neděle 26. prosince 2010

MOBY DICK: Neviditelné dítě

Aktivní prezidenti, ztlemení koalice, svatá válka a jiné vánoční dárky
***********************************

Neděle 19. prosince 2010

Wikileaks zveřejnila poštu amerických diplomatů ze Súdánu. Podle ní místní prezident Umar Bašír zpronevěřil až 9 miliard $ ze státních fondů.
Prezident Lukašenko opět slavně zvítězil v demokratických volbách. Kdo nevolil, neměl by tady dále studovat ani pracovat. Volební komise vydávaly na požádání potvrzení o odvolení. Opoziční živly byly zbity na demoškách, včetně vzdorokandidátů. Celkem bylo zatčeno tisíc demonstrantů, zpěčujících se vládě zákona, pořádku a demokracie.

Spor prezidentů Laurenta Gbagbo a Alassana Outtaru (oba Pobřeží slonoviny) vyhnal cenu kakaa o 6 %, kakaové boby se přestaly prodávat vůbec. V PS se produkuje 40 % světové spotřeby kakaa. Spotřeba čokolády však klesá - zejména proto, že odbory v EU i USA přestaly s rozdáváním vánočních kolekcí...

Prezident Václav Klaus (ČR) se v ČT zastal ministra živobytného prostředí Pavla Drobila.

Cena benzinu vzroste v nejbližších dnech čtyřikrát. Oznámil to prezident Mahmúd Ahmadíneřád svým věrným Íráncům, úpějícím pod jhem sankcí imperialistického OSN. Do konce roku 2013 budou zrušeny dotace na potraviny a jídlo.

Pondělí 20. prosince 2010

Výpověď už podalo přes 3,5 tisíc nemocničních lékařů. Nové místo nebo rekvalifikaci však zatím nehledají.

Ze schůzky, jež měla stmelit koalicipřed zítřejším hlasováním o vyslovení nedůvěry vládě, odešla delegace Věcí veřejných už po deseti minutách.

"Toho času nevím, jak se naši drazí kolegové z VV v úterý zachovají. Nejsem protok, nejsem psychiatr." (Karel Schwarzenberg, předseda TOP 09)

"Kdyby byla nastolena otázka odchodu policejního prezidenta, nedovedu si představit, že by se to neobešlo bez otázky budoucnosti ministra vnitra."(Petr Nečas, premiér ČR, předseda ODS)

Nu, otázka odchodu prezidenta policie už nastolena byla. A co ministr vnitra? Může být ministrem vnitra - třeba i v jiné vládě s jiným premiérem. Prezident Klaus zatelefonoval Nečasovi a Bártovi, aby jim domluvil. Proč nezavolal taky Radkovi? Ten přece ve Véčkách nerozhoduje.

Pokud nebudou média informovat "vyváženě", mohou dostat pokutu až ve výši 18 milionů korun. Média nesmějí nikoho "poškodit". Bude omezen počet kriminálních zpráv - lid si zaslouží dobré zprávy. Rozhlas bude muset vysílat více maďarské hudby. Nový mediální zákon dnes schválil maďarský parlament - tedy jeho absolutní většina, kterou tvoří samovláda jediné strany Fidesz.

Mrtvá Kočka: "Zlatá koalice!"

Úterý 21. prosince 2010, Narozeniny J. V. Stalina - Džugašviliho (1879)

Světové zásoby cukru jsou kvůli počasí na minimu.

Cenu Byrokrat roku obdržel od českých sedláků Státní zemědělský intervenční fond. Mezi mnoha lahůdkami pro zemědělce připravil i 13 hlášení o produkci mléka ročně. EU přitom stačí jedno. Nejblbější je asi příkaz každoročně přeměřovat už jednou změřenou rozlohu vinic.

Premiér Nečas, věřící svému nejlepšímu ministrovi, poslal dopis s Drobilovou rezignací prezidentu Klausovi - který ji okamžitě přijal.

V jednu hodinu se se sešli zástupci koalice na Hradě. Pan prezident jim opět promluvil do duší. A stal se garantem ústní dohody. Zápis není, musíme si počkat až na nahrávky.

Startér celé aféry, bývalý Drobilův poradce Knetig, vylezl po dvou týdnech z nory s prohlášením, podle kterého - říkal naschvál do nahrávky nesmysle. Byl to jen vtip!

Evropská komise se nesměje a posílá do Čech své čmuchaly. Do roku 2013 totiž mají (měly) přitéct do rozpočtu Státního fondu životního prostředí 124 miliard korun. Ohne sranda!

Pozdě večer konečně došlo na hlasování o (ne)důvěře ve vládu. Všech 113 přítomných vládních poslanců vyjádřilo svou podporu.

Prezident Klaus podepsal milost babě Ludmile Brožové-Polednové. Odseděla si rok a devět měsíců ze tří let, které jí zůstaly po tom, co odborníci na právo našli starší aminy, které jí snížily původní trest z šesti let. Paní Ludmila totiž trpí mnoha choroba - zapomnětlivost však mezi nimi není. Před rokem a třičtvrtě se všichni - zejména soudci a státní zástupce - divili, že po rozsudku šla skutečně sedět. A že jí Klaus nedal aminu, kterou po něm požadovali ti, kdož jí odsoudili. Tak teď ji podepsal - po přiměřeném odkladu...

Středa 22. prosince 2010

První bod prezidentského programu splněn: policejní prezident Oldřich Martinů oznámil svou rezignaci. Koalice se ztlemila.

Premiér Nečas popřel, že by se měl do své funkce předsedy Státního fondu životního prostředí vrátit (ten "udavač") Libor Michálek.

Libor Michálek získá první ocenění z prostředků nově zakládaného Nadačního fondu proti korupci. Fond spouští ředitel a největší akcionář společnosti RSJ Alghoritmic Trading Karel Janeček. Získává podporu i dalších podnikatelů, které už štve korupční prostředí v Česku, které devastuje ekonomiku. Janeček vytvořil matematické modely derivátových burz a vydělal na tom miliardy. Teď to spočítá i českým korupčníkům - bez ohledu na jejich stranickou příslušnost či funkci.

Češi koupili pro Haiťany prostřednictvím ADRY už 22 oslíků. Vloni takto darovali konkrétním africkým zemědělcům 634 koz, 6422 kuřat a 167 ovcí.

Svatá válka bude vedena jadernými zbraněmi - ale nepovede ji islám, avšak marx-kimistický proletariát. Alespoň tak vyhrožují severokorejští komunisté.

Čtvrtek 23. prosince 2010

Zítra má narozeniny Jan Stráský (*1940). Bývalý bankovní úředník, místopředseda vlády ČR, předseda Hospodářské rady vlády ČR, zakládající člen ODS a její místopředseda - než přešel do Unie svobody. Bývalý poslanec ČNR, předseda poslední československé vlády, v kteréžto funkci od července do konce roku 1992 vykonával po Havlově rezignaci pravomoci prezidenta republiky. Později ministr dopravy a jeden z mnoha ministrů zdravotnictví. Ředitel Krajského úřadu Jihočeského kraje (2001-2006). Nejdůležitější funkci zastává po skončení politické kariéry: Je předsedou Klubu českých turistů. Ke svému výročí dnes obdržel od Václava Klause Stříbrnou plaketu prezidenta republiky.

Babička Mrtvé Kočky dostala jako hezký dárek k Vánocům dopis ze Správy sociálního pojištění: Starobní důchod se jí zvyšuje o 299 Kč, příspěvek za účast v druhém odboji pak o celých deset kaček!

Vhodný dárek, šitý na míru pro patnáctileté jinochy, uvádí na trh švýcarská firma Lamprech AG: Kondomy s menšími čísly velikosti.

Pátek 24. prosince 2010, Štědrý den

50 milionů : 30 milionů. Vítězné skóre pro umělé stromečky nad těmi přírodními. V USA. Američané se snaží "chovat ekologicky". Podle organizace Éconso je umělohmotný stromek ekologičtější jen pokud se používá déle než 20 let... Což se nepoužívá, jeho průměrná doba využítí jsou troje Vánoce - a pak jde do ekologického separovaného odpadu. Přičemž rostlé stromčeky se buď rovnou pěstují na plantážích nebo jdou z nutného výřezu - takže jejich kácení působí v přírodě minimální škodu.

Amerika, stejně jako zbytek světa, dováží ekologistické plastové jolky - z Číny.

V Česku nenosí dárky Santa, ale dítě Ježíšek, které je neviditelné. (Z amerických médií.)

43 % Čechů svým blízkým dá pod stromeček knížku. Jde o evropské prvenství.

Jiné evropské prvenství Čechů: 64 % z nás nechodí vůbec o Vánocích na bohoslužby, ba ani na ty půlnoční. Na druhé a třetí pozici se svorně umisťují Francouzi a Britové, kde do kostelů nechodí 50 % obyvatelstva.

Mrtvá Kočka: "Ostatní navštěvují mešity."

33 zachráněných chilských horníků splnilo svůj slib. Zakládají společnou akciovku, do které plynou příjmy ze všech honorářů. Jen někteří se stali mediálními hvězdami, ale peníze za exploataci svého příběhu si budou rozdělovat rovným dílem. Tedy 80 %. Zbytek zůstává agentům a právníkům, kteří si svůj podíl zaslouží. Zachránění horníci prožijí vánoční svátky v Jeruzalémě - na pozvání izraelské vlády.

Sobota 25. prosince 2010

Unavená žena Moby Dicka celý den sleduje televizní pohádky - se zavřenýma očima, slastně pochrupujíc.
************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

5 komentářů:

Harpyje řekl(a)...

Že se Irán potýká s vážnými ekonomickými problémy je známá věc. Daleko významější je ale zpráva, že počítačový virus Stuxnet poškodil v íránském Natanzu až tisíc odstředivek na obohacování uranu. V nové analýze to uvedl Institute for Science and International Security.
Rozumím tomu jako koza petrželi, ale prý "působí Stuxnet v řídících počítačích a mimo jiné může měnit otáčky centrifug. Tyto náhlé výchylky prý mohou vést ke zničení hnacích motorů." Tímto způsobem se prý podařilo vrátit iránský jaderný program na úroveň kterou měl před dvěma lety. Autorem Stuxnetu je prý יחידה 8200 (h/t/t/p://cs.wikipedia.org/wiki/Jednotka_8200). Jestli to není dobrá zpráva!
A za zmínku by možná stál i těžký úděl křesťanů, kterým jde v mnoha muslimských zemích doslova o život.

Větší vlastenec řekl(a)...

NE křižáckému tažení proti revolučnímu ÍRÁNU !

Pokud tomu dobře rozumím, vážená paní Harpyje, tak Vy : 1) jásáte nad bezprecedentním sionistickým útokem na íránský mírový jaderný program;
2) jste rozhořčena „těžkým údělem křesťanů“, kterým údajně „jde v mnoha muslimských zemích doslova o život“.
Toto Vaše stanovisko je ovšem v PŘÍKRÉM ROZPORU se stanoviskem a přáním všeho našeho lidu.

Prostě – zdá se mi, vážená paní Harpyje, že jste zapomněla na odhodlání a statečnost, s níž vší náš lid odmítl zatažení naší vlasti do křižáckého tažení Západu proti mírumilovnému Íránu a dalším pokrokovým zemím, včetně bratrské Ruské federace.
Ano, vší náš lid slavil v září roku 2009 velké vítězství nad silami včerejška, nad nejreakčnějšími kruhy mezinárodního imperialismu a jejich domácími přisluhovači, kteří chtěli doprostřed naší malé české kotlinky umístit útočný jaderný radar.
Vší náš lid dosáhl tohoto vítězství pod vedením obou našich bratrských Stran a našich předsedů, př.ing.Jiřího Paroubka a s.JUDr.Vojtěcha Filipa. Našemu Husseinovi Obamovi zbývalo jen rozhodnutí našeho lidu potvrdit.

Od září 2009 je proto naše vlast bezpečnější; už se nemusíme bát obranné jaderné reakce revolučního Íránu i dalších pokrokových zemí, včetně bratrské Ruské federace.
Vší náš lid proto s velkým rozhořčením sleduje provokační a podvratné aktivity tzv.křesťanů v muslimských zemích. Vždyť sami máme ty nejhorší zkušenosti s křesťany, kteří ohněm a mečem rozvrátili naši starodávnou slovanskou kulturu, zničili naše posvátné háje, znečistili naše posvátné prameny, spálili naše zemnice.
A co nám za to dali ?!?
Tzv.západní kulturu ? Latinu ? Latinku ? Kanalizaci ? Vodovod ? Vědu a techniku ? Tzv.lidská práva ? Bez takových „vymožeností“ bychom se snadno obešli, tak jako se bez nich snadno obejdou miliardy lidí ve svobodných a samostatných muslimských státech současnosti.

Samozřejmě, zcela naše vlast bezpečná dosud není. Dosud žoldáci armády České republiky pomáhají žoldákům Západu v agresi proti osvobozeneckým silám v Afghánistánu i jinde, pod průhlednou záminkou jakéhosi „boje proti terorismu“. Jako by největším nebezpečím pro světový mír nebyla sama existence NATO a imperialismu ! Jako by to nebyli právě tzv.křesťani, kteří vyprovokovávají obranné reakce svým agresivním setrváváním na svých bludech, v revolučním Íránu i ateistickém Česku !
Proto teprve opětovné (a konečné) vítězství našeho lidu nad pravičáky a tzv.křesťany zajistí naší vlasti mír a našemu lidu klid na práci, díky našemu odchodu z NATO a EU.
Více třeba zde : http://www.nezakladnam.cz/cs/1828_vysledky-z-lisabonu--v-podstate-nic

Proletáři všech zemí, spojte se !***Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

STK,
ktery se Vam nejvic podoba?
http://www.libero-news.it/galleria.jsp?id=586

STK. řekl(a)...

To je těžká volba, Informace.
Navíc "po našemu" výraz "podobać się" znamená "líbit se".
Takže já se nepodobám žádnému z nich, nejsem ani tak tlustý, ani tak krásně chlupatý. Mám ale s tlustými kocoury mnoho společných vlastností, vím to bezpečně, mám dva takové páníčky doma, proto jsem si taky starého tlustého kocoura zvolil jako svého atavara. Pokud znáte kocoura Garfielda, tak se povahově podobám nejspíše jemu. Ale psy mám, na rozdíl od něj, docela rád. A taky lasagne a smetanu. Lasagone už méně. A co mi vůbec nedělá dobře je hluk.

STK řekl(a)...

Vlastimile V.,
opět musím konstatovat, že jste mnohem zkušenější politik než já, bývalý pomocník politruka ČSLA.
Pokoušel jsem se před lety několik týdnů vymítat ďábla neinformovanosti (o US radaru) z hlav prostého internetového lidu v české kotlince, ale proti morální síle bývalých důstojníků strážních jednotek, vojenských inženýrů - specialistů, neprávem vyhozených z Ústavu A. S. Popova a podobných jsem neměl šanci. Dva roky praxe u podobného aparátu mi byly k ničemu, nikoho jsem nepřesvědčil.
(Což mi možná bude někdy v budoucnu přičteno k dobru...)