sobota 19. listopadu 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Zlatý marxák!

Pondělí 19. listopadu 
Vedoucí Duto Hlav nás informoval o novém "Programu hledání Synergie mezi Jednotkami". Musíme si vyhrnout rukávy a pustit se do toho všichni. "Nevytvářejte kompletní výčet všech možných synergií," pravil Duto, "ale zamyslete se nad tímto tématem z různých pohledů." Nejvíce se zamyslel Drn. Jen kdyby při tom nechrápal!



Úterý 20. listopadu 
Mgr. Tluč Huba zveřejnil tento svůj závazek: "Co konkrétně zlepším pomocí působení Synergie? Komunikaci a týmovou práci, produktové portfolio, a v rámci ozdravné kůry i efektivitu vynakládaných prostředků." Podle Badavé  její šéf Ivoš Kvakoš tvrdí: "Totéž dělám už dávno potlačováním negativních vibrací!"

Středa 21. listopadu 
Dnešní VUML probíhal v pracovní době a byl povinný. Vystoupil ředitel Běsný Kokot a přednesl svou vizi, jak dosáhnout zlepšení spolupráce pomocí Synergie: "Pro implementaci synergických efektů je nutná formalizace a hierarchizace procesů záměrného vytváření synergií v oblasti produktů, které toto umožňují a podporují." Ambrož sténal: "Zlatý marxák!"

Čtvrtek 22. listopadu 
Na závěr včerejšího VUMLu se vedoucí pracovníci zavázali zlepšit fungování Synergie v Č. Textárnách v oblasti, která je blízká jejich pracovní náplni. Duto Hlav nás dnes seřval, že máme tašky na stolech či pod stolem. Aby nastolil synergii, natloukl kladivem do boků stolů skobičky, na které si máme svoje tašky věšet.

Pátek 23. listopadu 
V rámci uplatnění synergických procesů si Ambrož přinesl kleště a vyrval ze stolů skoby, které do nich Duto včera natloukl, abychom si na ně věšeli svoje tašky. Duto Hlav mlčel. Však Viki dost nadávala, když si o ně roztrhla punčocháče. Takže jsme realizovali hned dva závazky. Ale ty stoly vypadají teď dost děsně.
............................

Sobota 24. listopadu 

Z listárny Moby Dicka

Milý Moby Dicku,
k tomu plýtvání tepla na jedné fakultě, jak si zmiňoval minule. Má to jisté úskalí. Na naší koleji, která je stará cca 20 let, se "už" loni udělalo zateplení, čímž náklady na topení klesly na zlomek původní hodnoty. Když pominu šlendrián, že se to neudělalo při stavbě koleje, má to jeden háček. Ač se ušetří řádově milion ročně (jsme veliká kolej), návratnost je asi 20-30 let. Ne vždy má univerzita po ruce pár desítek milionů na dlouhodobou investici.
Kdyby nebylo školství podfinancováno už 10 let, byly by peníze na dlouhodobě výhodné investice, a tudíž náklady na mnoho věcí by (aspoň na dobře vedených fakultách) byly menší.

Zaslal čtenář D.S.
*************************************
VUML - Virtuální Univerzita Morálky a Lidství
(Další zkratky a informace o vztazích na pracovišti viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

51 komentářů:

informace řekl(a)...

To je něco děsného ta mluva šéfů textáren.
Jako vystřižené z projevů místních politiků v regionálních zpravodajstvích TV. Tam taky člověk musí napínat usilovně uši a mozek, aby pochopil, o co jde.
Svět se točí všude stejným směrem.

Větší vlastenec řekl(a)...

Lze předpokládat, že "čtenář D.S." studuje nějaký humanitní obor.
Na druhou stranu, 3/4 je taky zlomek.
A ekonomikou správný intoš pohrdá stejně hluboce jako technikou.
A z historie si správný intoš taky vybere jen to, co jej zajímá.

Ale pozor - já mám intoše rád. Tak krásně se s nimi žvaní o ničem ...

Větší vlastenec řekl(a)...

K jednomu neslavnému výročí

Právě před 60 lety, dne 20.listopadu 1951, v daleké Americe zemřel, všemi opravdovými českými vlastenci zapomenut, zrádce socialistické vlasti Vojta Beneš.

Svoji politickou kariéru začal jako starší bratr našeho Eduarda, později Edvarda Beneše. Příbuzenský vztah s naším hrdinou mu otevíral oprýskané dveře chudých dělnických domků i honosná vrata buržoasních paláců. A brzy se ukázalo, jak jsou si bratři nepodobní - zatímco Eduard vcházel do příbytků našeho lidu se srdcem na dlani, Vojta si ucpával nos.
Zatímco náš E.Beneš v odboji proti prohnilému Rakousku dlel co možná nejblíže naší vlasti, pan V.Beneš si klidně odcestoval do Ameriky - jako např. T.G.Masaryk.
Po osvobození naší vlasti z pod německého jha se V.Beneš otevřeně přidal na stranu vykořisťovatelů. Jako významný člen ČSSD zradil pracující lid jak v letech 1920 až 1921, tak 1947 až 1948.
V únorových dnech roku 1948, to jest ve dnech potvrzování našeho vítězství z voleb v r.1946 a odmítnutí tzv.Marshallova plánu, zrada pana V.Beneše vyvrcholila. Místo podpory vlasteneckého a socialistického postupu našeho presidenta, vyzval pan V.Beneš svého mladšího bratra k hrůznému činu : Rezignuj, nebo skoč tady z té skály. Jinak zůstaneš malým člověkem !
Náš prezident, náš hrdina však brutálnímu nátlaku nepodlehl. Naše obrození tak mohlo být dokončeno, naše samostatnost a cesta k rozvinutému socialismu tak byla zajištěna.
Pan V.Beneš pak šel cestou tmy - opustil vlast, prchl před hněvem pracujících mas do USA.
O hloubce odnárodnění jeho rodiny svědčí děsivý fakt : Vnučka V.Beneše s spojila se zrádcem Slovanstva, se zlořečeným Zbigniewem Kazimierzem Brzezińským (!!!).

Jediným přínosem pana V.Beneše pro naši vlast a náš národ tedy zůstává pár slov z úvodu jeho oslavného spisku „Masaryk v revoluci“ :
Čechové a Slováci tvořili kdysi svobodný, jednotný národ a samostatný stát. Ale od bitvy na Bílé hoře trpěli Čechové zlou nadvládou habsburských císařů, naši slovenští bratři pak už od dávných dob sténali pod nelidským panstvím maďarským.

Ano, tato slova v sobě nesou obrovskou nálož pravdy, pravdy naší, husitské a leninské. Jednou Slovanstvo zvítězí nad tyrany a zrádci všemi, jednou opět bude lepší svět. Pokud by bylo rozhodnuto, že v rámci zefektivňování rozhodovacích procesů uvnitř Slovanské sovětské socialistické republiky bude Česko a Slovensko opět spojeno v jedinou SSR, naše pravda o dávném společném národu a státu bude uvedena v preambuli nové a opravdu lidové Ústavy.
A pak se bude tančit všude !

Harpyje řekl(a)...

Byl to levičák. Co může jeden po takových chtít!
Jeho výzva ("Rezignuj, nebo skoč tady z té skály") je typickým projevem proradného levičáka.
Jeho bratr se zasloužil o stát, a on sám?

Větší vlastenec řekl(a)...

Lidovky prozradily cizí vměšování v Sýrii

Lidové noviny, protilidový plátek vlastněný velkoněmeckým velkokapitálem, dnes svým pánům prokázal medvědí službu. Po měsících urputného zapírání omylem prozradil fakt, který je pokrokové světové veřejnosti (i opravdovým českým vlastencům) znám již dávno : Nepokoje v Syrské arabské republice jsou důsledkem cizího vměšování.
Viz Protestanti drží transparent při demonstraci proti syrskému prezidentu Asadovi.
Brzy jistě vyjde najevo jako olej na vodu, že mezi provokatéry jsou nejen protestanti, ale i papeženci a především sionisti.
Brzy naši syrští spolubojovníci v nekončícím zápase proti multikulti a globálnu zvítězí, zaženou protestanty, papežence i sionisty, obnoví klid a pořádek.
A jednou, až nad stejným nepřítelem zvítězíme i my, budeme moci obnovit tradiční přátelské a soudružské vztahy mezi našimi bratrskými státy.

Jednou bude líp !***Volte ČSNS 2005 a KSČM !

Moby Dick řekl(a)...

Čtenář D.S studoval před 10 lety. A není jasno, jestli techniku či nějakou "humanitu". Ale ekonomikou zjevně nepohrdal. Když věděl, co je "návratnost investic". Bohužel, zatímco staří bolševičtí magoři uměli myslet jen na pětiletky, tak noví managoři umějí hospodařit jen v rámci kvartálů…

Větší vlastenec řekl(a)...

Aha; takže "čtenář D.S." kritizoval v roce 2001 hodnotu tepelného odporu pláště budovy, postavené někdy na přelomu 70. a 80.let.
Takže je ještě hloupější, než jsem se obával.

A jinak : Zateplením obvodových stěn klesnou "náklady na topení" o MAXIMÁLNĚ 30%; pokud tedy nejde o zateplení dřevěné stodoly.

Tudíž onen "zlomek původní hodnoty" je možno odhadnout v intervalu 9/10 až 7/10.

Intoši blázniví.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Leninovy rány, vážená paní Harpyje !
Vojta Beneš byl přece PRAVIČÁK !
Přece jen pravičák mohl zůstat v sociální demokracii, po její zradě dělnické třídy během Prosincové generální stávky. Levicově založení lidé přece tehdy založili Stranu.
Jistě, ne úplně všichni levicově založení Češi, Moravané a Slováci vstoupili do Strany. Mnohdy z taktických důvodů dokonce vstupovali do jiných partají, aby je mohli rozkládat zevnitř.
Ale máme jednoznačná kritéria pro objektivní zhodnocení skutečné levicovosti našich lidí. Například jejich vztah k dějinným událostem.
Levicově založení lidé podpořili :
1) Smlouvu mezi SSSR a ČSR z prosince 1943
2) Košický vládní program
3) humánní odsun nepřizpůsobivých cizáků a humánní znárodnění majetku nepřizpůsobivých domácích
4) naši vládu, vzešlou z voleb roku 1946
5) jednomyslné vládní odmítnutí remilitarizace Německa (tzv.Marshallův plán)
6) rekonstrukci naší vlády po rozdrcení pravicového pokusu o puč v únoru 1948

Příklady známých typicky levicově založených lidí : Eduard (později Edvard) Beneš, Jan Masaryk
Vojta Beneš bod 6) jednoznačně a zrádně odmítl; odhalil tím svoje pravicové ledví. A pak mu už nezbývalo než pokorně přijmout trest, nebo zrádně opustit Matku Vlast a zahynout.

Edvard Beneš se zasloužil o socialistický stát.***Volte ČSNS 2005 a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Pro zajímavost.
Odkaz na blog egyptské studentky, kde pózuje v Evině rouchu: http://arebelsdiary.blogspot.com/2011/10/nude-art.html?zx=eb5dc22fe7d0b3ba
Má odvahu!

Větší vlastenec řekl(a)...

V Evině rouchu ?
Sakra !
Jestli myslíte „tu“ Evu, vážená paní Harpyje, tak jsem celý zmaten. Od koho dostala „ta“ Eva černé vzorované punčochy a červené balerínky ?
Od Adama ne, od Hospodina asi taky ne.
Takže od hada ?
Kruci !
Že by TOHLE byl pravý důvod vyhnání z ráje ?!

Anonymní řekl(a)...

Le voile est le préservatif vestimentaire que les hommes imposent aux femmes pour calmer leur libido.
- Où en est votre libido, Monsieur?
- Ça va sans dire!
http://static.panoramio.com/photos/original/16762446.jpg
http://allainjules.com/2011/05/16/dsk-video-de-la-grande-humiliation-et-descente-aux-enfers/

Harpyje řekl(a)...

Qu´est ce qui va sans dire?

Anonymní řekl(a)...

J'ose le dire je suis obsédé par ma libido!! Voilà mon destin...
Une espèce de Woinic ...

Harpyje řekl(a)...

Tak to jste zde na špatném blogu. Musíte vyhledat nějaké stránky, které Vám přinesou úlevu. Dávejte ale pozor, abyste nezasvinil monitor. Dzp.

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, mohla byste mi prosím přeložit ten text? To je z francouzsského jazyka? Mohu si to samozřejmě vložit do gůglu překladače, ale já nevím, na jaký jazyk si mám kliknout...

Kopretina řekl(a)...

Jinak výrok soudruha soukmenovce, voliče KSČM
Re: Pro sl. Lukešovou:

Autor: S. Maršálek Datum: 21.11.2011 15:31

Pokud ho máte sloupnutého, tak vás bere i kdyby jste měl dřevěnou nohu jak sedláček.

Dzp.

drak řekl(a)...

informaci:

Nevím, mě často připadá, zejména když přijdu do styku se současnými managory, že se šimpanzy, gorilami či návštěvníky z jiné planety, by se určitě dalo domluvit snadněji a lépe.

Anonymní řekl(a)...

Mademoiselle Margeurite,
je suis attiré de puis longtemps par Votre persone, Votre esprit et bonté.
Je adore les pieds féminins. Je les veux embrasser, caresser, baiser.
Est-ce que vous pensez que je pourrais trouver une copine qui me laisserait embrasser ses pieds?
Je me confesse avec sincerité. Puis je esperér ?
Je suis aux Vos pieds.

Kopretina řekl(a)...

Takže jsi mám kliknout na italštinu? Asi to budu zkoušet, nepoznám od sebe italštinu, francouzštinu a španělštinu...

Harpyje řekl(a)...

Kopretino, mohu Vás ujistit, že tento text nepsal p. ck polní Maršálek, protože nemá nic společného s obřízkou.
Psal ho zřejmě nějaký ubožák, který sem náhodou zabloudil, a kterého pohlavně vzrušil můj odkaz na blog oné egyptské studentky.

Harpyje řekl(a)...

Běžte do řiti, anonymní stvůro, a naučte se francouzský pravopis.
"Je suis aux Vos pieds", ignorante.

Kopretina řekl(a)...

Já si to budu muset přeložit gůglem, nerozumím tomu...

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, já bych řekla, že je to Hledající...Hledající sem kdysi něco napsal a také se chvástal, že umí vyjma německy i francouzsky...A vysmíval se nám ostatním kvůli tomu, že neumíme dobře jazyky...Nebo Sečánský, ten se vytahoval s angličtinou...ale typuji to na Hledajícího...

Kopretina řekl(a)...

Nebo Vodník...to byl také mizera všeho schopný...Buď Vodník a nebo Hledající, typuji tyto dva...

Harpyje řekl(a)...

Netuším, kdo to může být, ale jeho první cesta by měla směřovat do místního nevěstince. Tam by se mu ulevilo.
Dzp.

Anonymní řekl(a)...

Oui, Vous avez raison.
Pauvre garçon, tu n'es rien qu'un petit con.

Kopretina řekl(a)...

Jenože v nevěstinci by musel za sex příliš platit a ne každý nadržený pán má na to peníze a sex s prostitutkami mimo nevěstinec? To je riziko nemocí AIDS, syfilify, kapavky a dalších nemocí...

Anonymní řekl(a)...

Madame, Mademoiselle,
Quand je mets à vos pieds un éternel hommage,
Voulez-vous qu'un instant je change de visage ?
Vous avez capturé les sentiments d'un coeur
Que pour vous adorer forma le créateur.
Je vous chéris, amour, et ma plume en délire
Couche sur le papier ce que je n'ose dire.
Avec soin de mes vers lisez les premiers mots,
Vous saurez quel remède apporter à mes maux.

Kopretina řekl(a)...

Milý Anonymní, napište mi to prosím česky...Tady jsme a českm webu já nerozumím,Harpyje nebude mít vůli mi to přeložit a jelikož se nejedná o nějaký odkaz, vědecký text, tak nemám chuť se zdržovat s gůglem překladačem...Prosím, napište mi to česky... I pan Maršálek mi o mém sexuálním zájmu o obřezané psal česky.. :-)))

Anonymní řekl(a)...

Mademoiselle,
si vous avez envie d'un serviteur discret, cool, pouvant faire vos tâches, être à vos pieds, je suis votre homme!
C'est une lettre d'Alfred De Musset à George Sand.
http://instit.pagesperso-orange.fr/humour/sand.htm

Harpyje řekl(a)...

Tedy řekl Juda Onanovi: Vejdi k ženě bratra svého, a podlé příbuznosti pojmi ji, abys vzbudil símě bratru svému. Věděl pak Onan, že to símě nebude jeho. Protož kdykoli vcházel k ženě bratra svého, vypouštěl símě na zem, aby nezplodil synů bratru svému.
I nelíbilo se Hospodinu to, co dělal Onan; protož ho také zabil.
Nuž běžte konečně do řiti, anonymní.

Kopretina řekl(a)...

Děkuji... Velmi dobré.

Anonymní řekl(a)...

Bien, et je m'en vais
Au vent mauvais
Qui m'emporte
Deçà, delà,
Pareil à la
Feuille morte.

Kopretina řekl(a)...

Tak harpyje, je to hezké, biblické...Mám ráda biblické příběhy. A u některých křesťanů převládá Markionova hereze. Markion byl člov+k, který hlásal, žw Starý zákon je barbarský a starozákonního Hospodina líčil jako krutého despotu proti Bohu Nového Zákona Ježíše. Přitom Ježíš měl úctu k Tóře a řekl:"Nemyslete si, že jsem přišel zrušit Zákon (Mojžíšův) nebo proroky, nepřišel jsem zrušit, ale naplnit.Skutečně říkám Vám: Dokud nepomine nebe a zeměnepomine jediné písmenko, jediná čárka ze Zákona, až se to všechno stane. Kdyby tedy zrušil jedno z těchto přikázání třebas i to nejmenší a tak učil lidi, bude v nebeském království nejmenší. Kdo se však bude jimi řídit a jimi učit, bude v nebeském království veliký" (Matouš 5:17-19)...To jsou krásná a úctyhodná slova, Ježíš vyjádřil respekt ke Starému Zákonu, Tóře a prorokům...
Anonymní, nevytahujte se a pište česky! Na českých diskusních severech by se česky mělo psát, nejsem český šovinista, nesdílím protiněmecké názory pana Vlka, ale přesto žiji v Česku, mám českou zemi ráda, mám ráda náš mateřský jazyk český...

Kopretina řekl(a)...

Pardon...Harpyje...Blbne mi klávesnice...

Harpyje řekl(a)...

Nevadí. Hlavně, že odtáhl.

Kopretina řekl(a)...

Třeba se zítra vrátí, co Vy víte...Je zajímavé, že sprostačiny píše jenom ve francouzštině, protože ví, že většina lidí zde neumí francouzsky, tak chce urazit jenom Vás...Kajan to ale bepochyby není.

Kopretina řekl(a)...

A také ví, že česky psané čuňačiny mu Šaman smaže, francouzky zde na diskusi umí velmi málo lidí, a když Vás uráží ve francouzštině, vadí r¨to jenom Váa, protože ostatní lidé nerozumí...

Kopretina řekl(a)...

...Vás...zapojila jsem si novou klávesnici, tak než si zvyknu...

informace řekl(a)...

Jaké čuňačiny tu čtete, Kopretino?
Vždyť Vám ten "zvrhlík" cituje francouzské autory jako Paul Verlaine a Alfred De Musset.
Ani vzdělaná Harpyje to nepoznala?

Harpyje řekl(a)...

Zklidněte hormón, intrigantko, a pracujte na francouzském pravopisu.
Copy & Paste Vám jde, ale na víc nemáte.
Dzp.

Kopretina řekl(a)...

Tak já to nepoznám, milá informace, o těchto autorech jsem se učila na gymnáziu a to už je hodně hodně dávno...Textům nerozumím...A přiznám se, že si z gymnázia moc věcí už nepamatuji, pamatuji si, co potřebuji...Ale Harpyje, nemyslím si, že by informace byla ten "anonymní"¨, to by bylo pod její úroveň. Takových zhovadilostí je schopný jenom Vodník či Hledající...Kreatury Janeček s Juchelkou psali pod svým jménem...

informace řekl(a)...

Nechápu, nad čím jste se tak rozohnily, vážené dámy. Jak to čtu, tak Anonym nic sprostého neřekl. Napostoval tu sošku? pyrenejského kance, který má být symbolem krajiny a videa o francouzském Pštrosu Khánovi, Vám, Kopretino chtěl líbat nožku a pak tu nalepil dvě básně.
Zato Vy jste rozvázaly!

Harpyje řekl(a)...

Zato Vy jste trapná informace.

informace řekl(a)...

Děkuji, i když nevím, kdo je trapnější z nás dvou. Proč jste to Kopretině nepřeložila?

Harpyje řekl(a)...

Máte na mysli ten příspěvek, v kterém píšete, jak s Vámi lomcuje Vaše libido?

informace řekl(a)...

No prosím pěkně, jestli někým lomcuje libido, to je jeho věc. To mi při čtení uniklo. Ale když jím lomcuje, měla jste ho uklidnit. Třeba není tak pěkný jako zdejší wrestler RRR, kterého jste obdivovala, jako že ve zdravém těle zdravý duch? Viděla jste toho dotyčného?

informace řekl(a)...

Třeba je to nějaký mladý páter z Vatikánu. Na to jste nepomyslela? Na mladé kuřátko?

Hapyje řekl(a)...

Viděla.
Dzp.

Kopretina řekl(a)...

Kdo četl Adamův článek na eurabii 20.11.11, musel by ho zařadit mezi antisemity. Vypadá to jako kopie Protokolů (PSM):



„O tom, že stejnou nenávistí k naší civilizaci se vyznačují i Židé (byť ji začasté skrývají a dělají vše proto, abychom o ní nevěděli), se ale můžeme dočíst v židovských náboženských knihách.“



Přičítat projevy frustrace pisatelů Talmudu z prvních století n.l. dnešním Židům je nečestné. Nelze si představit, co všechno ti pisatelé prožívali, když dali průchod své nenávisti. Ale tehdy se naše judeo-křesťanská civilizace teprve rodila, takže o nenávisti k ní nelze hovořit. Přesto Adam napíše „vyznačují“, jakoby Židé nenáviděli tu naší dnešní civilizaci.

„židovská víra není se západní společností kompatibilní…“

Nevím, co mínil AB tou „západní společností“, zda tu v našem 21. století, nebo naší civilizaci judeo-křesťanskou, čerpající z Bible. V 11. století měla evropská umělecká a kulturní díla z 95% biblický obsah. Ve století 13. to bylo 94,7% a ve 14. století dokonce 97%. Židovská víra má své základy ve Starém zákoně. Talmud je už nadstavba. Kdyby se dnešní civilizace řídila ekonomickými radami Starého zákona, nebyla by zadlužena až po uši.

„Skrze zaslíbení ve Starém zákoně stále věří (židé), že Bůh jim dal celou zemi a jakožto svůj vyvolený národ si je připravuje na to, aby celé zemi vládli.“

Zde AB prokázal své nepochopení Starého zákona. Vládnout nad živočišnou říši měl člověk. Izrael měl být pro ostatní národy světlem, důkazem, že se vyplatí uctívat Boha pravého, ne přírodu, člověka nebo předměty vyrobené lidskýma rukama. Zemí, Bohem Židům darovanou, není naše celá planeta, ale pouze území v dnešním Izraeli. K vyvolenému národu náleží dnes každý, kdo uctívá stejného Boha Izraele jako židé. A jak to vypadá s tou vládou? Zatím byli v dějinách jen terčem posměchu, ponížování, nenávisti a zabíjení.

„Židé jsou téměř nadlidmi, říká Talmud: „Žid je Bohu milejší než andělé“…

Pravda to být nemusí, ale je to pochopitelně vynikající psychologická vzpruha pro utlačované a ponižované!

Kopretina řekl(a)...

„Dnes si totiž už nikdo vtip o Židech říci veřejně nedovolí, nikdo na to nemá odvahu.“

Možná AB neví, že nejlepší vtipy o Židech vymýšlejí Židé.

„V křesťanské víře k takovéto posedlosti příkazy, zákazy a nařízeními nenajdeme sebemenší adekvátní příklad. Navíc v Talmudu objevíme spousty nesmyslů – povídaček, báchorek, pověr, okultismu či nechutností, pro které nemůže být Talmud nikdy srovnáván s křesťanskými náboženskými knihami“.

Není problém přiznat, že v Talmudu jsou i nesmysly a hlouposti, ale každopádně přispěl k udržení a zachování židovského národa až do současnosti. Na druhé straně obsahují rovněž křesťanské náboženské knihy řadu nesmyslů, např. trojiční nauku, kult Marie, očistec, uctívání ikon apod.

„V 16. století pro snadnější práci s Talmudem vznikl židovský katechismus, tzv. Šulchan arucha (hebr. znamená Prostřený stůl), který je sborníkem hlavních ustanovení Tóry a Talmudu, doplněných zvykovým právem.“

A v Šulchan aruch by AB jen ztěží našel nějaký nesmysl. Je to opravdu jádro židovské mravouky.

„Židé žili v ghettech dobrovolně a rádi…“

To nemohl AB myslet vážně. Ghetto vymysleli křesťané v Itálii, aby izolovali Židy a zbavili se tak konkurence. V izolaci rád nežije nikdo, jen ten kdo musí. A to byl případ Židů. Když se jim dostalo možnosti začlenění do společnosti, okamžitě to využili a celou společnost obohatili. Vyjmenovávat přínosy Židů naš civilizaci by bylo nošením dříví do lesa. Gramotní lidé to vědí.

„Separatismus se ale projevuje i dnes, protože je v samém základě židovské víry – náboženské předpisy omezují sociální kontakt mezi Židy a Nežidy.“

Do jisté míry existuje separatismus i v Novém zákoně. Je to normální a v souladu s psychologií výchovy. Napodobit zlo je mnohem snadnější než dobro. Podle Nového zákona „zlá společnost narušuje dobré mravy.“ V tom je celá Bible jednotná!

Závěrem si nemohu odpustit poznámku. Největším zlem článku AB je srovnávání muslimů a židů, neboli judaismu a islámu. Židé patří k absolutní špičce ve vývoji moderních technologií ve všech oblastech. Muslimové mají účast téměř ve všech válečných konfliktech dneška. Není jediného dne, kdy by vyznavači islámu někoho nezabili v sebevražedném atentátu. Ohrožují násilím všechny a vyhrožují násilím všem.

Karel Orlík, 22.11.11