pátek 1. října 2010

MOBY DICK: Kroky k normalizaci

Kam s Romy a drogově závislými? Pozor, rok 2012 se blíží!
**************************************************************
Tento týden se ve "vhodný den" slaví Světový den námořnictva

Neděle 26. září 2010

Včera odpoledne vystoupil na 65. zasedání Valného shromáždění OSN v N.Y. prezident ČR Václav Klaus. Ve svém projevu zdůraznil tyto body:

Jsme a budeme i nadále aktivními členy OSN;
máme zájem, aby OSN fungovalo, a to na zásadách mezistátní spolupráce (nikoli globálního vládnutí);
není důvod, aby OSN začalo hledat nějakou svou novou, daleko ambicióznější úlohu, než tomu bylo dosud;
svět se za 65 let změnil a struktura orgánů OSN a váha jednotlivých zemí, která vznikla po 2. světové válce, kdy mělo OSN 51 zakládajících členů, nevyhovují tomu, když má dnes členů 192;
OSN nemá přispívat k posilování myšlenky globální regulace světové ekonomiky a nemá k tomu vytvářet žádné nové instituce.

Na severu Čech prší.

Pondělí 27. září 2010, Den československých železničářů, Světový den cestovního ruchu

Chystá se generální stávka ve Španělsku. Odbory protestují, ale 20 - 40 % mezinárodních letů zajistí. Turistů se stávka nedotkne. (Skutečně, tohle říkali v televizi.) Jenom se jim možná zkrátí či prodlouží pobyt! Ale – nedotkne se jich to.

Mrtvá Kočka: "Zejména těch, kteří už do Španělska nelétají."

Nizozemsko bude mít menšinovou vládu liberálů a křesťanských demokratů. V parlamentu je podpoří Strana pro svobodu. "Neakceptovatelný aktivista" Geert Wilders je najednou dobrej. Výměnou za podporu budou zakázány nikáby a burky na veřejnosti.

České firmy už pochopily, že české banky (pobočky bank, působících na českém území) jsou hajzlovské, a založily si účty na Slovensku. Místo aby za obdržení třeba 10 tis. Kč z dejme tomu Německa zaplatili například České spořitelně 100 Kč, nechají si prašule poslat na Slovensko. Slovenskej sporitelni zaplatí v přepočtu asi tři kačky – a ta jim to na účet u ČS přepošle zadarmo...

Nečekaný úspěch koncertu Guns N´Roses v Praze: Policajti chytli Milana Vinklera, skrývajícího se čtyři roky před vězením. Vinkler vyfásl 7,5 let za podvody s lihem. Jeho lihovarnické peníze se účastnily i budování Kellnerovy PPF. Podvodník byl odchycen cestou na koncert. Marnivá hvězda Axl Rose vylezl na jeviště až půlhodinu před půlnocí...

"Čím tam poletíte?" (Otázka pro šéfa NASA Charlese Boldena který na zahájení Mezinárodního astronautického kongresu IAC 2010 v Praze pravil: "Jistě půjdeme na Mars i na Měsíc." Aniž by "zabředal do tak podrobných technických podrobností", jaké by vyžadovala odpověď na další nepodstatné otázky typu "jak" nebo "kdy"...

Úterý 28. září 2010, Den české státnosti, státní svátek

Před 1075 lety byl zavražděn svatý Václav, v jeho svátek roku 995 pak na Libici vyvražděni Slavníkovci. Jde tedy o 1015. výročí sjednocení českého státu.

Mrtvá Kočka: "Tohoto státu. Tak se nedivte."

Nu co – to se tak v 10. století prostě dělalo!

Svatováclavskou mši ve Staré Boleslavi sloužil arcibiskup Dominik Duka. Přišel na ni prezident Václav Klaus s chotí Livií a dalších 700 lidí.

V Severní Koreji se po třiceti letech (a měsíčním zpoždění) schází sjezd Komunistické strany KLDR. Delegátům byl představen adept na nového Milovaného vůdce Kim Čong-un. Kim III. byl sjezdem jmenován generálem. (Stejné hodnosti se dostalo i jeho dvěma rodným bratřím a tetičce, sestře rodné Kima II. Třiadvacetiletá sestřička Kim Yo-jong byla jen prostým delegátem...) Definitivní přesun moci z tatíčka na jeho klon by měl proběhnout někdy v roce 2012.
Pchjongjangolové zažívají těžké časy: diplomaté po nich požadují psychologický profil následníka. Tak o Kimovi Čong Namovi, nejstarším bráchovi se ví, že ztratil nástupnictví po tom, co se s snažil s falešnou identitou a doklady vloudit v Japonsku vloudit do Disneylandu! (Uškodil mu ne falešný pas, ale ten Disneyland.) Druhý v pořadí, Kim Čong Čul, ztratil otcovu podporu, neboť při hře v národní sport basketbal "nejevil dostatečnou dravost". Ale o Kim Čong Unovi se ví teprve deset let, že vůbec existuje a že se narodil někdy před sedmadvaceti lety, plus mínus nějaký rok. A z toho dělejte "psychologický profil". Moby Dick to umí:

9 jaderných hlavic, 20 % HDP (6 mld.$ ročně na armádu), průměrný plat 47 $, 1.200.000 vojáků (zatím 4. nejsilnější armáda světa), 200.000 vězňů v koncentrácích, 2,5 milionu mrtvých z minulého hladomoru, nastupující nový hladomor. Psychologický profil minulého, současného i budoucího fýrera takového státu: necitelný masový vrah.

Mrtvá Kočka: "Lidstvo za tisíc let značně pokročilo."

"Starosta je podřízený prezidenta, nikoli naopak, takže bylo potřeba udělat kroky k normalizaci situace." (Ruský premiér V.V. Putin k odvolání starosty Moskvy Jurije Lužkova prezidentem Medveděvem.) V Rusku totiž panuje "řízená demokracie", takže gubernátoři jsou jmenováni, nikoli voleni. A Lužkov "ztratil prezidentovu důvěru." Premiér Putin s tím nemůže nic dělat, i když Lužkov "udělal mnoho dobrého pro město a je do určité míry symbolickou postavou v politice". Ale volitelnost hejtmanů, tedy gubernátorů, zrušil prezident Putin v roce 2004. Panu premiérovi Putinovi je to Lužkovovo odvolání nepříjemné, protože pan starosta by ho podporoval při jeho prezidentské kandidatuře v roce 2012.
"Chodorovského také odsoudili za věci, které dělali všichni oligarchové, kteří ale byli politicky loajální." (Sergej Mitrochin, předseda liberálního Jabloka.)
Je však k prezidentovi loajální premiér – když se chce zase stát prezidentem? Zdá se, že rok prezidentských voleb 2012 bude v Rusku zajímavý, a to nejen kvůli zimním olympijským hrám.

Středa 29. září 2010

Vláda projednává návrh nového zákona o hazardu, kde by se měl především změnit přístup k videohrám. Jednak by je chtěly obce zakázat, jednak by z nich chtěly vybírat daně...

Všichni poslanci se shodli, že si zruší privilegium jezdit MHD, autobusy a vlaky a letadly zdarma - když mají ty náhrady. Od 1. ledna by si už cesty měli platit sami. Když se návrh rychle schválí. Jenže se neshodli, který návrh schválí. Jestli ten sociálnědemokratický nebo vládní, podpořený komunisty. To teď je nejdůležitější, kdo ho navrhl; schválení počká až po vyřešení této fundamentální otázky.

Také se chystá zákon, podle kterého by se smělo zveřejnit, u kterých pump či řetězců se podvádí. Po 15 letech se snad bude moci říci, kdo je zloděj! Protože jinak Česká obchodní inspekce vyměří jen směšnou pokutu, zloděje označit nehodlá. Zloděj by totiž okamžitě skončil – a komu by Čoika dávala pokuty? Případně od koho by její neúplatní kontroloři byli upláceni???

České banky řeší odliv svých zákazníků na Slovensko nikoli tak, že by snížily zlodějské poplatky, ale tím, že účty svým klientům u slovenských poboček zřizují samy. (Jistě za nějaký přiměřený poplatek:)

"Nové perspektivy pro výstavbu Národní knihovny podle návrhu Jana Kaplického v Praze." Poslanec Boris Šťastný, nový přednosta pražské obrozené organizace ODS vystoupí na toto téma v galerii DOX společně s Eliškou Kaplickyou.

Zapřisáhlý nekuřák Václav Klaus slavnostně otevřel nový provoz Philip Morris v Kutné Hoře, aby tak podpořil fungující firmu. Za poslední dva roky zde vzniklo 250 nových pracovních míst. Prezident popřál tomuto "úspěchu českého průmyslu", aby ho "nezahubila regulace z Evropské unie".

"Francie neuplatňuje unijní právo na volný pohyb osob, jak by měla. Proto proti ní zahajujeme právní kroky" (Viviane Redingová, eurokomisařka pro spravedlnost, základní práva a občanství.) Mluvčí Evropské komise Pia Ahrenkildeová pravila, že "Francie obdrží od komise oficiální varování, aby začala uplatňovat unijní legislativu o volném pohybu obyvatel zemí EU." Jinak půjde Francie k soudu, který jí může přikázat, aby vyplatila pokutu/odškodné vyhoštěným/odsunutým/repatriovaným občanům EU, například rumunským Romům, ale třeba i českým bezdomovcům. Což se může dobře stát, neb nejde o normální soud, ale o politicky sestavený Soudní dvůr Evropské unie.
Stále totiž platí Amsterodamská smlouva, jež ve článku 18 uvádí jako úplně první právo evropského občana: "Každý občan unie má právo svobodně se pohybovat a pobývat na území členských států." K čemuž patří i právo pracovat. Jenže k tomu prakticky přistupuje povinnost mít pracovní povolení. Volný pobyt je "zaručen" i pro nevýdělečné osoby typu student neb důchodce – pokud avšak ten má pro svůj pobyt dostatečné příjmy a není zátěží pro sociální systém hostitelského státu. Platí si tedy například místní nemocenské pojištění pro všechny druhy rizik.

A to bude platit kdo, komisařko?

Mrtvá Kočka: "Ten samej, kdo (ne)platí zdravotní pojištění českým bezdomovcům."

Evropská komise dále navrhuje nový systém sankcí pro země eurozóny, které poruší unijní rozpočtová pravidla. Určité sankce už existují, ale když v minulosti daná pravidla překročila Francie či Německo, tak se nepoužily... Kdežto nyní se použijí. Pokud s nimi budou souhlasit Francie a Německo? I když nebudou, tak bez ohledu na to, kdo se provinil, hříšník odvede až 0,2 % HDP do unijní pokladny.

Evropští pracující se v desetitisícových davech scházejí v Bruseli, aby si vymohli svoje nezadatelná práva býti zaměstnáni ve státním sektoru a být za to patřičně zaplaceni (více než evropským průměrem, ovšemže!).

Generální stávka tak "jak má vypadat" (dle HN) proběhla ve Španělsku. Jak má vypadat? Takhle: Stávkuje doprava i odklízení odpadků. Stávkující řidiči "odrazují" od jízd ty, kteří by snad stávkovat nechtěli. Demonstranti blokují náklaďáky s masem, ovocem a zeleninou pro tržiště. Jsou zapáleny pneumatiky i policejní auta. Policajti střílí do vzduchu. Výsledek? Klesla spotřeba elektřiny (jen) o 17 %. "Jen" proto, že prý stávkovalo 72 % zaměstnanců. A vláda?Premiér Jose Luis Zapatero nehodlá ustupovat. Nemá totiž kam. Vědí to i odbory, proto poprvé ve své historii povolily zachování "minimálního provozu".
A proč se teda stávkovalo - a nepřestane se stávkovat? Aby se Čechům ukázalo, jak vypadá "opravdová" stávka???

Nejbohatší Ruska (a třetí nejbohatší ženština světa) Jelena Baturinová, takto choť odvolaného starosty Moskvy Lužkova, svému muži jistě pomůže. Anebo je zavřou oba - za to, co dělají přece všichni gubernátoři. Co? No - vydírání, přihrávání kšeftů, korupci, zpronevěry, masivní zlodějny pozemků. Ale třeba ještě včas utečou na některé ze svých nemovitostí ve Venezuele, Maroku nebo Česku. Nu, grandhotel Pupp je na prodej...

Čtvrtek 30. září 2010, výročí Mnichovského diktátu (1938), Mezinárodní den překladatelů

Evropská komise zažaluje Česko u soudního dvoru kvůli názvu "Pomazánkové máslo", jelikož tento produkt není máslem, ale "roztíratelným tukem". (Kdežto máslo je tuk neroztíratelný.)

Vojákům a policajtům se nezamlová snižování finančních výhod. Vnikli proto do budov parlamentu, obsadili i letiště. Ekvádorská vláda proto vyhlásila výjimečný stav.

Ozbrojený lupič přepadl v krnovském Prioru směnárnu. Skočili na něj tři náhodní svědci, ale odzbrojila ho prodavačka z místního knihkupectví – která mu z ruky sebrala zajištěný granát. Druhého si nevšimla. Ten lupiče roztrhal na místě, když ho zatýkali přivolaní policisté. Jeden z nich zabránil většímu neštěstí, když posloužil jako živý štít... Je šest raněných, z toho jeden těžce.

Premiér Petr Nečas na Fóru Hospodských novin prohlásil, že kvůli snížení sociálního pojištění pro firmy by se snížená sazba DPH mohla zvýšit z 10 na 16-17%. Proč to řekl ausgerechnet před volbami? Nejpravděpodobnější vysvětlení je, že si nevšiml, že tam jsou novináři – zejména z HN...
"Sazby 10 a 20 % by mohly být zachovány a není důvod je měnit." (Bohuslav Sobotka, úřadující přednosta ČSSD.) Podle Sobotky jsou ve většině zemí Evropské unie dvě sazby DPH a státy usilují o to, aby v nižší mohly mít co nejvíce položek. Ve skutečnosti EU chce mít jen jednu sazbu – tu základní. (Neexistují "vyšší" a "nižší", ale "základní" a "snížené" sazby.) Tak proč to Sobotka říkal? Ví, že je před volbami, a že mluví s novináři.


Mrtvá Kočka: "Sobotka tentokrát nekecá. EU chce jednu sazbu pro celou Evropu, zatímco státy prosazují dvě až tři u sebe doma..."

Proč? MK:"Stále je »před volbami«".

Bylo odhaleno spiknutí proti Evropě. Tentokrát nikoli ilegální dovoz žárovek nebo pokoutní prodej rtuti. Něco méně závažného - příprava teroristických útoků ve stylu "Bombaj 2008" proti Londýnu, Paříži a Berlínu.

2:1 se má rozdělit jistý pozemek mezi hinduisty a muslimy v indické Ajódhji. V roce 1992 strhli zfanatizovaní hinduisté zde stojící mešitu. Tehdy ve vzájemných pogromech zemřelo 2.000 lidí, z toho v "evropské" Bombaji dvě stě. Muslimové si teď postaví na svém pozemku mešitu (tedy až vysoudí alespoň polovinu) a hinduisté chrám boha Rámy.

Mrtvá Kočka: "Nemohli by si to postavit nad sebou v různých patrech?"

Pátek 1. října 2010
Mezinárodní den seniorů
Mezinárodní den hudby
Mezinárodní den lékařů
Světový den vegetariánství
Světový den cyklistiky
No prostě – svátek má nejspíš Albert Schweitzer! (Jezdil ale na kole?) Zemřel před 45 lety, přesněji 4. září 1965.

Slaví i Německo: Před dvaceti lety se nečekaně spojilo a zítra zaplatí poslední splátku za reparace z 1. světové války... Ale oslava se poněkud pokazila ve Stuttgartu: Policie se snažila o půlnoci rozehnat dav lidí, kteří protestovali proti stavbě moderního krásného megalomanského železničního projektu za 7 miliard €, při němž dochází k likvidaci části parku a bourání staré železniční budovy. Policajti použili slzný plyn, pepřový sprej a vodní děla. Zejtra má přijít prý 100.000 lidí...

K německým oslavám sjednocení přispěla i počítačová hra "1378 km". V ní si můžete vybrat: Buďto jste východoněmecký uprchlík, který se chce dostat přes minová pole na západ, anebo jste východoněmecký pohraničník, který musí odpadlíky zastřelit...

Dnes vstupuje v platnost 25% zdražení cigaret. Končí nákupní šílenství, které v Japonsku rozpoutali obchodníci.

V Praze na Vltavě proběhne přes víkend Orvis Cup. Organizátoři už vypustili do řeky deset tisíc pstruhů a závodníci je budou chytat. (Aby je zas pustili?)

Mrtvá Kočka: "Já žádnou chycenou rybu nepouštím!"

79:68 vyhrály české basketbalistky před očima prezidenta Klause nad mistryněmi světa Australankami. Jsme v semifinále!

Mrtvá Kočka: "Ne my. Ty holky. Naše reprezentace!"

V minulých dnech bylo asi patnáckrát napadeno středisko Sananim pro drogově závislé na Smíchově. Svou sílu zde demonstrovala i pětičlená hlídka Dělnické strany soc. spravedlnosti. Podobné akce se rozmnožily zejména před nastávajícími komunálními volbami, kde každá strana náhle nachází shodu na tom, že musí zavládnout "právo a pořádek". Tedy ne jen neonacistické strany...
Na hlídku DSSS se nachystalo asi třicet "odpůrců strany" (Antifa?). Pohádali se, pak deset policajtů vyzvalo anarchouše - aby v klidu nechali projít fašouny. Ti se k centru nedostali.
Policejní ochranu si vyžádali lidé ze Sananimu.
S působením Sananimu nesouhlasí místní, kteří proti němu zorganizovali petici.
Centrum se nedávno přestěhovalo z Prahy 7, kde dostalo výpověď.

Tak kde se mají závisláci léčit?

Mrtvá Kočka: "Nejspíš tam, kde už mají být bezdomovci, recidivisté, gayové, Cikáni, mrzáci, slepci, přestárlí a nevyléčitelně nemocní občané a ostatní lidé, štítící se normálního způsobu života."

Sobota 2. října 2010, Světový Den posvátných krav, Světový den nenásilí

Kontrolní dotaz ženy Moby Dicka: "V koncentráku?"
************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

18 komentářů:

STK řekl(a)...

Živý Bratr Mrtvé kočky dodává: "Taky tam šoupnout podvodníky, gaye, kurevníky, blbce, podvodníky a lháře, pouliční umělce, nudné lidi bez fantazie...."
Ano, do koncentráku, pochopitelně. Sem k nám!

Anonymní řekl(a)...

pro STK . A kde je to VAŠE "semknámo" ?? Hned přijedu.

žibřid řekl(a)...

St.Tl.Kocoure, na které straně těch drátů vlastně stojíme? ;-)

STK řekl(a)...

Když sousedí několik dvorečků - vždy stojíš na jednom a vně druhých. Ti druzí naopak. Jsi uvnitř nebo venku? Těžká věc...

žibřid řekl(a)...

Takže jsem se neobával zbytečně, S.T.K....

informace řekl(a)...

Italský prezident G.Napolitano byl koncem září na dvoudenní oficiální návštěvě ve Francii, kde mu byl na Sorboně udělen doktorát honoris causa. Setkal se při té příležitosti s prezidentem Sarkozym. Oba politici se shodli, že ještě nikdy před tím nebyly svazky přátelství mezi oběma zeměmi tak "hluboké a intensivní". Připoměli také, že Itálie a Francie jsou zakládajícími členy EU.

A.S.Pergill řekl(a)...

S tím střediskem Sananim je to klasický problém NIMBY. Setkáme se s ním u řady aktivit, které jsou na jedné straně nezbytné, na straně druhé jsou spojeny s určitým ohrožením nebo obtěžováním okolí (dokážu si představit, že v okolí takového střediska půjde dolů cena nemovitostí, mj.).
Státní orgány, které takovéto provozy potřebují, bez ohledu na to, zda se jedná o úložiště jaderného paliva nebo feťáků (nebo čehokoli jiného podobného) by prostě měly s místními komunikovat a příslušné škody jim nahradit. Jenže v nich pořád ještě sedí lidé, kteří jsou zvyklí jednat s občany z mocenské pozice, akorát za minulého režimu blekotali o "sabotérech socialistického budování", zatímco dnes blekotají o "nacistech a xenofobech". Zatímco dříve na podobných kauzách vydělávali zelení (aby následně ukázali, že s lidmi hodlají jednat stejně hovadským, pokud ne hovadštějším způsobem), tak dnes na tom vydělávají DSSP a pod. (a nemá cenu si o nich dělat stějné iluze, jaké si mnozí z nás dělali o těch zelených).
To, že strany podobného typu existují a vznikají situace, kdy jim rostou počty příznivců, je jen názorným důkazem skutečnosti, že demokracie je v krizi. Ve zdravé společnosti jsou tyto strany útočištěm pro nějaký zlomek promile asociální populace a nepředstavují žádné zvláštní riziko. I ten Hitler by neměl šanci na úspěch, pokud by v meziválečném Německu nedošlo k praktickému zhroucení demokracie.

informace řekl(a)...

Pergille,
situace bude asi složitější, než ji představujete. Tady prakticky všechny velké stavby celostátního významu vedou k odškodnění obcí, na jejichž pozemcích se má stavět. Obce to vědí a tak již předem organizují protestní akce obyvatelstva, aby z toho vytloukly co nejvíc peněz. Přesto ale se často nepodaří prosadit celostátní kolektivní zájmy. Na příklad při stavbě železnice TVG Turin Lyon, která má být součástí koridoru 5, co má spojovat Lysabon s Kyjevem. Přesto že na to EU už dala peníze, stavba dosud nepočala pro odpor obyvatelstva údolí řeky Susy. Do čela hnutí se pak postavili profesionální no global, kteří si na takových protestech budují vlastní politickou kariéru. Tahanice kolem železnice trvají už asi 15 let, jeden no-global si na tom vydělal místo europoslance, které ale při posledních volbách zase ztratil, protože jeho ultralevicová strana nedosáhla quorum. Teď si stěžuje, že je nezaměstnaný, nikdo ho nechce vzít do práce - a je lékař. Takže ani ty osobní zájmy nemají celkem vzato tak velkou váhu. Jako ani peněžní, obyvatelům údolí Susy už byla nabídnuta velká částka k odškodnění.
Často ti aktivisti NIMBY nevidí ani vlastní interesy, anebo spíš nechápou, že některé zákroky jsou nutné pro jejich vlastní potřebu a zdraví. To je případ Neapole a jejích odpadků. Před dvěma roky tu ostudu, kdy hory smetí a pytlíků někde dosahovaly až k oknům prvního patra musela řešit vláda i s použitím vojska. Neapolitánci nechtěli, aby se v blízkosti města stavěly nové skládky. Tenkrát jim přišly na pomoc i jiné regiony a část toho odpadu odvezly a lividovaly u sebe doma. Teď po dvou letech jsme zas na stejném místě. Město je plné odpadků, ale občané "demokraticky" protestují proti odvážení do nové skládky. Dokonce tam mírumilovně někdo nastražil láhve molotov, aby to při skládání vybuchlo a někoho zranilo, buď metaře nebo policii, která musí ty vozy z bezpečnostních důvodů doprovázet. Co říct těmhle občanům? Mají si ty jejich odpadky odvážet jiné regiony, když oni je nechtějí na svém území?
Myslím, že nejhorším faktorem je právě to spontánní hnutí občanstva, které klidně zablokuje na den dálnici nebo železnici, a neptá se, nakolik uškodí jiným občanům. V některých regionech se měly stavět rigasificatori - zařízení na zplynování tekutého plynu, přiváženého cisterními loďmi, které by částečně vyřešily problémy závislosti na ruských dodávkách. Měly se stavět přímo v moři, tedy nepředstavovaly riziko pro obyvatelstvo na souši. Dosud se nepostavil ani jeden, protože podle místních občanských hnutí to "ničí panorama".
Problém je, že právě tato "spontánní" hnutí jsou nekontrolovatelná a nekontrolovaná ani samými vypočítavými politiky. A svým nezodpovědným chováním poškozují ostatní.
A co s nimi? Poslat na ně vojsko? Nechat je až se vyblbnou? jak to praktikují více méně vlády nyní?

informace řekl(a)...

Poslyšte, Šamane, kterýho čerta tu ten Váš blog provádí. Napsala jsem tu dlouhý příspěvek, otiskl mi ho, takže jsem si ho po sobě i prohlédla ale teď tu po pár minutách zas není. Neudělala jsem si kopii a tak ji sem nemohu dát, o hnutí NIMBY tedy už víc psát nebudu.
Domluvte té své potvoře, ať se živí něčím jiným a ne příspěvky.

Šaman řekl(a)...

Ou, jde o to, čemu říkáme "otiskl". Nemohu než zopakovat pro všechny: Zejména dlouhé příspěvky si nejdřív napište do texťáku, když "zmizí", můžete vložit znovu.
Jsem zde na blogspot.com stejným hostem jako vy všichni ostatní. Trpím zase jeho jinými vrtochy při vkládání příspěvků, kde má tahle potvora svoje představy, jak má vypadat linkování. A taky mi přidává nadbytečné řádky, které prostě nejde smazat, protože při otevření zdrojáku udělá nové řádky jinde...
Možnáže když se napíše NIMBY, pak to nějaký supervizor smázne?
Zkusím: NIMBY.
\ :-)

STK řekl(a)...

Pro Informaci (a) Šamanovi:
Mám tento blog už docela personifikovaný. Říkám mu Franta. Na(sulphur)l mě stejně, jako Šamana a Informaci, až jsem jednou náhodou zjistil, že je ochoten a schopen vzít nějaké ty html tagy. Od té doby je používám, jednak to pokec trochu graficky zpřehlední, jednak mě ten BLOG FRANTA asi začal brát vážně a bez protestů polkne i 4 000 znaků. Tedy píše sice, že je to "Too big", ale já hned na to "uraženě" odejdu z hospůdky ven a když se tam po pár vteřinách vrátím, příspěvek tam visí a tváří se docela spokojeně. (Což mi trochu připomíná dnešní Šamanovu mikropovídku o internetovém bankovnicví Denubian.)

* * *
Nicméně, vážená Informace: Akceptovat Šamanův návrh je pro psaní delších příspěvků opravdu tím nejlepším, co můžete udělat. A opravovací speel je v text-editorech taky trochu lepší...

STK řekl(a)...

Pro A.S.Pergilla:
To je věc, na kterou upozorňuji pořád a furt. Tlak v našem papiňáku roste. Není to vidět ani slyšet, ale roste. Tak dlouho si budeme zahrávat se "školní" neboli "prehistorickou" podobou demokracie, s pohrdáním lidmi, až vznikne něco demokracii zcela nepodobné.
Napřed exploze, (revoluce je slabé slovo) pak anarchie a pak se vlády ujme ten nejsilnější s nejorganizovanějšími "přáteli. Diktátor. Tedy "zpět do větví" a máme (možná) další pokus.
Nechápu jenom to, že si to praktičtí politici nejsou schopni uvědomit.

Asi nikdy nečetli staré knihy. ;-)

informace řekl(a)...

Jo, STK,
Vy si taky myslíte, že jste si ochočil automat. A že Vás respektuje. Uvidíte, až Vám Franta něco provede, navzdory Vašemu intimnímu vztahu. A nebudou to vrtochy, ale nějaký zádrhel ve fungování.
Mně ten příspěvek OTISKL, takže jsem si ho po sobě na stránce přečetla. A měla jsem tam jen dva překlepy. A po deseti minutách tam už příspěvek nebyl. Že by automat mazal retroaktivně?

stk řekl(a)...

Zkuste to s tím "uraženým odchodem", Informace. Ven z hospůdky - třeba na nějaký infoserver a za pár sekund zpět.
Zatím mi na ten podraz Franta nepřišel...
A kdyby - vymyslíme jiný. Přece nám nebudou vládnout stroje, že?

informace řekl(a)...

No jo, stroje nám nevládnou, ale příspěvky nám mažou. A já nemám chuť si dělat s programem blogu nějaké známosti. Stačí už ti rozmarní lidé kolem. A tak budu psát příspěvky "na nečisto". Ale to smazání je stejně divné. Pustila jsem se tam do bordelu italských NIMBY a do politiků a možná, že se to někomu nelíbilo.
Představte si, že v Neapoli je zas případ s odpadky, které plní ulice a "spontánní" hnutí občanů brání jejich odvozu do nové skládky. A pro jistotu, aby to odvážení zamezili, nastavěli kolem láhve molotov.
A to je jen jeden z případů škodlivosti hnutí, o kterých jsem psala.

informace řekl(a)...

V New Yorku představili projekt islámského centra u Ground Zero. Je to 13 poschoďový mrakodrap v arabském stylu.
Mrkněte se, jsou tam 3 fotky.
http://www.tgcom.mediaset.it/fotogallery/fotogallery8558.shtml?1

informace řekl(a)...

Pardon, 15 poschoďový.

Moby Dick řekl(a)...

Islám je mírové náboženství. Proto se musí postavit mešita u Ground Zero, protože jinak bude zle...

http://www.ct24.cz/svet/100925-postavte-mesitu-u-ground-zero-nebo-bude-zle-varuje-imam-rauf/

"imám Feisal Abdul Rauf v pořadu Larryho Kinga:
rozhodnutí postavit islámské centrum nedaleko Ground Zero bylo nešťastné a on sám by to nedělal, nicméně změna lokace by v této chvíli rozčílila velkou část muslimského světa a byla by z bezpečnostního hlediska ještě horší variantou. Novinové titulky v muslimských zemích by hlásaly, že jde o útok na islám, vysvětlil imám s tím, že pokud se centrum přesune, posílí se protiamerické argumenty radikálních muslimů."

Už jsme na tom jako Izrael - ať uděláme, co uděláme, stejně "novinové titulky v muslimských zemích" ukážou na naše nepřátelství vůči islámu. Tak že bychom se už jednou vykašlali na to, co napíšou "islámisté" (kterýkoli muslimský tisk) a dělali to, o čem si myslíme, že je správné my?