čtvrtek 16. prosince 2010

Češi nekradou


Pokud někoho z Čechů rozhořčil můj nedávný článek o tom, jak Češi kradou, pak splnil svůj účel.


Před pár lety jsme měli v práci romskou uklízečku, se kterou si šlo rozumně popovídat. Dokonce snesla i mravoučné povídání o tom, že žádní rasisté nejsme, ale když v noci na Žižkově proti nám půjde parta podnapilých Cikánů, tak raději přejdeme na druhý chodník, abychom se s nimi nepotkali. Protože se jich bojíme. Odzbrojila nás svou přirozenou inteligencí, se kterou odpověděla:

"Já taky přejdu - protože se taky bojím."

Cikáni nekradou, nekradou ani Češi. Kradou zloději. Jenže Čechům někdo stále neomlacuje o hlavu, že jsou jiní - protože jsou Češi. Náznak pocitu pohrdání minoritou jsme mohli získat třeba v tom Bavorsku - před prodejnami s rasistickými nápisy: "Vy Čechi - nekrást tady!" Když třeba ani (zrovna náhodou:) krást nechtěli. Pokud jste se nad zmíněným článkem pohoršili, tak si uvědomte, že stejně by měli by být pohoršení nekradoucí Romové, Ukrajinci nebo Vietnamci, když si přečtou nebo uslyší o "snědých" "ruskojazyčných" anebo "asijských" zločincích! Ale oni si už zvykli...

Cikáni nekradou, Češi nekradou, Židi nejsou namyšlení - a dokonce ani Arabové nejsou teroristi.

"Nějací" mohou být příslušníci politických stran či hnutí, kteří dodržují určitý "etický kodex", kteří kvůli tomuto etickému (někdy spíše neetickému) kodexu do konkrétní partaje vstoupili, a to dobrovolně. Vstoupili do této politické komunity a buďto se podřídí jejím pravidlům nebo změní tato pravidla či se pokusí, aby ostatní spolustraníci veřejně hlásaná pravidla tajně neošulovali. A když neuspějí, mohou z partaje či občanského sdružení odejít. Případně si založit stranu svoji.

Rom nemůže přestat být Romem (jako může třeba skinhead přestat být skinheadem).  Nemůže ze svého romství vystoupit. Jenom "členské příspěvky" platí doživotně...

Psáno v Praze dne 16. prosince 2010

38 komentářů:

STK řekl(a)...

Neráčej se zlobit, Šamane, ale tohle je argumentace na bázi výroku "Komunista nikdy nekrade. Protože pokud něco ukradl, v ten moment přestal být komunistou!"
Takže sorry - jen slova. Dišputujeme o nějaké četnosti společných znaků a pravděpodobnosti, že se námi nějak zařazený subjekt zachová tím nebo oním způsobem. Ne o slovíčkách.

"My nejsme pro tebe žádní muzikanti, mladej. Ti leží v nemocnici na venerologii. My jsme výkonní umělci. Kapišto?"

Tak tuhle větu si pamatuji celých 45 let. Takový žvást...

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak ještě jednou *) :
Obvykle na těch neslavně proslulých rasistických cedulích stálo „Češi nekrást tady“.

Taková hnusná provokace ! Hlavně to slůvko „tady“. Jako kdybychom někdy kradli NĚKDE !!
(Mám velké podezření, že autory těchto lživých tvrzení byli humánně odsunutí Němci. Humánně znárodnění příslušníci vykořisťovatelských tříd, jimž se podařilo prchnout do Německa resp. Rakouska, by tu provokaci snad napsali bez pravopisných chyb.)

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Viz http://samanovodoupe.blogspot.com/2010/12/ceska-komunita-by-se-mela-zamyslet.html?showComment=1292370478987#c6524322137525776453

Harpyje řekl(a)...

"Četnost společných znaků a pravděpodobnosti, že se nějak zařazený subjekt zachová tím nebo oním způsobem"
Tyto "znaky" nejsou nic jiného, než stručně řečeno, rasové či národnostní předsudky. O nich píše Šaman. Můžete se je zkusit okecávat, ale to na věci nic nezmění. Vám nevadí, když Vás v cizině pokládají za potenciálního zloděje protože jste Čech?

A.S.Pergill řekl(a)...

Šamane,

kecy v kleci:

1. Když se dělila republika, tak se občanství v Česku nebo Slovensku přidělovalo občanům Československa podle místa narození. Byla přitom udělána zjednodušená procedura pro požádání si o občanství druhého ze států, kde byla podmínka pětileté beztrestnosti. To je velice měkké, řada států standardně od svých budoucích občanů vyžaduje daleko víc.
Při té příležitosti se zjistilo, že z mas na Slovensku narozených dospělých Romů tuto podmínku nesplňuje skoro nikdo. Takže se extra pro ně musel udělat zákon, který tu podmínku dál změkčoval (bylo to v polovině 90. let, takže se to prostě okecat nebo zapřít nedá). Ale vyplynulo z této epizody našich dějin, že v podstatě neexistuje dospělý Rom s čistým trestním rejstříkem.

2. U Židů je národnost prakticky ztotožněná s judaismem, který vymývá mozky ve smyslu "vyvoleného národa, kterému jsou ostatní národy povolány sloužit jako tažná zvířata". Němcům takto stačilo vymývat mozky pár let, a jak vyváděli! Takže lze pouze ocenit, že Židé po masáži touto ideologií nevyvádějí mnohem víc (ale to je spíš záležitost těch "civilizačních pogromů", o kterých nerad slyšíte, které zapříčinily, že si dávají víc pozor).

3. Němci kradou asi stejně jako Češi. Konec konců, kolem 60 % Němců jsou poněmčení Slované, po deseti procentech jsou to poněmčení Keltové a Židé a jen asi 20 % jsou skoro čistokrevní Germáni (alespoň podle up to date provedených genetických studií Evropanů).

4. Rom, který nekrade, nebo se nechová jinak "romsky" splyne s majoritou. Ti z Romů, kteří se společensky vyšvihnou, buď přestanou být Romové (takže pro Romy platí to samé, co pro ty skinhedy) nebo se z nich stanou "profesionální Romové", kteří svými aktivitami romské komunitě spíš škodí.
Tohle je zásadní rozdíl proti situci např. našeho národa v době národního obrození, kdy se "k Němcům" dával v podstatě jen lidský odpad, zatímco význační Češi, kteří se společensky vyšvihli, dělali něco pro povznesení národa jako celku.

barbucha řekl(a)...

Zajímalo by mě, zda tato přehnaná polická korektnost bude pro Šamana platit i v opačném případě: pokud nemůžeme označit zloděje za Cikána (ač ruka v naší peněžence je snědá), teroristu za Araba (protože je to patrně Eskymák muslimského vyznání), nebudeme zmiňovat původ ani u nositelů Nobelovy ceny, význačných umělců a tak podobně...
Je to smutné, že se náš stát tak rasisticky vyprofiloval, pročež jsou naše věznice plné těch neprávem odsouzených.
Jelikož se mi zdá, jako by tu vládl duch ministerstva pro lidská práva (nebo jak se ta trafika jmenuje), odcházím strašit jinam. Kocábů se bojí i medvědí strašidlo...

Harpyje řekl(a)...

Tak teď to, díky medvědímu strašidýlku, jak mu roztomile přezdívá STK, konečně vím! Antitézí rasismu je politická korektnost! Do dokonalosti ale chybí tomuto hlubokomyslnému postřehu ještě tradiční obžaloba multikulti.
"Původ" je velmi důležitá kategorie. O Norimberských zákonech, nebo o důležitosti třídního původu nám mohou vyprávět naši předci celé romány. A teď se, díky PC, nesmí ani říct, že terorista náležející k Al Qaidě je Arab, ten z ETA Bask, a ten z IRA Irčan.

guerrier řekl(a)...

A.S.P.
U Židů je národnost prakticky ztotožněná s judaismem, který vymývá mozky ve smyslu "vyvoleného národa, kterému jsou ostatní národy povolány sloužit jako tažná zvířata". Němcům takto stačilo vymývat mozky pár let, a jak vyváděli! Takže lze pouze ocenit, že Židé po masáži touto ideologií nevyvádějí mnohem víc (ale to je spíš záležitost těch "civilizačních pogromů", o kterých nerad slyšíte, které zapříčinily, že si dávají víc pozor).

Vy jste trouba co ani neví v jakém smyslu bylo použito slovo vyvolení. Jen opakujete tu nacistickou báchorku. Hádejte proč.

Harpyje řekl(a)...

Co se hlouposti a nedobrovolné komiky týká, tak je Aspergillovo zdůvodnění proč "Němci kradou asi stejně jako Češi", nepřekonatelné. Není divu, že kradou, když "kolem 60 % Němců jsou poněmčení Slované". :-)))

Pedro řekl(a)...

Cituji z původního znění článku Tomáše Krystlíka: Vliv protektorátu na české mysli. Tento článek sice jde najít na www.cs-magazin.com/2006-09/view.php?article=articles/cs060940.htm, ale tyto věty z něj vypadly.
"Karl Hermann Frank ještě v březnu 1944 varoval v tajné řeči k úředníkům a funkcionářům Říšské župy Sudety v Karlově Studánce před „povrchním a nedbalým posuzováním české otázky“ a že „po vítězství nebude tento problém vyřešen během několika let“.
Z rasových zkoušek, které nařídil Heydrich pod záminkou prevence proti TBC, vyplynulo, že Češi jsou v průměru árijštější než sudetští Němci, východní Prusové a než část Rakušanů a Bavorů."

A.S.Pergill řekl(a)...

Speciálně pro Harpyji:
Češi a Němci kradou asi stejně, protože po genetické stránce představují velice podobný genový mix.

A.S.Pergill řekl(a)...

to guerrier:
V tom případě je nacista předseda izraelské vládní strany šás a Izrael je nacistickým státem.

Harpyje řekl(a)...

Kecáte, Aspergille. Jako vždy.
http://hn.ihned.cz/c1-47410980-cesi-kradou-v-obchodech-nejvice-z-evropy

guerrier řekl(a)...

A.S.P.
Vy ani nevíte jaké hověziny to zde papouškujete a patrně jste ani nepochopil sdělení ohledně významu slov "vyvolený národ". Sákryš, dostat vás tak do rukou.

N.N.Nemo řekl(a)...

To A.S.P. & guerrier: Poperte se, doopravdy! Dejte si někde sraz, třeba na Střeleckém ostrově (tam se konávaly souboje) - a nezapomeňte nás všechny ostatní pozvat. Šaman nechť se dostaví s webkamerou. Možná se inkognito přijde podívat i informace.

guerrier řekl(a)...

N.N.Nemo
Mno proč ne? A.S.P. má právo vybrat zbraně. Ještě budeme potřebovat sekundanty. :-D

Harpyje řekl(a)...

Jsem pro! Ale termín souboje by měl být oznámen dlouho dopředu. Mám to daleko a málo času, ale to bych si opravdu nerada nechala ujít.

A.S.Pergill řekl(a)...

Harpyje:

1. Článek je o tom, že se nejvíce krade v Česku, nikoli, že kradou Češi. Pochopitelně, do těch statistik spadnou jak cizí občané, tak i tuzemští státní příslušníci jiné než české národnosti.
2. Výsledek může klidně reflektovat i vyšší účinnost hlídání a případně (protože to jde přes finance) i vyšší ceny srovnatelného zboží v tuzemsku.

Prostě je to totálně zprasená statistika s velmi nízkou vypovídací hodnotou.

Harpyje řekl(a)...

"A.S.P. má právo vybrat zbraně"
To je trochu lehkovážné, guerriere. Co když se rozhodne pro nějakou biologickou zbraň? V tom případě bych nechtěla být ani divákem.

A.S.Pergill řekl(a)...

Guerriere,

Bibli jsem přečetl celou. Některé partie dokonce i v latinském překladu (Sv. Jeroným).
Onen "duchovní význam" toho vyvolení jsem tam nikde nenašel, jen podrobná líčení masakrů, ke kterým dával ďábel JHWH svým vyvoleným ovečkám podrobné příkazy, případně jim různými cestami přímo či nepřímo pomáhal.
Takže, je mi líto, ale tohle pojetí "vyvolenosti" je čistě účelová konstrukce, pocházející až z doby, kdy se Židé snažili potlačit nevraživost jiných národů proti sobě.
Nehledě k tomu, že vůdce strany šás, který má zcela jistě biblické a parabiblické texty nastudovány daleko líp než my (my holt musíme pracovat, ne jen číst "svaté" texty) to vyjádřil naprosto jednoznačně. V tomhle mám prostě více důvěry v něj, než v nějaké programové bojovníky proti "antisemitismu", ať už z řad Židů nebo gojim.

A, mimochodem, existuje vůbec v češtině (nebo jiném evropském jazyce) pojem zcela ekvivalentní tomu "goj, gojim", který by takto jednoznačně dělil lidi na nacionálním principu? Jedině snad ono nacistické "ýbrmenš x untrmenš".

A.S.Pergill řekl(a)...

Harpyje,
stačila by atomovka... :-)

stk řekl(a)...

2 ASP - Např.: Rom x gadžo

guerrier řekl(a)...

Vyvoleni k nošení tóry. Má to náboženský význam. To je celé. Jen pitomci a náckové, což je ostatně jedno a to samé z toho udělali vyvolení vládnout ostatním. Jinak v té době kdy mi zde byli na stromech, jejich i jiné kmeny bojovaly aby ovládly ostatní kmeny. Nic převratného.

STK řekl(a)...

Nicméně, vážení zastánci multikulti a PK:

Všimněte si, že se ozývá stále více hlasů proti. Asi ze stejného důvodu, jako se ozývám já - opravdu nemám rád rozpor mezi tím, co slyším a co vidím.
Jinak bych se o tématu ani nevyjadřoval, ale pokud mi někdo podsouvá, že věci jsou uspořádány jinak, než doopravdy jsou, začínám zuřit. To podsouvání mám docela zažité.

(Což je z jednoho (mého) hlediska dobře - připadám si jako před 20-ti lety, za "totáče", tedy mladší. [;-))

STK. řekl(a)...

2 Guerrier:
Každý pitomec NENÍ nácek.
Ale co horšího:
Každý nácek NENÍ pitomec!

guerrier řekl(a)...

STK
To máte bezesporu pravdu ale dovolil jsem si jaksi kvůli přehlednosti paušalizovat. No.

Větší vlastenec řekl(a)...

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ !

Pro všechny diskutující : Pokud z nějakého podezřelého důvodu nechcete používat osvědčené termíny „fašismus resp. fašista“, tak VŽDY a BEZPODMÍNEČNĚ uvádějte NÁRODNOST členů nár.soc. stran.
Neboť členem národně socialistické strany byl nejen Hitler a ostatní fašisti, ale i president Beneš a někteří další vlastenci.

„Bylo mi už tehdy jasno (v r.1938; pozn. V.v.), že novou válkou dojdeme k přelomu moderní společnosti, společnosti orientované světově, důsledně demokratické a sociálně a hospodářsky spravedlivější.“
(Pres.E.Beneš, projev při potvrzení ve funkci, 28.10.1945)

***Volte ČSSD a KSČM !***

A.S.Pergill řekl(a)...

to guerrier

Židé byli bezcennými barbary v porovnání jak s Egypťany, od nichž utekli z "otroctví", tak i Babyloňany, u nichž reálně v jakési formě otroctví dočasně byli, tak i Římany, kteří je finálně porazili, zlikvidovali starověký židovský stát a rozehnali je do diaspory.

Tóra není ničím zajímavá: Desatero (které křesťané i Židé vydávají za svůj přínos) je prakticky kompletně vykradeno od Sumerů (i spolu s dalšími částmi Starého Zákona, včetně např. legendy o potopě světa).
V době, kdy se judaistické ideje začaly šířit do Evropy, tak ta měla daleko vyspělejší právní i etické kodexy. Zavádění právních, etických a náboženských prvků tohoto díla bezcenných primitivů znamenalo pro Evropu naprosto jednoznačně civilizační regresi.

Důležité je, že Židé ve jménu své "vyvolenosti" vybíjeli okolní národy i obyvatele území, které lživě prohlásili jejich vůdcové za "zemi zaslíbenou". Je mi líto, ale nevidím rozdíl mezi vybitím obyvatel např. v Babim Jaru nacisty (v rámci dobývání "lebensraumu") a obyvatel Jericha bojovníky Jozue (v rámci dobývání "zaslíbené země"). Akorát to druhé se dá snadněji popírat, protože z té doby nemáme filmy a fotografie. I ideologie, kterou byly tyto činy zaštíteny, byla velice podobná.
Když se k tomu faktu přidají ještě pindy vůdce strany šás (je to jedna z vládních stran v Izraeli), že gojim jsou ďáblem Jehovou určeni k otročení Židům, tak, je mi velice líto, vaše argumentace opravdu postrádá jakékoli přesvědčivosti.

Harpyje řekl(a)...

Aspergill se nenechá zmást žádnými argumenty. A STK mu slastně přichrochtává. Omlouvám se osobě, od které jsem si tento výraz vypůjčila.
Jste, STK, vůbec schopen vysvětlit, jak to, co píše Šaman, souvisí s "PC" a "multikulti". Osobně o této Vaší schopnosti velmi pochybuji.

stk řekl(a)...

Ne Harpyje,
opravdu se nenechám "zmást" vašimi argumenty. Nebudu Vám přese vysvětlovat, že mezitím diskuze uhnula. Vy to víte. Vaše argumentace je argumentací zkušeného advokáta. Množství náznaků, složité konstrukce, bazírování na naprosto přesném významu slov, přenesení váhy argumentace na nějakou podružnou záležitost - ale vážená, ten Váš model světa stejně neodpovídá skutečnosti. Prostě funguje jinak a Vy víte a přesto se snažíte ostatní přesvědčit o tom, že špatně vidí. O totéž se pokoušeli komunisté - u mne přes 40 let a jen necelých 10 na začátku byli úspěšní. Pak jsem pochopil, že to, co mi někdo vytrvale vtlouká do hlavy může být lež.
Opravdu si myslíte, že vaše "útoky z výšky" budou úspěšnější, než každodenní práce tehdejších komunistických manipulátorů? A tehdy to vypadalo, že už se nikdy nedostanu z jejich vlivu - leda bych emigroval. Což jsem z osobních důvodů (dítě, strach, že nenajdu venku slušnou obživu atd. neudělal). Vy patrně ano.
Je to jen vaše úporná snaha vyhrát, přesvědčit mě na dálku o správnosti svého názoru. Jinak...!
Jinak nic. Stane se jen to, že přestanu, jako už několikrát, na čas číst příspěvky s hlavičkou "Harpyje". Nejsem chlapec. A na nic si nehraji. Do hospůdky nechodím nad někým vyhrávat. Nemám žádné ambice zvítězit ve svém názoru. Jen ho nabídnu. Můžete to nazývat "slastným pochrochtáváním" či jinak, je mi to jedno. Poslužte si a VVV se může (pokud uzná za vkusné) přidat. Pokud začne být takto dotěrný ještě někdo jiný z Hospůdky, jen přibude v mém ignore-listu. Bude-li tam většina zdejších štamgastů, přibude na ignore-listu celý lokál. Toť vše.

I tak se domnívám, že jsem Vám věnoval příliš mnoho svého času, Harpyje. Ale měl jsem dobrou náladu, peču linecké a tak jsem Vám v mezičasech odpovídal.
Abyste ale nepodlehla klamnému dojmu: necítím se uražen. Tolik si nefanděte. [;-)

Šaman řekl(a)...

Konečně odhaleni původci všeho světového Zla: Sumeři!
\ :-)

STK řekl(a)...

Mohu si dovolit "slastně přichrochtnout"? Klar! Sumeři!

ÉÉÉ - kdože to vlastně byl před Sumery? Nebyl to náhodou Belzebub osobně?

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak tedy Sumeři jsou původci všeho světového Zla (Zla s velkým „Z“) !
Když to tvrdí Velký Šaman, tak to asi bude pravda. Přesto jsem raději zapátral (pomocí sionisticko-imperialistického vyhledávače), a hle ! Na významných webových stránkách jsem objevil přesvědčivé potvrzení Šamanovy průkopnické teorie : „The Jews came from the area in the world where civilisation commenced and writing was invented, (Sumer in southern Iraq)...“ *)
Takže ti sionisti zničili i Sumer ...
Hrůza !

--------------------------------------------------------------------------------------------------

*) http://www.historyofengland.net/content/view/47/1/

A.S.Pergill řekl(a)...

Harpyje,
problém s vámi spočívá v tom, že vy žádné argumenty do diskuse nepřidáváte. Maximálně nenávistné výkřiky a snahu o dehonestaci soupeřů.

Harpyje řekl(a)...

Teď jste mě ale rozesmál, Aspergille!
Vy, který vydáváte Vaše zrůdné názory za fakta, a máte nejmíň v každém druhém příspěvku výraz "bezcenné hovado", mi budete vyčítat, že nemám argumenty, a že "dehonestuji soupeře".

A.S.Pergill řekl(a)...

Vážená Harpyje:

1. Myslím, že docela přesně specifikuji a rozlišuji, co jsou fakta, a to, co z nich vyvozuji.

2. Nikoho ze spoludiskutujících jsem tu nijak dehonestujícně neoznačil. A pokud takto označím třetí stranu, tak si za tím stojím.

Harpyje řekl(a)...

Vy jste, Aspergille, tvůrcem Vaši vlastních fakt. To, co z nich vyvozujete, je proto naprosto irelevantní.
Vašimi urážkami křesťanství, urážíte nás, bezcenná věřící hovada. Vaše výpadky proti judaismu s hodně hnědým nádechem urážejí nejen Šamana a guerriera, ale i ostatní, kteří sympathisují s Židy. Atd, atd.

A.S.Pergill řekl(a)...

Harpyje,

já, bohužel, nemohu za to, že střízlivá a na holých faktech založená charakteristika abrahámovských náboženství vyznívá jako urážka. Opakovaně jsem tu uvedl, že pokud se věřící nebudou snažit montovat do životů nevěřícím, tak nemám nejmenší zájem jim přát či činit něco zlého. To se týká i toho judaismu.
A pokud budou judaisté jakoukoli na faktech založenou kritiku svého konání prohlašovat za "nahnědlou", tak se jim může snadno stát, že jim pod rukama zhnědne celá společnost. (Viz známá bajka o pasáčkovi a vlkovi.)

MMCH čin dotyčného "lékaře" je natolik hovadský, že je s to eliminovat prakticky jakoukoli antinacistickou agitaci. Celoevropsky a na pořádně dlouhou dobu. "Zlí a blbí" komunisté by takovou kreaturu ze svých řad vyloučili, ani by nemrkla.

Pedro řekl(a)...

Češi nekradou: http://www.super.cz/clanek/44051-britove-nechteji-utracet-za-drubez-hromadne-kradou-vanocni-kruty.html