sobota 20. srpna 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Výhodné rošády

Pondělí 20. srpna
Zase v práci. Záchody jsou už spravené, odpad v kuchyňce taky, jenom neteče teplá voda. A v sodobaru zase není kysličník. Stavil se u nás nemocný Nunvář, vytočil všechnu bublinkovou vodu do několika velkých kanystrů a opět zmizel. Tak se mi to nezdálo, že jsem ho zahlédl v Ouhoru. A už je mi také jasnější, proč nám ouhorský hospodský stále vnucoval sodovku z dovozu.



Úterý 21. srpna
V září u nás nastoupí nový kolega Trn. Zlanařil ho Nunvář od konkurenčních Českých Tlacháren v rámci akce Lidských a nelidských zdrojů "Nábor sobě". Ta akce se koná pod heslem "Přiveď si nového spolupracovníka." "A my tě vyhodíme," jak dodává Ambrož. Chorý Nunvář je od 1.9. po vzájemné dohodě se zaměstnavatelem liberalizován.

Středa 22. srpna
Nový tlachárník Trn u nás nastoupí v září, ale pro Č. Textárny pracuje už od 1. srpna. Zatím ho vytěžují ve středisku vrcholového manadementu na Jižním Městě. Zjišťují plány konkurence z Č. Tlacháren. Ne, že by ho mučili. Ne, že by ho upláceli. Jenom s ním vedou iniciační pohovory, aby věděli, nakolik může být užitečný naší společnosti. Od toho se bude odvíjet výše jeho náborového příspěvku i pravidelného platu.

Čtvrtek 23. srpna
Jak se dověděla Viki od Badavé, není na tom Nunvář nijak zle. V září nastupuje v Č. Tlachárnách - místo Trna. Od začátku července s nimi  už externě spolupracuje. Od Č. Tlacháren obdržel náborový příspěvek, od Č. Textáren vyfasuje odstupné s bonusem za rychlý odchod. Ještě ho čeká odměna 10.000 Kč za sehnání nového spolupracovníka Trna.

Pátek 24. srpna
Mektárník Drn nám vyprávěl veselé historky o našem budoucím tlachárníkovi Trnovi. Pracovali společně v Českých Mektárnách. Než je na minulého Silvestra liberalizovali - s odstupným zvýšeným o bonus za rychlý odchod. Dobrá zpráva - Trn nepije sodovku!

*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

5 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Kdyby snad nějaký zpozdilec pochyboval o bytostném češství Mobyho Dicka, stačí si porovnat texty tohoto vlasteneckého autora : Někdy tepe jeden ze současných nešvarů, kdy firmy propouštějí svoje "podružné" zaměstnance (údržbáře, uklízečky, kuchaře atd.), jindy pro změnu jiný nešvar - firmy si místo svých propuštěných "podružných" zaměstnanců příslušné služby kupují od jiných firem (využívají tzv. outsourcingu) - viz textík "Skvělé léto".
Ano, tak to má být : Správný Čech je zaměstnanec, a to NESPOKOJENÝ zaměstnanec. Takový dobrý Čech PŘESNĚ ví, jak se to má dělat správně (na rozdíl od svých tupých nadřízených), a v oblíbené restauraci kamarádům (resp. na webu široké veřejnosti) to rád a odvážně sdělí (sdělí, že to ví; co přesně by se mělo dělat, to samozřejmě nesdělí – není žádný hlupák).

Ach, já jsem tak šťastný, že jsem Čech !

Větší vlastenec řekl(a)...

21.srpen – den radosti i žalu

Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci, dnešní datum nám připomíná dvě události, jež měly a dosud mají dopad na náš každodenní život i na světové dějiny.
Dne 21.srpna 1968 vstoupila na naše území spřátelená vojska, a 21.srpna 1991 se euroameričtí agenti zmocnili vlády nad Sovětským svazem. Jaký nebetyčný rozdíl mezi těmito událostmi - záchrana a zkáza, radost a žal.

V roce 1968 nám státy Varšavské smlouvy významně pomohly v našem boji s Euroamerikou a jejími domácími přisluhovači; během několika měsíců po 21.8.1968 se nám podařilo plně obnovit pořádek a zákonnost, čímž se vláda věcí do rukou lidu, ó lidu navrátila. Naše vlast byla zachráněna před rozpadem, před vpádem Němců, Američanů a ostatních Euroameričanů, náš lid byl zachráněn před hrůzami kapitalismu, demokracie a multikulti.
Celá další generace Čechů a Slováků vyrostla ve spravedlivé společnosti, v typicky slovanském společenském řádu – socialismu. Díky naší socialistické výchově se nám stále daří odolávat falešným lákadlům a tenatům Západu, především multikulti. Díky oněm jedenadvaceti letům socialismu navíc jednou opět zvítězíme, neboť vší náš lid kapitalismus a demokracii právem pociťuje jako režim nám naprosto cizí.
Díky za bratrskou pomoc, přátelé a soudruzi !

V roce 1991 Sovětský svaz, oslabený Gorbačovovou zradou, již nedokázal Euroamerice odolávat. V nouzi nejvyšší, když chaos vrcholil, se kolektiv vlastenců pokusil vrátit moc do rukou lidu. Leninužel, vlastenecké akce Státního výboru pro výjimečný stav narazily na lepkavou síť euroamerických agentů. Sovětský lid byl tehdy ještě dezorientován, takže se nepostavil přisluhovačům cizáků na odpor. 21.8.1991 byly progresivní síly poraženy. Mezinárodnímu imperialismu se tak otevřela cesta k demontáži SSSR, k provedení největší tragédie 20.století.

Jaká to rozdílná výročí ! 21.srpna 1968 Sovětský svaz (spolu s ostatními socialistickými zeměmi) pomohl nám, o 23 let později nedokázal pomoci sám sobě.
Naštěstí všechno zlé je k něčemu dobré, všechno horší je k něčemu lepší. Důsledky rozpadu SSSR, ČSSR, NDR a SFRJ jsou tak děsivé, že všichni pokrokoví Slovani pochopili : Bez jednotného a mocného Ruska jsme ztraceni. Dnes kapitalismus, demokracii a multikulti odmítá většina ruského i našeho lidu.
Díky s.V.V.Putinovi se Ruská federace pomalu ale jistě stává opravdu důstojným nástupcem SSR, se vším všudy. Díky prez.Klausovi se naše vlast pomalu ale jistě vrací do těsného objetí s našimi staršími bratry. Jednou v budoucnu se opět spojíme pevnými smlouvami i tisícerými vzájemnými vztahy. Zbude jen varovná vzpomínka na chvilkové selhání, na dočasný rozpad našeho společenského zřízení a našich zemí.

A tančit, opět se bude tančit všude !

STK řekl(a)...

Ano, vlastenče Vlastimile Větší,
Vaše výroční vyhodnocení situace mě nezklamalo. Vše vypadá velmi věrohodně. Nesouhlasit sice lze, ale to je vše, co se s tím dá dělat...

P.S.: Nedrážděte hostinského, nebo Vás vezme utěrkou!

informace řekl(a)...

STK,
nadměrné používání aliterace může podráždit Harpyji. Může to vzbudit různé domněnky. ...
Už jednou se do Vás pustila, pamatujete?

STK řekl(a)...

Harpyje je z principu podrážděná stále, pokud právě nespí (čímž dokonale kopíruje vlastnosti ptáka, kterého si zvolila na svůj erb) takže mě další její iritace mojí aliterací nijak nerozhodí. [;-)