neděle 11. dubna 2010

MOBY DICK 2000: Noví managoři nastupují

Dur Durak náměstkem, ing. Duto Hlav vedoucím. Vyřešení problému s tonerem.


Pondělí 10. dubna 2000
Vedoucí našeho oddělení Krakoš se vrátil ze čtrnáctidenní dovolené. Okamžitě musel k novému náměstkovi Dur Durakovi na pojeb. Durak nastoupil před týdnem a Krakoš od něj neměl podepsanou dovolenku. Sice mu ji před dvěma týdny podepsal sám bývalý ředitel Makoš, ale od 1. dubna podléháme Durakovi. A Durak Krakošovi žádnou dovolenku nepodepsal! Co dnes Krakošovi podepsal, je okamžitá výpověď pro závažné porušení pracovní kázně.

Úterý 11. dubna 2000
Krakoše po včerejší okamžité výpovědi do podniku dnes už nepustili. Chce se soudit. Dur Durak jmenoval nového vedoucího našeho oddělení, inženýra Duto Hlava. Inženýr Hlav oddělením dnes jen proletěl. Pohoršilo ho, že v každé kanceláři je lednička a varná konvice. Musíme si vybrat: Buď ledničku nebo varnou konvici. Budeme se muset nějak domluvit se sousedními kancelářemi, kdo si co nechá. Já tedy nehodlám chodit vařit si kávu do vedlejší kanceláře, to se raději rozloučím s ledničkou!

Středa 12. dubna 2000
Dnes nový vedoucí ing. Duto Hlav uspořádal pracovní poradu. Trvala pět hodin bez přestávky. Nevím z toho nic. Jen, že nepřítomnému Bambasovi bude snížen základní plat o 3.000 korun. Na dovolenku, kterou Bambas nechal u sekretářky Vykulené, totiž jako místo pobytu napsal "v přírodě", což bylo označeno za nepřípustné. Byla založena zvláštní Kniha dovolenek.

Čtvrtek 13. dubna 2000
Došel nám černý toner do počítačové tiskárny. Prý moc píšeme. Ještě, že máme další barvy, toner nemůžeme vyfasovat, zatím není vypracován formulář na jeho požadavek. Proto vedoucí ing. Duto Hlav založil Knihu předběžných objednávek. Ředitel Běsný Kokot rozhodl, že ve vstupní hale se bude předělávat i podlaha. Na leštěnou žulu se přilepí keramické dlaždičky. Bude to stát 30 milionů.

Pátek 14. dubna 2000
Ředitel Běsný Kokot rozhodl, že se vymění splachovadla na záchodech celé administrativní budovy. Náměstek Dur Durak vybral firmu, která bude celou akci organizovat. Práce udělají chlapi z naší údržbářské skupiny. Bude to stát 1 milion na materiálu. Dalších 5 milionů si naúčtuje vybraná firma za koordinaci prací. S kolegy jsme se složili na nákup nového černého toneru do tiskárny, už jsme nervově nevydrželi předávat červené, žluté, modré a zelené texty.
*************************************
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Komentovat možno na Šamanově blogu
Předem dík! >>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: