neděle 21. dubna 2019

Janinka opět v Olomouci

Dovoluji si Vás pozvat na na výstavu a přednášku Zázračné světy Jany Rečkové. Společně si připomeneme pestrý život a rozsáhlé dílo této lékařky, spisovatelky a překladatelky, která byla mimo jiné absolventkou Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

Vernisáž výstavy proběhne už ve čtvrtek 25.4. v 10:00 v galerii Lékařské fakulty UP (dostavba Teoretických ústavů,Hněvotínská 3) - a potrvá asi měsíc (vstup volný).

Přednáška (nebo spíš přátelské povídání) následuje stejný den (čtvrtek 25.4.) v 17:00 v Malé levé posluchárně Lékařské fakulty (Teoretické ústavy, Hněvotínská 3). Těší se na Vás spisovatelé Jan Kovanic a Františka Vrbenská.


Srdečně zveme příznivce fantasy, sci-fi a horroru, ale také všechny, kteří mají chuť nechat se inspirovat touto výjimečnou osobností. Protože lékařské zprávy nejsou to jediné, co může lékař psát.




Jana Rečková (rodným příjmením Zahrádková, * 27. 4. 1956 Kladno, † 27. 3. 2018 Praha) za pouhých 23 let své tvorby vydala asi 150 povídek, 30 románů a novel, navíc překladové tituly z angličtiny – asi 30 románů a nenalezitelně mnoho povídek. Je pětinásobnou Lady fantasy a Nositelkou meče, třikrát vyhrála soutěž Ikaros, je dvojnásobnou držitelkou ceny Trifid, v nejprestižnější soutěži Cena Karla Čapka získala čtyřikrát Pulce a třikrát Mloka, je nositelkou ceny Aeronautilus pro velmistryni žánru, držitelkou Ceny Akademie sci-fi, fantasy a hororu za dlouholetou práci pro SF in memoriam; jako poslední ocenění dostala od Československého fandomu (také in memoriam) Mloka za zásluhy. Vystudovala Lékařskou fakultu University Palackého v Olomouci, jako neuroložka pracovala ve Žďáru n. S. a v nemocnici Na Bulovce. Vychovala jednoho syna, který je rovněž autorem.

Kamila Minaříková (studentka LF UPOL)

Odkaz na Facebookovou událost: