středa 17. února 2016

MOBY DICK 2006: Jak nastresovat managory

Benchmarking, branding a time manadement IV. generace

Kdo chvíli stál, již neodpovídá požadované kvalifikaci. Proto nastupuje sezóna školení. Vybral jsem z nabídek jedné z reálných zdělávacích firem.

Pondělí 13. února 2006

Marně jsem se kojil nadějí, že se na mne zapomene při této sezóně doškolování. Já, brigádnice Kruto Hlavová, vedoucí textárny Duto Hlav a dokonce i superexpert Hola Mátoha jsme tentokrát obšťastněni seriálem toho nejlepšího, co nižšímu manadementu jest možno nabídnouti. Dnes přednášel náměstek pro odměňování, pan Dur Durak. Námětem bylo Moderní chápání stížností a jejich efektivní zvládání.

DD si vzal za úkol "pootočit tradiční vnímání a pohled na tuto oblast mezilidské komunikace, která je vesměs chápána jako problematická". Když vám přijde vynadat nespokojený zákazník, je třeba nebrat to jako nepříjemnost, ale jako výzvu! Zákazník má odcházen upokojen s našimi vynikajícími službami. Nesmí podat reklamaci!

Úterý 14. února 2006

Dnešní seminář Benchmarking v akci vedl brácha našeho bezpečáka Ing. Mazanec, MBA, z Bludné Nory (firma na nahazování vypadlých jističů).

Seznámili jsme se podrobněji s jednotlivými kroky provádění benchmarkingu, s postupy zavádění a organizace benchmarkingu, se základními pojmy a principy vedení benchmarkingu, fázemi a kroky jeho provádění i s možnostmi a výsledky některých benchmarkingových aktivit v ČR a ve světě.

Nejlíp se benchmarking uplatní, když máte v nějaké bohaté firmě bráchu, který vám přihrává kšefty.

Středa 15. února 2006

Semináře s názvem Branding se chopil Mgr. Tluč Huba, koordinátor koordinátorů a retenční managor.

Popovídali jsme si o brandingu a objasnili pravidla a principy budování brandů a tvorby prvků brandových strategií. Zkusili jsme fragmentovat sociální významy brandingu. Navázali jsme na existující koncepci brandingu a komponenty modelu Equity Engine. Uslyšeli jsme Zlaté pravidlo brandingu:

"Pokud se vám podaří zprostředkovat silný a diferencující zážitek z výrobku, můžete maximalizovat doživotní hodnotu pro spotřebitele."

Silný a diferencující zážitek z textů, nabízených Českými Textárnami je takový - že se nejspíše co nejdříve přejmenujeme...

Čtvrtek 16. února 2006

Lenka Pilná, Hlavní managor Kompetenčního centra pro procesy zřizování a zajišťování čisticích služeb (šéfuklízečka) nám přednášela problematiku Time manadementu IV. generace.

Naučili jsme se efektivně využívat svůj čas, zvládat stres a stát se vůči němu odolnějšími, získat nadhled nad svou prací a už víme jak nabýt rovnováhu mezi prací a osobním životem. Zapsal jsem si aspoň závěrečnou radu.

"Než se pustíte do mytí schodů, sedněte si na ně nejdřív s kafíčkem a cigaretkou, podrbejte s kamarádkami - a uvidíte, jaké pak dosáhnete výkonnosti a spokojenosti!"

Pátek 10. února 2006

Závěrečný seminář, vedený ředitelem Běsným Kokotem, mě přímo nadchl: Vystresovaný managor v informačním věku - jak na to?

Zabývali jsme se usměrňováním stresu a větším využitím mozku pomocí systému mentálních technik, použitelných v každodenním pracovním a osobním prostředí. Naučili jsme se ovládnout stres pomocí relaxačních technik; rychleji a správněji se teď rozhodujeme, snadněji získáváme potřebné informace a efektivněji dosahujeme cílů. Současně jsem odhalil Duto Hlavovy reakce v těchto situacích a natrénoval zvládací strategie. Na závěr jsem cvičně rozplakal samotného Kokota.

Sláva, už vím, jak lehce, efektivně a spolehlivě nas...tresovat managory!
*********************************************************
Z komentářů 2006:
Autor: Taraszátaras
Vaši brandingovou strategii:
tj. snažit se mít silný a diferencující zážitek z výrobku a maximalizovat jeho doživotní hodnotu, jsem aplikoval při ranní toaletě. Bohužel, strategie nefunguje, musel jsem to spláchnout, takže přišly vniveč i komponenty Equity Engine. Neměl bych chodit na mez?
*
Autor: dvd
To jste opsal!:
Takovéhle sr*ky se totiž vyskytují hlavně v samoreklamě všelijakých poradenských firem.
*
Autor: no vždyť jo...
Re: To jste opsal!:
Citace z úvodu, včetně jedné chyby: "Vybral jsem z nabídek jedné z reálných zdělávacích firem" :))
*
Autor: Moby Dick
Re: Re: To jste opsal!:
To nebyla chyba. Ty firmy vás nevzdělají!
*
Autor: Kadlus
Konkrétně:
Tleskám autorovi, opakovaně, vrátil jsem se do doby aktivní činnosti, před tím, než jsem se stal vv. Vzpomínky ? Jen namátkou: školení na téma nových právních předpisů - úroveň ministerská, nebo alespoň přednášející je ministerský úředník, pracující za úhradu (druhou) v pracovní v době u agentury příbuzného.
Příklad druhý: školení pro různé potřeby EU (granty, projekty atd.). Tam mizely peníze, které asi EU chtěla mít jinde - pokud to nebyla rovnou nějaká "ztracená akcie". Mělo to ale výhody - "opakovací cvičení" (v době po 22.00) - nebyla ani slovní cenzura.Víte, jak je kouzelné nebýt nucen v penzi vzpomínat jenom na "socprac. úspěchy"? Pěkný víkend, JK senior.
************************************

Perly Moby Dicka můžete s desetiletým odstupem shlédnout v Hospůdce u hřbitova pod štítkem Moby Dick. (Tedy společně s čerstvými zápisky.) Zde se nachází i vůbec první Mobbyho zápisky z apríle 2000.

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách – verze z dubna 2003

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .

Předem dík!
>>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: