úterý 24. ledna 2012

SOPA/PIPA na lince 22

V pražských tramvajích se hodně krade. Zlodějské tlupy se si vybírají k okradení zejména zahraniční turisty, ale nakonec je nejvíce okradených mezi nejčastějšími cestujícími, tedy Pražany. Nejoblíbenější tramvajovou linkou pro zloděje je dvaadvacítka, speciálně v nejnarvanějším a nejzasekanějším úseku mezi náměstím Míru a Národním divadlem. A tak svého času pražský Dopravní podnik Prahy přišel s geniálním řešením: Při vjezdu do této oblasti, a pak při rozjezdu z každé stanice zde umístěné, varoval nahraný hlas cestující v tramvaji, aby si dali pozor - že se zde KRADE!

Avšak po nedlouhém čase byla tato praxe odstraněna. A to z toho důvodu, že po zaznění takového varování se ihned každý cestující spěchal přesvědčit, že šrajtofle je na svém místě: V levé vnitřní náprsní kapse, v pravé vnější kapse saka, v zadní kapse kalhot, v tajné kapsičce kabelky. A zloději hned věděli, kam jít, a nemuseli prošátrávat všech pětadvacet kapes bundy. Takže varovné hlášení bylo zrušeno, protože práci zlodějům usnadňovalo. Jen občas to nějaký konkrétní řidič tramvaje nevydrží, a před zloději varuje své kaštany sám. A je pak po právu potrestán, když ho někdo bonzne vedení DPP. Dopustil se totiž zločinu i podle SOPA!

Zloděj jede tramvají, okrade cestující, a na nejbližší zastávce se vypaří. Šrajtofli má mezitím už pátý člen gangu. Zloděje chytit nelze, ale řidič je znám. A  inspektoři Stop Online Piracy Act rozhořčeně volají:

Řidič odkazoval na závadný obsah! Ten sice tvrdí, že se snažil varovat cestující, ve skutečnosti však dal cennou informaci zlodějům. A co teprve, když Sopáci zjistí, že si v té tramvaji vyprávějí lidé, jak lze nejlépe obejít daňové zákony! Dopravní podnik k tomu dal (nejen) na této lince prostor, je nutné proti němu zakročit! Nejdříve však dvaadvacítku infiltrují federální agenti, aby prověřili, jak je zde uplatňován Preventing Real Online Threats to Economic Creativity and Theft of Intellectual Property Act of 2011. Pipáci nabydou dojmu, že celá linka byla už od samého počátku koncipována tak, aby se v ní mohli okrádat cestující, a linku zruší. Ovšem tak, že tramvaje zůstanou stát na trase. Čímž v Praze vypukne dopravní chaos. Cestující už nebudou okradeni v tramvajích - ale na ulici.

Zajímavé přitom je, že už desítky let u nás opravdu fungují specializované dopravní linky, které jsou provozovány tak, aby porušovaly vlastnická práva občanů - určité taxikářské dobře známé firmy. Ale drsné federální zákony dopadnou na všechny.

Teď od nepřesné tramvajářské alegorie k internetu: PROTECT IP Act má omezit přístup k "podvodným webovým stránkám zaměřeným na porušování autorských práv či na padělané zboží“ a to hlavně těm, které jsou registrované mimo Spojené státy americké! USA se snaží prosadit ochranu autorského práva podle amerických zákonů na celém světě. Zde si dovoluji připomenout, že kolem 2000 se před francouzským soudem vedly procesy proti portálu Yahoo!, na jehož internetových aukcích se "poskytovala možnost nakupovat či prodávat předměty z nacistické minulosti Německa", při kteréžto příležitosti se – dle Francouzů – "znevažoval holocaust". Yahoo! se tehdy bránila americkým ústavním právem na svobodu projevu. Uplatněním francouzského práva by se porušila americká ústava. Americkému portálu tehdy hrozila pokuta 200.000 € za každý den, po který ony závadné stránky nechá přístupné. Tehdy jsem ve své knížce Nebojte se Internetu upozorňoval, že na jedné síti může být uplatněno jen jedno právo. Žádné "globální internetové" právo, podobné právu námořnímu, však nevzniklo. Místo toho se uplatňuje právo - toho nejsilnějšího.

Avšak pokud mají americká práva platit pro zbytek světa, pak by měl recipročně uspět i evropský žalobce proti americkým stránkám, kde se prodávají nacistické relikvie. Právo zvítězí - a internet chcípne. A autorská práva s ním. Mělo by se to udělat obráceně, tedy, aby šlo stahovat, a aby šlo za stahovaný obsah platit. Muzikanti to už umí, filmaři se to učí, u literatury se to zatím moc nedaří. A to právě hlavně kvůli americkým právníkům!

Mimochodem - vůbec jsme se nebavili o tom, kdo platí řidiče tramvaje. Ukazuje se, že cestující si myslí, že by je měl vozit zadarmo, jen proto, že ho to baví, aby dokázal, že mu jde o věc. A všechny dopravní podniky a vydavatelské domy nadšeně souhlasí. Řidičům, kteří namítají, že musí z něčeho žít, praví veřejnost: Kupte si vlastní tramvaj, pronajměte si koleje, pořiďte si zastávky - a jezděte ve vlastní režii. Ale levně - jinak vám budem jezdit na černo. Je to naše - občanské právo!

SOPA/PIPA na lince 22 nechytá zloděje, ale ničí službu cestujícím. A vypadá to, že proto, aby je nahnaly do náruče zlodějských taxikářů!

Autor je publicista a spisovatel

(Použito vlastní foto, bohužel linku 22 jsem neměl zrovna k dispozici, omlouvám se čtyřiadvacítce - a nakonec i té nevinné dvaadvacítce.)

42 komentářů:

informace řekl(a)...

Šamane,
v pražských tramvajích se opravdu krade. Mně také jednou vytáhli z tašky peněženku na trase z Hlavního nádraží na autobusové. Která linka to byla, to si už nepamatuju.
Ale co se týká PROTECT IP Act, jsou to pro mne všechno novinky. Počkám, co napíšou druzí.

Jakub S. řekl(a)...

Mesdammes et messieurs, holocaust se znevažuje hlavně a podstatně víc tím, že se o něm v celém obrovském muslimském světě buď vůbec neučí, nebo tvrdí, že je to výmysl těch ďáblů - židů. Tohle vám ovšem nevadí. A vy jim - a teď už i s náma - cpete průběžně prachy. - No co chcete od národa Daladierova.
A já mám slovo t r i s t e ! ! Přísahám!

informace řekl(a)...

Jakube,
nespletl jste si stránku?

STK řekl(a)...

Šamanovu alegorii je třeba číst opravdu pozorně, jinak se snadno ztratíte v jednajících stranách. Přestože mě tohle téma opravdu zajímá a něco málo o něm vím z praxe, jdu si osvěžit na net "huishu", česky "kdojekdo". [;>)

Mimo jiné - boj pokračuje. Dnes se pustili do serveru "uložto" a Anonymové zase na dvě hodiny zahltili stránky české protipirátské unie. Člověk neví, komu má fandit. Jedni napomáhají krádežím, druzí neví, co by si měli za zprostředkování díla veřejnosti účtovat a chtějí monopol. Ono je taky zajímavé vědět, jak tvrdě si jdou velké vydavatelské firmy po krku, jak se vzájemně požírají a když nemají tu sílu, aspoň žalují a pomlouvají.
Nezbývá než souhlasit s prof. Klausem (to je ten, který t.č. sedí na Hradě): "O peníze jde až v první řadě!"

Jakub S. řekl(a)...

Nikolikerověk - o znevažování tzv. holocaustu je tady - nespa? E la verita nuda e cruda...

Jakub S. řekl(a)...

Přesně tak. Nevím komu fandit. Každý má svou pravdu... viz výše. A když už neví ani fachman - tož to je, ogaři, na sviňu!

Schumacher řekl(a)...

Svého času jsem míval pravidelné konflikty se známými "hrošíky" z dvaadvacítky. Měl jsem to jako adrenalinový sport. Pak se začali vytrácet. Životospráva dělá divy, heroin zdraví nepřidá a policie byla snaživá. Na drbany mám snad radar. Jestli je chcete najít, nedívejte se prvořadě po nich, ale dívejte se jejich očima. Tipujte jejich oběti. Najdete je blízko nich. Někdy se prozradí na dálku, jen pohybem, chůzí. Ještě jesem nestačil vyzkoušet nástražnou peněženku. Jednu bouchací, druhou do tašky přes rameno. Sice vypadá jako peněženka, ale je to maskovaná past na potkany. Jednoduchou praktickou ochranou je zmuchlaný mikrotenový pytlík v tašce. Tuze šustí přo přehrabování, to chmatáci nemají rádi. Také elektrický paralyzér maskovaný jako mobilní telefon je šikovný. Jednoduchou praktickou ochranou je zmuchlaný mikrotenový pytlík v tašce. Tuze šustí přo přehrabování, to chmatáci nemají rádi. Nejdůležitější je monitorovat okolí. Nenní důležité ani jak kdo vypadá, někteří profi chmatáci pracující mezi turisty jsou tak "nóbl", že byste nečekali. Pozorujte chování. Dobrý lov. Můžeme si udělat soutěž, kdo první vyfotí nebo natočí první úlovek.

Kopretina řekl(a)...

Jakube, u muslimů je to tak, 1) Holocaust (Shoa) se buď schvaluje (kdyby byli Židé vyhubeni, nemohli by se do Izraele nastěhovat) a nebo popírá, (holocaust byl jedním z důvodů, proč světové společenství kývlo na Stát Izrael)
2) Muslimové a nejen muslimové, antisemité všech barev, zleva, zprava, i někteří křesťané popírají biblický původ Židů, říkají, že jsou to vlastně judaizovaní Chazarové a tudíž nemají právo na Izrael, takové nesmysly jsem četla x-krát, rozšiřuje je i pan geniální...
Ale fakta hovoří úplně o něčem jiném...Biblický původ Židů je faktem
http://news.bbc.co.uk/2/hi/sci/tech/742430.stm
A přesto budou antisemité lhát...

STK řekl(a)...

Informace pro Informaci:
pár názorů "zlodějů" a "pirátů".

Větší vlastenec řekl(a)...

Správně píšete o Židech (židech) v daných souvislostech, vážený Jakube S.
Neboť o co nás neokradou romští "tramvajoví" chmatáci, o to nás ožidí kapitalisti a demokrati.

Můžeme se pak divit našemu lidu, který Cikány a Židy tradičně hází do jednoho pytle ?
No nemůžeme; samozřejmě.


Dobré ráno přeji všem českým vlastencům a vlastenkám.

informace řekl(a)...

Díky, STK!
Konečně začínám chápat, oč jde.
Jste kamarád.

kopretina řekl(a)...

NE mily vlastence, Zidy a Cikany nelze hazet do jednoho pytle! To je urazka Zidu. Zide jsou schopni, inteligentni a pracoviti. Maji mnoho vedcu a umelcu. Co dokazali cikani? S cikany lze srovnavat palestince, ti jsou lini a teroristi. Zatimco izraelci delaji z pouste zahradu palestinci delaji ze zahrady poust.

informace řekl(a)...

Kopretino,
27.ledna bude Itálie vzpomínat slavnostně ve Dnu Paměti (Giorno della Memoria) všechny oběti fašizmu a nacizmu, jak italské tak židovské. Tento památkový den byl ustavoven italským parlamentem již v roce 2000. , tedy pět let před vyhlášením Mezinárodního dne památky obětí holocaustu Valným shromážděním Organizace spojených národů 1. listopadu 2005.
Budou organizovány koncerty, přednášky, divadelní představení. Ve Florencii bude otevřena výstava o Eichmannovi. A to ve spolupráci židovské obce s regionální správou.
Mám za to, že, i když utrpení židů za nacizmu bylo obrovské, přesto nebylo jediné. Padlo a trpělo tolik nevinných lidí, a je proto zapotřebí odsoudit všechno a jakékoliv násilí.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> Ještě jesem nestačil vyzkoušet nástražnou peněženku.

Hlavně je třeba zamyslet se nad tím, proč takovou nástražnou peněženku nepoužívá policie.

Jakub S. řekl(a)...

Hani! Sakra.(Vidíš, mám kvůli trobě zase lehký hřích.) Nikdo neháže Ž a cigány do jediného pytle (v italštině se "ze všeho dělá otýpka"!) Aji pro nejjižnější Moravu platí - jakkoli nutno mít ohled na bujnější krev - nutnost dvakrát změřit a pak teprv říznout (a pro exekutory teprv). Větší rozdíly mezi etniky (či čím) si přece asi ani nelze představit! Myslet. Jde o paušální nepřípustnost paušálního vyhlazování j a k é k o l i v komunity, národa, etnika. Domluvil jsem. Howgh.

Kopretina řekl(a)...

Ale jo. Vlastenec hodil cikány a Židy do jednoho pytle. Jakube, jsou i slušní cikáni, stejně jsou i slušní muslimové, neodsuzuji všechny muslimy nebo cikány do jednoho, 27. leden se i v naši drahé zemi České vzpomíná jako významný den. Holocaust cikánů byl stejně děsivý jako holocaust Židů, to nikdo nepopírá, jakékoliv vraždění lidí jen na základě etnicity nebo vyznání je hnusné, jen píši, že Židé na rozdíl od cikánů toho mnoho dokázali. Židé mají spoustu vědců (fyziků, chemiků, biologů), umělců (filosofů a spisovatelů) a Bibli a Mesiáše. Židé národ, který trpěl jako nikdo. Dějiny Židů jsou dějinami světa. Nemůžeme být přáteli Izraele a přitom se bavit s palAraby. Musíme se rozhodnout. Jakube, Informace, Harpyje, možná mě odsoudíte, to je mi velmi velmi líto, ale obhajovat Izraelity je správné, já jsem taková, vždy budu za Izrael bojovat a pokud by bylo nutné, to nepřeháním, tak bych se přihlásila i do izraelské armády, izraelská armáda má bojovou jednotku i pro Nežidy. Nemůžu popírat sama sebe, to nelze, vzdát se podpory Izraele? To znamená vzdát se života. Nikdy bych se nepřidala k propalestincům, nikdy nebudu stát při palestinských arabech a nikdy bych nenosila palestinskou vlajku, to by mi ruce upadly. Izrael má málo přátel a hodně nepřátel. A bavit se s palaraby? Někteří říkají, "ty jen kritizuješ Palestince", já říkám, nemůžu se přátelit s nepřáteli Izraele, musíme si definitivně vybrat židli, na které budeme sedět. Nemůžu jinak, asi mě odsoudíte, ovšem s tím nic nenadělám, jsem taková, tluče mi srdce za Sion a nemůžu jinak...

informace řekl(a)...

Já Vás neodsuzuju, Kopretino,
ale stále více ve mně sílí dojem, že byste v Itálii podobnými plamennými projevy získala víc přívrženců antisemitizmu než všecny ultrapravicové kroužky dohromady.
Víte, v Itálii se tradičně už po staletí mezi židy a nežidy nerozlišuje, nedělá se mezi nimi žádný rozdíl.
Nezlobte se, ale jednou jsem Vám to říct musela.

Kopretina řekl(a)...

V Itálii ne, ale všude jinde se mezi Židy a Nežidy rozlišuje, Židé jsou vždy líčeni v těch nejhorších barvách zejména ze strany levice, vím to, píši si s jedním pánem z ČSPI a ten má na levičáky podobný názor. Zpravodaj ČSPI otiskl článek "Když dobro je líčeno jako zlo a zlo za dobro", tak jakási dáma socanka psala pánovi z ČSPI email, že co si to vlastně dovoluji takhle psát, a ten pán mi napsal, že mám pravdu, že to cítí podobně jako já a musí se ovládat, aby nepsal "svině levicové" ale že mám psát opatrněji. A napsal ji, o Kavanovi o různých levicových piblikacích o Izraeli o různém štvaní levičáků proti Izraeli, o Laštůvkovi z ČSSD a jeho schůzi s Hamasem a tak. Jistěže, své plamenné proslovy si nechávám mezi mou skupinku evangelikálů, když jdu do společnosti mimo komunitu, tak se přece jenom ovládám mnohem více. Já jsem musela svou vášeň pustit ven...Shromáždění tento týden není, dokonce ani v neděli, protože je duchovní na misiích, vybírali jsme minule peníze na misie. Misionařina je velmi důležitá, svou proizraelskou vášeň naplňuji psaním článků, ale když zrovna nic nepíšu, nejsem ve společenství, tak co mám dělat?

Kopretina řekl(a)...

Anonymní, nestarejte se, starejte se sám o sebe a netykáme si V partaji jsme nebyli, husy jsme spolu nepásli, spolu jsme do školy nechodili. A o mou práci se nestarejte, ubožáku. A mým přítelem nejste, to bych se musela hanbou propadnout. A můj vztah k Cikánům? Co jsem napsala, napsala jsem a s Kobylkou Lajdou si ohledně cikánské problematiky rozumíme a zveřejňovat mejly nebudu. Všem zdejším bych dovolila tykání, protože jsou mými přáteli, ale vám ne, přítel nejste...A žalování? Dobře víte, že bych svou identitu popřela a nikdo by nemohl dokázat, že je Lukešová kopretina, protože jsou zde neregistrované diskuse a v době neregistrovaných diskusí na Psu psalo více kopretin. Takže se uklidněte a zpátky na Ulici politických vězňů...

Jakub S. řekl(a)...

Paľcí vvěrch!

Kopretina řekl(a)...

Co to znamená "Paľcí vvěrch!"?

Jakub S. řekl(a)...

Aha. To je moje, v mých k r u z í c h známá variace na ruské Ruky vvěrch - ruce vzhůru. Ovšem u mne to znamená, s drobnou nepřesností, něco jako Palec nahoru - gesto přízně obecenstva v římském cirku či aréně, ocenění bojovníka/gladiátora (já bych tam toho nabojoval...) - na rozdíl od vztažené ruky s palcem dolů (příp. s dalšími projevy nevole/vole), což znamenalo: Jsi ostudný, nenalézáš naší milosti - protivník tě má právo zabít.
A já tu mám p l a t i ! Fakt! Tak platí a pokluzené...

Šaman řekl(a)...

K neházení do jednoho pytle: "...paušální nepřípustnost paušálního vyhlazování j a k é k o l i v komunity, národa, etnika..." To je důvod, proč můžete vidět Židy u romského památníku v Letech. A proč si 27.1. připomínají minulý osud i Romové.

A to je ten důvod, proč Romy a Židy hází kdosi do jednoho pytle: Byli vražděni, ale škoda, že se to nepovedlo dokonale.

Takže kdykoli tady někdo vyzývá k zabíjení Romů, vyzývá i k zabíjení Židů… Ale v tom pytli jsme všichni!!!!!

Ano, je to v pytli. Breivik zabíjel levičáky místo muslimů, možná jen proto, že měl - málo Židů…

Kopretina řekl(a)...

Tak tak. Vyzývat k vraždě kohokoliv jen na základě etnicity či náboženského vyznání je naprosto neomluvitelné. A protižidovská nenávist se přetransformovala do tzv. "antisionismu", což je pouhá levicová podoba klasického antisemitismu. Není in řvát "Smrt všem Židům",to vyřvávají jen hrstka některých muslimů, tak se vyřvává "Smrt Izraeli". "izraelští esesáci", "palestinský holocaust", "koncentrační tábor Gaza" "režim aparteidu"...a tím na konec volat po zrušení Izraele a rozehnání Židů do diaspory, kde by byli odkázáni jen na milost a nemilost pohanů.Protiizraelské pomluvy neznají mezí.

Jakub S. řekl(a)...

Ne - Breivik byl/je trochu odlišný případ. Netypický. Např. právě ve svém (tedy proklamovaném) vztahu k Izraeli.

Kopretina řekl(a)...

Přesně, zde jsou články Národního odporu o Židech
http://odpor.org/index.php?page=hledej

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane,
bojím se, že jste, podobně jako mnozí generálové, perfektně připraven na minulou válku. Československá meziválečná rozvědka také sledovala kdekterého habsburského levobočka a nevybyl jí proto vůbec čas zabývat se nějakými nacisty (až na toho "fantastu" Moravce).

Jakub S. řekl(a)...

- ani diktátorem na východě. Tak. Z toho zaměření na Habsburky jsem dycky vyl.
Eman - to jsou paradoxy, to jsou paradoxy, co? Takový přemet se hned tak nevidí. A může sloužit jako varování: neoplatí sa... no, nekemu áno. Dyž je eště věčí sviňa, že.
(Ale tohle označení mi, hned jak jsem to napsal, nesedí. Na EM ne. to je tragičtější případ. Až poněkud anticky výstražný.)

Kopretina řekl(a)...

Pergille, mezi nejhorší kolaboranstskou verbež paří aktivističtí pronacističtí novináři (Lažnovský, Krystálek, Werner...), o tom pojednává dokument "Heydrich, konečné řešení"....

Anonymní řekl(a)...

Jakub S. a Kopretina - nepletete si oba náhodou Emanuela Moravce s Františkem Moravcem - viz kniha Špion, kterému nevěřili?

Jakub S. řekl(a)...

A jo.

Anonymní řekl(a)...

Rozkvetlá louka. Lukešová vykvetla v Kopretinu.

Kopretina řekl(a)...

Jsem kopretina, respektujte to, pod svým občanským jménem píši na Psu...A nepátrejte po mně. Nejste vy ten sprosťák, co se sexuálně ukájel včera na webu, než ho Šaman smázl? Ono je těch Anonymních více a včil mudruj, který je který...

Jakub S. řekl(a)...

Sakra! Nemudruj a hned včil teho nechaj, cérko. Je nás tu snáď dost iných šikovných chlapů, né? No.

Kopretina řekl(a)...

To víte že ano, je zde mnoho slušných a inteligentních chlapů, než jeden prosťáček.

drak řekl(a)...

Kopretině, Jakubovi S. a dalším:

Nenamáhejte se s krmením trollů. Tenhle ani nesvede vymyslet si přezdívku (nick) a naklepnout ji do formuláře, je tak pitomý, že nesvede ani to. Odpovídáním mu splníte jeho příní, nadzvihl vás ze židel a o to mu jde. Když si ho nebudete všímat, zůstane bez potravy a chcípne vzteky, tím že nikoho nenadzvihl ze židle a hlady, tedy tím že nikomu nestál ani za odpověď zároveň. Vždyť je méně otravný, nežli bzučení mouchy ve stejné místnosti, takže je vlastně i méně bezvýznamný. Nejvíc ho naserou hospodští, když po něm "uklidí."

Kopretina řekl(a)...

Tak jest a nacibolševik Sečánský zuří, obviňuje mě ze stařecké demence při tom jsem mladší než on a na rozdíl od něj nemám vymytý mozek VUMLEM, SSM, Pionýr, Jiskry, ČSSP nebo jak si komunisté říkali, nevím, do školy jsem chodila až nějaký čas po "hadráku" (jak říkají komanči sametovce...). Zuří, zuří a zuří... Snaží se mě vyprovokovat, ale nebudu krmit takového ubožáka...

Jakub S. řekl(a)...

Jé - a mně se podařili n e b ý t p ř i j a t na VUML! Nevím o druhém takovém. Kádrovák výzkumáku zuřil. Jednou popíšu. I v tomhle bylo drobné, možná česky švejkovské, leč přece, vím to (měl jsem děti a ženu historičku) - hrdinství. Bylo. Žena se o tom nsměla dovědět. Jenže jsem byl pro ústav nezbytný, tak to hodili pod stůl... amen. Lze se vysmívat - jistě.
Moje ideální strana by byla jedna už sto let neexistující, ale mnou od mládí zbožňovaná. Na kolejích jsme ji chtěli zakládat - 65, voli!! Naštěstí nám to rozmluvili. Že uhodnete, která?

Harpyje řekl(a)...

Pomalu mi začínáte jít na nervy, Kopretino, s těmi hloupými řečmi o levicových, protiisraelských médiích.
V 15:10 jste napsala v diskusi na úvodníku:
"Novinář, který v zemích EU napíše něco pozitivního o Izraeli má automaticky vyhazov, není to má paranoia, detailně to popisoval i Dan Drápal ve včerejším vydání NP...Tož asi tak..."
Pan Drápal včer nic takového nenapsal, tuto nehoráznou lež jste si vycucala z prstu.
Píšete o věcech, o kterých nemáte zdání! Pochybuji, že znáte jednoho jediného evropského žurnalistu jménem, který zastává proisraelský postoj, a přitom si dovolujete takové kategorické úsudky.
To je nečestné a nepoctivé, uvědomte si to, prosím!

MKPHPHN řekl(a)...

Pro VV:
To už jste opravdu přehnal.Napište prosím konkrétní příklad, kdy vás okradl nějaký žid. Ty vaše výpady už nejsou ani vtipné.

Anonymní řekl(a)...

Ale bóže. Já jsem se na tom ani očima nezastavil. Mě nenapadlo se nějak cítit. To je toho.

Jakub S. řekl(a)...

Tohle poslední (?) slovo jsem přihodil já. Vidíte, že jsem se ovšem zcela "v poho" necítil - no, to jsem tomu dal.