pátek 31. srpna 2012

MOBY DICK: Červíček pochybností

Hlídači státní CASY, mimořádné kroky, neomezené porostředky, etická povinnost a promočený týden
 **************************************************************

Neděle 26. srpna 2012
Včera zemřel ve věku 82 let Neil Armstrong.
"Pozval nás všechny na Měsíc." (Číňani)
"A na Mars. (Rusové)
"A mohli byste s sebou vzít i některé Čechy?" (Žena Moby Dicka.)
"A už je tam nechat!?" (Mrtvá Kočka)

Podpora tzv. "obnovitelných zdrojů" v Česku nás bude příští rok stát 44 Giga Kč. Možná proto, že se nejedná o zdroje "obnovitelné", ale "podporované". (Dle zákona nejsou velké vodní elektrárny podporované, třebaže jsou obnovitelné". Tedy do té doby, pokud poteče voda.)

Medaili Hanse Christiana Andersena převzal včera v londýnském Muzeu přírodních věd českoamerický ilustrátor, spisovatel a režisér Petr Sís.

V Berlíně se v pátek večer zase jednou evropsky večeřelo. Schůzka byla intimní – jen ve dvou.
"Chceme – já chci – aby bylo Řecko v eurozóně. Je to přání, které máme od počátku této krize. Je na Řecích, aby se snažili dělat všechno, co je nezbytné k dosažení tohoto cíle." (Fracois Hollande, prezident Francouzů.)
"My – i já – budeme povzbuzovat Řecko k pokračování na cestě reforem." (Anděla Merkel, kancléřka Evropanů.)
"Kolegové dělají kalkulace ohledně finančních důsledků řeckého odchodu z eurozóny a zkoumají, jak zabránit dominovému vlivu na ostatní členské země." (Nejmenovaný zdroj z německého ministerstva financí.)

"Považujeme tento nešťastný incident za skončený, po hrubém diplomatickém omylu Britů." (Rafael Correa, prezident všech Ekvádorců a Juliana Assange poté, co Británie odvolala hrozbu vniku na  diplomatické území ekvádorské ambasády v Londýně.)

Hnutí za lepší Maďarsko (Jobbik) včera vyzvalo k nulové toleranci vůči romské zločinnosti a parazitismu. Zločinnost árijců a parazitismus křesťanů je naopak vítána. Všichni nepřizpůsobiví by se měli vystěhovat z Maďarska. Jobik nedefinoval kam, ani co míní pojmem "Maďarsko".

Pondělí 27. srpna 2012
Tampa na Floridě vítá nominační sjezd republikánské strany. Přijel i Isaac, takto bouře tropická. Proto byl první den sjezdu zavřen hned po zahájení a přesunut na zítra. Zdá se, že americkým prezidentem se ale stane právě Isaac. Alespoň podle zájmu médií.

Německý tisk zveřejňuje sérii článků, jak německé bezpečnostní složky pomáhaly kolegům z Běloruska: Kromě školení dostali běloruští policajti i německé obušky.

Syrská armáda nasadila k ostřelování svého hlavního města Damašku vrtulník. Při výřadu po skončení lovu bylo zaregistrováno 60 mrtvých. Na tom není nic nového. Nové je, že povstalci vládní vrtulník sestřelili.

Ke svým americkým a britským kolegům se přidal i nový hodný francouzský prezident Francois Hollande, když pravil, že pokud použije syrská vláda chemické zbraně, Francie zasáhne svými ozbrojenými silami přímo na místě. Jeho syrský kolega Bašár Asád zase již dříve pravil, že pokud na jeho území zasáhnou zahraniční ozbrojené síly, použije chemické zbraně.
Žena Moby Dicka: "Co bude dříve – slepice nebo začnou smrdět zkažená vejce?"
Mrtvá Kočka: "Sirovodík nepoužijí. Spíše yperit, fosgen či sarin neb jejich obdoby."

"V rámci nového programu bude ECB nakupovat dluhopisy jen s kratší splatností." (Jörg Asmussen, člen výkonné rady ECB.) Tento odkup státních dluhopisů prý nebude financováním vlád.
Žena Moby Dicka: "Dávno už totiž vlády nevládnou svým státům."

Romský tábor se 70 obyvateli byl zrušen kvůli "sanitární a bezpečnostní situaci".  Stalo se tak ve francouzském městě Évry, jehož starostou byl donedávna Manuel Valls. Jako starosta nemohl dělat nic, teď je ale ministrem vnitra nové francouzské vlády. Ta už oznámila, že bude pokračovat s vyhošťováním některých nepřizpůsobivých imigrantů z Rumunska.
Žena Moby Dicka: "Ale vždyť se levičáci radovali, že nová vláda bude hodná?"
Mrtvá Kočka: "Levicová, pravicová, hodná, zlá, sociální nebo drakonická – je to furt francouzská vláda, která chce řešit francouzské problémy!"

Dosud nebyl zaplacen pololetní úrok ve výši trapných $23 milionů s dnešní splatností. Jde o úrok ze státních dluhopisů Belize (313 tisíc obyvatel), která má na sehnání této drobné částky čas ještě 30 dnů. Pokud nesplatí, Belize zbankrotuje. I když ty peníze Belizané někde vyšťourají, je otázkou, z čeho budou pololetní úrok platit za půl roku. A jak splatí samotný dluh ve výši $544 milionů. Odpověď zná jak premiér Dean Barrow, tak i místní analytici: Řecká cesta. My se s vámi dohodneme na restrukturalizacu dluhu (= odpustíte nám 45 %), a my vám ty obligace zaplatíme místo v roce 2029 až v roce 2059.
Mrtvá Kočka: "Anebo v roce přistání lidí na Marsu."
Žena Moby Dicka: "Nejsou mezi těmi Belizany náhodou také jistí občané Boris Vostrý a manažeři stovky českých firem? Neměli by něco obětovat pro svou novou vlast?"

Úterý 28.srpna 2012
Ministr zdravotnictví Leoš Heger chce plácnout přes pracky mezinárodní farmaceutické firmy, které například vyhnaly spotřebu antibiotik v Česku minimálně o 30 %, čímž pro sebe "vygenerovaly" miliardu Kč. Ta miliarda jsou vyhozené peníze za antibiotika za rok, nikoli za poškozené zdraví a životní prostředí. (Většina antibiotik se vyčůrá.) Máte vyšší cholesterol nebo tlak? Možná jen proto, že zdravotničtí piráti snížili jejich limity tak, že v některých věkových skupinách je náhle "nemocno" až 90 % lidí!!! Vyšetřovat korupční jednání vyčůraných farmaceutů v ČR by mělo probíhat v USA podle tamních protikorupčních zákonů, většina jejich centrál se právě tam houfuje. Stačí, když je my práskneme.
"Vyšetřování korupce v USA je pro firmy otázkou života a smrti." (Marek Ženíšek, náměstek ministra zdravotnictví.)
"Vyšetřování korupce v ČR je otázkou života a smrti pro oznamovatele." (Žena Moby Dicka.)

Martin Knetig, bývalý poradce bývalého zeleného ministra Pavla Drobila (poslance, kmotra a místopředsedy ODS) potřetí soudně osvobozen. Korupce se nedopustil, protože: "To, zda Knetig nabízel úplatek, mohl vědět pouze on a svědek. Z jejich výpovědí to ale nevyplynulo." (Soudkyně Šárka Š.) Knetig se ptal – v rámci vyjednávání o uložení volných miliard ze Státního fondu životního prostředí do Komerční banky – bankéře KB Vladimíra Jeřábka, zda Komerčka také poskytuje sponzorské dary. Nahrávky Libora Michálka z jiného setkání, ze kterých vyplývá, že Knetig sháněl finanční podporu pro svého kmotra, soudkyně odmítla použít. Za prvé byly získány "protizákonně" (soukromě, což už v jiných případech soudy připustily), za druhé: "Co se dělo při jiných schůzkách, nemůžu řešit." Jde o rozdílné případy, jež nelze slučovat.
Ostatně - sám Knetig pravil, že na těch nahrávkách si vymýšlel.
Žena Moby Dicka: "To mi není jasné, tak co ten Knetig vlastně mínil zabezpečit s uložením těch zelených miliard?"
Mrtvá Kočka: "Výstavbu krmelců."

"Nemůžeme ty věci posuzovat odděleně." (Lýdie Fialová, vedoucí protikorupčních seminářů pro mediky v britském Edinburghu.) "V Česku je pořád tendence tvrdit, že je to normální, ale není."
Co není normální? Když v jednom "odděleném případě" (jak by řekla soudkyně Šárka Š.) členové očkovací komise rozhodují o tom, které vakcíny budou hrazené a které očkování povinné, a zároveň "v jiném případě" jsou stejní páni doktoři financováni farmaceutickými firmami prostřednictvím "placených studií".

Byla zveřejněna výroční zpráva Vojenského zpravodajství:
Ruská vojenská rozvědka GRU a civilní rozvědka SVR se nezajímají o naši vojenskou obranu, ale snaží s ovlivňovat naši politiku a ekonomiku. Staří známí obnovují staré kontakty se starými známými.
Čínští špioni se snaží ukrást technologie.
Agenti z blíže neurčených zemí Blízkého/Středního východu vyvíjejí blíže neurčené aktivity.

Na předměstí Lyonu byl zrušen další romský tábor, tentokrát se 180 obyvateli. Hodná… Francouzská vláda zároveň oznámila, že zmírňuje omezení pro práci bulharských a rumunských Romů. Na území Francie žije 15 až 20 tisíc zahraničních Romů. "Zahraničních", i když podle jiných odborníků, nepatří agendy EU do agendy "zahraničních" věcí.
Žena Moby Dicka: "Však to ve Francii také řeší ministerstvo vnitra, ne?"

Ministr pro ochranu životního prostředí vyzval samosprávy, aby informovaly občanstvo, jakým způsobem mají muži nadále močit, aby životní prostředí netrpělo: Má to být výhradně vsedě, jak činí od přírody ekologické ženy. Zpráva nepraví, zda budou rušeny žlábky a mušle, ani jestli čůrání vestoje bude pokutováno. Zatím má jít pouze o výzvy, vyvěšené s příslušným návodem na "veřejných místech". Toto zeleně gender opatření hodlá prosadit – s již vyjádřenou podporou dalších státních činitelů – Stephen Shen, ministr tchajwanské vlády.
Žena Moby Dicka: "Na veřejných místech by se nemělo močit nikde."
Mrtvá Kočka: "To pes nežral!"

Středa 29.srpna 2012
"Situace je natolik vážná a bezprecedentní, že jsem se rozhodl bezodkladně učinit kroky, které mi ukládá zákon." (Jan Kubice, ministr českého nitra.) Co se stalo? Chystal se převrat? Nebo válka gangů? Známé mafie chtěly ukrást miliardy? Ne, vloni jeden policajt pomluvil jiného policajta. Je to trestný čin, uznala Generální inspekce bezpečnostních sil. Vloni sice Inspekce ministerstva vnitra došla k závěru, že o trestný čin nejde, ale časy se mění a trestné činy s nimi. Co se tedy stalo? Toto:

Ministr vnitra Jan Kubice vyhodil policejního prezidenta Petra Lessyho od policie, protože Petr Lessy obvinil pana ministra z toho, že se ho snaží vyhodit od policie. Tím se Petr Lessy dopustil trestného činu neúcty k nadřízenému, což jest zavrženíhodné jednání způsobilé ohrozit dobrou pověst bezpečnostního sboru.

Žena Moby Dicka:"Proč něco tak jednoduchého neřekl premiér Petr Nečas o odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila? Nebo David Hňup Vodrážka o odvolání ředitele DP Liche?"
Mrtvá Kočka: "Pan ministr Kubice ještě zapomněl zmínit stížnost pana ministra Kalouska na postup policie při vyšetřování nákupu (ne)letounů CASA."
Nedělá hlídači naší státní kasy Kalouskovi náměstka ten Barták, co Parkanové jako náměstek podstrčil falešné materiály ke koupi těch hloupých CAS?
Žena Moby Dicka:"To zajisté není v příčinné souvislosti. Pan Kalousek má jistě svoje vlastní relevantní důvody"
Mrtvá Kočka: "Je Kalousek ještě hlídač naší státní kasy? Nebo své CASY?"

Prezidentem české policie byl jmenován Lessyho dosavadní náměstek Martin Červíček, o němž se nese zvěst, že hryže ve službách ODS.

Prezident ČR Václav Klaus se mračí: "Náhlým odvoláním policejního prezidenta Petra Lessyho jsem velmi znepokojen. Pokládám tento krok ministra vnitra, učiněný jistě s vědomím premiéra, za věc, která destabilizuje situaci nejen v Policii ČR, ale i na celé naší politické scéně."

Prezident ČR Václav Klaus pokračuje v mračení stejným směrem. Tentokrát kvůli majetkovému vyrovnání s církvemi. Požaduje, aby mu premiér Petr Nečas dal "osobní garanci", že tím nebude prolomena restituční hranice 25. února 1948. Jinak by se to stalo "precedentem s těžko předvídatelnými důsledky pro majetkové nároky třetích osob z naší země i ze zahraničí vůči našemu státu."
Sudeťáci stříhají ušima.

Volební mínka oslovených respondentů:

1. ČSSD 21 %
2. ODS 17,3 %
3. KSČ(m) 15,7 %
4. TOP 09 12 %
5. SPOZemanovci 7,6 %
6. KDU-ČSL 5,6 %

(Dle agentury ppm factum. Tato skupina je tvořena agenturami ppm europe a Factum Invenio, přičemž každá z nich zůstává samostatným právním subjektem.)

Žena Moby Dicka:"Kde jsou Lvové?"
Mrtvá Kočka: "Zatím bijou o mříže."

"Musíme měnovou unii opravit." (Mario Draghi, prezident Evropské centrální banky, v rozhovoru pro Die Zeit.) Jak by ta oprava měla vypadat? Takhle: "Dohled nad rozpočty členských zemí je nutný." Ale zato bude možno přijmout tyto "mimořádné kroky":
1. ECB dostane bankovní licenci, což ji umožní neomezený nákup státních dluhopisů.
2. Bankovní licenci by mohl  a měl obdržet rovněž Evropský stabilizační mechanismus, k čemuž by mu měly být poskytnuty i neomezené prostředky k záchraně eura.
3. Měly by se zavést evropské dluhopisy.
Mrtvá Kočka: "Neomezená pitomost."
Žena Moby Dicka:"Vedoucí k vypisování neomezených dluhopisů."

Řecká vláda právě schválila rozpočtové škrty ve výši 12 Giga €. Ale proč by se vlastně měla omezovat???

Isaac udeřil na New Orleans. Za miliardy dolarů postavené hráze by měly udržet moře v mezích. Jenže prší, takže se očekávají záplavy. Někteří nepojištěnci doufají jen v povodně.

"Nikdy se nevzdáme našeho práva obohacovat uran. Je to právo všech národů." (Íránský velvyslanec u MAAE.) K tisícovce instalovaných odstředivek přibývají další, nových by nakonec mělo být 3000.
"Íránci jsou na cestě zvládnout všechny aspekty a technologie potřebné k výrobě jaderné zbraně. Je zároveň jasné, že pokud Írán bude zemí s jadernou zbraní, budou Izrael a USA čelit obrovskému nebezpečí." (Ředitel britské MI6.)

Prezident Bašár Asad připustil, že Sýrie dosud nad svými občany nezvítězila. Věc je prý ale "na dobré cestě". Naopak špatný a nerealistický je plán Turků zřídit "nárazníkové pásmo" pro syrské uprchlíky u tureckých hranic.
Žena Moby Dicka: "Na syrském území."
Mrtvá Kočka: "Kde ho možná Turci zřídí už brzo sami."
Žena Moby Dicka: "Ale to by bylo porušením syrské svrchovanosti, ne?"
Mrtvá Kočka: "Pak už ne, protože pak už to bude turecké území."

Čínská centrální banka odhaduje, že korupce státních úředníků připravila hospodářství o více než $120 Giga, se kterými tito loupežníci utekli do zahraničí. Posledním takovým zlodějem je předseda městské stranické organizace v městě Feng-čcheng, který se vypařil směrem do USA i desítkami milionů dolarů.
Žena Moby Dicka: "A nebyly to stranické příspěvky."

Čtvrtek 30.srpna 2012
"Každý prezidentský kandidát by měl už předem  oznámit, jaké lidi si zvolí za své poradce. A já proto, i když mi tu otázku nikdo nepoložil, říkám, že mým poradcem pro zemědělství byl byl docent, inženýr František Čuba.“ (Miloš Zeman, prezidentský kandidát Zemanovců, na agrární výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích.)
Žena Moby Dicka: "Předseda JZD Slušovice, který za sociku zaváděl kapitalismus na Zlínsku. A že mu ta firma šlapala!"
Mrtvá Kočka: "A šlapala by znova. Stačí už jen zavést socialismus."

Z lidí krom antibiotik odcházejí močí i drogy. Proto začnou čeští vědci sbírat vzorky splašků, aby zjistili, kde, jak moc a čeho česká populace bere. Na projekt, ve kterém budou zkoumány vnitřnosti Prahy, Brna, Ostravy, Plzně a Ústí nad Labem, věnuje čas svých odborníků Výzkumný ústav vodohospodářský a 15 milionů korun Ministerstvo vnitra jako zadavatel.
"Jediné, co zjistí, že například v sobotu ráno bude v bohatých čtvrtích víc kokainu po mejdanech. Nebo že se v té čtvrti bere pervitin. Když mi dají půl milionu, tak jim to řeknu sám a nemusejí nic zkoumat." (Ivan Douda, vedoucí psycholog střediska Drop In.)
"Přínosem programu je mimo jiné zvýšení úrovně bezpečnosti a ochrany ČR a jejích obyvatel." (Břetislav Oliva, mluvčí Ministerstva vnitra.)
Jo, to je důležité, nezapomenout si vzít na tom drogovém mejdanu ochranu. AIDS stále hrozí!

Nový policejní prezident Martin Červíček se sešel s policejními odboráři, kteří praví, že s ním byla "rozumná řeč". Možná i proto, že jim slíbil 700 Mega navíc do "provozních výdajů".
Červíček si hodlá popovídat i s jednotlivými řediteli. O tom, "jakým způsobem nastavíme organizační strukturu tak, aby každý policista věděl, že takhle bude od 1. ledna 2013 vypadat policie, že takovou jistotu bude mít. A to nejen z hlediska ekonomiky, ale i svého služebního zařazení."
Jistotu??? V ouřadě, jehož šéf vyletěl na minutu? A za pár měsíců se s pomocí advokátů může vrátit?

Ministr vnitra Jan Kubice popírá, že vyhodil Lessyho na politickou objednávku. Pokud se to prokáže, pak okamžitě odstoupí.

Italská policie zabavila v Římě 960 kg marjánky v ceně asi 1 Mega €, přičemž zadržela dvě osoby. Česká policie sklidila 1200 rostlin konopí na zahrádce Dušana Dvořáka  v Ospělově na Prostějovsku, který tvrdí, že šlo o legální odrůdy, určené k léčebným účelům. Hlodá ve mě červíček pochybností:
Policie sklízí konopí v Ospělově už čtvrtý rok. Mgr. Dušan Dvořák, zakladatel Cannabisterapie, autor a editor vládnou oceněných webových stránek Konopí je lék, spoluzakladatel Společnosti pro návykové nemoci České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně a oboru Adiktologie, který se zabývá prevencí, léčbou a rehabilitací závislostních poruch a onemocnění, nebyl za tu dobu, pokud vím, z ničeho obviněn.
Není tedy opakovávané vnikání na soukromý pozemek nelegální činností České policie?

18 Giga € leží ve španělském záchranném fondu pro její zadlužené provincie. Katalánsko z tohoto balíku pro letošek požaduje 5 Mega, do roku 2014 pak dalších 5 Mega €. Má na to prý "nárok", protože ze všech provincií přispívá do vládní kasy nejvíc.
Mrtvá Kočka: "A nejvíc prošustruje."

"Musejí rozšířit hřbitovy a dát k dispozici vhodné pozemky." (Kenan Kolat, předseda turecké obce v Německu.) Muslimská oddělení hřbitovů už absolutně nepostačují potřebám muslimského života v Německu. Berlínská čtvrť Neukölln hlásí místo pro posledních 50 muslimských hrobů.

Tampu opustil Isaak, Mitt Romney je ofiš nominován na prezidentského kandidáta. Za vajsprezidenta bude mít Paula Ryana, urputného lovce sumců vlastníma rukama. Paul vynadal prezidentu Obamovi za "zbytečnou reformu zdravotnictví" a vytkl malý zájem o řešení nezaměstnanosti. To republikánská skvadra dokáže zajistit 12 milionů nových pracovních míst, heč!

50 ze 120 zemí z Hnutí nezúčastněných zemí se zúčastňuje konference v Teheránu. Přítomné přivítal duchovní Vůdce země ajatolláh Alí Chameneí, jenž na úvod sčuchu pravil, že Írán neusiluje o jaderný zbrojní program, avšak trvá na právu na mírové využité jaderné energie. Alí pak v přímém televizním přenosu zkritizoval způsoby Rady bezpečnosti OSN, jejíž "nelogická a nespravedlivá struktura umožňuje Spojeným státům vnucovat světu šikanující způsoby".
Možná to byla poslední kapka, aby přítomný generální tajemník OSN Pan Ki-mun před ztuhlými ksichty nejvyšších íránských představitelů přednesl zase svůj projev. "Odmítám jakékoli hrozby členského státu OSN zničením jiného nebo urážlivé poznámky popírající historické události, jako je holokaust… Tvrdit, že Izrael nemá právo na existenci nebo ho popisovat rasistickými výrazy, je nejen špatné, ale podkopává to samotné principy, jež jsme se všichni zavázali dodržovat." Provokativní rétoriky a výhrůžek by se měly ale zříci "všechny strany".
Odvázal se i nový egyptský prezident Muhammad Mursí, který zkritizoval syrskou vládu: "Je etickou povinností podporovat syrský lid proti represivnímu režimu Damašku." Opozice by se měla sjednotit a zajistit "mírový přechod k demokratické vládě v zemi". Což syrský ministr zahraničí Valíd Mualim odsoudil jako "podněcování ke krveprolití".
Muhammad nepřímo podpořil Alího v jeho kritice RB, když prohlásil za nepřijatelnou skutečnost, že mezi jejími stálými členy není žádný africký stát.
Žena Moby Dicka: "Žádnej mě ten nenapadá."
Mrtvá Kočka: "Co třeba Egypt?"

Pátek 31. srpna 2012
Česká politika se vlní urážkami a narážkami, výhrůžkami a naznačováním, které dnes nebudeme opakovat.

Norští vojclové smějí nosit ke stejnokroji náboženské módní doplňky, jako muslimské šátky a židovské kipy.
Mrtvá Kočka: "Asi ne oboje najednou."
Zůstává zákaz oblékání náboženských oděvů do bojové akce.
Žena Moby Dicka: "Je to prý nepraktické."

Ruská Duma dumá, zda může vlk v seriálu Jen počkej, zajíci! kouřit. Jeho kuřáctví by mohlo poškodit zdravý vývoj nejmladší generace! Kuřácké scénky by se proto měly vystříhat.
Nu, vypadá to, že vlk je pro ruské děti tím pravým hrdinou!

Policisté v ruské Voroněži nesmějí pozdě v noci řídit. Nesmějí ani kontrolovat vinárny, hospody, nálevny a vodková doupata. Aby pak v opici nehavarovali, jak je zde u nich poslední dobou zvykem.

Sobota 1. září 2012, EU je ode dneška žárovko-frei

Žena Moby Dicka: "A proč jim nezakážou chlastat ve službě?"
Mrtvá Kočka: "V Rusku???"
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick


10 komentářů:

A.S. Pergill řekl(a)...

k nulové toleranci vůči romské zločinnosti a parazitismu. Zločinnost árijců a parazitismus křesťanů je naopak vítána
Frekventovaná lež multikulturalistů a jiné fašistoidní sběře: Zatím všichni "náckové" volají po barvoslepé justici, do jejíhož rozhodování o vině a o výši trestgu by se etnicita nijak nepromítala. Až vládní skvadra rozhodující masu lidi přesvědčí, že k něčemu podobnému není ochotná, pak teprve bude zle.

Ad Čuba:
Socialismus do zemědělství netřeba zavádět, ten tam už máme. Jen místo usnesení příslušných stranických výborů máme kvóty a dotace. Výsledek je mnohdy horší než ta usnesení.

Ad antibiotika:
Průšvihem je celosvětová pauperizace inteligence, která následně nemá na to, aby uživila odborné čaqsopisy za cenu nedotovanou reklamami. Výsledkem je, že až na několik málo výjimek jsou časopisy (včetně impaktovaných) zcela závislé na inzerentech, což jsou většinou velké farmaceutické firmy a výrobci různých přístrojů. A koho chleba jíš ...

informace řekl(a)...

Leták ruské opozice proti imigravi z Azie.
http://vk.com/wake_up_russia?z=photo-36114046_288691399%2Falbum-36114046_00%2Frev
Podle autorů letáku imigrace je způsob provádění genocidy rodilých Rusů.

StK řekl(a)...

Pár dotazů "málo informovaného Kocoura":
- močit v sedě? V čem je to proboha ekologičtější? V tom, že z prkýnka si můžu pořídit lecjakou infekci?
- Lessy se vrátí - a s ním přijde i zákon, jak praví Limonádový Joe. Ti chlapi nemají ani trochu sebeúcty? Když někoho vylejou, (nestuduji, nakolik právem, ale pořád platí, že kdo "sáhne na vedení, dostane ránu") tak se mám přece zdravě naštvat a odejít středem, ne si brát právníky, aby mě tam dostrkali zpátky. Nebo jsem už jediný Marťan já?
- muslimové žádají po státu pozemky na zřízení hřbitovů. Muslimských. Někdy mě napadá - a proč vlastně jim ty hroby nedopřát! Ale vážně - křesťan, žid i bezvěrec si musí místo na hrob bližního zaplatit. Muslim nikoliv?
- v Sýrii se válčí pomocí záběrů z mobilů. Tam se v roztřesených a nezřetelných barevných skvrnách stejně nepozná, "vo co gou". Takže platí to, co se k těm záběrům řekne. A to může být cokoliv. K těm mrtvým - nevím, kdo má pravdu. Jak známo, v Katyni taky vraždili Rusové / Němci / Rusové. Vítěz nakonec určí, kdo byli ti mrtví v Damašku a kdo je zabil. Do té doby jsou, ač je to smutné, jenom ti mrtví jenom propagandistickou kartou, kterou si vzájemně přebíjejí obě strany. Tamní křesťané prý nechtějí podporovat povstalce, muslimy z Bratrstva a jsou za to jimi zabíjeni.* Víte někdo jistě, že ty řady těl zabili Ašádovi vojáci? A že jsou to všechno mrtví "civilisti"?

*/ Gita Zbavitelová

drak řekl(a)...

Faktem je, že neoprávněné a ničím neodůvodnitelné výhody a ochrana, jíchž se v hojné míře dostává osobám cikánského etnika, na úkor ostatních, tomu cikánskému etniku v dlouhodobém horizontu škodí mnohem víc, nežli mu v tom krátkodobém prospívají. Je to krátkozraké, zaslepené a nebezpečné.

Ano, souhlasím s tím, že socialismus v zemědělství je v podstatě kontinuální, neboť:

* Restituce lidí po únoru 1948 okradených v mnoha případech neproběhly buď vůbec, případně byli zemědělci okradeni mnohými šíbry navázanými na staré struktury;

* nesmysly pocházející z ÚV KSČ a RVHP byly víc než důstojně nahrazeny dotacemi, chorobnými bláboly a direktivami z Bruselu.

Ano, na jedné straně je ono chudnutí inteligence smutným faktem, ale faktem ještě smutnějším a čím dál tím viditelnějším je ztráta morálky a ochoty jednat slušně. A tohle se zdá, že je velice bolavým problémem dneška a díky tomu, jak rupají rozličné korupční, monopolistické a další skandály, tak je zřejmé, že je čím dál tím méně následování hodných vzorů a tak jsou následovány ty chmatácké, sobecké a nemorální. Velcí farmaceuti to jsou vskutku padouši k pohledání.

Co se Ruska týče, tak by soudruzi opozičníci spolu se soudruhy vládnoucímu měli urychleně a přednostně začít zabývat problémem alkoholismu, který už přerůstá v problém ohrožující samotnou ruskou národní existenci. Ohrožuje jí víc, než imigrace a je s ní svázán, protože ruské ženy díky mužskému alkoholismu mají nedostatek perspektivních (závislostí na alkoholu nezasažených) partnerů. Na druhé straně v Číně je zase díky politice jednoho dítěte nadbytek mužských. Poptávka se setkává s nabídkou a jsou z toho v mnoha případech smíšená manželství a nádherné "banánové" děti.

drak řekl(a)...

Být kýmkoliv jiným, nežli "muslimským bratrem" (vozembouchem), je na Blízkém východě, s výjimkou Izraele samozřejmě, vyloženě životu nebezpečné. Nedivím se těm v Sýrii, že se brání jejich nástupu k moci, ale asi se tomu už nedá zabránit, aspoň konvenčními prostředky jen těžko. Za chvíli to bude nebezpečné i v Evropě, jak tak na to dění kolem koukám. Konec konců, Geert Wilders musí ve své vlastní zemi chodit s ochrankou. Náš předposraný kandidát na presidenta Přemysl Sobotka, se bál nechat ho promluvit v senátu. Tohle bezpáteřné a bezobratlé stvoření bych na Hradě opravdu nechtěl.

StK řekl(a)...

Draku,
nejsmutnější je, že nejen Přemek Sobotka. Předposranost je obecným trendem nejen v Kotlince, ale i v Evropě a dokonce i mimo ni. Někdy mám pocit, že tady vzniklo nové rozdělení světa, na muslimskou a nemuslimskou část. Člověk maně vzpomene na text "Strašidlo islamismu obchází Evropou" ... nebo to snad bylo jinak a jinak myšleno?
Ale nebezpečí je to, zdá se, stejné. Stejné průvodní jevy (různé revoluce), stejné cíle - nadvláda nad světem. Jen cesta je jiná: ne ozbrojení dělníci v ulicích, ale jak říkají pěkně muslimové sami, přes svou vysokou natalitu ("dělohy našich žen") přečíslit původní obyvatelstvo a tak se "demokraticky" ujmout vlády.

A my? Nemnožíme se, pořád máme nějaké výmluvy, proč ještě nemít děti, až už je pozdě a vlivem vysokého věku rodičů se rodí často děti postižené, celkem bezperspektivní a odkázané na společenskou podporu. Na podporu zdravé populace zbývá méně peněz. Podporujeme i menšiny v jejich nepříliš zdůvodnitelných požadavcích, které se záhy po splnění téměř vždy eskalují - už na úkor většinové populace. A ještě se najdou lidi, kteří mě za ta slova budou nazývat xenofobem a rasistou, kteří budou raději tupě opakovat poučky o multikulturalismu, rigorózně vysvětlované demokracii a bůhví ještě o čem dalším. Realitu kolem sebe nevidí, nechtějí vidět, bojí se ji vidět.
Přitom jsem pouze zastáncem ROVNOSTI všech kultur a ras. Pokud tomu budete říkat "rasová slepota", budu souhlasit. A zdejší kulturu jsme tady vybudovali my, křesťansko-židovští obyvatelé (nemám to označení rád, ale je pravdivé) a ostatní etnika a kultury jsou zde jen hosty. I když už tu žijí několikátou generaci.
A stejně jako si žádný (slušný) kuřák nedovolí zapálit na návštěvě v nekuřácké domácnosti (a ani nežádá o dovolení k takové věci), neměla by se (zatím) většina obyvatelstva podřizovat úkorným požadavkům příchozích.
Nemá to totiž logiku a elementární slušnost to taky není. Spíše je to ta "předposranost".

Jediné, co mi trochu rozjasňuje chmurné vize je fakt, že oněch muslimských učení a proudů je hodně a že se už začínají "řezat" mezi sebou. Do krve. Pokud by zbytek světa náhodou našel nějakou ideu, kolem které by se dokázal sjednotit, skončil bu islám stejně jako reálný komunismus, v rezervacích.
Jenže to, co se děje bezprostředně kolem nás je tristní. Pokrytectví, pokrytectví, pokrytectví, ještě jednou pokrytectví a pokusy o sociální inženýrství. To nevypadá dobře, štamgasti, nevypadá...

A.S. Pergill řekl(a)...

Informace,
imigrace, zejména masová, je přinejmenším vytváření podmínek na následnou genocidu původních obyvatel.

drak řekl(a)...

StK:

Procházeje dějinami je vidět, že lidstvo, respektive státy, si v rámci neochoty chovat se racionálně, již nejednou ošklivě a hlavně velmi neprozřetelně zahrávali se svým osudem. Mnohokrát měli víc štěstí než rozumu, konec konců kolik chybělo, aby Hitler nakonec uspěl? Zase až tak moc ne, stačilo udržet USA mimo hru dost dlouho a pak už by nemusely mít sílu to zvrátit. A nikde není psáno, že na rozdíl od Hitlera, když na to půjde chytře, nemusí uspět radikální islamisté. A ti hajzli na to jdou víc než chytře a naši předposraní politici to, co by teď mohli snadno a rychle vyřešit mírným puštěním policie a justice ze řetězu tak, aby těmto ničitelům civilisace dali jasně najevo, že ani oni ani jejich řád věcí zde nejsou vítáni, že tady si chceme a budeme žít po svém a od nikoho si do toho nedáme kafrat, zejména ne od někoho, kdo je minimálně několik set let pozadu za vývojem. No jenže místo toho máme co máme, škoda slov, takže v tom lepším případě se můžeme těšit na evropského Hitlera a v tom horším na islámského a případně ještě v rámci toho, či onoho i na pořádnou občanskou válku. Zkrátka a dobře, nikde není psáno a nikým není zaručeno, že i tentokrát budeme mít víc štěstí než rozumu, jako v těch předchozích případech. No ale když ono chovat se rozumně je tak otravné, nudné a nezajímavé.

A.S. Pergill řekl(a)...

Draku,
absolutně nejde o to "popustit řetěz policii a justici". Jde o to, aby tyhle složky státu dělaly to, za co jsou placené, a ne aby měli muslimové celý systém přinejmenším neoficiálních výjimek. Zkuste se postavit před izraelské velvyslanectví a vyřvávat, že Židé patří do plynu, a ten pravý holokaust teprve přijde. Pokud nebudete muslim (kterým to nedávno prošlo za naprosté nečinnosti policie i soudů, přestože udáno to bylo), tak asi dlouho vyřvávat nebudete. (Berte to jako myšlený experiment, aby z toho Šaman zase neudělal nějaké nabádání k trestné činnosti.)
Takže asi opravdu čekáme na někoho, kdo vykope naše "demokratické" politiky a zavede pořádek, i pro ty muslimy (a třeba i vystřílením pár multikulturních demonstrací).

StK řekl(a)...

Zpátky k článku:
Myslím, že by se tohle týdenní shrnutí nemělo nazývat Červíček pochybností ale Pochybnosti červíčků! [;>))