čtvrtek 3. února 2011

ZASLÁNO: Kdo je tu debil?


(Autor: STK)
    Stávají se podivné příhody. V Egyptě hrozivě roste zárodek možné příští války, v USA je sněhová kalamita století, chumelí a chumelí, ale v našem městě uhlí a oceli se klidně krade, jako by se nechumelilo...

    Ale k věci. Zachoval jsem se jako hlupák. Když jsem včera přišel z ústavu, zastrčil jsem klíče od bytu do zámku abych si uvolnil ruce na rozepnutí bot.

Tak se stalo, že, klíče zůstaly v zámku i když se dveře od bytu za mnou zavřely. Ráno jsem opět odcházel, chtěl jsem si vzít své klíče, abych se dostal do svých prostor v ústavu - a nebyly na věšáčku. Prohledal jsem všechna místa, kde bych je mohl v rotržitosti odložit - negativní. Vzpomněl jsem si, že když jsem snídal, pes od sousedky pod námi usilovně štěkal. I zašel jsem za sousedkou (taky se stěhuje, i ji pan domácí poděkoval ze mnohaletý pobyt a pravidelné placení nemalého nájmu a umožnil ji najít si jiný byt dle vlastního výběru), zda si něčeho nevšimla. Ptala se mě, kdo že to byl, kdo před sedmou od nás odcházel. Protože nikdo u nás nebyl, žena v posteli, kocouři s ní a pak už jen horké kafe na stole v kuchyni a ospalý já, zabylo mi náhle zcela jasno.
    Klíče si někdo v noci tiše vytáhl a teď si přišel za dveře poslechnout, zda jsme už odešli z bytu, aby si z bytu v klidu vzal to, co potřebuje, co se dá dobře zpeněžit. Proklel jsem se nahlas, ale velmi sprostě - a začal vymýšlet, co s tím. Problém nebyl v klíčích od bytu. Zámek stojí i s klíči necelých 700.-, výměna je hotová za minutu. Velký problém byl ve dvou univerzálních klíčích od dvou budov našeho "ústavu", které pasují cca do 19-ti různých dveří. A za těmi dveřmi je věcí za desítky, téměř stovky miliónů korun, za které ještě pořád odpovídám. Některé z nich se dají odnést po kapsách a i když je jejich zpeněžitelnost nepatrná, způsobená škoda by mohla být obrovská, až nenahraditelná. Je sice pravda, že klíče do takto poskládaných zámků se dají vyrobit jen v továrně FAB na základě pověření, karet a jiných opatření, ale zloděj měl můj originální univerzální klíč. Takže výměna 19-ti speciálních zámků a desítek klíčů s různými oprávněními - odhadem koštuje 30 000.- Kč. Budu muset jít za správcem budov, rychle se přiznat a zahájit záchranná opatření, ať se nic důležitého neztratí. A pochopitelně je zaplatit. Podle jmenovky na dveřích a s použitím strejdy Googla se totiž dá lehce vypátrat, který že to ústav tak pravidelně navštěvuji.
A ostudu budu mít po celém ústavu: ...Kocourovi už to nemyslí, měl by už raději jít rovnou do důchodu. Prdůch jeden sklerotický...
    V nouzi jsem se začal vciťovat do role zloděje a snažil se odhadnout jeho příští kroky. Taková speciální empatie. Prý je to nějaký seriál v TV - "Myšlenky zločince" se to jmenuje. A usoudil jsem, že to čípek zkusí znova. Bafnu ho za ruku a klíče budou zase moje. Jenže ouha. Co když je to mladý, silný chlap a uteče mi pochodech dolů? Já už ho nedohoním. Takže jinak. Schovám se v bytě u sousedky o patro níže. Budeme potichu pít kafe a sousedčin pes, který štěká vždy a na každého, kromě domácích, nás upozorní. Až bude čípek v našem patře, vyběhnu ven a odříznu mu cestu.
    Jak jsem řekl, tak jsem i udělal. Nahlásil jsem do ústavu, že dnes nepřijdu, ať si poradí beze mne, žena zůstala doma a já šel k sousedce na kafe. Neuplynula ani hodina a pes (podvraťák z útulku, škaredý, ale nesmírně milý) začal hlásit, že za dveřmi je někdo cizí.
Potichu jsem se přiblížil ke kukátku - a uviděl jsem ho, jak stoupá po schodech k sousedčinu bytu. Jenže on se díval taky a viděl, že někdo zastínil tu malinkou dírku v kukátku a rychle pozpátku zmizel za zatáčku točitého schodiště.
    A udělal jsem další chybu. Ve snaze ho chytit (co když se vyplašil a už nepřijde) jsem rychle vyběhl - ale pan zloděj už jel výtahem z pátého patra dolů. Vzpomněl jsem si, že když násilím odehnu roh výtahových dveří, kontakty se rozepnou a výtah se zastaví. Vrazil jsem do škvíry svůj skvělý švýcarský nůž, zapáčil - a zastavil výtah. Chvíli bylo zespoda slyšet nějaké bouchání, tak jsem běžel dolů - a zjistil, že jsem měl smůlu. Výtah se nezastavil mezi poschodími, jak jsem doufal, ale téměř přesně v poschodí prvním a chlápek se z výtahu nějak dostal ven.
    To už opravdu nevypadalo nadějně. Vrátil jsem se domů, vzal si náhradní klíče a šel se přiznat do ústavu. Ale ještě předtím jsem si vzpomněl, že se někdy dá ukradený mobil nebo doklady od zloděje "vykoupit". Takže jsem svoji drahou polovičku instruoval, že pokud zloděj ještě  přijde, ať mu nabídne za vrácení svazku klíčů tisícovku - a žádnou policii. Říkal jsem si, že zloděj to snad zkusí ještě jednou, kolem dvou hodin, s nadějí, že ti lidé přece musí odejít aspoň na odpolední - nebo pro novou vložku FAB. Dohodl jsem si ten pro mě nepříjemný rozhovor se správcem budov a najednou mi volá žena. Že prý už tam zase byl, mluvili s ním a že přes "prostředníka" je ochoten ten obchod uzavřít. Ať teď nechodím domů abych ho nevyplašil. Za deset minut mi volá znovu, ať si přijdu domů pro své klíče. Tak jsem se vydal na šestiminutovou cestu domů. Klíče už ležely na šicím stroji místo tisícovky, kterou jsem tam nechal na uskutečnění obchodu a žena i sousedka se tvářily vítězně. Co vám mám líčit - holky to zvládly na jedničku.

    Vyprávěly mi to takto: Ani ne půl hodiny po mém odchodu se najednou mainský kocour, který spává na Singerce v předsíni vzbudil a rychle zmizel se staženým ocasem v hloubi bytu. Je to zbabělec - tohle dělá vždy, když přijde někdo cizí. Takže žena šla po špičkách ke kukátku a za dveřmi stál on. Drobný, asi padesát, popelavé vlasy, šedý knírek, modrá bunda s hnědými nášivkami a světle modré čisté džíny. Na nohách Martensky. Tentýž chlápek, kterého viděla odcházet ráno sousedka a potom přicházet já. Moje žena rozrazila dveře, ale zapomněla na pojistný řetízek a chlápek se dal na velmi rychlý ústup. Ale stačila zakřičet na sousedku loutkoherečku a ta s křikem vyběhla z bytu a zastoupila mu cestu. Chlápek viděl, že proti němu stojí dvě odhodlané ženské, sice nevelké, ale vybavené mocnými hlasy a křičí na něj, co tu pořád obchází, že ho znají, že ví, co chtěl udělat, že budou volat policii a ať okamžitě "Navalí ty klíče!" Chlápek silně znejistěl, napřed motal cosi o tom, že je do sousedky zamilovaný a že ji přišel "sbalit", ale když viděl, že na zmateční řeči obě dámy reagují větší a větší podrážděnosti a větší hlasitostí mluveného projevu, tak přestal blbnout a jenom prosil, ať nikoho nevolají, že ty klíče hned vrátí. Ale že se musí poradit "s prostředníkem" který je má u sebe. Odešel o patro níž, tam potichu setrval asi dvě minuty, pak se vrátil - a nesl v ruce ten můj svazek klíčů. A co prý za to. Bylo mu řečeno, že dostane tisícovku (žena mu s ní vytrvale mávala před nosem) a nebude se volat policie. Že mi nejde o ten klíč od bytu, že se stejně stěhujeme a dáme tam jiný zámek, ale že jsou tam další klíče od všeho možného a že se mi nechce nechat dělat jejich kopie a proto mu nabízím tento obchod. Chvilku zkoušel licitovat, že tisíc je málo, ale byl upozorněn, že si ho obě dámy dobře prohlédly a že zavolat policii je v době mobilů dílem okamžiku. (O tom, že policajti bleskově přijedou si ale nedělaly iluze. Když se nás před lety pokoušeli vyloupit a vykopli dveře, policie dorazila za dobrých dvacet minut....)
Tak ten slušně oblečený zloděj s perfektními falešnými zuby (kompletní protéza, jak to odhadla moje žena) rezignoval, odevzdal klíče, dostal bankovku a urychleně opustil bojiště,  stále se ujišťuje, že nikdo nevolal policii. Ještě na schodech volal, že "...nemá žádné kopie, žádné kopie..."  Některá bezpečnostní opatření ovšem tento "profík" tvrdě zachovával - na rukou prý měl pořád bílé plesové rukavičky...

    Ani ne za pět minut jsem dorazil i já. Už jsem mazaného "zločince" v domě nepotkat, jen dvě rozjařené dámy, které mi hned za tepla políčily, jak to se zločincem sfoukly. Chlápek jim prý dokonce nabízel, že udělají "švédskou trojku", ale obě dámy se shodly na tom, že kdyby mu řekly ano, chlápek by asi zcela konsternován hodil ty klíče na zem, pohrdl penězi a prchal daleko rychleji, než s tou "poctivě vydělanou" tisícovkou. Vyměnil jsem pro jistotu FAB za novou, kterou mám připravenou do nového bytu a začal se tichounce radovat.
    Takže mě obě dámy zachránily před ostudou v ústavu a ušetřily mi hromadu peněz a starostí. Musím tedy konstatovat: Dobře jsem se oženil a mám prima sousedku. (Bohužel už jenom pár týdnů. Stěhujeme se každý jinam.) 

S takovými ženami není problém pokořit svět!
To ti hloupí "macho" machometáni nechápou a proto nutně musí prohrát!

Poznámka: Podobnost popsaných dějů a postav se skutečnými událostmi a osobami může být jen zcela náhodná!

75 komentářů:

Šaman řekl(a)...

Čtyři úhly pohledu na událost:
Pesimistický: Kocour se stresoval, děsil a úpěl pod představami a nakonec ho obrali o tisícovku.
Optimistický: Kocour vydělal 30.000, které nemusel utratit, upevnil svou víru ve schopnost ženy a neudělal si ostudu v ústavu, protože tohle tam nikdo nečte. (Sisisi istej, STK?:)
Realistický: Zloděj sehrál pro zúčastněné divadlo, přímo psychodrama či moderně řečeno realityšou. Pro tři diváky stály vstupenky jen tisícovku? To já jsem jednou cikánce za divadlo s hádáním z mé ruky vysolil dobrovolně dvě stovky - a představení přitom trvalo pouze pět minut!
Šamanův: Mám příspěvek na dnešek skoro bez práce a můžu jít do hospody, šak je čtvrtek!
\ :-)

žibřid řekl(a)...

Ze života, pro poučení - díky, S.T.K.

Tess řekl(a)...

Ha, to se mi stalo předevčírem!
Teda ta anabáze se zabouchnutím klíčůch venku.
Jenomže my jsme malej panelák o osmi bytech a oboje spodní dveře se zamykaj, takže když jsem vystresovaně ráno hledala klíče, našla jsem je pořád zvenku trčet v zámku...
To, že by nějakej zloděj byl tak fikanej, aby si mezi tou asi sedmou večerní a osmou ranní šel udělat kopie (od bezpečnostního by je beztak sotva kde udělali) a, hlavně, pak ty klíče šel zase strčit do zámku, nepředpokládám.

(P.S. Stalo se mi to už podruhý.)
(P.P.S. otci se to už taky stalo!)

informace řekl(a)...

Za mnou se jen zabouchly dveře od bytu, když jsem zalívala kytky na odpočívadle a tak jsem musela volat hasiče. Doma zrovna nikdo nebyl. Od té doby si dávám pozor, hasičům to trvalo tři hodiny, než přijeli. Byli prý někde hasit požár. Ale moc práce jim to nedalo, jeden vstrčil mezi dvě křídla dveří pevný list z plastiky a jel s ním dolů, druhý se o dveře opřel a bylo to.
Že se dveře tak otvírají, jsem věděla, ale měla jsem jen malou cedulku z plastiky a ta se mi ohnula.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Ještě, že tak. Pozoruhodná náhoda. Nic to, že si někdo zapomene klíče v zámku nemohl předpokládat. Že by náhodný zloděj ? To mi nesedne. Nebo si toho všimli při tipování bytu ke vloupání ? Nemá pachatel přes někoho vazbu na ten barák ? Při čtení mě napadaly velmi ošklivé myšlenky co bych s ním provedl, a že v takovém případě šaría není špatný výmysl. Při bohatosti trestních rejstříků by leckteří museli mít rukou jako chobotnice....

drak řekl(a)...

Takové věci se prostě čas od času stávají, člověk není stroj a chyb se prostě dopouští. Jak říká jeden můj kamarád to je jen otázka statistiky a času. Mě osobně se to stalo 2x, poprvé šla chvíli po mě sousedka, zazvonila na mě a klíče mi dala, to byla docela klika. Podruhé se mi to stalo jinak, takže jsem si zabouchl klíče zastrčené do zámku zevnitř dveří, takže to ani nešlo otevřít zvenčí náhradními. Museli jsme volat zámečníka a bylo to za 1000. Někomu z děvčat už se to přihodilo rovněž, to pak bylo za 700 a výměnu.

Snažím se víc hlídat sám sebe, když manipuluji s tak důležitou věcí jako jsou klíče, snažím se myslet jenom na to a na nic jiného. Také jsem oddělil klíče naše domácí od pracovních a od poštovní schránky, tam se totiž také dají zapomenout, nejednou jsem nosil klíče ponechané visící v zámku poštovní schránky mým sousedům. Teď mám tedy jeden pidisvazek a 2 normální. Samozřejmě, že to nedokáže zamezit případnému spáchání nějaké koniny úplně na 100%, ale určitě to významně snižuje pravděpodobnost a minimalizuje případné následky.

Určitě bych po tom stěhování namontoval tu podezřelou vložku zpátky, kde byla a novou bych si vzal do nového bytu, škoda peněz.

Dámám vyřiďte mou poklonu, zvládly to na jedničku :-)

Já mám kolem sebe samé ženské a k tomu navrch 2 kočky. Dávno z vlastní zkušenosti vím, že se dámy ani kočky nemají podceňovat. Ty mé dámy, když je jim něco proti srsti, dokážou ztropit vyrvál srovnatelný s kanonádou bitevní lodi třídy Iowa, v takový okamžik je radno být aspoň kousek opodál :-)

EK řekl(a)...

Pátý pohled.(element)
Kdo není připraven, je překvapen!
Platí: vždy připraven!
Čest.

A.S.Pergill řekl(a)...

Kocoure,

1. Klíče tohoto typu mám na pásce, kterou si ráno dám na krk a sundám ji až před vlezením do postele. Zamykám i odemykám tak, že mi plandají na krku. Znám se, nedělat to, měl bych podobných zážitků a výdajů neurekom.
2. Otisknout ty univerzální klíče do mýdla nebo podobné hmoty je záležitost pár minut a skoro vždy se dá najít nějaký "neoficiální zámečník", který podle toho otisku vyrobí funkční klíč. Kopírovací frézky sice šetří čas a způsobují, že v klíčové službě může pracovat v podstatě mírně vycvičená opice, ale kvalitní zámečník by mohl takový klíč po pár hodinách perné práce v domácí dílně vyrobit ručním nářadím.
Nechci strašit.

K tomu bodu dvě: Vím o případu, kdy si jeden opravdu nadaný hoch jen na základě okoukání při sborce a rozborce a snad nějakého primitivního proměření (a údaje si pamatoval) vyrobil v domácí dílničce funkční samopal. I odborníci ze zbrojovky měli problém tomu uvěřit.

Větší vlastenec řekl(a)...

Rada zdarma

Vážení vlastenci, vážené vlastenky !
S přibývajícím věkem se takové nemilé příhody budou stávat nám všem; je tudíž dobré se na ně připravit.
S klíči od zaměstnání sami nenaděláte nic – zabezpečte si alespoň svoje vstupní dveře. Pro řešení se podívejme do zemí násilí a bezpráví, kde kriminalita kvete po tisíciletí, bez přerušení spravedlivým společenským systémem.
Zadejte si, prosím, do imperialisticko-sionistického vyhledávače „EVVA MCS“ resp. „EVVA 3KS“ – uvidíte klíče, jež bez speciálních zařízení zkopírovat nelze (kopírovací stroj na systém 3KS stojí cca 0,75 M Kč). Pokud si připlatíte na systém VARIO, po ztrátě klíčů zámkovou vložku překódujete pouhým vložením a otočením klíče „B“. Původním klíčem („A“) již nelze odemknout. (Jestli klíče zase najdete, v dílně lze vložku přestavit zpět.)

Totéž dokáží zámkové vložky Mul-T-Lock, ale na ně vás raději upozorňovat nebudu, abych nezranil vaše ctěné city. Jde totiž o firmu původně sionistickou.

A nezapomínejte – nejlepší způsob ochrany proti nenechavcům je zničení vykořisťovatelského systému a chudoby.
Hezký den všem.

drak řekl(a)...

Pergillovi:

Klíče na pásce jsou věc, která na jedné straně budí úsměv a vzpomínky na první léta školní docházky, ale věcně vzato, je to velice pragmatické a funkční opatření. Má to ale svoje mouchy.

Kdysi, jsem se kvůli šířícím se zvěstem o bumpingu studoval naši domácí vložku. Je to FABka, ale protože jsem na ní nešetřil, byla v těch testech docela dobře hodnocena. Jinak spousta užitečných informací je obsažena například zde:

http://www.stig.cz/index.php/cs/lanky-news/63-bezpenost-obydli

ale jejich přečtení vám klidu moc nepřidá. V době digitální fotografie prý ani není dobrý nápad nosit, či ponechávat klíče na viditelném místě. Netřeba si dělat nepřesné otisky, když stačí buď nepřesná digitální fotka, která zaznamená číselný kód, podle kterého se vyrobí kopie, nebo přesná digitální fotka klíče a protože jsou výškové rozestupy normované, není až takový problém podle fotky klíč vyrobit. Možností jak se dostat ke klíčům z ústavu je tedy tolik, že si myslím, že čas od času by se takové věci měly měnit už jen proto, jak snadné vlastně je, se ke správnému tvaru a rozměru klíčů dostat a to aniž by bylo nutné se klíče fyzicky zmocnit, či dotknout. Tenhle konkrétní zloděj má navíc tu smůlu, že ho viděly a slyšely dvě inteligentní dámy po dobu několika minut, pravděpodobně už má záznam a nebude těžké ho podle fotoalba vyštrachat. Kriminalisté říkají, že drtivá většina těch bytařů, autařů a obdobné verbeže, je spíš pitomá a neustále osciluje mezi kriminálem a svobodou. Ti opravdoví gauneři to nemají vůbec zapotřebí, ti si prolobbují zlodějinu přímo do zákona, takovou, jako třeba biopaliva, rtuťové kompaktní zářivky, solární tunel, lékovou vyhlášku, prostě proč riskovat kriminál, když jde tak snadno a výnosně drancovat ve velkém a navíc je to v rámci zákona a nikdo vás ani nemůže zavřít? Zabývat se starou dobrou drobnou kriminalitou v dnešní tak štědré době opravdu může jenom blbec. A pro ty skromnější, co se k těm velkým tunelům nedostanou, víte kolik jenom evropských dotací se dá beztrestně podojit? Zkrátka bych se tou absencí klíčů až tak moc netrápil. Je ale pravdou, že při vykradení bez fyzického poškození dveří se pojišťovna zpravidla cuká při poskytování plnění a také jsou podezřelí držitelé klíčů. Spousta vložek se ale dá otevřít i bez klíčů aniž by to na nich bylo na první pohled vidět a zjistí se to až při mechanoskopické analýze. Jenže to stojí práci a čas kvalifikovaného člověka, takže hodně peněz, to naši policajti nemají rádi.

Konstrukce samopalu, ať už se jednalo konkrétně o Sa 23/25 či Sa 24/26, nebo o vzor 58, se vyznačuje genialitou konstrukce, tedy takovou jednoduchostí, že zjednodušit konstrukci už prostě nejde. Je-li někdo opravdu dobrý zámečník, tak mu opravdu postačí se na konstrukci samopalu podívat, změřit si několik klíčových údajů, myslím, že k určení onoho počtu počet prstů jedné ruky postačí. Pak, s citem pro odhad charakteru namáhání součástek, zbývá zvolit vhodný materiál k jejich výrobě a vyrobit ho. Podle šikovnosti výrobce a dostupnosti kvalitního materiálu a také kvality dílenského vybavení se dá vyrobit i překvapivě kvalitní zbraň a i když není po ruce kvalitní materiál, pořád ještě se dá vyrobit zbraň, která bude mít horší přesnost, účinek a krátkou životnost, ale rozhodně pořád ještě dokáže zabít. Spousta vesnických kovářů v Afghánistánu či Pákistánu vám zhotoví kopii ruského AK-47 pomalu poslepu a výsledky se liší jen podle dostupnosti materiálu. Ti lidé kolikrát ani neumí číst, ale jak je názorně vidět, tak k výrobě samopalu toho není zapotřebí.

informace řekl(a)...

Kdy vlastně spíte, Draku?

drak řekl(a)...

informaci:

To je různé, statsiticky vzato nejčastěji uléhám mezi 1 :00 a 2:00 ráno a vstávám mezi 7:30 a 9:00. Ale v případě potřeby to v noci někdy protáhnu až do rána a spaní pak doháním o víkendech. Práce večer má své výhody, nezvoní u ní telefony a tak se na ní dá dobře soustředit. Když je nutné někam dojet, nestráví se u toho zbytečně 1/2 dne, jako přes den.

informace řekl(a)...

Draku,
teď tu nikdo není, tak Vám to přeložím.

Voi fa' le scureggie più grosse der 'ulo e poi ti cai addosso.
Chceš prdět víc, než na co ti stačí prdel, až se z toho nakonec posereš.

Sei simpati'a ´ome ´na gatta attaccata ai 'oglioni.
Jsi příjemná jako kočka, co visí se zaťatými drápy na varlatech.

Omlouvám se ještě jednou, ale to je livornská lidová moudrost.
Jen ta livornská úsloví jsou tak sprostá, jinde se lid mírní.

STK. řekl(a)...

Ta přísloví/úsloví jsou Informace,jako všechna skutečně lidová rčení stručná a jasná - v několika málo slovech naprosto přesně definují problém. Nevím proč, ale třeba polská přísloví mi připadají také přesnější (případnější) než ta česká. Čertví proč.

Draku, doufám že ten "můj" bytař byl docela obyčejný zloděj, bez špičkového zámečnického zázemí. Kdyby nebyl, tak je to celé v háji. Ale musel by patrně být někým najat, protože v Ústavu se toho dá krádeží daleko víc napáchat než získat. O pomstu konkurence asi nejde. Té stačí počkat, až někdo "z města" na náš ústav pošle hloubkovou kontrolu - audit. Pak to bude lítat!

Ten svazek ukradl kolem 01:00 - kdyby to byl skutečný profík, tak v 04:00 by ty klíče byly zpátky v zámku, kopie u jiného člena party a já bych věděl prd. Ale chlápek se choval podle schematu, které jsem vyčetl z detektivek a "Černé kroniky", takže jsem docela klidný.

S těmi zámky jsem to chtěl Draku udělat přesně stejně - takže souhlas. Překvapilo mě, kolik štamgastů provedlo podobnou pitomost jako já. Získal jsem tím zpátky trochu sebevědomí - nejsem v tom sám!!!

Šamanova teorie, že to byla reality-show je docela zajímavá: opravdu možná měl připravena dvě řešení: buď ten byt vykradu, nebo ty klíče "prodám". V tom případě by ale měl připravenou historku, že nám právě nese ty klíče, které v noci ukrad jeho jeho "zlý kamarád" - aby něco neprovedl.
Ale neměl to dobře připravené a hlavně netušil, že narazí na dvě herečky - jednu profesionální a jednu (tu moji) dost dobrou. Tak se mu to celé rozsypalo a ta tisícovka (nová, nepomačkaná - vybral jsem z peněženky tu nejhezčí) byla pro něho vlastně skvělé řešení. Za "nález ztracených klíčů" byl přece odměněn. Žádná levárna...
A centru ocelového srdce republiky se asi bude chlapec pěkných pár dnů vyhýbat. Pokud ne a já jej potkám (a poznám), zažije šok. Zastavím ho a ještě jednou mu srdečně poděkuji. (Je prý o dvě hlavy menší než já... [;-)

stk řekl(a)...

Vážený Vlastimile Větší, myslím, že ty sionistické firmy nebudu muset podporovat ani nákupem jejich "přesofistikovaného" zboží.
Když by se/až se totiž drobný zločinec (určitě to udělal z hladu!) dostal/ne dovnitř mého bytu, byl by příšerně zklamán. Knihy, knihy, knihy a cedéčka. Pár originálů od nepříliš známých malířů, našich přátel a dva přerostlí, obtloustlí a nesmírně přátelští kocouři. Snad možná jeden velký starší počítač...
No něco takového se přece nedá v hospodě rozumně prodat...

Možná by to dopadlo jako na naší chalupě, kde nám zločinec nechal na stole několik desetikorun - asi za ty sežrané konzervy ze špajzu a zašpiněné povlečení - to čuně snad spalo v botách. To Vy, přesvědčením "marxist levý" (jak vždy zdůrazňujete) jistě oceníte.

Těch pár korun myslím - ne tu zasviněnou postel...

drak řekl(a)...

informaci:

Když čtu ta livornská úsloví, tak si myslím, že v tomto případě by bylo mírnění ke škodě věci. Už dlouho jsem se tak dobře nepobavil jako včera na Pragofestu při popřednáškovém popovídání si se Šamanem a panem Kratochvílem a dnes, když jsem si přečetl ta přísloví. Je jich hodně? Myslím, že kdyby se to posbíralo a přeložilo, tak by se toho za dobré konstelace prodalo hodně výtisků a možná by to v počtech porazilo i Viewegha, lidi se baví nesmírně rádi a tohle prostě zábavné je, a to že velmi.

Také mi připadá, že ta polská přísloví jsou taková jadrnější, zemitější a že jedou tak nějak víc k podstatě věci a víc od srdce, nežli ta naše místní.

informace řekl(a)...

Draku,
já jsem je objevila na dvou stránkách a celkem jich tam bude asi tak 40-50.
Nejsem z Livorna a tak je musím hledat na netu. Ale rozumím jim, protože toskánská lidová mluva (il volgare) byla základem spisovné italštiny.

informace řekl(a)...

Draku,
ještě livornský komentář ke Kocourovu "myslí přímo hlavou"
La testa di sotto 'omanda vella di sopra.
Hlava dole komanduje hlavě nahoře. (Dolní hlava poroučí té horní??)
Ale snad existuje nějaká opublikovaná sbírka těch úsloví, musím se podívat.

STK řekl(a)...

Tak tu je, vážená Informace, čeština ještě stručnější: "On/ona myslí rozkrokem!" Zdroj si nevzpomenu...

informace řekl(a)...

STK,
a to Vás nenapadlo, že ten Váš výrok může vést k nějakému dvou nebo vícesmyslnému čtení?

drak řekl(a)...

informaci:

Tohle slovník docela "pobral", takže jsem si to mohl i ověřit :-)

informaci a STK:

Jsem unaven, dvoj, troj či vícesmyslů už můj mozek není schopen a nesmysle páchat nechci.

Nashle zítra.

informace řekl(a)...

Draku, "vella" je nářečně místo spisovného quella - tamta, ona.
To jste ve slovníku najít nemohl.
Dobrou.

Větší vlastenec řekl(a)...

O klíčových problémech na Rádiu Jerevan

Dotaz na Rádio Jerevan :
Je pravda, že čísla vyražená na vložkovém klíči označují jeho kombinaci, takže lze podle nich vyrobit jeho kopii ?
Rádio Jerevan odpovídá :
Ano, je to pravda. Totéž platí o kreditních kartách; jejich číslo je zároveň PIN.

Dotaz na Rádio Jerevan :
Lze vyrobit moderní vložkový klíč podle fotografie, pořízené na dálku ?
Rádio Jerevan odpovídá :
Samozřejmě. Podle takové fotografie lze vyrobit ne pouze jeden, ale desetitisíce klíčů. Některým z nich možná dotyčný zámek odemknete.

drak řekl(a)...

VV:

Buďte rád, že ani netušíte, co dovede dobře udělaná, předem zkalibrovaná optika, v kombinaci s kvalitním laserovým dálkoměrem a následná softwarová analýza pořízených obrázků, kdybyste tušil, legrácky by vás přešly, zejména kdyby to někdo zkusil přímo na vás. Výkon cenově dostupných procesorů je už víc než dostatečný a ona i ta kvalitní optika není až tak drahá, aby to v určitých případech nestálo za to, a když se s tou optikou můžete dostat až na pár desítek cm ke klíči tak ani optika ani procesor potřebný ke zjištění parametrů k výrobě kopie, nemusí být nikterak úžasné.

Pokud vím tak o platebních kartách řeč nebyla, ale jejich zabezpečení proti zneužití si rovněž říká o zdokonalení a to již poměrně dlouho, průšvihů je s tím poměrně dost. Banky to zatím zametají pod koberec a statečně zatloukají, ale jednou těch průšvihů bude tolik, že s tím prostě budou muset něco udělat.

Čísla vyražená na vložkovém klíči neříkají zpravidla vůbec nic, možná vyjma profilu, ale spousta zámků, autozámků a vložek se prodává s přiloženým štítkem s dlouhým číslem, podle kterého lze vyrobit vložku i klíč a někteří výrobci jsou tak tupí, že ten štítek umisťují na snadno dostupné, či viditelné místo, takže je možné toho zneužít. Jinak pořizovat si rakušácké zbytečně předražené EVVy, či Mul-T-Locky skutečně není zapotřebí, kvalitní to je, ale je to taky zároveň zbytečně předražené. U FABu se dá najít podobně bezpečný a odolný ekvivalent, aniž by se zbytečně plýtvalo penězi.

Jinak ale chápu vaši potřebu do někoho rýpat, strkat mu do huby co neřekl, či jinak překrucovat fakta a skutečnosti, případně prudit na úrovni pubertálního jedince, ale už jsme si tu zvykli, takže si klidně poslužte dle libosti.

drak řekl(a)...

informaci:

Díky za nápovědu, odhadl jsem, že to vella bude zájmeno a vzhledem k tomu co následovalo, se dalo určit, že to v češtině bud znamenat "tu", takže i bez toho jednoho slova jsem se dostal ke smyslu, ale s tím quella aspoň vím, jak by to bylo spisovně.

Kolik vlastně má italština nářečí? Ono tady u nás stačí ujet cca 100 km a už je to s tím řečněním trochu jinak a Itálie je celkem protáhlá, čekám, že jich tam bude k poslechu celkem hodně.

Větší vlastenec řekl(a)...

"...Jinak ale chápu vaši potřebu do někoho rýpat, strkat mu do huby co neřekl, či jinak překrucovat fakta a skutečnosti, případně prudit na úrovni pubertálního jedince, ale už jsme si tu zvykli, takže si klidně poslužte dle libosti."

"...Netřeba si dělat nepřesné otisky, když stačí buď nepřesná digitální fotka, která zaznamená číselný kód, podle kterého se vyrobí kopie, nebo přesná digitální fotka klíče a protože jsou výškové rozestupy normované, není až takový problém podle fotky klíč vyrobit. ..."
(4. února 2011 10:31)

Přeji hezký zbytek večera.

informace řekl(a)...

Draku,
tady máte mapu hlavních nářečních skupin.
http://it.wikipedia.org/wiki/File:Languages_spoken_in_Italy_Bis.svg
Dodám k tomu, že do každé skupiny patří několik místních nářečí. Tak livornština není zakreslena jako samostatné nářečí, ale je zahrnuta do toskánské skupiny, sama o sobě se dost liší od nářečí blízké Pisy, nemluvě o florentštině. Prakticky každé město nebo provincie mluví po svém.
Na Sardinii existuje asi tak 15 nářečí, při tom v západní pobřežní části mluví starou katalánštinou z 15. stol, a vůbec si mezi sebou nerozumějí. Chtěli by teď v rámci autonomie regionu zavést svůj úřední společný jazyk- sardinštinu, ale nemohou se dohodnout na tom, který dialekt by měli vybrat jako základ.
Prakticky až na středoitalské dialekty, jsou ostatní nářečí pro Italy nesrozumitelná. Nemůžete se tomu divit, když se vezme v úvahu ta spousta národů, co tudy prošla a každá zanechala nějakou stopu, a to nejen jazykovou ale i pokud se týká mravů a společenského chování. Podívejte se na Sicilii.

informace řekl(a)...

Ke klíčům.
Tento týden vyloupili milánskou synagogu, která měla všechna možná ochranná zařízení - od speciálních zámků, fotokamer, alarmu až po policejní hlídku, co obcházela v pravidelných intervalech. Prý se nenašly žádné stopy po nějakém násilném vloupání.
Před zloději, když se chtějí někam dostat, jak mi řekl jeden pán od policie, žádná ochrana neexistuje.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Vážená paní informace, jak zněla ta italská moudrost o zaplevelené zahrádce?

drak řekl(a)...

VV:

Pro boha živého, to co zde provozujeme, je hospodské plkání, nikoliv disertační práce. Samozřejmě, že číselným kódem, který se může vyfotit i méně kvalitně, kdy stačí, aby jen zaznamenal příslušná čísla, byl myšlen ten, podle kterého se dá vyrobit vložka i klíč a tudíž cokoliv dalšího není zapotřebí. Podle kvlitní digiální fotky klíče se dá určit jak příslušný profil, tak všechny ostatní parametry potřebné k výrobě dostatečně přesné kopie. Mimochodem narazil jsem kdysi na jednoho majitele poměrně dost drahého a hezky vybaveného vozu, který opravdu měl na klíčích od toho auta i ten "zajímavý" štítek s tím zajímavým číslem, nosil ho běžně sebou a nechával povalovat po pracovním stole.

Myslím, že ostatní pochopili co mám na mysli, ale vás prostě to rýpání a hnidopyšení nesmírně baví, teď je jen otázkou, zda je něco takového jen vada charakteru nebo zda je to v genech a tudíž se s tím za současného stavu vědy ani nedá nic kloudného podniknout.

Pedro řekl(a)...

To Informace: Od našeho studenta v Maastrichtu Můžete si od našeho studenta v Maastrichtu přečíst povídání o dalším evropském mininárodu - Frísech (hatetepe: naszviretnik.net/2010/09/03/zvedave-historicno-evropsti-zapadli-vlastenci).
P.S. Dostal jsem se konečně ke čtení vypůjčených Politických vzpomínek od Ladislava Karla Feierabenda. Beru to od posledního, tedy 3. dílu, tam se mi jeví hledání oněch modrých nebo rudých Němců jako nejslibnější.

Pedro řekl(a)...

Sorry - upravoval jsem znění a nějak mi to uteklo. Tedy správně: Od našeho studenta v Maastrichtu si můžete přečíst povídání o dalším evropském mininárodu - Frísech (hatetepe: naszviretnik.net/2010/09/03/zvedave-historicno-evropsti-zapadli-vlastenci).

drak řekl(a)...

informaci:

Ono má-li něco být kvalitně a spolehlivě zabezpečeno, je dobré kombinovat rozličné bezpečnostní prvky, jako kvalitní odolné dveře s odolným kováním, zámkem a vložkou. Dobře udělanou signalizaci, která bude mít dostatek čidel plášťových (hlídá to otevření oken a dveří), prostorových (hlídá infračervené záření na frekvencích typických pro lidi) a hlukových (rozezná třeba zvuk tříštěného skla). Od věci ani nejsou kvalitní záznamové kamery včetně zvuku. Samozřejmě, že není od věci, když je signalizace napojena na pult nějaké bezpečnostní agentury, či policie. Také není od věci druhé vstupní dveře vybavit třeba i elektronickým zařízením, které umožňuje vstup na základě biometrických údajů, tedy třeba na otisk prstu v kombinaci se správným elektrickým napětím na kůži a pod.

To vše by mělo vloupání buď zabránit, nebo aspoň prodloužit dobu nutnou k jejich překonání a tudíž zvýšení šance, že budou pachatelé načapání při činu, nebo aspoň pomoci zajistit dostatek důkazů pro zjištění případných pachatelů, povede-li se jim dostat se dovnitř i ven.

Varianty jsou v zásadě tři:

1) Buď to byl někdo, kdo má do synagogy přístup a udělal to třeba proto, že z nějakého důvodu zoufale potřebuje peníze. Statisticky vzato bývají útoky zevnitř, či útoky spáchané s pomocí či využitím blbosti někoho zevnitř těmi nejčastějšími.

2) Někdo, kdo má do synagogy přístup byl k umožnění vstupu do ní nějak donucen pachatelem.

3) Dle kvality překonaných zámků a zabezpečení je možné, že se jedná o velmi obratného pachatele.

U nás nedávno velice zajímavým způsobem vykradli obchod jednoho hodináře, který se specialisuje na lepší značky, jako je třeba Tissot či Breitling. Ceny těch věciček jsou tak od 2.000 EUR výš a mohl jich tam jen vystavených mít několik desítek. Co třeba ještě mohlo být ve skladu nevím. Já si myslím, že už jsou v Rusku a jejich novým majitelům asi bude jemně naznačeno, že by byli pitomí, kdyby si je třeba chtěli zaregistrovat na webu výrobce.

Občas navštěvuji konference zaměřené na bezpečnost serverů. Přednášejí tam i lidé, kteří jsou najímání na překonávání mechanických a elektronických zabezpečovacích prvků, protože některé servery jsou tak důležité, že i přístup k nim je poměrně důkladně střežen. Někdy až bere dech, jak jednoduše lze některé, na první pohled důvěryhodné a spolehlivé systémy překonat. Když ale víte, nač si dát pozor, lze to zabezpečení provést poměrně důkladně a ani ta cena nemusí být astronomická, aby případnému třebas i hodně šikovnému nenechavci způsobila natolik závažný problém, že si raději najde jinou, snadnější oběť.

Určitě bude zajímavé dozvědět se, jak to doopravdy bylo.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Vážený pane draku, s úvodní větou Vašeho komentáře z 22:13 bezvýhradně souhlasím.

drak řekl(a)...

Vytrhávat jednotlivé věty či pasáže z kontextu uměli už rozliční psavci za starého Babylonu. Takřka k dokonalosti přivedl toto umění jakýsi Dr Göbels, žijící v minulém století v Německu. Takřka k naprosté dokonalosti ho pak přivedli současní chrliči manipulativního balastu v současných médiích.

drak řekl(a)...

V onom Frísku jsem se byl před víc jak 10 lety s kamarádem podívat. Byli jsme u jedno velice příjemného člověka poblíž Leeuwardenu. Krajina je tam taková pro našince dost nezvyklá a odlišná. Hodně plochá, zelená, je v ní poměrně dost vody a je tam poměrně málo stromů. Na rozdíl od českých silnic si tam neurazíte zadnici ani při jízdě po okreskách, na kterých se dá poměrně bezpečně jezdit i v noci, protože tam nechybí bílé čáry, které je dobře vidět. Řidiči jsou poměrně disciplinovaní, na rozdíl od těch našich jezdí kooperativně a ohleduplně. Jediným řidičským nešvarem, na který jsem tam narazil, byl ten, že zatímco já jsem na oranžovou brzdil, oni šlapali na plyn, takže se nám jedna místní Audina div nepodívala do kufru, ale naštěstí měla dobré brzdy :-) Místní dodržují rychlostní limity a jediný, kdo je masově porušoval, byli Němci. Mě místní doporučili je dodržovat, protože jejich pokuty pro nás tenkrát vycházely jako dost drahé a dopraváci prý jsou tam dost nekompromisní. Nás žádný nezastavil, takže nemohu posoudit. Všude ale bylo všechno jako ze škatulky, to je první, čeho si tam člověk všimne a působilo to velice příjemně. Lidi, se kterými jsme přišli do styku byli fajn. Určitě bych se tam někdy ještě rád podíval.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Ano ano. Chrliči balastu.

informace řekl(a)...

Splendido, affascinante, meraviglioso Rickie,
tu předešlou odpověď mi filtr nepustil. Ale tahle je vybraná speciálně pro Vás.
Se 'r mi' nonno c'avesse vattro palle sarebbe 'n flipper.

STK. řekl(a)...

Přátelé, netuším, kolik je tu vlastně Vlastenců a kolik Harpyjí - a je mi to fuk. Jenom když se vzájemně pletou, je to tak nějak k ničemu.
Ublížený Vlastimil by pak byl pro mě Rytířem Smutné Postavy. Nebo jeho stínem.
Je daleko lépe zapěti si tu naši "Směj se paňáco (bajazzo)!"

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Děkuji vážená paní, ale tohle moudro ani neodhadnu.
Znám úsloví "Všeho moc škodí." Logorrhoea i diarrhoea mohou působit ve veřejných prostorách lehce nevábně.

informace řekl(a)...

STK,
nevyznáte se v bludišti? Všichni mohou být Rytířem smutné postavy zrovna jako jím nemusí být nikdo.
A přesto jste se zdál un vecchio gatto sornione!

informace řekl(a)...

RRR
palla pe' te che a me ci pens'mi

informace řekl(a)...

Děkuju, Pedro,
podívám se na to zítra.
Dobrou noc.

STK. řekl(a)...

Poznámečka pro váženého Vlastimila V.: Na těch našich klíčích je skutečně číslo, které označuje jen ten určitý klíč, poslední trojčíslí pak určuje vyšší nebo nižší práva klíčem odmykat různé jiné prostory ze stejné série zámků. Jestli se podle čísel dají bez kartotéky vyrobit klíče nevím, ale do fabriky se ten kód musí poslat pomocí SMS (+ další způsoby ověřování identity žadatele) ale ten klíč podle zaslaného vyraženého čísla vyrobí. Fyzicky je klíč nezajímá. A je to drahé. Tož tak...

Pedro řekl(a)...

To drak 23:52: No já už se tam vzhledem k mému kmetskému věku určitě nepodívám. Ale syn s motorkou a kamarády možná ano. Sjezdil už toho něurekom - Pyreneje, západofrancouzské pobřeží (La Rochelle), Bretaň (St Michel), Normandie (vyloďovací pláže i opevnění Atlantského valu - mám od něj moc zajímavé fotky), jihofrancouzské pobřeží (Grand Canyon du Verdon), italské i slovinské Dolomity (zase se zaměřením na opevnění, tentokrát z WWI - taky zajímavé fotky), Skandinávie (zejména Norsko až za polární kruh, zase spousta fotek, lodní dělové věže instalované na pobřeží ), podkarpatská Rus - letos se snad chystá podívat se do českých vesnic v rumunském Banátu.

stk řekl(a)...

Proč je starý kocour "potměšilý"?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Paní informace, znamená Vaše doporučení z 0:41 zhruba: "Starejte se prosím raději o sebe." ? :)
Děkuji a srdečně zdravím.

informace řekl(a)...

STK,
gatto sornione je kocour spíš potutelný, co se tváří, jako že nic nepozoruje, že spí a při tom si myslí svoje.
A nebyl jste to nakonec Vy, kdo se svou poznámkou o "myslících přímo hlavou", vyvolal celou tuhle diskuzi kolem dvou a více smyslů a následovně i můj úvod do livornské hatmatilky? Neříkejte, že jste nechtěl říct "myslí přímo hlavou a ne rozkrokem jako někdo jiný". Teď je to jasné. To pořekadlo o rozkroku jste sem uvedl Vy. A nevymlouvejte se na nějakého Freuda.

drak řekl(a)...

Pedrovi:

Ze jmenovaného už jsem viděl jen Skandinávii bez polárního kruhu (pohled na pevně stanovený termín trajektu a představa dalších více jak myslím že 2000 km nás odradily) a ty slovinské Dolomity, ty jsou také docela hezké. Frísko za tu cestu stojí, myslím že litovat nebudou. Banát je zajímavý, ale postupně se vylidňuje, takž by to neměli odkládat. Myslím, že na to existuje i nějaký web, kde se dá s konkrétními lidmi domluvit konkrétní místo a termín ubytování, ale myslím, že by to mělo jít zvládnout i bez toho, davy turistů se tam asi zrovna neženou. V Rumunsku ale musí člověk být poměrně dost opatrný, ostražitý a moc se raději nezastavovat.

informace řekl(a)...

RRR,

je to asi: mluv za sebe, o svou osobu se postarám sama. Teď zkuste přeložit tu s dědečkem.

Rádo se stalo. Také zdravím.

Pozoruju, že za chvíli tu otevřu kurs italštiny, prozatím bezplatný.

STK řekl(a)...

Colpo!

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK,
pro Vaši informaci :

1) Píšete (dnes v 0:44) o tzv.systému generálního klíče (SGK). SGK pro konkrétní objekt počítá a vyrábí konkrétní firma, jež si pro evidenci VLASTNÍ + ZÁKAZNÍKOVU označuje jednotlivé klíče např. způsobem, který jste popsal.
Tudíž podle čísla, vyraženého na konkrétním klíči ze SGK, může další exemplář (nikoli tedy kopii) vyrobit POUZE DANÁ FIRMA. Nebo samozřejmě kdokoli jiný, kdo se ke dostane ke VŠEM potřebným údajům.
Ze špionážních/kriminálních thrillerů víme, jak se to děje – přes zkorumpovaného/přirozeně zlodušského zaměstnance firmy *), jež SGK vyrobila/objednala.
Příklad : J.Bond sežene informace, Q vyrobí klíč.

2) Abych se vyhnul debatě o možnostech soudobé techniky CIA (např. snímek, který minimálně na několik desítek metrů rozliší zoubky klíče s přesností menší či rovnou 0,1 mm), psal jsem o klíčích zlé a drahé soukromokapitalistické (navíc ještě německojazyčné !!) firmy EVVA systému 3KS a MCS. Tyto klíče si můžete fotit do aleluja, jejich kopie podle fotek stejně nevyrobíte.
Klíč 3KS by možná šlo okopírovat metodou přesného lití, pokud by výsledná přesnost celého klíče včetně všech detailů byla lepší než 0,1 mm. Netuším, jak okopírovat magnety klíče MCS, neboť jsem nevzdělanec. **)
Prostě – než se pokoušet o nelegální vyrobení kopie těchto klíčů, je lepší : a) zbourat celé dveře; b) vlézt tam oknem; c) majitele klíčů klepnout paličkou.
Takže tak.

Hezký den přeji.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

*) Úplně cizím jazykem „insidera“.
**) O produktech původně sionistické firmy Mul-T-Lock (např. MT5+) raději psát nebudu, abych si nevysloužil ještě větší nenávist našich četných zdravě antisionistických vlastenců

Větší vlastenec řekl(a)...

Připojuji se k anabolické nádheře RRR : S úvodní větou příspěvku váženého vlastence draka z 22:13 bezvýhradně souhlasím.
Ten dojem jsem měl již dlouho, ale vrozená slušnost *) mi nedovolila jej zde vyjádřit „na plnou hubu".
Děkuji za upřímnost, vážený draku.

Jen poprosím o upřesnění : Kdo je ten Váš „živý bůh“ ? Je to člověk, posvátné zvíře, posvátná rostlina ?
Děkuji Vám předem za odpověď. (Kdyby však i Vaše zvolání "Pro boha živého" bylo pouhým hospodským plkáním, moji otázku prosím pomiňte.)

Přeji Vám dobré ráno.
-------------------------------------------------
*) Psychické postižení, jež lze odstranit jedině včasným nasazením intenzivní léčby.

Harpyje řekl(a)...

Anabolická nádhera RRR je moudrý muž. Se závěrečnou větou jeho příspěvku ze 7. února 2011 0:35 nelze než souhlasit.

informace řekl(a)...

STK,
chtěl jste říct Colpito?
Těch Vašich potutelných pětadvacet procent! Co mě to stálo námahy, než jsem Vás k tomu přiznání dovedla! A spadl do té Vaší slovní léčky i Rsp, který je obvykle velmi pozorný, to je co říct.
Pak že nejste gatto sornione.

informace řekl(a)...

Vidíte, STK,
teprv teď vylezla paní Harpyje.
Zřejmě se Vám o ní zdá i v noci, když vidíte její obraz ve všech zrcadlech bludiště!

drak řekl(a)...

Harpyji a VV:

Pakliže považujete schopnost slovně napadat ostatní návštěvníky Hospůdky tak, že se u toho nemusíte uchylovat k výrazivu hodnému naštvaného dlaždiče za slušnost, měli byste vědět, že s opravdovými významy slov takt a slušnost, nemá vaše počínání opravdu nic společného. Naopak, je mu vzdáleno, je jeho opakem a je to jen a pouze kombinace arogance, cynismu, sprostoty, jen je oděna do fraku, cylindru a bílých rukaviček. To ale nemůže nic změnit na její pravé podstatě.

Pakliže Vám místní návštěvníci připadají nějak pod úroveň, tak drží vám snad někdo pistoli u hlavy a nutí vás sem do Hospůdky chodit? Prohlížeč má i křížek, kterým se dá zavřít a úleva, kterou pocítíte až ho použijete se slovy ani nedá popsat. Nebo má prohlížeč adresní řádek a dá se tam napsat i něco jiného, nežli adresa této Hospůdky. Někdy to určitě zkuste.

VV:

Do mých vztahů s mým živým bohem vám ani komukoliv dalšímu už dnes naštěstí nic není.

informace řekl(a)...

Draku,
nehádejte se s nimi, to je to, co právě potřebují. Hádku.
Mám dojem, že paní Harpyje ještě nepochopila o co jde, a Rytíř Smutné Postavy a další "patrioti di riserva" pravděpodobně také. Je to dost divné, zdálo se, že se má bystrou hlavu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Leninovy rány, vážený draku, já opravdu nechci nikterak narušovat Vaše vztahy a styky s Vaším živým bohem !
Vážně.
Dokonce mohu místopřísežně prohlásit, že nemusím vidět jejich videozáznam; ba ani jedinou fotografii. Opravdu by mi stačilo jeho jméno/název. Ten zbytek už si dokážu představit. V barvách. S dolby zvukem.

No ták, nedejte se prosit.
Prosííím.

Harpyje řekl(a)...

Máte naprostou pravdu, vážený draku. Proto upřesňuji můj souhlas s příspěvkem RRR dodatkem, že nejen jím jmenované úchylky jsou schopny zaneřádit veřejný prostor, nýbrž i furor scribendi. Pro postižené jedince budiž útěchou, že se nacházejí v nejlepší společnosti. I slavný Victor Hugo jím byl postižen.
"The irresisitable proliferation of graphomania among politicians, taxi drivers, childbearers, lovers, murderers, thieves, prostitutes, officials, doctors, and patients shows me that everyone without exception bears a potential writer within him, so that the entire human species has good reason to go down the streets and shout: 'We are all writers!'"
Milan Kundera, The Book of Laughter and Forgetting

drak řekl(a)...

informaci:

Máte pravdu, měl bych si vzpomenout na obsah hesel "trollhunter" a "Nekrmte trolly" a konečně se jejich obsahem také začít řídit, jinak řečeno, nechat ty trolly mírumilovně vyhladovět až k smrti.

informace řekl(a)...

Tak mě napadá, když čtu název Kocourova textu, koho tím asi náš gatto sornione mínil?
Já bych tip měla. Ono se taky česky říká, že je lepší některé věci nerozmazávat. Mohou opravdu zaneřádit veřejný prostor. Uklouzl jsi na tom? No dobrá, otři si botu a neotravuj.
To jako k těm forgetovaným grafomanům.

informace řekl(a)...

Draku,
nejlepší kolaudovaná technika je dělat jakoby nic a když nic nečekají dát jim mokrým hadrem po rypáku, respektive zobáku.
Okamžitě se uklidní.

Větší vlastenec řekl(a)...

Новый талантливый писатель

Андрей Андреевич придумал рассказ.
В старинном замке жил принц, страшный пьяница. А жена этого принца, наоборот, не пила даже чаю, только воду и молоко пила. А муж ее пил водку и вино, а молока не пил. Да и жена его, собственно говоря, тоже водку пила, но скрывала это. А муж был бесстыдник и не скрывал. „Не пью молока, а водку пью!“- говорил он всегда. А жена тихонько, из-под фартука, вынимала баночку и хлоп, значит, выпивала. Муж ее, принц, говорит: „Ты бы и мне дала“. А жена, принцесса, говорит: „Нет, самой мало. Хю!“ - „Ах ты, - говорит принц, - ледя!“ И с этими словами хвать жену об пол! Жена себе всю харю расшибла, лежит на полу и плачет. А принц в мантию завернулся и ушел к себе на башню. Там у него клетки стояли. Он, видите ли, там кур разводил. Вот пришел принц на башню, а там куры кричат, пищи требуют. Одна курица даже ржать начала. „Ну ты, - говорит ей принц, - шантоклер! Молчи, пока по зубам не попало!“ Курица слов не понимает и продолжает ржать. Выходит, значит, что курица на башне шумит, принц, значит, матерно ругается, а жена внизу, на полу лежит - одним словом, настоящий содом.
Вот какой рассказ выдумал Андрей Андреевич. Уже по этому рассказу можно судить, что Андрей Андреевич крупный талант. Андрей Андреевич очень умный человек. Очень умный и очень хороший!

(http://daharms.ru/)

informace řekl(a)...

А эта сценка лучше:
Рыцарь
http://daharms.ru/prose/1227/

Schumacher antisemita řekl(a)...

STK, nosit s sebou univerzál ke všemu je nebezpečné. Nejlepší je nosit jeden neuniverzál nutný ke vstupu do prostor kde je uschován univerzál.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Milá Harpyje, děkuji za ocenění. Při vší vrozené skromnosti, zapomněla jste dodat, že jsem též "Sexiest Man Alive". Žádný kadaver.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rick_Rude
Posuďte sama.
http://www.reviewtheworld.com/wrestling/hof/class2.html

Harpyje řekl(a)...

Řekla bych, že jste dokonalým ztělesněním antického ideálu "mens sana in corpore sano".

Větší vlastenec řekl(a)...

A jo, tak voni nejsou zombie, RRR. Voni jsou vtělená skromnost.
Ne chodící kadávr, leč chodící kalokagathia & sofrosyné. Tož to ano.
Takových je nás tady víc; proto mezi nás tak krásně zapadnou.

Tak hezké odpoledne, a hlavně pozor na sluneční světlo.

informace řekl(a)...

Jo, Přenádherný Omamující Velemužný Ricku,
dámy před Vámi padají na prdel jako hniličky. A co říkám na prdel, jsou docela bez sebe, omdlely.
http://jeremylatta.files.wordpress.com/2011/01/aahf152_8x10-no353ravishing-rick-rude-posters.jpg
Jen v posledním záblesku vědomí Vám Harpyje napsala pár řádek. A co tomu říká Rytíř smutné postavy?
Oj, tady budou asi lítat facky.
Páni, takové drama na blogu, to bych nikdy nečekala.

informace řekl(a)...

Ale i Pertinax je hezký. (Aratinga Pertinax Chrysogenis)
http://www.avianweb.com/images/birds/parrots/conures/brownthroatedconure3.jpg

STK: Božínku... řekl(a)...

Jak jsem jen mohl být tak přízemní: http://www.rempo.cz/oddeleni/106/Kartit-(Pertinax)---tvrzeny-papir.aspx.
Von je to papouch!

nformace řekl(a)...

On to byl i římský císař Publius Helvius Pertinax, voják a tak salutoval.
http://www.transparent.com/latin/files/2010/08/pertinax.jpg

Schumacher antisemita řekl(a)...

Kdo je tu debil ? My všichni. Protože tu loupeživou cházku trpíme. Protože nejsme ochotni a schopni naše "demokratické" vládce dokopat aby s tím něco udělali. Že nejsme ochotni a schopni si prosadit, abychom se jim směli účinně bránit sami. Že nám bylo řečeno, že je to "daň za demokracii" a my sklapli kufry. Že tohle považujeme za standard. Źe jsme jako žáby v hrnci. Je to tak. Ti debilové jsme my všichni. A dobře nám tak.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Souhlasím, je v podstatě otázkou, zda dokopat politiky a policii, aby dělali pořádně zač jsou placeni, nebo jen politiky a by policii, která je v podstatě spíš k smíchu než užitku částečně zrušili a posílili v zákonech ochranu obydlí a majetku natolik, že vlastník, co si majetek sám zdárně ochrání, nebude zbytečně kriminalizován, když při té ochraně nějaký ten lump zrovna nepřežije. To druhé bych pokládal přeci jen za o něco reálnější, ale zbraně mezi lidmi a technické prostředky co přizabijí chmatáka plynem či elektřinou? No to přeci ti humánně myslící soudruzi z KSČSSD přeci nemůžou připustit. Kam by to přišlo, co by pak těm pitomým voličům mohli zase slibovat? Větší mateřskou? Na to slyší jen věřící a Cikáni a těch zase až tolika není, zbytek si umí sakra dobře spočítat, že kvůli výdělku si děti fakt nemá cenu pořizovat, spíš naopak a výsledky tomu odpovídají. Ano jsme idioti a dobře nám tak, měli bychom na ty padouchy, co inkasují naše daně mnohem víc a tvrději tlačit, aby ty výkony, co nám předvádějí, také vedly i k něčemu jinému, nežli jalovým plkům že to nejde tamto také ne a na onamto zase chybí politická vůle...