neděle 20. února 2011

MOBY DICK 2001: Morgue liberalizuje

Pondělí 19. února
Vedoucí ing. Duto Hlav dorazil z prac. porady na Sev. Městě velmi ustaraný. Ukázalo se, že po propouštění, rušení nadbytečných míst a zeštíhlování nastává epocha "liberalizace", kdy má firma zeštíhlet propuštěním lidí z nadbytečných míst. Které místo je nadbytečné, rozhodne externí firma Morgue podle rozhovoru se zaměstnanci. Do poloviny března.


Úterý 20. února
České Textárny jsou přezaměstnané o 75 %, ačkoli se již rok propouští, é, zeštíhluje. Takový je první závěr firmy Morgue, která pracuje na úkolu "Liberalizace" tajně už od začátku února. Při vyjednávání kolektivní smlouvy byl však náš odborový předák Plachý tvrdý. Požadoval jasnou odpověď na otázku, které místo je ohroženo zrušením. Z Morgue odpověděli jednoznačně: Každé.

Středa 21. února
Myslel jsem si, že když Ambrož, Junior a já jako jediní vytváříme texty, se kterými České Textárny dále obchodují, že nás snad ani vyhodit nemohou. Ukazuje se však, že dnes je jednodušší cokoli koupit od dodavatelských firem a uchovat si jen pružnou páteř obchodních a podpůrných manažerů. Krom toho textům klesá odbyt, nastoupila konkurence mektů a tlachů.

Čtvrtek 22. února
Duto Hlav má opět lepší náladu. Konečně se dočkal nové varné konvice - ta stará nám vyhazovala zásuvky. Viki ji vyměnila se sekretářkou náměstka Kvakoše Badavou. Že prý mají ještě kávovar a novou konvici dostanou spíš, než Duto. Kvakoš pak hostil zástupce firmy Morgue, která je pověřena úkolem najít ve firmě místa vhodná ke zrušení. Chtěl jim vlastnoručně uvařit čaj. Vyrazil všechny zásuvky na patře náměstků.

Pátek 23. února
Oddechl jsem si - na žádný pohovor se připravovat nemusím. Firma Morgue, která navrhne likvidaci přebytečných míst, rozhodne na základě pohovoru na úrovni manažerů a koordinátorů. Ti nakreslí šéma podniku, a odborníci určí nutný odpad. Jsem klidný - na téhle úrovni nikdo ani neví, že existujeme!

Sobota 24. února 

Z listárny Moby Dicka

Do firmy přijíždí velký zákazník z Německa. Úroveň jazykových znalostí personálu je hanebná. Ředitel hoří nedočkavostí a delegaci za srdečného potřásání pravicí zdraví slovy "Auf wiedersehen, auf wiedersehen"...

Zaslal čtenář L.K.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .

Předem dík! >>:)) Moby Dick

3 komentáře:

Harpyje řekl(a)...

Firma Morgue? Tahle http://cdn.newsone.com/files/2009/10/bilde1.jpg?

Moby Dick řekl(a)...

Ano.
>>:))

Větší vlastenec řekl(a)...

Ehm ehm ...
Kdepak zůstal můj včerejší příspěvek, mohu-li být tak smělý ? Pořád je v koši ?