neděle 21. října 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Kde je těch sedm svěráků

Pondělí 21. října
Při ranním vstávání do tmy jsem ani nedoufal, jak pěkné se vyvrbí počasí. Vedoucí Duto Hlav tone ve starostech. Zjistil, že má na sestavě věci, které nejspíš při svých pravidelných dnech zběsilosti nechal naházet do odpadkových kontejnerů. Jeho nová sekretářka Irma Badavá nám prozradila, že toho je nejméně za dvě stě padesát tisíc. To nám ten týden pěkně začíná.



Úterý 22. října
Duto Hlav má na sestavě věcí! Například pokročilý software, který jsme získali při přechodu z psacích strojů na PC. Textové editory, tabulkové procesory, databáze, vše s datem výroby 1990 - lépe řečeno instalační diskety k nim. K ničemu nám nejsou. Dokonce už ani nemáme stroj s vhodnou mechanikou, kam by se daly zastrčit. Ale na sestavě stále figurují. Se zbytkovou cenou, za kterou by se dalo pohodlně jet na dovolenou k moři.

Středa 23. října
Duto Hlav viní ze ztráty instalačních disket k letitému software uprchnuvšího Juniora.
"A já jsem si říkal, že je třeba dát si na něj pozor," pravil dnes k podvedoucímu Trnovi. "Do svého minutového Přehledu činností si zapisoval strašně krátký odstavce!"

Čtvrtek 24. října
Instalační diskety ke dvanáct let starým programům se našly!  Junior je dávno před svým odchodem předal Viki Vykulené. Dokonce na ně i pečlivě nalepil plechové štítky s přidělenými inventárními čísly...

Pátek 25. října
"A neříkej mi, že nevíš!"
S těmito slovy vyběhl ráno Duto Hlav ze svého kanclu na Trna.
"Kde je těch sedm svěráků???"
Aha, prostory, v nichž sídlíme, byly původně dílnou. Vždy tu byl nějaký ponk se svěrákem – už od roku 1901. Než z dílen udělali textárenskou místnost. Většina minulého vybavení zůstala na sestavě, kterou Duto při jmenování vedoucím klidně podepsal.

Ano, uplynul opět jeden z pěkných týdnů, jaké někdy podzim překvapivě připraví.
...............................................

Sobota 26. října
Z listárny Moby Dicka
10.12. 2002
Toto je automaticky generovana zprava !
Vazeny uzivateli certifikatu !
Nejpozdeji za 14 dni Vam vyprsi platnost certifikatu se seriovym cislem 123456, vydanym Certifikacni autoritou I.CA. Udaje certifikatu: XYZ. Homebanking Podpis 20011020082035. Navod pro obnoveni je uveden na https://adresa/
S veskerymi pripominkami, dotazy a nesrovnalostmi se obracejte, prosim, na XYZ Helpdesk (adresa, cislo tel.)

Vazena banko,
tak mi asi uz ten certifikat vyprsel, ja zas tak casto na maily nechodim. Jenom, co je mi divne, zadny certifikat jsem nemel. Aspon takovy, o kterem bych vedel. Jestli mi Vas automat vygeneroval taky nejaky ucet, pak ho prosím zruste a vygenerovany obnos poslete na mou adresu:
M. Dick,
Ceske Textarny,a.s.
Centrum
Ceska Republika
Pokud Vas dopis nebyl pouze neobratnym reklamnim trikem, pak dik,
>>:)) Moby Dick
*******************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

4 komentáře:

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Domodědovo chce do EU
aneb
Čecháčkové jsou doma ve státě plném zločinu, někteří Rusové z něj chtějí pryč

Zajímavá zpráva pro inteligentnější z obránců čecháčkovské „hrdosti“ a „samostatnosti“: Domodědovo, vesnička s velkým letištěm chce uprchnout ze země vašich starších bratří, z Putinistánu.
Její obyvatelé jsou prý již přesyceni žitím v ruském močále => chtějí do Evropy. Nepochybuji, že jim nejlepší přítel vašeho prezidenta vysvětlí tradičně humánně, že jejich zdraví bude prospěšnější držet hubu a krok (viz Čečensko a jeho neuvážený pokus o separaci od Matky Vlasti).

Takže otázka, drzí Čecháčkové: Co uděláte, kdyby se o podobnou zradu za peníze nejreakčnějších kruhů euroamerického imperialismu pokusila Ruzyně? Zpacifikujte vzbouřence sami, nebo si pozvete bratrská vojska?

Míru zdar!

Anonymní řekl(a)...

Pch! Trapné kopírování dávno vynalezeného. Slavná Žižkovská republika s přístavem, Viktorkou, nádražím, Židovskými pecemi (pro ty by dnes pravda byl nutný nějaký politicky korektnější název), hřbitovem, tradicemi a svéráznými obyvateli tuhle věc udělala už dávno!
Mimochodem, co Jižní Osetie a Abcházie a jejich neuvážené pokusy o separaci od Otcovského Ochutnavače Atlantických Kravat?

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Neblázni, drahý soudruhu & soukmenovče Anonymní - za tohle vděk svých soudruhů fakticky nesklidíš.
Každý pravičák, každý Euroameričan i sionista si totiž může snadno zjistit, že emancipace Jižní Osetie a Abcházie byla ÚSPĚŠNÁ (tudíž nešlo o "pokus"). A také, že byla UVÁŽENÁ. Jinak by osvobození Jižní Osetie a Abcházie Sověts ... tedy vlastně Armádou Ruské federace nebylo promptně završeno dekrety prezidenta republiky (ne Beneše, ale Medveděva).

Nu, Čecháčkové nejsou žádní Kavkazani, že, takže emancipace Autonomní oblasti Karlovy Kurorty proběhne pokojnou a soudružskou cestou, že ano?
Možná, že i každému ruskému kasinu (nevěstinci, prodejně potravin ...) na současném území ČR by měl být přiznám exteritoriální status, jako ambasádě, že? Už z vděčnosti za několikanásobné osvobození od Euroameriky.
Nechceš přece být za nevděčníka, že ne?

Čest a Nazdar!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Skandální odhalení
aneb
Ne Havel, ale Klaus je vrchní pravdoláskař !

Nejoblíbenější blízký spolupracovník prezidenta všech Čecháčků odhalil šokující pravdu v celé její nahotě: Vrchní pravdoláskař není (a nikdy nebyl) V.Havel, nýbrž V.Klaus!
Viz např. Havel sloužil satanovi, Klaus pravdě a lásce, píše vicekancléř Hájek
Takže teď bude nutno přepsat minimálně Seznam pravdoláskařů.

To jsou paradoxy, že?