pátek 28. září 2012

MOBY DICK: Atentát na prezidenta a převzetí moci

Nové alkokolky, katar z Kataru, fotbalová mafie, legální malé dávky a naděje, která se stala skutečností
**************************************************************

Neděle 23. září 2012
Z metylové fronty: Na Sicílii zemřela po požití metanolu rumunská turistka. Prý nepila český produkt, ale koktejl, který jí namíchali místňáci.
Včera také zemřel na metanol jeden Polák, další, který konzumoval samostatně, leží s otravou v nemocnici. Podle policie "nic nenaznačuje", že se otrávili českým potravinářským výrobkem.
Polská policie zabavila na tržišti na jihu země nekolkované lihoviny z Česka, které zde prodávala jedna Slovenka.

Pod tlakem "poctivých obchodníků" připouští i ministerstvo financí, že by se mohlo začít zabývat krom černého trhu s alkoholem i černým trhem s pohonnými látkami. Pokud se tak stane, bude to konečně průlom do dvacetileté státní nečinnosti ohledně "topných olejů", kvůli kterým stát přichází ročně tak o 30 miliard korun, Kalousku. Nejde jen o to vydávat stále přísnější zákony, ale dbát, aby byly dodržovány už ty existující!

Karlovarská Becherovka rozjela linku s výrobou likéru Becherovka Lemond s obsahem 19 % etylalkoholu, a to v "limitní sérii". Alkoholová limonáda se jinak vyrábí s koncentrací 20 %.

Zvednou se spotřební daně: Za alkohol, za pohonné hmoty – i za auta. Vláda tak hodlá snížit schodek rozpočtu, který se chystá překročit deklarovaných 1,5 % HDP. Turecká vláda.
Žena Moby Dicka: "Zlaté turecké hospodářství!"

Pět vrtulníků Eurocopter stojí od června v hangárech. Od francouzského výrobce je koupil "vysoce postavený úředník", který je obratem prodal ministerstvu obrany. Tyto skvělé stroje mají jen několik drobných nedostatků: Nikdo s nimi neumí létat. Nikdo je neumí opravovat. Neexistuje systém údržby. Ukazuje se, že neměly sloužit armádě, ale jen vojenským hodnostářům k pohodlné přepravě, jako jakási armádní aerotaxi.
Jedna pozitivní zpráva: Ruské letectvo jich má jen pět, a ne padesát, jak zněl původní požadavek.
Druhá: Už se připravuje překlad "návodu k použití" do ruštiny.
Třetí: Ty hangáry se zbytečnými vrtulníky nejsou na letišti ve Kbelích, ale ve Čkalovsku.
Mrtvá Kočka: "Ve Kbelích stojí CASY."

Na úplatky kolem Gripenů byly pro české loubbežníky a jejich politické loutky připraveny dvě miliardy kaček. (Napsala agentura APA, že napíše zítřejší rakouský magazín Profil o tom, co vyplývá ze svědeckých výpovědí v kauze jistého dobrodince jménem Alfons Mensdorff-Pouilly.)

Páteční jednání ministra obrany Alexandra Vondry s jeho švédskou kolegyní Karin Enström ohledně možného dalšího pokračování pronájmu gripenů skončila zatím nezdarem.
Mrtvá Kočka: "Karin nabídla málo miliard."

Daniel Cohn-Bendit, europoslanec za francouzské Zelené, pozastavil své členství v partaji. Bývalý Rudý Danny tak učinil na protest proti tomu, že se Zelení v sobotu "rozhodli nepodpořit ratifikaci dohody o rozpočtové odpovědnosti".

Vypadá to, že běloruské volby drtivě vyhraje Lukašenkova squadra. Na protest kvůli tomu se opozice voleb neúčastní.
Mrtvá Kočka: "Volové."

Katolická církev přiznala, že v minulých 80 letech její kněží v australském státě Victoria sexuálně zneužili "více než" 600 dětí. Zástupci zneužívaných to "více než" odhadují na deset tisíc.
Žena Moby Dicka: "Zrušte celibát!"
Mrtvá Kočka: "Anebo si ho uřízněte."
Moby Dick: "Není to příliš nekorektní, protikatolické, antináboženské, rouhavé a vzbuzující nenávist k věřícím, Kočko?"
Matouš: "Protož jestliže ruka tvá aneb noha tvá pohoršuje tě, utniž ji a vrz od sebe."

Ze sportu: Ministerstvo spravedlnosti minulý týden odškodnilo viceprezidenta fotbalového klubu 1.FK Marila Příbram Vlastimila Spěváka 142 tisíc Kč, a to za vazbu kvůli neprokázanému obvinění z podílu na únosu Lamberta Krejčíře, otce uprchlého mafiána Radovana Krejčíře. Spěvákův advokát Vladimír Vaněk chtěl původně pro svého klienta 19 milionů a omluvu, a tuto kompenzaci označil za "směšnou". Nyní požaduje těch 19 melounů, a navíc ještě stovku dalších melounů.

"Zničíme židovský stát… Tento rakovinný nádor usiluje o válku proti nám, ale není jasné, kdy válka vypukne. Pokud ji začnou, povede to k jejich zničení… Nakonec k tomu dojde, protože revoluce se rychle blíží ke svým cílům a to oni nemohou strpět. Nakonec vyvolají válečný stav. I pokud by (Izraelci) jednali racionálně, dojde k tomu.“ (Generálmajor Mohamad Alí Džafárí, velitel íránských Revolučních gard, na včerejším setkání velení gard.) Íránské gardy se zatím cvičí ve střelbě do živých cílů v Sýrii.

Pondělí 24. září 2012
Z metylové fronty: V havířovské nemocnici zemřela 25. oběť. Pětapadesátiletý pacient byl v nemocnici už od 3. září.

Policie přednesla příběh otravy. Hlavní pachatel, výrobce autokosmetiky, majitel firmy Carlogic, se přiznal. Nechtěl zabíjet lidi, jen si vydělat. Teď ho trápí svědomí.
Metanol byl nakoupen legálně. Bylo ho 15 tun. Deset tun je zajištěno, někde se ještě může toulat 15 tisíc flašek namíchaného jedovatého drinku. Náměstek ministra vnitra Jaroslav Hruška, proto prosí státního zástupce, aby byl tak nesmírně laskav, a poskytl krizovému štábu etikety značek, o nichž se "ví", že způsobily otravu. Pak by je ministerstvo vnitra "preventivně zveřejnilo".
Ještěže je nekorektně už čtrnáct dní zveřejňuje ministerstvo zdraví!!!
Žena Moby Dicka: "Je mezi nimi i vodka…"
Mrtvá Kočka: "…Hrušková."

Začínají se tisknou a rozdávat NOVÉ alkokolky. Malí výrobci si stěžují, že velcí je dostávají dřív.
Žena Moby Dicka: "Měli jste tiskařům přinést taky nějaký prezent."
Mrtvá Kočka: "Flašku."

Karlovarská Becherovka odpoledne odstavila linku s výrobou likéru Becherovka Lemond s obsahem 19 % etylalkoholu. Pravděpodobně byl už vyčerpán "limit". Zaměstnanci dostali do středy dovolenou. Pak se prý uvidí.

"Důchodová reforma – jak se tomuto kroku říká – je zásadní změnou sociálního systému, který má dlouhodobý efekt a dotýká se každého občana. Proto její obsah, příprava i realizace vyžadují ve společnosti co nejširší konsenzus. V tomto případě takový konsenzus v odborné sféře, na politické scéně i ve společnosti neexistuje." (Václav Klaus, prezident ČR, vetuje zákon o druhém důchodovém pilíři.)
"Pan prezident určitě ví, že některé jeho kroky, vycházející z argumentace opozice, nepřispívají k politické stabilitě vlády. Na svůj postoj má ale právo." (Petr Nečas, premiér vlády ČR.)
"Můj názor na tu reformu nebyl bleskem z čistého nebe. Já myslím, že to pan premiér mohl očekávat. To je první věc. Úvaha o tom, jestli jsou toto podobné názory těm, či oněm, to já myslím, že je falešné. On ví, jaké jsou mé názory na tyto věci." (Václav Klaus, prezident ČR.)

Kuriózní na celé věci je, že konzistentní pan prezident důchodovou reformu podepsal už vloni a platí. Teď šlo o jen technickou normu, kterou přinejhorším vláda může protlačit formou ministerských vyhlášek.
Mrtvá Kočka: "Pokud to ještě bude tato vláda.

Z čínsko-japonské fronty: K ostrůvkům Senkaku vyrazila další čínská flotila: Sto člunů s civilními aktivisty doprovází deset plavidel pobřežní stráže. Loďstvo vyplulo z tchajwanského přístavu Su-ao. Snad se nestřetne s těmi čtyřmi hlídkovými čluny, co na místo zaslala (kontinentální) Čína. Český premiér dosud nevydal prohlášení, koho česká diplomacie razí jako právoplatného majitele sousostroví.

Pacient, který přiletěl do jedné londýnské nemocnice z Kataru s katarem, chytil ve skutečnosti virus, dost podobný viru SARS, jenž před 10 lety zahubil 800 lidí. Další pacient nestihl do Evropy odletět a umřel už v Saudské Arábii.

Pozorovatelé OBSE hodnotí běloruské parlamentní volby: nebyly svobodné ani nestranné.

"Očekávám, že získám 20-30 % hlasů a stanu se kancléřem. Nebo určím, kdo se jím stane." (Frank Stronach, osmdesátiletý Rakušokanaďan a euroskeptický miliardář, hodlá za rok zvítězit v rakouských volbách.) Frank už odstoupil od nápadu, aby se Rakousko vrátilo k šilinku.
Jeho řešení současné €krize: "Mělo by být řecké euro, italské euro, také rakouské euro… Euro každé země eurozóny by mělo mít vlastní směnný kurz. Směr by udávalo euro německé."
Žena Moby Dicka: "Kterému by se říkalo »marka«."

Úterý 25. září 2012
Z metylové fronty: V Olomouci voní kanály lihem. Dostal se tam z poškozených nádrží v suterénu bývalých sladoven na Sladkovského ulici Na ploše 100 x 50 metrů je zde stovka kubíkových nádrží. Nejspíš nejde o metanol, ale etanol. Avšak černý.
Neznámí pachatelé nejspíš uposlechli výzvu ministra zdravotnictví, aby se vylily všechny doma uschovávané "podezřelé lihoviny". K této likvidaci se dosud nevyjádřili ani ministr životního prostředí (máme nějakého?), ani ministr zemědělství a rybolovu.
Šedesátiletý muž, který byl včera nalezen ve svém ostravském bytě mrtvý, je 26. obětí aféry míchacích neumětelů.
Mrtvá Kočka: "A co bude s uměteli?"
Na pančovaný český alkohol zemřel 52letý muž v Polsku.

Ze sportu: "Říká se, že majitel sparťanského klubu sehnal důkazy o korupci, ale běží s tím za šéfem asociace Peltou, přičemž žádný z nich neřekne nic konkrétního. Křetínský je v českém fotbale těžký kalibr, významný podnikatel. Dá dohromady podklady, o jejich obsahu řekne jen Peltovi a ten s nima utíká na policii. Tohle mi prostě normální nepřipadá." (Jaroslav Starka, prezident příbramského fotbalového klubu.)
Žena Moby Dicka: "Što éto takóje »normální«?"
Jaroslav Starka (za normalizace číšník, po revoluci majitel několika heren, barů a restaurací a jednoho fotbalového mužstva): "Měl svolat majitele klubů plus předsedu disciplinárky Goldu a informovat je o konkrétních faktech. Z této schůzky by vzešlo nějaké resumé a disciplinární komise už dávno mohla trestat. Zkrátka dřív než policie to měla mít disciplinárka."
Mrtvá Kočka: "Tak, jak se to dělalo vždycky. Aby byl čas zničit důkazy a přemluvit svědky."
Jaroslav Starka byl v minulosti neoprávněně nařčen z podílu na únosu italského bankéře Giuseppe Rosseliho, který chtěl investovat do krachující Union banky a z únosu a vraždy Lambeta Krejčíře. Vazba mu prý zničila zdraví, takže žádá od českého státu 630 milionů Kč odškodného.
Jaroslav Starka: "Bezúhonný podnikatel jsem, nemám záznam v rejstříku trestů a finančním úřadem mám vydáno potvrzení o bezdlužnosti. Jinak nevím, jak by se měla bezúhonnost posuzovat."
Mrtvá Kočka: "A co čepujete?"

V šedesáti zemřel na rakovinu otec českého anarchismu Jakub Polák. Byl to magor, jen tak dovedl občas zvítězit nad státní magorií. V roce 2000 obdržel od Nadace Charty 77 cenu Františka Kriegla za svůj "trvalý a statečný boj s předsudky a netečností policie i justice v případech rasově motivovaných vražd v České republice".

"Připravujeme se a jsme politická strana, která je připravena v jednotlivých krajích přebírat moc." (Petr Šimůnek, místopředseda KSČM, k volebním průzkumům před krajskými volbami, které se pro komunisty vyvíjejí velice slibně.)
Žena Moby Dicka: "To je slovník, co?"
Mrtvá Kočka: "Komunistickej."

25 milard Kč je suma, kterou "předběžně navrhla neproplatit" Evropská komise Česku, kvůli "chybám" při čerpání dotací.

Ze sportu: Hlavní sponzor Gambrinus ligy, plzeňská firma Gambrinus, která vydává na propagaci sportovního pití piva v mezích střízlivosti desítky milionů ročně, žádá předsedu fotbalové asociace Miroslava Peltu o "vysvětlení" situace kolem tašky Daniela Křetínského, majitele Sparty.
Žena Moby Dicka: "Vysvětlení bude podávat státní zástupce."
Mrtvá Kočka: "Ale nejdříve někdo jiný policii."

Každý čtvrtý občan vloni na úřadě podstrčil nějaký úplatek. V 70 % případů k tomu byl dokonce vyzván samotnými úředníky. Měsíčně tak přišlo do veřejného sektoru 150 tisíc úplatků.
Uvedlo Centrum pro výzkum demokracie ve své zprávě o korupci v Bulharsku.

Gustavo Pedro, starosta Bogoty, přišel s pozoruhodným návrhem pro léčící se narkomany: Měly by jim být pod lékařským dohledem poskytnuty drogy, zabavené při policejních raziích.
Kolumbijského receptu by se možná mohlo použít i u nás: Lahve s nelegálním alkoholem by měly být poskytnuty léčícím se alkoholikům. Bylo by to ekologičtější, než vylévání do kanálu.

První čínská letadlová loď Liao-ning byla oficiálně uvedena do aktivní služby. Třistametrový kolos koupila ČLR od Ukrajiny v roce 1998. Jde o vysloužilou sovětskou letadlovou loď Varjag, která byla zbavena motorů, navigace a zbrojního vybavení. Údajně mělo dojít k její přestavbě na kasino. Dle jiných pramenů Čína tento kauf podnikla, aby se naučila stavět letadlové lodi. A také se už další dvě stavějí.
První čínská letadlová loď má zatím jeden drobný nedostatek, dost podstatný pro letadlovou loď: Armáda pro ni nemá vhodná letadla.
Mrtvá Kočka: "Mohli bychom nabídnout naše skladované Alcy, ne?"
Žena Moby Dicka: "Ty se na letadlovou loď vůbec nehodí!"
Mrtvá Kočka: "Ale Omnipol by za ně mohl za pár dalších miliard pro naše námořnictvo získat třeba nějaké ponorky."

Středa 26. září 2012, 800. narozeniny Zlaté buly sicilské

Z metylové fronty: Na českém teritoriu i nadále probíhá legální prodej tvrdého alkoholu: v cukrářských výrobcích. Příslušná firma si pochvaluje, že má ještě dosti velké zásoby rumu. Hygienici se nevyjádřili, to prý je na ministerstvu zdravotnictví, aby se vyjádřilo, zda jde o "jinou formu nabízení ke spotřebě". Ani celníci nic neřekli, vyjádřit by se prý mělo ministerstvo financí.
Žena Moby Dicka: "Zdravý rozum praví, že jde o podvod, kterým se ilegální alkohol dostane do žaludku zákazníků."
Mrtvá Kočka: "Kampak se zdravým rozumem na právníky!"
Žena Moby Dicka: "Flambování povoluju."

A! Právníci Státního zdravotního ústavu vydali závazný výklad zákonného opatření: Bylinné "žaludeční" likéry (Becherovka) jsou považovány za lihoviny. Doplňky stravy, jako jsou Švédské kapky (38 % lihu) nejsou lihovinou, protože se doporučuje podávat je po dávkách.
Mrtvá Kočka: "Alkohol, podávaný v malých dávkách, neškodí zdraví v jakémkoli množství!"
Ve smyslu mimořádného opatření se za "lihovinu" nepovažuje pivo a víno, i kdyby mělo 20 a více % etanolu.
Moby Dick: "Vzhůru na 20% portské!"
Francovka Alpa se může prodávat, není to totiž potravina. Je určena toliko k "zevnímu použití".
Mrtvá Kočka: "Tak ji nechlastejte, notorové."
Skuteční notorové se sjíždějí krabičákem. Celkem je zdravým alkoholem v Česku ročně zabito asi 300 lidí.

Zlínská radnice vypověděla nájemní smlouvu provozovateli večerky na sídlišti Jižní Svahy, kde se prodával nekolkovaný metylalkohol. Výpovědní lhůta nájmu je tři měsíce. Od Nového roku zde bude sídlit městská policie. Alespoň to bude mít blíže ke kolegům pana podnikatele.

"Apeluju na zdravý selský rozum. Pokud má někdo doma jednu nebo dvě podezřelé láhve, ať nešetří a vylije je. Pokud toho má víc, ať si to přijde otestovat, jde o život a o zdraví." (Miroslav Adámek, zlínský primátor (TOP 09/STAN).) Test jednoho vzorku bude zdarma, další za desetikoruny, skutečné náklady zacáluje radnice. Avšak jen pro občany Zlína!

Vláda uvolnila prodej alkoholu, "vyrobeného před 1.1.2012". Je letošní smíchání několikaletých destilátů "výrobou"? A jak to datum poznám v regále – když etikety a lahve likérů tento údaj začasté neobsahují?
Žena Moby Dicka: "Voni ti ho tam dopíšou."

Úřady doufají, že série úmrtí konzumenty patřičně vyděsí, a ti si nebudou kupovat podezřelé lahve.
Mrtvá Kočka: "Když je to nevyděsilo doposud, pak nevyděsí."

Podle ministra vnitra, é, spravedlnosti, é zdravotnictví Leoše Hegera bude od nynějška prodej zpanchartělého alkoholu (bez doloženého "rodného listu") považován za "trestný čin": "Dalo by se to kvalifikovat jako trestný čin přípravy na vraždu."

Putinova mládež z hnutí Naši vypsala odměnu 50 tisíc rublíků (30 tisíc kaček) za dopadení dvou zločinkyň ze skupiny Pussy Riot, které pěly protiputinovskou "modlitbu", čímž znesvětily svaté místo v chrámu Krista Spasitele i svatého cara Putina. Je prý nespravedlivé, když tři ženské jsou zavřené, a dvě zakuklenkyně unikly.

V New Yorku vystoupil na 67. zasedání Valného shromáždění OSN se svým projevem prezident České republiky Václav Klaus. Mimo jiné se pochválil za mírové rozdělení ČS-FR: "Česká republika je hluboce přesvědčena, že mezinárodní spory a konflikty mohou a měly by být řešeny mírovými, nikoli vojenskými prostředky. Dáváme to dlouhodobě a systematicky najevo. Když se před 20 lety dělilo Československo a situace byla pro mnohé z nás emočně vypjatá a bolestná, nikoho z našich politiků ani nenapadlo, že by se problém měl vyřešit jinak než mírovou cestou." Totéž popřál i Sýrii, kde "avšak nyní nevidíme žádné uskutečnitelné řešení… Není pochyb o tom, že situaci v Sýrii musíme vidět v širší a delší perspektivě. Neměli bychom pouze vědět, co máme udělat dnes, ale také co máme udělat zítra a pozítří. Obávám se, že to je nejpodstatnější poučení z vojenské intervence v Libyi, která jasně ukázala, že vojenskou silou stabilní řešení nalézt nelze."
Měl by to Klaus říci zejména svému kolegovi Bašáru Asadovi. A svému oblíbenci V.V. Putinovi, který vojenskou silou "stabilizoval" Čečensko a Gruzii. A také novému čínskému prezidentovi, ať už to bude, kdo chce. Aby se budoucí sjednocení jednotné Číny odehrálo za vnitřní shody politiků i lidí Číny a Tchaj-wanu.

"Česká vláda právě schválila návrh rozpočtu pro rok 2013 se všemi mými návrhy tak, jak jsem je předložil." (Miroslav Kalousek, Top 09, ministr financí.)

Na Břeclavsku se ve vinohradech krmí medvěd. "Určitě musel překonat řeku Moravu, musel přeplavat. Nejbližší výskyt je myslím někde v Bílých Karpatech na Slovensku, což je cirka kolem sta kilometrů.“ (Vlastimil Sajfrt ze správy Chráněné krajinné oblasti Pálava.) Prý je po rarita.
Starostka Týnce varovala místní občany, aby nepouštěli děti samotné do lesa nebo do vinohradu.

Čtvrtek 27. září2012
Z metylové fronty: Ministr zdravotnictví Leoš Heger vystoupil celoplošně v televizi se svým prohlášením o zmírnění prohibice 20 a víceprocentního alkoholu. Letošní chlast může být prodáván a vyvážen jen s novým kolkem a "dokladem o původu podle nařízení vlády č. 317/2012 Sb".
Otevřené flaše a lihoviny bez znalosti původu by se měly zlikvidovat. Anebo by se mohly nechat otestovat.
"Cena testů je tak vysoká, že nechat zkontrolovat všechno plošně není rozumné. Jakýkoli alkohol, o kterém jsou pochybnosti, je lépe vylít."
Mrtvá Kočka: "Toto by se dalo kvalifikovat jako trestný čin navádění k znečišťování přírodního prostředí."
Žena Moby Dicka: "Alkohol se má likvidovat podle zákona č.185/2001 Sb. o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů."

Pokud toto nařízení ruší tamto nařízení, pak je možno znovu prodávat alkohol ve stáncích a půjčovnách průmyslového zboží. Omezení prodeje na licencované provozovny není v dohledu. Zpoplatnění kolků, které si jistí výrobci nechávají ukradnout dost často a dost ochotně, se také nekoná. Jediné, co Heger navrhuje nového je – zvýšit cenu alkoholu o 10 %.
"Nejspíš, aby se nahradily ztráty černého trhu." (Žena Moby Dicka.)

Karlovarská Becherovka má dobrý timing. Konec dovolené. Ráno začala s výrobou, zatím omezenou. Kolků má dost, ale ještě nemůže vyvážet.

Ze sportu: Česká hokejová extraliga přichází o důležitého sponzora, českobudějovický Budvar. Pivovarníkům se už nelíbily výjimky, podle kterých se při zápasech na stadionech v Plzni točil Gambrinus, ve Vítkovicích Ostravar a na Slavii Staropramen. Poslední kapkou piva se staly kelímky se Starobrnem v Brně. Žádné "výraznější logo v tiskových materiálech" nebo jiné "náhradní plnění", které nabízela reklamka BPA, nemohlo zástupce Budvaru uspokojit:
"Podávání našeho piva během hokejových zápasů je pro nás klíčové a žádná jiná reklamní aktivita pro nás nemá srovnatelnou hodnotu." (Petr Samec, mediální zástupce Budvaru, národního podniku.)

Žena Moby Dicka: "A já jsem myslela, že lidi chodí na fotbal, aby fandili fotbalu."
Mrtvá Kočka: "Ne, aby se nalévali pivem."
Žena Moby Dicka: "Ono to tak vypadá, že bez propagace alkoholu by nemohl existovat český sport."
Mrtvá Kočka: "Sportem k rozvoji alkoholismu!"

V Krkonoších vyděsila místní obyvatelé pětičlenná smečka vlků. "Jeden z prvních 'průzkumníků' se k nám vydal, opět do východních Krkonoš, v podzimních měsících roku 2011. A tentokrát, zdá se, byla návštěva početnější. Musím přiznat, že při hustotě osídlení a návštěvnosti Krkonoš bych ještě před dvěma lety něčemu takovému nevěřil. Vypadá to ale, že se naděje stala skutečností." (Jiří Flousek, zoolog Správy KRNAP.) Vlci k nám pronikli z německopolské Lužice.

List The Washington Post s odkazem na oficiální představitele USA a Libanonu uveřejňuje zprávu, podle které teroristické hnutí Hizballáh vyslalo na podporu Bašára Asada do Sýrie své ozbrojence.
Syrská opozice oznamuje, že v Aleppu přešla do protiofenzívy proti vládním oddílům. Akce se účastní několik tisíc lidí.

Pátek 28. září 2012, výročí zavraždění Václava, pročež svatého (929 nebo 935); výročí vyvraždění Slavníkovců (995), pročež Den české státnosti

Na slavnosti, konané ve Staré Boleslavi, na místě, kde nechal svého bratra zavraždit zakladatel české státnosti Boleslav I. zvaný Ukrutný, nás vyzval prezident ČR Václav Klaus, abychom daleko hlasitěji a silněji než dosud vystupovali na obranu těchto našich společných tradic, duchovního a mravního rozměru naší národní existence.

Pan prezident se poté přesunul do Chrastavy, kde slavnostně otevíral most. Jeden občan chtěl nejspíše dodržet dnešní tradice a vytáhl na něj z bezprostřední blízkosti pistoli. Několikrát ho střelil do boku, přičemž ho nezranil, šloť o pistolku na airsoft, nebo něco podobného, čemu se říká "plastová pistole". Šestadvacetiletého muže v maskáčích zadrželi až policajti na blízkém náměstí. Ochranka jen čuměla.

"Game Over. Odevzdejte zbraně a přestaňte bojovat." (SMS, posílaná Bašárem Asadem syrským občanům.)

Pojízdná sonda Curiosity objevila na Marsu valounky. Kaménky se nacházejí v usazeninách, které evokují dno bývalého potoka, a byly sem nejspíš skutečně sneseny tekoucí vodou, která zde svého (dávného) času dosahovala asi tak ke kotníkům. Jde o první jasný důkaz trvalého vodního toku na Marsu.

Z metylové fronty: Z čističky odpadních vod v Bystřici pod Hostýnem se rozléhal nečekaný odér rumu. Ohromení zaměstnanci to práskli na hygieně, která odebrala vzorky k expertize. Ke znečištění prý došlo, když se v místní likérce "vymývaly" barely od rumu.
Mrtvá Kočka: "I s rumem."

Jakýsi nezachycený slavný český pěvec byl tento týden donucen zrušit svoje koncerty. Jeho vystoupení odvolal majitel kulturáku kvůli tomu, že bylo zakázáno podávání chlastu. Jen z piva a limonád by se mu prý koncert nezaplatil.

Žena Moby Dicka: "A já jsem myslela, že lidi chodí na koncerty, protože se jim líbí muzika."
Mrtvá Kočka: "Ne, aby se nalévali chlastem."
Žena Moby Dicka: "Aha. Tak to hodně věcí vysvětluje. Třeba proč je marný boj proti alkoholismu nezletilých."

V Polsku zemřela 44letá žena, hospitalizovaná kvůli otravě metanolem od 6. září.
Uuniverzitní laboratoř ve Vratislavi prověřila prvních 500 lahví s podezřelým alkoholem, který přinesli nedůvěřiví lidé k testům. Našla "jen" tři metanolové dárečky. Zato třetina "vodky" byla vylepšena isopropylalkoholem. Ten slouží jako rozpouštědlo nebo čisticí prostředek. Není to takový jed jako metanol, a uživatelé si libují, že po vypití jediné skleničky této látky upadli do narkotického stavu. Zato kocovina je prý příšerná.
Žena Moby Dicka: "Míchači nejspíše vyslechli požadavky trhu…"
Tato vodkoidní tekutina pochází z pohraničních tržišť měst Kudowa-Zdrój a Náchoda, nikoli z klasických obchodů. Lahve se vyznačují především tím, že nejsou opatřeny kolky a jejich etikety jsou viditelně "podomácku vytištěné".
Mrtvá Kočka: "Nedůvěřiví lidé?"

Opice na Náchodsku může být pro lidi nebezpečná a projevovat se agresivně. Tedy nejen ta isopropylalkoholová, ale i jeden makak. Prchl z polské soukromé ZOO.

Sobota 22. září 2012
*******************************************
Žena Moby Dicka: "Na Moravě medvěd, v severních Čechách vlci a na Náchodsku opice…"
Mrtvá Kočka: "A na náměstích politici a atentátníci."
Moby Dick: "Jestli není bezpečnější ukrýt se v hospodě!"

50 komentářů:

StK řekl(a)...

Motto:
Neokolkuj tady a běž radši okolkovat ty láhve!

Alkohol ročně zabije v Kotlince cca 300 lidí. To je 25 lidí měsíčně. Metylák za měsíc září zabil také +/- 25 lidí. Etyl bude zabíjet dál svým tempem, metyl setrvačnistí ("Přece to nevyleju...!") taky. "Kakája raznica!" O čem tedy byly ty všechny události? Lidi přece pít nepřestanou, tak o co jde!
Tajemství ale prasklo - jde jako obvykle - o prachy.
Proto se taky kuřivo zdražuje jen pomalu. Pro státní rozpočet by byla katastrofa, kdyby kuřáci už na svůj zlozvyk "nedosáhli" a přestali kouřit. A z pašovaných se spotřební daň neplatí.
Skoro tak strašný konec státu, jaký by nastal při 100%-ní prohibici. To se ale naštěstí nemůže stát, paralelní ekonomika by okamžitě výpadek na lihové frontě ráda a ochotně nahradila. Třeba i metanolem a isopropylem. Protože když musíš, tak musíš.

informace řekl(a)...

Páni, teď čtu o tom atentátu na Klause. No ten má ochranku! Atentátník dokonce měl čas dát prohlášení mediím, než ho chytli.
To je Kocourkov!
No, Belusconiho taky praštil atentátník do nosu soškou milánského domu, ale to byl B. "jen" premiér.

informace řekl(a)...

Klaus neměl jen svou osobní ochranku, ale kolem byly desítky policistů, píše italská agentura TM News.

Harpyje řekl(a)...

FARS News věří The Onion :-))))

http://english.farsnews.com/newstext.php?nn=9106242628
http://www.theonion.com/articles/gallup-poll-rural-whites-prefer-ahmadinejad-to-oba,29677/?ref=auto

Kopretina řekl(a)...

Metanol usmrtil 23 lidí, cigarety
22 000
http://olser.blog.idnes.cz/c/287953/Metanol-usmrtil-asi-23-lidi-cigarety-jich-zabiji-na-22-tisic.html

informace řekl(a)...

Error For Your Request . Not Exist This Story.?????????????

Harpyje řekl(a)...

http://www.spiegel.de/politik/ausland/fars-news-glaubt-satire-von-the-onion-zu-obama-und-ahmadinedschad-a-858642.html

Harpyje řekl(a)...

Olšer blábolí, jako obvykle.

informace řekl(a)...

Měla jsem za to, že nepřímo komentujete zprávu o atentátu s plastovou pistolí.
Vypadá to celé jako předem nastudovaná scéna. Prý mladík střílel do prezidenta na protest proti vládě! A je komunista!
Ale hezky se na ty fotky vyhákl, docela mu to sluší.

StK řekl(a)...

Ne že bych měl rád jakékoliv ochranky kohokoliv. Jsou to opravdu gorily. Postavou i myšlením - a možná těm lidoopům ubližuji.
Způsob, jakým se redaktoři ČT i NOVY "odborně" pustili do neschopnosti (?) prezidentské ochranky byl ovšem značně hloupý. Bulvární.
Jednak se dá říct, že "po bitvě je každý generálem", jednak, jakmile u nás v Kotlince policajt nebo kdokoliv jiný použije na obranu střelnou zbraň, okamžitě je na světě nový "veliký humanitární problém". Kdyby byl útočník zastřelen nebo postřelen a bude mít následky: obrana byla neadekvátní útoku atd. Jenom vzpomeňte na případ dvou mladých Romů z Tanvaldu letos na Nový rok ráno (byli to Romové, s Cikány se dá vyjít), jak napadli penzistu s úmyslem ho oloupit a jednoho z nich penzista zastřelil. Co pak bylo za řečí a politického působení. I náš slavný Ind Kumar z Ocelového srdce republiky se v tom angažoval! A všeliké romské spolky.
Takže kdyby se prezidentova ochranka dneska zachovala podle amerického vzoru, měl by mladý komunista t.č. pár kulek v těle, asi by to schytali i nějací nevinní lidé v okolí (kulka někdy projde a zabíjí dál) a už by celý případ, živený z ideologické centrály KSČM "jel" - neadekvátní, surový zásah, zemřel, protože chtěl protestovat, chtěl se jen zastat chudého lidu, mladý komunista, oběť svého přesvědčení, Klaus je hnusný a kdo se odváží protestovat, zemře...
A jiné bláboly, asi lepší a promyšlenější, než ty, které tu teď narychlo píšu.

Ochrana potentátů opravdu není mým hobby.
Ale zase to má, jak je vidět, dvě strany, dvě možnosti, dva pohledy. Kluk žije, promluvil přes kamery k národu, Velký Václav taky - úmysl ho zabít ten atentátník neměl. Bylo to jen gesto, provokace.
Ale ten mlíkař Tovje je tu s námi pořád: "Ano! Ovšem na druhé straně..."

StK řekl(a)...

Informace, na divadelní scénku to ale nevpadá. To by útočníka ochranka hned po "střelbě" efektně složila k zemi - aby taky měla svých pět minut slávy...

StK řekl(a)...

Předseda KSČM Vojtěch Filip:
"KSČM se od útoku na prezidenta ČR Václava Klause naprosto distancuje. S naší politikou je neslučitelné násilí a jakékoli činy s ním spojené, byť jen náznakem, odsuzujeme."

Nádhera, farizejové jedni!

Kopretina řekl(a)...

Ano, to je jako kdyby nacisti ze sebe dělali filosemity. Také během procesu s esesmany z Osvětimi z let 1965, se nacitičtí potentáti hájili, že selekcemi vlastně některým Židům zachraňovali život.
I. osvětimský proces v Polsku, měl úroveň, tam padaly odpovídající tresty...
http://en.wikipedia.org/wiki/Auschwitz_Trial
Ale proces s vrahy z Osvětimi z 1965, byl bohužel fraškou, tam třeba padaly tresty jenom 3 roky, 5 let, 8 let
http://en.wikipedia.org/wiki/Frankfurt_Auschwitz_Trials
Jak psala informace, spravedlnost není z tohoto světa. Tak jak Němci nechtěli stíhat nacisty, mnoho nacistů po válce zastávalo vysoké pozice ve státní správě v Německu, tak v zemích, kde byl komunismus (bohužel i u nás) není žádný zájem stíhat komunistické vrahy. Smutné.

Kopretina řekl(a)...

http://www.youtube.com/watch?v=EU7NpLX49L8 Polsko
http://www.youtube.com/watch?v=KqLVZ_buRqY
Německo

Kopretina řekl(a)...

http://www.youtube.com/watch?v=EU7NpLX49L8

Polsko
Snad se mi dobře nakopčil odkaz...

drak řekl(a)...

Co se toho průšvihu s presidentskou ochrankou týče, počkám si, s čím nakonec přijdou vyšetřovatelé, ale předběžně se StK domnívám, že těm gorilám opravdu křivdíte. Patřičně vycvičené gorily by nepochybně ochranu presidenta na rozdíl od našich policajtů zvládly lépe a hlavně bez onoho žalostného, trapného, neprofesionálního a ostudného selhání, které nám dnes bylo předvedeno. Tady je cokoliv státního už delší dobu v totálním rozkladu a hlavně jakékoliv smysluplné činnosti neschopné. Ta metylová aféra a toto selhání jsou toho jen názornou ilustrací. Mladému bolševikovi bych s chutí dopřál setkání s americkou presidentskou ochrankou, nepochybně by už bylo o jednoho exhibicionistického otrapu méně a pro ostatní by to bylo užitečným varováním, aby se s blbými nápady drželi zpátky a zkrátka, zatímco ta dnešní šaškárna může tyto týpky leda tak povzbudit k dalším výkonům.

Co se tanvaldského případu týče, uvítal bych, kdyby aspoň ti nejagresivněší aktivističtí tlučhubové, kteří zcela nepravdivě a bez důkazů obviňovali onoho bránícího se důchodce z vraždy, rasové nenávisti a bůh ví čeho všeho ještě, aby aspoň měli nějaké problémy a vyšetřovací a další problémy a popotahovačky za to, co tomu starému pánovi prováděli, aby se jim příště ty prolhané uřvané huby neotevíraly s takovou rasancí a ochotou, jako když vědí, že jim to projde. Určitě bych mu nemalou částkou na advokáta přispěl, dobrovolně a rád a věřím, že nejenom já.

Kopretina řekl(a)...

Ještě fešák Rudolf Hoess
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=ANEYUQ22VSE

Další fešák
http://www.youtube.com/watch?v=6cOyYAgK1eg

http://www.youtube.com/watch?v=x5ojhOzqNNU&feature=related

Eichmanova řeč...
http://www.youtube.com/watch?v=Qtf5sI-duqA&feature=related

Na webu eretz.cz lze stáhnout skoro celý záznam soudního procesu s socialistou Adolfem Eichmannem. Žádný fašismus, ale NACISMUS, fašismus byl v Itálii a ve Španělku, NACISMUS v Německu...Minulý rok byl výročí začátku Eichmannova procesu a tento rok výročí popravy. Jediný případ, kdy byl trest smrti vykonán.

Kopretina řekl(a)...

Draku s tím důchodcem si to pamatuji, média dost často zjednodušují, zaměňují oběť a pachatele. Jak by si to pánové spravedliví představovali, abychom se nechali zabít, nebránili se, naprostý souhlas Draku, podepisuji vše...

drak řekl(a)...

Kopretině:

Domnívám se, že taková kombinace idiocie, hňupství, křupanství, ignorance, debility, neobjektivnosti a zaujatosti až nestydaté prolhanosti, jaká se vidí u našeho zpravodajského "mainstreamu", tak na to se opravdu jen tak někde jinde tak snadno nenarazí. Byť třeba v Číně, Africe a mnohde jinde bude v tomto ohledu nepochybně mnohem hůř. To, že je jinde ještě hůř, by v žádném případě ale nemělo být důvodem k toleranci tohoto smutného stavu zpravodajství u nás.

Kopretina řekl(a)...

Česká televize u mě ztratila naprosto kredit a to ve všem, ne jenom v izraelsko-palestinské kauze, lže, převrací a její orientace je doleva, silně, tepe hlavně do ODS, jistě, má své chyby, ale socani nebo komouši rozhodně nejsou lepší, ČT chce totálně zničit českou pravici a tím rostou preference KSČM.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

"Takže kdyby se prezidentova ochranka dneska zachovala podle amerického vzoru, měl by mladý komunista t.č. pár kulek v těle, asi by to schytali i nějací nevinní lidé v okolí (kulka někdy projde a zabíjí dál)..."
Máte naprostou pravdu, vážený STK. Napsal jste blábol.
Docela by mne zajímal důvod.
Že by se Vás nevztahovala známá slova W.Allena „I think being funny is not anyone's first choice“ ?

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Když si tak čtu ty vaše výměšky, drazí Čecháčci, tak se nad vás prostě MUSÍM vyvyšovat.

Podle vás jsou vaši politici a úředníci zcela a dokonale podlí, samozřejmě s výjimkou vašeho milovaného prezidenta.
Všichni kradou, na vás a vlast nemyslí. Ano, to je konzistentní názor ("Podle sebe soudím tebe").

Jenže pak začnete blábolit cosi o neochotě "těch nahoře" zavést 100% prohibici - prý by stát přišel o výnos z lihové daně atd.
To jistě; jenže "ti nahoře", ti vaši zkorumpovaní vládcové, by si přišli na víc. Na MNOHEM víc. Na stát, na republiku, na vás pracovité ubožáky kašlou - to už víme.
A přesto nechtějí opravdovou prohibici zavést, na úplatcích vydělat majlant ...

Takže, dle vašeho názoru, vám vládnou ÚPLNĚ PITOMÍ zloději.
No fajn; vážně.

informace řekl(a)...

Prozíravý kormidelník Klaus pluje vždy proti větru.
Jeho euroskepticizmus, který neopomene propagovat při každé příležitosti vhodným anebo spíš nevhodným způsobem (viz jeho nedávnou návštěvu v Itálii a dohry v britském tisku)je na druhé straně vyvažován jeho sympatiemi k mocným státům na šachovnici nynější mezinárodní situace. Rusku a naposled i Číně. Tak na oslavách vzniku Čínské lidové republiky vyzval k utužování přátelství a hospodážských styků s komunistickou Čínou, mění se prý k lepšímu
27. září 2012 21:37
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/vaclav-klaus-c9e-/domaci.aspx?c=A120927_213218_domaci_zt

Bližší o ekonomických zájmech jisté skupiny v Číně na http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=758722

Jistě zase proti proudu, ve chvíli, kdy americký prezident vetuje stavbu větrných elektráren čínské společnosti Ralls Corporation ve státě Oregon z bezpečnostních důvodů.
Bližší na:
Obama blocks Chinese wind farms in Oregon over security
http://www.cnbc.com/id/49221030

Snad nebude jeho dalším krokem jako prozíravého státníka navrhnout čínské straně, aby si firma Ralls Corporation postavila větrníky v Brdech, namísto radaru?

StK řekl(a)...

Draku, to chování presidentských goril je částečně vysvětlitelné důvody, které jsem už uvedl - obrovský mediální poprask, který nastane, když někdo udělá nějaká rázný krok proti jakémukoliv zmrdíkovi a na ten poprask bohužel bystře a populisticky reagují naší "ústavní činovníci", jednak vyplývá z naší "české povahy". Někde se vytahují pistole, jinde nože, někde to řeší pěstním soubojem - a my se tady, jak praví klasik, "fackujeme". Nebo ani to ne, klasická hospodská rvačka se odbývá tak, že se soupeři drží vzájemně za límce a cloumají jeden druhým. Což je na jednu stranu štěstí, protože takových rvaček se každý večer v českých hospodách odbývají stovky. Kdyby se tam střílelo, byl by to masakr a výrobci rakví by měli konjunkturu. [;>)

StK řekl(a)...

Václav Klaus je Informace zajisté samolibý stařík. Ostatně - dokázal toho v životě hodně (myslím, že téměř vše, co může muž dokázat - jenom ten lék proti rakovině nevynalezl) a na jistou samolibost má asi právo. A může si ze své pozice dovolit mít vlastní názor. Už se nemusí ohlížet na nějaké preference a šance na znovuzvolení - už vším byl. A moc života mu nezbývá. Když má někdo vlastní názor a nelze mu ho vzít, spustí se vždycky obrovský štěkot čoklů, kteří si vlastní názor z různých důvodů dovolit nemůžou.
To je celé. O většině věcí, které prohlašuje V.K. toho moc nevím - ale čas ukazuje, že se jeho prognózy docela plní. A to ty čokly asi uvádí do ještě větší zuřivosti. Ostatně - nemusíme chodit daleko, že?
===
P.S.: V.K. je už dlouho proti tzv. obnovitelné energii (a s některými jeho argumenty se pomalu ztotožňuje i EU [;>)), takže "fofrníky" v Brdech asi ne...

informace řekl(a)...

StK,
jsme stále u téhož problému. Profesor Klaus není jen soukromým občanem, ale prezidentem státu. Tedy nejvyšší institucí, která ho zastupuje jak doma tak v cizině.
Musí jednat v zájmech státu, a to snažit se harmonizovat činnost všech státních institucí, aby umožnil snadnou existenci a výkonnost státu samého a zajistil mu jednotné vystupování i v otázce mezinárodních problémů a styků s ostatními partnery.
Já vidím kámen úrazu právě v protagonizmu českého prezidenta, který po světě hlásá své osobní názory, tedy ne všeho českého politického světa a především vlády na věci, jako na příklad na existenci EU a osud eurozony bez ohledu na to, že tak způsobí výkonné instituci, která pak s ostatními evropskými partnery konkrétně jedná, potíže.
To znamená, že každý pak táhne za svůj konec lana, jeden něco někde napovídá, druhý to pak zas musí žehlit a opravovat.
Chce-li vyslovovat svůj vlastní názor, ať ho prodiskutuje s předsedou vlády, místo aby externoval na nepříslušných místech.
Anebo ať počká, až bude v důchodu.
Klaus vystupuje proti obnovitelné energii, to je pravda, ale třeba v rámci rozvíjení přátelských vztahů Čínou, by ty fofrníky i koupil. Kam je jinam Čína postaví, když Obama řekl: Halt? V Česku by se jako symbol vzrůstajícího přátelství vyjímaly docela dobře.

Jestli jste viděl na Psu, víc lidí zastává názor, že to bylo připravené předem - ten atentát tedy.

StK řekl(a)...

Asi tak, Informace:
Jistě, že by president měl hlásat názory konzistentní s názorem - a tady je jádro problému - s názorem koho? Vlády, která má tak-tak podporu v parlamentu (nebo ji už možná nemá) nebo s názorem zákonodárců nebo senátu nebo snad dokonce lidu?
Asi by se musel zbláznit, ty názory jsou totiž značně antagonistické. U vlády jsem si všimnul, že často rozhoduje názor strýčka Skrblíka Kalouska a předseda vlády se teprve postupně na tento názor "dolaďuje". Tož co má ten stařík z Hradu říkat? (Mimo jiné - už nebude popouzet své kritiky tak dlouho. Je možné, že se na "vrtošivého staříka" ještě bude vzpomínat v dobrém. Možná bude hůř.

K "sehrání" scénky s kuličkovou pistolkou: JIstěže, konspirační teorie se vyrojí vždy, tomu nelze nijak zabránit, "každý má tu svou za jedinou". Já se ale ptám na zásadní otázku: Cui bono?
Nevidím široko daleko nikoho, komu by ta parodie na atentát mohla prospět.
Snad jedině tomu mladému komunistovi, ten už má svých 15 minut slávy pomalu za sebou - hned v prvním rozhovoru (to ještě nebyl zatčen - bezpečáci asi nevěděli, co s ním) totiž vykecal veškeré své pohnutky včetně jména.

Kopretina řekl(a)...

Podnětný a smutnou realitu popisující článek hned pod úvodníkem od Ivo Cermana

http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-islamiste-a-rezoluce-16-18-di6-/p_zahranici.asp?c=A120928_100750_p_zahranici_wag

Mnozí levičáci, apologeti islámi svým vlezprdelkování a poklonkování muslimům vedou naši civilizaci do záhuby.

informace řekl(a)...

Zpráva o atentátu se prý rozletěla po celém světě. Od Slovenska po Nový Zéland, píšou Lidovky.
V Itálii zprávu uvedly jen dvě tiskové agentury. A to je pan prezident v Itálii pečený vařený - letos tu byl už dvakrát.

Kopretina řekl(a)...

Tak každopádně se jednalo o selhání ochrany, americkému prezidentovi by se to nemohlo stát, tam gorily chrání prezidenta tělem a chrání ho na velikou vzdálenost.

StK řekl(a)...

Zase jednou je Kotlinka světu k smíchu. To tu zase bude vodopád "nezpochybnitelných pravd". Ale dopadlo to "hezky česky". Ani krev netekla.
Možná by nám měl ten "svět" spíše závidět, ne?

informace řekl(a)...

Jo, dopadlo to hezky česky. Nikomu se nic nestalo, jen pan prezident má flastr. A hoch je vyšetřován na volné noze.
Myslím, že "vodopád pravd" bude jen v Česku. Jinde to vezmou za žert.

Kopretina řekl(a)...

Ten chlapec řekl, že vláda ODS "vyhladověla třetinu Česka" a že chtěl proto jednat, nebo nějak tak, komunista, Vojtěch Filip, předseda KSČM se samozřejmě dušoval, že jeho strana nemá s tímto činem nic společného. Nicméně ODS nedělá čistě pravicovou politiku, zvyšování daní není pravicová politika, blokování peněz k vytváření volných míst, rovněž ne. Jedna paní mi říkala, že je její dcera nezaměstnaná, že rovněž vystudovala právnickou školu a že v novinách psali, že soudcům, státním zastupitelům chybí úředníci. Tak napsala na ministerstvo spravedlnosti, napsala, jak to tedy je, že doposud byla volička ODS, pan ministr Pospíšil (již bývalý) prý odpověděl, že by soudní úředníci byli potřeba, ale že na to nejsou peníze, že sketa pan ministr financí Miroslav Kalousek blokuje peníze, neuvolní je a že nemají z čeho volná místa udělat. Tož tak...

StK řekl(a)...

Už se to řeší v TV na netu atd.
A u toho ani nemusím být, Informace.
Dobrou!

Kopretinko - kdysi se říkalo "Za vším hledej ženu!"
Teď spíše "Za vším hledej prachy!"
Jo, nějak nám to hrubne a hloupne.
[;>)

StK řekl(a)...

Názor člověka, který o ochraně presidentů opravdu něco ví.

drak řekl(a)...

Shrňme to tak, že naší policii a presidentské ochrankce pak zejména, tenhle případ jen těžko poslouží jako dobrá visitka. Potažmo to pak dělá ostudu i celému státu, protože každý si řekne, že když presidenta hlídají takoví mamlasové, tak zač pak stojí ten zbytek? Ono, ne že by ta naše celostátní pověst za něco stála, ale proč to ještě zhoršovat?

Kdysi jsem byl v obchodním styku s jedním člověkem, co provozoval společnost na ochranu majetku a osob, prostě to byla profesionální ochranka. Ten říkal, že je-li někdo v nebezpečí života, tak má-li peníze, svěří se do rukou profesionálům, ted například tomu člověku, o kterém je řeč, a pravděpodobně to neblahé období přežije. Když ty peníze nemá, svěří se do rukou policie ČR, možná to přežije také, je-li ten, co mu usiluje o život ještě větší břídil, nežli ti, co jsou zaměstnáni u policie. To setkání proběhlo před zhruba 10 lety. To, co ten člověk řekl, zní sice dost sarkasticky až pohrdavě, ale jak je názorně vidět, tak zase tak daleko od pravdy to nebylo a dosud není. Zbývá jen dodat, že bohužel, a že je to ke škodě nás všech.

StK řekl(a)...

Podíval jsem se na okolní weby. Blízká Evropa se válí smíchy po zemi - pokud ovšem tuhle veledůležitou záležitost vůbec zaznamenala - ovšem kotlinská TV z toho žije už třetí den. A aspoň tři další bude. Vzdálenější kraje (Rusko a spol.) nechápavě kroutí hlavou.
Ale když jsem si přečetl záznam "komunikace" mezi agenty a "šéfem", myslím, že všichni měli dostat padáka už týž den večer. Opravdu - ne agenti, úředníci to jsou. A tupí jak (_!_) k tomu.
(A zase, jak to, že je komunikace zveřejněná v TV? Ono se to dá odposlouchávat? Nebo už někdo donesl do NOVY vypálené na CD? A na kolik to NOVU přišlo? Chucpe ryze české.

Asi bych to Drakovo shrnutí trochu poupravil: Pokud se dostaneš do opravdického průseru, rychle si sežeň pistoli a náboje a odjeď někam pryč, kde tě neznají. Mobil zahoď už doma. Plať jen hotově. Tak to nejspíš přežiješ...
Ale v žádném případě, opakuji: NIKDY! nespoléhej na naše PaCh-y.

drak řekl(a)...

U té Evropy to chápu, to je celkem normální. U spousty evropských sdělovacích prostředků je ten náš trapný případ pod jejich rozlišovací schopnost, naštěstí. Ti, kdož si toho dokázali povšimnout, se samozřejmě mohou královsky pobavit na cizí účet, konec konců proč ne? Máloco potěší kohokoliv tolik, jako zjištění, že na světě jsou ještě "festovnější" a "echtovnější" pitomci, nežli on sám a tohle se tak nezištně nabízí samo, no nic časem to odezní, tak jako haldy jiných blbostí, průšvihů, ostud a kravin. Už aby to bylo, jen doufám, že ti se ti naši šášulové nezmoho na něco ještě "vydatnějšího", sice mi nenapadá jak by si šlo uříznout ještě větší ostudu, snad jen kdyby toho Klause nechali rovnou postřelit, nebo zcela zastřelit, ale to už by to zase nebylo
komické, ale tragické. Já bych je v každém případě nepodceňoval. Raději toho moc nečtu, abych se nemusel rozčilovat. Ty úniky do těch médií mi také lezou dost na nervy, s profesionalitou u policie to opravdu má jen máloco do činění, spíš naopak a chtělo by to tam udělat pořádný brajgl a hlavně průvan, protože spousty z těch co tam jsou, tam opravdu nemají co pohledávat. Jeden aby se děsil momentu, kdy od těch policajtů bude potřebovat cokoliv, co bude jen trochu složitější a náročnější, než vyplnit nějaké jednoduchoučké lejstro.

EK ferman řekl(a)...

Fatální chybou bylo použití té pistolky a spíše legrace, provokace, ale svědčí o tom, že lidi jsou opravdu naštvaní a už nevědí, jak to dát jinak najevo... Dělat se to nemá. Všude kolem je tolik skutečného "železa" a von na to s čínskou kulajdou, no pokud se nepletu poslední povedený vnitřně politický atentát byl v českuslovensku asi 1923 na MF Rašína.
Jdu plnit rychlej ferman, kontrola počtů a úplnosti uložených želez. čest ,čest,čest........pravda a láska.....

drak řekl(a)...

U levice obecně, je až zarážející její neúcta k řádu, pořádku, dodržování pravidel, čemukoliv tradičnímu a naopak inklinace k násilí a jakési automatické předpokládání, toho, že každý je povinen smýšlet a chovat se tak, jak se to líbí jí. Ti lidé, co už nevědí jak a hlavně pak především co vlastně dát najevo, zásadně ale nesouhlas se vším co je kolem, by se totiž měli zamyslet především sami nad sebou a svými okolí zatěžujícím životními projevy. Nikdo a nic nemá povinnost točit se tak, jak se zleva pískne, kupodivu jsou tu i jiní, kteří mají svůj vlastní názor na věc, odlišný od levice a mají stejné právo, jako ona, žít si po svém. Je možná jejich velkou chybou, že se u toho prosazování svých názorů nechovají stejně hlučně a bezohledně, jako ta otravná levice. Možná už je načase přestat tu chybu dělat a také o sobě hlučně začít dávat vědět, aby ten levicový otravný rambajz nebyl v té jeho sebestřednosti a bezohlednosti tak osamělý.

StK řekl(a)...

Člověk ani nemusí být moc velký pravičák Draku, aby mu rambajz a polopravdy/lži různých narudlých skupin, Zelenáčky počínaje a Eurohujery konče, začaly pořádně lézt na nervy.
Z každé druhé zprávy dneska kouká nějaká manipulace, jenže člověk nemá dost času ani možností zprávy a jejich konsekvence ověřovat. Takže si může leda říct: Možná to tak je, možná to tak není. A možná je to úplně naopak. Pak přestává brát sdělovací prostředky vážně a věří už jenom tomu, co vidí na vlastní oči. Co si takřka "ohmatá".

Všimněte si, že tahle vlastnost kohokoliv ze místních štamgastů nejvíc irituje zdejší manipulátory. Mohou se z toho p....t!
Hlavně nesmí dopustit, aby zprávy byly pravdivé a ověřitelné! To je totiž konec jakýchkoliv manipulací. Prosté, pravděpodobné úvahy budou napadat celým svým arzenálem, budou se pokoušet zesměšňovat jejich nositele, urážet.
Prostě prudit, smrdět. Podle toho odhaduji, nakolik jsem měl pravdu. Protože oni také tuší, co je pravda, co je pravděpodobný vývoj. Ale do posledka to nepřiznají. Takoví "Husové" dneška.
Ale upálit - upálit by se nenechali. Raději by vše bystře odvolali. "To byla přece hyperbola, ironie..."

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

A protože neúcta k řádu, pořádku, dodržování pravidel, inklinace k násilí a automatické předpokládání, toho, že každý je povinen smýšlet stejně, můžeme pozorovat napříč politickým spektrem, tak ti co se považují za pravičáky většinou zastávají názor, že skutečná pravice u nás není, pouze levice na jedné straně a na kryptolevicová pseudopravice na straně druhé, zatímco komplementární dělení z levicového stanoviska je na kryptopravicovou preudolevici a pravici.

StK řekl(a)...

To Z.Ž:
Jistěže je to tak, Zdeňku. Úhel pohledu se to jmenuje. Mohu s tou definicí souhlasit - zvlášť se mi líbí to upřesňování slovíčkem "krypto". Za to se dá schovat cokoliv.
Ono už to vlastní dělení světa na pravici a levici je dost legrační.

drak řekl(a)...

Ať už je to ale jak chce, tak při přirozeném a běžném, nepatrném zdražení čehokoliv o pár stovek měsíčně, ať už je to přirozeně kvůli inflaci, nebo kvůli pohybu sazeb daní, spustí levice takový humbuk a pokřik v čele s ČT24 a TV Nova, jakoby hrozilo přinejmenším zastavení rotace zeměkoule. Neříkám, že na pravé straně politického spektra nejsou uřvaní a nesnesitelní fanatici, ale proti tomu, humbuku a manipulacím, kterým jsme tady skoro souvisle a bez přestávky vystaveni už tak od doby předcházející zvolení zelených solárních korsárů ze strane levice, zelených a eurohujerů, tak proti tomu jsou magorní a nesnesitelní pravičáci velim slaboučkým čajíčkem, výkonově ani tak desetinkovým oproti svým kolegům z druhé strany. O destruktivním vlivu na zbytek společnosti pak ani nemluvě.

StK:

Jsem rád, že aspoň nejsem úplně sám, komu něco takového vadí.

StK řekl(a)...

Nic nového, ale zajímavé téma na úvahy o CCCP a Židech. Rovněž o stále tak oblíbeném falšování skutečnosti. Třeba se toho někdo chytí.
Doufám jen, že to nebude IV, náš Internetový Všeználek z Prahy IX.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Dám Vám radu zdarma, vážený STK:
Musíte z diskuze předem vyloučit VŠECHNY zločince, kteří s Vámi nesouhlasí.
Jistě, není to jednoduché, ale jde to. Například tak, že nejen vyhlásíte, ale v praxi DOKÁŽETE svoje odhodlání popravit CELOU RODINU jakéhokoli drzého chlapečka, jenž by zvolal „STK je nahý!“.

Na druhou stranu, jak kdosi říká: Nebudu se Vás ptát, jakým způsobem jste si ověřil pravdivost onoho článečku („Vlastní vlajka fotoreportéra Chalděje: Nad Reichstagem vlály sešité ubrusy“). Neboť na nesmysly v něm obsažené jste mohl přijít snadno, bez cizí pomoci. Nebo ne?

Čest a Nazdar!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Musím vyjádřit svůj takřka bezvýhradný souhlas s výše uvedeným příspěvkem váženého nezávislého myslitele draka (3.října 22:58):
Ano, kdo je chudý, může si za to sám. Ať klidně pojde, hlupák jeden. Hlupáků tisíce.

Neboli: Sociální cítění mohu projevit jen a pouze vůči příslušníkům SVÉ třídy. (Já, rozený fašista a v.n.m.drak jsme příslušníci vyšší třídy; pro nás chudáci existují jen jako vykořisťovaná masa resp. lovná zvěř.)

Jak se říká: Hladový sytému nevěří.

Světu mír!

StK řekl(a)...

Nezlobím se na Vás. Vy prostě už jste takový. Za to mohou jen a jen Vaši rodiče - totiž geny.
V nevirtuální hospodě by Vás asi někdo fyzicky vynesl před hospodu, aby se dalo mluvit. Tady to nejde, tak ostatní, jak ostatně vidíte sám, raději šli jinam. Máte tady zatím ještě Informaci, tak pro Vás není vše ztraceno.
Plodný večer Vám přeje StK.

P.S.: To vše není o nějakém Vašem souhlasu nebo nesouhlasu, ale o Vaší neuvěřitelné užvaněnosti. Strýc Pepin z Postřižin Ván nesahá ani po paty!.

Už musím končit - zneužívám volné části prvního jednání v Prodance i ústavního internetu. Ciao!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Já Vás chápu, vážený STK. Vy jste byl celý život zvyklý, že se s Vámi nikdo nehádal.
Neboť o Vás bylo jistě dobře známo, jak hezky diskutujete: Kdykoli se nějaký mizera pokusil zpochybnit Vaši "pravdu", tak jste mu dal přes hubu, normálně, demokraticky. Jo, to se to pak diskutuje, to ano.
Leč čas oponou trhnul, a změněn Váš zdravotní stav. Dnes by pokračování v osvědčených způsobech vynucování souhlasu mohlo způsobit něco nepěkného, že?

Takže Vám dám další radu zdarma: Někoho si na to najměte. Takových prodejných "mlátiček" je spousta; ono je pro řadu chlapců přitažlivější občas někomu rozbít hubu nebo zlámat ruku, normálně, demokraticky, než každý den hákovat ve fabrice, že.

Jinak řečeno, budu se NEUSTÁLE pokoušet naplňovat známé heslo z vaší české prezidentské standarty, dokud mne vy Čecháčkové humánně neodsunete pod svoji zeminu; jako moje předky.
Vy to samozřejmě vnímáte negativně - jako braní hraček + šlapání po bábovičkách. Je to přirozené - snahu cizáků dobrat se pravdy VŽDY vnímají negativně osoby (i celé národy), žijící v zajetí svých útěšných mýtů.

* * * * *

Tak co, už jste nalezl alespoň některé z nesmyslů v onom "Vašem" článečku?


Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Já Vám napovím, vážený STK:
Pisálek „lub“ si ve své příslovečné hlouposti přeložil „самодельным“ jako „automatickým“.
(No mohlo Vám dojít, že „automatický“ fotoaparát v roce 1930 je nějaká blbost; mohlo.)

Dobře, dnes je 15.výročí úmrtí J.Chaldeje.
Ale proč jste poslal odkaz zrovna na ten bezcenný článeček?