pátek 12. října 2012

MOBY DICK: Týden samé legrace

Rozpočet krve a slz, česká tuzemačka, rozložená VZP, vlastenecká krádež, peníze z vrtulníku a bedny z letadla
**************************************************************
Neděle 7. října 2012
Z tendru o výstavbu dvou jaderných bloků v Temelíně vypadla francouzská Areva. Politologové, investigativní žurnalisté a jiní zlobbisté se zlobí, že ve hře zůstávají jen dva zájemci, což onu hru "degraduje", případně zavádí do hlubin závislosti na Rusku. Francouzi by nám jakožto spojenci rovněž mohli posloužit v našem boji za zachování jádra v EU. To vše je pravda. Podle rozhodčích z ČEZ však Francouzi nedodrželi základní podmínky. Projekt byl skvělý, akorát chyběly dvě drobnosti.  Menažerii se podařilo zvědět, které:
Žena Moby Dicka: "Termín, dokdy to bude postaveno."
Mrtvá Kočka: "A kolik to bude stát."

V půl druhé ráno přistál na letišti Václava Havla speciál srílanské armády, který do pražské ZOO dopravil Tamaru a Janitu, tedy dvě slonice ze ZOO v Pinnawale.
Mrtvá Kočka: "Skutečný Jumbo Jet. I když to není Jet."
Žena Moby Dicka: "A byl to starý dobrý osvědčený Hercules. Proč jsme si je nemohli pořídit my?"
Mrtvá Kočka: "Zeptej se Parkanové. A Bartáka. A Dalíka."

"Za zloděje se nepovažuji." (Paolo Gabriele, exkomorník papeže Benedikta Šestnáctky, po vynesení rozsudku vatikánského soudu, který ho za krádeže dokumentů jeho zaměstnavatele poslal na rok a půl do lochu.) Paolo byl prý veden "niternou láskou" k Církvi. Mluvčí papeže slíbil, že sv. Otec "téměř jistě" svého nehodného služebníka omilostní.

Asi dvě stě hodnostářů celého světa blahopřeje svému soudruhovi V.V. Putinovi k jeho dožitým šedesátým narozeninám. Asi dvě stě Moskvičů a dvě stě Petrohraďanů si připomnělo šesté výročí vraždy novinářky Anny Politkovské.

V Mnichově skončila dvoutýdenní každoroční óbrakce Oktoberfest. Na 179. podujatie dorazilo jen 6,4 milionu lidí (o půl mil. méně než vloni), kteří do sebe nalámali skoro sedm milionů tupláků piva, spocívali 116 volů, 57 telat a pořídili si 800 těžkých opic. Policisté umravňovali rozjívené hosty ve dvou tisícovkách případů. Práce policie i záchranářů se pohybovala "na i za hranicí sil".

Vítěz venezuelských prezidentských voleb Hugo Chávez slíbil, že ve svém dalším šestiletém funkčním období socialismus ještě prohloubí.
Mrtvá Kočka: "Až na samé dno."
Hugo zachraňuje svůj lid před šílenstvím kapitalismu dotacemi sociálních programů příjmy z nafty. Výdaje vlády jsou ovšem o 12 % větší. Dluhy rostou zejména vůči Číně, kam poslední dobou směřují koncese na těžbu. Další koncese získává Rusko. Je to jakási kompenzace ztrát, které obě země utržily v Libyi, kde již Hugův osobní přítel Muammar padl. Další z přátel venezuelského socialismu: Zimbabweský černý komunismus Roberta Mugabeho nebo posvátná věc íránského náboženského nacionálsocialismu přítele Ahmádíneřáda. Hugo krom svého lidu podporuje vývozem levné ropy další své přátele – diktátory na Kubě, v Bělorusku a Sýrii.
Drobný problém socialistického rozkvětu: Zanedbaná údržba ropných zařízení, útěk odborníků, pokles produkce a nulové investice. Venezuela nemá rafinerie, takže si nechává odsávat levnou ropu a musí dovážet drahou naftu…
Krom představitelů USA a zemí EU poslal blahopřání k volebnímu vítězství Hugovi i předseda ÚV KSČ(M) Vojtěch Filip.

Výměna granátů přes syrsko-tureckou hranici pokračuje už pátý den.
Žena Moby Dicka: "Přes současnou hranici."
Mrtvá Kočka: "Dočasnou."

Francouzská policie zatkla 12 osob pro podezření z teroristické činnosti. Některé z nich se chystaly odjet bojovat po boku islámských radikálů v Sýrii. Skupina byla vybavena střelnými sbraněmi a shromáždila chemikálie, ze nichž hodlala vyrobit výbušniny. Chystaná akce měla být největším masakrem od léta 1995, kdy si série pumových útoků v Paříži vyžádala sedm mrtvých a přes 150 zraněných. Zadrženými jsou hošíci ve věku 19 - 25 let. Všichni se narodili ve Francii, mají francouzské občanství. Někteří jsou "evropského, jiní afrického typu". Média informovala, že jde o Francouze, kteří přestoupili na islám. Cílem jejich útoků měly být různé židovské objekty.

Večer byl protikorupční policií zadržen před "pražskou luxusní restaurací", kde předtím večeřel, zlobbista Marek D., přítel expremiéra Mirka T. Byl obviněn z podvodu v kauze Pandur: Dle svědků v roce 2007 "naznačil" zástupcům "rakouské" firmy Steyer (s US vlastníky), že kšeft za 14,4 Giga Kč jim bude přiklepnut, pokud obdrží všimné ve výši 18 milionů €. Což je podvod, protože nic takového zajistit nemohl.
Žena Moby Dicka: "I mohl."
Mrtvá Kočka: "A zajistil."
Takže to ale žádný podvodník není!

Pondělí 8. října 2012
Z metanolové fronty: 60letý pán, kterého našli lidé v Boršicích u Blatnice na Slovácku minulý čtvrtek mrtvého na ulici, byl dnes označen jako 28. oběť metanolu.

Marek D. byl již jednou zatčen kvůli podezření, že se v červenci 2004 snažil uplatit poslance Unie svobody Zdeňka Kořistku, aby nepodpořil nastupující socdemáckou vládu Standy Baby Grosse. Tehdy se Marek svezl s kolegou zlobbistou Stanislavem V. policejním vrtulníkem do Ostravy, kde je soudce propustil z vazby. Podezření se nepotvrdilo a stíhání bylo zastaveno. (Tvrzení proti tvrzení.)
D.+H. poté podali proti Večerkovi žalobu na ochranu osobností, a každý požadoval půl melouna. Soudní tažení skončilo r. 2008, kdy odvolací soud v Olomouci dospěl k názoru, že poslanec Kořistka korupční nabídku ze strany obou pánů prokázal. (Tvrzení proti tvrzení.)

"Nikdo na světě mě nedonutí předložit rozpočet s vyšším deficitem než jsou 3 % HDP." (Miroslav Kalousek v rozhovoru pro Hospodské noviny.) Pokud nebude schválena legislativa, předloží pan ministr rozpočet se škrty v dopravní infrastruktuře a v programech, které kofinancuje EU. Bude to rozpočet "krve a slz".
Mrtvá Kočka: "Škodaže ne taky potu."

Skupina "vzpurných" poslanců ODS, pro niž se vžívá pojem "tluchořovci", nepodala rozpočtovému výboru Sněmovny v termínu pozměňovací návrhy k daňovému baťůžku. Jako by ani nestála o změnu zákonů, ale o změnu vlády.
Žena Moby Dicka: "Proč tluchořovci? Tlučhubové! Jenom tlučou hubou."
Mrtvá Kočka: "Aby jim někdo tu hubu nenatloukl."

Česká policie žádá, aby lidé nereagovali na výzvy České policie, která blokuje počítače kvůli porušování autorského práva, dětské pornografii a šíření spamu. Policie tvrdí, že to není policie, ale vir.
Žena Moby Dicka: "Která z těch policií?"

Z energetické fronty: Byla otevřena druhá větev podvodního ruskoněmeckého plynovodu Nord Stream (51 % má carská firma Gazprom). Obě větve měly stát 2 Giga €, skutečná cena vyrostla na 7,4, když se započítají úroky, tak 8,8 miliard €. (Miliardovou půjčku poskytla Deutsche Bank a KfW, zaručila se za ní německá vláda Gerharda Schrödera, který se pak stal předsedou dozorčí rady německo-ruského konsorcia pro výstavbu plynovodu). Přitom první větev Nord Streamu zatím pracovala jen na asi třetinu kapacity. Na vině je drahý ruský plyn a konkurence zkapalněného plynu z Kataru, který opustil nesmyslnou rovnici "dražší ropa rovná se o stejný koeficient dražší plyn". Nicméně šéfové Putinova Gazpromu vidí budoucnost růžově a chtějí stavět další dvě větve.

Soud Moby Dicka: Až se Německu povede zakázat v EU všechny jaderné elektrárny, pak se plynovod zaplní: bude dodávat pro "ekologické" plynové elektrárny. V této souvislosti se ukazuje zdánlivá francouzská chyba v tendru o dostavbu Temelína poněkud jinak: Menažerii bylo sděleno, že ty vady v nabídce Arevy byly tak zásadní a zjevné, že budily dojem, jako by ji tak Areva předložila naschvál, aby musela být vyřazena.
Nabídky byly předloženy 2. července 2012. 15. května 2012 se francouzským prezidentem stal François Gérard Georges Nicolas Hollande, který ve svém předvolebním programu slíbil snížit podíl jaderné energie ze stávajících 75 na 50% a zavřít alsaskou jadernou elektrárnu Fessenheim.
Mrtvá Kočka: "A po domluvě s Andělou Merkel i jihočeský Temelín."
Žena Moby Dicka: "Anebo alespoň nepostavit nový."

Pokud se nepodaří omezit korupci, je pravděpodobné, že se stáhnou dárci, kteří slíbili pomoc $16 miliard: "Vzhledem k rozsahu bojů mezi jednotlivými kmeny a velké míře korupce nejsou místní úřady v Afghánistánu ani zdaleka připraveny zajistit bezpečnost v zemi po roce 2014." (Analýza bruselské Internacional Crisis Group tak vidí situaci po plánovaném odchodu mezinárodních sil). Afghánská vláda zprávu označila za "vzdálenou realitě": Zlodějští politici  předpokládají, že demokracie je Západu drahá nade vše.
Žena Moby Dicka: "Ne nad obří schodky v rozpočtu."
Mrtvá Kočka: "A demokracie."

"Byla to dokonalá a demokratická bitva." (Hugo Chávez, nesmrtelný venezuelský prezident, po volbách, kde získal 54 %.) Hugo slíbil, že i nadále bude pokračovat na "cestě bolívarského socialismu 21. století", a že tentokrát bude "lepším prezidentem": Znárodní další cizácké firmy. Tím zkrotí výpadky elektřiny, rostoucí zločinnost, inflaci a korupci.
Žena Moby Dicka: "Což jsou jen drobné chyby socialismu 20. století."
Mrtvá Kočka: "Totální moci."

Úterý 9. října 2012
Marmeláda je druh sladké polotekuté ovocné směsi, která vzniká vařením. V Česku se marmelády historicky připravují z toho, co tu roste. Jsou to klasicky jahody, jablka, třešně, meruňky, ostružiny, borůvky, kdoule… doplň každý dle babiččina receptáře. Co u nás zatím na venkově běžně neroste: Pomeranče, grepy, citrony. Přičemž to jsou věci, z nichž se vyrábí anglická "marmalade". K tomuto anglickému názvu se přiklonila Evropská komise, a tak od roku 2004 smí být v EU "marmeládou" toliko výrobky z citrusových plodů.
Společnost Hamé na to šla oklikou: Rok se snažila, aby byly její produkty pod názvem "Marmelády meruňkové", "Marmelády jahodové" a "Marmelády linecké" zařazeny na seznam tradičních zaručených specialit Evropské Unie.
"Po téměř ročním boji jsme nic nezískali s odůvodněním, že naše marmelády nesplňují požadavky legislativy EU, protože nejsou vyrobeny z citrusových plodů." (Marcela Mitáčková, marketingová ředitelka Hamé.) Název "marmeláda" by měl z českých výrobků vymizet stejně jako "rum".
Žena Moby Dicka: "Co bude místo toho? Tuzemačka?"
Mrtvá Kočka: "Ne, zavařenina."
Žena Moby Dicka: "No ale vždyť anglické »marmalade« znamená citrusová zavařenina! Což bylo ztraceno v překladu. Takže budeme vyrábět ledatak klasický český – džem. Vlastně anglický jam."
Mrtvá Kočka: "Což je obarvený a ochucený cukr."

Soud Moby Dicka:  Už jednou nám fyzici zakázali vteřinu, což prorazili básníci, jindy bolševik jazz, což odmítli jazzmani, potom chemici zrušili kysličníky, což neuznávám já. (Když se vám nelíbí kysličník uhličitý, tak pište "přesnější" dvojmocný oxid karbonu, troubové.) Po rumu zahnala EU do ilegality i marmeládu. Kvůli takovým kravinám se jednou Evropa rozpadne.
Mimochodem: Požaduji, aby byl užíván správný název pro svítivky, jež europejisté lživě označují za "šetrné žárovky". Tyto výrobky musejí být zákonně označovány jako "tvarované rtuťové nízkotlaké výbojky".

"Přijela jsem s plným vědomím toho, že Řecko právě nyní prožívá výjimečně těžkou dobu a jak mnoho lidí trpí." Anděla Merkel, německá kancléřka, svým Řekům.)
"Nepřichází, aby podpořila Řecko, ale zkorumpovaný, nečestný a servilní politický systém. Dáme jí, co si zaslouží." (Alexis Tsipras, dřívější komunistický mládežník, dnes Vůdce opozice). Tsipras vede partajní slepenec SYRIZA, který zastává ideologii "demokratického socialismu, antikapitalismu a ekosocialismu".
Mrtvá Kočka: "Prostě komunismu."
Žena Moby Dicka: "Nejvíce se nechali zkorumpovat státní zaměstnanci nečestnými výhodami, za které se dosud vládě odměňovali servilitou."
7.000 policajtů ochránilo vzácného hosta před komunistickou lůzou i demokratickými ekosocialisty a jejich zápalnými lahvemi. Řečtí bolševici při této příležitosti rozvinuli rudou vlajku s hakenkrajcem, aby vyjádřili, jak si cení pomoci 31 mld. €, kterou musí nutně od Evropy (Německa) dostat, aby už v listopadu 2012 Řecko nezbankrotovalo. Zase.

"Nepodlehneme Mezinárodnímu měnovému fondu, nevzdáme se své suverenity. Požadujeme "respekt a důvěru"" (Z mediální kampaně maďarské vlády.) Uveřejnění inzerátů v pěti denících stálo jen 200 milionů forintů (17,6 mil. Kč). Možnáže Maďaři zvítězí, a podaří se jim MMF zabránit, aby jim těch nepotřebných 15 Giga € půjčoval…

2,8 miliard € přiteklo za posledních 12 let pro "potřeby kosovských Srbů" a "financování srbských zájmů". Bělehradská televize B52 to označila za "vlasteneckou krádež" – protože většina těch peněz byla zpronevěřena.
Mrtvá Kočka: "Snad ti zloději byli aspoň Srbové."

Při dvou výbuších automobilových bomb (devět a jedna tuna) zlikvidovali pokrokoví sebevrazi ze skupiny An-Nusra sto lidí v komplexu výzvědné služby vzdušných sil Sýrie, který se nalézá na předměstí Damašku Harasta. V odpověď na barbarský útok použilo vládní vojsko minomety a těžké zbraně.
Nevládní vojsko si stěžuje, že dostává (zejména od Saudské Arábie) jen lehké zbraně, a vůbec ne prostředky, kterými by mohlo zasahovat tanky a letectvo. Dostávají jen tolik, aby mohli bojovat, ale nikoli zvítězit…

"Cítím, že Saúdská  Arábie se otevírá. To je příležitost, abychom vnášeli do společnosti nové koncepty." (Haifá Mansúrová, první režisérka v historii země, jejíž film Wadždíja se po velkém úspěchu na festivalu v Benátkách promítá i na londýnském festivalu. V její rodné zemi se nepromítá, neb v Saudské Arábii jsou kina zakázána.) Pokrokem je míněno to, že Saúdské Arabky už mohou pracovat jako právničky.

"Je to nová kapitola obscénosti a my musíme tuto kapitolu uzavřít." (Ahsanulláh Ahsan, mluvčí pákistánského Talibánu.)
"Obscénností" se myslí vzdělávání děvčat.
"Uzavřením" pak postřelení tří 14letých děvčat, z nichž nejodvážnější "aktivistka" byla zraněna vážně.

Středa 10. října 2012
Hercules veze na Srí Lanku v odvetu za slony hrocha Huberta z Ostravy a nejmenovanou hroší slečnu z berlínské ZOO. Pražská ZOO přihodila několik koní Převalského a dva varany komodské.
Mrtvá Kočka: "Hippo Turbo."

"Obviněný má stálé bydliště a při výslechu uvedl, že rodinné a majetkové zázemí má pouze v České republice. Soudkyně neshledala jako důvodnou obavu, že by obviněný mohl působit na nevyslechnuté svědky, kteří se mají zdržovat v USA a Izraeli." (Libuše Jungová, mluvčí pražského obvodního soudu k důvodům, proč soud neposlal do vazby Marka D., obviněného ze stamilionového podvodu.)  Markovi zůstal i pas, protože slíbil, že nikam mimo hranice republiky nepojede. Nakonec – na dovolenou v Toskánsku by mohl jet i s legitkou. Akorátže tam s ním asi nepojede už nikdo z naší české politickohospodářské elity.
Mrtvá Kočka: "Jelity."
Pana obviněného po propuštění z vazby odvezlo domů auto přítele Mirka T. V Markově hradčanském bytě pak spolu probrali otázky, zajímající obě strany.
Pan expremiér se k případu vyjádří až v pondělí, po volbách. Už nyní ale může novinám Mládí ve frontě říci, že zatčení Marka považuje za "hon na čarodějnice a projev hysterie". Je nesmyslem, že by si říkal o peníze. "Znal přesně můj názor a já chtěl zrušit zkorumpovanou zakázku a korupci zamezit."

Na CASY, tyto české neJumbo neJety, se Radka nikdo zatím neptal.
Marek peníze z korupce nepotřebuje. Vydělává si je na IČO tím, že radí firmám, jak dosáhnout toho, co chtějí.
USA o vydání Marka D. dosud nepožádaly.

Sněmovní rozpočtový výbor doporučil, aby ve vládním daňovém balíčku zvostaly současné úrovně DPH – 14 / 20 %. Stalo se tak díky tomu, že absentovali někteří koaliční poslanci.

95 % příjmů českých penzistů činí důchody. Tento neblahý poměr se nejspíše změní směrem k rovné stovce po 1. lednu, kdy bude pro pracující důchodce zrušena sleva z příjmu na osobu. A aby to bylo spravedlivé, tak i pro pracující invalidní důchodce. Stát přece musí někde sehnat prachy, aby měl na důchody!!!

Na hromadným hrobem lidických mužů zavlála poprvé vlajka německého státu. Stalo se tak při první návštěvě německého prezidenta v Lidicích, kde Joachima Gaucka přivítal jeho český kolega Václav Klaus, přece jen existující ministryně kultury Alena Hanáková a starostka obce Lidice Veronika Kellerová. Joachim též krátce pohovořil s několika přeživšími lidickými ženami a jedním "dítětem". Dojaty byly obě strany.
Na provokativní otázky některých médií ohledně sudeťáků Gauck odvětil: "Nechtěl bych tady hovořit o jiných věcech. Chtěl bych touto svou návštěvou Lidic vyjádřit respekt vůči obětem." K jiným otázkám, o něž má zájem, se vyjádří "až nastane čas". Diskuse o "československých poválečných událostech" je však "věcí české společnosti" a nehodlá do ní zasahovat. Mosty, které již nyní jsou mezi ČR a Německem, se budou dál upevňovat.

Kreml pustil z klece jednu z Pussynek. Jekatěrina Samucevičova se může dle odvolacího soudu polepšovat "bez izolace od společnosti", tedy podmíněně na svobodě. Maria Aljochina a Naděžda Tolokonnikova zůstanou celé dva roky v trestanecké kolonii. Za nenávist proti věřícím. Kterou prý samy necítí.
Žena Moby Dicka: "Jaký je trest za nenávist vůči nevěřícím?"

Francessco Schettino se chce vrátit do zaměstnání a požaduje všechny výplaty od ledna, kdy byl vyhozen, že jako kapitán lodi Costa Concordia způsobil námořní katastrofu, při níž zabil 32 lidí.
Žena Moby Dicka: "Aby měl na náhradu škody a odškodnění příbuzných. Jenže obávám se, že ta firma má už málo lodí."
Mrtvá Kočka: "A ještě míň cestujících."

"Musíte se více snažit." (MMF k evropským vůdcům. Desítky horečnatých jednání europolitiků přes půlnoc, byly označeny za "nečinnost".) Takhle euro nezachráníte!
Pomoc Řecku, Irsku, Portugalsku a evropským bankám od prosince 2009 páčí už 1,1 Terra €. Do roku 2013 bude muset kopa "předních bank" €zóny odepsat aktiva za dalšíc 2,8 bilionu, tentokrát počítáno v dolarech.
"Trhy musí vnímat evropský záchranný mechanismus a program ECM na nákup dluhopisů jako opravdové, ne pouze virtuální!" (José Vilnas, ředitel oddělení kapitálových trhů MMF.)

Žena Moby Dicka: "Hodnota peněz byla nejdříve kryta zlatem, pak prací a teď jen půjčkami. A čím je kryta hodnota dluhopisů?"
Mrtvá Kočka: "Virtuální prací a skutečnými dluhy."

Z rusko-turecké letecké války: Syrské dopravní letadlo na trase Moskva-Damašek bylo na Černým mořem, ještě před vstupem do tureckého vzdušného prostoru vyzváno, aby se vrátilo zpět, dokud je čas. Turci měli informace od tajných služeb, že součástí nákladu jsou "položky, které nelze legálně přepravovat civilními lety". Pilot se rozhodl pokračovat. Turecké letectvo se pak rozhodlo pomocí dvou stíhaček zastavit jeho let a přinutit letoun přistát na tureckém území.
Podle státní televize měly turecké úřady podezření, že z Ruska míří do Damašku těžké zbraně. Nakonec byly dle televize nalezeny náhradní díly k vojenským radiostanicím. Další spekulace hovořily o součástkách, potřebných pro výrobu raket. Co tedy bylo v těch 12 zapečetěných bednách, nalezených v nákladovém prostoru letadla agenty turecké tajné služby?
"Odmítli jsme jim cokoliv vydat bez oficiálního potvrzení. Za další hodinu přišli s asi deseti ozbrojenými vojáky. Dali nám pouta a povalili na zem." (Haitham Kasser, palubní inženýr.)
"Byl tam materiál, který rozhodně není legální a bylo třeba ho deklarovat." (Ahmet Davotoglu, turecký ministr zahraničí.)
Letadlo bylo po odebrání beden propuštěno, a pokračovalo v letu do Damašku, kde přistálo ve čtvrtek brzo ráno.

Čtvrtek 11. října2012
Z metanolové fronty: 56.360 litrů lihovin proslulé Likérky Drak (Chvalčov na Kroměřížsku) nebylo na obalu označeno výrobní šarží. Státní zemědělská + potravinářská inspekce tedy zakázala jejich distribuci. Poněvadž nelze identifikovat původ lihu, jedná se o "potravinu neznámého původu" a nesmí se prodávat.
Mrtvá Kočka: "Ani vylévat do odpadu."
Žena Moby Dicka: "Třetí neblahá zpráva ohledně alkoholu s Drakem. Majitel likérky nebude nějak potrestán?"
Mrtvá Kočka: "Bude. Krachem."

"Bavili jsme se na bankovní radě o tom, co všechno může centrální banka nakupovat a dávat na to peníze do oběhu. Na co všechno může půjčovat – a v extrémějším případě – jak může rozdávat peníze občanům. tedy něco, co se občas označuje jako »rozhazování peněz z vrtulníku«. (Miroslav Singer, guvernér ČNB V rozhovoru pro HN.)
Žena Moby Dicka: "Možná by stačilo, kdyby ten vrtulník přistál na zahradě Strakovky."
Mrtvá Kočka: "Když už se premiér a ministr financí nedokážou s centrální bankou domluvit na jedné finanční politice…"

Předseda VZP Pavel Horák řekl, že jeho firma bude mít letos 3 miliardy Kč propad v hospodaření – ačkoliv dostala jiné tři miliardy od jiných zdravotnických pojišťoven. Do konce roku 2013 to už může být až devět Giga. Podle něj je to chyba ministerstva zdravotnictví, protože neprovedlo potřebné legislativní změny. Např. systém, který přerozděluje mimořádně nákladnou péči, prakticky nefunguje. "Ačkoliv my vlastně bychom měli dostat za ty nemocné lidi, kteří jsou pojištěni převážně u VZP, zhruba pět miliard korun, a dostali jsme 300 milionů. To prostě je směšné a je to dané tím mechanismem výpočtu. Čili v tom systému by se už dávno měla udělat řada naprosto racionálních opatření, která fungují všude na světě a ta situace by se změnila a ten systém by byl vyrovnaný." Sdělil m.j. presumptivní exředitel VZP Horák Václavu Moravcovi v jeho rozhlasových Impulsech.
"Proti VZP a pro to, že pláč a strkání problému na ministerstvo jsou účelové, je fakt, že vnitřně je vedení VZP značně rozloženo. Svědčí pro to nefunkčnost jejich výpočetního systému a fakt, že tři čtvrtě roku po konci roku 2011 není loňský rok lůžkovým zařízením dosud vypořádán. Myslím si, že ve VZP nefungují věci, jak mají." (Leoš Heger, ministr zdraví a nemocnic (TOP 09).)
"Slova Leoše Hegera jsou jenom snahou alibisticky se zbavit zodpovědnosti za nedobrý a velmi rizikový stav českého zdravotnictví a to, že se i letos prohlubuje a v příštím roce, pokud se rychle nezačne pracovat na potřebných změnách, může již nabýt rozsahu, že bude ohrožovat schopnost financovat péči v ČR v potřebném rozsahu." (Marek Šnajdr, předseda správní rady VZP, v letech 2006-10 první náměstek jednoho ministra plus dvou ministryň zdravotnictví, poslanec (ODS).) Současný pan ministr by měl spíše hledat změny, zákony, vyhlášky a kroky, které "nedobrou situaci" vylepší.

Z turecko-syrské fronty: Dálkové vedení, kterým Turecko dodávalo Sýrii 20 % její spotřeby elektrické energie, je natolik rozstříleno, že Sýrie přestala tureckou elektřinu odebírat.
V.V. Putin odkládá svou návštěvu Turecka, plánovanou na pondělí, na začátek prosince. Turecku se dostalo ujištění, že to není v souvislosti s incidentem se syrským osobním letadlem.
Mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí Alexandr Lukaševič žádá tureckou stranu o "vysvětlení" tohoto incidentu. Kvůli nucenému přistání syrského osobního letadla byl totiž "ohrožen život a bezpečnost občanů Ruska", kteří dleli na palubě. Rusko vyslovuje požadavek, "aby byla učiněna opatření, která by zabránila podobným incidentům v budoucnu".
Žena Moby Dicka: "Neposílejte do Sýrie zbraně, tak je to jednoduché."
Mrtvá Kočka: "Alespoň ne přes země NATO."

"Všechny náklady prošly celní prohlídkou a také prověrkou specialistů letištních bezpečnostních služeb. Veškerá dokumentace, která se týkala přepravy nákladu civilním dopravním letadlem, byla odpovídajícím způsobem vybavena a nyní byla předána kompetentním orgánům." (Elena Krylova, představitelka letiště Vnukovo.).
"Náklad není ruského původu. (Z ujištění Jeleny Kara-Sal, vedoucí konzulárního oddělení velvyslanectví Ruské federace v Ankaře.)
"Takovéto letadlo s pasažéry nemůže převážet munici. Bohužel právě ta byla na palubě." (Recep Tayyip Erdogan, turecký premiér, podle něhož byla zabavená munice vyrobená v ruské továrně a byla určena syrskému ministerstvu obrany.)
Syrský ministr zahraničí Valíd Mualim nařkl Turecko z leteckého pirátství a Ergodana ze lži. Měl by prý tu fiktivní munici ukázat alespoň "svým lidem".
Žena Moby Dicka: "Nebyla to vojenská dodávka, nebyla naložena do letadla a nebyla ruského původu… A bylo to letadlo vůbec syrské?"
Mrtvá Kočka: "Marťanské. Už jsou tady!"

Pátek 12. října 2012
Ve 14:00 začínají krajské volby (krom kraje Praha) plus senátní volby ve třetině obvodů. Hugo Chávez chystá blahopřejný dopis kolegovi Filipovi.

Z turecko-syrské fronty:
Podle ruského listu Kommersat prověří ruská tajná služba FSB, zda nedošlo k úniku informací o nákladu syrského letadla. List tvrdí, že v letadle bylo 12 beden se součástkami pro radiolokátory syrské protivzdušné obrany a technická dokumentace. Tedy náklad, který "nepotřeboval žádné zvláštní povolení".
"Jakékoli dodávky vojenské munice syrskému režimu jsou dnes velmi nebezpečné a čekáme na zprávu od turecké vlády po pečlivém prozkoumání zabaveného nákladu.“ (Victoria Nuland, mluvčá amerického ministerstva zahraničních věcí.) Nuland odmítla komentovat zprávy, dle nichž USA sdělily Turecku, že letoun má na palubě vojenský náklad.
"Byl to legální náklad pro legálního zákazníka." (Sergej Lavrov, ruský ministr zahraničí, k bednám v syrském letadle.) Prý šlo o komponenty k radarům. 
"Vývoj směřuje k válce." (Viktor Nadein-Rajevskij z ústavu mezinárodních vztahů ruské akademie věd.) Turecko se v ní stane "nástupištěm operace NATO proti Sýrii".

Izraelské letectvo sestřelilo minulý víkend nad Negevskou pouští malý bezpilotní průzkumný letoun, který přiletěl od moře. Cílem čmuchala mohlo být jaderné zařízení Dimona. Vůdce libanonských nacistů z Hizballáhu dnes potvrdil předpoklad, že jeho teroristická organizace stála za tímto incidentem:
"Je naším právem létat s bezpilotními letouny nad okupovanou Palestinou kdykoli se nám zachce."
Letadlo bylo smontováno v Libanonu z dílů, které byly přivezeny z Íránu.

Nobelovu cenu míru za "šíření míru a demokracie v Evropě a za její dlouhodobou roli při sjednocování evropského kontinentu" získala Evropská unie.
Předseda Evropské komise José Manuel Barroso pravil, že je to "velká pocta pro všechny Evropany".
Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz prohlásil, že jsou hluboce dojati a poctěni.
Ministr Karel Schwarzenberg to považuje za "naprosto správné rozhodnutí", i když "osobně by byl šťastnější", kdyby cenu obdržela nějaká osobnost.

Sobota 13. října 2012
*******************************************
"Prezident tomu nevěří a pokládá to za legraci." (Radim Ochvat, mluvčí Václava Klause, reaguje na předpověď norské televize NRK hodinu před samotným vyhlášením.)
----------------------------

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

99 komentářů:

StK řekl(a)...

No vidíte, konečně se ten "vrtošivý stařík" pořádně zmýlil při prognóze...
Inu - EU není žádná legrace!

Moby Dick řekl(a)...

Lavrov k bednám v syrském letadle: Prý šlo o komponenty k radarům. "Byl to legální náklad pro legálního zákazníka."

informace řekl(a)...

Jeden z komentářů v diskuzi na stránce Týdnu o komentáři prezidenta Klause k udělení Nobelovy ceny EU a ocenění jeho "zásluh" o český stát.
"Učiň čertu dobře, obsere ti plot."
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/klaus-nobelova-cenu-pro-eu-je-tragicky-omyl_248896_diskuze.html?page=1#prispevek-910760
Lidi, vždyť vy si vašeho prezidenta vůbec nevážíte:

Teď čekám na mezinárodní externace pana prezidenta. Jistě si podobnou příležitost nenechá ujít.

StK řekl(a)...

Jistě Info,
doufám, že to bylo jasně, byť sarkasticky řečeno: "Vrtošivý stařík" měl, jako obvykle, pravdu. Jenom tu pravdu (obvykle) říká způsobem, který hodně lidí irituje. (Ani ti tchoři ho nemají rádi.)
===
To, co se dnes děje s pověstí Nobelovy ceny je počínání takového rázu, že brzy čekám, že někdo poctěný "Nobelkou" cenu veřejně odmítne s tím, že nechce být v oceněn jedné řadě např. s Jásirem Arafatem. Nebo s EU.

U nás se takovému počínání říká "samožer". Královská akademie asi očekává, že ji EU za to ocenění něco opravdu cenného věnuje. Třeba pozornost, nebo něco z peněz, které do EU všichni odvádí.
Je to rektálně-alpinistické počínání, shodné s vzájemným udělováním státních vyznamenání soudruhů za minulého režimu. Ale tam to přece jenom bylo dost často korigováno vlastním studem - studem, který chybí např. V.V.Putinovi.
A jak vidno, stud absentuje i v EU. Už vidím, jak ten akt oceňují hlavně ty státy EU, které jsou (ne vždy ze 100% vlastní vinou) výrazně chudší.
====
K radarovým komponentům nalezeným v ruském letadle do Sýrie:
Už od "Brdské kauzy" jsem si plně vědom, že existují tzv. útočné radiolokátory, možná jsou i radiolokátory hromadného ničení. To nám v ČSLA pečlivě utajili.
[;>))

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Nevím, jestli Vám neuniklo zdůvodnění, proč byla EU Nobelova cena míru udělena. Bylo to za 60 let míru. Pokud se EU v budoucnu rozpadne, nebude to myslím kvůli tuzemskému rumu a meruňkové marmeládě.

informace řekl(a)...

StK!
Udělení Nobelovy ceny za mír má vždycky politickou motivaci. Jistě ne ekonomickou, jak podezříváte Vy. Nesledovala jsem jednotlivé případy a tak se nemůžu ani vyjádřit k případu Arafata, totiž ke konstelaci mezinárodní situace, která vedla výbor k usnesení mu cenu dát. A nechci to zas honit po internetu. Zdůvodnění, že Evropská unie zajistila Evropě a světu 60 let míru, není zpochybnitelné. To si asi uvědomíte sám. Jaké další důvody za tím jsou, to prozatím nemůže nikdo s jistotou říci. V r. 1990 byla udělena cena za mír Gorbačovovi. Myslím, že svou perestrojkou, i když ne záměrně, udělal pro mír mnohem víc než všichni ostatní dohromady. Položil na záda celý socialistický tábor.
Já si jenom pamatuju skandály kolem Nobelovy ceny za literatutu, udělené v 1958 r. Pastenakovi za Doktora Živaga a v r. 1965 Šolochovovi za Tichý Don.
Pasternakův román, co odmítli vydat v SSSR, opublikovalo italské nakladatelství Felrinelli, poté co ho jeden novinář vyvezl ilegálně z Ruska. Tenkrát se opublikování bránila KGB nátlaky na italskou komunistickou stranu. Román přesto vyšel a měl obrovský úspěch. V udělení ceny prý měla drápky i CIA, která rukopis tajně ofotografovala a vydala v ruském znění. Jestli dělala nátlak na výbor, aby cenu Psternakovi přidělil, jak se tenkrát proslýchalo, to nevím. Fakt je, že to byla tenkrát pro Sověty pořádná rána. Takže Psternak pak podlehl jejich nátlakům a hrozbám a cenu odmítl.
V r. 1965 zase, prý na nátlak ze sovětské strany, dali cenu Šolochovovi. Tenkrát také vypukl skandál. Solženicyn tenkrát vydal knížku o tom, že je román plagiát, text byl prý ukraden jednomu kozáckému spisovateli, který bojoval na straně bílých a zemřel na tyfus při odstupu na Krym. Co je na tom pravdy, také nevím. Tenkrát o tom napsali několik knih a statí. Rusové samozřejmě zastávali autenticitu, Solženicyn tvrdil opak. I tady byla cena dána ze zcela politických důvodů. Prý aby se dostalo zadosttiučinění Sovětům za Pasternaka.
Archivy výboru, co ceny přiděluje, se stávají veřejnými až po padesáti letech. Když si počkáte, určitě se něco bližšího dozvíte.

informace řekl(a)...

K dálkozrakosti, prozíravosti a moudrosti profesora Klause se nevyjadřuji. Není to můj prezident.

StK řekl(a)...

Jste si jist RRR,
že těch 60 let míru je jen zásluhou EU? Nebo je to naopak NATO, které vojensky sdružuje bývalé nepřátele a dělá z nich spojence? A chrání tak jednoho člena před druhými?
Souhlasím s Vámi, že případný rozpad EU asi nebude kvůli marmeládě nebo špatně zakřiveným okurkám.
Jenže: Stokrát nic umořilo osla a jednou pohár trpělivosti s nevoleným byrokratem* v Bruselu nutně musí přetéct. A přestane se rozumně zvažovat pro a proti. Jako v při rozpadu manželství. Pak prý lidem vadí i to, jakým způsobem ten druhý míchá kafe...

*/ a ten bruselský byrokrat dělá totéž, co dělala věrchuška za socialismu. Povýšeně žvaní o věcech, o kterých nemá ani páru. My staříci to ještě pamatujeme a jsme na takový přístup dost citliví. Dost hodně.

StK řekl(a)...

Já rovněž Info nehodnotím prozřetelnost "pana profesora". Jenom podvědomě eviduji okamžiky, kdy něco předpověděl - a ono se to pak splnilo. Nejsou to ojedinělé případy. Nakonec proč ne - vyšel přece z Prognostického ústavu, ne?

Ta věta o úplatnosti Královské komise byl pochopitelně můj hořký humor. Pokud by to přehánění nebylo a já měl náhodou pravdu, znamenalo by to, že jsme v pr..li mnohem hlouběji, než si vůbec dokážeme představit.

informace řekl(a)...

Přečtěte si, StK,
Dnešní Pacnerův článek na Psu. Zoufalec na Hradě.
Já ho tak neznám, ale s mnoha věcmi souhlasím.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

... Stokrát nic umořilo osla a jednou pohár trpělivosti s nevoleným byrokratem ... a ten bruselský byrokrat dělá totéž, co dělala věrchuška za socialismu.
Pokud mohu z dálky posoudit, je tato mantra v zemi české často opakována. Zkuste si v rámci konspiračních teorií položit otázku, komu to slouží. Můžete možná i vidět jistou analogii s lidovým hnutím proti americkému útočnému radaru, co málem hrozil Brdským lesům.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Inu, nejdřív "Letiště Václava Havla", teď Nobelovka pro EU ...
Je toho najednou na vašeho kleptomana a Prvního benešovce trošku moc.
Vždyť z toho letiště tolikrát vzletěl ON SÁM SAMOJEDINÝ, aby šířil osvětu po celém světě, aby vám do Česka vozil světové uznání a „darovaná“ plnící pera.
Vždyť přece On se o mír a porozumění mezi národy zaslouží MILIONKRÁT víc než ta hrozná EU ...
A oni se na Něj vykašlali, medaili Mu nedali. A letiště pojmenovali po ... po tom ... NÉÉÉÉÉÉÉ !

A Jeho vlastní lid, místo aby Ho obdivoval za Jeho sexuální výkony s mladičkými letuškami, tak z Něj dělá Kikinu a kremrofilní fňuknu!?!
Místo aby Jeho lid šturmoval Strakovu akademii, kvůli změně zákona o maximální délce prezidentské funkce, tak Ho nechá jen tak jít z Hradu pryč.

Ach, Nesmrtelný Lenine! Tak smutný příběh strašlivého zneuznání a nevděku svět dosud nepoznal.

Ale vy jednou přilezete, nevděční Čecháčkové, přilezete za svým Velikánem po kolenou, po břiše. A poprosíte Ho snažně, aby se vrátil na Hrad, aby vám vládl jako za stara, že letiště pojmenujete po něm, že na toho bronzového koně pod Muzeem posadíte Jeho sochu.
Jen ať se On vrátí na Pražský Kreml, a spolu s Vladimírem Vladimirovčem vás zachrání před EU a NATO, ždímající z vás poslední halíř a poslední kapku energie.

A On, ve Své nekonečné dobrotě a laskavosti, se nad vámi slituje, a funkci na Svá mocná leč již stará bedra opět naloží.
A vší český lid bude milovati svého stařičkého mocnáře.

Čest a Nazdar!

informace řekl(a)...

Samozřejmě zahraničním novinářům neunikla nová externace pana prezidenta na téma udělení Nobelovky Evropské unii. Ne, že by ji nějak zvlášť oceňovali, spíš ji považují za další extravaganci rozmarného pána.
Co vám ale, milí štamgasti uniklo, je externace ze 4. října, kdy na stránkách finančního listu Bloomberg Businessweek prezident vykládá, jak je snadné rozmontovat euro. A to na základě svých zkušeností jako ministra financí, když rozdělil čs. korunu.
List to zařadil do rubriky Lifestyle. Asi proto, že nemá humoristický koutek.
A pak snad proto, že poslední souhláska jména je jiná.

Bloomberg Businessweek Vaclav Klaus on the Czechs' Lessons for the Euro Zone
Posted on October 04, 2012
http://www.businessweek.com/articles/2012-10-04/vaclav-klaus-on-the-czechs-lessons-for-the-euro-zone

StK řekl(a)...

Ono to z dálky asi vypadá jinak, RRR.
Když z obchodu zmizí jednoduché a spolehlivé lékařské teploměry, levné žárovky a Tuzemskému rumu se musí začít oficiálně(!) říkat Tuzemák - a mnoho dalších "moudrých rozhodnutí" z Brusele následuje, nebudete ty řeči o byrokratech ani tak moc považovat za "štvavou propagandu". (A už vůbec ne ruskou, jak se mi snažíte podhodit.
Nijak to nesouvisí s rozhodnutím jednotlivce o svém problému: Já například svítím doma z 90% LED, v Ústavu jsem (dost pracně, byl jsem "příliš vpředu") prosadil totéž. (Už si ale zvykli a jsou spokojeni se spotřebou i spolehlivostí LED.) Takže já se žárovkami žádný osobní problém nemám - přesto mě irituje, že mi někdo něco odněkud nařizuje. Neargumentuje, nenabízí alternativu, nepřesvědčuje cenou. Nařizuje.
===
Když jsme u toho úhlu pohledu: Odsud z východu například vypadají americké hrátky s "hyperkorektností" a "multikulturalismem" opravdu dost směšně. Průměrný obyvatel USA v tomhle ohledu vypadá jako dokonalé pako. Ale Američané to asi vidí jinak, protože jinak by ve volbách s papá Obamou (a jeho stranou) zametli. Říkáme si - když chce "bílý, heterosexuální, řádně pracující muž" spáchat sebevraždu své rasy a třídy, nemůže mu v tom nikdo bránit. [;>))

StK řekl(a)...

Pro Informaci:
Ano, pan Pacner nemá "vrtošivého staříka" rád. Neberu mu to. Mám ke svému presidentovi sice jen povinnou úctu, ale nebudu proto popírat, že v tom nebo onom měl pravdu, když se to časem prokáže.
Rohy ale ať mu nasazuje někdo jiný. Taky to o tom "někom" něco svědčí.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Dojemný projev vlastenectví
aneb
Láska k Vůdci přiměla ptáky riskovat život

Viděl to celý svět: S.Vladimír Vladimirovič Putin, nevětší přítel V.Klause a všeho českého lidu, se nesmírně zasloužil o migraci hejna jeřábů bílých. Jeden a půl roku pilně trénoval, aby se mohl stát věrohodným modelem „vedoucího jeřába“, pak nebojácně nasedl na dvojmístné rogallo se zkušeným pilotem - a ptáci ho následovali. Takový světový úspěch!

Jenže teď se ukázalo, že ptáci se od svého Vůdce prostě nechtějí už nikdy odloučit. Takže se rozhodli strávit zimu v širém Rusku, aby byli co nejblíže Kremlu. Což je sice dojemně vlastenecké, leč pro ptáky nikoli bezpečné. V Rusku, jak všichni víme, je v důsledku dlouholetého imperialistického spiknutí dosud v zimě zima. Doslova RUSKÁ zima.*)
Proto se ruské úřady rozhodly poskytnout vlasteneckým jeřábům všechnu potřebnou pomoc.

Časem možná ustane veškerá migrace ruských tažných ptáků - všichni zůstanou v rodné zemi, co nejblíže Slunci v Kremlu.
Jaká to inspirace pro potenciální dvounohé bezkřídlé emigranty!

----------------------------------------------------------------------------------------
*) Imperialisti dosud ruskému lidu zabraňují, s použitím brutálního násilí a obrovských finančních částek, aby rozšířil svou vlast ke břehům Indického oceánu.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Vážený STK, projevím nyní svoji příslovečnou sprostotu:
Nobelovu cenu za mír NEUDĚLUJE žádná "Královská komise" (co to má být, prosím?).
Vážně ne.
Údaje jsou dostupné i ve Vaší mateřštině. Opravdu.

Mimochodem: Mohl byste čtenářům vysvětit svoji hlubokou myšlénku o jakési souvislosti hypotetické úplatnosti švédských institucí s Vaším bytím „v pr..li mnohem hlouběji, než si vůbec dokážeme představit“?

Děkuji Vám předem, a přeji hezký den.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ještě k Vašemu KRÁSNÉMU příspěvku z 10:23, vážený STK:
„...Odsud z východu například vypadají americké hrátky s "hyperkorektností" a "multikulturalismem" opravdu dost směšně. Průměrný obyvatel USA v tomhle ohledu vypadá jako dokonalé pako. Ale Američané to asi vidí jinak, protože jinak by ve volbách s papá Obamou (a jeho stranou) zametli. Říkáme si - když chce "bílý, heterosexuální, řádně pracující muž" spáchat sebevraždu své rasy a třídy, nemůže mu v tom nikdo bránit.“

Zřejmě se ozve nějaký drzý chlapeček; bude volat: „Jé, podívejte, STK je nácek!
Nevšímejte si toho parchanta, prosím. Nejspíš je to Cikáně nebo Židáček. Až přijde čas, zametete s ním i s jeho rodiči.
A taky s každým bílým sebevražedným pakem, které by chtělo propagovat multikulti zrůdnosti typu „rovnosti rasy a pohlaví“.
Až přijde čas.

Čest a Nazdar!

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Souhlasím s Vámi, že zákaz nazývat tuzemský rum pravým jménem je nestydatým útokem na národní svébytnost. Platí to i pro pomazánkové máslo, marmelády a olomoucké syrečky.
Dočetl jsem se, že obsah rtuti v jednom teploměru (500 mg) odpovídá množství rtuti ve 125 kompaktních fluorescenčních svítivkách (4 mg).
Z mládí si pamatuji na rituál měření teploty v nemocnici. Spícím dědečkům nebo babičkám rozdány teploměry. Po čtvrt-půlhodině sebrány. Někdy z podpaží, někdy z postele, někdy s podlahy. Někdy se jinak spolehlivý teploměr i rozbil. Nejčastější teplota byla 35.5, stejná jako na teploměru sklepaném před měřením.
Spolehlivé rtuťové teploměry zmizely i v USA. Zdravotní péče se tím nezdá býti ohrožena.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

No jen jestli, vážený RRR.
Co když právě zákaz pravých teploměrů (rtuťových) + naprostý nedostatek pravého rumu (z brambor) zapříčinil sebevražedné zvolení H.Obamy?!

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

...Odsud z východu například vypadají americké hrátky s "hyperkorektností" a "multikulturalismem" opravdu dost směšně. Průměrný obyvatel USA v tomhle ohledu vypadá jako dokonalé pako.
Jak z východu vypadá průměrný obyvatel USA? Je z 10 procent černý, z 10 žlutý, z 30 hnědý a z poloviny růžový? Možná ty hrátky jsou nástrojem ke smírnému soužití mnohovrstevného společenství.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Jak čtete, vážený RRR: Z východu (přesněji: ze Západní Asie) vypadá průměrný obyvatel USA jako dokonalé pako.

Ano, dokonale inteligentní západoasijský volič (přesněji: ČESKÝ volič) by nikdy nezvolil nějakého negra či Cikána. Volí komunisty a ČSSD.

Světu mír!

StK řekl(a)...

To prosím nevím, RRR. Asi ano, lépe to ovšem posoudíte Vy sám, zblízka.
Vím jenom, že barva kůže, víra nebo sexuální zaměření by neměly být důvodem pro jiné hodnocení člověka. Zjednodušeně se tomu myslím říká barvoslepost.
Na tom, zda je to pozitivní nebo negativní hodnocení až tak moc nesejde. Obojí je, tuším, dost špatně.
Na rozdíl od ostatních lidských, většinou rozeznatelných nebo dokonce měřitelných vlastností, které určují (měly by určovat) naše místo ve společnosti.
===
Jistě jste (oba?) dobrým občanem - takže se mnou zbytečně neztrácejte čas. Jsem prostě produkt minulosti. Vidím věci zjednodušeně, prostě. Na mnohé věci si musím "sáhnout", abych opravdu uvěřil. Ale lež, podvod a manipulaci ještě rozeznávám docela dobře i na dálku. Měl jsem (možná na rozdíl od Vás) opravdu dobré školitele.

Takže: Mír s Vámi!

StK řekl(a)...

Ale dovolím si, RRR, přece jenom pár poznámek - jeden Váš moudrý příspěvek jsem totiž přeskočil. Takže:
1./ ...Dočetl jsem se, že obsah rtuti v jednom teploměru (500 mg) odpovídá množství rtuti ve 125 kompaktních fluorescenčních svítivkách (4 mg)...
Jistě, může být. Srovnejte ale počet teploměrů a jejich životnost a počet a životnost "úsporek". A také podumejte o tom, co se lépe odstraní - jestli kapičky rtuti z hladké podlahy v nemocnici nebo rtuťové páry z ovzduší kolem rozbité zářivky. A nový, digitální teploměr měří i když vypadne Vašemu hypotetickému dědečkovi z podpaždí? Můj teda ne. Musí se držet stejně, jako ten rtuťový. Snad jen trochu kratší dobu. Navíc - bez baterie neměří a v baterii jsou další těžké kovy, které se musejí recyklovat. Pokud ovšem baterii odevzdáte tam, kam patří.

2./ že ...zákaz nazývat tuzemský rum pravým jménem je nestydatým útokem na národní svébytnost... Ale kdeže, kam Vás vede slepá vášeň příteli, není to žádný útok. Tak jako není útokem říkat americkým černochům afroameričané. Je to jenom novořeč, změna významu slov, pokus o zmatení pojmů. Jedna z podstatných složek manipulace s lidmi.

Viz:
- Vůle lidu
- Strana a vláda
- Bratrská pomoc
- Nepřátelé socialismu z Wall-Streetu

Nemám náladu si vzpomínat na další floskule, kterými jsem byl vyživován celých 40 let. A jinými jsem obšťastňován dneska. Takže tyhle výrazy s posunutým nebo dokonce žádným významem si může kdokoliv(!) "srolovat a zasunout". Je mi líto, ale opravdu nemám rád plané žvásty. V podstatě lži.
Tím považuji toto téma za vyčerpané.[;>)

StK řekl(a)...

Podívejte se raději RRR, jak je v Sudetech krásně!

informace řekl(a)...

Šmarjá páno, StK,
co řekne té fotce S.H.? Takhle veřejně ukazovat, jak jste ty Sudety splundrovali!
Ten zas chudák zapláče!

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Ano, krásně.

informace řekl(a)...

Tak se dívám na mapu ČR s barevnými výsledky voleb.
Nakročeno k novému osmačtyřicátému?

Kopretina řekl(a)...

Volby v mém kraji dopadly úděsně. První ČSSD (socani), druzí KSČM (komouši), třetí KDU-ČSL (lidovci) a čtvrtá ODS, kterou jsem volila. Podobně úděsně to dopadlo ve drtivé většině krajů. A za hnusně pokrytecké považuji lidi, co chodí do kostela a přesto volí socany, místo aby podpořili alespoň KDU-ČSL. Levice je obecně k víře nepřátelská.

Kopretina řekl(a)...

Ano, úděsné! Jenže za to může vliv levicových médií, která proti vládní koalici ODS a TOP 09 běsnila. Média chtěla osmačtyřicátý(jak píšete informace) má ho mít...

StK řekl(a)...

Silně nakročeno Informace, silně nakročeno!
A potom mi tady někdo bude předhazovat Hobbity! Plná spižírna a rukám klídek, to je jediné, co ty naše zajímá. Stát se musí postarat. Po nich potopa. A za všechno zlé může Klaus... Prostě naši ovčané jsou nepoučitelní!
Ale pravice si to zavinila sama - svou totální nenažraností. Čekal jsem takový debakl, ale přesto jsem znechucený. Volil jsem Nezávislé a teď jenom doufám, že se z nich příliš rychle nestanou "závislí". Ale moc v to nevěřím. Prachy jsou prachy.
===
Co se týče jakýchkoliv názorů našeho "Spejbla a Hurvínka", jsou mi naprosto "volné". Jak staré triko. Už mě delší dobu nebaví a tak přeskakuji, cokoliv napíše. Ostatní, pokud ovšem též nepřeskakují, lituji.

informace řekl(a)...

Nebudu komentovat, nezlobte se.
Zírám nevěřícně na tu mapku, skoro celou oranžovou a pak hlavně na ten rudý severozápad.
To ovčani za dvacet let zapoměli minulost? A maminka jim to nevysvětlila?
Nemůžu tomu věřit.

informace řekl(a)...

Volili jste nás? Jste omezení idioti, napsali Anonymous na web KSČM
http://www.lidovky.cz/volili-jste-nas-jste-idioti-napsali-anonymous-na-web-kscm-pzs-/ln_domov.asp?c=A121013_205749_ln_domov_ogo
SOUHLASÍM!

Kopretina řekl(a)...

Ano, stydím se za výsledky voleb, že je v naši drahé zemi české tolik ignorantů, lidi, co neznají minulost. Děs a hrůza, zděšení, bezmezný smutek, lítost a pláč. Na to se jiného říci nedá. Holt neznalost historie znamená, že si ji musíme zopakovat, ovšem pokud nebude pozdě. Uvidíme, zda-li blok KSČSSD nezruší demokracii, nezakáže pravicové strany, nezruší svobodná média, nebude znovu kádrovat lidi podle třídního a politického původu, nesebere lidem veškerý majetek. Za úspěch rudých také může Česká televize svým neustálým zvaním komunistických politiků do televize. A jak se JUDr. Michal Hašek, stávající a budoucí hejtman jihomoravského kraje naparoval, fuj. Jsem otrávená.

informace řekl(a)...

Mezinárodní situace je jiná než v osmačtyřicátém. Teď na východě je Vladimir Vladimirovič namísto Josifa Vissarionoviče.
Takže nějaký puč není tak automatický.
Ale stejně jsou Češi teste di cazzo! Prosím o prominutí za silný výraz.

Anonymní řekl(a)...

Da, my óčeň dúrnyj naród.
Savsjém práviľno.

Izvinitě, jiščó adín vaprós: Vsje?

StK řekl(a)...

Dějiny, milé dámy, se nikdy neopakují přesně. Není to kolo dějin, nýbrž "šroub dějin". Takže to bude jinak než v osmačtyřicátém.

Těch příčin, proč to vše dopadlo tak, jak to dopadlo je opravdu hodně:
- Nejednotnost pravice, koalice pravicových stran se stranami, které vznikly na populistickém základě a měly v sobě zabudovánu nestabilitu - např. Věci Veřejné
- Nenažranost špiček ODS i TOP 09, snaha si ve volebním období co nejvíc nahrabat
- Naprosto idiotský způsob propagace "pravicového myšlení" který způsobil dokonalou nedůvěru v tento životní postoj
- Nadutost stranických špiček směrem k lidem a jejich servilita směrem k EU, (čili "vše je o prachách")
- Promořenost sdělovacích prostředků více či méně zakuklenými komunisty a hluboký nezájem ostatních žurnalistů, jejich trestuhodná lenost, opisování nepotvrzených zpráv i úvah a komentářů.
- tupost "hobitů" v české kotlince, kteří vidí dopředu nanejvýš do nejbližší výplaty. Někdy ani to ne. Důkazy: neschopnost stále většího množství ovčanů splatit své půjčky. Další a další otravy metanolem, přesto, že riziko pití "neznačkového" alkoholu je známo už mnoho týdnů - a mohl bych pokračovat.

Ale už opravdu dost, je mi z toho všeho opravdu poněkud nevolno. Jsem ovšem (bohužel) nedílnou součástí hobitů i ovčanů téhle krajiny a to mě zlobí nejvíc.

Jdu raději spát.

informace řekl(a)...

Anonymnímu:
Это еще цветочки, а ягодки впереди!
Все перемелется, мука будет.

informace řekl(a)...

Dobrou, StK.

Kopretina řekl(a)...

Všichni ne informace, našli se i Češi, kteří blok KSČSSD nevolili, nebylo jich mnoho, ale byli. Já ani nikdo z mých příbuzných a známých nemůžeme za to, že většina Čechů volila, jak volila.

informace řekl(a)...

Já vím, Kopretino, viděla jsem výsledky v krajích.
Krajské volby ještě nejsou celostátní. Mezi tím se situace vyjasní. Jenomže kraje budou vládu brzdit.
Doufejme, že se to hlupákům vyjasní.
Dobrou noc, Kopretino.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Raději se na ty P*Ř*E*K*R*Á*S*N*É fotky ze Sudet ani nepodívám; měl bych děsný vztek, jak jste nás zase zahanbili.
Ano, jak snadno hostitel zahanbí parazita, jak snadno zvítězili Češi a Čecháčci nad námi fašisty.*)
My Němci-fašisti jsme přišli do vašich krásných panenských lesů a strání plných vašeho krásného kamení, a začali jsme ničit a plundrovat. A za pár set let - HRŮŮŮZA pohledět.
Naštěstí, díky Leninu a Stalinu jsou dnes na těch místech hanby a muk (zvířat i Čechů-našich poddaných a otroků) zas jen lesy a rozvaliny. No, přiznávám, že ne na všech. Několik procent z našeho majetku jste nezničili; a dodnes jej s NAPROSTO KLIDNÝM svědomím používáte.

Ale POZOR !
Hlavně nám nic nevracejte! I kdyby se vám nepodařilo uniknout ze smrtícího sevření EU a NATO, i kdyby byly zrušeny Dekrety presidenta republiky, NIC NEVRACEJTE ! NIKOMU !
Ani nám Němcům, ani Maďarům, ani Židům, ani "svým" buržujům, feudálům, katolíkům!
Neboť kdybyste znárodněný majetek vrátili, pozbyli byste národní hrdost úspěšných zlodějů, a byl by s vámi brzy konec: Vrátili by se Češi, vrátili bychom se my Euroameričani, vrátily by se hrozné časy Rakouska-Uherska, kdy Česko bylo součástí Evropy.
Co byste v takovém státě dělali, Čecháčkové? Vždyť byste rázem byli občané 2.kategorie! No ano - nedělejte si iluze; v Euroamerice se prosazují osoby poevropštění schopné, osoby multikulturní!

Takže: Kdyby k vám nějakou nešťastnou shodou okolností nepřišli vaši starší ruští bratři, kdyby vám EU vnutilo € za cenu války a okupace, tak naše majetky SPALTE !
Nebo VYHOĎTE DO LUFTU, pokud by nechtěly hořet!
Včetně Chrámu sv.Víta + všech kostelů & šlechtických paláců po celé staré Praze, samozřejmě.
A notujte si přitom českou národní "My Prahu nedáme, radši ji zbouráme!"

Jen tak uniknete příšernému osudu, který postihl všechny evropské země, jež neprovedly humánní odsun svých německých menšin (např.Francie). Jen tak uniknete osudu kdysi poklidného Bavorska, jež jsme my Sudeťáci za pár desítek let brutálně přeměnili k obrazu svému.

Čest a Nazdar!

-------------------------------------------------------------------------------------
*) Rázné dělení českého národa na Čechy a Čecháčky začalo těsně po osvobození ČSR Rudou armádou.

Kopretina řekl(a)...

Dobrou noc, informace.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

K tomu tuzemskému rumu: Měl jsem doposud zafixováno, že je jedním z důsledků dopadu Berliner Dekret(-u) na kontinentální Evropu - viz např. řepný cukr.
Ale zřejmě jsem žil v omylu; dle té prožluklé wikipedie (kterou tolik zdejších štamgastů podezírá z propagace multikulti a protičeské agitace) jsme my Němci začali vyrábět Inländer-Rum až ve 30.letech 19.století.

Každopádně chápu znechucení nefalšovaných čecháčkovských vlastenčíků nad neomaleností EU. Kdybych jako oni celý život věřil, že rum je vyráběn z brambor + tzv. rumové tresti, že Němci jsou fašisti, že demokracie je možná jedině v socialismu, tak bych taky souhlasil s Václavem Klausem a volil komunisty.

Světu mír!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Typický příklad P*Ř*E*K*R*Á*S*N*É fotky ze Sudet: Takzvaný vodopád na Černohorském potoce

Ano, tohle dokážete jen vy Čecháčkové. I ti Češi, čili osoby poněmčení resp. poevropštění schopné, by tento krásný „vodopád“ bezohledně zničili.
Jak?
Prostě by udržovali retenční nádrž provozuschopnou, to jest PRÁZDNOU. Prostě by se opičili po nás Sudeťácích, po nás stavitelích stovek (tisíců?) retenčních hrází na „českých“ horských tocích.
V těch strašných dobách Rakouska-Uherska, takzvané 1.republiky a Protektorátu jsme nádrže PRAVIDELNĚ čistili od všeho sajrajtu; tudíž za běžného průtoku voda vytékala pouze nejspodnějším otvorem v hrázi. Když průtok stoupal, nádrž se postupně plnila, a voda začala vytékat i dalšími otvory. Až po naplnění retenční nádrže (v tomto případě řádově tisíce m3) začala přetékat přes korunu hráze => bylo významně sníženo nebezpečí náhlých povodní.
Dnes je drtivá většina těchto nádrží sajrajtem ZCELA naplněna; retence tudíž veškerá žádná.

Vlastně - neměli bychom vám platit čištění všech „vašich“ retenčních nádrží, když jsme je vybudovali, když je už skoro 70 let trestuhodně zanedbáváme?

informace řekl(a)...

Vidíte, StK,
co jste tou svou fotkou zplundrovaných Sudet způsobil!
Rozzlobil jste S.H. Teď se Vám snaží všemožně dokázat opak!
Na S.H. musíte jít opatrně. On je sice komik, pardon satirik, rád si utahule a všechno tepe. Ale sám legraci nesnáší. Mohlo by dojít k tomu, když ho budete pořád provokovat, že s Vámi přestane mluvit! Podívejte se na mne, ignoruje mě už dva roky.

informace řekl(a)...

Pardon, utahuje, můžeme-li to tak nazvat.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ještě k té fotografii "utěšené" sudetské krajiny, jež má asi demonstrovat váš "citlivý" přístup k uloupenému majetku, k uloupené zemi:
Znám tu krajinu a osudy našeho majetku; ne nadarmo se každoročně radostně plahočím po sudetských kopcích, nahoru a dolů, s Rucksackem na zádech. Ano, sbírám podklady pro budoucí restituce. (V Drakově jsem zatím nebyl, ale blízké okolí jsem již prošmejdil.)
Takže zopakuji: Kdybyste nás Skopčáky neodsunuli, tak dnes ta krajina vypadá stejně děsivě jako podobné "kopečky" kdekoli v západní části Německa. Raději tam ani nejezděte - jen si prostě představte PEKLO.

Račte se raději podívat na stránky příslušné obce: Hermannstadt und Drachenburg
Zjistíte z nich například, jakým „právem“ jste po roce 1918 okupovali tuto část Slezska: Právem vítězů.
Zjistíte, že po humánním odsunu „nepřizpůsobivých“ (nás Sudeťáků) a ještě humánnějším přísunu jiných nepřizpůsobivých zbyla v obci jen pětina původního počtu obyvatel => jedna z příčin okolní „utěšenosti“. (Viz můj příspěvek „Jak zachovat prostou krásu Sudet“ z 9.října 18:01.)
Zjistíte, že po humánním odsunu zbylo v obci prý cca 100 našinců. Rád bych zvěděl proč - byli to všechno antifašisti? Nebo jste je spíš potřebovali jako nevolníky, aby vám vůbec někdo na těch kopečcích pracoval?
Není náhodou ta „utěšenost“ výsledkem práce těch zbylých našinců? Vždyť v Krkonoších měli zbylí Sudeťáci nejzelenější louky (dokud se o ně dokázali starat), k údivu a vzteku čecháčkovské náplavy.

No nic. Nechám vás chvíli být. Oddechněte si, a pomalu se připravujte na další dějinný zvrat. Můžete se v mezidobí uzavírat sázky, jestli vás opět obsadíme my Němci + jiní Euroameričani, nebo zda vás opět osvobodí vaši starší ruští bratři. Co z toho CHCETE, je jasné již dnes.

Míru zdar!

informace řekl(a)...

Jo, to oni se Němci o své obce starají i o staré památky. Teď jim jen přibyla starost s bývalým východním Německem, tam se tak pečlivě nestarali.
I když teda, dodala bych. I když ani ti západní Němci nebyli vždycky tak docela dbalí. Stačí se podívat na starobylé zámky na Rýnu. Třeba na Liebenstein nebo Sterrenberg. Jsou zarostlé trávou a křovím.

StK řekl(a)...

Představte si Informace, on se tu někdo naváží do mých milovaných Sudet!
Nejen, že tam mám mezi původními obyvateli staré přátele, ale dokonce i (malinký) kousek Sudet vlastním!
===
Kdo tam zůstal po odsunu? Vdovy, starci a děti. Muži zůstali nejčastěji u Stalingradu. Natrvalo. A na papá Hitlera ti zbylí dost zanevřeli.
Komunisté jim ovšem dali takové podmínky k životu v "osvobozené vlasti" (obrovské odvody produktů, tzv. kontingent), že nakonec na toho Hitlera vzpomínali asi o něco raději.
===
Když o tom kraji někdo ví jen to, kudy se leze na Medvědí vrch, neměl by o něm psát*. Odkazy úplně stačí. Pokud by byl zájem, o Hermannsdorfu / -stadtu mám doma dost objemnou monografii - sepsal ji jeden "náplava" (PhDr. doc. atd.) původem ze Slovenska, t.č. pan docent na brněnské univerzitě.
Jako kluci jsme spolu chodili na podzim na Hadí kopec na lískové ořechy.
On to pak ale dotáhl výš a dál. Ale chalupu tam mají pořád. Jako my.[;>)

*/ např. neuvádí případ opuštěného, zbouraného a opět překrásně znovuvybudovaného poutního kostela Maria Hilf nad Cukmantlem. Ač o něm prokazatelně ví - dával jsem tu k dobru nejen historku, ale i odkaz. Neuvádí ani jiné restaurované památky. Zapomíná na to, že najít v těch krajích prázdnou chalupu bez majitele je dneska problém - před mnohými z nich parkují drahá auta se značkou "DE". Takže "návrat ke kořenům" se koná, ne, že ne!
Co s tím mají společného ty lístečky, které včera a předevčírem naházeli naši popletení půlčíci do krabic se štěrbinu, nevím. Podle mě nic.

A.S. Pergill řekl(a)...

Moby Dicku,
ta marmeláda, rum a další jsou prostě jen signálem, že přesně tak si počíná EU i v dalších oblastech, kde do toho tolik nevidíme, protože řada věcí koledm nich je utajovaných.

A.S. Pergill řekl(a)...

Kopretino,
volit KDU-ČSL a KSČM je prakticky to samé.

informace řekl(a)...

StK,
ty katastrofické řeči o zničení pohraničních oblastí po odsunu Němců jsou na jedné straně demagogické na druhé docela anachronické. Vylidňování horských oblastí v celé Evropě pokračuje jíž několik desetiletí, prakticky začalo po druhé světové válce. Lidi z hor odcházejí, protože se tam nemohou uživit. Malá horská hospodářství nemohou konkurovat zemědělství v rovinách, ani pastýřství se samo neuživí bez státních příspěvků. Kromě toho je tam život nepohodlný, bez výhod města, nesnadná doprava, rozptýlenost stavení, nesnáze s dopravou dětí do školy a pod. Vylidňují se všechny horské oblasti v Evropě, hlavně v Alpách, v Itálii i v Appenninách. Sama jsem viděla v Abruzzách docela opuštěnou vesnici před asi 40 lety. Zůstala tam jen stavení, tenkrát ještě celá, nezbořená, lidi odtamtud jedoduše odešli jinam a nechali všechno tak, protože se jim to nepodařilo prodat.
Problémem se započalo zabývat Evropské společenství už někdy v sedmdesátých létech. Hlavně se zabývalo Alpami - EU pak vypracovala t.zv. Alpský program (jedná se o 450.000 kmq italských, švýcarských a francouzkých Alp) s cílem podpořit místní hospodářství a zlepšit životní podmínky. Jenže co zbývá těmto oblastem je prakticky turistika - "agriturismo" - což jsou malé podniky pro přenocování a stravu. Teď se tu takové rodinné podniky hodně rozmáhají, ale hlavně u moře.
Itálie taky poskytuje těm horským oblastem různé výhody jako snížení daní nebo přímé příspěvky.
Takže, jestli si Češi udělali ze sudetských horských stavení chaty a starají se o ně, postupují zcela v souladu se směrnicemi EU.

informace řekl(a)...

Do té Alpské administrativní konvence patří i Německo, Rakousko, Slovinsko a Monaco.
http://www.cipra.org/it/convenzione-delle-alpi/le-alpi/regioni/unita-amministrative-del-territorio-della-convenzione-delle-alpi
Ale stejně mi těch 450.000 čtverečních km nevychází - to je víc jak celá Itálie.

StK řekl(a)...

Jojo Info, my (naše famílie) postupuje v souladu se směrnicemi EU už od roku 1953, to se ještě jmenovala tuším EHS. [;>)

A s tím neprosperujícím pastevectvím nemáte tak docela pravdu. Tam, kde byla za mého mládí obilná pole a brambory, mechanizace: krávy, koně nebo dýchavičný traktor se samovazem - ve vsi byly dva - jsou teď pastviny obehnané el. ohradníky a tam, kde se momentálně nepase se seká, suší a "roluje" seno. Už jsou na všechno speciální mechanismy. Jeden to poseče, druhý to obrací, aby to dobře uschlo, třetí to namotá do válců a omotá fólií a poslední stroj ty balíky naloží na speciální přívěs a kamsi odveze. Lidská ruka se sena nedotkne.
Všechny volné pozemky v okolí má pronajaté (koupené?) jeden jediný statkář - podnikatel se svou nevelkou rodinou. Kromě něj jsou tu ještě dvě rodinné farmy, které chovají jezdecké koně a organizují vyjížďky zájemců po okolí. Jediný hotel je v létě plný německých i polských cykloturistů. A jak jsem psal, už se kupují poslední volné (opuštěné) chalupy a předělávají na weekendový pobyt. Ve vsi, kde kdysi bylo opuštěných stavení snad dvakrát víc než obydlených jsem letos našel jen dvě chalupy bez viditelných majitelů. Focení cyklu "Konec srpna v hotelu Ozon" (podle českého filmu) začíná být stále obtížnější. [;>)

Ale je pravda, že to trvalo skoro 60 let. Prvních 40 let (1948 - 1988) okolí jen chátralo, dokonce tu hasiči opuštěné chalupy (tady to byly z 90% dřevěnice) zapalovali a učili se na nich hasit.
Renesance přišla až pár let po "převratu" 1989. A zdejší Sudetští Němci vymírají nebo asimilují. Už zbývá jenom jméno a německá babička na hřbitově. Řekové se před časem odstěhovali zpátky do Řecka (asi toho teď litují), Slováci se naučili dobře česky a zůstali. A stěhují se tu i bývalí krajané z Německa.
Je to docela zajímavá proměna kraje za jeden lidský život!

informace řekl(a)...

StK, snažím se tu načrtnout všeobecnou tendenci v celé Evropě. Horské oblasti se vylidňují. V knize "Le Alpi per l Europa" ( Kolektiv autorů), ed. Jaca Book 1988, píší, že v některých okrscích švýcarských Alp hustota obyvatelstva na čtvereční km je 6-9 osob. Příčiny, co udávají, jsou více méně tytéž, co jsem napsala prve. Oni to totiž uvádějí i jiní autoři. http://www.claudiobossi.it/ilmioportale/basso/1.htm
Takže nemá smysl hovořit o nějakém zpustošení Sudet vinou Čechů. Ti Němci, co tu dřív žili, by tu stejně nezůstali, totiž jejich potomci. Odešli by do měst anebo do Německa.

Snad sudetské vršky nejsou tak příkré, takže na nich mohou pracovat zemědělské stroje. V Alpách a hlavně Appenninách je to jiné. Tam se stroje využít nedají.
A i pastviny v Alpách jsou opuštěné, nikdo tam nepase a trávu neseká a to prý působí další škody. Protože voda při dešti neproniká do terénu, ale stéká po suché trávě do údolí. Půda se pak stává drobivou a dochází k jejímu sesuvu.
Je to problém neřešitelný, protože se tam nikdo už stěhovat nebude.

StK řekl(a)...

Velehory (Alpy) a třetihorní kopečky (Jeseníky) to je značný rozdíl, Informace.
Jistěže v Alpách nejezdí po svazích traktory - jeden čas se tam šplhali staří kocouři, když ještě neměli to protivné adjektivum. [;>)

Jde tu spíš o jejich rekreační využití - v obou případech. Vysoké Tatry (odborníci jim říkají "nejmenší velehory na světe" se taky mění z oblasti chudého podhorského zemědělství na turistický ráj. A už dlouho.
Co se týče využití krajiny člověkem, to se stále mění. Hospodářské monokulturní lesy (smrk, jedle) byly vlastně uměle vysázeny člověkem na produkci palivového dříví - a dnes je považujeme málem za standard. Přitom po posledním zalednění tam rostl až do výšky 1 200 m n.m. les smíšený. Ale ten roste mnohem pomaleji, tak byl po vykácení listnáčů nahrazen monokulturou - což má za následek snadné šíření škůdců - např. lýkožrouta smrkového.
Někdy je vidět, jak si člověk "fandí", že něco v přírodě mění - a přitom je to přírodní jev způsobený silami, na které lidstvo ještě zdaleka nedosáhlo.
Ale to už je debata opravdu Off Topic čili Mimo Mísu.

I když na druhé straně - on je ten Šaman vlastně nešťastník. Napíše o něčem článek a lidi se mu pod ním baví o úplně jiných věcech. Ale asi si už chudák zvykl...

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ale jistěže vím o obnově NĚKTERÝCH vámi zničených památek/součástí infrastruktury/území.
Však o tom psával chudák Větší vlastenec, který mi pořád leží v žaludku - že byste to měli zase všechno rychle zčechizovat do základů, než bude pozdě.

Co ovšem okecat nemůžete, i kdybyste si mluvidla strhal, je poválečná devastace pohraničí. Konečně - první president všech Čecháčků (E.Beneš) to předpověděl velmi dobře. Už jsem příslušnou část jeho nejdůležitějšího projevu citoval několikrát.

Jednou jsem sebou do Sudet vzal jistou zarputilou českou intelektuálku (Mimochodem - vyznává stejné "credo" jako Vy, vážený STK: Já nic, to všechno ONI!)
Jak ta zuřila, když jsem jí po x-té ukázal tabulku na nějaké výstavné budově "Obnoveno po r.1990 díky finanční pomoci ... (jména Němců-fašistů)" resp. "Postaveno roku 1912 díky ... (jméno Němce-fašisty)". Nebo dokonce: „Obnoveno díky EU“!

Letos začátkem léta jsem vzal na výlet do Curychu jinou zarputilou českou vlastenku - byla ZNECHUCENÁ pohledem na všechny ty NECHUTNÉ německé a švýcarské vesnice v kopcích.
A při pohledu na dno Limmatu + poslechu mého výkladu o stavu této řeky před cca 40 lety (tehdy to byla stoka doslova ruského typu) chtěla vraždit. Ale nevěděla přesně koho by vlastně měla zamordovat. Nějak se prostě cítila podvedená. Asi jako opravdoví čecháčkovští vlastenčíci, když se po převratu na vlastní oči přesvědčili o německé a rakouské realitě - do té doby opravdu věřili, že samostatnost, socialismus a odsun je jim ku prospěchu.
No nic.

Světu mír!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Máte v těch "horách" docela hokej, vážený STK.

informace řekl(a)...

StK,
říkáte, že je Šaman chudák, protože se tu lidi baví o něčem jiném než o tématu napostovaného článku.
Tak co asi řekne únikovému manévru S.H., který tu zavádí řeč na čištění švýcarských řek, jmenovitě Limmatu.
Šla jsem se tedy ze zvědavosti podívat na švýcarské stránky a našla jsem, že problém je značný - jde o znečištění vod těžkými kovy, umělými hnojivy, kromě odpadové vody měst a v neposlední řadě zeminy, která se sesouvá z Alp.
A jak vyplývá z jejich údajů, problém není ani zdaleka vyřešen, jedním z důvodů je, že chybí peníze a tak se hádají, kdo má čištění financovat. Jednal o tom vícekrát federální parlament, nebudu tu uvádět příslušné stránky jejich portálu, ale máte-li zájem, napostuji je. Zabývá se tím Federální kancelář pro ochranu prostředí (Ufficio federale dell'ambiente UFAM), našla jsem i výsledky monitorování svýcarských povrchových vod.
Situace není tak růžová jak by nám chtěl vemluvit slovutný předřečník, ale nebudu tu uvádět podrobnosti, jsou skutečně mimo téma.
Takže pokračujte dál, StK, ve focení zpustošených Sudet (já jim po staru říkám pohraničí). Ať to české řádění pořádně zdokumentujete.

Petr Kohout řekl(a)...

Turci to nevzdali a prohlíželi letadlo, i když už odletělo. 12 hodin po ODLETU letadla v něm konečně našli střelivo. Gratuluji, ale myslím si, že pravým důvodem přepadení a vyloupení civilního letadla asi byly informace o přepravovaných součástkách radaru - zkoušejí odhadnout, kolik sestřelených letadel (a následně obyvatelstvem na zemi ubitých člení posádek) je bude stát případné "humanitární" bomabardování Sýrie.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

O blahodárnosti kolektivní ztráty paměti

Já bych rád uzavřel téma čecháčkovské zlodějiny - nebo vás z něj rozbolí hlava, drazí štamgasti - jde o NEOBYČEJNĚ rozsáhlé téma.
Prostě ZAPOMEŇTE, jako jste už KRÁSNĚ zapomněli na vše ostatní z vlastní historie.
Viz výsledky voleb.

Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. (G.Santayana)

Speciálně pro Vás, vážený STK, tuto sentenci uvedu v jazyce Vám přístupném:
Kdo nezná svou minulost, je odsouzen ji opakovat.

Na shledanou v lepších časech.
(Po vašem opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globalizací se konečně zbavíte všech internetových trollů - nebudete mít přístup k internetu. Vaše zem bude konečně chráněna proti muslimům, křesťanům a jiným podobným - dráty na hranicích.
Já budu do vaší vlasti dál jezdit - jako valutový turista; vy si o Německu necháte jen zdát v těžkých snech o okupaci.)

informace řekl(a)...

Šmarjápáno,nevěřím svým očím. Pan Sudetoněmecký henleinovec uzavírá téma čecháčkovských zlodějen?
To snad není možné. Kdo vám tu bude neustále připomínat historickou vinu vyhnání sudetských Němců? Kdo povede ve volební místnosti vaši ruku, aby do urny vložila hlas pro komanče?
Ne, to opravdu není možné! Jak se budete dál orientovat v tom zapeklitě složitém světě bez paměti a vyčítek svědomí?
Snad abyste všechno v Sudetech renovovali do ještě lepšího stavu, než jak to tam zanechali Němci (ať to stojí co to stojí) a úpěnlivě prosili, aby si to vzali zpátky. Samozřejmě s úroky za ta dlouhá léta navrch.
Nevděčníci!

StK řekl(a)...

Začíná mít strach Henleinovec jeden Sudeťácký, objeví se ale zase Vlastimil Větší, vlastenec.
Pokud by skončily internetové diskuze*, skončil by i on. Byl by nadále jen nevýznamným stavebním podnikatelem, nyní asi v režii a pod v vedením lidového zastupitelstva některé městské části Prahy.(Koala ČSSD a KSČM s tichou podporou ODS a TOP 09)
===
I-diskuze ale myslím neskončí, nová vláda se bude snažit udržet co nejdéle zdání normálnosti. Jenom pod články budou přispívat pouze opravdu dobře prověření soudruzi. Někteří budou mít roli "opozice", jiní zase budou podporovat politiku Strany a Vlády z ideových principů pracující inteligence. A někteří, ti nejšikovnější, budou psát jako prostí dělníci. Po týdnu si nicky prohodí. Ostatní čtenáři blogu se budou muset redakci podrobně identifikovat vč. čísla bot a velikosti klobouku a hlavně: prokázat svou politickou bezúhonnost - nejméně od roku 1948.
===
Po těchhle volbách končí sranda a půlčíci dostanou, co si zasloužili, debilové! Béééééé!

informace řekl(a)...

Jo, StK, říká se, že když jde loď ke dnu, myši utíkají. H.S. asi kouká, jak vzít roha. Jo, to se mu to kecalo, za komančů bude mít utrum!
Tady zase, nevím jestli se mám smát nebo brečet, staří komanči, nyní Demokratická strana ohlašují, že v příštích volbách nebudou kandidovat. Totiž ta stará garda,jako bývalý tajemník strany Veltroni a s ním i další. To je to opravdu už tak nahnuté, že jdou raději pryč z politiky? Ani Berlusca prý nebude kandidovat. Přenechávají místo mladým.
No nazdar!

Pertinax řekl(a)...

Jeden ze stálých návštěvníků, tuším že Drak, tady někde napsal, že dějiny se opakují, ale nikdy ne zcela stejně. Takže to není kruh, ale spirála.
Vzpomněl jsem si na to, když jsem na Lidovkách viděl nejnovější fotku velitele komunistů soudruha Filipa. Není to sice Klement, ale docela se mu podobá, nemyslíte? Nebo je to jen šálení?

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Pro Vás, vážený STK, bude návrat starých dobrých časů pravým požehnáním. Cikáni a negři budou zase vědět, kde je jejich místo, mešita bude zase jen ta "tradiční" v Lednicích, kostely Vás nebudou obtěžovat zvoněním, američtí orangutani svou přemoudřelostí atd. Všechny mosty ve Vaší vlasti povedou odněkud někam, Vaši sudetoněmečtí kamarádi z pohraničí se budou opět klepat strachy, opět se na Vás budou zeširoka usmívat. Váš důchod se bude pravidelně zvyšovat ... a tak dále. No prostě typická česká pohoda.
Co víc byste si mohl přát?

Míru zdar!

StK řekl(a)...

Mám doma schované zažloutlé noviny z roků 1968-69 i poněkud zachovalejší tisky z roků 1989-90. Dnešní noviny jsem přidal docela nahoru.
===
Na mě si už nic moc nevezmou. Ale ti mladí, ti, kteří nepřišli k urnám asi poznají, že ty "staré nezlaté časy" nebyl jen strašák v hlavách starců. A ti staří, kteří k urnám došli a volili tak, jak volili, ti, kteří už vlivem Alzheimerovy choroby zapomněli, jaké to bylo budou mít možnost se rozpomenout.
I když bych mladým přál, aby to nebylo na celých 40 let. Čtyři roky by měly stačit. Jenže dějiny jsou spirála, takže nevstoupíš dvakrát do stejné řeky. Bude to asi jemnější režim, než jsme zažívali my.
Režim totiž tuhne až časem, jak malta.

Kopretina řekl(a)...

Až na to, že soudruzi muslimy podporovali. Podporovali arabský a obecně muslimský svět proti Izraeli. Nástupem komunismu v české zemi Izraeli pšenka nepokvete. Nečas s knížetem byli proizraelští, také si katolík Nečas vysloužil přezdívku "šábes boj" či "šábes dekl", Vojta Filip, ten hezky naši zahraniční politiku přimkne k arabskému světu, bude se podporovat vše palestinské. Haló noviny a Právo budou jediné dovolené noviny a o tom, jak Haló noviny píší o Izraeli netřeba psát. Takže nástup bolševismu v naši zemi bude znamenat novou éru propalestinského protiizraelského běsnění.

informace řekl(a)...

Kyyby šli volit všichni, dopadlo by to jinak. V Ústeckém kraji na př. hlasovalo 33,94 % voličů, z toho 25,26 % pro komunisty, celkem 53 819 hlasů.
Vzhledem k tomu, že komanči hlasovali asi všichni nebo velká většina, ze stranické povinnosti, tak by při vyšší účasti byl poměr jiný. Zavinili ten debacle lenoši a lhostejní. Tady na př. ve volbách levice kontroluje, kdo šel hlasovat a kdo ne. A tak má o svém členstvu přehled.
Asi selhala předvolební kampaň vládních stran.
Učte se, vážení, že ve volbách se musí zapracovat, když se chce dosáhnout nějaký výsledek.
A přestaňte si vázat hlavu, dokud jste si ji nerozbili. (Zdejší pořekadlo)

informace řekl(a)...

Jen bych chtěla vědět, co může císař Publius Helvius Pertinax Augustus vědět, jak vypadal Kléma.

Ernest řekl(a)...

Jak dopadly volby rozebírá percentuálně s přihlédnutím k počtu nezúčastnivších se voličů zde již jednou zmiňovaný blogger Hlinka - viz: http://hlinka.blog.idnes.cz/c/294923/Letosni-volby-do-senatu-jsou-propadakem.html#t2

StK řekl(a)...

Když už, Informace, tak "jak bude vypadat Kléma". Perinax žil o pár roků dřív.
Kromě toho Pertinax je rovněž obchodní značka desek z bakelizovaného papíru. Víte jistě, který z nich to byl? [;>)

informace řekl(a)...

Udivuje mne, že se ještě neobjevily nějaké analytické tabulky, které by porovnaly nejen procenta hlasů dosažených stranami v těchto a předešlých volbách, ale které by porovnaly konkrétní počet voličů pro tu nebo onu politickou stranu nebo jejího představitele v těchto a předešlých volbách. Jen tak by bylo možné usoudit, zdali šlo o podstatný přesun voličstva doleva, ke komunistům, anebo zda komunisti zachovali stejný počet hlasů a tedy nějaký vzrůst jejich oblíbenosti to nebyl.
Tady by toho byly už noviny plné, každá strana si výsledky voleb dopodrobna propracuje a pak je komentuje.
Vysoká neůčast voličů tak výsledky zklesluje.
Pak mě udivuje i velká politická roztříštěnost na strany a straničky, které se nikam nedostanou, ale ubírají hlasy velkým stranám.

StK řekl(a)...

Peňás má spíše pravdu. Ale taky nemluví za 100% všech hobitů.
Za VV ale mluví určitě. Nevěděl by toho tolik o "čecháčcích", kdyby jím sám nebyl. [;>)

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Vaše "logika" je doslova odzbrojující, vážený STK.

(Chytrému napověz, ostatním po lopatě: Vím-li hodně o mlocích, musím být mlok. Už chápete?)

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Z příspěvku velectěné předřečnice (15.října 18:24) vyplývá, že velectěná předřečnice ví o historie kulové.
Ale to není nic nového, samozřejmě.

* * * * *

Představme si nyní tento „scénář“ blízké budoucnosti Blízkého + Středního Východu:
1. krok: EU a NATO dokončí svoji krvavou agresi proti blízkovýchodním zemím, obsadí Sýrii i Libanon.
2. krok: V Izraeli zvítězí ve volbách levice, čili Židi tak špatní, že jsou vlastně Nežidi, že. (Prý je to možné, neboť Izrael je - PRÝ - demokratickou zemí.)
3. krok: Nová izraelská vláda obnoví úzké politické kontakty s Ruskem (připomínám, že hospodářské a vojensko-průmyslové kontakty mezi oběma zeměmi fungují již dnes)
4. krok: EU a NATO začnou stupňovat tlak na pokrokovou izraelskou vládu (aby se Izrael připojil k agresi proti Íránu a Egyptu)
5. krok: Ruská federace v RB OSN prosadí rezoluci podporující pokrokovou izraelskou vládu a její odmítání zapojení Izraele do agrese i horečného zbrojení
6. krok: Po historické oficiální cestě V.V.Putina do Izraele se začíná psát staronová historie všestranné spolupráce obou zemí (nejvyšší velení FSB a Mossadu se setkává neoficiálně, o to však častěji)
7. krok (cca rok 2020): Miloslav Ransdorf, ministr zahraničních věcí České lidové republiky, během své oficiální návštěvy Izraelské lidové republiky podepisuje se svým protějškem Yisroelem Dovidem Weissem rámcovou dohodu o dodávkách české vojenské techniky Izraeli.

A imperialisti všech zemí se opět můžou vzteknout.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Peňás jaksi NEMLUVÍ za hobity, vážený STK. Ani za Čecháčky.
Možná to nedokážete vyčíst z jeho textů, ale puncovaný pravdoláskař Jiří Peňás píše PROTI Čecháčkům; vážně.
Prostě: Už aby Váš hrdina ABB (ten český) vzal pušku, jako Váš hrdina ABB (ten norský), a udělal konečně přítrž řádění multikulti pravdoláskařů a havlistů. Že?

Navíc: Hobiti jsou výmyslem jistého cizího spisovatele; jsou to tvorové většinou prostí leč moudří, neagresivní leč nezávislí, a v nouzi stateční. Jejich tvůrce je stvořil k obrazu lidu své vlasti, lidu chladného jen navenek, ve skutečnosti však krevnatého a vášnivého (viz např. dílo jistého W.Shakespeara).
Takže používání výrazu „hobit“ jako synonymum pro tupého oportunistického zbabělce je pouhou nelichotivou vizitkou - onoho uživatele.

Čest a Nazdar!

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

Někde jsem četl názor, že kdyby šli volit všichni, dopadlo by to stejně, a proto neměli důvod tam jít.
Myslím, že tento názor nemusí být dalek od pravdy.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Kdysi jsem četl sci-fi povídku o průběhu US prezidentských voleb v daleké budoucnosti:
Výzkumy veřejného i osobního mínění jsou již dokonalé. Takže ve volbách je hledán JEDEN JEDINÝ volič, dokonale průměrný občan. Ten rozhodne.
Povídka popisuje den voleb: Jistá průměrná rodina sleduje televizní zpravodajství, baví se o obou kandidátech, jednoho z nich zcela odsuzuje. Náhle BUCH BUCH na dveře, a dovnitř vtrhává ozbrojené komando. Zaskočené rodině úředníci vysvětlí, že právě otec rodiny je ten Volič. A nyní musí splnit svou volební povinnost. Je to snadné - jen zatáhne za páku Volebního stroje.
Muž tedy zatáhne, a prezident je zvolen. Manželka mu později vyčítá, proč zvolil toho, kterého oba nesnášejí. Ale muž prostě neměl na výběr - páka byla jen jedna. Ano, výzkumy veřejného mínění určily prezidenta předem.

Budu rád, když zdejší vzdělaní štamgasti určí název+autora povídky.

Míru zdar!

informace řekl(a)...

>Někde jsem četl názor, že kdyby šli volit všichni, dopadlo by to stejně, a proto neměli důvod tam jít.
Myslíte, že kdyby místo 36.9% voličů jich šlo k urnám 73,8%, že by pro komunisty hlasovalo něco přes milion lidí?
Komunisti mají pevnou volební základnu, něco mezi 400 a 500 tisíci, kolísání bylo vždy v rámci několka desítek tisíc. Jen letos se zvýšil počet o sto tisíc oproti volbám z r. 2008, což je pořád fyziologický jev.

Krajské volby KSČM
2000 - 496 688 2004 - 416 807 2008 - 438 024 2012 - 538 953

Já bych těm názorům moc nevěřila.
A kdy, čerta, uveřejní nějaký podrobnější rozbor?

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ještě bych chtěl dodat k příspěvku váženého předřečníka: ZŽ výjimečně dodal kvalitní příspěvek.
Ano, i kdyby k urnám přišlo 100% vašich oprávněných voličů, výsledky by se nelišily. IQ národa se prostě projeví i NEÚČASTÍ ve volbách.

Čest a Nazdar!

informace řekl(a)...

Pixla zas tabulku zmrvil. Tak tedy:
2000 - 496 688
2004 - 416 807
2008 - 438 024
2012 - 538 953

informace řekl(a)...

Jsem osoba nevzdělaná a nedělá mi žádné potíže to přiznat,
Tak tedy nemám ani šajnu, kdo by mohl být autore té zajímavé povídky.

Anonymní řekl(a)...

K pozornosti váženého Sudetoněmeckého henleinovce.

Boost your testosterone for honesty

http://www.west-info.eu/boost-your-testosterone-for-honesty/

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Anonymní dopisy házím do tříděného odpadu nepřečtené.
Na internetové odkazy anonymů taky kálím.
Zvysoka.

Anonymní řekl(a)...

A Ty, Velevážený Vlastenče čili Sudetoněmecký Henleinovče, ty snad anonym nejsi?
Jsi obyčejný malý zbabělec, vykřikující z pofiderního bezpečí anonymity. Nikdo tu o Tebe nestojí. Takže se tu jenom veřejně ukájíš. Není to pěkný pohled.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Tak jsem si konečně vzpomenul: „Election Day“, napsal Isaac Asimov.
Je to už řada let, co jsem onu povídku četl, takže jsem zapomněl podrobnosti. Smysl jsem nepopletl.

Čest a Nazdar!

Pertinax - římský císař alias papundekl řekl(a)...

No, já byh to na Vašm místě, kolego, zkusil. Co se může stát? Stejne to nikdo nebude vidět.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Hele, anonym, aspoň buď stylový, ano?
Takže: Buď "Vy, pane" nebo "ty blbe".
Děkuji ti předem, entelykente.

Anonymní řekl(a)...

Tragický omyl, Vy odvážný diskutére se zdviženým hledím!
Tykáme přece přátelům. Srovnej:
>>Ty, kamaráde... a Vy zmrde!<<
Je to daleko přirozenější. Ale diskutovat s trollem o nějaké přirozenosti nemá smysl.

Pertinax - římský císař alias papundekl řekl(a)...

Ale no ták, pane kolego!
Dyť nebuďte krajní. Dyť Vy taky těm zdejěím štamgastům řeknete vobčas něco peprnýho, a co říkám peprnýho, někdy je to čistej vitriol.
Tak se hned neštěťte jak divokej kanec (prosím vo vodpuštění za přirovnání, ale připomínáte mi bajku Aquila feles et aper od Fedra) a buďte trochu snášenlivej, že jo?

drak řekl(a)...

Co se výpadku Arevy z tendru týče, tak bych řekl, jen tolik, že mi to mrzí. Její reaktory se zdají být momentálně tím nejlepším, nejmodernějším a nejefektivnějším, co je momentálně na tomhle trhu k dostání. Na druhou stranu ale jedním dechem dodám, že se to dalo očekávat. Tu nejvhodnější dobu k tomu, abychom se rozhodli dostavět další bloky v Temelíně, jsme totiž promarnili tím, že jsme do zblbnutí a takřka do nekonečna, ztráceli drahocenný čas nanicovatým rafáním se se zelenými prasečími rypáky, doslova o každou slabiku v energetické koncepci země. Mezitím si Finsko a další země objednaly u Arevy své reaktory a ta je na dobu víc než deseti let vytížena, proto z toho našeho tendru také vypadla, nemohla zaručit požadovaný termín ani v přibližně přijatelné době a tím pádem pak ani cenu. Za toto a další úžasnosti můžeme tedy poděkovat Kateřině Biomase, Martinu Bursíkovi a mnohým dalším zhovadilým pseudosobnostem, zplozeným Českou televizí a dalšími našimi oblbovacími a prudícími médii a samozřejmě v neposlední řadě i těmto médiím samotným. Vždyť kolikrát jenom ty rozhýkané novinářské osly Dana Drábová nachytala na tom, že neovládají ani látku ze základní školy. O to víc je toho blbce ale slyšet. Stav našich mainstreamových médií je opravdu k pláči. Řekl bych, že v debilitě a neobjektivitě svůj evropský vzor nejen, že dohnala, ale dávno už přímo předehnala.

K těm volbám podotknu tolik, že za mnohé si může pravice svou rozhádanou blbostí a nerozhodností a často i nedůsledností či projevenou slabostí sama. Samostatnou kapitolou je Vondra a ProMoPro, měl být prostě dotlačen k odchodu. Případ s Janouškem je samozřejmě mimořádně ostudný. Nebudu se rozepisovat, proč je ten či onen volič na ně naštvaný, to ví určitě nejlépe on sám. To, že mnozí jak říká ZŽ nešli volit proto, že neviděli alternativu která by se jim líbila, to sice chápu, už dlouho nevolím to, co by se mi líbilo, ale to nejmenší zlo, které projde, ale aspoň to nejsou rudí, či zelení prasečí rypáci. Chodím tam aspoň proto, abych je početně omezil, když už je nejde odejít do kamsi.

Na výsledku se samozřejmě podepsala i naše média, propagující nám a sympatizující s nulami, jako je tykadlový Smetana, případně jako je ten magor s tou airsoftovou pistolkou, protože nám je cpou pod nos a dělají z nich cosi, co je vhodné k napodobení. Jedince s IQ tykve to pak nutká k napodobování. K tomu si přidejte ten inkvizitorský řev pokaždé, když se někdo pokusí uvést naše veřejné finance a rozpočty do lepšího stavu, případně mediální palebná podpora akcím, jako byla ta vyděračská doktorská "Děkujeme odcházíme", případně ty odborářské pokusy ovlivňovat politiku nad rámec tripartity z poslední doby. Lidi to radikalisuje a rozeštvává. Silně pak pochybuji o tom, zda si ty novinářské ptačí mozečky vůbec uvědomují, že tím tu naši dost křehkou a hlavně nedobudovanou a ne zcela funkční demokracii mohou nakonec dohnat k ekonomickému kolapsu a tím pádem pak do náruče nějakého dalšího Hitlera, Stalina a Gottwalda ještě dříve, než se vůbec povede jí nějak dobudovat, zprovoznit a na vlastní kůži aspoň chvíli zažít.

Kopretina řekl(a)...

Klid pane Anonymní, u počítače v bezpečí teploučka v pokojíčku je hrdina každý, dělá si svaly, ale nic s tím nezmůže. Vážený Henleinovec je takový hrdina z bezpečí domečku, který co by nacobolševik zarizoval nějaké zplynované židovské rodině a po II. světové válce se mu vrátit majetek přeživším Židům nechtělo. A jelikož nenávidí Židy, nenávidí Stát Izrael a je na straně muslimů, muslimských teroristů, palestinských Arabů, marxistů všech barev a odstínů. Žádné vzdělání nemá, je to jenom chudáček utápějící se ve své nenávisti vůči Židům, Izraeli a Čechům. Muslimy bere, to jsou jeho přirozenými spojenci. Nacisté, muslimové a komunisté (KKK, Hamas, všelijaké komunistické strany), všechny nenávidí Izrael. Je to člověk, co se napije pivečka, nacpe bříško bůčkem a pleskne se u televize. V životě o žádnou poctivou práci nezavadil, až už o duševní a nebo manuální práci.

Kopretina řekl(a)...

Zde jsou pokrokové síly proti rakovinnému nádoru Izraeli (jak tito pseudohumanisté smýšlejí)...

Ad atd: Humanistické hnutí ,Mezinárodní mírové hnutí ,Centrum kultur ,Socialistická Solidarita ,Hnutí za přímou demokracii ,Humanistická strana, Komunita pro lidský rozvoj, Socialistický kruh ,Česká mírová společnost ,Obrana životního prostředí ,Společnost Berty Suttnerové ,České národní hnutí za mír a lidská práva ,o.s. Vojáci proti válce ,Nesehnutí ,o.s. Mladí zelení ,ZO Strany zelených Domažlice ,.Islámská nadace v Praze ,Sdružení Zdravý životní styl ,proFem ,Strana rovnost šancí ,GITA - Genderová informační tisková agentura ,Iniciativa ženských a genderově senzitivních nezisk. organizací ,Agentura GAIA ,Jihočeské matky ,hnutí Země především, Svaz palestinských studentů ,Ekumenická akademie ,o.s. Podněty.cz ,Sustainable.cz - internetový portál pro trvale udržitelný život, Strana zdravého rozumu ,Strana 4 vize ,publikační server Nový směr ,Hnutí na podporu dobrovolných hasičů a dalších dobrovolníků Evropská unie pro lidská práva ,International Commission of Conscience ,Křesťanskosociální hnutí ,SOP - Socialistická organizace, pracujicích ,Palestinský klub ,Pražská organizace Mladých sociálních demokratů ,Socialistická alternativa Budoucnost ,Křesťanský dialog ,Autentičtí sociální demokraté ,Hnutí za spravedlivou společnost a lásku k bližnímu ,Všeobecný svaz muslimských studentů v ČR Muslimská unie ,o.s. Slovanský výbor ,Česká strana národně sociální ,Levý blok ,REVO - organizace revoluční mládeže ,o.s. Horní mlýn ,Společnost Julia Fučíka ,Ček Árya Sabhá - Árjasamádž České republiky ,Ostravský levicový klub..., prostě samí lepší lidi.

informace řekl(a)...

Včera započal v Grossetu soud nad kapitánem lodi Costa Concordia Francesco Schettino. Byla vyposlechnuta reprodukce "černé skříňky", která zaznamenala události toho večera. Jak vyplývá z poslechu, loď měla vypnuté zařízení sonar na kontrolu hloubky. Schettino věděl hned, že loď nabírá vodu, jak vyplývá z jeho telefonátu s livornským přístavem, ale neudělal nic pro okamžitou evakuaci pasažérů.
Schettino se brání, že havarii zavinil indonézký kormidelník, který nerozuměl jeho anglickým povelům.
Jak pak asi mluví Schettino anglicky? bylo by zajímavé vědět.
Proces bude pokračovat po celý týden.

drak řekl(a)...

informaci:

Schettino si určitě při jeho kapitánském platu bude moci dovolit prvotřídního advokáta, takže vyčkejme, jak dopadne ten soud. Předpokládám, že justice i policie jsou v Itálii přeci jen o několik řádů schopnější, nežli u nás. Rovněž tak, jak vidím z článků, na které nám dáváte odkazy, tak i novináři jsou někde úplně jinde, byť ten bulvár a zpravodajství mi často připadne drsnější než u nás, možná to bude tím temperamentem. Myslím, že ať se Schettino bude kroutit jak se bude kroutit, flastr asi schytá, otázkou asi jenom je, jak moc velký flastr to bude. Vyčkáme a uvidíme. Příbuzní obětí mu to nepochybně budou chtít pěkně "osladit".

informace řekl(a)...

Draku,
odsoudí ho, protože toho na něj vyšlo už tolik, že se ho z toho nemůže vysekat žádný advokát.
A pak ho budou žalovat i postižení na úhradu škod.
A s kariérou na moři už má konec. Kdo by ho ještě zaměstnal po tom, co se stalo.
Dobře mu tak.

drak řekl(a)...

informaci:

Ze zpravodajství jsem nabyl dojmu, že se jednalo přinejmenším o trestuhodnou nedbalost, dost možná vzniklou následkem tlaku rejdařů, kteří prý chtěli, aby se proplouvalo na efekt blízko pobřeží, což jde ale proti požadavkům bezpečnosti, no ale zkuste jako kapitán jít proti majitelům. V tomhle jediném bych mu možná věřil. V tom ostatním se nemohu zbavit dojmu, že je to cynický a arogantní zmetek, který jestli vůbec něčeho, tak upřímně lituje, leda tak sebe a toho, že má problémy. Takže pořádný flastr by si pravděpodobně zasloužil, zda spolu s ním i rejdaři, je na vyšetřovatelích a soudu. Ale jak říkám, věřím, že italský stát a orgány jsou dostatečně funkční a spolehlivé, aby z toho nebyla fraška, jako třeba tady ta naše s Janouškem.