neděle 29. prosince 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Co nás čeká v novém roce

Pondělí 29. prosince 2003

Duto Hlav má celý týden dovolenou. Vyplnil jsem za něj výroční přehled Mektů a Tlachů.  Byl hotový za chviličku. Okopíroval jsem ten předloňský. Jenom místo "synergický efekt plánování" jsem napsal "transformace plánování synergie", místo "synergický efekt skladování" "perspektivy skladovacích procesů" a místo hesla "koordinace synergie jako optimalizace mise k implementaci vize zákaznicky orientovaného rozvoje" jsem ze Zpráv opsal "Konkrétní, realistická, ambiciózní, srozumitelná, stabilní a pružná strategie jako podklad vize k naplnění cílů a priorit, která se stane předmětem všestranné komunikace a náplní každodenní práce všech jednotek naší firmy při uskutečňování mise Českých Textáren."


Úterý 30. prosince 2003

Dur Durak, náš viceprezident pro rozvoj, ve svém rozhovoru pro dnešní Hospodské noviny objasnil, proč musí firma v příštím roce vyhodit zbylou polovinu lidí (v nemanagorských pozicích, ovšemže):
"Čeká nás zeštíhlovací kůra, jak naznačil pan ředitel Běsný Kokot v médiích. Protože zároveň prohlásil, že každý má sám vědět, co má dělat, rozhodl jsem se uvolnit všechny přebytečné tarifní zaměstnance."
Na zděšený redaktorův dotaz, jestli pak Českým Textárnám zůstanou vůbec nějací textárníci, odvětil Durak blahosklonně: "Ale vždyť my děláme silný nábor talentovaných lidí!"
Ambrož k tomu podotkl: "A nábor talentů bude jistě pokračovat. Pan ministr informačních zdrojů má ještě spoustu kamarádů, kteří dosud nesedí v žádném řídícím orgánu polostátní firmy..."

Středa 31. prosince 2003, silvestr

Nečekaný vánoční dárek: Junior se k nám více než po roce vrátil! Och, jak mi chyběl. Žeby "nový talent"? Ale ne. Kancl, uprázdněný po Irmě Badavé, pronajaly České Textárny firmě Junior´s, jejímž jediným zaměstnancem a zároveň majitelem Junior je. Takže – vrátil se nám nikoli kolega, avšak konkurent. A hned nám nabídl konkurenční rum do čaje.

Dapsal bich víts, ale bomáhaly jsme mu se žažižováním kanclu...

Čtvrtek 1. ledna 2004, Nový rok

Co nás čeká v novém roce? Ani nevím, protože jsem zaspal novoroční projev prezidenta Klause i komentář předsedy vlády Špidly. Ale hlava mne nebolela.
Vím, co nás čeká: Až bude nejhůř, zavedeme pitný režim kvalitního rumu!

Pátek 2. ledna 2004

Až se v pondělí Duto Hlav vrátí z dovolené, tak se asi... zblázní: Firma Junior´s zaměstnává odvčerejška Viky Vykulenou, čerstvě propuštěnou z Č. Textáren. Se svým novým šéfem si tyká. V kanclu mají pohovku. A nedodržují kulturu otevřených dveří!
*******************************************

MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick