úterý 29. března 2011

Kdo vládne

Už si toho všimli mnozí a vidíme to všichni, a tak je zbytečné dávat za nadpis otázku. Spíš se ptejme po jiné věci. Pro pořádek a pro čtenáře mimo českou kotlinu, moravské úvaly a slezské hory však nejdříve zopakuji:


Věcem veřejným vládne podnikatel Vít Bárta. Že už není podnikatel? Jenže vygenerování partaje vzal jako podnikatelskou příležitost - která se mu povedla. Nic proti tomu. Určitě lepší, než když tak zazobaná strana, jako byla Čs. strana socialistická i se svými baráky a vydavatelskou společností zkrachovala. Císařské postavení Vítka B. je natolik zřejmé, že se jen slušelo ho zformalizovat. Pan Bárta na příštím sjezdu VeVerek bude usilovat o oficiální  převzetí vůdcovství. Jistě mu v tom dopomůže i jeho úspěšná politická spolupráce s panem prezidentem Klausem. Pakli by ho strana vyzdvihla až na předsednický trůn, hodlá z dosavadní tváře partaje Radka Johna učinit čestného předsedu - pozor - s právem veta! Tím se jenom potvrdí skutečná role současného ministra vnitra, který to vnitro opravdu, ale opravdu tolik chtěl. (Zato vnitro ho dnes nechce.)

Kdo vládne TOP 09? Od začátku vidíme, že jde o manažerský projekt Miroslava Kalouska, nejlepšího ministra financí. V porovnání s těmi polistopadovými i předlistopadovými. Protože ho však nelze porovnat s Aloisem Rašínem, opusťme adjektivum "nejlepší" a změňme ho za "nejschopnější". A doplňme i "nejřvavější". Jeho hlas nelze přeslechnout nejen při debatách o tom, kudy by se měla posouvat ekonomika, ale potažmo i celá vláda, včetně jinopartajních ministrů. Také zde je vůdce strany spíše opomíjen. Ctihodný kmet Karel Schwarzenberg je asi nejlépe zaparkován na ministerstvu zahraničí, které mu je i geneticky nejbližší. Neřve, klidní hormony, což je vynikající pro dipomata, ale pro lídra strany se to jaksi nehodí.

Česká sociální demokracie si po určitém interregnu konečně zvolila nového předsedu. Tentokrát to není řvoun kalibru Paroubek, ale slušňák Bohuslav Sobotka. Takhle - on tak vášnivě nemává pěstičkami jako Jiří Paroubek, avšak říká přesně to samé, co předcházející předseda, i s jeho doslovnou demagogií. Na nedávném sněmu si delegáti vybrali ze dvou stejných kandidátů Sobotku, jeho rival Michal Hašek se stal jeho prvním místopředsedou. Oba si ponechali své tábory přívrženců. Po prvním kole volby byl přitom stav docela vyrovnaný - 298:291. Někteří Haškovi příznivci pak volili Sobotku (druhé kolo 304:285) zjevně za příslib prvního místopředsednictví pro Michala. Sobotkla ho do této funkce však nepodpořil. Za což si vyslechl kritiku Zdeňka Škromacha: Nedržíš sliby. Za což si Zdeněk vyslechl kritiku od (ne)přítele a europoslance Richarda Falbra: Jsi dobytek.

Nu, zdá se, že v ČSSD vládne bohapustá demokracie typu "zelení před krachem". Kdo zde skutečně vládne se ukáže až při příštím pokusu o vyslovení nedůvěry vládě. Sobotka je proti tomuto komunistickému návrhu, Jiří Paroubek tvrdě pro. A vyzývá i ostatní sociálnědemokratické poslance k témuž.

U komunistů vládne sice politbyro a ve sněmovně se hlasuje jednomyslně. Zato uvnitř partaje si vykolíkovali své parcely jak klasičtí marxisté, tak pravicoví oportunisté a také mladí starobolševici, lkající po sladkých padesátých letech a masovém vrahovi Gottwaldovi. Zatímco v parlamentu panuje vnější jednota, uvnitř KSČM bych ani tak nenacházel demokracii, jako spíše anarchii.

Lidoví unionisté si zatím ve stínu mediálních bouřek lízají své rány a trpělivě se modlí.

Nu a ODS vede její nejsilnější muž, Petr Nečas. Stranu tedy vede, až na její nejsilnější pražskou organizaci, která je ve svém jednání na panu předsedovi a jeho přáních velmi autonomní. Petr Nečas rovněž vede vládu, kde již několikrát vystoupil proti různým nátlakům ze stran koaličních partnerů. Kolikrát? Mockrát. Asi přesně tolikrát, jako kolikrát ustoupil. Až se dostal na sám břeh Rubiconu, který se odhodlal hájit. Tím míním udržení ministra Alexandra Vondry. Zatímco koalové nyní vrčí - to není naše odpovědnost, Vondra je vostuda ODS, v ODS samé sílí hlasy - pryč s Vondrou. Zdá se, že by to ale znamenalo i rovněž "pryč s Nečasem". Protože buď by odešel, anebo by potvrdil svoji zbytečnost.

Tak kdo tedy u nás vládne? Prý vláda. Kdo vládne vládě? Premiér. Koho premiér vždy poslechl, když si začal vyskakovat? Víta Bártu, již brzo korunovaného vládce VeVerek. Nu a kdo poňoukl Bártu, aby se ucházel o post nejvyšší - tedy zatím ve straně?  Kateřina Klasnová, jeho manželka.

Takže kdo nám vládne je celkem jasné.

Nu dobře, položím tu druhou, důležitější otázku:

Kdo nám, občanům, slouží?

Psáno v Praze dne 29. března 2011

29 komentářů:

drak řekl(a)...

Výstižné.

Anonymní řekl(a)...

Tato vláda už dávno ztratila právo vládnout.Občanům neslouží, jen je okrádá. Nové volby a jiné tváře jsou nutností, nepotřebujeme se dívat na Kalouska-šejdíře, Nečase-slabocha a Bártu-podnikatele. Vláda nesmí být bysnysem pro nikoho!

Schumacher antisemita řekl(a)...

Kdo nám, občanům, slouží ? To je špatně položená otázka. Jádro pudla je třeba hledat v naprosto mylné interpetaci slova "občan". Jestliže užijeme správnou interpretaci "poddaný", vidíme, že otázka nemá smysl. Protože údělem poddaného je sloužit a nikoli aby mu bylo slouženo. Občan je jen novodobý název pro poddaného. Zní to lépe, vypadá to lépe a je to levnější. Poddanství si občan platí rád ze svého, bez transakčních nákladů na dráby a jejich nepopulární donucovací nářadí. Důležitý je pocit. Pocit, že vládne, že je to on o něhož je pečováno. Že jedná ze svobodné vůle. Tak jako jedná mravenec nakažený motolicí ovčí, šplhajííc na vršíček stébla, do kterého se zakousne a nechaje se sežrat ovcí, plní svoji úlohu k níž byl naprogramován.

Schumacher antisemita řekl(a)...

A abyste si nemysleli, že si dělám až tak moc srandu, zjistěte si jak se projevuje nákaza toxoplasmosou, jaká je promořenost populace a jaké by mohla mít a možná, že má, individuální, skupinové i všeobecně politické následky. Parazitární onemocnění a politika, toť téma hodné Šamanovy imaginace či vědeckého zamyšlení.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Iluzemi, že bych něco podstatného ovlivňoval tedy opravdu netrpím. Jen si vždy opravdu přeji, aby když už nám tu bude nějakou dobu vládnout parta padouchů, tak aby byla aspoň trochu slušná a trochu rozumná a trochu osvícená.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Toxoplasmosa je prostě jedno z mnoha rizik, které musíme vzít na vědomí a nějak se s ním vypořádat, když už se tedy narodíme na tento svět a pobýváme na něm. Tím, že o něm víme, jsem tak trochu ve výhodě a vhodným chováním můžeme to riziko snížit no a pomocí odběrů krve pak zjistit průšvih a reagovat na něj, když ta prevence selže. V každm případě odmítám být kvůli tomu hysterický, protože to stejně nemá cenu. Máme doma 2 nádherné kočky jednu z nichž jsem kojil místo její matky a rozhodně je kvůli nějakému riziku nákazy toxoplasmosou, navíc dost mizivému, nehodlám utratit.

Nicméně ty fenomény zaznamenané kolem mravenců, ať už je parazitem motolice ovčí, nebo jakási jihoamerická pralesní plíseň, byly pro mne, když se o nich začalo psát, čímsi velmi zajímavým a dodnes pokukuji po článcích, které se tím zabývají, protože jako téma je to opravdu velice zajímavé.

Pedro řekl(a)...

Tak to já pozitivně vím, že jsem toxoplasmosu měl. Začaly se mi v levém oku míhat takové černé nítě, tak jsem šel na polikliniku na oční oddělení. Paní doktorka mi vyšetřila oči a vyptávala se mě, zda jsem v poslední době měl nějakou zvýšenou námahu, že to jsou zákalky a že zmizí. Pro jistotu mi ale nechala udělat krevní test. Za dva dny mi volala primářka z epidemiologického odd. krajské nemocnice, že mám okamžitě nastoupit léčbu. Že jde o oční formu toxoplasmozy. Tak jsem tam strávil 3 týdny, cpali do mě nějaký lék, na jehož jméno si teď nemohu vzpomenout (možná by mohl vědět Pergill), jenom vím že to bylo antimalarikum a antiplasmotikum. Pořad na Meteoru sleduji se zájmem, neboť vím o co jde. Před několika lety jsem na toto téma četl i poměrně rozsáhlý článek v novinách (myslím v MF Dnes). Ale protože jsem nezačal milovat riskantní jízdu automobilem ani se ze mě nestal žárlivec, tak zřejmě léčba byla úspěšná. Pokud se dívám na silnici na způsob jízdy některých řidičů, tak myslím že ten údaj o 30% promořenosti populace není nijak přehnaný.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Draku, také tím netrpím. Pěkně řečeno, souhlasím. Znám i dalšího podobně skeptického osvícence, jehož názory a postřehy je potěšením poslouchat. Parazitologie je zajímavá jako všechno o přírodě. O toxoplasmose bylo kdysi nějaké pojednání ve Vesmíru. Zajímavě o těhle záležitostech píše Zrzavý.
Pedro, gratuluju, že to dobře dopadlo. Můj šéf si to těžce odnesl právě očními komplikacemi. Je zajímavé, že toxoplasmosa má na ženskou populaci spíše příznivý vliv. Plasmodie má zájem na rozmnožování hostitele. Je možné, že po velmi dlouho době by se mohla z parazita změnit na komnzála a nakonec na symbionta. 30 procent promořenosti populace sedí. Já jsem na testu nebyl, ale příležitostně si ho nechám udělat. Vědět o nákaze je výhodné pro případnou korekci jednání. Od toho máme rozum. Nejsem agresívní, spíš někdy jako veverka z Doby ledové.

Pedro řekl(a)...

Tak jsem si to našel ve zdravotní dokumentaci. Na epidemiologickém odd. krajské nemocnice mi na tu toxoplasmózu dávali Daraprim v kombinaci s Prednisonem. A když si zadám vyhledat Daraprim, tak vidím, že se aplikuje i na lymnskou boreliózu.

Pertinax řekl(a)...

Vážený Draku,

Pokud by byli padouši jen trochu rozumní, slušní a osvícení, už by to asi nebyli padouši. Ano, jednotlici mohou být slušní, např. předsedu vlády jsem ještě neslyšel vyslovit sprosté slovo. Jiní mohou mít i rozumné nápady, např. ministr války nechce platit provize "cizím" lidem když tyto peníze se dají použít "doma" (samozřejmě ku prospěchu věci). A ještě jiní jsou občas i osvíceni, např. sbalí prachy a už se do ničeho nepletou jako ten co to myslel upřímně.

Ale sloučení těchto třech vlastností v jedné osobě je téměř nepřekonatelnou překážkou vzniku padoucha. Takže Vaše přání ohledně vlády s největší pravděpodobností zůstane nesplněné.

Ohledně vztahu vláda - poddaný, vážený Schumachere, nechtěl jste říci, že "Občanství si občan platí rád....."? Drábi i s nářadím patří přece k poddanství a to už občanská společnost poddaných dávno přejmenovala.

PS. Nepřipadá vám ironické, že asi největší podporu poddaných v dějinách kotlinky měla komunistická vláda od února do září 1968?

Schumacher antisemita řekl(a)...

Pertinaxi, no ovšem. Zapomněl jsem. Samozřejmě, že občanství. Protože otroctví je svoboda, lež je pravda a čtyry nohy dobrý...

drak řekl(a)...

Pedrovi:

Jsem rád, že to mělo ve Vašem případě dobrý konec.

Schumacherovi:

V tom Vesmíru se podívám, myslím, že se tam o tom psalo předloni, ale na mou paměť ohledně času rozhodně není 100% spolehnutí.

Pedrovi a Schumacherovi:

V meteoru se shodou okolností minulou sobotu a dnes tomuto tématu věnovali a čtou tam knihu profesora Flegra na pokračování.

odkazy:

blog.aktualne.centrum.cz/blogy/vaclav-horejsi.php?itemid=10080

www.rozhlas.cz/iradio/praha?p_gt=1&p_pattern=&p_po=15

www.rozhlas.cz/_audio/cesko-ma-noveho-dinosaura-reportaz-z-vyzkumu-nejvyznamnejsiho-nalezu-posledni-doby-uspech-ceskych-astronomu-pri-hledani-meteorit--02299642.mp3

www2.rozhlas.cz/stream/02299642.mp3

www.rozhlas.cz/_audio/parazit-ktery-meni-lidske-chovani-co-delaji-nasi-ptaci-v-jiznich-krajich-objev-hvezdy-s-pokojovou-teplotou-ve-vesmiru-prsi-pomoh--02293439.mp3

www2.rozhlas.cz/stream/02293439.mp3

Já si to tuto a minulou sobotu poslechl na živo, včetně předčítání knihy prof. Flegra, ale je možné, že na webu rozhlasu to bude zkráceno o to předčítání kvůli autorským právům. Nicméně Meteor by se měl ještě opakovat v neděli večer na ČRo2 a pak ještě na několikrát na digitálním Leonardu.

Pedro řekl(a)...

Podle klinických příznaků, jaké jsou uváděny u lidí, kteří jsou nakažení (a nevědí o tom - u mužů tu údajně svou roli hraje ještě krevní skupina Rh+ nebo Rh-) bych řekl, že moje léčba před léty byla úspěšná. Bohužel druhé pokračování četby z knihy prof. Flegra jsem neslyšel, poslechnu si ho v neděli na Rádiu na přání. Na sobě tedy tendence k rizikovému jednání - zejména tedy za volantem - nepozoruji, ani nějaké žárlivé chování - což mají být příznaky choroby u mužů (u žen naopak to má být zvýšená přístupnost k dobývání ze strany mužské části populace). No uvidíme, možná časem budou součástí zdravotního vyšetření i testy na toxoplasmózu - podobné jako jsou na TBC. Vzhledem k uváděnému vysokému stupni promořenosti populace a nebezpečí, jaké v sobě nerozpoznaná nemoc skrývá, bych se tomu ani moc nedivil.

drak řekl(a)...

Pedrovi:

Myslím, že toxoplasmosu nemám, žárlivý nejsem, pud sebezáchovy je zdá se v pořádku a v obchodě se odírat rozhodně nenechám.

Meteor se bude reprízovat ještě celkem 3x na Leonardovi, tadu je program:

www2.rozhlas.cz/program/myprogram/?sez_st[]=2&sez_st[]=30&string="meteor"&hledat=Hledat

Leonardo se dá poslouchat buď digitálně, třeba i na televizi, co chytá digitální signál, nebo přes internet:

www.rozhlas.cz/audio/vysilani

kdesi dole jsou odkazy ne Lonarda, ale možná Vám s tím bude muset pomoci syn, uvidíte.

Pedro řekl(a)...

Před hodinou jsem se vrátil z parku, kde jsem vozil vnučku. Předal jsem ji babičce (dcera doma žehlila a přijde za chvíli), aby ji nakrmila a pustil jsem si včerejší Meteor (hatetepe://www.rozhlas.cz/default/default/rnp-player-2.php?id=2299642&drm=neska). Právě pěkně v klidu poslouchám druhou část pořadu o toxoplasmose. Dozvěděl jsem se, že se pan profesor zřejmě nenakazil v Japonsku, ale spíše ze sena pro králíky. Tak jsem si říkal, když je taková promořenost populace, zda nemá na svědomí i jiné příznaky, než je rizikové jednání za volantem, žárlivost či radost z toho, že mě prodavač(ka) v obchodě nestydatě odírají. Třeba i nezvladatelnou touhu pořád někoho kvůli úplným malichernostem opravovat, či sypat (neodbytně se mi vnucuje jiné slovo) na obrazovku spousty písmen, s kolovrátkovým obsahem, nejlépe alespoň na půl stránky.

Pedro řekl(a)...

Jeden ze studentů pana profesora vlezl v pražské zoo do výběhu k tygrům a dal se zabít. V Německu je nakaženo 50 - 60 % populace, ve Francii (kde jeden náš štamgast jako dítě po nějakou dobu kdysi žil) 60 %, někde až 70 %. Tak se to zdá všechno do sebe pěkně zapadat....

drak řekl(a)...

Pedrovi:

Fakta se uvádějí zajímavá, ale unáhlených závěrů bych se zdržel, ono vždy když k nějakým závěrům někdo dojde, měl by je pak ověřit ještě někdo další. Prostě není dobré se nechat strhnout nadšením, je dobré si počkat na ověření a potvrzení závěrů dalšími vědeckými pracovišti. Ta problematika ale rozhodně zajímavá je.

drak řekl(a)...

Pertinaxovi:

Ohledně padouchů by to bylo na delší diskusi a na to tu nemáme prostor a já na to nemám bohužel čas, nicméně to co já mám ze života a knih nastudováno o padouších, se z převážné části shoduje s tím, co o tomto fenoménu napsal Benjamin Kuras v jeho knize Jak přežít padouchy (ISBN 80-86316-09-2). Ta knížka, pakliže se Vám podaří jí sehnat, se čte jedním dechem a je napěchována inteligentními myšlenkami a postřehy. Bylo by z mé strany nošením dříví do lesa, kdybych zkoušel jím tak dobře zpracovanou problematiku rozebírat v pár větách.

Myslím, že ať už byla popularita komunistické vlády v období od února do září 1968 jakkoliv veliká a imposantní, tak nadšení, které vyvolal pád bolševika v listopadu 1989 se to nemohlo vyrovnat a oboje to zaostává za nadšením obyvatelstva z roku 1918, kdy vzniklo Československo.

Schumacher antisemita řekl(a)...

My o toxoplasmose a ona v Meteoru. Také jsem poslouchal. Důsledky nakažení toxoplasmosou jsou rozmanité, významné je třeba prodloužení rekční doby. To může být příčinou některých dopravních nehod, ale i odsouzení "viníka" na základě znaleckého posudku, že při "obvyklé" reakční době by nehodě zabránil například zastavením před místem střetu. A protože reagoval v delší době, opožděně, zajisté "nesledoval řádně situaci v silničním provozu a nevěnoval se řízení vozidla". Tenhle oblíbený obecný blábol nacházíme v mnohých rozsudcích. Neboť v justici, nejen v téhle oblasti, co se týče úrovně poznání a aplikace přírodovědných poznatků, panuje ignorance, nepřeháním, středověká. Neboť na moji připomínku, že by v takových případech měly být zkoumány příčiny takové "trestuhodné" reakce a posuzování zpracování počitků, mi bylo "kvalifikovaně" odpovězeno, že "kdyby pořádně koukal. tak by viděl" a "to bysme nikoho nevodsoudili". A to, prosím-nebyla žádná "Plzeň". I dnes můžete dopadnout jestliže už ne jako Giordano Bruno, tak jako Sommelweiss s horečkou omladnic...

STK řekl(a)...

Pro Pedra i Draka - k toxoplasmose: O jejím vlivu na CNS jsem už četl dávněji, myslím na Oslu a podle příznaků soudím, že ji nemám - ani já, ani rodina. Moje maminka, když již byla důchodkyní byla dost nešikovná (u mě už se to taky začíná projevovat - říkám tomu stařecká gramľavosť) ) a leckdy ji něco vypadlo z ruky. Ale na 95% to nedopadlo až na zem - ať už to byl porcelánový šálek nebo něco jiného. Máti jej, jen tak mezi řečí, zachytila v letu a pokračovala nevzrušeně v předchozí činnosti. Mám tuhle vlastnost naštěstí taky - jinak bych už mockrát platil za mikrofony, kamery a jiné věci, které tak rády následují zemskou přitažlivost a jsou poměrně dost drahé.
S žárlivostí je to u mě podobné jako u Pedra a rizika zvlášť nevyhledávám. Pochopení pro adrenalinové sporty tedy příliš silné nemám.
Co se týče ústních průjmů někdy zde čtených tak mohu říct, že mi nevadí. Ale musí mít nějakou minimální úroveň.

Spíš bych tipoval na toxoplasmosu ono obsedantní obviňování toho či onoho štamgasta z něčeho, co žádnou vinou nebo prohřeškem není, je to jen jiný názor, než má kritizující. Jakási neschopnost se smířit s tím, že někdo má tu drzost a dovoluje si mít jiný názor než ono opeřené veličenstvo. Ale to jenom tak mimo zápis a bez nároku na správnost. (A navíc je to fuk.)[;-/

stk řekl(a)...

Jak to tak pozoruji:
Co politik, to toxplasmotik!

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

To, že v parlamentě, mezi znalci i v justici máme spoustu "géniů", ignorantů a idiotů je celkem dost vidět na všem co se legislativy a jejího vymáhání týče. Na druhé straně si ale myslím, že když postřehnu, že se mi reakční doba prodlužuje, tak buď přestanu jezdit autem, protože je to nebezpečné, nebo se tomu faktu aspoň přizpůsobím změnou stylu jízdy v tom smyslu, že si budu držet delší odstup od čehokoliv na silnici, pojedu pomaleji a opatrněji a pod. Neznaje konkrétní případy je těžké se k tomu vyjadřovat, ale myslím, že při tom jak lidé na silnicích zbytečně riskují, mne udivuje, že těch smrťáků při té intensitě provozu není 2-3 tolik, než jich ve skutečnosti je. U mnohých co potkám na silnici naprosto nechápu, jak jim vůbec někdo mohl ten řidičák dát, kolikrát je jim malá celá vozovka, o jízdě v jízdním pruhu se ani nedá mluvit, přednost zprava jim nic neříká atd atp. Zkrátka a dobře, když už dojde na soudy, mělo by se to skutečně posuzovat víc individuálně a objektivně, ale také by měla probíhat určitá osvěta, především ve veřejnoprávních médiích (rozhlas ještě ujde, ČT na to dost kašle), která by lidi učila trochu používat vlastního mozku a tím třeba tomu potenciálnímu průšvihu předejít. To je tak těžké lidi naučit, že si čas od času, když nikdo není kolem zkusí zjistit, na jakou vzdálenost při jaké rychlosti na tom či onom povrchu zastaví? Mě to třeba když jsem si kdysi pořídil první zimní gumy zajímalo, také se mi už mockrát vyplatilo, že jsem si to zkusil a že to vím, takže bych se měl průšvihu vyhnout a kdyby ne, tak ho aspoň neudělat tak obrovský.

STK:

Ano na Oslu se to zmiňuje zde:

www.osel.cz/index.php?clanek=1693

Jinak z té ruky prostě občas (asi tak jednou za 3 roky?), něco vypadne a i přes takřka zdařilý pokus to zachytit v raném stádiu pádu se to buď rozseká, nebo to něco poškodí, to je prostě statistika, takhle nedokonalí na ten svět přicházíme.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Draku, moudrý Miroslav Plzák napsal, že k haváriím by docházelo i kdyby všechna auta byla náležitě seštelovaná a jejich řidiči byli nanejvýš soustředění. Já dodávám, že i soudy by byly. Protože chyby se nelze vyvarovat ani při vynaložení všeho úsilí jaké lze spravedlivě požadovat. A protože nedokážeme rozlišit případy ve kterých takové úsilí bylo vynaloženo od případů ve kterých z nedbalosti nebylo, házíme všechny na jednu hromadu hřímajíce, že takové úsilí nebylo vynaloženo, protože kdyby bylo, tak by k té havárii nedošlo.Tak je tomu nejen v dopravě. Požadujeme naprostou bezchybnost a za každou chybo vidíme nebo i po mnoha znaleckých zkoumáních nacházíme nějakou a něčí nedbalost nedbalost a s ulehčením ho předhodíme lvům. Že v té chvilce měl tohleto a neměl támhleto místo onohle, jak jsme zjistili až dlouhým zkoumáním. Třeba v medicíně je to pikantní, například u špatně diagnostikovaného pacienta v akutním stavu, s těžkou nadváhou a výčtem chorob v dokumentaci dlouhým jako telefonní seznam. Riziko jsme vyloučili, náhodu poíráme, viník je vždy. Jestliže není nalezen, je to chyba vyšetřování...

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Vy Jste upozornil na jednu stranu mince, tedy na bordel chaos a nelogičnosti na straně těch znalců a soudů. Já zase upozornil na tu druhou stranu mince, na tu, že lidi velice často neznají, nebo ignorují fyziku a její zákony a pak se často nestíhají divit, co to ignorování napáchá. Každá z těch věcí samostatně je velký problém a obě dvě ve vzájemném propletenci jsou problémem ještě větším a komplikovanějším.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Draku, jak mohou neignorovat fyziku a její zákony, když je neznají a nechtějí znát. Někteří se tím dokonce chlubí. Neznat nějakého kvákala či hopsala je společenskou ostudou. Kdežto nevědět, že Země je kulatá, patří k chvályhodnému bontonu.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Jo a někteří si ještě eventuálně odmítají připustit, že jejich předkem by mohla být opice. Stvoření jim připadne jaksi důstojnější.

informace řekl(a)...

Draku,
nedal byste si po ránu bucatini alla primavera?
Má vnučka jí špagety i k snídani.
h--p://cucina.corriere.it/foto/02_pasta_p059--420x520.jpg

drak řekl(a)...

informaci:

Ani nevíte, jak rád bych si něco tak dobrého dal, ale mám teď od doktorů dočasně pozakazováno kdeco, bohužel včetně špaget, které mám celkem rád a teď, když jsem odkázán na množinu věcí naprosto nechutných, leč zdravých, si o něčem tak lahodném jako jsou špagety, mohu nechat leda tak zdát.

informace řekl(a)...

Draku.
dietní kuchyně může být moc dobrá. Na příklad v Itálii považují za nejlepší regionální kuchyni právě tu jižní, z Kalábrie nebo Puglie. Jsou to chudé kuchyně, jen samá zelenina, na maso neměli, ale recepty jsou opravdu dobré.