sobota 27. listopadu 2010

MOBY DICK 2000: Výzkum nespokojenosti zaměstnanců

Pondělí 27. listopadu 2000
Vedoucí ing. Duto Hlav se z pravidelné prac. porady na Severním Městě vrátil zachmuřen. Náměstek Cymbuch mu hodil na hlavu jeho nápad ušetřit elektřinu omezením provozu kantýny: "Jaká je to úspora, když už teď kantýna nevaří?"
Úterý 28. listopadu 2000
Duto Hlav nám ráno na krátké tříhodinové poradě připomenul, že zítra končí termín k vyplnění dotazníku výzkumu spokojenosti zaměstnanců. Ambrož k tomu stranou poznamenal: "Jakápak spokojenost, když je každej nespokojenej?"

Středa 29. listopadu 2000
Dotazník výzkumu spokojenosti zaměstnanců jsme nakonec vyplnili všichni a vhodili do schránky umístěné u voliéry čápa marabu ve vstupní hale. Dotazník je přísně anonymní, agentura pověřená výzkumem to garantuje. Součástí průzkumu je i tabulka návratnosti dotazníků. Čím vyšší návratnost, tím větší spokojenost vedoucích příslušných úseků!


Čtvrtek 30. listopadu 2000
Zítra nastane ten slavný den plného zprovoznění závodní kantýny! Bude to o týden dříve, než by podle sedmitýdenní lhůty k proběhnutí výběrového řízení mělo být - ale vždyť stejně žádná jiná firma než SO-HO nabízené podmínky nepřijala. Problém termínu vyřešil náměstek Cymbuch drobnou antedatací vyhlášení výběrového řízení.

Pátek 1. prosince 2000
V poledne se konalo slavnostní otevření kantýny. Slavnostní značí, že pouze pro manažery a vedoucí - od ředitele Kokota až po vedoucího Hlava. Do plného provozu vkročí kantýna až od pondělka. Ale nevidím její perspektivy růžově - stravenky do ní lze objednávat pouze v intranetovém výkaze KECY!

Sobota 2. prosince 2000
Z listárny Moby Dicka
Už léta před právě schválenými protikuřáckými zákony (vehementně propagovanými Nejvyšším Milošem na Čobolově) zavedlo vedení naší akciovky zákaz kouření v celém areálu - až na vyznačené prostory. Ty jsou jen na podestách schodišť, takže životodárný smrad kuřáků se line vlivem komínového efektu po veškerých prostorách budov, jen jak se zde objeví nějaká svítící trubička. Pěší ufunění jedinci, utužující si zdraví a nejezdící výtahy, si taky pěkně pokouří až k zachrchlání!

Zaslal čtenář M.D.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.


Předem dík! >>:)) Moby Dick

3 komentáře:

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
a kam zařadil ředitel Chřestící přezrálá tykev položku na stravování čápa marabu? Snad mu nedáváte jen odpadky? Pozor na Spolek na ochranu ptactva. Aby vám to nespočítal.

Moby Dick řekl(a)...

Čáp marabu nedostává žádné odpadky! I když jeho strava tak vypadá i chutná... Jde však o plnohodnotné dávky z nabídky závodní kantýny mistra Mlhy.

Položka na stravu loga jde z rozpočtu PíÁr, takže Mlha nezkrachuje.

N.N.Nemo řekl(a)...

Úspory energie ve firmě České Mlno: V kuchyňce spořílek neustále zhasíná 20W zářivku. Do konvice o výkonu 2500W si dává o půl litru více vody.