sobota 19. března 2011

MOBY DICK 2001: Turecký zájezd

Pondělí 19. března
Ráno, zatímco dlel Duto Hlav na prac. por. na Sev. Městě, navštívil naši textárnu nejvyšší podnikový bezpečák Mazanec. Zrovna jsme na monitorech studovali nová ROZŘEĎ, která se v intranetové poště nashromáždila za víkend. Mazanec jen významně pronesl "vida, vida!" a odebral se na ředitelské patro. Ambrož pravil: "No nazdar! To jsem zvědav, na co nám kápl. Ten chlap má šedesátileté zkušenosti z oboru."



Úterý 20. března
Ředitel Běsný Kokot zjebal náměstka Kvakoše, který potom řval na našeho Duto Hlava: "Pracovníci vaší textárny v pracovní době sledují televizory! Jak je to možné?" Situaci zachránila Kvakošova sekretářka Badavá, která občas navštěvuje naši Viki. Osmdesátiletý bezpečnostní manažer Mazanec, který věrně slouží Českým Textárnám již od roku 1941, se spletl: Poprvé uviděl PC.

Středa 21. března
Na polední přestávku svolal šéf našich odborů Milivoj Plachý protestní shromáždění do podnikové restaurace. "Péčí firmy Morgue jsou naše lidské zdroje v rozkladu," hřměl nad vychládajícím řízkem. "Propouštění dosáhlo neuvěřitelných rozměrů. Tak například z účastníků zájezdu do Turecka, který vedu, už byla třetina lidí vyhozena. Je nepřípustné, abychom kvůli tomu museli stornovat zájezd!"

Čtvrtek 22. března
Včera jsem se dozvěděl, že zaměstnanci Českých Textáren chystají letecký zájezd do Turecka. Letí tam Běsný Kokot s Dur Durakem, Fotr Bambas s Tluč Hubou a Ivoš Kvakoš s čápem marabu. Většina ostatních účastníků zájezdu už vyletěla z podniku. Ale odborář Plachý našel řešení: Účastnit se mohou i čerstvě propuštění zaměstnanci. Vedení podniku s tím souhlasí - zájezd se neruší.

Pátek 23. března
ZV odborů na své schůzi schválil příplatek účastníkům tureckého zájezdu - každému přispějí 3.000 Kč odbory a 5.000 soc. fond podniku. Byl vyslyšen i prosebný dopis paní Jobové, starající se o invalidního manžela a pět malých dětí. Sama je půl roku na nemocenské. Velkoryse byl odsouhlasen mimořádný nevratný jednorázový sociální příspěvek ve výši 1.000 Kč. Jobová se však musí osobně dostavit s potvrzením ošetřujícího lékaře.

Sobota 24. března
Z listárny Moby Dicka

Letos určitě v zisku nebudeme. Blbýma smlouvama s obchoďákama dosahujeme měsíční ztrátu přes milion korun a poslední měsíc jsme nedostali výplatu 10týho, jako normálně, ale jen o 17 dnů později, koncem měsíce. Protože nikde nemáme napsáno, kdy máme brát, je to v "normě". Dokonce ti, co měli nemocenskou, obdrželi zálohu dříve. Vedení firmy totiž dostalo vynadáno od úřadu, že jim nesmí zadržovat sociální dávky...
Zaslal čtenář Karel S.
*************************************

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.

Předem dík! >>:)) Moby Dick

3 komentáře:

informace řekl(a)...

Čáp marabu v letadle?
Čáp letadlo.
hp://www.flickr.com/photos/53519277@N02/5274636831/

Moby Dick řekl(a)...

"Čáp" se říkalo i německému výzvědnému letadlu z 2. světové...

Když jsem tento text před 10 lety psal (tedy popisoval reálnou situaci s nereálnými jmény) netušil jsem, že prý "DUR DURAK" znamená turecky "Autobusová zastávka"
>>:))

informace řekl(a)...

DUR DURAK je také cesta, jak jsem viděla ve slovníku. Takže jde jen o náhodnou kombinaci, "hlupák jede na zájezd do Turecka" a ne o rafinované využití souzvučnosti?