpát Židy (Cikány atd.) do plynové komory. Stačil by její šílený fanatismus; její, a ostatních zuřivých slepic.
Jestli toho považujete za slušné a legitimní vyjádření názoru, tak je to zvláštní.
To přesahuje i troling, to je kyberšikana...

Žena v domácnosti řekl(a)...

Tak tohle Vám napsal pan Heinlaj, paní Kopretino?
No to máte pravdu, je to taky pořádný sprosťák. Tady na blogu, jak koukám, jsou jen samí machos, co se pouštějí do ženských, jen jak se objeví v diskuzi. To na mne taky, jen jsem tu napsala dva příspěvky. Hned tu začali dělat nějaké dvojsmyslné narážky a hned mi řekli, že když budu odpovídat panu henlajnovi, že se mnou přestanou mluvit. A ještě mi to napsali tlustými písmeny, aby mi to náhodou neuniklo. To je snad nějaký blog vyhražený pro pány? To mi měli říct hned, abych se tu zbytečně nemotala.
Když je to tak, půjdu tedy někam jinam. Přece nenechám propadnout těch 5 GB předplatného na tenhle měsíc, co mi tu Informace nechala, že? Stejně na italském webu se teď vede válka, že by na to tady teprv valili bulvy. Cvrčkové proti "spravedlníkům". Řežou do sebe hlava nehlava. A to proto, že Velký cvrček prohlásil, že by měl být Velký žalobce prezidentem republiky jakožto politik poctivý a s rovnou páteří. Asi si z něj dělal Velký cvrček srandu, protože v neděli v televizním pohovoru vyšlo najevo, že si Velký žalobce za tři roky nakradl 50 milionů euro ze státní kasy a investoval to do nemovitostí. Velkého žalobce to přivedlo natolik z míry, že se jen zmohl na blábol, že to on né, že to byla jeho manželka a že jeho manželka není vůbec jeho manželka. Zase jedna biblická situace, že?
A teď z toho mají všichni velkou zábavu. Dokonce ho imitují posměšně ve svých projevech ostatní politikové a posluchači se při tom válí smíchy.
Takže se raději podívám na tuhle flámovou válku ve větším měřítku. Přece si nenechám uniknout takový kabaret a ještě k tomu zadarmo.

Žena z domácnosti řekl(a)...

Tak Vy jste, pane Henlajn, nadával paní Kopretině, že je kropenatá slepice? Je to snad Vaše příbuzná anebo ji chcete adoptovat? Tak se mi zdá, že si taky hrajete na nějakého "macha", jako ti dva pánové tady nahoře na blogu.
Jak jsem už napsala paní K., mám na zdejším webu mnohem větší zábavu. On totiž, jak čtu, Velký žalobce napsal včera na svém blogu, že za ty peníze koupil JEN patnáct nemovitostí a ne třicet, a že je nechal zapsat na děti, takže nejsou vůbec jeho.
Ale bojím se tu stejně. I když tu jsou jenom dva a správce. Pro jistotu jsem pustila na noc z řetězu maremanského vlčáka a když mi dojde nějaký podezřelý balík nebo dopis, jak píšete, předám ho poštovní policii. To jako aby všichni věděli předem.
Jinak se líp pobavím doma. Ale Vy pište a paní K. už nenadávejte.

Žena z domácnosti řekl(a)...

Opravuji se, jen sedmnáct nemovitostí a to byty nebo vily a dokonce tam připojil i jejich půdorysy. Hotel prý žádný nekupoval. Hrdina akce Čistých rukou!

Žena v domácnosti řekl(a)...

Tak jo, pane Henlajn, víc se bát nebudu.
Děkuju, že jste to sem dal dvakrát.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Jak já budu číst všechny diskuze tady na blogu? Vždyť mi uteče, pane Henjajn, celá ta legrace tady doma.
Víte, jak se říká, i kdyby na chleba nebylo, ale sranda musí bejt!
Voni se už Velkýho žalobce zříkají i ve vlastní straně. A pravice mu už chystá funus. Vážně. A levice si z něj tak utahuje, že z toho člověka až břicho bolí. Tedy smíchy.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Vy jste mi mezitím napsal dva nové vzkazy a říkáte, pane Henlajn,že si mám celou tu diskuzi přečíst, abych viděla o co jde. Ale já nemám fakticky čas. Zatím co jsem vařila oběd, přišly dvě nové zprávy. Lídři spravedlníků se postavili proti Velkému žalobci, že zničil stranu, že ta je mrtvá a tak jí buď rozpustí anebo má Velký žalobce odejít.
U cvrčků se zase vzbouřily cvrčice, že Velký cvrček je machista, horší jak Berlusconi a tak se chtějí odtrhnout a založit vlastní hnutí. To je legrace, co? Pobijou se sami.
Víte, já nemám ráda, když mi někdo přikazuje, s kým smím nebo nesmím mluvit. Moc mi to připomíná doby Rudých brigád a řádění ultralevičáků, Tam jste taky nemohl říci, co si myslíte, jinak vám vážně dali na hubu. Anebo ještě hůř.
No, vy jste tu takovou situaci nezažili, že? Panující revoluční demokracie! Tak si dejte pozor, abyste do ní nespadli.
A jinak, já jsem na Váš příspěvek o hornících odpověděla, protože bioetika to je pro mne známé téma, hovoří se o tom pořád. A moc se mi líbilo, jak jste to pěkně vystihl. Tu bezútěšnou situaci chudáků odsouzených k předčasné smrti, sice na oko privlegovaných režimem, ale ve skutečnosti zbavených všeho. Hůř jak žebráci. "Já jsem horník, kdo je víc?" pamatujete si?
Informace mi řekla, napiš jim tam občas něco, třeba co znáš nebo něco o Itálii. Podpoř je, stejně jsou na vymření. A tak jsem napsala, A teď se mi vyhýbají jak prašivému psu.
No nic!

Kopretina řekl(a)...

Ano, milá paní, tohle mi napsal pan Henlein, copak takto se chová muž k ženě? Totální neúcta k ženám. Také Šaman to četl, to jen ať víte, s kým máte tu čest. Henlein Švehla je sprosťák...

Žena v domácnosti řekl(a)...

Nevím, pane Henlajn, kde vidíte souvislost mezi hornickými nepokoji v Gallesu, kam poslal Churchill na zklidnění vojsko a existenciální situací čs. horníků za reálného socializmu?
Na počátku minulého století vznikají silné politizované odbory, které mají značný vliv na pracující, za reálného socializmu jsou odbory "převodovou pákou" strany. tedy její prodlouženou rukou. Víte o nějakých hornických nepokojích nebo stávkách za reálného socializmu? Já se přiznám, že nevím. Jestli nějaké byly, tak se to režimu podařilo dobře utajit. O hornících se říkalo, že mají privilegované postavení a velké platy. A funkcionáři posílali mezi mladé lidi "volavky", navlečené do modrých uniforem a červenými výložkami, aby je do dolů nalákali. Jinak o těchto věcech skutečně moc nevím.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Víte, paní Kopretino,
nevím, jestli je pan Henlajn víc machista nebo zase žertér provokatér. Posuďte sama a jestli je machista, bude nejlíp, když mu dáte rovnou přes hubu místo, abyste si ztěžovala. Tak to vyřídíte bez velkých průtahů. Pan Henlajn jistě promine, že dávám takovéhle rady. Ale když je něco nutné, tak je to nutné, jak se říká tady.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Jestli jste to ještě nečetli, syrské tanky (3) vjely do demilitarizované zony Golanských výšin a přiblížily se nebezpečně k izraelským pozicím. Prý pronásledovaly buřiče. Tel Aviv předal formální protestní notu pozorovatelům Undof.
Nevím, jestli si uvědomujete, jak je blízko skutečná válka. Tak přestaňte s touhle virtuální, směšnou a sebevražednou.
To je k dnešnímu článečku pana správce blogu.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Jo, ty souvislosti mi teda musíte vysvětlit Vy, pane Henjan. Silikoza je silikoza, to je fakt, ať je "velšská" nebo ostravská.
V Gallesu se vzbouřili a Churchill na ně posslal vojsko, takže mu tam dodneska nemůžou přijít na jméno.
V Ostravě se nebouřili a tak na ně nikdo vojsko neposílal. A tak dodneska volej komunisty.
Tak kde tu vidíte, nějaký souvislosti pane Henhajn?

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Žena v domácnosti řekl(a)...

Hele, pane Hejlen,
pro mne není nějaký Lénin prorokem ani božím ani nijakým jiným. Takže si takové poznámky nechte.
Můžu jen vopakovat, co mi říkala včera paní Hannelore, a to, že komunizmus zapříčinil v DDR strašný kulturní úpadek, školstvé stálo za kočku, lidi si vodvykli myslet, samostatně žít a tak přeze všechno, co zkusili, pořád se dívají na tu minulost nostalgicky. A k tomu se připojujou mladí levicoví extremisti, zblblí komunistickou propagandou.