pátek 20. ledna 2023

Kdo platí Pavla?

Nejprve čerstvá zpráva z ortodoxní marxistické levice:  Výkonný výbor Ústředního výboru KSČM vydal 19. ledna 2023 ve svém týdeníku Naše pravda tuto výzvu:

"KSČM vyzývá své členy, příznivce i voliče, aby se zúčastnili druhého kola prezidentských voleb a volili protivládního kandidáta, tedy Andreje Babiše. Jestliže je totiž Andrej Babiš zlo, tak jeho protikandidát Petr Pavel je vyložené peklo pro Českou republiku i její občany! Pro KSČM to není volba srdcem, nýbrž volba toho, kdo z nabízené dvojice představuje menší hrozbu pro peněženky občanů a válečné běsnění!"

Je to komunistická půjčka svých voličů zlému Babišovi za oplátku, když on po prohraných sněmovních volbách, konkrétně 27. prosince 2021, pravil v rozhovoru pro Lidovky.cz: "My jsme nyní v prostoru, kde strany jako ČSSD a KSČM neuspěly ve volbách. Jsme připravení hájit zájmy jejich voličů. Hnutí ANO bude jejich hlasem ve sněmovně".

A je to nejméně šestý důvod, proč by se Babiš neměl stát českým prezidentem. Kolega Martin Miko vyjmenoval na webu G.cz pět dalších:

Prokazatelně nám dlouhodobě lže. Neumí česky a za 10 let v politice se to nenaučil. Nemá znalosti ani na úrovni základní školy. Bojí se důstojných debat s protikandidáty. A straší české občany válkou!

Ve veřejném prostoru ale zní i od pravičáků velice pádné argumenty, proč by se českým prezidentem neměl naopak stát Petr Pavel: "U Andreje Babiše je kandidatura zcela jistě motivována touhou dosáhnout politického vrcholu, což nedosuzuji, ale u Petra Pavla  nevíme, kdo si ho vybral, aby byl prezidentem. Jistě se nevybral sám, nepoužívá své peníze, někdo ho platí." Řekl před druhým kolem voleb senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL) pro Parlamentní listy. 

Babiš si prý kampaň platí sám. Vím, kdo financuje Babišovu kampaň: My. Jeho strana dostává od nás skrzevá daně tučné státní příspěvky. A on svým působením na Ministerstvu financí a později jako premiér okrádal nás. A prostřednictvím Agrofertu nás okrádá stále.

Jinak je možno podívat se na transparentní účty obou soupeřů. Pak je možno udělat audit, jestli ty sumy na účtech souhlasí s velikostí volební kampaně. I tady Babiš podvádí: Prakticky rozjel svou osobní kampaň už vloni v květnu ("Proto Babiš"). A sumy za to, by se měly, podle pravidel, započítávat do volební kampaně - už před tím, než kandidát ofiš vyhlásí kandidaturu. Jenže možné následné pokuty sledovacího ouřadu miliardáři neuškodí, spíše položí nezávislá média, jejichž články mohou být s úspěchem považovány za "volební kampaň", ačkoliv pouze informují o určitých skutečnostech a v názorových oblastech samozřejmě podporují "své" kandidáty - aniž by z toho avšak měly jediný peníz.

Víme, proč je Babiš "zlo". Komunisté tvrdí, že je samo peklo. Na to ovšem musí reagovat každý, i neslušný křesťan, za jakého považuji Čunka, jenž pravil v Parlamentních listech: "Chtěl bych vědět o Petru Pavlovi, co vím o Andreji Babišovi." To je totiž ten nejzávažnější problém, který vypichují Parlamentní listy v titulku:

"Čunek před druhým kolem: ČR nemá patřit ani Rusku, ani USA. Kdo platí Pavla?" No, KDO asi platí Pavla? Když ne komunisti, když si nenakradl miliardy jako někdo, tak KDO? Asi nějaký skutečně neviditelný ďábel - když jsme ho ještě neobjevili, ne?

Ta prvá část otázky je taky návodná a je třeba k ní poznamenat: S USA jsme ve spojeneckém svazku NATO. S Ruskem jsme fakticky už v asi šesté válce, a to od roku 2014, kdy jeho agenti způsobili na území ČR při teroristické akci ve Vrběticích smrt našich dvou občanů a velké škody.

To, že jsme nejméně diplomaticky a hospodářsky ve válce s Ruskem, je další důvod, proč v této době volit za prezidenta bývalého vojenského velitele NATO. A to ne proto, aby válku rozpoutával, ale právě proto, aby mohl jednat o míru! (Ostatně - všichni izraelští prezidenti, ministři a politici, kteří vyjednali s Araby mír, byli před tím vojáky a se stejnými Araby úspěšně válčili.) Pavel má výhodu, že jako mladý poznal prakticky strategii Varšavské smlouvy a ruského myšlení. A v roce 2014 už jako nejvyšší vojenský činitel NATO jednal s náčelníkem generálního štábu ozbrojených sil Ruské federace Valerijem Gerasimovem ohledně okupovaného ukrajinského Krymu. A od té doby "má na něj telefon...", což se může ještě hodit.

Avšak otázka "KDO platí Pavla?" (ve smyslu "KOMU pak bude zavázán?) se ujala i v mysli jednoho mého kamaráda, který ke druhému kolu voleb nejen kvůli tomuto nevyřešenému problému nepůjde. Při této příležitosti jsem si vzpomněl i na dávné předvolební časy roku 1990, kdy se otázka KDO týkala i mě osobně. Dovolte tedy osobní vzpomínku:

Na jaře roku 1990 jsem zjistil, že nestačí udělat revolušn na náměstí, ale musí proběhnout i ve firmě, plné bolševických kádrů. A to v MTTÚ (Mezinárodní (a meziměstské) telefonní a telegrafní ústředně), sídlivší v tom baráku s věží na Olšanské, co se teď začíná bourat. Navrhl a pomohl jsem zorganizoval stávku demonstrativní, kdy nejezdily výtahy a nefungovala klimatizace, hrozili jsme stávkou telekomunikací natvrdo. Pozval jsem k shromáždění zaměstnanců před naším barákem (zatím v době polední přestávky) kamaráda reportéra ze Svobodné Evropy. Se soudruhem náměstkem jsme si navzájem veřejně psali na nástěnce u bufetu, jak někde v Číně. Kritizoval jsem tam jeho stranictví a alkoholismus. Do práce chodil ožralej, nažhavoval se společně s hlavním energetikem už od pěti ráno před nákladovým nádražím Žižkov v uhlířské knejpě Briketa. On odepisoval:

"Já jsem sice komunista, ale na inženýra jsem musel vystudovat dálkově. Kdežto inženýr Kovanic komunista nebyl, a přesto mohl navštěvovat denní studium. KDO, CO MUSEL BÝT Kovanic, aby mohl studovat???" 

To je ta kardinální otázka - když o někom nevíme nic špatného, jaká hrozná svinstva musel asi provádět, aby to zůstalo tajné? No ale moji čtenáři o mně vědí - že jsem Šaman.

A že dnes podporuji generála Petra Pavla v boji proti Babišovu zlu a komunistickému nebi.

Psáno v Praze na Lužinách v pátek 20. ledna 2023