pátek 25. února 2011

MOBY DICK: Vítězný únor a jiné perestrójky

Pohyb tepelných akcií, peníze v půlkách, polepšení důchodci a divení se divení
*****************************************************
Neděle 20. února 2011, Den nenásilného odporu
Ve východolibyjském Benghází proběhly nenásilné protesty proti čtyřicetileté diktatuře plukovníka Muammara Kadáfího. Vojsko je rozehnalo střelbou z kulometů.
Cizinci utíkají.

CDU v Hamburku propadla, získala jen 21,9 %, zatímco opoziční Sociální Partajní Demokraté 48,3 %.  Což v mandátech značí absolutní většinu. Letos proběhnou volby ještě v dalších šesti spolkových zemích. První hned na konci března v Bádensku-Würtenbersku, kde si to CDU pokaňhala neústupným prosazováním rekonstrukce stuttgartského nádraží a potřením protinádražních demonstrací.

Nová předpověď minulosti: Za padesát let vzrostla průměrná roční teplota českého vzduchu o více než 1° Celsiuse. Hlásí klimatolog Jan Pretel. Vyplývá to z výpočtů Českého hydrometeorologického ústavu, které vycházejí z dlouhodobých řad měření.
Mrtvá Kočka: "Pretel to nezměřil - on to spočítal..."

A proč? Aby dospěl k výsledku, který by veřejnost sežrala. Profláklý oteplovač Pretel ještě říjnu 2009 tvrdil: "Průměrná roční teplota v Česku se za posledních deset let zvýšila o 1,1 stupně Celsia."

Před padesáti lety se zase globálně ochlazovalo a spisovatelé sci-fi volali: "Ledovec se blíží!"

Že meteorologové nemohou říci, jak bude za tři měsíce, to chápu. Nechápu, že se klimatologové odváží říci: Oteplovací trend bude v dalších desetiletích pokračovat. Nenastane tedy zlom, jak někteří vědci předpovídají.

Mrtvá Kočka: "Pretel není klimatolog, ale Zelený Khmér."

Žena Moby Dicka: "No on má nakonec pravdu - když si vybere dva vhodné body na tom grafu pohybu teplotních akcií!"

Miliardář Radovan Vítek vzkazuje Sazce a jejím akcionářům přes média: Koupím vás i s vašimi dluhy. Za rovnou miliardu. Za víc nestojíte. Ta miliarda "představuje patrně jediné peníze, které v souvislosti se Sazkou ještě uvidí".

Pondělí 21. února 2011, Světový den mateřského jazyka
Pohřební průvod včerejších obětí nechal plukovník Muammar K. ostřelovat minomety. Obytné čtvrti bombardují vojenská letadla. Následník trůnu Sajf Kaddáfí slibuje "bojovat do poslední kulky". Barel ropy Bren stoupl na 105$.
Cizinci utíkají, ubikace zahraničních dělníků jsou plundrovány.

Bafuňáři ČSTV, polekaní Vítkem, se chystají změnit stanovy Sazky: Novým ředitelem společnosti se podle ní nemůže stát nikdo ze současného či minulého představenstva. Nic osobního, Aleši! Vítek už to současným zachráncům spočítal: Sazka, když ji nepustí, je přijde na osm miliard...

Bývalý přednosta Českomoravského fotbalu František Chvalovský obdržel předvolávku k soudu. Po 10 letech trestního stíhání. Krom fotbalistů kšeftoval i s prasečími půlkami, přičemž prošustroval 1,5 miliardy korun. Přesněji: prošustroval je Komerční bance (= jejím klientům). Soud má rozhodnout, zda se udál trestný čin či nikoli. Ty prachy jsou už - v půlkách.

Česká vláda a čeští lékaři budou ctít dohodu: Lékaři stáhnou své výpovědi, jen pokud ve středu vláda schválí memorandum, na němž se dohodl ministr Heger se zdravotnickými odbory.
A zároveň česká vláda ve středu schválí memorandum, jen pokud do té doby (13:00) lékaři stáhnou své výpovědi.

Čemu nerozumíte?

Dálniční nadchody a podchody pro medvědy a losy nás už stály 3 miliardy korunek."Ekodukty" potřebují rovněž udržovat - za třicet let tak spolyká každý z nich další miliardu - na prořezávání porostu, například. Zvířecí pěšinky nebo okus od divoké zvěře nehrozí - pokud nebudou jeleni chodit nakupovat do hypermarketu. Jeden takový zvěrodukt naši stavbaři zrobí za čtvrt miliardy, přičemž za Českým lesem ji dokážou postavit za 100 milionů (v přepočtu).

Mrtvá Kočka: "V Bavořích nežijí tak statní medvědi".

A nikdo je tam neporcuje. Určitě ne ve Frisinkách u mnichovského letiště, kde mají nákladního medvěda v městském znaku....

Úterý 22. února 2011, Evropský den zločinu
Lybijští demonstranti byli napadeni střelbou z vojenských vrtulníků. Začaly dny násilného odporu - část vojska přešla na stranu povstalců. V Benghází jsou zapalovány státní úřady a dobývána kasárna.
Poslušnost diktátorovi M.K. začali vypovídat ambasadoři - od Singapuru přes Prahu po Washington. Protesty vypukly i v hlavním městě Tripolisu. Odcházejí první ministři z vlády.
V zemi proti neposlušným občanům zasahují černí žoldáci z Afriky i bílí žoldáci z východní Evropy.
Cizinci utíkají, letiště je přeplněné. Několik Čechů vzali na palubu letadla Ukrajinci - místa měli dost. Přijíždějí lodi různých států každý stát posílá lodě speciálně pro své občany.

Barel Brentu = 106,40$.

Armáda na ochranu ústavního pořádku bude povolána i v presovětském Bělorusku, jak slíbil místní diktátor Lukašenko. Armáda je zárukou stability, stejně jako byla nedávno v Egyptě, raduje se Alexandr Grigorjevič. Zbytečně. Soudruh prezident si jaksi nepovšiml, že ano, armáda zachovala v Egyptu stabilitu - avšak soudruh prezident Muhammad Husníjevič padl...

Ukazuje se, že zemětřesení ve zdravotnictví se nakonec nebude konat. Čeští protestující lékaři v Praze a Jihočeském kraji již "stahují výpovědi". Přesněji: Žádají o souhlas s odvoláním své výpovědi, ve smyslu §50 odst.5 zákoníku práce. Ke zrušení výpovědi dojde jen tehdy, jestliže s tím druhý účastník souhlasí. "Zpětvzetí" výpovědi musí být provedeno písemně a stejně tak souhlas druhého účastníka s odvoláním výpovědi musí být proveden písemně do termínu, kdy má skončit pracovní poměr.

Nikoli všichni ředitelé nemocnic souhlasí se zpětvzetím. Nabízejí zato nový pracovní poměr - s nástupním platem a zkušební dobou a nově běžícími lhůtami pro různé věrnostní benefity. Nabízejí to, co by nezaměstnaným doktorům nabídl pracák...

Nejlepší doktoři stejně odejdou do zahraničí. Anebo si založí vlastní praxi? Jako v Americe? Děkujeme!

Zlý ministr financí Kalousek (TOP 09) nehodlá dát (jako ručitel) 77 milionů Kč na zapravení úroků k dluhům za Kongresové centrum pražskému magistrátu (současné vedení ODS + ČSSD = zdroje jsou/ šetřit se nemusí, plán připraven ještě za Béma). Podle Kalouse nemá smysl platit úroky, ale rovnou celou jistinu. Tu by ministerstvo zacálovalo - a převzalo od města celý Pakul, jenž by pak rozprodalo ve své režii.

Firma Haguess dodá Praze 300.000 nových openkaret. Zejména pro mládež a důchodce, kterým nestačí stravovací průkaz do školní jídelny nebo občanka, aby revizorům prokázali svůj věk.

Žena Moby Dicka: "Jakým revizorům? Dopravní podnik přece za 3 miliardy pořídí turnikety pro medvědy, losy, totiž pro všechny cestující - včetně psů, koček a hadů v nepropustné schráně."

Nová sada Opencards bude stát pražský rozpočet - to se ještě neví! Ale zdroje jsou! Proslulý Karel Březina (ČSSD) slibuje, že se ty karty ani platit nebudou muset. Tedy teď. Část licencí bude možno zaplatit zpětně. Asi z prodeje Pakulu...

Mrtvá Kočka: "To už bude starost nového zastupitelstva."

Bývalý zoologický ředitel Petr Fejk od 1.3. nastupuje na místo - ombudsmana kvality Českých drah. Až se budete ptát, kde je lampárna, tak právě tam bude sedět...

Zemětřesení na Novém Zélandě zahubilo 75 lidí a pobořilo město Christchurch, kde spadla i věž místní katedrály. Několik set lidí je nezvěstných. Toto mějme na paměti, když budeme příště hovořit třeba o "zemětřesení v důchodovém systému"...

Středa 23. února 2011, Den Sovětské armády a sovětských námořních sil
Východ Libye je v rukách "povstalců", čti - nespokojenců. Odkud vzali zbraně? Nu přece - od těch žoldáků a od vojáků. Ti se na východě bratří a na západě střílejí.

Oficiálně je 300 mrtvých, podle italského ministra zahraničí Franco Frattiniho tisíc. Fratini varuje, že se na Evropu přivalí záplava až 300.000 uprchlíků.

Evropa opět osvědčuje svou neakceschopnost. Osm tisíc úředníků "ministryně zahraničních věcí" lady Ashton čeká na příkazy - od koho?

Pozemní hranice do Tuniska a Egypta jsou pro uprchlíky uzavřeny. Vodní hranice do Itálie rozevírají svou náruč. Evropa prý dá Itálii 100 milionů € na regulaci uprchlické záplavy - jen je proboha nepouštějte dál! Evropa hodlala Kaddáfímu dát 5 miliard € ročně za to, že na svém území zadržuje 1 až 1,5 milionu uprchlíků z centrální Afriky. Ti se zatím do evropské civilizace dostávali výhradně přes egyptsko-izraelské hranice...

Finanční odborníci, predikující asi stejným způsobem jako jejich kolega Pretel (pravítkem, a to nikoli logaritmickým) uvádějí, že se cena ropy "může" vyhoupnout až na 220$/barel. Samozřejmě, že "může", a jednou té ceny jistě dosáhne - při tom, jakým tempem klesá dolar... Ale s ohledem na 2 % libyjských dodávek světu, s ohledem na nasyslené zásoby a s ohledem na těžební možnosti dalších zemí OPEC budou cenu šponovat hlavně vyjádření odborníků typu Pretel. Americká ropa je v klidu. Nicméně je dobré natankovat u českých pump - zdražení na ně dorazí v úterý. Asi padesátník na litr Natural95. To by dosáhla průměrná cena benzinu skoro na hranici 35 Kč. Někde i víc. Někde i míň!

Taky důvod proč by se měla začít Evropa pohybovat. I když štikou je zatím Itálie: musí být. Libyjští investoři drží v prackách italské akcie v hodnotě deset na desátou €! (Poznámka ženy MD: 10 miliard.)

Budí se také Čína - strachy z arabského viru. O Muammarově slibu, že "rozdrtí demonstrace pomocí tanků" nehovoří. Čína má v Africe svoje zájmy - někde je přímo zastoupena politicky i hospodářsky, v Libyi zatím jen obchodně. A má zde také 30.000 pracovníků, z nichž už nejméně tisíc bylo oloupeno a vyhnáno z ubytoven. Poslala pro ně 1 letadlo - ale velké. Airbus 330.

Lidový Ž-pao zatím vysvětluje čínskému lidu "jak správně chápat nové změny a nové rysy domácí a mezinárodní situace". V Číně taky: je už desítky let u moci jedna vládnoucí klika, není zavedena demokracie, existuje rozpor mezi průmyslovým pobřežím a chudobným vnitrozemím... Ještěže nemají Araby.

Mrtvá Kočka: "Jenom Ujgury."

Probudili se menšinoví akcionáři Sazky - Sokoli i Orli, sportovní svazy i olympský výbor - a hodlají se svými 20 % spolurozhodovat o záchraně potápějícího se obra.

Česká vláda schválila lékařské memorandum, tedy dohodu lékaře ministra s mistry lékařského uměleckého řemesla a vše, co měla v plánu.

Čtvrtek 24. února 2011
Ropná pole pod Benghází byla obsazena rebelujícím lidem/ východními libyjskými kmeny. Brent vyšplhal ke 120$/barel, načež se zlomilo pravítko a klesl pod včerejších 111.

"Ústava mluví jasně: vezměte jim zbraně." (Muammar Kaddáfí v televizním projevu, kde nespokojence označil za živly, které Al-Kájda omámila drogami.) "Dává jim halucinogenní pilulky do kafe s mlékem." Lepší než Jakeš na Červeném Hrádku! Libyjský kůl v plotě si nevšiml, že tuny zbraní a výbušnin na východě země odnesli dezertující vojáci, kteří je dobrovolně nevrátí.

Tedy tu munici už vracejí - alespoň částečně. V bojích o město Zavíja, 50 km od Tripolisu.

Švýcarská vláda prohlásila, že zmrazí Kaddáfího účty.
Žena Moby Dicka: "Vždyť ve Švajcu žádný nemá? Tak proč slibují jejich zmrazení?"

Mrtvá Kočka: "Právě proto!"

Bin Ládín k arabskému dominu mlčí. Nejspíš proto, že je více arabské než muslimské. Nejspíš proto, že vzbouřenci chtějí žít jako lidi a nikoli pod jhem náboženských příkazů a náboženských fýrerů. "Není to jen porážka. Je to katastrofa, nejhorší věc, která se Al-Káidě stala od jejího založení." (Pierre Filiu pro Wall Street Žurnál) Egypťan Ajmán Zaváhrí, takto dvojka za Ládínkem, varuje, že naděje osvobozujících se Arabů na normální život v normální demokracii jsou pouze "tužby většiny, bez ohledu na hodnoty, morálku nebo ideologii".

Snad má alkejdovec pravdu, když hovoří o "většině"!!!

Dvacetiletý Arab ze Saúdské Arábie byl zatčen v USA. Hodlal vyrobit bombu a použít ji proti základům americké svobody a prosperity: Měla zničit nějakou vodní nebo jadernou elektrárnu. Anebo zahubit George Bushe juniora...

Naposledy startoval raketoplán Discovery. Veze k Mezinárodní kosmičeské stanciji a jejím šesti kosmonautům šest astronautů, modul Leonardo, plošinu pro práci ve vesmíru, náhradní díly a další zásoby. Sedmým členem posádky je Robonaut 2 (též R2, či Ártú).

Do tepelného štítu Discovery narazilo několik minut po startu několik úlomků z vnější palivové nádrže. On se tak nějak už loučí. NASA šetří - k posledním letům raketoplánů už necvičila náhradní posádky...

K ISS odstartují ještě letos naposledy i raketoplány Endeavour a Atlantis. Další američtí kosmonauti poletí už jen ruskými Sojuzy. A novými soukromými vehikly. Nevím proč, ale vzpomněl jsem si na scifárnu "Dřevěné kosmické lodě".

Mrtvá Kočka: "Barack ji asi četl taky."

České zdravotní sestry už nehodlají otročit na nočních směnách za doktory. Když už si vymohli zvýšení platů, tak ať za ty prachy nechrní!

Pátek 25. února 2011, Den vítězství československého pracujícího lidu
Asi stovka lidí se v dnešní slavný den účastnila pietního aktu u hrobu soudruha prezidenta Klementa Gottwalda v Praze na Olšanech. Soudružka poslankyně Marta Semelová, vyzdvihla datum 25. února 1948 jako "významný mezník v historii České republiky, který zahájil sociálně a ekonomicky nejúspěšnější období". Hlavním řečníkem byl předseda československých komsomolců Lukáš Kollarčík: "Tehdy se z vůle lidu rozhodlo, že v této zemi bude vládnout pracující člověk, který nedovolí, aby bylo reakcí, žoldáky Západu, zmařeno velké dílo národní a demokratické revoluce přerůstající v revoluci socialistickou... Dějinný význam Vítězného února v tomto směru je nezpochybnitelný... Gottwaldova úloha se pochopitelně neomezuje jen touto jeho mimořádně významnou zásluhou. Obdivujeme jeho státnickou moudrost zvláště proto, jak řešil naše vnitřní problémy... Vítězným únorem se doširoka otevřela cesta k budování socialismu u nás."

Mrtvá Kočka: "Komunisti na krchově. Tam patří. To já tam nikdy nepáchnu!"

Libyjské ropné společnosti snížily denní produkci zhruba jen o polovinu na 500 až 750 tisíc barelů. Průmyslové země mají v současnosti velké přebytky zásob. Saúdská Arábie hlásá připravenost pokrýt mikroskopický výpadek libyjské produkce. (Saúdové denně vypumpují okolo 8,5 milionů barelů, jsou schopni dodat až 12 mil b/d). Ceny ropy Brent se stabilizovaly kolem 110$/b. Zejména vinou odborníkům s pravítem - kteří snad musí být placeni petrolejovými princi!

Stále více se zdá, že připravovaná důchodová reforma je pouze záminkou pro zvýšení daní. Více jiní jinde. Povzdechněme si s autorem citovaného článku z HN, Ladislavem Tajovským:
"Většina novinářské obce navíc opakovaně papouškuje říkanky o nespolehlivosti soukromých penzijních fondů. Dovede si někdo představit fond, jehož představitelé by používali rétoriku těch, kteří spravují naše odvody (tedy budoucí důchody) dnes? Ti veřejně přiznávají, že když nedojde ke zvýšení příjmů systému, je klidně možné, že prostředky dosud odvedené zmizí v nenávratnu."

Alespoň jedna dobrá zpráva: Důchodci si "z dlouhodobého hlediska" polepší! A to až o několik desítek korun měsíčně.

Premiér Petr Nečas v titulku Hospodských novin slibuje: "Zvedneme DPH, ale fakticky snížíme daně." Petr "je překvapen, že je někdo překvapen", tedy zvýšením DPH. K předvolebními slibu ODS nezvyšovat daně ozřejmuje: "Přečtěte si má vystoupení před volbami. Tam jsem kladl důraz na nezvyšování přímých daní. DPH je nepřímá daň. A sjednocení sazeb DPH je přece dlouhodobý záměr ODS, související se zavedením rovné daně. To jsme říkali už v roce 2002."

Tak nikoli "zvyšování" daní, ale jejich "sjednocování"? (Tedy krom chleba a zeleniny. Je ananas zelenina nebo ovoce?) Abyste pak nebyl překvapen, Petře...

Před jedním dnem a 25 lety nastoupil k moci Michail Sergejevič Gorbačev. Pozdější první a nakonec i (zatím) poslední prezident SSSR. Častokrát jsme si se ženou Moby Dicka říkali, jestli je tak prefíkaný anebo blbý, když tou svou perestrójkou fakticky demontuje "světový tábor míru a pokroku". Miška Hovorka byl však přesvědčen, že po odstranění několika drobných chybek lidožravého režimu si národy světa musí zvolit nejlepší cestu svého rozvoje svobodně: A to tu socialističeskou. Tomu zřejmě věřil. A od toho roku 1986 prosazoval tuto svobodu volby z pozice nejmocnějšího muže našeho lágera. A že to pak ale jelo rychle!

Mrtvá Kočka: "Byl blbej. Díky mu za to!"

Sobota 26. února 2011,
Žena Moby Dicka: "Jestli ona ta důchodová ferorma není spíš - důchodová perestrójka..."
************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

16 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

OPRAVA :
Vítězný únor nebyla žádná "perestrojka". Byl to zmařený pokus o puč, a potvrzení nastoupené cesty ke spravedlivému společenskému zřízení, k zajištění neopakování "Mnichova", ke štěstí všeho lidu.
Více třeba zde : http://www.kscm.cz/article.asp?thema=2742&item=54140 , nebo v každé lepší učebnici dějepisu.

Čest práci a Míru zdar !

Anonymní řekl(a)...

Chtěl jsem přidat komentář s adresou yarda (zavináč) zoznam.sk a vrátilo se mi to, že adresa URL obsahuje nepovolené znaky. Tak alespoň tady:

IMHO vynikající lidé z pravicových stran i jiní VIP se usilovně snaží, aby se právní a demokratickou cestou (jak jinak, když jsme právní stát a vycinkali jsme si demokracii) vítězný únor (březen, duben..) co nejdříve opakoval

informace řekl(a)...

Dnešní italský rozhlas:
další nepokoje na střením východě. Manifestace v Jemenu, Tunisku, Egyptu, Bahreinu.
Izraelská letadla bombardovala pásmo Gázy.
Hoří rafinerie v irácké Banji.
Tímto se s vámi loučím až do poloviny března.
Nehádejte se mi tady.
h...://www.grr.rai.it/dl/grr/notizie/ContentItem-03b46cbd-671e-44e4-85de-7efe73ecbff7.html

Harpyje řekl(a)...

To se Vám povedlo, Moby Dicku!
"CDU v Hamburku propadla, získala jen 21,9 %, zatímco opoziční Křesťanští demokratičtí unionisté 48,3 %."

A.S.Pergill řekl(a)...

Nemožnost prokázání věku pomocí obecně platného OP je na žalobu, která by v jakémkoli právním státě musela být úspěšná. Ovšem, v ČR má ta lobbysticlká parta kolem Opencard koupené i soudy.

Moby Dick řekl(a)...

Tak to se mi povidlo, Harpyje. Samože opoziční sociální partajní demokraté...

Moby Dick řekl(a)...

Kolega h. buddemeyer na Psu poznamenal:
Datum: 26.02.2011 06:50
Co kdybychom to udelali tak, ze bychom se zaridili podle 21 stoleti. Dneska maji pocitace v kazde rodine takze je mozne aby kazdy obcan, kazdeho statu, hlasoval sam o sobe a za sebe. Potrebovali bychom tedy ve vlade jen par odborniku v tom kterem oboru a lide by jejich navrhy zakonu a predpisu jen schvalovali celonarodnim hlasovanim. Panove!!! To by chom nemeli zadne problemy z duchody ponevadz by zustaly penize co vlada utrati, stratilo by se lobovani, tezko ovlivnit cely narod, A prestalo by se krast z verejneho!! Zda se to jako pohadka, ale je docela mozne ze za takovych 200 let, az ty opicky od ruznych politickych stran ve vsech zemich, prestanou lidi bavit, to muze byt i zkutecnost. Bohuzel, ja uz tady nebudu, a to je skoda. Chtela bych to videt, jak panove z vlad si hledaji normalni zamestnani, kde musi neco opravdu delat a ne jen lhat na hube. Skoda ze tu nebudu!

Ha. Ha. Prakticky totéž prosazoval právě před 160 lety K.H.Borovský. Dvě století uplynula, takže máme počítače, a místo absolutistické vlády vládu s absolutní většinou.

Nad blbci hořekoval již kolega Šekspír před 400 lety.

A nad demokracií jiný kolega: Největší její slabinou je to, že hlavní slovo a moc získává skupina demagogů - trubců. Její dravější část řeční a jedná, kdežto zbytek sedí kolem řečnických tribun, bzučí a nesnese, mluví-li někdo něco jiného, takže v takovém ústavním zřízení je všechno, s výjimkou něčeho mála, spravováno právě takovými lidmi.

Platón si toho všiml někdy před 2,5 tisícei lety, jestli se totiž zase nepletu.

>>:))

Anonymní řekl(a)...

Vážené dámy, váženi pánové
Čemu říkáte rozum?

Myslíte si, že přislušníci jednoho z mnoha živočišných druhů žijícicíh na Zemi, přislušníci kteří si sami sobě dali honosné jméno Homo Sapiens, jsou schopni objektivního získávaní údajů, jsou schopni objektivního zpracování údajů, jsou schopni objektivního rozhodování?

Podívejte se na diskuse, podívejte se na to jak různí diskutéři si vybírají subjektivně údaje, které subjektivně vyhodnocují, a na základě takového subjektivního vyhodnocení podávájí subjektivné řešení. Řešení o kterém si myslí, že je absolutně platné ve všech bodech časoprostoru. A jsou ochotni se do krve hádat s ostatními, kteři taktéž podávají svoje subjektivní řešení.

I to co jsem napsal, vyšlo z mého subjektivního shromažďovaní údajů, z mého subjektivního posuzování.

Život člověka naučí, že vše na tomto světě přináší zklamání, pouze Bůh ho nezklame když se plně k Bohu obrátí. Zklamání není způsobené zlou mocí, která člověku nic nepřeje a vše kazí. Celé lidstvo je neustále zklamané, protože touží po věcech které nemůže mít. A i když je dostane tak tyto věci jsou pomíjivé a lidstvo je ztratí. Anebo tyto věci nesplňují očekávání a proto lidstvo neuspokují. Pouze obrácení se k Bohu je jedinou pravdou v životě. Sri Aurobindo
Mnoho Lásky a Moudra Vám přeje Hledající

STK řekl(a)...

Sobota 26. února 2011, STK:

Kamsi odešel skvělý člověk, spisovatel, bojovník a žid, který si nikdy nestěžoval na svůj osud.

Jmenoval se Arnošt Lustig - a to jméno jej nejspíše zavazovalo.

Dneska večer je větší tma, než jindy...

Schumacher antisemita řekl(a)...

A moudrej. Ach jo.

Větší vlastenec řekl(a)...

Arnošt Lustig byl žid ? Zajímavé. No, není to vyloučeno; nesledoval jsem podrobně jeho životní dráhu.
Každopádně A.Lustig byl Žid, vážený STK. Avšak vírou byl našinec, alespoň po většinu svého života : byl ateista, a dost dlouho komunista. Pár let vedl českou verzi Playboye, ale v poslední době se naštěstí vrátil ke svým pokrokovým kořenům – úzce spolupracoval s Jiřím Paroubkem, Jiřím Krampolem a Milošem Schmiedbergerem.

Čest jeho památce !

stk řekl(a)...

...hoď kamenem.
Začínáte nám trochu Harpyjovatět, Větší Vlastenče. No nic...

Anonymní řekl(a)...

-jednoznačně největší judaistkou jest v součastné době v zemi české slečna Bc.H.Lukešová.Vždyť ten ďedula má pravdu. Komouši se měli dávno vystěhovat do Ruska nebo na Kubu, šmejdi zločinečký.

-výrok slečny.

-nemá chybu.

Anonymní řekl(a)...

-pak ještě jeden výrok na Čt1,kde v souvislosti s sčítáním lidu zaznělo : Lidé pod stanem nebo pod mostem.

-jsem rád,že není nic utajeno.

Anonymní řekl(a)...

-Má na starosti náš celosvětový byznys, korporátní řízení celého holdingu," sdělil serveru Týden.cz, který informaci přinesl, spolumajitel VAE Controls Group Leo Matloch. Podle něj se firma s Topolánkem dohodla loni koncem léta. Na místo nastoupil přede dvěma měsíci

-naopak,je dobře,že se o vsetínského burana někdo postaral.Firma určitě jeho přijetím neprohloupí.Jeho vstupní akvizicí jest jeho pyj.

Větší vlastenec řekl(a)...

Obviňujete mne bez důkazů, vážený STK.
Zaprvé nehodlám opustit vlast (a to ani s vědomím Stranických orgánů), za druhé nemám ambice dosáhnout vzdělání srovnatelného se vzděláním vážené paní a zrádné emigrantky Harpyje (chybí mi k tomu pár bodů IQ).

Takže mi raději vysvětlete, prosím, kde berete přesvědčení o příklonu A.Lustiga k židovské víře.
Děkuji Vám předem.

Chválím-li sám sebe, má chvála nic neznamená.***Volte ČSSD a KSČM !