sobota 16. července 2011

MOBY DICK 2001: Založení VUMLu

Pondělí 16. července
Odpoledne dorazil vedoucí ing. Duto Hlav z managorské porady s dobrou zprávou: Vzhledem k tomu, že se nám zkrátila pracovní doba o  přestávky, můžeme déle zůstávat v práci!

Úterý 17. července
Mám problém s tím dnem dovolené, co jsem si vykázal v pátek 6.7. Do intranetových KECŮ se promítne až po skončení měsíce. Zároveň se mi smazal ze součtu plánovaných dovolených - a mě najednou přebývá jeden den. Nepoužil jsem POS 999/01:
"Celkový součet dovolené na tento rok musí zůstat plánován v plném rozsahu, tj. za každý vybraný den dovolené v běžném měsíci je nutno okamžitě naplánovat jiný v jiném měsíci, který bude smazán až v dalším měsíci."
Mea culpa!

Středa 18. července
Vloni v dubnu byl založen Centrální sklad spínáčků a připínáčků v Západním Městě. Dnes nastalo další zlepšení. Z Kompetenčního centra nákupu a logistiky dorazil mail:
"Chtěli bychom Vás informovat o možnosti objednávání materiálu typu EsPí přímo na bývalém skladu v Centru. Tímto způsobem objednání dojde jak k časovému urychlení dodávky o min. 2 dny, tak i  k úspoře distribučních nákladů. V současné době se množí objednávání na CS v ZP, což není nákladově ani časově úsporné."

Čtvrtek 19. července
Náměstek Kvakoš přispěl do hnutí BSP návrhem zřídit Virtuální Univerzitu Morálky a Lidství. K tomu napsal:
"Většina lidí už ztratila morálku, nyní nám hrozí i ztráta lidství. Neinformováním lidí a jejich manipulací masmédii se ničí naše svobodná vůle. Zastavme to, dokud je čas!"
VUML má zvyšovat naše nízké vibrace a tím zlepšit možnost přežití národa, Českých Textáren i celé lidské civilizace.

Pátek 20. července
V Č. Textárnách probíhá už 4. vlna liberalizace (zeštíhlování, identifikování úspor, vymísťování - prostě propouštění). Proto nás poněkud zarazil hromadný mail z Lidských a nelidských zdrojů, nadepsaný "Nábor sobě":
"Pokud se vám podaří získat nového kolegu, který v našem podniku vydrží alespoň 3 měsíce, získáte odměnu 10.000 Kč."
...........................................
Sobota 21. července

Z listárny Moby Dicka

Váš deníček je druhá, třetí třída proti interním procesům u mého bývalého zaměstnavatele. Např. obchodník chtěl po jednom oddělení vypracovat projekt na nějakou soutěž s tím, že tu zakázku určitě nedostaneme - jen aby se zákazníka nedotklo, že jsme se neúčastnili...

Zaslal čtenář J.L.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

1 komentář:

Větší vlastenec řekl(a)...

Žádný strach, drazí a ubozí vykořisťovaní pracující. Žádný strach - kapitalismus a demokracie brzy zkrachují. Je to prostě nezdravý a neudržitelný systém, to vidí každý.

Po opětovném vítězství pracujících nad vykořisťovateli a managory budou obnoveny naše české, zdravé, socialistické pracovní poměry a podmínky.
Už nebude žádná buzerace, žádné nesmyslené příkazy a zákazy. Opět bude dostatek kancelářských sponek na vašem psacím stole, opět budete moci v pracovní době na nákupy, k holiči atd., opět vaši nadřízení budou doslova jedni z vás.
Do té doby se chovejte jako správní Češi - klaďte vykořisťovatelům rozhodný odpor, který vás ale nesmí ohrozit; ani vaše postavení v zaměstnání. Prostě zdravě česky a statečně švejkujte, a hezky v klidu počkejte na osvobození.
Dočkáte se jako husa klacku.

Čest a Nazdar.