pátek 17. prosince 2010

MOBY DICK: Co se vyklubalo

Cancy z Cancúnu, marná Finiho snaha, minimální úplatek, spodní prádlo bankéřů a Drobilova rozbuška
*************************************************
Neděle 12. prosince 2010
V Cancúnu zněly jen cancy. Slíbená pomoc rozvojovému světu, pokud půjde, bude brána z jiné pomoci. Rozvojové a úpadkové země dostanou miliardy na boj proti klimatickým změnám - místo peněz na nemocnice, školy a studny. Strategický úkol minulého kodaňského koncilu, udržet vzestup teplot o méně než 2° C do roku 2100 (??!), by stál donátory - čtyřicet bilionů $. Každý rok! Každý takto utracený dolar zabrání drastickým ekoklimatickým škodám ve výši - dva centy...
Evropská unie však hrdě dál máchá antioteplovacím praporem na němž je revoluční heslo: Dvacet! Dvacet!! Dvacet!!! Do roku 2020 snížit emise smrtonosného CO2 o 20 % proti roku 1990 a zajistit 20 % podílu "obnovitelných" zdrojů. (Ty "obnovitelné" zdroje vyprodukují více emisí než neobnovitelné. Přičemž bezuhlíkový atom zůstává zakázaným ovocem.) Soudruzi z Brusele hodlají v Evropě vyhodit alespoň 250 miliard $, což by mělo zmírnit (neexistující) oteplování o (slovy) nula celá, nula pět procent stupně Celsiuse...

Ve střední Evropě zatím hustě sněží a hluboce mrzne, jako by ani prosinec nebyl. Na Liberecko se sneslo půl metru sněhu - jako před 32 lety. Kolik dolarů, eur či korun budeme vyhazovat za deset let, abychom zabránili nástupu středoevropského ledovce???

Potlach Věcí veřejných určil, že by se Véčkaři měli více "profilovat" do jasně stanoveného středu. (Kočičkopejskovým seznamem pravolevých opatření...) Školné by nemělo být zavedeno. "Lidé už ze škrtů mají nechuť k reformám." (Radek John, hlava VV.) Nevadí, že to jde proti koaliční smlouvě. "Jestliže jsme dodnes koaličním partnerům ustupovali, tak nyní je na našich koaličních partnerech, aby naopak akceptovali náš životní prostor." (Vít Bárta, ministr dopravy a Johnův krk.)

Nezávidím socialistům jejich budoucí koaliční partnery...

Pondělí 13. prosince 2010
Občasní demokraté v Praze si zvolili nové vedení. Předsedou se stal, lépe řečeno zůstal jím, Boris Šťastný. Jedinou viditelnou změnou je tedy nový primátor Bohuslav Svoboda. Nová tvář, voliči zakroužkovaná starostka Prahy 2 Jana Černochová, se místopředsedkyní nestala. Na stranickém srazu se nekroužkuje...

Primátor prý poprosí vlivné ouředníky magistrátu, aby odešli. Sám je vyhodit nemůže...

Ministr vnitra Radek John představil soubor 57 opatření ke zlepšení stíhání korumpování. Mezi jinými i to, podle kterého u dopravních staveb bude o zadání veřejné zakázky rozhodovat jen cena! (Nekvalitní silnice asi mohou být, to už je v Česku norma.) Přičemž o ceně rozhoduje zejména zadavatel, tedy úředník ministerstva dopravy: Když si naporoučí sjezdy u každé vesnice a přechody pro losy, pak halt tomu odpovídá i cena. (Zajímavo jest, že taková silnice má třeba přechody pro mamuty - ale nikoli odpočívadla.)

Vláda nemusí šetřit, a přitom dosáhne menšího než 3% schodku v rozpočtu na příští rok. Tento ekonomický zázrak bude zaplacen z 266 miliard korun, ukradených ze soukromých penzijních fondů. Nová pravidla pro důchodové fondy budou platit jen příští rok. Pak asi maďarská vláda bude chtít po maďarských občanech, aby si opět začali povinně šetřit. Aby bylo brzo zase co znárodňovat. Celkový dluh zůstává na 80 % HDP.

Národní maďarská revoluce začala zvláštními daněmi pro firmy v zahraničním vlastnictví. Maďaři začali nadávat, až teď, po znárodnění jejich penzijních fondů. Aby nadávali pouze konstruktivně, o to se má postarat nově utvářená Mediální rada. Její struktura je prý "ústavně napadnutelná" - možná proto už byly omezeny pravomoce Ústavního soudu.

V Maďarsku měly monarchie, fašismus i komunismus silné nacionalistické prvky, je tomu tak i v případě odrůdy místní konzervativní demokracie.

Mrtvá Kočka: "Odkdypak se totalitářským nacionalistům říká "demokrati"?"

"Vašeho manžela nemohu operovat." (Chirurg nemocnice svatého Josefa v Padebornu, Severní Porýní - Vestfálsko.) Operaci štítné žlázy jistému osmatřicetiletému řidiči dodávky provedla vedoucí lékařka - byltě již v narkóze. Šokovaná manželka pacienta si stěžovala vedení nemocnice, ale ani Spolková lékařská komora jí nepomohla. Operace se uskutečnila, i když nikoli původním lékařem, který těsně před operací objevil na rameni pacienta vytetovaný hakenkrajc - jako součást státního znaku 3. rajchu. Zvláštní je, že ta žena nebyla šokovaná ozdůbkou svého muže.

Nešlo o akutní zákrok - jinak by lékař "musel operovat, i kdyby měl pacienta potetovaného hákovými kříži po celém těle". A nepomohla by mu ani výmluva, že je - Žid.

Úterý 14. prosince 2010
"Sazka kategoricky odmítá tvrzení o údajných stamilionových dluzích vůči mobilním operátorům, které se objevily na internetovém serveru iHNed.cz." (Zdeněk Zikmund, Mluvčí Sazky) Vloni přes terminály Sazky proteklo skoro 10 miliard korun za dobití kreditů. Víc, než se prosázelo peněz. A Sazka přitom setrvává v dluzích kvůli nenasytné vysočanské aréně. A tak tedy, nežeby přímo "dlužila", ona jen o několik dní "pozdržuje platby". Naposledy si nechala 200 milionů, které měla mobilníkům odevzdat v pátek, až do dneška...

Mrtvá Kočka: "Do doby, než se to proláklo ven."

Rozhořčený lid protestuje proti diktátorovi. Hoří auta, ve střepy se mění výlohy obchodů, buržoustsky a výsměšně připravené k vánočnímu kšeftu. Čtyřicet zraněných, z toho tři policajti. Stalo se nikoli ve Venezuele, avšak v Itálii. Premiér Silvio Berlusconni ustál zradu přítele Gianfranka Finiho. Bývalému postfašistovi Finimu vypověděli poslušnost tři poslanci z jeho nově přeskupené partaje, kterou vyvedl z vládní koalice. Nepomohlo ani to, že povolal i tři poslankyně těhulky - Silvia podpořily zase tři vládní těhulky. A toto číslo 3 nakonec zvítězilo. Skóre 314:311 v obou komorách parlamentu znamená, že by Fini měl po své porážce opustit místo předsedy sněmovny!

Berlusconi je již měsíce a roky napadán opozicí údajně kvůli své sexuální nezřízenosti, ve skutečnosti jde o odpor proti jeho úspornému balíčku o ráži 25 miliard €.

I na Sibiři mrzne jako na Sibiři. 250 ruských vojáků z posádky Jurga v Kemerovské oblasti bylo hospitalizováno pro promrznutí, 60 z nich dostalo zápaly plic. Vina se klade novým uniformám, které stvořil módní návrhář Valentin Judaškin. Jejich látka je sice odolnější proti ostnatému drátu, ale nikoli proti mrazu. Výměna uniforem, která má proběhnout během tří let, bude stát v přepočtu asi 15 miliard rublů. Tedy celkem - armáda uvádí jen asi 3,3 mil. Kč (5,5 mil. rublů). Možnáže proto, že nové uniformy si mají furťáci propříště platit ze svého. (Poslouchaj, Vondra, to je dobrý nápad!)

Uniformy však nemají takový díl viny na promrznutí vojáků, jako už klasická ruská doktrína srát na své vlastní lidi. Tato doktrína se udržela - zejména v armádě - od Ivana Hrozného, přes všechny cary Nikolaje, Stalina, přežila druhou světovou válku i Gorbačeva. Vojáčci museli dvě hodiny čekat v pětadvacetistupňovém mrazu na "výdej stravy" a spali v nevytápěných halách.

"Žádný z pacientů nezápasí o život." Poměry v ruském vojenském koncentráku přijela vyšetřit komise vojenských prokoušů.

Pražský arcibiskup Dominik Duka navštívil v doprovodu pražského a zemského rabína Karola Efraima Sidona Starý židovský hřbitov v Praze.

Středa 15. prosince 2010

Rusko uvedlo kvůli severokorejským provokacím své síly na Dálném východě do pohotovosti - i s těmi novými uniformami.

Česká koalice prohlasovala úsporný rozpočet. Z hlediska plánovaného schodku 135 mld. Kč i tak třetí nejhorší v historii...

"Jediné mé pochybení je v personální rovině. Mrzí mě to o to víc, že se s některými lidmi znám deset let a spolupracuji s nimi. To se týká Martina Klegy. Z obou [druhým je míněn nejspíše Libor Michálek, oba to ouředníci ministerstva zelenismu] se ale vyklubalo to, co se z nich vyklubalo." (Pavel Drobil, bývalý, právě demisující, ministr života a prostředí , a zároveň místopředseda ODS, v rozhovoru pro Hospodské noviny. )

Bývalý ministr se provinil vpodstatě tím, že jednomu z hajzlíků řekl, ať jde s nahrávkami, které si pořizoval na jiného hajzlíka, na nejbližší policejní služebnu - anebo je raději smaže. Netušil, že hajzlík ho natáčí mikrofonem, zapůjčeným novináři-provokatéry z MfDnes. Hajzlík sice měl své původní nahrávky už od října, což vzbuzuje domněnku, že je chtěl použít k vydírání, nikoli k vítězství dobra nad zlem, nicméně nahrávky poukazují na možný penězovod ze státních zakázek směrem do fondů ODS.

Liberecká černá díra, zvaná Lyžařský šampionát, se opět prohloubila. Dvě miliardy stála, 112 milionů páčí současné dluhy (bez penále a úroků). Dalších 112 milionů žádá vrátit finanční úřad z "nelegálně vyplacených dotací". Bývalý miláček národa Katka Neumannová se diví:

"Vím, že s finančním úřadem jsme řešili přes naše právní zástupce záležitosti spojené s čerpáním dotací. I s tehdejším ministrem Kalouskem jsme hovořili, že některé dotace prostě nelze čerpat podle řádných lhůt. Kdyby ano, tak by se šampionát musel konat o rok později."

Inu, to se stává, časová tíseň - zejména když je ve finále příprav vyhozen hlavní organizátor... Miláčkové národa a papaláši v Česku prostě nemusejí dodržovat omezení rychlosti na silnicích, zákony o střetu zájmů, ani platit dluhy, které nadělali. Tak proč by měli vracet dotace?

Mrtvá Kočka: "Nemají je vracet. Protože je nemají dostávat."

Bývalý senátor a bývalý starosta Chomutova Alexandr Novák (ODS) obdržel dostal trest : Dva roky podmínky a pět milionů pokuty. Zlý čin korupce se udál před jedenácti lety, pan senátorský starosta je zachovalý, a tak mohl dostat podmínku nanejvejš. Pět milionů je nejvyšší peněžní pokuta, kterou lze dát. Alexandr Novák byl odsouzen za to, že přijal úplatek ve výši 40 milonů korun.

Poučení: Když úplatek, tak přes pět melounů, aby vám něco zvostalo...



Čtvrtek 16. prosince 2010

Na vysočině spadl Albatros. Pokácel osm stromů. Piloti se stačili odpálit, předtím však navedli letadlo do lesejčka a zpomalili ho natolik, že po pádu nebouchlo a zastavilo se už po těch osmi stromech. Vojsko zaplatí škodu majiteli lesa. L39 jsou do odvolání uzemněny.

Třiačtyřicetistránkový manuál švýcarské banky UBS stanovuje přísný dresscode pro své zaměstnance. Krom takových samozřejmostí, že se nemají sytit topinkami (česnek) nebo cibulí před jednáním se zákazníky, určuje i - krom pravidel možného sundávání saka - způsob, jak se česat, manikýrovat, vonět, jaké nosit brýle a zuby. (Zuby ne.) Tak spodní prádlo. Tedy ne, že se má nosit spodní prádlo, ale jaké spodní prádlo je vhodné pro bankovního úředníka.

Žena Moby Dicka: "???"

Kolega Junior: "Jakéže služby vlastně má úředník nabízet klientům?"

Kolega Ambrož: "Přesněji osobní poradkyně."

Mrtvá Kočka: "Muže bych nevynechávala."

Do Česka prý tento trend zatím nedorazil. Tedy plně nedorazil. Ta část s těmi tangy...

Eurosčuch v Bruselu přidal do Lisabonské smlouvy dvě větičky, jež umožní vytvořit záchranný fond pro dlužící státy. Na záchraně eura (půjčkách pro zkrachovance) by se prý měli podílet i soukromí investoři.

Dobrý nápad pro krachující impérium Aleše Hušáka. Ale tomu teď radí jiná kapacita - miliardář a podnikatel Martin Ulčák. Aleš se s Martinem zná ještě z doby, kdy Martin ještě nebyl miliardářem, nýbrž prostým předsedou Socialistického svazu mládeže, mladého to předvoje KSČ. Majetek SSM byl v době demokracie řízeně rozkraden...

Stát zdanil emisní povolenky, aby získal prostředky do státního rozpočtu. Dodatečných 4,6 miliard Kč tak zaplatí na daních i ČEZ. O to bude mít menší zisk, ze kterého se vyplácí dividenda - hlavně českému státu...

Vření kolem ministra Drobila neustává. Nahrávač Michálek a) se zachoval skvěle přesně podle antikorupčních pokynů, b) spáchal trestný čin, neb věc včas neoznámil na příslušných místech. Příslušná místa nejsou premiér nebo ministr, ale nebližší policejní služebna...

Michálek byl odvolán z náměstkování, avšak poté, co položil ministrování Drobil, chce zpět na své místo.

Věc už má svůj vlastní seriálový život, který nebudeme pitvat, jen z povzdálí pozorovat barevné proužky dýmu, vystupující z hladiny, pod níž se odehrává skutečný příběh. Příběh, který možná povede až k pádu vlády.

Pátek 17. prosince 2010



Právní výbor Rady Evropy má indicie, podle kterých Kosovská osvobozenecká armáda zavírala koncem 90. let nejen místní Srby (asi 500 zmizelých), ale i kosovské Albánce (asi 100 odpůrců nových pořádků) - aby z nich vyřezávala orgány pro kšeft na černém trhu s krvavým masem. Kosovský premiér Hashim Thaci (jeden z vojenských velitelů u jednotky, podezřelé z této "činnosti") obvinění razantně odmítá.



Sazka nemá peníze. Maximálně splatí dluhopisy - bez slíbených úroků. Zástupci sportovních svazů, kteří se před časem nechali zblbnout Hušákovým letadlem, jsou přesvědčeni, že "Sazka nepadne". Zaručit se za ni svým majetkem (majetkem svých svazů) však odmítli...



Véčka požadují, aby jim premiér Nečas prozradil, "od kdy a v jaké míře s věděl o možné korupci na ministerstvu životního prostředí."

Radek John volá: "Toto bude vyšetřeno." Premiér Nečas (z Bruselu) vysvětluje, proč čin neoznámil policii: "O žádném "činu" jsem nevěděl."



Koalice se na podvečerním potlachu dohadovala tak dlouho, až další pokračování své schůzky odložila na neděli. V úterý se má hlasovat o důvěře vládě. Moby Dick sleduje už od květnových voleb podivné chování véčkařů, kteří kvůli každé kravině vyhrožují odchodem z koalice. Lano, které k nim hází úlisný Bohuslav Sobotka z ČSSD, je nepřehlédnutelné! A Drobilova rozbuška už syčí a vydává proužky barevných dýmů. Po případném pádu současné koalice by mohla nastat situace, že by novou koalici s VV složila ČSSD - s tichou podporou KSČ(M). Nebude záležet ani na mínění členů partaje VV, ani na mínění jejích poslanců (podepsali, že při zradě budou platit pokutu), a nakonec ani na Johnovi. Jak se rozhodne Bárta?



Sobota 18. prosince 2010



Pozorně čtoucí žena Moby Dicka: "Vítku, pamatuj, jak dopadl ten xindl Gianfranko!"

************************************************

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.

Předem dík! >>:)) Moby Dick

88 komentářů:

STK řekl(a)...

Chirurg a hakenkrojc
Sůl nad zlato!
Symbol nad rozum!
Neboli: Tohle je to jediné, co vyčítám Židům já. A jenom se ptám se: Wie lange noch?

Šaman řekl(a)...

Mluvčí nemocnice prohlásila, že mnoho lidí chirurgovo gesto ocenilo jako výraz odvahy...

STK. řekl(a)...

Inu, proti gustu...
Chceme-li táhnout své nenávisti dál jak železnou kouli přikovanou na noze, tak jak je libo. Ale beze mne, prosím. Nehodlám si těmi věcmi zkazit zbytek života.

STK řekl(a)...

A když už tu dišputujeme o takových věcech:
Co by se stalo, kdyby ten řidič měl z nějakého důvodu vytetovanou na rameni Davidovu hvězdu. Nebo rudou pěticípou. Byl by chirurg, (to navýsost "politické" povolání) rovněž celebrován za odvahu?

Šaman řekl(a)...

Nenávist přitáhl do nemocnice především ten - pacient!

STK. řekl(a)...

Jistě. Řidič dodávky. Asi blb.
A na druhé straně chirurg. Vysoce vzdělaný specialista, nejspíš žádný primitiv. Zavázal se kdysi pomáhat bližním (část Aeskulapovy přísahy). A on nám tu provádí selekci jak na rampě. Tebe ano, tebe ne, máš špatný znak na rameni... Opravdu jsou to ty základní hodnoty lidství?

Větší vlastenec řekl(a)...

To víte, vážený STK - to je ta tolikrát zmiňovaná pitomá žlučovitost sionistů.
Oni ne a ne zapomenout ! Oni si snad nechtějí potřást rukama s národními socialisty ?! A přitom by stačilo tak málo; stačilo by si vzpomenout na základní hodnoty lidství.

Co sionistům brání říct národním socialistům (původním i novým) "Co jsme si, to jsme si, od teďka jsme kamarádi. My vám odpustíme Osvětim, vy nám lichvu a macesy s krví árijských dětí." ? No co jim v tom brání ?!?

Mimochodem - kdyby se taková děsivá situace (neošetření Árijce-národního socialisty sionistou) opakovala častěji, neměli bychom my Árijci použít nějakou z tolikrát osvědčených metod boje s agresivním sionismem ?
Jistěže měli; kvůli obraně vlasti, národa a rasy, kvůli udržení našich základních hodnot lidství.

Čest práci a Míru zdar !

stk řekl(a)...

Možná se Vám to zdá VVV velmi velice veselé. Mi ne. Ani vlastní příhoda, ani reakce na ni, ale hlavně mě otravuje ta vytrvalá vzájemná nenávist - už v třetí generaci. Musím tedy konstatovat v souladu s jedním výborným vtipem: "No, když to tak chtějí..."
MMJ: zkuste tu floskuli "lidství" říct tak nějak "po našem".

informace řekl(a)...

Gianfranco Fini, president of Italy's Chamber of Deputies, is a polished, intelligent and witty political operator.
The 58-year-old is also leader of a party that traces its origins directly to the Fascist Movement of Italy's one-time dictator, Benito Mussolini.
##############
Mussolini was the greatest Italian statesman of the 20th Century”
Said Gianfranco Fini Speaking in 1994
##################
(A visit to Auschwitz in 1999 turned into something of an embarrassment, when he was pelted with eggs by local Polish anarchists.)
But Mr Fini has made overtures to Italy's small Jewish community and on a visit to Israel in 2003, he described Mussolini's rule as a "shameful chapter in the history of our people".
Since 2009 Fini has been increasingly critical of Mr Berlusconi – and now alliance with the ex communists Party?
Fini je velka ctizadostiva svine.

stk řekl(a)...

Ještě malinký dodateček, VVV: Princip akce a reakce funguje bezpečně a vždy - takže se nevysmívejte A.S.Pergillovi. Začínám rozumět jeho intuitivnímu strachu. Nožná si časem takový vybuduji i sám. Je mi to líto.

informace řekl(a)...

STK,
Vv paroduje Cs magazin.

STK: Božínku... řekl(a)...

Nemohu parodovat to, co neznám, vážená Informace.

informace řekl(a)...

STK,
Vv ho ale zna, moc jeho prispevku se vztahuje na clanky tam uverejnene. Jako na pr., ze se Cesi nemyjou a smrdi. Anebo o sudetacich.
Anebo paroduje kousky z blogu Hedvicka.

A.S.Pergill řekl(a)...

1. Ten 38 letý řidič nikoho nehnal do plynu nebo na ostnaté dráty nabité elektřinou. Je docela zajímavé, že pro ty, co tyhle věci dělali, mělo spolkové Německo vždy veliké pochopení a spoustu jich nechalo v klidu dožít, ačkoli se o jejich zločinecké činnosti vědělo - tedy jakýsi podivný dvojí metr.

2. Co by se asi stalo chirurgovi, který by odmítl ošetřit pacienta poté, co zjistil, že je obřezaný? Pokud spolková lékařská komora respektuje svá vlastní rozhodnutí coby precedenty, pak asi nic. A pokud něco, pak jsme na nejlepší cestě si ten Ausswitz s celou parádou zopakovat.

3. Speciálně pro Šamana:
Státní znak nebo cokoli jiného podobného těžko poslouží jako důkaz nějaké "nenávisti". A pokud se jako takový vykládá, tak je něco špatně.
Pokud tu např. bezcenná hov@da, neschopná rozpoznat pravo- a levotočivou svastiku, obtěžují či dokonce soudí hinduisty, pro něž je svastika zrcadlová k té nacistické symbolem štěstí a životní síly, uplatňovaným např. na svatebním rouchu nevěsty, případně provádí jiné prudící aktivity, tak nakonec vyprovokují odvetu, která postihne i ty, kdo jim jen přicmrndávali.
Ono stačí, když se množství "větší než kritické" normálních lidí dostane do nějakého podobného průšvihu, nebo jim dojde, že by se do takového průšvihu mohli zcela nezaviněně dostat také, jako se dostal příbuzný, známý, spolupracovník (atd.). A "hodí" to všichni nějaké straně, která bude mít v programu odstranění tohoto rizika.
A budeme v průšvihu, před kterým tady varuji.

Harpyje řekl(a)...

Indicie nejsou důkazy. Dick Marty se už jednou podobně proslavil, když v aféře o tajná vězení CIA v Evropě vznesl různá obvinění bez důkazů. I tentokrát zůstal dlužen jakýkoli důkaz, a měl dokonce tu drzost tvrdit, že není jeho úkolem hledat důkazy (http://www.20min.ch/news/ausland/story/-Ich-musste-Fakten-sammeln--keine-Beweise--23694137). Jeho takzvaná zpráva neobsahuje nic víc, než o pár detailů obohacené fabulace Carly del Ponte, které sama nebyla schopné doložit. Ale svět dychtí po senzacích.

Harpyje řekl(a)...

Dodatek: jedná se samozřejmě o údajný obchod s lidskými orgány.

Harpyje řekl(a)...

Ten 38-letý řidič dal svým tetováním "pouze" najevo svůj souhlas s vyhlazením 6 miliónů Židů. Na Aerzteblattu je pod tímto článkem velmi zajímavá diskuse, a dá se říct, že většina diskutujících má porozumění pro reakci svého kolegy.

A.S.Pergill řekl(a)...

Vážená Harpyje

K tomu obchodu s lidskými orgány: To je povinností státních případně mezinárodních organizací, aby takováto podezření buď prokázaly, nebo přesvědčivě vyvrátily. Faktem je, že důkazy na toto téma se ocitly už před mezinárodním tribunálem v souvislosti se "souzením" Miloševiče (kterého pak museli zavraždit, protože mu nic nedokázali). Jedinou reakcí tohoto "tribunálu" bylo to, že identitu svědků předali k dalšímu "řešení" kosovským islámským teroristům. Přitom právě tento "tribunál" měl a má vyšetřovatele a pravomoci (včetně možnosti vyžádat si asistenci mezinárodních vojenských sil, pokud by to bylo potřebné), takže by pro něj potvrzení nebo vyvrácení podobných obvinění měla být brnkačka. Rozhodně by přitom nikdo ze "ctihodných" soudců neriskoval krk, jako ti novináři, kteří se po téhle stopě pustili.
MMCH, mezi pravděpodobně zavražděnými a rozebranými na orgány je i skupina českých studentů. Ale to jsou vlastně také "slovanští untermenšen", jako ti Srbové.
Takže, je mi velice líto, ale je asi nutno podporovat ty síly, které prohlašují onen "tribunál" (případně další nadnárodní a mezinárodní organizace tohoto typu) za bezcenný, navíc vykrmovaný z našich peněz a přitom pracující proti nám.

A.S.Pergill řekl(a)...

Vážená Harpyje

> Ten 38-letý řidič dal svým tetováním "pouze"
> najevo svůj souhlas s vyhlazením 6 miliónů Židů.
Děsím se toho, s čím vším souhlasí ti, kteří si žádné tetování nenechají udělat.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen ve velké rychlosti, vážený STK :

Strach velkého českého vlastence s.s.A.S.Pergilla není "intuitivní", leč pečlivě promyšlený a mnoha důkazy podložený. Račte prosím číst pečlivěji jeho rozbory hrůz sionismu, křesťanství a ostatních kořenů euroamerické civilizace. (Samozřejmě i jeho analýzu našeho údajného druhého největšího nepřítele, to jest Islámu.)

Onen nešťastný árijský řidič, jenž se málem stal další z miliard obětí agresivního sionismu - ten má asi intuitivní strach. A jak se ukázalo, strach naprosto oprávněný.
Vážně+ v dnešní děsné době aby si jeden dobře rozmyslel, jestli si dát vytetovat hákový kříž nebo ne. Vždyť se opět kdykoli můžete dostat do pracek sionistického "lékaře" ! Jako před válkou !
Naši vlastenečtí předci, v době podobného ohrožení naší vlasti, nikoli náhodou volali po poměrném zastoupení sionistů v nedělnických povoláních. Nikoli náhodou posílali sionisty do lomů, na pole, na kopání kanálů.

Až opět zvítězíme, vážený STK, budeme opět pilně pracovat na odstranění příčin strachu lidu; Vašeho strachu intuitivního i s.s.Aspergillova strachu promyšleného.

Na shledanou v lepších časech.
***Volte ČSSD a KSČM !***

Harpyje řekl(a)...

Tyhle poznatky o "existenci důkazů", "zavraždění Miloševiče" a "skupiny českých studentů" jste získal na Zvědavci, prop.sk, nebo jiném podobně důvěryhodném serveru? Zapomněl jste ale dodat, že zákazníci kosovských obchodníků s lidskými orgány byli "pejzatí". To ve Vašich kruzích platí taky jako ověřená pravda.

Harpyje řekl(a)...

Vynechal jste podstatnou část mudrcova příspěvku, Vlastenče. Akce prý provokuje reakci. To už tvrdili i národní socialisté, že Žid je sám vinen tím, že ho Volksgemeinschaft nenávidí. Ona ta Volksgemeinschaft též trpěla "intuitivním strachem" z agresivního sionismu, a proto vymítila milióny těchto cizích tělísek ze svého středu.

A.S.Pergill řekl(a)...

Harpyje,

Miloševičovi byly odepřeny léky, které potřeboval na své onemocnění. Byly mu podávány léky buď neúčinné (neovlivňující jeho základní omenocnění), nebo jeho stav zhoršující. Není třeba chodit na Zvědavce, vzhledem k tomu, že se o Miloševičúv stav zajímali ruští diplomaté a lékaři, jsem s to zvládnout primární zdroje.

Akci a reakci tu použil STK. Já osobně jsem tento termín nepoužil, přece jen je to učivo až 6. třídy ZŠ.
Nyní zcela vážně: Pokud žijí v jednom státě dvě populace, které se vzájemně nenávidějí a vzájemně si nedůvěřují (což mj. znamená, že i vstřícné gesto druhé strany je chápáno jako nějaký podraz nebo příprava na podraz), tak to skutečně nemůže skončit jinak než průserem velkého formátu. Ještě v případě, kdy obývají relativně izolovaná území, tak se to dá řešit rozdělením státu na dva. Pokud jedna z těch populací má někde jinde národní stát, dá se to řešit odsunem nebo výměnou obyvatelstva (někdy i území).
Pochopitelně se pak vždy najdou na jedné nebo i obou stranách krysaři, kteří situace využijí ke zmanipulování mas směrem k nějakému tomu holokaustu. Jsem toho názoru, že Židé by měli velice intenzívně studovat, kde udělali za Výmarské republiky chyby, které přispěly k takovému vyhrocení situace, které vyneslo k moci nacisty (a ne zakazovat vůbec přemýšlet o tom, zda a jaké chyby tam byly). Pokud budou jenom říkat: "všechny evropské národy jsou méněcenné, protože se u nich vyskytuje antisemitismus", tak se jim může stát přesně to samé, k čemu paní Historie odsuzuje ty, kteří se z ní nepoučili.

A pro vás speciálně:
Nepřeji si to!,
Nepřeji si to!,
Nepřeji si to!!!.
Nemám ale jinou možnost, než bít na poplach a upozorňovat na blížící se průšvih. Exkomunikaci toho doktora, případně jiných blbů, kteří vyhrocují situaci a vedou ji (cíleně, nebo snad i záměrně) ke katastrofě, budou muset udělat Židé sami. To za ně nikdo neudělá.

Anonymní řekl(a)...

Zdá se mi, vážení, že jsem se při svých toulkách dostal na poněkud nepřátelské území. Zdejším zákonům nerozumím - a dost možná ani rozumět nechci. Můj svět není tak naplněný preventivní nenávistí a neodpustitelnými dědičnými hříchy těch druhých. Rád vidím věci bez filtru jakékoliv stranickosti nebo víry. Není mi tu prostě příjemně.

Bude tedy nejlepší tiše vypadnout. STK.

Harpyje řekl(a)...

Doufám, že tu "preventivní nenávist" připisujete těm, kteří nesdílí Aspergilův "intuitivní strach".

informace řekl(a)...

V Rusku vybijeji drubez, nemaji krmivo.
http://www.ilsecoloxix.it/p/mondo/2010/12/18/AMASWHVE-pulcini_milione_mangime.shtml

informace řekl(a)...

Report of Dick Marty
http://assembly.coe.int/ASP/APFeaturesManager/defaultArtSiteView.asp?ID=964
Komentar
http://www.balcanicaucaso.org/aree/Kosovo/Traffico-di-organi-le-accuse-a-Uck-e-Hashim-Thaci

Nebude to jen nejaka kachna, vic vlad o tom vedelo, ale mlcely.

Harpyje řekl(a)...

A v Česku se nedostává rybích vnitřností.

informace řekl(a)...

Harpyje!
Ale jdete, to se se mnou chcete hadat? Hadani nici plet. Budete na vanoce sama vraska. Jak svrkle jablicko.

Jenze jsem sem dala odkaz na report Martyho a zas se ztratil. Pace! Nebudu to znova hledat.

informace řekl(a)...

Tady je
http://assembly.coe.int/ASP/APFeaturesManager/defaultArtSiteView.asp?ID=964

Harpyje řekl(a)...

Vzhledem k tomu, že nekouřím, není o mou pleť nijak špatně postaráno, Informace. Jinak nechápu, jak Vás zmínka o nedostatku rybích vnitřností mohla přivézt na myšlenku, že bych měla chuť se hádat. Snad proto, že jsem nereagovala podle Vaších představ adekvátně na onu zajímavou zprávu, že "v Rusku vybijeji drubez, nemaji krmivo"?

informace řekl(a)...

Harpyje,
uznate sama, ze reagovat na zpravu o nedostatku krmiva pro drubez a domaci zvirectvo odpovedi, ze v Praze nemaji rybi vnitrnisti (kterych nevim k cemu je potrebi) je ponekud divne. No, kdyz to nebylo mineno polemicky, tak prominte. Jinak nechapu, co maji co delat rybi vnitrnosti s vybijenim drubeze, ktere je znakem krize v ruskem hospodarstvi. Podivala jste se na video, jak ta kurata topi v ledove vode nebo pres ne prejizdeji buldozery?
Pujcili mi laskave PC na par minut, tak se s Vami zas loucim.

A.S.Pergill řekl(a)...

Informace,
rybí vnitřnosti budou asi na štědrovečerní polévku.

Moby Dick řekl(a)...

K A.S.Pergillovu: "Židi by se měli zamyslet, kde udělali chybu," pravil Herodes, Antiochos a Hitler. A A.S.Pergill.
Herodes, Antiochos a Hitler svou vlastní chybu nikdy nepochopili.

Šaman řekl(a)...

Vrácen komentář informace z 18:36. Informace, vy jste tu nebyla, takže toto je informace pro Vás: Provozovatel tohoto webu spustil nový antispam, který některé příspěvky háže do koše. Nelíbí se mu zejména ty, kde jsou odkazy - ale ne všechny. Logiku jsme zatím neobjevili...
\ :-)

Moby Dick řekl(a)...

Z listárny Moby Dicka k tomuto týdeníčku:

To jsou hrozny cancy, co tady produkujete, neda se to cist ani s tim polemizovat. Jste, mily pane, dusevni mrzak a neni vam pomoci. Je mi vas lito, ale ani to vam nepomuze. Proc nezacnete poradne chlastat, abyste nemel cas psat takovy blbiny, lidem by se opravdu ulevilo, dekuji, jc.

Jiný komentář z NP:
MOBY DICK: je osvěžující, vyváženě vybranou a koncentrovanou informací o světě kolem nás, obzvláště pro člověka, který měl v jeho sledování pauzu. Díky.
Autor: B.R. Datum: 18.12.2010 12:08

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,
svůj příspěvek z 12:48 jsem psal opravdu ve velkém spěchu; málem jsem kvůli tomu přišel pozdě na schůzku.
Proto jsem se musel omezit na to podstatné; neboť některé věci u nás zdůrazňovat netřeba. Například „princip akce a reakce“ – přece víme, že opravdu funguje bezpečně a vždy. Nám Čechům by sionisti mohli být třeba ukradení, kdyby nás ovšem stovky let nežidili, kdyby nevraždili naše děti kvůli krvi do macesů a svoje vlastní kvůli odpadlictví od tmářského judaismu, kdyby nepomlouvali naše Rukopisy, kdyby neněmčili.
Jenže oni to všechno dělali, takže se pak nemohli divit.

Nyní tedy mohu v klidu napsat, že se mně v příspěvku váženého STK (18.12.; 0:13) velmi líbilo přiřazení tzv. Davidovy hvězdy k hákovému kříži (samozřejmě rudá pěticípá hvězda do této společnosti nepatří). A taky následující příspěvek (0:22) – nějaký sionista dělí lidi na fašisty a ty ostatní. Prostě selekce jak na rampě. Není pak divu, že ubohý bojovník proti sionistickému nebezpečí David Irving je neustále na Západě pronásledován a mučen. Prostě (typická sionistická) nenávist k Árijcům a jejich symbolu už (minimálně) ve třetí generaci.
Už to vidím – jakmile se my Árijci začneme opět bránit proti sionistickému nebezpečí, tak multikulti začnou zase hystericky ječet. Ach jo.

Vlajku výš ! Těsně srazme řady ! Lidové milice jdou klidným pevným krokem.

A.S.Pergill řekl(a)...

Moby Dicku,

Já se velice obávám, že na některé sionisty sedne ono Talleyrandovo: "Nic nezapomenuli, ale ničemu se nenaučili".
Jinak běžně platí, alespoň u šachu nebo go, že mistři se od nadprůměrných hráčů liší hlavně tím, že studují své prohrané partie podstatně důkladněji než vítězné.
Chyby Heroda a Antiocha nejsou zase až tak dobře zdokumentované, ale pokud se někdo poučí z Hitlerových chyb, tak budiž Židům Cthulhu milostiv a vodní sloupec lehký. Zejména v souvislosti s tím, jak pitomé a zjevné chyby dělají oni, respektive ti, kterými se nechávají reprezentovat.

Harpyje řekl(a)...

Máte lepší postřeh než já, to mi ušlo. Ale samozřejmě, ten, kdo pokládá hákový kříž a Davidovu hvězdu za rovnocenné symboly, netrpí preventivní nenávistí, to je jasné. Vidí věci bez filtru jakékoliv stranickosti nebo víry. Tento postoj se dá též nazvat indolencí.
Pro ty, kteří trpí intuitivním strachem, anebo si ho teprve budují, vřele doporučuji tyto stránky: http://www.outsidermedia.cz/ze-sveta.aspx , které sama ráda navštěvuji. Našinec se tam setká se starými známými jako Vodník nebo Oldthinker, a v diskusích se dozví spoustu novinek o nekalých machinacích sionistů, které jednomu mohou skutečně nahnat hrůzu.

Spolubojovníci, padlí v boji se sionisty, v duchu pochodují v našich řadách.

informace řekl(a)...

Tu zpravu o chirurgovi, co odmitl operovat pacienta s hakenkrojcem, jste sem dal, Moby Dicku, s mesicnim zpozdenim.
http://www.repubblica.it/esteri/2010/11/13/news/ha_la_svastica_tatuata_il_chirurgo_ebreo_non_lo_opera-9054304/
(13 novembre 2010)
Nechci Vas kritizovat, stejne byla peknym nametem k potlachu. Nacisti versus zidi to je vecne a vdecne tema.

guerrier řekl(a)...

Ouha Harpyje, to je vážně síla ty stránky. Nebudete mi věřit ale zaslzel jsem ne hrůzou ale smíchy. Nyní chápu nešťastného A.S.P. a jeho paranoiu. Všichni jsou vlastně v pohodě ale ty ďábelské USA a Věčný Žid! Mno, to nejednomu otevře oči.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Boj proti oteplování přináší pozorovatelné výsledky. Zkurvená zima....

Anonymní řekl(a)...

Ad Chirurg. Měl splnit svoji povinnost. Tečka. Co se týče odepření povinnosti kvůli symbolu "nenávisti" a bláboly kolem toho, připomínám, že Eichmannovi byli přiděleni výborní židovští advokáti, kteří dostáli svým povinnostem hájit svého klienta a v jeho prospěch využít všech možností. Souhlasím s tím co Pergill odpověděl Harpyji. A věřím mu, když zdůrazňuje, že "tohle nechce". Denacifikace veřejné sféry ve Spolkové republice Německo byla nedůsledná, mnozí váleční zločinci nebyli potrestáni. Státní orgány kladou všemožné překážky k jejich stíhání a vydání. Trpěly a trpí fungování organizací jako Stille Hilfe. Pod heslem všichni jsme "Volksgenosse". Schumacher antisemita.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ad pacient se symbolem "nenávisti"*) :
I kdyby náš Árijec nakrásně BYL operován nenávistným chirurgem-sionistou, musel by být připraven splnit svoji povinnost, až jeho vlast opět zavolá. Splnit svou vlasteneckou a árijskou povinnost tak důsledně a iniciativně, jako ji plnili jeho přímí předci. Ti přece také nemohli hledět na OSOBU, když bránili naši árijskou civilizaci proti agresivnímu sionismu. Jestli mezi zneškodňovanými sionisty uviděli svého chirurga, nebo lékaře, jenž jim vyléčil jejich árijské dítě, nesměli a nemohli se nechat unést nějakými osobními city.
Samozřejmě, nenávistný chirurg-sionista svým děsivým činem rozptýlil jakékoli potenciální pochyby našeho spolubojovníka; až přijde čas konečné obrany naší árijské civilizace, hrdě ponese symbol Slunce nejen na rameni, ale i na své uniformě.

Zdravím soudruha a soukmenovce Schumachera-antisionistu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

*) Ty uvozovky jsou VELMI důležité - všichni přece víme, že hákový kříž je symbol NAPROSTO POZITIVNÍ, symbol, který byl používán m.j. i našimi slovanskými předky.

A.S.Pergill řekl(a)...

guerriere,

tyhle stránky (a mnohé další) jsou sice "síla", nicméně alespoň část jejich tvůrců a návštěvníků je o jejich pravdivosti přesvědčena. A nakonec se mohou snadno dostat do pocitu zahnání do kouta, kdy je naprosto normální reakcí panický útok. (A ta krysa zahnaná do kouta vás asi nezakousne na místě, ale při troše smůly zemřete po jejích kousancích následně na otravu krve, čímž, ještě posmrtně, splní svou povinnost vůči ostatním krysám.)
Pokud budou sionisté tento strach přikrmovat (ať už cíleně nebo z hlouposti), tak snadno mohou vyvolat podobnou reakci. Případně vyvolat lavinovité šíření této reakce napříč společností. Já být Židem, tak budu ty, co tenhle strach přikrmují, mlátit po hlavách a současně se od nich veřejně distancovat.

Větší vlastenec řekl(a)...

Otázka pro zdejší vlastence-antisionisty :

Vážení vlastenci a vážené vlastenky,
v souvislosti s otřesným případem typicky nelidského sionistického chirurga mně napadla tato myšlenka : Náš árijský spolubojovník si měl PŘEDEM zjistit původ svých ošetřujících lékařů; vyhnul by se tak problémům, a možná i smrti z rukou proradného sionisty.
Ostatně, opravdový Árijec raději zemře, než by přijal pomoc od sionisty; třeba ve formě transfůze sionistické krve. *)

Takže ta otázka : Má se náš Árijec někde v koutě stydět svou neprozíravost, s níž se vydal napospas sionistovi, NEBO se má překonat, a hnát sionistu před další a další soudní instance ?

Děkuji Vám předem za Vaše odpovědi, a přeji hezký zbytek neděle.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

*) Viz např. http://www.zupdom.com/icons-multimedia/ClientsArea/HoH/LIBARC/ARCHIVE/Chapters/InitMeas/Antisemi/BloodTra.html ; nebo http://warchronicle.com/british_3rd_div/soldierstories_wwii/wisewell_letter.htm

guerrier řekl(a)...

Na vás se už nedá A.S.P. rozumně reagovat. Je to jako vysvětlovat něco zarputilému ale mentálně zaostalému děcku jazykem dospělých a čekat že to pochopí. Nemám školení na výuku takto postižených. Netušil jsem že jste tak hluboko zasažen.

Větší vlastenec řekl(a)...

Uh oh.
Už je to zase tady.
Systém smetl do propadliště dějin můj krátký příspěvek. Asi kvůli dvěma odkazům na principiální postoj opravdových Árijců.
Nu což, zkusím to jinak.

Větší vlastenec řekl(a)...

Takže ještě jednou.

Otázka pro zdejší vlastence-antisionisty :

Vážení vlastenci a vážené vlastenky,
v souvislosti s otřesným případem typicky nelidského sionistického chirurga mně napadla tato myšlenka : Náš árijský spolubojovník si měl PŘEDEM zjistit původ svých ošetřujících lékařů; vyhnul by se tak problémům, a možná i smrti z rukou proradného sionisty.
Ostatně, opravdový Árijec raději zemře, než by přijal pomoc od sionisty; třeba ve formě transfůze sionistické krve. *)

Takže ta otázka : Má se náš Árijec někde v koutě stydět svou neprozíravost, s níž se vydal napospas sionistovi, NEBO se má překonat, a hnát sionistu před další a další soudní instance ?

Děkuji Vám předem za Vaše odpovědi, a přeji hezký zbytek neděle.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

*) Je nutno přelstít zdejší sionisticko-imperialistický systém, který vyřazuje příspěvky s jemu nepříjemnými odkazy. Proto si, prosím, zadejte si do sionisticko-imperialistického internetového vyhledávače :
1) Jewish Blood Transfusion to an SA man Source : Yad Vashem Archive JM 11748
2) Jim Wisewell Nursing Orderly First Class, 223rd Field Ambulance, 185 Brigade, British 3rd Division. Part one

Větší vlastenec řekl(a)...

A ještě jedna důležitá otázka, vycházející z příspěvku váženého českého vlastence s.s.A.S.Pergilla (dnes 16:16) :

Co by asi tak náš soudruh a soukmenovec Pergill dělal, kdyby nebyl Čech-našinec, nýbrž Žid ?

Harpyje řekl(a)...

Nenechte si kazit předvánoční náladu nějakými paranoidními výroky o sionistech!
http://www.youtube.com/watch?v=nn2h3_aH3vo
:-)))

Harpyje řekl(a)...

Co by dělal? No to, co dělají všichni self hating Jews! To znamená, že by se jeho paranoidní řeči nelišily od těch, které hlásá jako Čech našinec.

Anonymní řekl(a)...

2 VV : Co by dělal, kdyby byl...Kdyby lecjakej takovej uvědomělej věděl, kdo všechno je v něm namíchanej, tak kdyby byl náležitě uvědomělej tak by se pro záchranu čistý rasy sám otrávil, zastřelil a spálil. Při vědomí toho, kdo všechno tady zanechal své geny, snažím se být sám k sobě uctivý a tolerantní. Schumacher antisemita

Větší vlastenec řekl(a)...

Aha, další sebenenávidějící se nečistokrevná osoba !

Nuže, Schumachrě, jestli máte pochybnosti o čistotě svého árijského původu (stačí pouhé tři generace rasově čistých předků, abyste byl jedním z nás), tak buď klidně a trpělivě vyčkáte našeho opětovného vítězství, nebo se konečně vyřešíte vlastní rukou.

Děkuji Vám předem.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,
Vy si z toho opět děláte smích !
Vždyť autor brutálního seriálu "Simon´s Cat" je podle jména nefalšovaný sionista !

Harpyje řekl(a)...

Ovšem brutální není sionistický majitel zvířete, jak by se dalo očekávat, nýbrž brutální je jeho kočka, která ho terorizuje, a ničí mu domácnost.

Větší vlastenec řekl(a)...

No bodejť, vážená paní Harpyje. Oni se ti sionisti děsně rádi stavějí do role obětí.
A kočka jako agresor - návaznost na žlučovitý comics sionisty Arta Spiegelmana „Maus“ je více než očividná.
Prostě ti sionisti dál táhnou své nenávisti jak železnou kouli přikovanou na noze; kazí si jimi život, otravují mezinárodní ovzduší.
Nesmějí se pak divit, že na jejich akce následuje naše rázná árijská (resp. muslimská) reakce.

Hezký večer přeji.

informace řekl(a)...

Situace s nedostatkem krmiva v Rusku je dramaticka.
Ministerstvo zemedelstvi pripustilo, ze chybi pro zasobovani zivocisnych farem 5 milionu tun krmiva, ktere bude muset Rusko zakoupit v zahranici. Behem pozaru bylo zniceno 4O % urody a sklizene obili je podradne kvality. Porazky dobytka vzrostly oproti normalu o 12 %. I kdyz ministerstvo slibuje, ze doda zvlast postizenym krajum obili z rezervniho fondu, bude problematicke ho tam dopravit pro nedostatek spoju, jako v Povolzi, ktere bylo zvlast zasazeno pozary.
V jiznich krajich Ruska je pry surplus produkce az 14 milionu tun, ale podle Arkadije Zlocevskeho prezidenta obilnicke lobby je technicky nemozne dopravit je do stredniho Ruska vcas.
Rovnez zustal pozadu i novy zimni osev poli, snizil se o 3 miliony hektaru. A na jare by nemuselo byt co zasit, dodava Zlocevskij.
http://www.ilsole24ore.com/art/finanza-e-mercati/2010-11-27/carocereali-ripercuote-carni-064257.shtml?uuid=AYs3WzmC

Harpyje řekl(a)...

Ano, nebo http://en.wikipedia.org/wiki/An_American_Tail, údajná oběť slovanských koček.

Větší vlastenec řekl(a)...

No samozřejmě – kdo jiný než Steven Spielberg může stát za tou provokací ? Cožpak naši starší ruští bratři někdy utlačovali sionisty ?!? Vždyť se jen a pouze bránili zotročení a vyhlazení, plánu bestiálně detailně popsaném v Protokolech sionských mudrců.
Kdo jiný za tím stojí než Spielberg, jeden z těch hloupých sionistů, kteří neustále žlučovitě oprašují vzpomínku na pradávné zapomenutíhodné události. Viz např. film „Schindlerův seznam“.
(Vlastenci a vlastenky, PROSÍM ! To „viz“ myslím obrazně – ne abyste utráceli své těžce vydělané peníze za shlédnutí oné sionistické agitky na českého Němce Oskara Schindlera !!)

* * * * *

Mimochodem, vážená paní Harpyje, Vámi uvedená informace o nedostatku rybích vnitřností v české maloobchodní síti je pravdivá. Což je opravdu DĚSIVÉ.
Co se to děje v naší již tak těžce zkoušené vlasti ? Ať mi nikdo nevykládá, že tento nedostatek je způsoben iracionálním jednáním náš Čechů ! Dobrá, každá ryba má opravdu jen jedny vnitřnosti, takže chtějí-li naši dobří rodáci pouze rybí vnitřnosti bez zbytku ryby (a zahraniční odběratelé zase jen živé ryby), mohlo by dojít k deficitu.
Ale to je vysvětlení příliš přízemní, vysvětlení určené jednoduchým osobám bez náhledu na světové dění. My vlastenci s IQ>90 tušíme, že je za tím určitě něco jiného než údajné iracionální chování našeho inteligentního a vzdělaného národa.
Tušíme další hrůznou kapitolu kšeftování s orgány.
A víme, PŘESNĚ víme, které rozené kšeftaře za to máme hnát před soud dějin.

A.S.Pergill řekl(a)...

to guerrier (16:59)

Váženosti, patrně ani vy nejste schopen chápat, co se vám snažím vysvětlit.
Takže, prosím, berte jako axiom fakt, že v některých lidech mohou některé dnes běžné) aktivity Židů vyvolat strach a následně nepřátelství. Od určitého momentu tento strach naroste natolik, že jednak nebude možné ho aktivitami ze strany Židů a jejich zjevných spojenců utišit, jednak, pokud postihne dostatečné množství lidí, otrevře cestu k nějakému holokaustu II.
Pokud nejste schopen pochopit popisovaný sled příčin a následků, které k tomuto stavu mohou vést, tak to opravdu berte jako daný fakt, asi jako berou dilataci času u Einsteinovy speciální teorie relativity ti, kdo nechápou příslušný matematický aparát (tj. všechno lidstvo vyjma pár desítek jedinců).

Harpyje řekl(a)...

Ten "axiom" existuje pouze ve Vaší choré mysli.
Vaše věčné verbální masturbace točící se kolem nenávisti a násilí jsou známkou duševní choroby. Nechte se léčit, (C)onane!

stk řekl(a)...

Jsem zvědavý Pergille, kdy náš hospodský přijde na to, kdo dělá špatnou službu Židům, když nekriticky obhajuje cokoliv "židovského" - přičemž to asi s židovstvím nemá mnoho společného. Tím vyvolává strach nebo i vztek v těch, kteří do té doby byli k této problematice neutrální nebo příznivě nakloněni. Je to úplně stejné jako o cikánské otázky nebo problémům s islámem. O komunismu nemluvě - to by si ještě mohli mnozí pamatovat! Prázdná hesla, zamlčování pravdy, lži.
Že to nechce pochopit Harpyje mi nijak nevadí, zdá se, že právě toto je jejím životním krédem a cílem (t.j. spor), že je to k (někdy už trochu křečovitému) smíchu VVVV (Velmi Veselému Většímu Vlastenci) mě trochu zaráží vzhledem k jeho minulosti (alespoň té, co přiznal), nicméně pravím s mlynářem "Proti gustu...".

A protože jen tito dva zde provozují své vzdušné tance, slovní akrobacii, není tu pohříchu klidu pro staříky. Nahlédnu tu opět až za čas vážený Pergille, nemám totiž didaktických schopností (a hlavně chuti) těm dvěma tanečníkům oponovat nebo jen pozorovat jejich sebestředné kreace.

Sledujte následující: Teď začnou ti dva vytrhávat některé mé formulace, dávat je do úvozovek a zesměšňovat je. Pochopitelně s tím počítám - ale pohrají si s tím už beze mne. [;-)

Veselé Vánoce, klid v duši, dobrou náladu a porozumění s blízkými i vzdálenějšími lidičkami a v neposlední řadě i zdraví tělesné přeje Hospodskému i všem štamgastům Hospůdky u hřbitova Váš Starý tlustý kocour.

informace řekl(a)...

Poslyste, Pergille,
mate, jak vidim, velky zajem o zidovskou otazku, hledate koreny antijudaizmu uz v antickem svete. Poradila bych Vam, jestli mi to nebudete mit za zle, knihu znameho odbornika v otazkach nabozenstvi a judaizmu historika Petra Schafera "Judeophobia: Attitudes toward the Jews in the Ancient World", kde hleda a rekonstruuje pocatky a puvod dnesniho antisemitizmu. Antijudaizmus byl pritomen uz v antickem Recku a Rimu a pred tim jiz v kulturach stredniho vychodu, v Egypte. V anticko rimske literature se najde dost pasazi, kde se mluvi opovrzlive o zidech. Ale, jak rika Schafer, nejedna se ani tak o rasovy predsudek, nebo o soustavny postoj, jako spis o projev mocenskych zajmu rimskeho imperia. Na priklad doba Julia Cesara, kdy zidovska komunita v Rime zila v klidu a pokoji, takze po jeho smrti na nej dlouho vzpominali, je dokladem toho, ze rimane v podstate nemeli protizidovske predsudky.
Soustavna aktivni judeofobie nastupuje az s krestanstvim.
V recenzich na knihu se zabyvali ale hlavne moderni dobou, propagandou nacizmu, zalozenou na tezi judeobolsevizmu a pak projevy antisemitizmu v poslednich desitiletich, spojenemu s iranskou antiizraelskou propagandou. Nasla jsem i video, kde registruji projevy antisemitizmu v ruznych zemich. Antisemitizmus zesilel hlavne po zasahu v Gaze. Znovu ozivaji legendy “blood libel”, t. zv. antisemitske myty ritualu krve, unaseni a vrazd krestanskych deti atd. A to nejen ve strednim vychode, ale i v jizni Americe, kde je antisemitizmus hodne rozsireny a nakonec i v nekterych zemich Evropy, jako v Holandsku, Francii, Velke Britanii a ve vychodni Evrope.
Kniha vysla nekdy v 98. roce a byla prelozena do mnoha jazyku, po nekolika mesicich vysla i v italskem prekladu, ten je ale uz vyprodany.
Snazte se, Pergille, najit nejaky historicky zduvodneny, neutralni a klidny postoj k problemu, ktery se, bohuzel, stava znovu velmi ozehavym. Prece netrpite starymi antickymi nebo dokonce novodobymi predsudky?

informace řekl(a)...

STK,
ty dva tanecniky nesmite brat tak vazne. Nebudu se o nich sirit, nei to zdvorile, ale jak jste sam napsal, provozuji vzdusne tance, ja tomu rikam salonni kulturpokec.
Piste dal, je tu bez Vaseho rozumneho zasahu tak nejak prazdno. Ledaze byste mel na vanoce jine plany. Ja jsem take na pocatku pocitala, ze zacnu psat az po vanocich, ale nedalo mi to a jsem zas tady, kdyz mi obcas pujci laskave PC. Bez diakritiky.

Větší vlastenec řekl(a)...

Moje minulost, vážený STK, je čistá jak slovo Leninovo. Můj národní a rasový původ jakbysmet, minimálně po tři generace (mám na to doklady z období Protektorátu).
Můj původ třídní je, no, výborný tedy ne (Marxužel soudruzi rodiče byli příslušníky pracující inteligence), ale CHVALITEBNÝ ano (babičku-nečlenku Strany vyvažují předci-zakládající členové obou našich bratrských Stran). Navíc svůj nedělnický původ jsem si již odpracoval, díky Straně, vlastnoručně ve své chlapské profesi.
Co se vztahu k sionistům (Cikánům atd.) týče, hrdě dál nesu čistý štít své rodiny. O hrůzách sionismu (a cikánském nebezpečí atd.) mne již v nejútlejším věku poučila právě ona moravská babička, po celý svůj život zarputile setrvávající v papeženeckých bludech. Moji s.rodiče měli k podřadným rasám vztah zdravě český. Zásluhy mého s.prastrýce na obraně vlasti proti agresivnímu sionismu, buržoasii a německému revanšismu (i fašismu) jsou všeobecně dobře známy (a všelijaké pravičácké pomluvy jsou už naštěstí z Wikipedie vymazány).

Díky tomu všemu, vážený STK, s Vámi doslova SOUZNÍM; jako stejně naladěná struna. Souzním s Vámi, se s.s.Pergillem a se všemi dalšími opravdovými vlastenci – všichni máme oprávněný strach z návratu sionismu a sionistů do naší vlasti, strach z nové éry bezuzdného židění našeho prostého lidu, strach z těch žlučovitých, po našem potu i krvi bažících tvorů.
Ach, česnek je nezažene od našich prahů; sami česnek požírají. Ani svěcená voda nepomůže; vždyť tolik sionistů se dokázalo maskovat svým okázalým papeženectvím.
Ne, zde pomohou jen jaderné pumy a jejich chemicko-biologické alternativy. Současné akce sionistů prostě přivodí reakci, dřív nebo později. Prostě už nemůžeme dál snášet takovou agresi, jež předvádí Sidonová nebo ten zlořečený chirurg.

Vážený STK, moji pokrokoví předci mne poučili, že jména některých slavných osobností není radno vyslovovat před cizími lidmi.Víme oba dobře, že tento vlastenecký čtou agenti všemožných nepřátelských tajných služeb *), takže neuvedu autora výroku, přesně se hodícího na současné ohrožení naší vlasti a našeho lidu sionismem :
Raději konec s hrůzou než hrůza bez konce !

Na shledanou v lepších časech.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Ani je všechny nebudu vypočítávat; stačí napsat, že jde o agenty NWO

Harpyje řekl(a)...

Já jsem na rozdíl od Vás, Vlastenče, vůbec netušila, že existuje nějaká židovská otázka, srovnatelná s otázkou cikánskou, nebo muslimskou.
Český konsens, týkající se muslimů a Cikánů, spočívá, pokud se nemýlím, v tom, že se jedná o osoby "nepřizpůsobivé", které parazitují na většinové společnosti. Z muslimské strany hrozí navíc nebezpečí, že nás jejich barbarské hordy převálcují. Vážený Pergill se sice zmiňuje mlhavě o jakýchsi neupřesněných "aktivitách Židů", ale neupřesňuje, v čem spočívají. Musí se ale jednat o velmi závažné, nebezpečné a odpudivé aktivity, když si podle jeho slov, Židé už zase koledují o další holocaust. Zřejmě něco na způsob onoho židovského chirurga. Osud, který chystá vážený Pergill mohamedánům, není o moc záviděníhodnější. Zbývá už jen cikánská otázka. Jsem přesvědčená, že i pro tuto má vážený Pergill odpovídající řešení.
Kol Tuv.

A.S.Pergill řekl(a)...

To informace:

Díky za upozornění, tu knihu si rád přečtu, pokud se k ní dostanu. Nemám ovšem moc rád termíny "-phobia". Fóbie je neodůvodněný strach z něčeho nebo někoho. Ta neodůvodněnost je tam nutná, jinak to prostě fóbie nemůže být.
Faktem také je, že judaismus (zprostředkovaně přes křesťanství) způsobil pád antické civilizace a propadnutí Evropy do více než půltisíciletého barbarství. Takže u římských a řeckých filosofů se nemohlo jednat o "fóbii", protože následující události ji jasně identifikují jako zcela oprávněné obavy.
Pokud se týká těch Egypťanů, tak Židé (nebo spíš protožidé) byli součástí kočovných národů, které rozvrátily Střední říši. Dokonce je možné, že starozákonní příběh o Josefovi má pravdivé jádro, protože někteří z kočovnických náčelníků užívali titul "faraon", přestože vládli jen kousku Egypta. Vztah Egypťanů k uvedeným národům (včetně Židů) byl asi takový, jako vztah většiny Evropanů k Němcům po druhé světové válce. Tedy opět žádná "fobie", ale zcela racionální vztah založený na nedávné historické zkušenosti.
A takto by se dalo pokračovat i nadále.

A.S.Pergill řekl(a)...

Harpyje,

projev vysokého judaistického duchovního a předsedy jedné z vládních stran v Izraeli o tom, že ostatní lidé jsou předurčeni Židům sloužit jako tažná zvířata, musí vyvolat obavy v každém člověku, schopném si domyslet význam těchto slov (včetně faktu, že jde o slova člověka úzce ideologicky i mocensky propojeného s oficiální izraelskou a sionistickou politikou).
Není na tom nic záhadného. A není to poprvé, co se nějaký židovský / judaistický / sionistický představitel takto odkopal.

Větší vlastenec řekl(a)...

Židovská otázka, vážená paní Harpyje, existuje v podstatě tak dlouho jako Židi. (Nyní se vrátím k elegantnějším výrazům – od doby zatím posledního řešení židovské otázky my roduvěrní Češi už nebojujeme proti Židům, nýbrž proti SIONISTŮM. Vyjde to nastejno.)

Takže, jak správně a vysoce promyšleně píše s.s.A.S.Pergill, ta marginální tlupa nevzdělaných pastevců od samého počátku ohrožovala okolní mocnosti, Egypt, Asýrii, Babylón, Persii, Řecko, Řím. Všechny tyto země postupně musely řešit otázku sionistů; některé ji téměř vyřešily. Jenže se vždy a znovu projevila neuvěřitelná drzost a agresivita sionistů, s níž se vraceli z převýchovných a pracovních táborů v Babylóně, s níž vyvázli z pece ohnivé i jámy lvové.
A když sama Velebná Matka Příroda je nemohla snést, když sionistu Jonáše spolkla velryba, i z té hlubokosti svého mravního pádu sionista drze volá toho svého Hospodina. A co víc : Ten „slavný“ Hospodin mu dokonce tvrdí, že zde není (on, Hospodin) jen pro sionisty, leč i pro pohany (to jest pro nás) !
To je taková sprostota, že ... prostě nemám slov. Vždyť přece každý ví (alespoň každý pokrokový, levicově založený člověk ví), že sionisti, pod vedením svého Jahveho, nás chtějí ožidit, zotročit, sežrat. A nakonec ... No fuj.

Prostě, vážená paní Harpyje, je načase něco dělat. Agresivita sionistů, s níž se znovu a znovu brání konečnému vyřešení své otázky, neomalenost, s níž se znovu a znovu vracejí mezi nás z míst jim námi určených – to vše volá po tentokrát opravdu KONEČNÉM vyřešení jejich otázky.
Do technických podrobností se pouštět nebudu, na to máme mezi námi odborníka. Jen bych se přimlouval k řešení, které by neznamenalo naprosto nutně svržení jaderné bomby na Prahu, nešťastné město, před nedlouhým časem již Judenfrei, leč dnes opět sionistickým živlem skrznaskrz kontaminované.

No dobře, když to jinak nepůjde, tak i s tou atomovkou nad Pražským hradem se smířím. Děláme to přece kvůli našemu národu, kvůli našim dětem.

Vlasti nazdar !

informace řekl(a)...

Poslyste, Pergille,
Urcite budete znat posledni, kdyz ne posledni tak alespon alespon nedavno vydanou knihu izraelskeho historika Shlomo Sanda The Invention of the Jewish People, podle nehoz nikdy neexistoval zidovsky narod jako rasove vyhranena etnie, ale jedna se o nabozenske spojeni bud individui nebo komunit ruzneho etnickeho puvodu, ktere konvertovaly k judaizmu. Na druhe strane pak cast zidu konvertovala k islamu , takze predkove dnesnich palestincu by byli zidi. Rovnez se stavi skepticky k diaspore, evropsti a jini zide by nepochazeli ze stredniho vychodu, ale byli by mistniho etnickeho puvodu. Knihu jsem necetla, vysla v anglictine lonskeho roku, ale bylo kolem ni dost diskuzi. Dokonce se pokouseli dokazat prostrednictvim zkousek DNA, ze se Sand myli, ale k nicemu nedosli.
Ted jsem nasla clanek jednoho alzirkeho inzenyra Chems Edine Chitoura, podle nejz by dnesni talibanci byli potomci zidu.
Davam Vam na nej odkaz, je ve francouzstine a italstine. Napiste, co si o tom myslite.
http://librisenzacensura.files.wordpress.com/2010/11/talebani_ebrei_pro.pdf

Harpyje řekl(a)...

Pan profesor Chems Eddine Chitoura netvrdí, že Talibánci jsou potomci Židů, jeden z tzv. "ztracených kmenů. To se domnívá izraelská organizace jménem Shavei Israel. ("Our goal is Outreach to Lost Jews").
The activities of Shavei Israel focus on:
• Descendants of Anousim (crypto-Jews in Spain, Portugal, South America and elsewhere);
• Descendants of the Ten Lost Tribes of Israel (such as the Bnei Menashe of India);
• Subbotniks (descendants from a group from Russia who has converted to Judaism);
• Kaifeng Jews (descendants from an assimilated Chinese community);
• Hidden Jews from Poland (descendants from Jews adopted by catholic families during the Second World War or Jews that hid their Judaism during the communist era)
Pan profesor si pouze klade otázku, co by bylo, kdyby Talibánci byli Židé, aby, jak jinak, došel k závěru, že Israel je rasistický stát, který nerespektuje mezinárodní právo, etc blabla.
Články pana profesora jsou ryzí antisemitské litánie, jak se na Araba sluší a patří, a jejich informační hodnota = 0.

Harpyje řekl(a)...

Polyhistor s.a s. Vorovka ve svém článku "Nežidé se narodili proto, aby sloužili Židům" taky konstatuje, že " TOHLE JE OFICIÁLNÍ VÍRA SIONISTŮ ŘÍDÍCÍCH IZRAEL! Nenenechme se mýlit, že jde jen o ojedinělý extrémní výrok! Tato doktrína je obsažena ve všech judaistických textech. Samotní Židé, kteří se z Izraele odstěhovali, hovoří o tom, že jde o rasistický stát. Původní semitské Židy- Sefardy, kteří s Palestinci po staletí žili v klidu, považují přistěhovalí vládnoucí Aškenázyové za nižší kategorii lidí a nazývají je "kooshim"- negři."
A to není vůbec antisemita. Zrovna tak jako vážený Pergill.

Větší vlastenec řekl(a)...

Náhodou, vážená paní Harpyje, ctihodný professeur nebojuje jen proti sionismu, ale též proti imperialismu.
Odkaz sem nedám, protože sionisticko-imperialistický systém blogu by můj příspěvek vyhodil; nechť si tedy každý najde a přečte ´Professeur Chems Eddine CHITOUR: ''Le choc des civilisations en marche'' ´.
A také si určitě přečtěte, VŠICHNI vážení vlastenci a VŠECHNY vážené vlastenky, vynikající článek ctihodným professeurem citovaného spolubojovníka (Kim Bredesen Was 9/11 an inside job?). Ano, jde o další přesvědčivý důkaz děsivého sionisticko-imperialistického spiknutí, zaměřeného proti našim muslimským bratrům.

Proletáři všech zemí, spojte se !***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Dovolím si všem vlastencům a vlastenkám doporučiti též diskuzi pod článkem ctihodného professeura Chitoura. Je opravdu velmi podnětná; některé pasáže jako by byly opsány přímo z tohoto vlasteneckého blogu.
„...Personnes, si ce n’est les propagandistes eux même, d’un choc de civilisation contre les pays et populations islamiques ne peut tirer un avantage politique de cette stratégie du chaos orchestrée par les extrémistes fascistes du gouvernement des USA.Cette stratégie du chaos entretenue par les dirigeants américains dans toutes les régions du monde et maintenant centrée et accentuée sur le moyen orient, notamment sur l’ensemble des peuples musulmans allant jusqu'en Afrique sub saharienne.Les groupes terroristes opérants dans les pays arabes et, maintenant dans tout le Sud du Maghreb sont pilotes par les USA .“

Už abychom se konečně zbavili okovů NATO a EU ! Už abychom svým obnoveným bojem proti papežencům a Evropanům pomáhali našim muslimským spojencům, jako kdysi husité !

Harpyje řekl(a)...

Tohle taky není špatné: http://www.mondialisation.ca/index.php?context=va&aid=21460
Mohamed Ed Doura enfant martyr : le courage de Charles Enderlin. Už je sice dávno prokázané, jak se celá ta věc odehrála, ale pan profesor trvá na tom, že nevinné dítko Mohamed al Doura bylo zavražděno příslušníky kruté sionistické soldatesky.

Harpyje řekl(a)...

http://video.google.com/videoplay?docid=-4132096967965768990#

Větší vlastenec řekl(a)...

Máte pravdu, vážená paní Harpyje. Už x-krát byla celému světu ukázána pravda o smrti ubohého Mohameda al Doury (a také o 9/11, „přistání na Měsíci“ atd. apod.).
Prostě, jak správně píše Michael Anthony Hoffman II., náš spojenec v boji agresivnímu sionismu, „It is the standard policy of the Israeli army to murder Palestinian children.“ A též „It is as if a different dimension has come into existence, the dimension of the Master Jewish Race, the only people in the cosmos entitled to behave worse than the Nazis.“
Ještě prostěji : Jak správně píše s.s.Pergill, za holocausty, ten minulý i všechny budoucí, si sionisti mohou sami.
Tečka.

Harpyje řekl(a)...

Má tam taky něco na téma obchod s palestinskými orgány. Jedno z velmi oblíbených antisionistických témat.

Větší vlastenec řekl(a)...

DOMÁCÍ ÚKOL
pro všechny opravdové české vlastence a vlastenky :
Kolik slov „žid“ resp. „židovský“ obsahuje projev, který přednesl prezident ČSR Edvard Beneš při svém potvrzení ve funkci, před Prozatímním Národním shromážděním republiky Československé, dne 28.10.1945 ?
(http://www.just.wz.cz/view.php?cisloclanku=2007040101)

POZOR ! Správnou odpověď nutně potřebujete pro zvládnutí další látky !

A.S.Pergill řekl(a)...

Harpyje,
pokud by u nás předseda jedné z vládních stran prohlásil něco podobného v opačném gardu (tj. dehonestujícího Židy), tak by byl tou stranou velice rychle suspendován (možná i způsobem ne zcela odpovídajícím stanovám), nebo by se ta strana rychle stala nevládní (i za cenu vládní krize) a zcela jistě by to vedlo k rozsáhlému odsouzení ČR, možná i sankcím, jak na úrovni EU, tak i na úrovni OSN.
Tady na tenhle výrok proběhlo tiskem pár velice opatrných a vlažných, spíše formálních, odsouzení, a to je vše.

A.S.Pergill řekl(a)...

Informace,
minimálně je historicky doloženo, že muslimové po porážce některé komunity vybili všechny muže a "nezpůsobilé" ženy a zbytek žen si rozebrali za manželky a konkubíny. To se týká i židovských komunit, které muslimové zholokaustovali na Arabské poloostrově už za života Mohameda.
Takže nepochybuji o tom, že mezi muslimy v oblastech, které násilně ovládli, se budou vyskytovat i geny Židů.
S těmi konverzemi místních obyvatel na Židy bych byl opatrnější. Judaismus není misijní náboženství (nemá cenu vytvářet "nadřazenou" elitu, a pak do ní nabrat většinu zbylé populace). Spíš bych to viděl na "přirozený genetický drif" mezi komunitami, sdílejícími stejný prostor. Mohlo k tomu přispět i znásilňování během pogromů.
Za ten odkaz děkuji. Podívám se, leč obávám se, že francouzština jest mi španělskou vesnicí.

informace řekl(a)...

Odkaz Vv. nas ale zavadi na docela jine tema, nebo spis serii temat a to osobnost prezidenta Benese, jeho program vybudovani socialne demokratickeho statu, reseni problemu narodnostnich mensin, odpovednosti valecne emigrace londynske a moskevske a samotneho prezidenta za osudy statu v povalecne dobe, hlavne odpovednosti nebo vine za unorovy prevrat.
Zaroven je s temito tematy spojena i otazka, i kdyz dost hypoteticka, jakou cestou by se byl vyvijel ceskoslovensky stat, jehoz zakladem melo byt socialne demokraticke politicke a ekonomicke zrizeni, zalozene na decentralizovane administrativni soustave statni moci
a ustredne rizenym planovanym hospodarstvim s velkou oblasti zestatneneho prumyslu, bank a zemedelstvi, kdyby byl jeho vyvoj nebyl nasilne prerusen v unoru 48. O techto otazkach existuje cela rada mineni, jak exilove tak emigracni a v neposledni rade soucasne politicke reprezentace, zakladajici se v nekterych pripadech na archivnim historickem materialu, jindy zase jen na tendencnich clancich zapadniho tisku. Takze je obcas dost nesnadne se v teto spouste protikladnych mineni orientovat.
Byla socialne demokraticka soustava tim pravym resenim pro spolecnost, ktera se rekonstruovala po valecnem rozruseni anebo to byl zcela utopicky projekt, i kdyz nechame stranou ten nejhlavnejsi faktor a to stalinske expanzivni plany? Byla by mohla socialni demokracie v Ceskoslovensku fungovat, jako fungovala na pr. ve Skandinavii? Totiz jinymi slovy, kdyz tu otazku trochu prevratime: byl povalecny program socialni demokracie jako statniho a ekonomickeho zrizeni opravdovym vyjadrenim skutecnych idealu a planu exilove reprezentace anebo jiz tehdy byl ustupkem Stalinovi, ktery chtel mit na zapade soustavu t.zv. lidovych demokracii, kterymi by mohl snadneji manipulovat? Ustupkem neprozretelnym, ale snad v dane situaci nutnym nebo spis vynucenym?
Bylo by snad pozdeji Ceskoslovensko dospelo ke svemu Bad Godesberg?

informace řekl(a)...

Sorry, Pergille
nic jsem v anglictine od prof. Chems Eddine Chitoura nenasla. Asi ho nepovazuji za tak moc duleziteho.
Ale je to zajimave, prave to preni o osudech zidu jako naroda. Na jedne strane mame mytus heroickeho naroda, ktery prezil vsechna nestesti a pronasledovani v dejinach a, i kdyz roztristeny do vsech dilu sveta zachoval si svou kulturni a nabozenskou identitu (jako na pr. pise Edith Bruck v Chi ti ama cosi? a v ruznych clancich). Na druhe strane sami izraelsti historici a politici popiraji existenci tohoto roztristeneho naroda jako komunitu etnicke a rodove souvislosti.

informace řekl(a)...

Kosovo a mytus liberalni intervence
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/dec/15/balkans-report-blairs-liberal-intervention?INTCMP=SRCH

Pedro řekl(a)...

Ad A.S.P. 8:04
Banu Kurajza (Bani Qurayza)

žibřid řekl(a)...

Poznámky příležitostného návštěvníka:
- Maligní kožní zbarvení pacienta ve tvaru hákového kříže měl správně chirurg odstranit, nikoli pacienta odmítnout léčit ;-)
- Římskou říši nevyvrátilo křesťanství, nýbrž stěhování národů. Přeživší římská kultura, v té době značně pokřesťanštěná, přežívala ve městech, odkud také pronikla mezi barbarské kmeny Germánů a později Slovanů a samozřejmě i Hunů, Maďarů a podobné svoloče, ze které pocházíme.

Bohatého Ježíška všem, křesťanům zvláště, přeje
žibřid

Šaman řekl(a)...

Kosovo a mytus liberalni intervence od informace z 21. prosince 2010 9:46 vytaženo z koše, kde leželo jako spam. Já to tam nedávám...
\ :-/